個人認為係最有日本local串燒店風味嘅居酒屋!餐廳主要做日式串燒,我哋點了好多款不同的串燒,可以講每一款都好好食有幾款特別出色。串燒汁調味非常好,唔會濃烈蓋過食材本身嘅味道,再加埋廚師熟練嘅烹調技巧,每樣食物都係剛剛熟,非常juicy。🌟燒帶子$78兩大粒帶子,係好大粒,用紫菜包住又脆又軟嘅口感,帶子鮮味突出。🌟白鰻鰻魚煙煙韌韌,燒得剛好,所以汁液飽滿,外皮超脆,好味到我哋每人食咗兩串。🌟雞皮餐廳挑選唔算係最肥膩嗰種雞皮,燒得乾爽,食落又脆又有油脂感,好香。🌟牛肉春菊卷🌟萵苣豚肉卷呢兩款卷物比較特別,外面比較少食到,牛肉春卷係用牛肉包煮茼蒿,萵苣豚肉卷係用豬肉包住椰菜,肉汁滲入菜入邊,食落juicy有肉香。🌟北海道白粟米是日限定菜式見到要即刻點,日本白粟米特有香味同甜味,生食最正。🌟免治鷄肉月見雞肉,蘸生雞帶水非常鮮美滑嫩。仲有好多: 大蔥雞脾肉、牛舌、牛小排、汁燒牛腸、鷄翼、燒茄子、飯糰、黑豚腩肉、白桃 Soda提子 Soda多款串燒都好好味,仲有好多日本清酒、梅酒、梳打汽水,我覺得坐吧枱氣氛最好,平日幾full,最好有預約 。

🌟燒帶子

🌟白鰻

🌟雞皮

🌟牛肉春菊卷
🌟萵苣豚肉卷

🌟北海道白粟米

🌟免治鷄肉
月見雞肉,蘸生雞帶水非常鮮美滑嫩。

白桃 Soda
提子 Soda

2024-07-09
Dinner
在香港偶爾會想念去日本時好好吃的居酒屋,這次找到了一家評價不錯的炭火燒居酒屋,就拉朋友來嚐嚐。餐廳以深木色系裝修,跟日本的一樣,師父在中間燒食物,偶爾和圍坐在四周的客人聊天喝酒,氣氛很好很chill。重點是在這裡坐了整晚乜沒覺得油煙味大,可以和朋友很舒服地聯天,很讚👍🏻🌕 看到菜單發現其實這裡有超級多串燒可以點,海鮮、肉、蔬菜、小吃等等都分好類,全部都好想吃呀👅!這次點了燒帶子、白鰻、免治雞肉、鷄腎、鷄脾肉、和牛肉眼、汁燒牛助條、萵苣豚肉卷、大香菇、芝士年糕、汁燒脆肉瓜、牛肉春菊卷、燒蘆筍、汁燒牛腸✨,最後還加了一個三文魚茶潰飯!驚喜的是每一樣都好吃,大家下次來可以放心點👍🏻😆其中我最喜歡的是燒和牛肉眼、帶子和芝士年糕。和牛肉眼在炭火中快速烤了一下,切開後還看到粉嫩肉質中分佈平均的油花,吃下去唇齒留香,超滿足🥹!帶子也很鮮甜,裹上紫菜一口吃好棒👍🏻!而芝士年糕很Q彈,咬一口裡面的芝士立刻流出來,可以點完再點,配上梅酒根本停不下口來😋📍 酔々炭火燒居酒屋尖沙咀山林道38號銀座38 15樓A號舖🧧人均消費 $600

📍 酔々炭火燒居酒屋
尖沙咀山林道38號銀座38 15樓A號舖
🧧人均消費 $600

2024-06-20 154 views
🌟港鐵佐敦站D出口 6分鐘路程🌟#山林道 #日式居酒屋 #居酒屋 #銀座38 同朋友book咗平日7:30 冇諗到都幾多人🫢🫢居酒屋絕對係一個談心嘅好地方一次過叫咗好多嘢食 但係師傅好細心會因應我哋嘅食嘢速度 逐樣逐樣上菜👍🏻👍🏻保證我哋食到每一道熱辣辣😄😄🧡#日本椰菜沙律 用嚟解膩就最啱啦🧡#牛蒡漬🧡#鰻魚串 肥美呀!🧡#醬燒魷魚筒 燒得好靚 彈牙但唔會煙靭🧡#燒生蠔🧡#雞皮🧡#雞心🧡#雞腎🧡#大蔥雞髀肉 🧡#鹿兒島A4和牛肉眼 5成熟 肉眼周圍有小膿邊 入口即溶 😍😍🧡#牛小排🧡#汁燒牛肋條🧡#萵苣豚肉卷🧡#大香菇🧡#燒茄子🧡#長野縣產蘋果汽水🧡#晴王麝香葡萄汽水周圍嘅人都可以高談闊論 真係好似喺日本嘅居酒屋一樣😚
🌟港鐵佐敦站D出口 6分鐘路程

會因應我哋嘅食嘢速度 逐樣逐樣上菜👍🏻👍🏻
保證我哋食到每一道熱辣辣😄😄

🧡#日本椰菜沙律 用嚟解膩就最啱啦
🧡#牛蒡漬
🧡#鰻魚串 肥美呀!
🧡#醬燒魷魚筒 燒得好靚 彈牙但唔會煙靭

🧡#晴王麝香葡萄汽水

周圍嘅人都可以高談闊論 真係好似喺日本嘅居酒屋一樣😚
2024-06-12
2024-06-19 140 views
一踏入這裡就仿佛踏進在日本的居酒屋,除了裝修走和式復古風,讓客人可以掛衣服和包包的地方都很像在日本的餐廳一樣,特別是餐廳中間有一個大U字型吧檯,開放式廚房讓人可以觀察師傅的烹飪過程,也能跟他們互動交流在香港因為牌照和場地的限制,餐廳如果需要使用木炭煮食就必需先得到消防處批准,所以能用炭爐的餐廳並不多,而這裡使用備長炭 ,可由內至外保存食物的鮮味及肉汁,同時又會帶炭火的煙燻香氣🔹️ 燒蟶子 $78蟶子很大條而且內臟清得特別乾淨,咬下去鮮嫩多汁🔹️ 燒帶子 $78帶子的Size比想像中大和厚,帶子肉非常鮮甜,火喉剛剛好,等待的時候看著師傅很有耐性地燒了好久,真的很佩服他🔹️ 燒花魚一夜干 $78花魚燒得乾身,帶有微微的鹹香,外皮脆口但魚肉仍然很嫩🔹️ 白饅串 $68饅魚串用的是白鱔,外皮燒得焦香,肉很肥美,一咬下去白鱔的肉汁噴出來,超好吃🔹️ 雞皮卷蝦 $98香脆的雞皮包裹著整隻蝦,雞皮炸得酥脆,咬下去卻能同時吃得到蝦肉的鮮甜,口感很特別也很豐富🔹️ 雞皮 $38雞皮香脆,口感咬下去像薯片🔹️ 雞胸軟骨 $38平時常吃雞軟骨串燒,這次試試雞胸軟骨也不錯,沒那麼肥膩,更能吃到有彈性的軟骨🔹️ 甲羅燒配法包

🔹️ 燒蟶子 $78

蟶子很大條而且內臟清得特別乾淨,咬下去鮮嫩多汁

🔹️ 燒帶子 $78

🔹️ 燒花魚一夜干 $78

花魚燒得乾身,帶有微微的鹹香,外皮脆口但魚肉仍然很嫩

🔹️ 白饅串 $68

🔹️ 雞皮卷蝦 $98

🔹️ 雞皮 $38
雞皮香脆,口感咬下去像薯片

🔹️ 雞胸軟骨 $38

🔹️ 甲羅燒配法包 $78
以炭火燒烤的甲羅燒搭配同樣燒得脆脆的法包,甲羅燒裡面料很多,有滿滿的蟹膏和蟹肉,再舖上蟹籽,無論在味道上或口感上都很棒

🔹️ 牛舌 $48
牛舌厚度不錯,能吃得到它的彈性,牛味重而且加上炭燒的香氣更好吃了

🔹️ 厚揚豆腐 $28
豆腐本身豆味勁濃,外層則烤得微焦,而豆腐內則保持著綿軟的口感,使用醬汁燒過之後味道更濃郁,大推!

🔹️ 燒芝士年糕 $42

結合了燒製的年糕和芝士的濃郁,外表鼓鼓的很可愛,年糕薄薄的外皮燒得略帶韌勁和香脆,裡面包著非常多熔化的芝士,有濃厚的奶酪風味

🔹️ Whisky Highball $78
清新的氣泡和威士忌的香氣相互融合,非常適合搭配著串燒一起吃

🔹️ 信州林檎蘋果梳打 $48
清爽和濃郁的蘋果汁搭配梳打水,味道給人一種清新的感覺,店員還問需不需要加冰很貼心

這裡都是即叫即燒,所以能確保串燒的熱度和食材的新鮮度,等的時候也不會無聊,可以一邊看著師傅燒一邊吃串燒喝喝酒聊聊天,非常適合跟朋友在下班後一起來放放鬆🍻
2024-06-18 89 views
最近約朋友去食串燒,去左呢間幾有特色既居酒屋,燈光較暗,裝修環境好有日本居酒屋feel,中間仲可以睇住師傅以炭火燒串燒,幾岩同朋友黎飲下野傾下計。明太子醬栃尾油揚 $48豆卜夠乾身,吾油,配明太子一齊燒,意想不到既好食。燒帶子 78一份有2粒,帶子好大粒,而且燒到岩岩熟透,夾埋紫菜一齊食幾特別。燒蟶子 $78蟶子都大隻,醬油味燒出黎幾惹味,配蔥絲一齊食。燒大蝦 $80大蝦有一隻筷子既長度,用鹽去燒,蝦殼表面有好多鹽,蝦肉人味,肉質彈牙,而且好多肉食!個人推薦!甲羅燒 配法包 $78甲羅燒幾足料,除左蟹膏、蟹籽,仲有蟹柳,撈埋一齊放上法包一齊食,好味道!燒雞脾肉 $38雞脾肉幾滑,雞皮香脆。燒牛筋 $40好少地方見到燒牛筋,呢度既牛筋幾有膠質,燒汁味濃郁。燒牛肋條 $48牛肋條肉質夠淋,同樣用燒汁去燒,好惹味。燒雞翼 $42燒雞翼每次都必食,因為燒出嚟既雞皮好香脆,雞肉亦好juicy。燒鰻魚 $68鰻魚好厚身,咬落去肉質有口感、彈牙。個人推薦!醬燒魷魚筒 $88魷魚筒比一般串燒大份,原條上,燒出嚟既顏色幾靚,不過未算好入味。醬油燒飯團 $42有微微醬油香,但醬油味食落較淡,燒飯團吾會太硬

明太子醬栃尾油揚 $48
豆卜夠乾身,吾油,配明太子一齊燒,意想不到既好食。

燒帶子 78

燒蟶子 $78
蟶子都大隻,醬油味燒出黎幾惹味,配蔥絲一齊食。

燒大蝦 $80

甲羅燒 配法包 $78

燒雞脾肉 $38
雞脾肉幾滑,雞皮香脆。

燒牛筋 $40
好少地方見到燒牛筋,呢度既牛筋幾有膠質,燒汁味濃郁。

燒牛肋條 $48
牛肋條肉質夠淋,同樣用燒汁去燒,好惹味。

燒雞翼 $42

燒鰻魚 $68
鰻魚好厚身,咬落去肉質有口感、彈牙。個人推薦!

醬燒魷魚筒 $88

醬油燒飯團 $42
有微微醬油香,但醬油味食落較淡,燒飯團吾會太硬。

2024-06-17 98 views
💡誠意大推日式居酒屋山林道不嬲多小店餐廳,但禁用心,每道串燒都禁有誠意,食材又新鮮,燒得禁高質就真係較少遇到,想試既記得要book 枱,平日夜晚都唔少人幫襯。🍢醬燒魷魚筒:推薦!份量夠,口感彈牙,醬油入味,令魷魚更香更鮮!🍢明太子醬栃尾沺楊:大推!餐廳落勁多明太子,豆腐超級脆好似麵包粒禁,真心要試🍢北海道白粟米:太多必試,可以生食或者燒,生食可能食到最fresh既鮮甜味🍢紫蘇墨魚卷墨魚卷爽彈,難得地紫蘇葉又唔會覆蓋咗墨魚嘅鮮味🍢鷄翼:外酥內嫩,帶有微微的炭烤風味🍢牛肉春菊卷:牛肉肉質鮮嫩多汁,加埋春菊食落嚼勁🍢免治鷄肉:雞肉加上醬油的調味,配上生雞蛋食,口感嫩滑🍢鷄脾肉:雞皮香脆,鷄脾肉滑,即使食雞肉都好juicy🍢雞軟骨:食落酥脆可口,配啤酒起碼食10串!🍢醬油飯糰:飯團燒得剛剛好,外皮燒到飯焦禁薄脆,入面軟綿🍢大香菇:成日自己燒香菇都乾哂,依度燒完都保持到菇肉的鮮嫩,香氣四溢🍢味醂魚乾:份量好多,咬落去好香鮮味同味醂的甜香🍢明太子玉子燒:味道濃郁,玉子燒蛋質細緻🍢燒帶子:依個性價比好高,帶子大粒厚肉,帶子外焦內嫩,非常鮮甜🍢白鰻:白鰻又係必食,完全冇骨,肉質細嫩有彈性🍢燒年糕(醬油
💡誠意大推日式居酒屋

🍢紫蘇墨魚卷
墨魚卷爽彈,難得地紫蘇葉又唔會覆蓋咗墨魚嘅鮮味

🍢鷄翼:外酥內嫩,帶有微微的炭烤風味

🍢牛肉春菊卷:牛肉肉質鮮嫩多汁,加埋春菊食落嚼勁

🍢免治鷄肉:雞肉加上醬油的調味,配上生雞蛋食,口感嫩滑

🍢鷄脾肉:雞皮香脆,鷄脾肉滑,即使食雞肉都好juicy

🍢雞軟骨:食落酥脆可口,配啤酒起碼食10串!

🍢醬油飯糰:飯團燒得剛剛好,外皮燒到飯焦禁薄脆,入面軟綿

🍢味醂魚乾:份量好多,咬落去好香鮮味同味醂的甜香

🍢明太子玉子燒:味道濃郁,玉子燒蛋質細緻

🍢白鰻:白鰻又係必食,完全冇骨,肉質細嫩有彈性

🍢燒年糕(醬油):口感煙靭,面頭少少脆

2024-06-10 96 views
Dinner at Charcoal grill Yakitori. Seated at counter, watching chefs at work. Ventilation was surprisingly good- couldn’t smell smoke at all. Here’s what we had.鷄翼牛筋鷄脾肉飯糰 - both flavors: miso and soy sauce.舞茸牛舌銀杏帶子長芋醬油年糕明太子醬粉尾油揚 ie tofu skin- restaurant’s signature.紫蘇墨魚卷鷄腎Went for tasting pours of various sakes. In summary: satisfying and delightful dinner; flavors of fresh ingredients elevated by mouthwatering charred aroma and excellent service.
Here’s what we had.
鷄翼

醬油年糕

紫蘇墨魚卷

鷄腎

2024-02-04 431 views
this place is super chill and relax. The vice manager Ming has expert knowleadge of sake and giving introduction with passion for each sakes I tried. We have tried 5 different sakes in one dinner. The grills are fanatics at the same time as they keep it juicy for every serves demonstrating grill techniques at master level. Staffs are all very nice and friendly. Overall, my friend and me are fully satisfied for the dinner and services. What's more, the cost-price value is delightful. Recommend to give it a shot for who like Japanese.
2024-02-04
$600 (Dinner)
  • Sake
  • 燒物
  • 羊架
2023-09-10 1128 views
同朋友嚟咗食串燒 飲清酒~呢支清酒係配酒師推介入口清爽口感清甜 CP都唔錯👍🏻 聖子係是日海鮮 味道鮮甜調味突出我自己幾鍾意食小青枝係朋友點 本身個人唔算好好 所以叫正常發揮 紫蘇葉配墨魚滑串款式創新味道覺得幾好,口感彈牙配上蟹籽會有多重口感👍🏻免治雞肉串係我食串燒必點嘅菜式 個月見汁夠濃味,加上免治雞肉串本身有少少調味,所以覺得好好食 但係又唔會蓋過咗蛋黃嘅蛋香味~你串雞喉係我第二款覺得出色嘅串燒 雖然第一次食但係一試就愛上 口感,有少少似牛嘅黃喉但係會有少少肝既香味 值得一試燒雞髀肉口感嫩滑 正常發揮整體分數:7.88/102個人埋單大約$18xx
同朋友嚟咗食串燒 飲清酒~

呢支清酒係配酒師推介入口清爽口感清甜 CP都唔錯👍🏻

聖子係是日海鮮 味道鮮甜調味突出我自己幾鍾意食
小青枝係朋友點 本身個人唔算好好 所以叫正常發揮

燒雞髀肉口感嫩滑 正常發揮

整體分數:7.88/10
2個人埋單大約$18xx
2023-03-04 1319 views
食店之所以受歡迎👏🏻真是不外乎店員嘅親切態度咁當然食物呀、環境衛生呀、甚至店內外裝修等都好緊要👌 琴晚同多時無見嘅舊朋友 黎呢樹食野 high talk. 首先由店長親自介紹清酒🍶款式 味道吾錯。佢話飲邊隻清酒 要睇下配咩野食物。我地簡左隻小小甜 帶有點果香 回味有辛口感覺果隻。成枝咁大 緊係飲吾晒 所以店長提議 話份量不如要住「兩盒」先😳下?呢個裝酒嘅「單位」乜咁趣志…我仲真係以為好似日本七仔入面賣 好似維他奶咁嘅‘盒’添呢個份量岩晒我地幾個女仔 🧍‍♀️一路食一路傾。哎左好多炭燒 傾傾下 啲野凍晒 店員好好人話幫我地興返熱佢🥳👏🏻 雖然我地住巴枱 但係係轉角位 所以反而容易傾計。加上落單店員都好詳細介紹食物推薦 呢間居酒屋🏮係會再黎嘅💪🏻❤️
食店之所以受歡迎👏🏻真是不外乎店員嘅親切態度
清酒  兩盒
炭燒大蝦
清酒  兩盒
炭燒大蝦
2023-01-26 1399 views
今次人才濟濟,為咗傾偈唔坐bar 台位,不過都望到師傅密密燒無停手~氣氛好,同埋用真。炭爐燒既串燒係特別好食~(yoi yoi 係keyaki 既姊妹店走傳統居酒屋路線,而舖頭既裝修都係走復古路線... 連間大廈都係叫銀座38,成件事好有日本feel 🤣)而呢間有唔少是日燒海鮮,燒魷魚筒比較少見所以即刻要叫嚟試吓,燒過既魷魚更加鹹鮮,而且食落好彈牙又有嚼勁!Yummy~ 帶子燒得香口而不失細嫩,包埋紫菜令口感更加豐富多樣香薯豚煙肉係好神奇地真係有啲薯仔味,再加埋香噴噴既煙燻口味送酒一流!栃尾油揚係厚切油揚豆腐,舖滿明太子醬燒得鬆脆香口,入口微辣亦到食到濃醇豆味大蔥雞肉串同埋自家製免治雞肉棒同埋厚切牛舌芯就緊係必叫,水準依然~第一次食燒牛筋,好正呀,入口好滑又膠質重😂 有啲食緊花膠嘅錯覺明太子玉子燒香滑而充滿蛋香,配上濃郁嘅明太子,調味好夾好滿足燒鰻魚外皮燒到焦香,魚肉肥美又有油香。連我呢啲唔好食魚既都無問題~牛油燒蟶子,簡單肥美鮮甜爽口,無法抗拒既美味鮟鱇魚肝果然係"海中鵝肝"口感綿密,油脂香醇~燒白子奶油一樣既細滑口感,豐腴柔軟,燒過既外皮比生食更加甘香,配醬油提鮮~開心既滋味❤️成餐
帶子燒得香口而不失細嫩,包埋紫菜令口感更加豐富多樣

燒鰻魚外皮燒到焦香,魚肉肥美又有
油香。連我呢啲唔好食魚既都無問題~

牛油燒蟶子,簡單肥美鮮甜爽口,無法抗拒既美味
鮟鱇魚肝果然係"海中鵝肝"口感綿密,油脂香醇~

成餐都好開心~大滿足之夜
2023-01-08
$500 (Dinner)
2022-11-09 947 views
💭同五勺一樣,呢間居酒屋都係Keyaki Group旗下既居酒屋,不過野食選擇好似小過五勺,但係餐廳好坐+野食質素好好~都係一個值得同朋友飲酒吹水既好地方❤️❤️❤️前菜都好新鮮,我覺得日本椰菜沙律好好食!係香濃帶有花生味既沙爹醬+生椰菜既配搭呀~👍串燒燒得好香好好味~🌸枝豆 HKD38🌸凍蕃茄 HKD58🌸日本椰菜沙律 HKD48🌸牛舌 HKD52🌸雞皮 HKD48🌸黑豚腩肉 HKD 48

🌸枝豆 HKD38
🌸凍蕃茄 HKD58
🌸日本椰菜沙律 HKD48

🌸牛舌 HKD52
🌸雞皮 HKD48
🌸黑豚腩肉 HKD 48

2022-10-13 1553 views
今日嚟到位於尖沙咀附近嘅酔々炭火燒居酒屋食飯,之前其實都有嚟過,依間居酒屋嘅全消一向都好高質,今日終於有機會再嚟。牛肋肉外皮燒得香脆,牛肉味都好濃,入口有唔少肉汁。黑豚腩肉同普通豬肉嘅味道完全唔同,入口充滿油香,肥瘦得宜。牛腹身牛腹身非常大份,入口柔軟,配上特製嘅醬汁,非常好味,份量夠兩人食,性價比真係好高呀。明太子玉子燒香滑嘅玉子燒充滿蛋香,配上鹹香味濃郁嘅明太子,非常好味。大蝦一上碟就已經聞到好濃烈嘅蝦香味,蝦肉彈牙又有肉汁,仲有焦香味添。免治雞肉雞肉口感好豐富,配上那有少少甜味嘅醬汁,真係好惹味啊。羊架生熟程度啱啱好,羊架嘅肉質入口柔軟,一食就知道羊架冇燒得太過老。鰻魚串入口有魚油香,外皮燒到好焦脆,好好味呀。整體來講,串燒質素依然保持都好高質,餐廳仲有唔少自家製嘅特色菜式,如果有機會之後都會再嚟。📍酔々炭火燒居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀山林道38號銀座38 15樓A號舖#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港

牛肋肉
外皮燒得香脆,牛肉味都好濃,入口有唔少肉汁。

黑豚腩肉
同普通豬肉嘅味道完全唔同,入口充滿油香,肥瘦得宜。

牛腹身

明太子玉子燒
香滑嘅玉子燒充滿蛋香,配上鹹香味濃郁嘅明太子,非常好味。

大蝦

免治雞肉
雞肉口感好豐富,配上那有少少甜味嘅醬汁,真係好惹味啊。

羊架

鰻魚串
入口有魚油香,外皮燒到好焦脆,好好味呀。

📍酔々炭火燒居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀山林道38號銀座38 15樓A號舖

#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday
-YoiYoi 酔々 炭火燒居酒屋 🍶自從幾年前去過北海道既居酒屋後 真係一試難忘估唔到係香港都可以有咁傳統既日式居酒屋加上內部裝潢貼滿poster 入到去完全好似去左日本咁! 餐廳中間有吧枱 可以睇住師傅準備食物 好少可食炭燒係可以冇油煙 所以成個用餐體驗都好舒適另外餐廳會有專業既唎酒師幫你選適合你既清酒✨難得黎到咁傳統既居酒屋 即刻胃口大開 樣樣都想試!嗌左成20幾款燒物 我就逐個類別分享番感受好了🤭前菜🥬日本椰菜沙律 ($48)🍅凍蕃茄 ($58)🤌想講呢2樣都真心必點! 除左都係好好既開胃菜之外係食左大量串燒時都係好有助解膩既 令你可以食得更多🤭酒餚🥢燒明太子 ($86)🥢明太子醬櫔尾油揚($48)🤌🥢鴨肝多士($78)🤌呢度3款都係好推介去嗌 而明太子醬櫔尾油揚真係必點!其實佢係用左明太子醬搽係炸油揚上面 個味道係驚為天人鴨肝多士其實食落同鵝肝都有啲似 但少左份油膩感感覺會比較少啲負擔 但味道都係同樣咁高質🫶海鮮🥢燒帶子 ($58)🤌🥢燒蟶子 ($88)🤌🥢燒秋刀魚 ($90)🤌🥢燒鰻魚 ($68)🤌🥢燒大蝦($80)🥢燒榮螺($78)🤌🥢喜之次一夜乾($98)🤌帶子 蟶子同
YoiYoi 酔々 炭火燒居酒屋 🍶

自從幾年前去過北海道既居酒屋後 真係一試難忘
估唔到係香港都可以有咁傳統既日式居酒屋
加上內部裝潢貼滿poster 入到去完全好似去左日本咁!
餐廳中間有吧枱 可以睇住師傅準備食物
好少可食炭燒係可以冇油煙 所以成個用餐體驗都好舒適
另外餐廳會有專業既唎酒師幫你選適合你既清酒✨

難得黎到咁傳統既居酒屋 即刻胃口大開 樣樣都想試!
嗌左成20幾款燒物 我就逐個類別分享番感受好了🤭

前菜

🥬日本椰菜沙律 ($48)

🍅凍蕃茄 ($58)🤌
想講呢2樣都真心必點! 除左都係好好既開胃菜之外
係食左大量串燒時都係好有助解膩既 令你可以食得更多🤭

酒餚
🥢燒明太子 ($86)

🥢明太子醬櫔尾油揚($48)🤌
🥢鴨肝多士($78)🤌
呢度3款都係好推介去嗌 而明太子醬櫔尾油揚真係必點!
其實佢係用左明太子醬搽係炸油揚上面 個味道係驚為天人
鴨肝多士其實食落同鵝肝都有啲似 但少左份油膩感
感覺會比較少啲負擔 但味道都係同樣咁高質🫶

海鮮

🥢燒帶子 ($58)🤌
🥢燒蟶子 ($88)🤌
🥢燒秋刀魚 ($90)🤌

🥢燒鰻魚 ($68)🤌

🥢燒大蝦($80)

🥢燒榮螺($78)🤌

🥢喜之次一夜乾($98)🤌
帶子 蟶子同秋刀魚都係是日推介 完全冇令人失望!
燒帶子茶左少少醬油後包紫菜食真係好鮮甜
出面閒閒地都幾百蚊 雖然唔算好大條
但係勝在夠高質 真係好抵食🫶

肉串燒
🥢自家製免治雞肉($48)🤌
🥢牛腹身($128)
🥢牛舌($52)🤌
🥢燒汁牛肋條($38)🤌
🥢牛筋($40)🤌
🥢大蔥鴨髀串($42)🤌
免治雞肉配日本蛋 雞肉燒得香口惹味 特別中意個汁
大蔥雞脾串既雞肉燒得嫰滑多汁 加埋大蔥既香 好味呢~
燒汁牛肋條同牛舌都好正 燒得外表微焦 入面仲係好多汁🫶

燒野菜
🥢青椒仔($38)
🥢燒長芋($58)🤌
🥢甜蕃薯($38)
最難忘既係燒長芋 原來佢係燒准山
平時食淮山都只係試過中式既食過 都未食過燒
淮山外面燒得乾爽 而入面仲係黏口得黎仲可以拉絲 幾得意
2022-10-02
Dinner
呢間係一直都好想去既炭火燒居酒屋,裝修好有特色,仲有一排清酒牆,過百款清酒可以選擇,講出自己喜好就有專業唎酒師幫你揀👍🏻U型設計安排仲可以一邊望住師傅煮理,師傅真係好勁,火候同埋烹調時間都控制得岩岩好☺️炭火燒本身已經唔容易搵,炭火燒加埋冇油煙就更加難搵🫣🥗前菜▫️黑酢火炙牛柳沙律 $88哈哈,全程睇住師傅炭燒牛柳再切片整成沙律☺️牛柳好淋身,配埋沙律菜好fresh 👍🏻👍🏻🐟海鮮▫️榮螺 $78▫️原條魷魚筒 $98▫️燒時令蠔 $78▫️蟶子 $88大推榮螺,螺肉有切成細件而且內臟已清乾淨👍🏻👍🏻仲比埋細杯倒埋d湯出黎飲,真係超清甜😋😋另外燒蠔亦都非常正,輕輕燒過既蠔,蠔味非常突出😋😋🍶下酒小食▫️鴨肝多士 $78大大件,油香夠👍🏻細食既朋友2個人share,咁就可以試多d野😋🐔雞類▫️雞皮 $38▫️雞頸肉 $42▫️自家製免治雞肉串 $48▫️雞腎 $42▫️雞翼 $42▫️大蔥鴨脾肉 $42呢到有好多出面比較少見既刁鑽位置,好似提燈、雞心喉管,雞頸肉等等👍🏻 自家製既免治雞肉串,非常有口感,必試😋另外大蔥鴨脾肉亦都係必試推介🤗🐮肉類▫️牛舌 $52▫️汁燒牛肋條 $38▫️牛小排 $60▫️黑豚腩肉 $48▫️黑

🥗前菜

▫️汁燒牛肋條 $38
▫️牛小排 $60
▫️黑豚腩肉 $48
▫️黑豚肉腸 $42
因為真係飽啦,所以揀左5款最想食既試試,5款都好好味😋如果個肚有位,我都想再試多d🫣🫣

🥬野菜
▫️青椒仔 $38
▫️大香菇 $34
▫️甜蕃薯 $38
▫️蘆筍 $40
▫️燒茄子 $58
大推甜蕃薯,口感綿綿,重蕃薯既甜味😋😋另外仲有唔係多地方會有既青椒仔,食落同青椒唔同味架😊

💕餐廳座位有限,記得提前訂位💕
2022-09-22
$800 (Dinner)