2006-01-17
早幾日約了幾個朋友出來預祝我的生日,本來打算去,但看完食評感覺唔多好,最後決定了來這裏。我們五個人叫了個六人套餐,包括有江南冷盤(肴肉、雞絲粉皮和花雕醉雞)、松子鮭魚、砂窩雲吞雞、宮爆明蝦球、雪菜肉絲炒年糕、鮮菇瑤柱扒豆苗、清燉獅子頭、蟹粉小籠包、京式蔥油餅和甜品。肴肉- 味道都唔錯,幾好。雞絲粉皮- 麻醬好濃,粉皮又好滑,我就幾喜歡,可惜雞絲就少了點。花雕醉雞- 花雕味香濃,都算幾好。松子鮭魚- 炸得好脆,醬汁味道也很好,但就比較細條。砂窩雲吞雞- 湯味幾濃,雲吞味道幾好,可惜雲吞得六粒,唔多夠喉。宮爆明蝦球- 少少辣,蝦肉很新鮮又彈牙,唔錯。雪菜肉絲炒年糕- 年糕炒得唔入味,今晚比較差的一樣。鮮菇瑤柱扒豆苗- 本來豆苗都很新鮮,可惜個杰汁太濃,影響豆苗的味道。清燉獅子頭- 清清,但味道一般。蟹粉小籠包- 蟹粉味香濃,肉質很好,只可惜個皮比較厚了點。京式蔥油餅- 炸得好脆,味道一般。價錢唔貴,味道都唔錯,可以一試,而且又不用加一。多謝朋友這樣有心約我出來食飯,謝謝!
肴肉- 味道都唔錯,幾好。
花雕醉雞- 花雕味香濃,都算幾好。
松子鮭魚- 炸得好脆,醬汁味道也很好,但就比較細條。
宮爆明蝦球- 少少辣,蝦肉很新鮮又彈牙,唔錯。
雪菜肉絲炒年糕- 年糕炒得唔入味,今晚比較差的一樣。
清燉獅子頭- 清清,但味道一般。
蟹粉小籠包- 蟹粉味香濃,肉質很好,只可惜個皮比較厚了點。
京式蔥油餅- 炸得好脆,味道一般。
價錢唔貴,味道都唔錯,可以一試,而且又不用加一。
多謝朋友這樣有心約我出來食飯,謝謝!