【親民價錢!高級質素嘅地道茶記💛】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●●———🍞【常餐】招牌蔥油雞扒撈公仔麵|炒蛋|丹麥多士|餐飲|$49嚟過幾次都要排隊,但茶記就係勝在流水式,食得快走得快,每次都等10分鐘入到座。今次第一次試蔥油撈公嘅常餐:公仔麵乾濕程度、甜鹹比例都剛好,略帶醬料嘅微甜,加上蔥油,兩者互相輝映。雞扒雖然冇咩雞味,但肉夠嫩、油脂剛好,唔會乾柴柴。炒蛋滑身,略嫌蛋香味唔突出,應該係蛋種問題。丹麥多士比起一般多士鬆軟,牛油味香而濃,感覺比白麵包更有誠意。
【親民價錢!高級質素嘅地道茶記💛】

推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●●

———

2022-02-08 524 浏览
其實,請問貴公司係咪凍飲,你哋唔會主動比飲管嗎?如果係。。對唔住,我真係唔知道,但希望你哋可以問一問客人要唔要?唔係當客人問你点解得長匙羹時,你話用黎mixed d糖,然後,先至放低支飲管,原來你唔講,我係唔知嘅。。對唔住,我諗無下次,其實我係專登行返黎幫襯的,這個經驗實在太不快了,但希望只係我一個人得到這個服務啦~另外,其如都可以,食物一般,但錢明白係旺角,租金實太貴,但都希望你哋生意興隆,無我幫襯啫,梗有其他人嘅,謝謝
2022-02-08
次次經過都想食,但係一見到條人龍,就真係好多時都卻步唔想排;今次終於決心排隊試下,一點半左右排咗半個鐘,我諗已經算係好快。一邊排隊侍應,每隔一陣就出嚟update一下要等多幾耐,有別於一般茶記。坐低咗落單,好快就有得食,叫咗咖喱豬扒飯,豉油雞油飯,都好好味!侍應嘅禮貌不得不讚!豉油雞豉油真係好香,雞肉唔會太熟,剛好,好滑配埋個油飯,真係冇得頂啊!咖喱豬扒飯個豬扒係即炸的!超級香脆! 下次會再排隊食過。

咖喱豬扒飯個豬扒係即炸的!超級香脆!

下次會再排隊食過。
  • 招牌豉油雞套餐
2022-01-19 586 浏览
一日三餐💛清新素食全餐+熱華田 $42C 招牌沙嗲牛肉公仔麵+涷華田 $38+$3自選雙拼餐-腸仔+3.6牛乳炒滑蛋+熱華田 $35-清新素食全餐有煎豆腐+牛油果+蕃茄仔+多士煎豆腐👻佢唔係一般嘅煎豆腐🤭佢出面有層白色 食落去 有d似儒米煙銀嘅感覺但有d油🥺牛油果🥑比較有咬口唔係creamy淋身個隻蕃茄仔🍅比人細粒仲要切開一半🤣多士有d dry🥺烘咗 但唔算好脆.整體個素餐有d dry同漏份量都ok la飲埋華田先啱啱好👻.其實唔係好記得有乜嘢想講🤭基於太耐先寫有特別 或者我記得有咩想講 我先寫👆🏽-5/11 eat唔寫得好詳細㗎啦💁🏻‍♀️-好味程度:🌕🌕🌕🌑🌑抵食程度:🌕🌕🌕🌑🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌑🌑服務態度:🌕🌕🌕🌕🌑 會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑👆🏽C 招牌沙嗲牛肉公仔麵+涷華田 👆🏽自選雙拼餐-腸仔+3.6牛乳炒滑蛋+熱華田
一日三餐💛

👆🏽C 招牌沙嗲牛肉公仔麵+涷華田

👆🏽自選雙拼餐-腸仔+3.6牛乳炒滑蛋+熱華田
2021-11-05
2022-01-14 563 浏览
黃店要支持, 而好食的黃店更要支持. (笑) 早起到旺角工作, 然後不用排隊就能吃到一日三餐的豉油雞飯. 本想吃掉整隻豉油雞, 但膽固醇真的超標, 唯有少吃多滋味就是. 用上悅和醬園的豉油, 除了夠本土外, 也夠天然, 沒有任何添加劑, 就是最基本的黃豆, 小麥粉, 糖和鹽, 再加上心機和時間而成. 吃罷不忘去荃灣的本店買枝頭早抽, 用來豉油撈飯也好.這裡豉油雞的豉油咸香帶甘甜, 色水深但沒有死鹹, 豆香舒服. 雞肉入味而豉汁滲入肉中, 雞油香結合豉油香, 和揚英浦可並列我最喜愛的平價豉油雞. 胸肉沒有令人討厭的粗糙口感, 雞骨周邊的肉也夠熟透而口感依然保持嫩滑. 除了同聲同氣外, 實力夠才能繼續生意興隆.

2022-01-10 522 浏览
旺角有好多茶記,好多都搞唔掂又貴🤢不過一日三餐同佢個名一樣,雖然每次去都要排隊等位,但會令人一日三餐都想去食🤪【招牌豉油雞套餐 • $68】豉油雞係用悅和豉油,入晒味,色香味俱全。話晒係佢地既招牌菜,第1次個陣食雞脾梗係好滑啦,但今次食唔係雞脾既就差少少啦,肉質有d乾柴(鞋🤣)。不過有咁好食既豉油汁撈飯,就咩都ok🤤最鍾意就係拆左塊雞皮係咁點豉油汁,淨係食雞皮個一下好正呀🥲【越式三寶蔥油拌飯 • $62】呢個午餐B係新出,三寶係雞翼(4隻)、扎肉(2塊)同煎蛋。一上枱見到4隻雞翼同2塊厚切既扎肉呆左,份量多又好食得黎同價錢完全成正比👍🏻

【招牌豉油雞套餐 • $68】
招牌豉油雞套餐

【越式三寶蔥油拌飯 • $62】
越式三寶蔥油拌飯
招牌豉油雞套餐
越式三寶蔥油拌飯
之前每次經過登打士街都會見到呢間小店出面排緊隊直到呢日遲左出去搵食門口只係出現兩三個人—————————————————————當日正值下午茶時間望過餐牌唔係太想食最後揀左αℓℓ ∂αу вяєαкfαѕт🙈貪佢樣樣都有唔洗諗除左魚柳炸得比較燶之外其他都係正常操作而👨🏽就叫左個干炒牛河呢個就有少少失望首先唔夠熱河粉太碎不過少油關係唔會食兩啖就覺得好膩跟餐餐飲揀左賞花杏仁露 明嘅就明🤣其實係杏霜加玫瑰花瓣唔好期望好有味但顏色係靚嘅但如果係呢啲質素唔太明排隊嘅原因定係因為中島揀錯野食🤔—————————————————————✤ 全日早餐 $52✤ 干炒牛河 $45✤ 賞花杏仁露 跟餐
之前每次經過登打士街

乾炒牛河

✤ 賞花杏仁露 跟餐
賞花杏仁露
2021-12-28 333 浏览
一日三餐一開,無論幾時經過,都會有好多人喺門外排隊,要排隊等位,所以我地一直無食過。今日大约5點經過,見到竟然唔駛排隊,裡面竟然有位,即刻同朋友入去食下午茶。下午茶有好多款,有18款,好多選擇,有花生醬西多士、三文治、炸雞脾、炒飯炒河等,我好似有選擇困難症,要揀左5分鐘,先決定食乜野。我叫左鐵板xo海鲜炒烏冬,份量夠我食,但海鲜較少,味道不錯。朋友叫左咖哩牛脷飯,咖哩味濃,牛脷只有4片,較少,但幾好食。

2021-12-27 239 浏览
Home Kong 🏠💕 一日三餐x Valerie 蛋黃蓉白蓮蓉月餅🥮每年度嘅中秋節~ 除咗與家人相聚之外,最重要嘅當然就係食月餅啦😍 近年愈來愈多值得支持嘅小店推出月餅,可惜quota有限、試唔晒咁多🐷 今年我就試咗一日三餐x Valerie 嘅白蓮蓉月餅~ 呢款月餅不含原隻蛋黃,改以鹹蛋黃蓉混入低糖白蓮蓉~ 聽落好似健康咗~👍🏼 我本身唔係特別鍾意食傳統月餅,但係呢個細細個、而且低糖冇咁甜,下午茶食一個、飲杯茶都唔錯呀!🌝

外卖自取
2021-11-29 1051 浏览
話說尼間茶記一開業就排晒長龍 咁都明既 咁好食既餐廳都真係值得支持💛💛💛講番啲野食先 晏就大約一點左右到 去到排左10-15分鐘左右就入得 叫左兩樣野食 鐵板銀牙炒面同埋叉燒蛋飯 炒面尼講 個面底一啲都唔油 個份量仲要多到嚇親人 香港地尼講 $60蚊CP值超晒班 另外一個招牌菜就係叉燒煎蛋飯 尼度既叉燒同一般餐廳既好唔同 非常軟淋入味 絕對值得一試💛💛💛
鐵板銀牙炒面
2021-11-29 425 浏览
行行下旺角見餓就去搵野食, 之後見到呢間未食過就入黎試下啦。。。環境算可以既都寬敞,點了瑞士汁雞脾配薯條,熱檸茶。野飲方面無特別,不過不失啦。不過食物方面就失望了,見寫到招牌瑞士汁就諗住試下不過就失望了。雞脾唔算大隻,普通size而且一上台就見到雞脾上無咩瑞士汁,之後再食落去,無咩味,食唔到有瑞士汁既雞脾,失望。薯條方面,無咩特別,份量一般,口感唔吸引。呢個價錢配呢個份量就唔抵了。總結。最失望係雞脾無咩味道,完全唔夠汁。唔會再試了。。。

野飲方面無特別,不過不失啦。

薯條方面,無咩特別,份量一般,口感唔吸引。

呢個價錢配呢個份量就唔抵了。

總結。
最失望係雞脾無咩味道,完全唔夠汁。
唔會再試了。。。
下午茶
2021-11-18 676 浏览
鰻魚粒炒飯但粒粒分明有鑊氣,啲鰻魚一咬即化撈埋啲飯食真係唔錯,不過啲鰻魚再多啲就好啦。個飯60幾蚊。中午去食午餐一個餐40幾蚊,雞扒通粉餐包嘢飲,旺角區來講價錢合理不過不失。
2021-11-13 674 浏览
去親旺角都好鐘意去食一日三餐,之前試過外賣豉油雞覺得幾好食,呢日決定坐低堂食,去嘅時候未夠12點午飯時間,所以人流都唔係好多,例牌嘅豉油雞飯餐$68,不過今次想試吓食多啲所以要咗半隻$118,不過半隻就冇餐所以另外再加$10白飯,鍾意食呢個豉油雞飯嘅原因係因為佢係用悅和嘅甜豉油煮,啲雞好滑之餘,豉油亦都好入味,用嚟撈飯送飯真係一流,半隻雞嘅雞肉亦都幾多雞髀啖啖肉,雞嘅脂肪亦都唔算厚,老闆仲送咗碗西洋菜湯俾我,呢度坐得舒服嘢食又好味,下次想食豉油雞都會再來。
2021-11-10
  • 悅和豉油雞
2021-11-12 522 浏览
夜晚去食一日三餐試咗佢嘅鐵板精選🍳嗌咗個鐵板XO海鮮炒烏冬同鐵板XO豬扒炒公仔麵幾唔錯🤩,估唔到個海鮮烏冬都幾多海鮮,唔會好似出面啲餐廳放幾粒蜆就當係海鮮,有魷魚🦑、蜆同蝦🦐,同埋加咗紅洋蔥好香~
夜晚去食一日三餐試咗佢嘅鐵板精選🍳
鐵板XO海鮮炒烏冬
鐵板XO豬扒炒公仔麵
鐵板XO海鮮炒烏冬
鐵板XO豬扒炒公仔麵
2021-11-10 363 浏览
次次去冰室都抗拒唔到常餐嘅誘惑😆🤭-🔻招牌蔥油雞扒撈公仔麵+3.6牛乳炒滑蛋+丹麥厚多士 $49公仔麵調味帶少許甜,唔太啱我口味,雞扒幾嫩滑,唔會好重口味。滑蛋偏熟,牛奶香唔算重(夜晚阿媽炒嘅多牛奶香仲濃過佢🐒)。丹麥多士雖然都幾有層次感,但上枱時已經唔熱,呢個位扣左分。-👅食後感:整體普通🤔如果有好食嘅冰室常餐可以推薦俾我😂-👀個人喜愛度:6/10-🚩一日三餐旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下7號舖
次次去冰室都抗拒唔到常餐嘅誘惑😆🤭
👅食後感:整體普通🤔如果有好食嘅冰室常餐可以推薦俾我😂