2023-11-05 91 浏览
一家人係沙田揾食 涼涼地就緊係揾邊爐打🍲一個價錢就食到豬手煲加邊爐真係好Menu有雞煲/鴨煲/豬手煲揀+ 三set唔同級數嘅牛 (唔同價錢)我就揀左黑椒豬手煲+ 安格斯牛任食set 重點係😋黑椒豬手煲夠足料夠惹味 豬手都仲夠腍又入味KO豬手煲就開始任食火鍋🍲啦揀左安格斯牛set 湯底揀左蕃茄湯已包安格斯牛板腱安格斯封門牛牛腹肉鮮滑牛鵝腸白膳片另配多款火鍋配料(海鮮/菜/丸/飲品/雪糕🍦⋯⋯)味道方面☺️☺️☺️真係唔錯 難得咩都彈嘅家主 唔彈過仲讚 下次可以encore牛板腱同封門牛 質素好 可以食多啲😋😋😛有牛味 好食🤤濃郁花茄湯底配上各款配料 邊傾計邊食飯 慢慢行食海鮮🦞有青口 蝦 蜆 都好鮮 好多款比我揀 花多眼亂咩都食啲Scan QRcode order 想叫咩就叫咩 菜丸飲品雪糕就行出去自助吧拎份量自己預環境方面😎😎😎坐卡位 舒服 乾淨同埋都幾多人店員咁忙 服務態度都好好
一家人係沙田揾食 涼涼地就緊係揾邊爐打🍲

牛腹肉
鮮滑牛
鵝腸
白膳片
另配多款火鍋配料(海鮮/菜/丸/飲品/雪糕🍦⋯⋯)

味道方面☺️☺️☺️真係唔錯

同埋都幾多人
店員咁忙 服務態度都好好

• 黑椒豬手煲
2023-10-28 1757 浏览
之前食過尖沙嘴分店,覺得雞煲同鴨煲都非常正,味夠香濃、料又足。朋友話沙田都有,仲有豬手煲食,佢勁鍾意食豬手,咁無得走,一定要陪佢食啦。可喜係水準同尖沙嘴店一樣,食材足料,唔同嘅煲有唔同嘅調味,唔會材料轉,底味唔轉,有誠意。除左惹味雞煲、黑椒豬手煲、火焰牛尾煲之外,仲有火鍋,無論邊一款都係放題任食。建議喜歡烚吓烚吓嘅,都係用火鍋湯底去打邊爐;坊間有唔少雞煲火鍋,但個人覺得呢度嘅雞煲都係就咁食雞最正,反正有多款唔同湯底,火鍋之餘當飲湯都勁正。黑椒豬手煲黑椒勁惹味,豬手炆得夠晒腍,入口爽彈,食多幾件,感覺口腔黏黏的,滿口骨膠原,勁正。惹味雞煲煲如其名,呢煲好濃味,雞件入晒味,侍應炒好後,記得快食,咁就食到嫩滑又惹味嘅雞肉。火鍋湯底揀左胡椒豬肚雞煱,湯料唔多,可以自己嗌多d火鍋料食;味道較清,當湯飲都唔會搶喉,不過如果胡椒味再重手d就更正。火鍋料都有好多選擇,牛、豬、雞、海鮮之外,仲有坊間少有嘅鴨(煙鴨胸、油鴨脾)、豬膶。太多嘢想食,而料又唔差,可惜兩個人得兩個胃。個人口味推介火鍋料:安格斯牛板踺:有咬口,肉味較濃。炸雞腳: 肉質勁彈牙,而且皮層炸得鬆鬆的,沾上湯底,勁入味。脆鯇魚腩:堅係脆腩
香濃黑椒豬手煲

二鍋頭惹味雞煲

個人口味推介火鍋料:
安格斯牛板踺:有咬口,肉味較濃。
安格斯牛板踺

脆鯇魚腩:堅係脆腩,煙韌彈牙,肉質結實。
韓國年糕:一定要攤凍才食,倍感煙韌。
鮮准山:甜味又健康。
總結係好抵食,又好味。可能有d酒樓嘅任食火鍋會稍平,但呢度包埋任食雞煲、豬手煲、同牛尾煲,相信就未必係酒樓價錢可以做到。仲要呢度連下午都有任食火鍋放題,想再平少少,可以揀90分鐘,火鍋料一樣,食快d就夠晒著數。

2023-10-13 105 浏览
沙田區任飲任食火鍋真係唔多,二鍋頭踩到入嚟開分店,好事👏🏻,起碼多個選擇,套餐分3個價錢,選咗最貴嗰款,已包齊各款牛肉,而且收費$3XX,價錢合理 ☆二鍋頭惹味雞煲🐔醬汁係雞煲靈魂,即使隻雞幾好食都假,平心而論,色香味完全欠奉,加上雞嚡,唔合格👎🏻☆牛肉🐮幾多款式選擇,但好食只有澳洲M6和牛和安格斯小牛排,其他牛肉口感竟然差唔多,有D望落油花唔錯,但口感偏嚡,屬於好睇唔好食🤷🏻‍♀️🟤頂級安格斯牛 🟣安格斯牛小排🔵美國極黑和牛🟢安格斯牛頸脊🟡澳洲 M6 和牛☆火鍋配料🍲白鱔片、水鱿、海蝦、帆立貝、青口、蜆、鯇魚腩等……仲有好多配料未能盡錄,但我兩條友試唔到咁多,有寫嗰D就有點,唔知點解大部份連鎖火鍋放題,D白鱔都係唔爽,呢間也不例外,蝦新鮮🤤,蜆鮮甜,墨魚滑🆗️,水餃雲吞🆗️☆飲品🥤多款罐裝及支裝飲品😊☆雪糕櫃🍦冇乜誠意,只有兩款口POTONG雪條,黑糯米雪條好食👍🏻☘️成晚冇乜邊樣印象深刻,CP值一般

☆二鍋頭惹味雞煲🐔

火鍋配料🍲

☆飲品🥤
多款罐裝及支裝飲品😊

☆雪糕櫃🍦
冇乜誠意,只有兩款口POTONG雪條,黑糯米雪條好食👍🏻

☘️成晚冇乜邊樣印象深刻,CP值一般
2023-07-14
2023-09-25 128 浏览
平時同朋友出去食飯,唔知食乜好嘅時候就多數會提議打邊爐,如果覺得打邊爐太單調嘅話,就可以試吓今次介紹嘅《二鍋頭》。餐廳主打120分鐘火鍋放題。🌟二鍋頭惹味雞煲/火焰鴛鴦鴨煲/黑椒豬手煲雞煲就成日見,鴨煲就真係好少地方可以食到。首先店員會倒入料酒,然後會即席用火槍點火,見到熊熊烈火真係充滿視覺效果。鴨肉充滿淡淡的酒香,而且鴨肉嫩滑又多汁。試完鴨煲,貪心嘅我當然唔會俾佢就咁停。我就叫店員俾埋個二鍋頭惹味雞煲,醬汁好濃郁,有少少辣辣地都幾過癮。🌟嚴選安格斯牛 $268食完雞煲,之後就到咗正式打邊爐嘅時間。咁我就選咗安格斯牛嘅套餐,首先每一款牛肉都試吓。安格斯牛板腱、安格斯封門柳、美國牛胸腹、本地鮮滑牛,每一款牛肉油花都好靚,我自己就最鍾意食封門柳,因為肉味非常濃郁。試完肉類,亦都可以試埋海鮮、丸類同埋蔬菜,有多達100款配料任飲任食,食完真係好滿足。

🌟二鍋頭惹味雞煲/火焰鴛鴦鴨煲/黑椒豬手煲

🌟嚴選安格斯牛 $268

2023-09-25 1034 浏览
依間食肆以雞煲+火鍋作招徠,但兩樣都超級難食,所有職員態度都又唔好,識睇一定睇負評!【120分鐘任食雞煲+C餐特級極上和牛】💰每位$318+$10(星期五六日)+加一服務費直接逐項劣評就可以❌飲品選擇少❌火鍋配料唔好食之餘,連我唯一會食嘅油麥菜都冇補過❌火鍋醬料當中個鹹豉油味道古怪,淨係得個鹹,鹹到成支頭抽咁❌喺收銀機嗰個唔知係咪老闆,全程黑口黑面,另一個50幾60歲嘅樓面姐姐好似好趕時間咁,見到乜都收,到最後我哋過左120分鐘想食埋少少牛肉就走,已經同個姐姐講咗㗎喇,佢收我哋嘅嘢收左三次,都仲要趕我哋走三次,話出邊有人等,出邊去到根本一個人都冇🔥🔥🔥去到後尾我發火鬧返佢,佢先收聲唔再講❌雞煲個味根本就係好假,求其搵啲醬油炒埋一碟,仲衰過出去茶餐廳食個小菜,每次比出嚟都冇半隻雞,問你要唔要雞腳,原來隻雞腳係喺街市求其買嘅鳳爪,根本就唔係嗰隻雞隻腳,同呃人有咩分別?❌食最貴嘅火鍋套餐,首先啲牛質素認真麻麻,我哋食嘅牛係其他兩個平嘅餐冇嘅,全部我都覺得好一半,一係就好細塊好碎,一係就好韌,自己食開牛就好知道自己想食乜嘢質素,只可以講超級超級失望❌鯇魚片唔好食、墨魚仔有浸好古怪嘅味,魚皮響鈴

【120分鐘任食雞煲+C餐特級極上和牛】
💰每位$318+$10(星期五六日)+加一服務費

直接逐項劣評就可以

❌飲品選擇少

火鍋配料唔好食之餘,連我唯一會食嘅油麥菜都冇補過

火鍋醬料當中個鹹豉油味道古怪,淨係得個鹹,鹹到成支頭抽咁

❌鯇魚片唔好食、墨魚仔有浸好古怪嘅味,魚皮響鈴都好麻麻

🔥當然大家見到好多好評嘅時候,就諗住衝過去試,但希望大家可以睇到我依個真實食評,先再決定去唔去食!

總結,一間永遠唔會再去嘅食肆!又貴又唔好食‼️

這間放題餐廳不但食物種類少,而且食物質素勁差。中午叫了最貴個餐,250蚊一個頭,話就話有90分鐘食,但係等個湯底上台已經等了15分鐘,仲要等5分鐘個湯先滾。最後30分鐘就話Last Order、催埋單、借D2話得返20分鐘,我地睇返張單嘅時間,12:55入座、13:55催埋單,然後問佢時間點計?唔係食90分鐘咩?佢就扮睇錯時間,係Wor,仲有30分鐘Wor。D牛肉仲嚇人,全部結曬霜係面,雪到死曬,全部癡在一齊分唔開,要成碟淥。最後都食唔到90分鐘,因為未食完已經肚痛,趕住埋單去廁所。永遠黑名單,不會再去的餐廳,拜。
最後都食唔到90分鐘,因為未食完已經肚痛,趕住埋單去廁所。
永遠黑名單,不會再去的餐廳,拜。
2023-09-24
2023-09-23 1536 浏览
今晚中同聚會一於去食火鍋放題先餐廳岩岩新開 係沙田好運中心附近 地點方便 -🩷🧡🩷🧡🧡🩷🧡🩷🧡2小時 火鍋放題 $228起👉🏻任食 🐣雞煲、🐷黑椒豬手煲& 🐮牛尾煲 仲可以加 $88@ 食 🐏羊腩煲 👉🏻火鍋套餐 有3 款 🐮🐮🐮可以揀精選牛肉($228@)、嚴選安格斯牛($268)、特級極上和牛($318)👉🏻 火鍋湯底 超過8款湯底基本嘅香茜皮蛋湯、番薯薯仔湯、沙爹湯 仲有麻辣鴨血湯、冬陰功湯 如果想飲養生湯 呢度都有養生滋補鷓鴣湯😍+$68 就飲到 我地幾個人咁耐無見決定食多啲叫左嚴選安格斯牛火鍋套餐($268)👉🏻惹味雞煲 🐣🐣味道好香濃 雞件份量多 目測都有起碼半隻雞配料豐富 洋蔥 芫荽🌿蔥 花椒 八角 好惹味🤩-👉🏻香濃黑椒豬手煲🐷一上枱已經聞到香噴噴的黑椒味🤤🤤豬手比想像中熬煮好淋 好入皮 豬皮位置入口即化 充滿骨膠原😍😍😍 有驚喜 黑椒味道好夠味😆 🤩我已經叫咗小辣,但食落已經覺得好辣😂 -👉🏻羊腩煲 🐏秋冬限定,九月就已經可以食啦羶羶地嘅味道就係羊腩煲嘅特色 加上有唔同嘅配料熬製而成羊腩煲味道十分濃郁 冬菇腐竹都好入味味道好滋補😬食完成身暖笠笠 🍲而火鍋湯底,我哋就

今晚中同聚會一於去食火鍋放題
餐廳岩岩新開 係沙田好運中心附近 地點方便
🩷🧡🩷🧡🧡🩷🧡🩷🧡
2小時 火鍋放題 $228起
👉🏻任食 🐣雞煲、🐷黑椒豬手煲& 🐮牛尾煲
仲可以加 $88@ 食 🐏羊腩煲
👉🏻火鍋套餐 有3 款 🐮🐮🐮
👉🏻 火鍋湯底 超過8款湯底
基本嘅香茜皮蛋湯、番薯薯仔湯、沙爹湯
仲有麻辣鴨血湯、冬陰功湯
如果想飲養生湯 呢度都有養生滋補鷓鴣湯😍
+$68 就飲到

我地幾個人咁耐無見決定食多啲
叫左嚴選安格斯牛火鍋套餐($268)
👉🏻惹味雞煲 🐣🐣
味道好香濃 雞件份量多 目測都有起碼半隻雞
配料豐富 洋蔥 芫荽🌿蔥 花椒 八角 好惹味🤩

👉🏻香濃黑椒豬手煲🐷
一上枱已經聞到香噴噴的黑椒味🤤🤤
豬手比想像中熬煮好淋 好入皮
豬皮位置入口即化 充滿骨膠原😍😍😍 有驚喜
黑椒味道好夠味😆 🤩
我已經叫咗小辣,但食落已經覺得好辣😂

👉🏻羊腩煲 🐏
秋冬限定,九月就已經可以食啦
羶羶地嘅味道就係羊腩煲嘅特色
加上有唔同嘅配料熬製而成
羊腩煲味道十分濃郁 冬菇腐竹都好入味
味道好滋補😬食完成身暖笠笠
羊腩煲

🍲而火鍋湯底,我哋就揀咗養生滋補鷓鴣湯
湯底色澤金黃清澈😍
配料非常重本 有鷓鴣雞、五指毛桃、杞子、紅棗
愈煲愈有味 味道清甜可口☺️☺️
而且藥材味唔重 入口好舒服 😌
養生鷓鴣湯

上網睇返 原來呢個湯好補氣養血、滋陰潤肺、健脾益氣 👍🏻岩晒我地女人飲😬😬
真係好想就咁買煲湯返屋企飲😂

🍲火鍋配料🍲
飲夠鷓鴣湯之後我哋就加湯轉打邊爐🔥
安格斯牛套餐可以點 👇🏻👇🏻👇🏻
牛板腱、封門柳、美國牛胸腹、本地鮮滑牛肉 以及其他嘅海鮮、雞肉、丸類等
仲可以去自助區 取其他火鍋配料 、醬料、雪糕、飲料😚

打邊爐牛方面 我個人就比較鍾意美國牛胸腹
脂肪比例較多,口感肥美鮮嫩 😍😍

🍽️🍴總結 🍽️🍴
餐廳環境燈光明亮 佈置企理
自助區位置於餐廳嘅中間及後部
能夠妥善分散人流👨‍👩‍👧‍👧👨‍👨‍👧‍👧
唔會將所有人堆晒喺同一個地方👍🏻
而我特別喜歡餐廳嘅養生湯及豬手煲 有驚喜🩷
2023-09-20
2023-09-21 81 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯同朋友食飯,烚吓烚吓就最開心,今次去到沙田二鍋頭,特別之處係食打邊爐之前可以又任食惹味雞煲,火焰鴛鴦鴨煲或者黑椒豬手煲,可以三款都食㗎,食完之後先至想打邊爐。分別有三款唔同牛肉選擇嘅牛肉放題火鍋,我哋就選擇B,嚴選安格斯牛肉,另外仲有超過100唔同種類嘅火鍋配料,蔬菜同埋飲品好耐之前食過旺角分店,沙田分店更加裝修新穎,感覺乾淨亮麗,有種耳目一新嘅感覺!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯二鍋頭 (好運中心) (沙田)沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3109及3110號舖⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯#

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

二鍋頭 (好運中心) (沙田)
沙田橫壆街1-15號好運中心3樓3109及3110號舖

#
2023-09-19 76 浏览
二鍋頭(沙田)店舖的裝潢簡潔,店員招呼週到,午市放題提供了90分鐘和120分鐘兩種選擇,120分鐘放題有更多時間享受美食和與朋友聊天正合我意❣️頭盤任食~二鍋頭惹味雞煲、香濃黑椒豬手煲和秘製火焰牛尾煲。食完一輪,然後再點一輪,直到說停為止🤣🤣。火鍋湯底泰皇冬陰功鍋~材料豐富有香茅,檸檬葉,黃薑非常惹味,越式香濃牛肉鍋~濃郁牛湯味❣️安格斯牛板腱大理石紋油花,肉質鮮嫩多汁❣️安格斯封門柳口感細嫩,肉味濃郁❣️花枝片鮮甜美味爽脆❣️白鰻片濃郁的魚香味,肉質鮮嫩滑爽❣️鵝腸鵝腸壁上帶有一層油脂,鵝腸本身香脆,“油中帶脆”❣️紐西蘭羊卷肉口感軟嫩,不鬆散,無羊“騷”味❣️活海蝦、帆立貝、墨魚仔、魚皮餃、鳳城水餃、鮮蝦雲吞,店舖採用上等新鮮食材源源不絕供應肉丸類採用台灣直送飲品、雪糕種類頗多,有我至愛嘅榴槤味雪糕🥰🥰
二鍋頭(沙田)

❣️頭盤任食~

越式香濃牛肉鍋~濃郁牛湯味

❣️安格斯牛板腱

大理石紋油花,肉質鮮嫩多汁
❣️安格斯封門柳
口感細嫩,肉味濃郁
❣️花枝片
鮮甜美味爽脆
❣️白鰻片

濃郁的魚香味,肉質鮮嫩滑爽
❣️鵝腸
鵝腸壁上帶有一層油脂,鵝腸本身香脆,“油中帶脆”
❣️紐西蘭羊卷肉
口感軟嫩,不鬆散,無羊“騷”味

肉丸類採用台灣直送

飲品、雪糕種類頗多,有我至愛嘅榴槤味雪糕🥰🥰

一次過滿足哂食煲仔的願望😍😍😍😍雞煲、鴨煲、豬手煲任飲任食任食火鍋🍲➕多款配料,甜品🍮、飲品🍸、小食…….. 等等又入味、夠香濃,又惹味的,一吃又停不了的好味道,實在吸引🤩雞煲、鴨煲、的惹昧⋯⋯豬手煲的黑椒惹味,食到滿足後又來一個火鍋🍲⋯⋯牛肉軟熟滑溜豬腩片吃落嫩滑有咬口膳片爽口脆肉鯇脆口彈牙原粒帶子好味道仲有好多火鍋配料…….. 等等一次過滿足哂的吃又來一個飯後甜品一次過食哂咁多款口味雪糕🍧😂😂😂——————吃得盡情.. 吃得豐富又滿足其實開心🥳⋯簡單就在你身邊..❤️食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶——————
一次過滿足哂食煲仔的願望😍😍😍😍
雞煲、鴨煲、豬手煲任飲任食
任食火鍋🍲➕多款配料,甜品🍮、飲品🍸、小食…….. 等等
又入味、夠香濃,又惹味的,一吃又停不了的好味道,實在吸引🤩

牛肉軟熟滑溜

食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
——————
2023-09-13 66 浏览
今日放學同朋友一齊食飯,咁多人梗係食雞煲!我地嚟咗沙田嘅二鍋頭食雞煲火鍋放題。除咗雞煲,仲可以任食鴨煲同豬手煲,咁邊爐我哋就揀咗中間嗰個嚴選安格斯牛餐,$268可以任食雞煲、鴨煲、豬手煲、Binlo兩個鐘,非常抵食!二鍋頭惹味雞煲我哋叫咗個少辣嘅雞煲,廚師會先喺廚房先炒一炒先上枱,上枱後,店員會再炒炒,確保雞煲冇黐底同熱辣辣。雞煲有好多雞件、大蔥、洋蔥同鳳爪。雞煲醬有好多蒜蓉,好香口,少辣有麻麻地嘅味道,好過癮。雞件大舊多肉,肉質算滑。大蔥同洋蔥吸滿醬汁嘅味道,好惹味!嚴選安格斯牛餐 $268火鍋方面,我哋叫咗蕃茄薯仔湯。依個set我最鍾意叫安格斯封門柳。封門柳切得大片,仲有牛味濃郁,口感軟淋。另外,我哋仲叫咗蜆,蜆肉新鮮鮮甜。除咗有QR code點單,出邊仲有好多嘢食可以夾!其中我最鍾意蘿蔔、粟米、花枝丸同響鈴。蘿蔔、粟米味道鮮甜,仲吸收咗湯底嘅美味。花枝丸大大粒,煮完仲更加脹卜卜,食到花枝嘅粒粒,好味!除此之外,出面仲有多款飲品同甜品選擇。今餐真係好豐富,又抵食,推薦大家過嚟試試呀!

二鍋頭惹味雞煲
我哋叫咗個少辣嘅雞煲廚師會先喺廚房先炒一炒先上枱,上枱後,店員會再炒炒,確保雞煲冇黐底同熱辣辣。雞煲有好多雞件、大蔥、洋蔥同鳳爪。雞煲醬有好多蒜蓉,好香口,少辣有麻麻地嘅味道,好過癮。雞件大舊多肉,肉質算滑。大蔥同洋蔥吸滿醬汁嘅味道,好惹味!

嚴選安格斯牛餐 $268

2023-09-12 50 浏览
上次去過質素都唔錯,同朋友約係旅行前交收順便食埋外面有自助飲品 ,蔬菜丸類區,雪糕雪條及醬料,另外其他火鍋食物用QR Code落單先叫左個雞煲少辣雞煲足料惹味,雞件份量適中,眾人都表示好食食完雞煲再想試個鴨煲上檯時店員會用玫瑰露酒做火焰效果鴨煲酒味濃烈,估唔到又幾好食最後湯底揀左藥膳湯底,充滿藥膳香味養生又滋補火鍋肉類選擇都幾多,有牛胸腹,牛板腱,封門柳,肉味濃郁海鮮有海蝦,蜆同白鱔片個人就最愛鮮嫩鵝腸 勁爽口食完火鍋,點都要食返條雪條
上次去過質素都唔錯,同朋友約係旅行前交收順便食埋

先叫左個雞煲少辣
雞煲足料惹味,雞件份量適中,眾人都表示好食

食完雞煲再想試個鴨煲
上檯時店員會用玫瑰露酒做火焰效果
鴨煲酒味濃烈,估唔到又幾好食

最後湯底揀左藥膳湯底,充滿藥膳香味
養生又滋補

火鍋肉類選擇都幾多,有牛胸腹,牛板腱,封門柳,肉味濃郁

海鮮有海蝦,蜆同白鱔片
個人就最愛鮮嫩鵝腸 勁爽口
食完火鍋,點都要食返條雪條
2023-09-12 44 浏览
二鍋頭喺沙田好運中心開咗分店😍揀咗B 嚴選安格斯牛套餐 $268/位120 分鐘晚市任食火鍋放題可以食均鴨煲、雞煲、豬手煲 仲可以任添😱正好同家人樣樣都想試吓就啱晒!我哋食鴨煲先店員加入玫瑰露燃起火焰 即時香氣四溢鴨肉又嫩又多汁 鴨掌都夠哂淋 好味!然後就叫咗雞煲 會重新上一個煲俾我哋㗎就算叫咗唔辣 個汁都係超惹味!雞件同鳳爪索唒汁好好味 仲有好多洋蔥 正呀!我最期待嘅就係黑椒豬手煲豬手大大件 香辣可口 充滿膠質兼啖啖肉大家都覺得豬手煲可以再encore但由於時間關係 都係快啲開始打邊爐啦😂選擇咗蕃茄薯仔濃湯鍋 有自助火鍋配料區 及以QR code落單肉類海鮮食材都好新鮮 牛肉質素都唔錯另外心水推介有白鱔片, 蜆, 鵝腸 飲品種類好多 推介椰青汁 清甜好飲整體水準好滿意 食得好滿足!絕對係沙田區抵食火鍋之選!
二鍋頭喺沙田好運中心開咗分店😍
揀咗B 嚴選安格斯牛套餐 $268/位
120 分鐘晚市任食火鍋放題
可以食均鴨煲、雞煲、豬手煲 仲可以任添😱
正好同家人樣樣都想試吓就啱晒!

我哋食鴨煲先
店員加入玫瑰露燃起火焰 即時香氣四溢
鴨肉又嫩又多汁 鴨掌都夠哂淋 好味!

然後就叫咗雞煲 會重新上一個煲俾我哋㗎
就算叫咗唔辣 個汁都係超惹味!
雞件同鳳爪索唒汁好好味 仲有好多洋蔥 正呀!

我最期待嘅就係黑椒豬手煲
豬手大大件 香辣可口 充滿膠質兼啖啖肉
大家都覺得豬手煲可以再encore
但由於時間關係 都係快啲開始打邊爐啦😂

選擇咗蕃茄薯仔濃湯鍋
有自助火鍋配料區 及以QR code落單肉類海鮮
食材都好新鮮 牛肉質素都唔錯
另外心水推介有白鱔片, 蜆, 鵝腸

飲品種類好多 推介椰青汁 清甜好飲
整體水準好滿意 食得好滿足!
絕對係沙田區抵食火鍋之選!
2023-09-11 38 浏览
真係好耐無食過雞煲,今次去左間可以任食三款煲加打邊爐既餐廳揀左B餐,$268一位,有二鍋頭惹味雞煲、火焰鴛鴦鴨煲同黑椒豬手煲任食,然後再可以換湯底去打邊爐雞煲惹味多肉,雞肉肉質鮮嫩,好入味,調味適中,唔會太咸鴨煲味道有點中式酒樓食小菜鴨煲既放大版,上枱後職員會先落酒炒一炒去腥味,所以鴨肉會有少許酒味食完兩款煲後就轉左滋補藥膳鍋打邊爐,QR code 可以落單肉類同海鮮,自助區亦有火鍋配料、飲品、甜品可取我覺得呢度既性價比幾高,因為可以任食煲類,唔洗怕雞煲肉唔夠分🤫,見佢地有做午市90分鐘 /120分鐘火鍋放題,下次可以試下
真係好耐無食過雞煲,今次去左間可以任食三款煲加打邊爐既餐廳

雞煲惹味多肉,雞肉肉質鮮嫩,好入味,調味適中,唔會太咸

2023-09-09 42 浏览
一間可以任食雞煲,鴨煲或豬手煲嘅火鍋店,而且每個煲都好足料。揀左個黑椒豬手煲食,一黎到店員會幫手翻抄,黑椒嘅香味岀哂黎,眼見都有十幾舊豬骨,份量認真唔少。肉質都夠哂冧唔會好韌,好容易就可以骨肉分離,加埋香辣嘅黑椒味,我一個人都食得哂一煲,而且唔夠仲有得再加添。之後就可以打邊爐!我地擇左b餐,叫左個豬骨湯底,絕對係真材實料,大大舊豬骨係入面。牛方面有牛板腱,牛胸腹,封門柳,鮮牛肉。雖然種類唔多,但都好夠食。而且質素都唔係差,食得岀鮮嫩。如果想食多啲唔同牛肉嘅朋友可以擇type c。佢地仲有各款丸類,係好特別嘅款,幾唔錯仲有餃子,蔬菜類同海鮮,夠哂抵食。仲可以仼飲飲品,最後仲有雪糕食!

佢地仲有各款丸類,係好特別嘅款,幾唔錯
仲有餃子,蔬菜類同海鮮,夠哂抵食。
仲可以仼飲飲品,最後仲有雪糕食!