2022-04-26 75 浏览
在經過多日在家煮飯的日子後今天來拜訪朋友推薦的餐廳一家泰式的新創菜店門口的裝潢典雅又高檔讓人還未進店就覺得這是一家高水準的餐廳進到店內黃色的牆壁在加上綠色的盆栽讓我在吃完這頓飯依然對它的裝潢有深刻的印象餐點的部分首先是得獎的法式龍蝦湯流心牛角包老實說我蠻失望的因為切開牛角包時並沒有很多龍蝦湯溢出來跟其他網路圖片相去甚遠但是龍蝦湯的口味及麵包的酥脆程度 還是不錯的花生醬沙爹雞串這是我今天給最高分的菜色沙嗲味的雞肉非常入味不柴多汁又鮮嫩搭配他店內特調的花生醬可說是一絕阿花生醬超好吃蟹肉流心蛋龍蝦汁燴飯這是今天最失敗的餐點若你注意看每個食家所拍攝的照片你會發現有些是偏乾的燴飯感覺這道菜的品質不是很穩定我這份水分過多整份吃完就像在吃稀飯依樣完全不知道在吃甚麼 完全沒有口感泰式奶茶芝味特飲味道不錯但只能說阿華田粉太過搶味讓原本的泰式奶茶失去的原本的滋味另外芝士味道也嚐不太出來
在經過多日在家煮飯的日子後今天來拜訪朋友推薦的餐廳

用餐优惠
優惠券
  • 花生醬沙爹雞串
2022-04-20 118 浏览
入嚟就梗係要試佢嗰個必食流心牛角包 我哋叫咗一個冬陰功龍蝦湯牛角包,另一個就就咁龍蝦湯牛角包,我就覺得冬陰功湯嗰個好出色啦!佢唔算辣,但係個冬陰功味好出,同埋夠酸 個牛角包好香脆,一切啲湯就即刻流晒出嚟係幸福嘅味道呀!(基本上你一入去舖頭已經聞到焗牛角包嗰個香味) 龍蝦汁蟹肉伊麵就普普通通啦,個伊麵煮得比較這冧身。朋友叫咗個青咖喱雞胸,本身以為雞胸一定係陷阱,點知原來佢煮到個雞胸好嫩滑,配埋個青咖喱好好食同埋碟餸嘅份量都幾多下!抵食!甜品就叫咗焦糖燉蛋 都唔錯呀,熱辣辣嘅焦糖配凍凍地嘅燉蛋,食完好滿足 即刻想食多一杯呢間餐廳環境都唔錯呀,好啱約朋友坐低傾偈侍應又好 friendly & attentive! 佢仲好搞笑添! 又有禮貌 值得再嚟一次!
入嚟就梗係要試佢嗰個必食流心牛角包
佢唔算辣,但係個冬陰功味好出,同埋夠酸
個牛角包好香脆,一切啲湯就即刻流晒出嚟
係幸福嘅味道呀!
(基本上你一入去舖頭已經聞到焗牛角包嗰個香味

龍蝦汁蟹肉伊麵就普普通通啦,個伊麵煮得比較這冧身。

同埋碟餸嘅份量都幾多下!抵食!

甜品就叫咗焦糖燉蛋
都唔錯呀,熱辣辣嘅焦糖配凍凍地嘅燉蛋,食完好滿足
即刻想食多一杯

呢間餐廳環境都唔錯呀,好啱約朋友坐低傾偈
值得再嚟一次!
2022-04-19 150 浏览
食物黎講中規中矩但係好少食飯食到比人係咁催交枱店員多數都係外籍人士佢哋都十分親切同有禮貌唯獨一位本地嘅女待應不斷催促我哋如果係繁忙時間 或者有人等位我係絕對理解但係當日係無人等候緊 所以我唔明點解佢要不斷趕我哋走先係食到一半已經過黎問我哋所有食物係咪已經上齊 然後上咗個酥皮海鮮湯(係有個火爐熱住嘅,亦係佢哋另一位同事推介嘅食物)之後再過黎催話20分鐘內要交枱離開雖然對於佢嘅態度同行為我哋都好無奈但我哋都努力嘗試儘快食完離開就算但都未夠鐘佢竟然過黎打算收碟 仲要係客人手上搶碟(?)我諗呢個係做人應有嘅禮貌你可以提出 可以先問一句 而唔會係直接係客人手上搶 然後last minute 先黎上甜品上甜品個位同事都好nice , 提岀幫我哋換新嘅餐具🍴咁我哋當然話好 點知餐具到之前竟然係收到張單先仲要網上訂座係有優惠嘅 單據上都有寫明係有折唔明係失誤定故意 最後都係冇計到折扣本身打算同朋友好好享受個下午茶估唔到食個飯可以咁chur 我哋都明白餐廳係有用餐時限不過你可以提醒 你可以催但唔應該係我哋進食期間多番催促如果係咁我去食快餐啦#流心牛角包🥐係幾特別 不過成個過程太唔愉快試過一次就算
食物黎講中規中矩

但係當日係無人等候緊 所以我唔明點解佢要不斷趕我哋走

先係食到一半已經過黎問我哋所有食物係咪已經上齊

雖然對於佢嘅態度同行為我哋都好無奈
但我哋都努力嘗試儘快食完離開就算

但都未夠鐘佢竟然過黎打算收碟 仲要係客人手上搶碟(?)
我諗呢個係做人應有嘅禮貌

你可以提出 可以先問一句 而唔會係直接係客人手上搶

然後last minute 先黎上甜品
甜品個位同事都好nice , 提岀幫我哋換新嘅餐具🍴
咁我哋當然話好

#流心牛角包🥐係幾特別 不過成個過程太唔愉快
試過一次就算
  • 法式龍蝦湯流心牛角包
2022-04-19 105 浏览
入座時,已被告知用餐時間為一個半小時。三人共下單了4款食物,上了2款食物後,剛進食不久,有一位女服務員已經過來詢問是否上齊菜,我們表示尚有2款食物未上菜,女服務員表示會跟進並再次提醒我們交枱時間。過了一會後,另一款食物上菜,女店員又再次提醒我們交枱時間,我們再次表示菜未上齊。交枱時間尚未到,該女店員無緣無故來收碟,當時朋友正把碟拿在手中盛菜,女店員竟直接伸手意圖拿走朋友的碟,朋友表明未食完,女店員亦伸手搶碟,來回數次後,店員才收回手並再次催促我們交枱。此行為已經打擾我們進食,並令我們感到不快。而最後一款食物,竟在交枱前一分鐘才上,而女店員又再次催促交枱,上菜緩慢仍為難客人盡時交枱,服務質素很不好。最後賣單時,女店員連折扣優惠,也沒有檢查清楚就交給客人, 既然你要準時,為何不好好檢查清楚才收錢。該女店員三番四次催促客人交枱,但食物上菜進度跟本不合理,又沒有好好跟好,連最基本禮貌,收碟前先詢問客人,是否已完成進餐也沒有,吃得一肚子氣。相反,另一位男店員很熱情有禮,細心介紹食物。

相反,另一位男店員很熱情有禮,細心介紹食物。
2022-04-16
2022-04-17 1719 浏览
很久無食三層式的下午茶了,因為每次食都有一兩件覺得唔好食,而且平均要二,三百蚊位。本來試這間的泰式下午茶主要是做緊優惠,$98位,雜費都只是$30左右,而且是泰式,有別一般西式下午茶。而我寫這篇食評已是我吃了第二次了,除了抵食,它絕對有吸引之處。這個流心牛角包亦是吸引我來的原因龍蝦湯牛角包+$28好好味,包好酥脆,湯亦creamy夠熱泰式奶茶牛角包+$28奶茶味香甜,作為飯後甜品比較好主角三層下午茶第一層竟然有燒海鮮,有生蠔和帶子,淋上醃醬,少辣又refreshing 第二層有鹹火腿多士,蕃茄粒平衡左鹹味另外的是五花肉多士,似鹹豬肉,若果是脆皮會更好整體兩件都幾好食第三層係非常豐富嘅甜品芒果黑糯米略嫌芒果甜而沒有芒果香Cheese cake好好食,酸味似益力多榛子朱古力條酥脆,表面的生果除了美觀,酸度亦中和了甜膩感Crème brûlée 夠滑夠甜,底層的菠蘿啫喱沒什麼味道,可能轉做新鮮菠蘿蓉更好,表層的菠蘿脆脆令整體加好多分,又脆又有點酸整體是甜中又有酸味去平衡,所以令人不會覺膩蟹肉龍蝦湯意大利飯挑戰自己個胃另點的,泰國香米做意大利飯在口感上爭少少,味道還可以,但飯不太入到味,可能再

這個流心牛角包亦是吸引我來的原因

龍蝦湯牛角包+$28
好好味,包好酥脆,湯亦creamy夠熱

泰式奶茶牛角包+$28
奶茶味香甜,作為飯後甜品比較好

主角三層下午茶

第二層有鹹火腿多士,蕃茄粒平衡左鹹味
另外的是五花肉多士,似鹹豬肉,若果是脆皮會更好
整體兩件都幾好食

第三層係非常豐富嘅甜品

芒果黑糯米略嫌芒果甜而沒有芒果香
Cheese cake好好食,酸味似益力多
榛子朱古力條酥脆,表面的生果除了美觀,酸度亦中和了甜膩感

整體是甜中又有酸味去平衡,所以令人不會覺膩

蟹肉龍蝦湯意大利飯
挑戰自己個胃另點的,泰國香米做意大利飯在口感上爭少少,味道還可以,但飯不太入到味,可能再調得濃味點更好

兩次的用餐感受是環境靚,侍應態度親切,食物好食,而且價錢抵,整體性價比高,所以會再來幫襯的
  • 鳳梨焦糖燉蛋
2022-04-13 109 浏览
今日嚟到西環嘅呢間享慢煮泰度食午餐 佢好多餸菜都係用咗慢煮去做前菜揀咗個法式龍蝦湯牛角包 外面脆卜卜層次分明 入面竟然係流心嘅龍蝦湯冬陰功炒意粉甜品就揀咗個菠蘿椰子雪糕

冬陰功炒意粉

甜品就揀咗個菠蘿椰子雪糕
2022-03-27 190 浏览
餐廳在堅尼城城卑路乍街尾,比較清靜,幾好。店內樓底高,有簡約吊燈,處處綠色植物,深藍色梳化,好chill法泰三層下午茶架☕️🫖鹹點 西班牙黑毛豬腩: 個人覺得好奇怪,一陣焦味同豬味,棄左只食多士香脆風乾火腿鮮茄烤麵包:風乾火腿好香脆,勁似煙肉味薯片,香脆有油香,好味燒美國生蠔 配 泰式汁:蠔比較細但凍左都唔腥,ok,泰式汁幾辣,好醒胃燒日本扇貝 配 泰式汁: 扇貝相對肥d,同埋一醬汁經典泰式魚餅: 好味,切開4件,一口一件signature龍蝦湯流心牛角包(+$28)冬蔭龍蝦湯流心牛角包 (+$28)兩個牛角包切開都爆湯,視覺效果好好,牛角包酥香牛油味濃,龍蝦湯香濃,冬蔭湯就酸辣,好好味味!甜點 招牌鳳梨焦糖燉蛋,燉蛋好滑,面頭焦糖又脆又甜😍鮮莓酥餅: 酥餅好味又唔膩自家製芝士蛋糕:正常發揮椰汁芒果糯米飯:糯米太硬,混合椰汁好少少飲品 泰式奶茶:朋友話好味及滑鮮薑蘋果汁:唔會太甜,帶薑味,幾好飲不過兩杯飲品賣相好一般及細杯,好彩店員好好人常加水,舒舒服服享受一個下午

法泰三層下午茶架☕️🫖
鹹點
燒日本扇貝 配 泰式汁: 扇貝相對肥d,同埋一醬汁
經典泰式魚餅: 好味,切開4件,一口一件
signature龍蝦湯流心牛角包(+$28)
冬蔭龍蝦湯流心牛角包 (+$28)

甜點
招牌鳳梨焦糖燉蛋,燉蛋好滑,面頭焦糖又脆又甜😍
鮮莓酥餅: 酥餅好味又唔膩
自家製芝士蛋糕:正常發揮
椰汁芒果糯米飯:糯米太硬,混合椰汁好少少
飲品
泰式奶茶:朋友話好味及滑
鮮薑蘋果汁:唔會太甜,帶薑味,幾好飲
2022-03-02 210 浏览
泰國菜就食得多,呢間餐廳以泰法fusion 菜為主打,聽到呢個組合已經覺得好吸引,見OpenRice 有得book位,即刻行動鄰近堅尼地城地鐵站,入面掛左好多綠色既植物作裝飾,掛畫同其他既擺設都係走泰國風,而枱櫈又帶點歐陸風,連裝修都有泰法feelSet Dinner Menu頭盤馳名龍蝦湯流心牛角包🥐咸既流心牛角包我真係第一次食,仲要係龍蝦湯係入面,龍蝦味濃郁,無諗過個味道係咁夾咁好食冬蔭龍蝦湯流心牛角包🥐(追加)流心餡加左冬蔭,酸酸辣辣又有龍蝦湯,好意外好驚喜既味道法式龍蝦湯🦞(追加)因為食過牛角包後覺得個龍蝦湯好好飲,所以再追加,仲有龍蝦肉碎係入面,正特飲白桃芝味特飲面層係厚厚既芝士奶蓋,咸咸香香既味道,仲有d玫瑰花瓣係面,白桃有氣汽水加莓果蓉,唔太甜仲好清新泰式奶茶芝味特飲泰式奶茶獨特既茶香味,再加埋芝士奶蓋,口感好rich又好飲燒物花生醬沙嗲雞串個沙嗲醬花生味很香,一d都唔辣,好惹味,雞肉亦都燒得恰到好處燒雞泡魚乾(追加)雞泡魚乾係我好喜歡既燒物,燒後味道好香,不過要襯熱食,唔係凍左就會變返硬身,好難扯開主菜至尊酥皮海鮮火山煲原來係一個巨型版既酥皮湯,破開個酥皮後,入面係冬蔭

Set Dinner Menu
頭盤
馳名龍蝦湯流心牛角包🥐

冬蔭龍蝦湯流心牛角包🥐(追加)
流心餡加左冬蔭,酸酸辣辣又有龍蝦湯,好意外好驚喜既味道
馳名龍蝦湯流心牛角包

法式龍蝦湯🦞(追加)
法式龍蝦湯

特飲

泰式奶茶芝味特飲
泰式奶茶獨特既茶香味,再加埋芝士奶蓋,口感好rich又好飲

燒物
花生醬沙嗲雞串

燒雞泡魚乾(追加)

主菜
至尊酥皮海鮮火山煲
原來係一個巨型版既酥皮湯,破開個酥皮後,入面係冬蔭功湯,仲有蝦、蜆,菇等等既材料,個湯又辣又酸,刺激又好飲、係泰國既味道呀

甜品
真空慢煮焦糖燉蛋
慢煮既燉蛋特別幼滑,厚厚既焦糖脆,仲有菠蘿乾,唔膩又好食
真空慢煮焦糖燉蛋

雖然叫左一個set dinner, 但太多野想試,不停追加,加下加下都唔知自己加左幾多,侍應好有禮貌,食物都好食,成餐飯有點美中不足係得75分鐘用餐時間,真係食得好好好趕

馳名龍蝦湯流心牛角包
法式龍蝦湯
真空慢煮焦糖燉蛋
afternoon tea set咸點有 扇貝 生蠔 黑松露春卷 蟹肉牛油果多士 黑毛豬刈包味道唔錯 似snack platter 😛甜點有 泰式奶茶奶凍 焦糖燉蛋 芝士蛋糕 芒果糯米飯 🙂仲試咗✨招牌龍蝦湯流心牛角包✨呢個有驚喜真係有碗龍蝦湯係個牛角包入面牛角包滲咗龍蝦湯 仲係好鬆脆 👍🏼下次想試埋泰式奶茶流心牛角包啊🤤餐廳的環境也很舒適可以寧靜的享受一個下午
afternoon tea set

餐廳的環境也很舒適
可以寧靜的享受一個下午
2021-12-21
  • 龍蝦湯流心牛角包
📍享慢煮泰 🔗西環堅尼地城卑路乍街150號加多近山地下A號舖————————————————————————最近想試一下有情調的餐廳,於是就找到這間氣氛不錯,主打泰式fusion風味的餐廳🥰我們用OpenRice book位,用餐時間有70分鐘⏰餐廳環境有做聖誕裝飾,而且比較Grand,適合打卡📸.4 Course Set Menu($298)📜頭盤:湯龍蝦湯牛角包🦞冬陰功湯牛角包🥐兩款牛角包外脆內軟,裏面含有飽滿的湯汁🥐一切開充滿驚喜,湯汁溢滿流出🥡我們較為喜歡冬陰功湯口味,口味層次較為豐富和有香濃椰奶,適合與麵包食用🥐龍蝦本身味道較為苦澀,所以跟麵包食用會有一點苦味🥐😵‍💫.燒烤串🥩🥓:泰式醬汁豬頸肉🐖沙嗲雞肉串🐓燒烤串都是有誠意,豬頸肉的煙靭口感很適合配上酸甜的醬汁🥩而雞肉串配上沙嗲醬汁有傳統風味,而且雞皮是十分爽脆,突顯出燒烤的火候🔥.主菜🍜:西班牙黑毛豬🐖 龍蝦汁蟹肉伊麵🦞黑毛豬是比較不推薦的一個菜式,肉質「外柴中乾」,亦沒有合適的醬汁作陪襯😵‍💫幸好用了豬頸肉的泰式醬汁,否則實作難以完成整個菜式😵‍💫😵‍💫配菜的存左感太薄弱🐖😵‍💫.龍蝦汁伊麵就比較正常,伊麵做到掛汁的效果
📍享慢煮泰

沙嗲雞肉串🐓

主菜🍜:
西班牙黑毛豬🐖
龍蝦汁蟹肉伊麵🦞
龍蝦汁伊麵就比較正常,伊麵做到掛汁的效果,麵質偏向軟淋,與龍蝦汁也十分配合🦞😍
甜品🍰:
泰式奶茶牛角包🧋🥐
經歷之前的牛角包前菜,也有興趣嘗試一下牛角包甜品🥐感覺上泰式奶茶和牛角包都是配合和味道整體有香濃奶茶味,組合幾新鮮,可以一試😂
奶凍🥡
味道正常,但感覺很像「芋頭味雪米磁」😵‍💫😧🤣
整體而言,很多食物適合打卡和有驚喜,但與食物味道不太統一😵‍💫我們認為餐廳在某方面有強弱項,因此在評分上也有少許影響😵‍💫
好味程度🥰:6/10
性價比程度🥇:6.5/10
儀式感指數❤️:8/10
會否再到餐廳:Maybe
————————————————————————
  • 泰式奶茶流心牛角包
No expectation on the appetizer yet a disappointment. Hyped lobster bisque croissant is just combining two otherwise okay items.Ordered grilled pork neck which was served along with the appetizer. Utter amazement by the tastelessness of it. Main dishes were beef cheek and crab meat and egg risotto. You will find better tasting beef dishes in one of those local beef brisket noddles places and remind me again what’s purée? Anyway, it’s probably inspired by ready-made packets in supermarkets. Crab

Crab meat and egg risotto can hardly be commented as it is barely a risotto but more of a lobster porridge. Not sure what type of rice they have used for the dish but it’s one of their popular dishes anyway. Tasted exactly the same as the appetizer.

Desserts and drinks are equally meh. You would have chosen this place to be amazed how disappointing it is. I would say go for it if this place is still your first choice at this point.
2021-12-31 330 浏览
與太太係中、西環一帶散步,早排見雜誌介紹呢間餐廳廳,過嚟搵食。小小的門口,不太顯眼,裹面約10張大大小小的桌,裝修精緻,窗口掛了綠色植物,用餐時感覺舒服。泰式生蠔🦪:好清新的一道前菜,生蠔浪上泰式醬酸酸甜甜,好開胃。出名的留心牛角包🥐,不用多說,睇相都覺得好美味😋試了兩種味道,相比之下,冬蔭功味更出色。白松露流心蛋🥚菜花燴飯:食唔出白松露味,但菜花好爽口,燴飯亦都有咬口。冬蔭龍蝦🦞汁燴海鮮:冬陰功汁與海鮮十分之夾,海鮮好爽口,尤其是小元貝,雖然細粒但十分鮮甜。焦糖燉蛋:呢個法式甜品基本上點整都唔會唔好食,幼滑的燉蛋、面層脆脆的焦糖,食完只會覺得太細杯,不多夠。椰子雪糕配風乾鳳梨🍍:😋😋新式泰菜,值得一試,不會令你失望。

出名的留心牛角包🥐,不用多說,睇相都覺得好美味😋
試了兩種味道,相比之下,冬蔭功味更出色。
冬陰龍蝦湯有心牛角包
法式龍蝦湯流心牛角包

白松露流心蛋烤菜花燴飯

冬蔭龍蝦汁燴海鮮

法式焦糖燉蛋

椰子雪糕配風乾鳳梨🍍:😋😋
椰子雪糕配風乾鳳梨

新式泰菜,值得一試,不會令你失望。

冬陰龍蝦湯有心牛角包
法式龍蝦湯流心牛角包
冬蔭龍蝦汁燴海鮮
法式焦糖燉蛋
椰子雪糕配風乾鳳梨
  • 真空慢煮法式焦糖燉蛋
  • 冬陰功牛角包
享慢煮泰由堅尼地城mtr行過去,大約5分鐘係一間融合慢煮、泰式同法式既fusion餐廳見openrice有promo,預先買定餐飲劵,黎試試佢個<法式優閒三層下午茶套餐>*記得要預先1日打電話/ws預約*星期一至日2:30-5:30pm都用得**留意返!佢餐飲劵個詳情,細字有一句:"餐牌內容或會因食材供應而稍作調整,恕不另行通知"的確,當日見佢個afternoon set menu,係同openrice餐飲劵寫既係有唔同架!!我地今次個甜點,有2個唔同,無我想食既泰式奶茶芝士蛋糕既😭所以大家留意下餐廳環境,好舒服、好chill、好relax,推介佢中間嗰d兩排梳化位逐樣點評下:-燒日本扇貝配泰式汁 呢個扇貝都唔算太細粒,味道都算不錯-燒美國生蠔配泰式汁 個生蠔勁細隻,無乜蠔味-芒果蟹肉牛油果多士 太細塊,食唔到咩味,唔講唔知上面pat野原來係芒果蟹肉牛油果😂-西班牙黑毛豬頸肉溫室青瓜刈包正常味道,ok-黑松露野菌脆春卷(素食)無乜黑松露味喎《甜點》佢好得意,芝士蛋糕同芒果糯米飯都有分開2件細既上但個奶凍同燉蛋得一杯其實如果2個人去食,咁樣分,好麻煩喎而且,基於衛生問題,建議分返2杯細既
享慢煮泰
由堅尼地城mtr行過去,大約5分鐘
係一間融合慢煮、泰式同法式既fusion餐廳

見openrice有promo,
預先買定餐飲劵,黎試試佢個
<法式優閒三層下午茶套餐>
*記得要預先1日打電話/ws預約
*星期一至日2:30-5:30pm都用得
**留意返!佢餐飲劵個詳情,細字有一句:
"餐牌內容或會因食材供應而稍作調整,恕不另行通知"

我地今次個甜點,有2個唔同,無我想食既泰式奶茶芝士蛋糕既😭
所以大家留意下

餐廳環境,好舒服、好chill、好relax,
推介佢中間嗰d兩排梳化位

逐樣點評下:
-燒日本扇貝配泰式汁
呢個扇貝都唔算太細粒,味道都算不錯
-燒美國生蠔配泰式汁
個生蠔勁細隻,無乜蠔味
-芒果蟹肉牛油果多士
-西班牙黑毛豬頸肉溫室青瓜刈包
正常味道,ok
-黑松露野菌脆春卷(素食)
無乜黑松露味喎

《甜點》

佢好得意,芝士蛋糕同芒果糯米飯都有分開2件細既上
但個奶凍同燉蛋得一杯
其實如果2個人去食,咁樣分,好麻煩喎
而且,基於衛生問題,建議分返2杯細既會好好多!

–斑蘭意式奶凍
呢個算唔錯,都幾好食
-鳳梨焦糖燉蛋
嘩,呢個太甜,甜到我地完全食唔到
-鮮莓芝士蛋糕
拿,呢個,個menu係寫鮮莓芝士蛋糕
但我食入口嗰件,明明係青檸味XD
-芒果糯米飯
勁貨不對辦,大家睇下張相
芒果糯米飯

um...芒果仲細過隻手指尾既指甲...
其實你話我知,佢係椰汁紫米既話,我會易接受d

呢個tea set,應該2個女仔都唔會夠飽
所以,推介大家要加佢個<意猶未盡Speciel Treat>,
有3款:
1.龍蝦湯流心牛角包 (+$28)
2.冬蔭龍蝦湯流心牛角包(+$28)
3.泰式奶茶流心牛角包 (+$28)
問過,話可以加幾多件都得!
於是我地叫左3個牛角包
冬蔭龍蝦湯唔係差既,
只係,冬蔭公隻味又唔太冬蔭公咁,又唔夠辣又唔夠酸
可能都係就咁龍蝦湯好味d

anyways,
至於佢個泰式奶茶流心牛角包,
呢個係勁推介既!!!!
應該全港得呢度有得食,
係好好味既!

tea set係麻麻地,
不過,為左呢個泰式奶茶流心牛角包,
我覺得都值得再黎食既
3 Layers Afternoon tea set for 2
冬蔭龍蝦湯流心牛角包
泰式奶茶流心牛角包
冬蔭龍蝦湯流心牛角包
泰式奶茶流心牛角包
2021-12-24 132 浏览
龍蝦湯流心牛角包是有趣的,其他都是無味的,意粉只有水煮般的,Tiramisu cheesy drink 也空有外表,也是無味的。青咖哩不是青色的,是黃色的,也沒有椰香味。甜品🍮crème brûlée 有鳳梨茸,味道也沒什麼特別。Thai milk tea 也沒有什麼特別的味道,玻璃杯直徑只有二吋,高約15cm, 你要點兩杯才夠。可能Lunch set 是比較差的,也許A la Carte menu 可能好些,也有八折。Open rice pay 連恆生卡有cash dollar 回贈。
青咖哩不是青色的,是黃色的,也沒有椰香味。
2021-12-23
庆祝纪念
圣诞节
  • 法式龍蝦湯流心牛角包
openrice訂左有8折所謂8折其實即係set dinner抽返出黎比你揀仲要唔包甜品乾脆walk in揀set仲好揀左個牛角包幾好食但估唔到係全晚最好食既一道菜豬頸肉70蚊得4片無錯係4片 仲要係暖既唔係熱鮑魚90幾蚊得兩隻 明顯係你街市10蚊唔駛一隻果d貨色 細細隻 主菜又係迷你版三文魚意大利飯成個飯無味係呀你試下幻想下仲有個火山海鮮煲睇落個賣相唔錯 但係食落去好濃烈既包裝龍蝦湯味道係 無錯 你超市買一包包果d龍蝦湯味道有個炒菜 成碟菜唔知點解可以炒到好un90幾蚊食到呢d都係第一次咁多樣野8折之後盛惠700幾吖唔該
openrice訂左有8折
所謂8折其實即係set dinner抽返出黎比你揀