2022-07-21 34 浏览
屯門時代廣場,一個不起眼的角落,原來有一間很受歡迎的小店,繁忙時間餐廳外有長長的人龍排隊。我們選擇差不多九點才來,人的確比較少,很快就能入座,可是有些甜品賣完了,下次早點來。紅燒牛腩刀削麵$62選用牛腩的部位,肉質有彈性又鬆化,除了牛腩還有些煮得好腍的蘿蔔,刀削麵煙靭Q彈,份量比較適合女生,但個人覺得少食多滋味,湯底很濃郁但不會太鹹。台灣擔仔刀削麵$55台灣擔仔麵比較少見,感覺很有台灣風味,它有肉燥、蒜蓉、蝦、滷蛋、牛丸,簡簡單單卻令人十分滿足,可以邊吃麵邊喝湯。海苔肉鬆起司蛋餅$38餅皮薄薄的,包著蛋皮、肉鬆、海苔和芝士,鹹香惹味,見到幾乎每台都有一份。黑糖花生麻糬$25甜品只剩下這款,煙煙靭靭的麻糬中間有軟腍的花生餡,輕巧的甜品。OREO巧克力奶茶$25 黑糖芋頭奶茶$32飲品可選甜度,像台灣茶飲店,兩者都選五分,感覺黑糖芋頭奶茶較甜,而它有不少芋頭可吃,也可當作是甜品,OREO巧克力奶茶濃郁順口。

紅燒牛腩刀削麵$62

台灣擔仔刀削麵$55

海苔肉鬆起司蛋餅$38

黑糖花生麻糬$25

OREO巧克力奶茶$25 黑糖芋頭奶茶$32
一間平民價錢但專業級數的台式餐廳。雖然餐廳的食物選擇只是一般台灣平價食物,例如鹽酥雞,蛋餅。但是美味程度「拍得住」台灣地道口味。而餐廳的裝潢亦是有50年代的台灣風格。餐廳亦播台灣流行歌曲。一頓飯,除了食物美味外,餐廳的環境都好重要,話間餐廳絕對做到,五官都感覺到台灣的味道。
一間平民價錢但專業級數的台式餐廳。
最近每日都天氣酷熱,放假唔想留在家中最好都係痴商場,今日黎到屯門。屯門市中心有幾個大商場足夠逛足一個下午,兩點幾我地行到累搵野食,在屯門時代廣場發現了呢間裝修無論係牆身設計以致枱同櫈都超級台灣地道懷舊風的小店,雖然要等位但都想試吓。店員好快就安排到我哋入座。一睇餐牌,價錢相當平民,由於我哋都未食早餐所以叫咗一個小食,一人一個主餐,一人一杯台式飲品,同埋一個甜品,加埋都只係二百零蚊,抵! //肉鬆起司蛋餅$36//餅皮做到軟身,蛋夠厚而且有蛋香肉鬆同芝士都夠多同均勻,足料,一啖入口有蛋味肉鬆同芝士味!整體來說味道不錯。 //香酥雞扒魯肉飯 $52//魯肉同飯嘅比例相當好,每啖都有香濃嘅魯肉味。雞扒炸到金黃酥脆,但肉汁仍然存留在雞扒內,肉質鮮嫩。 //紅燒牛腩刀削麵 $62//湯底好甜,相信應該熬咗好耐,相當多配菜,有白蘿蔔、紅蘿蔔、幾條菜心。牛腩炆得夠淋但又唔會爛,夠入味,好食!刀削麵份量都唔少,一個人食晒一碗都相當飽。 //珍珠奶茶 (冷)$23//自從戴咗口罩,好少會在街買台式飲品,久違了的味道,對我來說食台灣野珍珠奶茶是必需的,半糖少冰,不錯! //OREO 巧克力奶茶 ( 冷 )

//肉鬆起司蛋餅$36//
餅皮做到軟身,蛋夠厚而且有蛋香

//香酥雞扒魯肉飯 $52//

//紅燒牛腩刀削麵 $62//

//珍珠奶茶 (冷)$23//

//OREO 巧克力奶茶 ( 冷 ) $25//
估唔到Oreo溝奶茶係咁夾,加入了Oreo 餅碎的朱古力甜味又沒有想像中咁甜,在炎炎夏日下飲杯凍凍小甜的特飲是令人開心的。

//芋圓 ( 冷 ) $38//
最後食埋個芋圓甜品就係這餐台式午餐作美好嘅結尾。份量估唔到咁多,芋圓起碼有15粒,呢個價錢真係超值,再加上涼粉紅豆豆花,爽心涼!兩個人食都食到飽到上心口!

• 九份芋圓
  • 紅燒牛腩刀削麵
  • 香酥雞扒滷肉飯
2022-07-17 46 浏览
屯門少有的台灣菜店內坐位不多所以經常見到有人龍排隊時可以畫定想食咩一入去就可以等上菜上菜速度都幾快如果好似我咁嗌芋圓建議食到一半先嗌因為枱面好快擺滿😂講返食物滷肉飯-小已經好大碗滷肉不是太多, 食到尾會變到得飯紅燒牛腩米粉-味道令人聯想起泰式湯底台灣香腸-蒜頭不辣, 有點不習慣肉鬆起司蛋餅-好味~肉鬆+起司無得輪涼拌牛肚-冷盤, 正常芋圓仙草豆奶-芋圓好彈牙~推薦冬瓜茶-正常豆花胚芽奶茶-豆花增加飲品口感👍🏻
屯門少有的台灣菜
建議食到一半先嗌
因為枱面好快擺滿😂
講返食物
滷肉飯-小已經好大碗
滷肉不是太多, 食到尾會變到得飯
紅燒牛腩米粉-味道令人聯想起泰式湯底
台灣香腸-蒜頭不辣, 有點不習慣
肉鬆起司蛋餅-好味~肉鬆+起司無得輪
涼拌牛肚-冷盤, 正常
芋圓仙草豆奶-芋圓好彈牙~推薦
冬瓜茶-正常
豆花胚芽奶茶-豆花增加飲品口感👍🏻
2022-07-15 41 浏览
今日晏晝同朋友去左一間係屯門特式台灣餐廳食飯!一入到去就聽到餐廳播那些年,令人懷念!我地揀左以下既野食:香酥雞扒魯肉飯($52)👍🏻 雞排鹽酥味十足、粉漿恰到好處、外脆內軟👍🏻 飯既份量啱啱好、仲有粒滷水蛋添紅燒牛腩飯 ($52)👍🏻 牛腩唔肥亦唔會油膩、口感唔錯👍🏻 配菜同飯既味道都好夾酥炸魷魚 ($45)👍🏻 份量都算多、可以2個人share👍🏻 好香既魷魚味、啖啖肉,真材實料九份芋團(冷) ($38)👍🏻 黑糖湯底甜度適中、芋圓爽口彈牙👍🏻 另外仲有配搭豆腐同仙草胚芽珍珠奶茶($28)👍🏻 健康、幫助消化👍🏻 珍珠彈口唔黐牙、咀嚼有勁黑糖芋頭牛奶 ($32)👍🏻 健康飲品、芋頭同黑糖都可以美顏👍🏻 芋頭香味濃郁總括而言今次嘅體驗都唔錯,環境都舒服,可以同朋友慢慢食☺️

我地揀左以下既野食:

香酥雞扒魯肉飯($52)
👍🏻 雞排鹽酥味十足、粉漿恰到好處、外脆內軟
👍🏻 飯既份量啱啱好、仲有粒滷水蛋添

紅燒牛腩飯 ($52)
👍🏻 牛腩唔肥亦唔會油膩、口感唔錯
👍🏻 配菜同飯既味道都好夾

酥炸魷魚 ($45)
👍🏻 份量都算多、可以2個人share
👍🏻 好香既魷魚味、啖啖肉,真材實料

九份芋團(冷) ($38)
👍🏻 黑糖湯底甜度適中、芋圓爽口彈牙
👍🏻 另外仲有配搭豆腐同仙草

胚芽珍珠奶茶($28)
👍🏻 健康、幫助消化
👍🏻 珍珠彈口唔黐牙、咀嚼有勁

黑糖芋頭牛奶 ($32)
👍🏻 健康飲品、芋頭同黑糖都可以美顏
👍🏻 芋頭香味濃郁

總括而言今次嘅體驗都唔錯,環境都舒服,可以同朋友慢慢食☺️
見到大家/新X期/KOL都話好食,即管一試。環境秉承香港特色—又細又迫,坐得極不舒適,當然好多食肆比這家還細,香港地少人多都理解理解,不過拎住好多東西就不建議入內了。食物真係感覺受騙,心靈受到傷害,可能咁講太誇張,讓我解說一下:我們兩人點了紅燒牛腩麵刀削麵、香酥雞扒魯肉飯、月亮蝦餅、九份芋圓(最後漏左單無落到)、玉米起司蛋餅、九份檸檬綠及黑糖芋頭牛奶,承惠$2xx紅燒牛腩刀削麵:麵質彈牙好味,但牛腩真係好肥,明白的,但碗麵有一層油真的好不開心,牛腩係腍,但真係啖啖油,好難頂,碗麵一點都不好食,講真八x雲集都碗牛肉碗都好食過佢,份量嚟講一個女仔食都略嫌唔飽,但見到層油都飽晒。香酥雞扒魯肉飯:魯肉是綿綿黏口感,係好味的,但肥到食一口已經投降。香酥雞扒又乾又柴又有萬年油個種油味,在下實在不敢恭維。月亮蝦餅:熱氣到爆,係,怕油無人迫我點,但見到個餐牌有所以試下,唔試點知咩料。炸到個外表都變啡色,唔係金黃色,好油好油,真係啖啖油,食完覺得食了一年的食油(希望真係食油)量。蛋餅:算係最正常的一個,但唔算特別好味好好食到要一點再點個啲,普通嘢。九份檸檬綠(三分甜):正常解油膩,好彩希叫,但唔值$25
見到大家/新X期/KOL都話好食,即管一試。

九份檸檬綠(三分甜):正常解油膩,好彩希叫,但唔值$25

黑糖芋頭牛奶(三分甜):正常,但出面個啲手搖飲品店好味啲。

總結:食完覺得受騙,點解咁油膩都會推薦又排隊去食,平時食得唔係好清淡都應該完全接受唔到呢間嘢啲油膩感。如果想增肥、為膽固醇加油或想喉嚨痛、病、第日拎病假唔洗番工,都建議嚟食一食。

侍應算好人,又主動拎多張櫈比我放袋,又幫我放好啲易碎物品。

強烈不滿推薦呢間店的人。完。
2022-07-09 34 浏览
呢間餐廳假日都幾旺 等一陣先有位味道中規中矩蛋餅比想像細份地瓜球炸得幾脆冬瓜茶都唔錯 加左檸檬🍋蘆薈夏天飲幾清新但價錢偏貴喔 三樣野夾埋都差唔多一百蚊🥲🥲.📌 九份飽 (屯門時代廣場) (#屯門)#屯門美食 屯隆街2號屯門時代廣場南翼地下22號舖-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #米線 #홍콩맛집
呢間餐廳假日都幾旺 等一陣先有位
味道中規中矩
蛋餅比想像細份
地瓜球炸得幾脆
冬瓜茶都唔錯 加左檸檬🍋蘆薈夏天飲幾清新
但價錢偏貴喔 三樣野夾埋都差唔多一百蚊🥲🥲
📌 九份飽 (屯門時代廣場) (#屯門)
#屯門美食 屯隆街2號屯門時代廣場南翼地下22號舖
2022-06-27 50 浏览
今日睇8:30,入場前要醫醫肚。原來這商場開左間台灣野,久違了台灣的味道,就試試看。這餐廳地方唔算大,但環境好懷舊,打卡唔錯。今日我哋叫左香酥雞扒魯肉飯、海苔培根蛋餅,Oreo 奶茶🥤香酥雞扒烤得幾好,脆而唔叫油,魯肉碎不只是肉醉,是有肥肉這款海苔培根🥓蛋餅,就普通左啲,一片火腿加一片紫菜,紫菜太少有點失望Oreo 好茶唔知是否因為我叫左少甜,大大影響到杯飲品嘅味道,好淡,無乜咩。整體環境佈置唔錯,魯肉飯值得一試,其他都有啲失望,希望下次再試其他會有驚喜啦!
今日睇8:30,入場前要醫醫肚。
原來這商場開左間台灣野,久違了台灣的味道,就試試看。

這餐廳地方唔算大,但環境好懷舊,打卡唔錯。

今日我哋叫左香酥雞扒魯肉飯、海苔培根蛋餅,Oreo 奶茶🥤

2022-06-26 78 浏览
我已經幫襯左好耐,因為住附近,通常會用外賣app order, 一直都會有delay但可接受!但今日時間超級延遲!今次仲delay左20分鐘以上!我一直在門外等!一直見到好幾個剛剛才walk in比錢order,已經有得拎!於是問職員!職員表示walk in買的單處理會優先過我一早foodpanda order的訂單!一臉愛理不理的態度!真係超級離譜!服務及態度都超級有問題!唔知我仲以為我呢餐飯係乞返黎!以後唔會再幫襯!
外卖自取
2022-06-20 122 浏览
小編久唔久就會想食台灣嘢,今次為大家介紹一間價格親民又好食嘅餐廳,就係位於屯門市中心嘅九份飽啦。我地叫咗海苔肉鬆起司蛋餅、炸甜不辣同埋紅燒牛肉麵。⭐️ 海苔肉鬆起司蛋餅餡料裝得滿滿,因為包得好扎實,所以分開幾兩三啖咬都唔會散開。肉鬆+芝士,my favourite,正。🤤⭐️ 炸甜不辣第一次食甜不辣,口感好得意,煙煙韌韌。Q彈嘅炸魚餅,灑上椒鹽,調味剛剛好,搞到小編一舊接一舊好快就食曬。😋⭐️ 紅燒牛肉麵上次嚟呢間食咗紅燒牛肉米粉,今次試下麵。牛肉就一如既往嘅軟腍,而且數量都唔少。而粗身嘅手打麵的麵質QQ有嚼勁,大推。👍🏻好食又平嘅小店當然就會好多人排隊。餐廳亦都接好多外賣單,所以大家記住要預多少少時間等候啊。

⭐️ 海苔肉鬆起司蛋餅
⭐️ 炸甜不辣
⭐️ 紅燒牛肉麵

紅燒牛肉麵
炸甜不辣
紅燒牛肉麵
炸甜不辣
睇到個名都幾得意🌝所以決定試一試,點知都幾驚喜同全部都大大份!同之前介紹荃灣嘅老厝邊都一樣正🌟❐ 🍚懷舊滷肉飯 $47⟰ 滷肉入味夠淋肥瘦啱啱好⟰ 味道甜甜地調味同汁嘅份量都啱啱好⟰ 叫左細碗都勁大碗,如果多幾舊黃瓜仲正,中和油膩感❐ 🍜紅燒牛腩刀削麵 $68⟰刀削麵夠哂煙靭份量多⟰牛腩有4大舊,肥瘦適中,肉嫩夠哂入味,蘿蔔鮮甜⟰湯底略嫌少少偏咸,建議大家可以加少少水或者唔好飲湯,但個湯幾惹味而且無口渴❐ 🍗鹽酥雞 $43⟰份量多,皮薄又鬆化⟰好少食到鹽酥夠嘅鹽酥雞⟰肉質鮮嫩多汁❐ 🍢炸甜不辣 $40⟰份量多⟰點甜辣汁食好開胃但略嫌太硬🍚推介指數 : 7 / 10

❐ 🍚懷舊滷肉飯 $47
⟰ 滷肉入味夠淋肥瘦啱啱好
⟰ 味道甜甜地調味同汁嘅份量都啱啱好
⟰ 叫左細碗都勁大碗,如果多幾舊黃瓜仲正,中和油膩感

❐ 🍜紅燒牛腩刀削麵 $68
⟰刀削麵夠哂煙靭份量多
⟰牛腩有4大舊,肥瘦適中,肉嫩夠哂入味,蘿蔔鮮甜

❐ 🍗鹽酥雞 $43
⟰份量多,皮薄又鬆化
⟰好少食到鹽酥夠嘅鹽酥雞

外卖送餐
  • 鹽酥雞
  • 魯肉飯
2022-06-19 60 浏览
九份飽同同事一齊遲收工,放棄返屋企食,走咗去附近九份飽食個台灣菜!☺️☺️台式蛋餅實在太吸引,今次點咗個海苔肉鬆蛋餅。蛋餅好乾身,咬落好脆,但又有煙煙韌韌既感覺。油既份量亦好適中,冇吸收太多油份。整個蛋餅好飽滿,海苔肉鬆都好多下,加埋芝士令香氣更濃郁,味道都好平衡,好唔錯。😝😝紅燒牛肉麵都係我既最愛。上枱見佢湯底顏色都知佢落重料。湯底濃郁唔在講,紅蘿蔔令湯底滲出自然甜味,亦中和牛肉湯既咸。牛肉炆到好淋,好易咬開。麵方面都幾好,厚身,唔會太吸水,食到最後依然有咬勁,整體都好唔錯。😜😜食台灣野點會冇鹽酥雞扒呢。雞扒外皮炸得好香脆,加上椒鹽調味,風味十足。炸既時間都控制得相當好,肉汁仍然保留住,香口之餘,油脂感都好豐富。最後配埋個仙草芋圓,冰涼解暑,大熱天時食完好舒服!😊😊
九份飽

2022-06-16 58 浏览
唔明點解A主菜只可加配B1飲品,點解唔可以加配B2飲品呢,如果係價錢問題嘅,可以加$10配B1,加$15或者$18定個價錢加配B2吖,小食又唔可以加配飲品,有時唔太肚餓嘅,都係想叫吓少食飲杯嘢啫,始終俾多啲選擇客人會更加好囉,就算食物飲品質素係好,餐牌都係欠缺彈性,唯一可以讚嘅係佢開喺呢個位置係好好,地點方便,但可惜鋪位太細,得幾張枱,啲櫈又冇靠背,搞到好有壓迫感,令你食到好趕急咁,快啲還枱俾佢趕第二轉
2022-06-15
足足三年無踏足過台灣🇼🇸為咗暫時慰藉下爆發嘅思鄉之愁🤯成日都周圍搵台式餐廳🤣搵下搵下就係屯市發現咗之前係九龍灣都想食嘅「九份飽」😍人流都幾多下😳不過流動率都算快,排咗陣隊就有得入座喇~🔹台灣擔仔麵($45)🔹台灣擔仔刀削麵($55) 想當年係台灣食「度小月」嘅擔仔麵,細細碗的的骰骰幾好食,今次係到見到有啲懷念就試下啦~ 兩碗都唔算大碗(但比印象中食過個碗大🤣) 從外表睇刀削麵比油麵大碗(可能係錯覺🙈)刀削麵好彈牙好食🤤油麵煮得剛好 無淋爛 用咗蝦仁、肉燥、貢丸、半隻滷蛋、雪菜、芽菜同芫茜做餸 蝦仁彈牙,肉燥偏咸重味,貢丸爽口,滷蛋入味 整體味道唔錯😋其他配料就正常發揮啦~ 湯底好香😍一上枱第一時間就聞到佢嘅香味🤤唔會過咸 好食👍🔹香酥雞排魯肉飯($52) 雞排唔算大塊但勝在啖啖肉 脆博博😋 魯肉肥瘦適中,食完會黏嘴,滿滿嘅膠質🤣🤪 同擔仔麵一樣嘅滷蛋😋食到一半再食埋半塊醃蘿蔔可以refresh下再食小食😛🔹海苔肉鬆起司蛋餅($38) 多數見台式餐廳都會將蛋餅每條分做四件方便食用,但呢到就
人流都幾多下😳不過流動率都算快,排咗陣隊就有得入座喇~

🔹台灣擔仔麵($45)
🔹台灣擔仔刀削麵($55)
兩碗都唔算大碗(但比印象中食過個碗大🤣)
用咗蝦仁、肉燥、貢丸、半隻滷蛋、雪菜、芽菜同芫茜做餸
湯底好香😍一上枱第一時間就聞到佢嘅香味🤤唔會過咸 好食👍
擔仔麵
擔仔麵
擔仔刀削麵

🔹香酥雞排魯肉飯($52)
雞排唔算大塊但勝在啖啖肉 脆博博😋
魯肉肥瘦適中,食完會黏嘴,滿滿嘅膠質🤣🤪
香酥雞排魯肉飯

🔹海苔肉鬆起司蛋餅($38)
多數見台式餐廳都會將蛋餅每條分做四件方便食用,但呢到就只分成兩件,食一件都有飽足感🤣不過我鍾意~🥰
俾好多肉鬆😳👍海苔都夠,每啖都有海苔同肉鬆味 正🤤
相比下芝司好似唔算多🧐某幾啖隱若都有芝士味但唔係好出
蛋餅個底有少少脆😍,比起成件都係淋身嘅 我更鍾意食脆脆地嘅蛋餅所以好啱我😋
旁邊有附辣醬,點埋嚟食少少辣幾過癮~
海苔肉鬆起司蛋餅

🔹鹽酥雞($38)
食台灣菜又點可能遺忘佢呢!即炸勁熱(氣)夠邪惡😙
調味好香,炸粉唔厚唔油膩,食完都唔覺得成口油👍
鹽酥雞

🔹凍百香果紅茶
🔹凍鳳梨紅茶(跟餐+$10)
圖左百香果 右鳳梨🍍
兩杯顏色一樣,唔靠飲管顏色分基本上唔知係邊杯😂😅
以為會有果粒點知原來係無
兩杯嘅紅茶味都幾重,少許蓋過生果味,百香果味道突出過鳳梨所以我百香果紅茶>鳳梨紅茶😗
比較下飲品有啲遜色 唔太特別,不過仲有特飲嘅 無試到我就唔知佢地質素喇~😛

總結:
整體而言係個唔錯嘅餐飲體驗,會再去食😚
不過餐廳面積真係好細,枱與枱之間距離好窄,基本上係背對背🫣店細但人流多所以會出現店員趕客嘅情況,食完一陣就會即刻收碗,亦時不時係客人附近行下睇下,會有少少壓力😅

🔖九份飽 𝗝𝗶𝘂 𝗙𝗲𝗻 𝗙𝘂𝗹𝗹
📍屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼地下22號舖
九份飽(Tuen Mun)行過屯市 呢間細細地嘅台灣嘢望落幾吸引🇹🇼 誰不知七點幾開始出邊就開始有人排隊等位啦😮😮 唔想等就早少少到嚕~⌖ 香酥雞扒魯肉飯💰$52雞扒大大件🐔 攤凍咗都依然脆口 炸衣好薄 味道唔錯👍 唔會好乾身 但滷肉飯肥豬肉部份較多🤥 食落有啲油膩感💦⌖ 紅燒牛腩油麵💰$52湯底牛腩汁濃郁🤤 牛腩有四大件 件件嫩滑 肥瘦比例適中😗😗 配埋油麵好夾~⌖ 肉鬆起司蛋餅💰$36😌有驚喜嘅蛋餅!較平時食嘅蛋餅煙韌 肉鬆同芝士無得輸 推薦🥰🥰⌖ 滷味拼盤(豆腐、雞蛋、豬耳朵、雞翼、牛肚)💰$36豆腐味道奇怪 有啲變壞嘅感覺🥵🥵 雞蛋偏乾同硬身 雞翼得一隻 味道算係中規中矩 豬耳同牛肚比例就較多 味道都係正常發揮😅⌖ 冬瓜茶(3分甜、走冰)💰$10(跟set)強烈唔建議嗌3分甜嘅冬瓜茶 因為未到完全變咗🥲🥲 超級淡(小編表示下次唔敢了🙌🏻🙌🏻)⌖ 鳳梨綠茶(3分甜、少冰)🍍💰$10(跟set)酸酸地嘅一款 飲到鳳梨嘅味道 可以一試!😛⌖ 九份芋圓(冷)💰$38超失望嘅甜品😬 賣相完全唔得 仙草簡直係超市龜苓膏嘅味道🥶🥶 成碗嘅水就似係超市龜苓膏食完剩低嘅水。。 三色芋圓同埋珍珠算
九份飽(Tuen Mun)

⌖ 香酥雞扒魯肉飯
💰$52

⌖ 紅燒牛腩油麵
💰$52

⌖ 肉鬆起司蛋餅
💰$36

⌖ 滷味拼盤(豆腐、雞蛋、豬耳朵、雞翼、牛肚)
💰$36

⌖ 冬瓜茶(3分甜、走冰)
💰$10(跟set)

⌖ 鳳梨綠茶(3分甜、少冰)🍍
💰$10(跟set)
酸酸地嘅一款 飲到鳳梨嘅味道 可以一試!😛

⌖ 九份芋圓(冷)
💰$38
超失望嘅甜品😬 賣相完全唔得 仙草簡直係超市龜苓膏嘅味道🥶🥶 成碗嘅水就似係超市龜苓膏食完剩低嘅水。。 三色芋圓同埋珍珠算係中規中矩 紅豆爆甜😶

☻ 回頭指數:7/ 10 (大部份食物性價比算高,但甜品真係不了🙏🙏)

#Fatshit_ami #Dinnertime #屯門美食 #港式美食 #香港美食 #食好西 #台灣美食 #香酥雞肉飯 #台式魯肉飯 #紅燒牛腩 #台式蛋餅 #肉鬆起司蛋餅 #滷味拼盤 #冬瓜茶 #鳳梨綠茶 #九份芋圓