Restaurant: Ying Dining
Info:

2024-09-06 957 views
喺旺角想食乜都有😌行經創興廣場門口有多間餐廳水牌選擇~朋友話不如食小菜就上咗嚟七樓酒樓開餐啦!未到晚飯時間已坐有幾枱食客用緊餐🤝🏻🤝🏻正常酒樓格局~餐牌有孖寶套餐/散叫菜式可以選擇~想食小菜又要地利位置方便~聚餐又多一個選擇啦😎😎.✨北京片皮鴨 經理話燒味部大師傅幾代人都是做呢行!功架十足💪🏻💪🏻咁就試吓片皮鴨啦!原隻熱辣辣燒鴨出爐再拎去你面前片皮🤩外皮烤得紅潤亮澤~睇到已流哂口水!!用薄餅皮包住烤鴨、青瓜條、京葱絲、醬料~整件放入口!!滋味無窮🤗🤗大滿足呀!!.✨清蒸金花尾班 蒸魚始終係酒樓蒸得最好👍🏻原條游水金花尾班極新鮮!!蒸得恰到好處🐟魚肉剛好離骨!入口嫩滑!!簡單配以葱絲薑絲豉油~味道已令人讚歎!.✨香芒鮮蝦球 熱辣炸起上枱😚😚造型吸引!外層酥脆~內層蝦肉有彈性又爽口🦐配搭酸甜芒果令整體添上清新口感!!.✨XO醬通菜炒鮮魷 魷魚鮮味又彈牙🦑🦑XO醬增添上咸香味道~美中不足係略嫌通菜有啲炒得過咗火喉🤫.✨加一服務費✨茶芥 $15@位
✨北京片皮鴨
✨清蒸金花尾班
✨香芒鮮蝦球
✨XO醬通菜炒鮮魷
✨加一服務費
✨茶芥 $15@位

2024-09-06 912 views
⚫️滷水豬腳仔⚫️🔺滷水豬腳仔是來自於台灣的美食〰️豬腳仔是經過長時間滷製而成,口感鮮嫩多汁,整個咀裡都充滿了滷肉的香味,而這道菜中都吸收了很多調味〰️所以使得肉質更滋潤,有濃郁的肉香和滷汁的鮮味〰️很好吃的料理🔺⚫️避風塘脆茄⚫️🔺避風塘脆茄是粵菜的菜式〰️全都是茄子,有酥脆的外皮,茄子經過油炸,外皮金黃酥脆,而裡面軟糯〰️口感好豐富〰️再配上避風塘的口感獨特醬汁,有有一絲絲的微辣味道〰️增添這道菜的風味🔺⚫️西蘭花炒帶子蚌⚫️🔺西蘭花炒帶子蚌是融合中西風味的菜式,帶子蚌都非常新鮮〰️還有嫩綠的西蘭花,主體的口味好清新〰️每個材料都能發揮極致,都能帶出風味🔺⚫️蒜子上湯豆苗⚫️🔺蒜子上湯豆苗是一道清爽的素菜〰️以豆苗為主菜,有香味濃郁的蒜香,豆苗經過快炒後保持了嫩綠的色澤和有綿密的口感,這湯喝來更滋味〰️口味清淡,清爽宜人〰️是一道健康的菜式🔺
⚫️滷水豬腳仔⚫️

⚫️避風塘脆茄⚫️

⚫️西蘭花炒帶子蚌⚫️

⚫️蒜子上湯豆苗⚫️
周末一個人喺屋企懶得煮飯,就打算自己出街食飯,之前聽咗好多朋友講旺角嘅盈館食物好好食,就諗住去試吓。去到嗰邊我眼前一亮,估唔到係咁大間嘅酒樓,位置好闊落,好有古典風嘅裝潢,餐牌上仲有好多選擇,我就叫咗幾樣我最想食嘅食物。唔使幾耐,d食物就送咗嚟,送嚟嗰陣仲係熱辣辣嘅,我食嘅幾款食物都好好食,喺度推介俾大家。🔶鮮蝦蒜香脆春卷春卷外皮薄而酥脆,唔油唔膩,一啖咬落去香味四溢,蒜頭嘅味道特別濃郁,既保持咗蝦肉嘅鮮嫩,又具有爽脆嘅口感,帶有微微嘅辛辣味,整體食落去非常開胃。🔶雪花墨西哥叉燒餐包墨西哥餐包酥皮香脆味道濃厚,包外層伴住濃濃奶香味,食落口感綿潤,加上叉燒肉分量十足,成個餐包充滿咗甜味、鹹味同微量辣味,十分美味。🔶芝士鮮蝦腐皮卷腐皮卷外皮金黃色澤,新鮮清甜蝦仁嘅內餡非常飽滿,蝦仁爽脆彈牙,配埋香濃芝士,鹹香味十足,整體口感十分香脆,食到停唔到口。

🔶鮮蝦蒜香脆春卷

🔶雪花墨西哥叉燒餐包

🔶芝士鮮蝦腐皮卷

2024-09-03 772 views
細個好怕同屋企人去飲茶,但人愈大就會學懂珍惜寶貴相聚時間,加上酒樓不繼創新,裝潢更有 氣派! 這家亦不例外,寬敞空間,雖然係商業大廈內但華麗裝修。每次黎都大排長龍,不過真係 好值得等既,佢哋既點心真係好特別好出色好好味👍🏻離遠已聞到濃郁黑松露的香味,黑松露滑蛋蝦仁又香又滑,而且餐廳一點也不吝嗇,有好多粒蝦 球,蝦球新鮮爽口又彈牙,一流。新鮮滾熱辣,北菇棉花雞似啱啱蒸起,大家食果時都要小心D唔好辣親嘴 。🤭晶瑩鮮蝦餃賣相非常精緻! 蝦餃皮薄薄的,入邊係滿滿嘅爽口蝦肉。手打順德鯪魚球內裏魚肉餡料新鮮結實,彈牙有口感,醬汁都好好味每款點心都好味🤤每一款都有獨特嘅味道同口感。加上都比我哋想像中好味, 叫咗咁多野都以為會食唔晒 ,不過到最後 ok啦,满足!

2024-09-02 623 views
Book mark左呢間餐廳好耐,因為見到唔少食評話好味,加上價錢唔算貴,食物選擇多。坐低咗都完全唔覺得自己係嚟食點心,直頭好似去咗高檔粵菜館一樣 ☺點心小菜方面亦落足心機,推介這幾款呢個又係人氣推介,大大舊彈牙嘅滷水豬腳仔,佢嘅滷水非常入味,味道唔會太過鹹,而且帶回甘。香口嘢就一定會嗌呢一款香煎鮮肉韭菜餃,脆卜卜,而且餡料十足。我的最愛,飲茶必食一定係 蝦餃!晶瑩鮮蝦餃粒粒都熱辣辣熱辣辣,蝦鮮味100分😍最鍾意有小炒風味嘅嘢食,特別係呢一款避風塘脆茄 茄子色澤十足,而且炒到乾身,外脆內嫩 又多汁,入口厚實爽脆,口感十足。

😍

2024-09-01 589 views
我哋成班同事周不時都會去創興廣場7樓{盈館}飲茶,地點就腳近公司,環境乾乾淨淨,唔錯架👯每次總會嗌{豉汁蒸鳳爪},鳳爪皮厚彈牙,重點豉汁濃味入味,食完個口會漿住漿住,係有骨膠原嘅表現✨煎炸野都唔可以唔食,{香煎鮮肉韭菜餃}手掌咁大隻,外皮半煎炸夠香口,沾埋辣椒油食更加正❤️‍🔥依度嘅燒賣有少少唔同,{甫魚乾蒸燒賣}上面加咗木魚絲,食落有啲和風嘅味道,感覺仲無咁肥膩添🙉最後點少點點心之皇{晶瑩鮮蝦餃},餃皮透薄有彈性,原粒蝦肉爽口,係最受我哋歡迎嘅點心💖

2024-08-28 684 views
今日想食好食嘅粵菜點心,於是嚟咗呢間位於旺角,叫做「盈館」食午餐啦!✨ 芝士鮮蝦腐皮卷我想講係好好好食🤗🤗 個皮煎得啱啱好,再加足料彈牙鮮蝦仁同芝士!外層煎到少少脆,金金黃黃,又靚又好食!😍✨ 懷舊燒賣王 原來燒賣咁好味!🤭,份量超大,極大舊! 啖啖肉感,每啖都含有滿滿的肉!滿分!😣😣好味🫶🏻🫶🏻✨ 京式片皮鴨$268咁大隻川皮鴨,咬落去超爽。皮脆肉嫩,每一口都爆滿有口感!大滿足。😝鴨皮一啲都唔厚超脆✨ 金蒜陳醋拍青瓜來點爽口嘅菜式。青瓜脆口十足,拌上金蒜陳醋,即刻爽口開胃,口感清新無比,👍🙆‍♀️總括嚟講,「盈館」嘅粵菜點心整得一流,唔止精緻,而且價錢公道,份量足,係一間香港人值得推介嘅茶樓!

✨ 芝士鮮蝦腐皮卷

✨ 懷舊燒賣王

✨ 京式片皮鴨$268
鴨皮一啲都唔厚超脆

✨ 金蒜陳醋拍青瓜

老豆話好想食酒樓美食就上 OpenRice 搵左陣有乜好食見到旺角呢間盈館好吸引所以就黎試下🙌🏻🌟養顏花膠雞煲雞肉吸收哂湯底嘅精華鮮嫩多汁 而花膠特別爽口彈牙湯底濃郁 仲有紅棗枸杞真係養顏之選💯🌟薑汁炒雜菜雜菜新鮮爽口配上薑香味 特別清甜!🌟起司鮮蝦腐皮捲外皮金黃酥脆蝦肉爽彈配埋芝士真係好好味🌟金蒜陳醋拍青瓜呢道菜係老豆至愛酸甜度啱啱好青瓜爽口彈牙蒜香味濃 啱晒夏天食😋呢間環境舒適成價格又抵好適合同家人朋友品嚐我地仲外賣左其他食物反屋企同媽咪分享
老豆話好想食酒樓美食

湯底濃郁 仲有紅棗枸杞
真係養顏之選💯

🌟薑汁炒雜菜
雜菜新鮮爽口
配上薑香味 特別清甜!

🌟起司鮮蝦腐皮捲

呢間環境舒適成價格又抵
好適合同家人朋友品嚐
我地仲外賣左其他食物反屋企同媽咪分享

2024-08-26 1156 views
難得老闆話要請客,梗係要食餐勁嘅啦!老闆book咗位喺呢邊食中式點心,試咗之後發現都幾好食~ 老闆話可以隨便叫,我哋幾個嗌咗幾道經典嘅點心試吓:「京式片皮鴨」呢道我最鍾意嘅就係烤鴨嘅外皮!脆脆得嚟帶有一啲嘅焦香味,同埋鴨肉本身嫩滑鮮美,搭配上甜麵醬、蔥絲同埋黃瓜條,簡直係絕配!✨✨「金湯小籠包」小籠包晶瑩透明嘅外皮,可以清楚見到入面嘅餡料。提起嚟仲要非常小心翼翼,因為一唔小心湯汁就會流出嚟~ 真係一口一個都唔夠食!😋「懷舊燒賣王」呢度嘅燒賣個頭唔算太大,但係肉餡非常扎實,咬落去每一啖都可以感受到肉餡豐富多汁,真係唔錯~「芝士鮮蝦腐皮卷」呢個係將傳統嘅中式點心混合西式嘅芝士,係一道非常特別嘅點心~ 腐皮係酥脆嘅,但係入面嘅鮮蝦十分鮮嫩,同埋芝士喺內餡中融化,帶嚟一種濃郁嘅口感,正!
京式片皮鴨

「京式片皮鴨」
金湯小籠包

「金湯小籠包」
懷舊燒賣王

「懷舊燒賣王」
芝士鮮蝦腐皮卷

「芝士鮮蝦腐皮卷」
我男朋友之前好耐都成日同屋企人或者朋友嚟呢間旺角創興廣場嘅【盈館】食飯或者飲茶吹水。跟住今次係第一次男朋友帶我嚟呢度食晏。嚟到呢度俾我嘅第一印象就係好華麗嘅廣式酒樓,環境好乾淨。男朋友叫咗佢最愛嘅【食神叉燒飯】而且仲係大大碗,份量真係好多,而且只係 $48。入面嘅小白菜好鮮甜,叉燒嘅風味都好足,成碗飯好香甜,跟住有鹹蛋提少少鹹,令到味道更加豐富。我哋呢度仲叫咗點心必食嘅菜式,燒賣【懷舊燒賣王】同蝦餃【晶瑩鮮蝦餃】。佢哋嘅燒賣肉味十足,入口好飽滿,肉味好香滑,而且口感好彈牙。而蝦餃味道好鮮美,蝦餃皮好薄,料俾得好足,一啖咬落去可以食到滿滿嘅鮮蝦味充滿晒成個口腔。【雪花墨西哥餐包】我個人都非常推薦!!!牛油味包住成粒包,而且同叉燒好夾,好好味!!!雖然係第一次嚟,但係我明白到點解男朋友可以咁鍾意嚟呢度,啲嘢食真係好好味!
嚟到呢度俾我嘅第一印象就係好華麗嘅廣式酒樓,環境好乾淨。

-朋友一直強力推薦嘅旺角【盈館】,今日終於有機會試試啦😍 店面裝修風格現代簡約,畀人一種好舒服嘅氛圍😝我首先點咗【食神叉燒飯】,分量好足,叉燒肉特別有嚼勁,咔吱咔吱嘅,仲有蛋嘅香氣,菜嘅清甜,一齊食真係好鍾意😘我仲另外點咗【懷舊燒賣王】,燒賣外皮恰到好處,內餡滿滿,特別好食😋仲有我最愛嘅【晶瑩鮮蝦餃】,蝦特別滑嫩爽口,一口咬落去鮮美多汁,真係太滿足啦🥳難怪呢間鋪成日都係滿滿嘅人,價錢合理,最重要嘅係食物真係太美味啦🤤我下次仲要再嚟試其他美食😍

2024-08-24 1049 views
失望!去一次已夠,當日23/8 星期五生日飯,盈館滿坐,由19:30坐到21:05離場,不是我們4人吹水不走,係等上菜等到呆,白飯兩碗等了30mins,當然我有問服務員,有落單,等下la… 炸局魷魚酥、不好味又少,又唔係價錢平,鷄湯就尚好,但菜勁多油,唉19:45 order 牛肋條,呆等1差唔多1hrs 仍未有,已客氣問何時有,不如cancel. 明白你們滿坐人手少,但收銀員態度差,不批准cancel. 話就有等等吧!我哋生日蛋糕影相也是自己清理枱面,之後友人覺得他們太過份為什麼不準cancel ,再次同收銀說要cancel牛筋骨及埋單,今次令生日飯有污點⋯⋯⋯真係慘,友人仲話返家烹公仔麵.
2024-08-23
$195 (Dinner)
2024-08-24 561 views
一見呢間專賣粵菜點心既舖頭,我就決定入去試試!上點心速度好快!☺️❣️豉蒜虎皮尖椒❣️豉蒜味超濃郁,入口口感爽脆 開胃送飯一流☘️❣️雪花墨西哥叉燒餐包❣️大大個餐包 入口鬆軟加埋入面惹味的墨西哥叉燒 🥳❣️養顏花膠雞煲❣️雞煲湯底鮮甜,花膠口感QQ 加埋營養價值高,啱曬鍾意健康養顏嘅人 必試!🔥❣️鮮蝦蒜香脆春卷❣️蝦肉Q彈鮮美,脆春卷外皮香脆 外脆內軟 食到停唔到口!❤‍🔥真心覺得好好食而且款式又多同朋友嚟可以食多d款tim!

❣️豉蒜虎皮尖椒❣️
豉蒜味超濃郁,入口口感爽脆 開胃送飯一流☘️

❣️雪花墨西哥叉燒餐包❣️
大大個餐包 入口鬆軟加埋入面惹味的墨西哥叉燒 🥳

❣️養顏花膠雞煲❣️

❣️鮮蝦蒜香脆春卷❣️
蝦肉Q彈鮮美,脆春卷外皮香脆
外脆內軟 食到停唔到口!❤‍🔥

真心覺得好好食而且款式又多
同朋友嚟可以食多d款tim!
啱啱親戚嚟旺角搵我哋食飯,就帶佢哋去咗【盈館】食飯吹水🥰親戚點咗個【京式片皮鴨】,外皮酥脆,鴨肉鮮嫩多汁,就連配料都好新鮮可口,配埋一齊食直接豐富咗口感😋鍾意食蝦🍤嘅絶對唔可以錯過【晶瑩鮮蝦餃】,餃子皮特別滑溜,蝦嘅鮮味同清甜喺口中滲出,特別有嚼勁😍仲有必點嘅【金湯小籠包】,內餡好足,咬落去時,可以感受到肉汁喺口中散開,特別新鮮清甜,真係太絶啦🤤最後我點咗個大家枱上都會有嘅【雪花墨西哥叉燒餐包】,包子外皮酥脆香甜,叉燒肉特別新鮮,內餡滿滿,配埋一齊食直接豐富咗口感👍親戚家人都對今日嘅食物讚唔絶口👍親戚仲話下次要帶埋朋友一齊嚟食😆
啱啱親戚嚟旺角搵我哋食飯,就帶佢哋去咗【盈館】食飯吹水🥰

豐富咗口感😋

別有嚼勁😍

2024-08-24 466 views
尋日同朋友去旺角探店時,發現咗美食【盈館】,一入到去就見到滿滿嘅人潮,幸好位置夠多,有我哋嘅位✌🏼嗰【晶瑩鮮蝦餃】,鮮甜多汁,餡料好多,餃子皮仲係薄薄薄一層,食起嚟特別爽口😍仲有朋友點嘅【懷舊燒賣王】,滿滿嘅肉餡,一口咬落去,肉汁喺口中溢出,真係太美味啦😋仲有多數人枱上必有嘅【雪花墨西哥叉燒餐包】,外皮爽口酥脆,帶有香味,叉燒甜而不膩,咬起嚟特別有嚼勁🥰鍾意食蝦嘅絶對唔可以錯過【鮮蝦蒜香脆春卷】,第一口就爆滿咗蒜香味,仲有外脆內熱嘅春卷,配埋蝦嘅鮮味,真係太好食啦😋我同朋友喺店度食得讚唔絶口👍仲約好下次要再嚟嚐試呢度其他嘅美食😋