2024-12-20 779 浏览
令和鍋物是熱鬧尖沙咀厚福街的居酒屋, 佈置以樸實的木係為主調 , 七彩繽紛的日式燈籠高高掛,加上舒適寬敞環境, 適合朋友聚餐的好地方 , 踏入餐廳,店員會擊鼓歡迎客人光臨, 滿滿儀式感 , 充滿的日式居酒屋風情。牛肉壽喜燒火鍋 $428雪花紋理的牛肉, 令人垂涎 , 牛肉在火鍋中煮熟後,吸收了湯底的甜美的醬汁, 濃郁的風味,令到牛肉口 更滑順 , 鮮嫩多汁, 最後加上壽喜燒高湯 , 放入新鮮蔬菜, 吸塑了上湯精華, 特別鮮甜美味 , 讓人喜歡和滿足。燒芝士年糕 $38外層金黃酥脆, 外脆內軟 , 內裡柔軟芝士的味道融入其中,濃厚的奶香和絲絲鹹香, 滋味滿分。日式煎餃子 $32煎餃的外皮香脆,內餡鮮味多汁,豬肉和蔬菜的完美結合,配上醬油,味道更佳,讓人一口接一口。味噌廣島蠔鍋 $88鍋內廣島蠔十分肥美,味噌湯底醇厚,鮮甜的蠔肉 , 帶淡淡海洋氣息,令人陶醉。什錦天婦羅 $68天婦羅被薄薄的粉漿包裹著 , 外脆內嫩,搭配各種蔬菜和大蝦,油炸後 , 香氣四溢, 沾上醬油,提升了食物的鮮美。稻庭烏冬(一份)$28烏冬彈牙有勁,搭配清淡的湯底,吃起來滑順Q彈,口感清新,簡單而滋味。燒

牛肉壽喜燒火鍋 $428

燒芝士年糕 $38

日式煎餃子 $32

味噌廣島蠔鍋 $88

什錦天婦羅 $68

稻庭烏冬(一份)$28

燒花魚一夜干 $88
花魚肉質鮮嫩,經過燒烤後 , 焦香味道濃郁, 經過少許鹽醃一個晚上 , 入口帶淡淡的鹹香 , 品嚐到原汁原味 迪士尼。

燒廣島生蠔(二本)$48
生蠔肉質鮮甜,燒烤後, 香氣十足,有海洋的鮮味,搭配檸檬汁及沙律醬,讓味道更加突出。

三文魚3切 $32
每一片三文魚都鮮美滑嫩,魚脂豐腴, 帶有油脂的香味,在口中慢慢溶化, 滿嘴魚油的甘香。

荔枝乳酸梳打 $33
清爽可口, 啖啖荔枝的甜香與乳酸的微酸,清新解膩。

2024-12-17 875 浏览
令和今期有超多優惠,咁著數,怎可錯過!1️⃣🎉全日支裝清酒🍶半價!2️⃣🎉7:00PM前埋單離座 / 10:00PM後入座正價食品8折 💰3️⃣🎉生啤🍺買一送一4️⃣🎉每日三款指定火鍋🍲半價!環境是日式居酒屋布局,滿有日式情懷!座位舒適寬敞,甚為理想!堂煮壽喜燒,和牛先煎香再加入壽起燒汁,嘆擺A4和牛,加入靚湯,便成了二食火鍋。A4和牛肩胛部位250G,口感味道稱得上完美,入口即溶,極品和牛 😋😋霜降和牛洋蔥沙律🥗,厚切和牛,同樣軟腍,燒過外層,有肉香味。空運直送時令刺身拼盤,刺身新鮮肥美,賣相精緻吸引。淡淡的魚鮮味道,嫩滑的口感,好食😋兩款不同的魚鮮,各具特色!汁燒秋葵及汁燒冬菇燒原條茄子🍆,有別一貫蒜蓉燒茄子,以鰹魚碎代替海量蒜蓉,湯汁不是蘿蔔蓉,這回是薑蓉,輕味湯汁可以更有效品嘗到茄子的原味,有心思有創意!櫻花蝦柚子味噌燒飯團醬油燒飯團日本蘋果雪葩,原隻蘋果作容器,賣相獨特。蘋果內釀滿了雪葩,味道甜美😋
令和今期有超多優惠,咁著數,怎可錯過!
1️⃣🎉全日支裝清酒🍶半價!
3️⃣🎉生啤🍺買一送一
4️⃣🎉每日三款指定火鍋🍲半價!

兩款不同的魚鮮,各具特色!

汁燒秋葵及汁燒冬菇

醬油燒飯團

2024-10-27 2033 浏览
這幾天特別想吃日本料理,因此找到了尖沙咀的一間居酒屋,嘗試了他們的高壽喜燒以及其他小食。餐廳的空間寬敞,食物質素也相當不錯,尤其是壽喜燒,實在值得推薦!🤤🥩🔥 堂煮壽喜燒(先煎後湯)(A4和牛肩胛部位 250g) - $428 這道菜是相當傳統的關西風壽喜燒,足足有五大片牛肉,A4的食材名副其實,口感與性價比都非常匹配。壽喜燒的做法屬於關西風,先煎後湯的方式被認為比較傳統。首先,使用牛脂炒香洋蔥,接著將牛肉片平鋪在鍋中,並用壽喜燒醬汁輕輕煎香,讓牛肉的油脂與醬汁中的糖分充分融合,然後再加入其他配料。這道壽喜燒選用了A4和牛肩胛部位,這是非常適合用來做壽喜燒的部位。肩胛部位因為是牛隻活動較多的部分,所以肉質比其他部位稍微結實一些,但仍然保持一定的嫩度。肩胛部位擁有豐富的油脂分布,能夠帶來濃厚的肉味與油脂香氣。肉質非常細膩,肉纖維相對柔軟,咀嚼時有一種入口即化的感覺。與A5相比,A4的肉味更為明顯,不完全由脂肪主導,吃起來肉味與油脂味道更加平衡。在炖煮壽喜燒時,牛肉不會因為油脂過多而顯得油膩,同時豐富的香氣融入湯底,提升了整體風味。🍗 鹽燒薩摩雞尾 - $54 外酥內嫩,帶有輕微的膠質

🍗 鹽燒薩摩雞尾 - $54
外酥內嫩,帶有輕微的膠質口感,油脂豐富但不會過於油膩。

🍗 鹽燒薩摩雞腎 - $48
雞腎具有嚼勁,肉質柔軟,不會過於硬實。

🍗 鹽燒雞皮 - $32
外皮酥脆,內部柔軟且帶有脂肪層,膠質感豐富。

🍗 汁燒薩摩雞肉 - $32
汁燒的醬汁甜鹹適中,每一口雞肉都吸收了濃郁的醬汁風味。

🍗 鹽燒雞軟骨 - $32
雞軟骨富有嚼勁,脆爽有力。

🐟🔥 鹽燒白鱔 - $48
外層微脆,帶有淡淡的煙燻感,魚肉嫩滑,味道不錯。
炙燒左口魚裙邊

🐟🔥 炙燒左口魚裙邊6切 - $58
外層稍微炙燒,帶有淡淡的油脂感。
鹽焗牛舌

👅🧂 鹽焗牛舌 - $48
鹽焗的做法保持了牛舌的原汁原味,纖維感與肉味未算突出。
鮟鱇魚肝

🐟🍲 鮟鱇魚肝 - $48
滑嫩細膩,口感類似鵝肝,入口即化。
清酒煮蜆

🐚🍶 清酒煮蜆 - $48
蜆肉細膩多汁,帶有淡淡的清酒香氣。

🍏🍹 青蘋果乳酸梳打 - $38
氣泡輕盈,酸甜適中,飲後非常解膩。

目前餐廳還有優惠活動,非常划算!🤩🥳
📌 全日支裝清酒半價!
📌 7:00PM前結帳或10:00PM後入座:正價食品八折、生啤買一送一、指定火鍋每日三款半價!

炙燒左口魚裙邊
鹽焗牛舌
鮟鱇魚肝
清酒煮蜆
2024-10-26 1843 浏览
餐廳的入口位於厚福街,整條通道佈置得甚有日本風,樓梯上一層是餐廳,入內時職員會敲起迎賓的鼓聲。以手機落單,食物種類選擇多。點了"賣飛佛"油甘魚刺身,軟嫩細膩,喜歡魚油的香氣。鹽燒雞翼外皮酥脆,鹽味恰到好處。燒廣島生蠔不過不失,賣相美觀。唐揚海苔魷魚鬚,酥脆鮮美。慢煮雞肉芫荽沙律,真是一大窩芫荽😅絕對適合芫荽控。若以芫荽作點綴提味,個人並不介意,惟這個量太澎湃了,有點卻步。席上的芫荽控表示不錯!西京銀鱈魚的魚肉滑嫩香甜,富燒烤的香氣。日式煎餃子外皮微脆,內餡多汁,搭配醬油醋更顯風味。櫻花蝦柚子味噌燒飯團有驚喜,櫻花蝦的香氣與柚子的清新完美融合。由於同一時間落單,食物放滿一枱,於是清了沙律和部份食物才請侍應生幫忙烹調壽喜燒。堂煮壽喜燒採用A4和牛肩胛部位,蘸上蛋漿後特別軟滑,壽喜燒可追加份量。吃過和牛後,侍應生會幫忙排好蔬菜才離開,過程不用顧客自行動手,十分合心意,服務貼心!紅豆鯛魚燒美味,外皮微脆,紅豆餡料爆滿,甜度合適。室內環境多卡位,坐得舒適,具空間感和私隱度。

以手機落單,食物種類選擇多。

點了"賣飛佛"油甘魚刺身,軟嫩細膩,喜歡魚油的香氣。

鹽燒雞翼外皮酥脆,鹽味恰到好處。

燒廣島生蠔不過不失,賣相美觀。

唐揚海苔魷魚鬚,酥脆鮮美。

西京銀鱈魚的魚肉滑嫩香甜,富燒烤的香氣。

日式煎餃子外皮微脆,內餡多汁,搭配醬油醋更顯風味。

紅豆鯛魚燒美味,外皮微脆,紅豆餡料爆滿,甜度合適。

室內環境多卡位,坐得舒適,具空間感和私隱度。
餐廳位於尖沙咀厚福街,座位在1樓,但地下門面已很吸引人注意,整間餐廳都充滿日式原素。職員有禮貌,還會幫手服務燒肉。堂煮壽喜燒-A4和牛肩胛部位250g +期間限定追加100g真係好好味,職員一開始會燒俾我地食,然後就教我地自己燒,或者請佢繼續。首先燒香牛肥膏和紫洋蔥,就可以將和牛放鍋,每燒一片肉就倒少少壽喜燒汁,煮熟就沾生蛋漿食。和牛片雪花好靚,又大又薄,好快就熟,牛味香濃,超級正!食完250g忍唔住要再追加100g。M6澳洲和牛100g澳洲和牛也唔錯,可以同日本和牛一樣咁燒,亦可以之後加湯火鍋咁食。蔬菜菇菌籃有菜有菇,可中和一下剛才食太多肉類~~甲羅燒一本都香蟹味,連米餅一齊食,米餅味道也很濃郁。三文魚3切三文魚刺身新鮮肥美。牛油果吞拿魚他他牛油果蓉和吞拿魚果蓉混合在一起,口感很滑溜。飲品有日本茶供應,但若果想要其他飲品,可以選擇現在餐廳店鋪的優惠:全日支裝清酒半價!!還有若果在7:00PM前埋單離座或10:00PM後入座,可以正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價!!

堂煮壽喜燒-A4和牛肩胛部位250g
+期間限定追加100g

M6澳洲和牛100g

蔬菜菇菌籃
有菜有菇,可中和一下剛才食太多肉類~~

甲羅燒一本
都香蟹味,連米餅一齊食,米餅味道也很濃郁。

三文魚3切
三文魚刺身新鮮肥美。

牛油果吞拿魚他他
牛油果蓉和吞拿魚果蓉混合在一起,口感很滑溜。

新一年開年食好啲,去咗尖沙咀厚福街呢間❤️「令和鍋物酒埸」,餐廳好有日本地道居酒屋風味. 最正嘅係餐廳都幾多優惠,全日支裝清酒半價!! 7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座:正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價!! 今次我哋食dinner七點前埋單有八折‼️⭐️奇異果乳酸梳打、菠蘿乳酸梳打果味濃郁加上乳酸酸酸甜甜,梳打透心涼,就算唔飲酒一樣有好嘢飲. ⭐️香蔥拖羅蓉配鍋巴片新鮮嘅拖羅蓉加上香蔥,連埋香脆鍋巴一啖咬落去,好清新開胃. ⭐️串燒鹽燒牛舌厚實幾爽口、柚子鹽黑豚肉串肉味香濃,鹽燒雞皮好香脆唔油膩大減邪惡感. 明太子厚油揚真係好厚身燒得好惹味,油揚控表示一流. ⭐️北海道花魚一夜干好大條魚視覺效果震撼,花魚肥大肉厚,滿滿魚油香營養價值高. 沾上醬汁、蘿蔔蓉、新鮮檸檬汁,更提升魚肉鮮味. ⭐️野菜天婦羅種類豐富、即叫即炸,炸得香口唔厚粉,食落仲保持原本嘅鮮甜味. 茄子、南瓜、粟米仔等仲好Juicy. ⭐️櫻花蝦柚子味噌燒飯團飯團係我至愛,簡簡單單配上櫻花蝦、柚子醬汁、醃蘿蔔酸酸甜甜已經好好味. ⭐️堂煮壽喜燒大大碟A4和牛肩胛可以先煎熟后沾上生雞蛋食. 之後店員會將蔬菜菇類等放入

⭐️奇異果乳酸梳打、菠蘿乳酸梳打

⭐️香蔥拖羅蓉配鍋巴片
新鮮嘅拖羅蓉加上香蔥,連埋香脆鍋巴一啖咬落去,好清新開胃.

⭐️串燒

⭐️北海道花魚一夜干

⭐️野菜天婦羅

⭐️櫻花蝦柚子味噌燒飯團

⭐️堂煮壽喜燒
大大碟A4和牛肩胛可以先煎熟后沾上生雞蛋食. 之後店員會將蔬菜菇類等放入鍋內再倒上湯汁,冬天食暖笠笠正呀.

嘩,我哋食咁多嘢埋單都係人均$400左右. 食物平靚正多款式坐得又舒服,約朋友絕對不能錯過.

野菜天婦羅
明太子燒厚油揚
北海道花魚一夜干
香蔥拖羅蓉配鍋巴片
  • 雜菜天婦羅
前排同朋友食飯,突然好想食壽喜燒🥩🫕,就揾左依間餐廳試下😝 餐廳每個座位有哂instructions教你點整壽喜燒,不過店員都好貼心,驚我地唔識整,都主動幫我地整😆 牛肉脂肪分布平均,入口即溶😍 另外餐廳menu都有好多串燒,小食可供選擇,我地覺得d串燒、燒芝士年糕同炸天婦羅都唔錯😝 整體食物質素都好高質,可以再黎😍😍🌟1️⃣堂煮壽喜燒🥩🫕日本A4黑毛和牛250g 配野菜豆腐盤🌟2️⃣萬能葱䐁肉串🌟3️⃣汁燒薩摩雞肉🌟4️⃣燒日本芝士年糕🌟5️⃣ 什錦天婦羅 🍤🌟6️⃣炸蕃薯條 🍠🍟

🌟1️⃣堂煮壽喜燒🥩🫕

• 什錦天婦羅
  • 日本黑豚肉
  • 汁燒薩摩雞肉
2025-01-03 0 浏览
凍冰冰又冇得去日本⋯就決定同朋友嚟尖沙咀厚福街 食日本嘢🤤結果係有驚喜!🌼堂煮壽喜燒(先煎後湯)一直都好想試呢個關西風嘅壽喜燒,店員首先會幫忙炒熱個鍋,再煎香A4和牛,先再落壽喜燒汁,食落好有焦香味!最後加上新鮮蔬菜同配料,味道都好香濃!🌼北海道海鮮最中盒外層係用脆餅包住北海道帶子,海膽,吞拿魚蓉,魚子,配搭得唔錯!🌼令和海膽拿破崙呢個海膽拿破崙又係好靚,炸紫菜非常香脆,同海膽同吞拿魚蓉一齊食,仲有紫蘇花嘅味道,味道都幾夾🌼黑蜜柚子蟹肉章魚薄脆炸紫蘇葉上面有蟹肉同章魚片,配上黑麥柚子醬同埋金箔,都好有特色!🌼鹽焗牛舌好香嘅牛味,加上少量黑椒點綴,味道都唔錯!🌼磯煮鮑魚2本鮑魚煮得好腍,好入味,令人食唔停口😍而家餐廳仲做緊優惠:1️⃣全日支裝清酒半價!!2️⃣7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座:正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價!!有興趣真係好值得一試❣️❣️

🌼堂煮壽喜燒(先煎後湯)

🌼北海道海鮮最中盒

🌼令和海膽拿破崙

🌼黑蜜柚子蟹肉章魚薄脆

🌼鹽焗牛舌
好香嘅牛味,加上少量黑椒點綴,味道都唔錯!

🌼磯煮鮑魚2本
鮑魚煮得好腍,好入味,令人食唔停口😍

而家餐廳仲做緊優惠:
1️⃣全日支裝清酒半價!!

有興趣真係好值得一試❣️❣️
近排天氣開始轉涼,大多數人都會諗打邊爐,但係食得多啦,想食啲暖笠笠嘅嘢,不妨試吓去尖沙咀嘅厚福街尋找美食。呢條街聚集住唔同嘅餐廳,款式包羅萬有。講到暖笠笠,必定要提到我近排去嘅一間餐廳——令和鍋物酒場。首先,唔好畀佢個名嚇親,其實呢間餐廳唔係淨係得酒,佢係一間專門做壽喜燒嘅地方。餐廳裏面有和牛、串燒、炸物等等,食物質素非常高,環境又舒適。堂煮壽喜燒 壽喜燒係日本經典火鍋,喺令和鍋物酒場,呢間餐廳使用A4牛肩胛部位250g,肉質細膩,油花分佈均勻。食材先煎再煮,搭配甜鹹嘅壽喜燒醬汁,每一口都充滿濃厚嘅肉汁和醬汁風味,令你感受到無比嘅滿足。M6澳洲和牛(100g) M6澳洲和牛100g係壽喜燒中嘅明星食材,肉質極為柔嫩,油花分佈均勻,煮熟後口感滑順,肉汁豐富。搭配壽喜燒醬汁後,味道更加鮮美,令人欲罷不能。令和玉子燒 令和玉子燒口感柔軟,味道鮮甜,滑嫩得令人陶醉,係一道非常受歡迎嘅甜品,能夠為整頓飯增添甜蜜感。串燒係令和鍋物酒場中不可或缺的一部分,提供多款多樣化的串燒選擇,每款都有其獨特嘅風味同口感。當日我食咗以下呢幾款串燒:- 鹽燒多春魚 多春魚經過鹽燒處理,外層焦香,內裡肉質

堂煮壽喜燒

M6澳洲和牛(100g)

令和玉子燒

- 鹽燒多春魚
多春魚經過鹽燒處理,外層焦香,內裡肉質滑嫩。鹽味適中,能夠突顯魚肉的天然鮮味,搭配一點檸檬汁,味道更加清新可口。

- 柚子鹽黑豚肉串
這款串燒使用黑豚肉,搭配柚子鹽調味,帶來清新的香氣。肉質鮮嫩多汁,外層略微焦香,豐富的口感令人欲罷不能,特別適合作為下酒小食。

- 汁燒鳥提燈
汁燒鳥提燈由嫩滑的雞肉製成,經過特製醬汁的醃製,外層焦香,內裡保持肉質的鮮嫩。每一口都能感受到醬汁的香氣,味道濃郁,十分過癮。

- 鹽燒雞軟骨
雞軟骨經過鹽燒,外脆內嫩,口感獨特。鹽味濃郁,能夠帶出雞軟骨的鮮味,作為小食非常合適。

- 鹽燒薩摩雞腎
薩摩雞腎經過鹽燒處理,肉質滑嫩,味道鮮美。獨特的口感和香氣,令這款串燒成為喜歡嘗試新口味食客的必試之選。

每款串燒都經過精心製作,除了使用新鮮的食材,還特別注重調味,無論是鹽燒還是醬燒,都能夠突顯出食材本身的風味。無論係作為開胃小食定係主菜,都非常適合。

柑橘蜜(熱)
熱柑橘蜜帶有清新嘅果香,溫暖嘅飲品十分適合寒冷嘅天氣,能夠舒緩身心。

巨峰提子乳酸梳打
巨峰提子乳酸梳打清新可口,帶有微酸嘅果味,能夠有效解膩,係用餐後嘅好選擇,令人感到清爽。

令和鍋物酒場近排仲推出咗唔少優惠,真係好吸引,例如有全日支裝清酒半價、7:00 PM 前埋單離座/10:00 PM 後入座可以享有正價食品八折優惠、生啤買一送一,以及每日三款指定火鍋半價。

每次去令和鍋物酒場食都令人感到滿足,每一樣菜式都展現咗高質素嘅美食,無論係味道定係口感,都係值得一試!如果想尋找暖笠笠嘅美食,呢間餐廳絕對唔會令你失望!
2025-01-02 95 浏览
🔖Reiwa Shabu Shabu & Sake位於厚福街嘅鍋物酒場,非常有驚喜,環境好闊落而且好有儀式感,充滿日式居酒屋嘅風情。同朋友揀咗牛肉壽喜燒火鍋,我哋都好鍾意,醬汁甜美啱啱好,更加突出本身和牛嘅味道,最後仲會加埋壽喜燒高湯,可以自行加入新鮮蔬菜,我哋點埋咗烏冬,非常滿足。另外點左燒花魚一夜干,第一次食一夜干,肉質好鮮嫩醃得啱啱好,魚香味濃郁有啖啖鹹香,推介! 除咗食物之外,佢哋嘅飲品都好有誠意,香印提子cocktail好得意。而且店舖仲做全日支裝清酒半價! 如果7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座仲會有價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價💕
🔖Reiwa Shabu Shabu & Sake
卡位私隱度超高~菜式選擇豐富,價錢合理有我最鍾意蒜頭漬物😍壽喜燒味道出色,會回頭!!下次要食埋芫荽湯底火鍋😈✨黃金番薯薯條配黑糖芥末醬🤍推薦!! 香甜可口嘅番薯條😍口感未去到酥脆,但調味出色黑糖芥末醬微微辣出奇地有火花如果唔係飽,我甚至想叫多一碟🤣✨燒鱈魚乾鱈魚乾配沙律醬就係不敗嘅組合!想像到嘅好味!-✨鰹魚蒜頭漬🤍推薦!! 完全冇蒜頭辣味!粒粒都好爽口又帶點甜完全冇蒜頭辣味一向都係我平時最鍾意食嘅漬物😳✨師傅發辦二人刺身刺身新鮮,帶子份量係厚切水準穩定~✨汁燒鳥提燈蛋黃未有爆發感覺但仍然是香氣滿滿其餘位置就比較乾身✨直火燒清心縣厚粒蒜頭主打蒜頭嘅原汁原味蒜味十足,軟綿綿溶化口感✨堂煮壽喜燒🤍推薦!! 先煎後湯既煮法~使用A4和牛肩胛部位(250g)店員即席將牛肉煎香,加入壽喜燒汁肉香同油香兼備,再蘸上蛋液~本身係偏甜嘅壽喜燒汁葛絲吸收晒湯底精華加埋QQ煙韌口感係幸福嘅味道🥹-而家做緊全日支裝清酒半價7PM前埋單離座/10PM後入座正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價🥘
卡位私隱度超高~
菜式選擇豐富,價錢合理
有我最鍾意蒜頭漬物😍
壽喜燒味道出色,會回頭!!
下次要食埋芫荽湯底火鍋😈

✨黃金番薯薯條配黑糖芥末醬
🤍推薦!! 香甜可口嘅番薯條😍
口感未去到酥脆,但調味出色
黑糖芥末醬微微辣
出奇地有火花
如果唔係飽,我甚至想叫多一碟🤣

✨燒鱈魚乾
鱈魚乾配沙律醬
就係不敗嘅組合!
想像到嘅好味!
✨鰹魚蒜頭漬
🤍推薦!! 完全冇蒜頭辣味!
粒粒都好爽口又帶點甜
完全冇蒜頭辣味
一向都係我平時最鍾意食嘅漬物😳

✨師傅發辦二人刺身
刺身新鮮,帶子份量係厚切
水準穩定~

✨汁燒鳥提燈
蛋黃未有爆發感覺
但仍然是香氣滿滿
其餘位置就比較乾身

✨直火燒清心縣厚粒蒜頭
主打蒜頭嘅原汁原味
蒜味十足,軟綿綿溶化口感

✨堂煮壽喜燒
🤍推薦!! 先煎後湯既煮法~
使用A4和牛肩胛部位(250g)
店員即席將牛肉煎香,加入壽喜燒汁
肉香同油香兼備,再蘸上蛋液~
本身係偏甜嘅壽喜燒汁
葛絲吸收晒湯底精華
加埋QQ煙韌口感
係幸福嘅味道🥹
而家做緊全日支裝清酒半價
7PM前埋單離座/10PM後入座
正價食品8折/生啤買一送一/
每日三款指定火鍋半價🥘
每次嚟呢間充滿日式風情嘅居酒屋⛩️,都係好想食佢嘅和牛壽喜燒,食完係滿滿嘅幸福感!! 店裡掛有七彩繽紛的燈籠🏮、招財貓掛布🐱,加上臨近聖誕節🎄,聖誕裝飾隨處可見,整個環境極具日式節慶氛圍~·♡ 堂煮壽喜燒 HKD$428呢個壽喜燒包咗250g嘅A4和牛肩胛🥓及野菜豆腐盤🥗,4大塊A4黑毛和牛肩胛,2個人share啱啱好。和牛雪花油花紋理勁靚🤩,店員會先幫忙以先煎後煮方式烹調,加入牛油及洋葱煎香,再放入一大片和牛,倒入壽喜燒汁🫗,兩邊翻幾下,煎熟後蘸上蛋漿食,香氣四溢,和牛肉質軟腍具彈性,油花豐厚喺口腔散發😍,滿滿嘅幸福感啊!食完和牛後加入高湯打返個野菜拼盤火鍋🍲,新鮮蔬菜可以中和返和牛嘅油膩感~·♡ 師傅發辦二人刺身 HKD$288刺身拼盤會有大約7至8款不同刺身🥰,款式會視乎當天供應。刺身切得厚身,入口具魚的油脂感😚,軟糯肥美;三文魚、油甘魚、帆立貝都推薦呢~~~·♡ 煙熏牛舌洋葱蕃茄沙律 HKD$68估唔到用洋葱🧅做主角嘅沙律咁有驚喜,洋葱好爽口,味道香甜不辣👍🏻,配埋煙熏牛舌條同蕃茄仔,好清新!!·♡ 塩燒雞軟骨 HKD$25♡ 塩燒雞皮 HKD$25♡ 汁燒薩摩雞心
♡ 堂煮壽喜燒 HKD$428

倒入壽喜燒汁🫗,兩邊翻幾下,煎熟後蘸上蛋漿食,香氣四溢,
和牛肉質軟腍具彈性,油花豐厚喺口腔散發😍,滿滿嘅幸福感啊!
♡ 師傅發辦二人刺身 HKD$288

♡ 煙熏牛舌洋葱蕃茄沙律 HKD$68

♡ 塩燒雞軟骨 HKD$25
♡ 塩燒雞皮 HKD$25
♡ 汁燒薩摩雞心 HKD$28
♡ 汁燒秋葵 HKD$16

試咗幾串即燒串燒🍢,雞軟骨口感爽脆,雞皮脆到咬開咯咯聲,雞心咬開有肉汁且軟嫩,而秋葵燒完都保持到滑嘟嘟口感,
整體串燒以咁嘅價錢有咁嘅質素,很不錯了👍🏻。
💥~激安優惠~
-全日支裝清酒半價!!
-7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座,正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價!!
📍令和鍋物酒場
尖沙咀厚福街9號豪華閣地舖至1樓
2024-12-01
2024-12-30 71 浏览
想食日本嘢嗰陣諗起有間居酒屋係乜都有小食刺身天婦羅壽喜燒串燒etcetc🤣就係叫令和鍋物酒場行上樓梯入餐廳 就覺得有日本味因為啲吊飾同坐位都係日本設計燈光柔和 氣氛熱鬧如果一大班人仲可以包房~✧ 牛肉壽喜燒火鍋($428)首先試下佢哋嘅堂煮壽喜燒有QR code俾我哋scan學習下點樣自己煮鍾意DIY嘅朋友啱哂嚟呢度玩sukiyaki牛肉本身有3塊 本豬+$98要加一塊牛份量好多 而且質素好高🥩油花分佈平均 肉質鮮嫩燒汁味道濃郁 甜甜哋配料都好豐富 有蔬菜、金菇、豆腐等等臨尾仲可以加湯變邊爐◔.̮◔✧一鍋兩食超正 仲+$28 要咗個烏冬食到好飽好滿足✧ 令和玉子燒($42)玉子燒口感滑溜 味道微甜但係咬落實過平時嗰種所以小食嚟講都小飽肚✧ 鹽燒羊架($88)跟住就到鹽燒羊架🐑羊架肉質鮮嫩 羶味極少燒得啱啱好 外脆內嫩調味適中 唔會太鹹包咗錫紙拎住食勁方便✧ 鹽燒牛舌($48)串燒叫咗鹽燒牛舌牛舌爽口juicy調味適中 食到牛舌嘅鮮味✧ 鹽燒雞皮($25)鹽燒雞皮唔會太油膩雞皮燒得香脆送酒一流✧ 汁燒薩摩雞肉($32)汁燒薩摩雞肉都好出色雞肉嫩滑多汁 醬汁惹味甜甜哋帶少少鹹味 好好食✧ 大
想食日本嘢嗰陣諗起有間居酒屋係乜都有
小食刺身天婦羅壽喜燒串燒etcetc🤣
就係叫令和鍋物酒場

行上樓梯入餐廳 就覺得有日本味
因為啲吊飾同坐位都係日本設計
燈光柔和 氣氛熱鬧
如果一大班人仲可以包房~

✧ 牛肉壽喜燒火鍋($428)
首先試下佢哋嘅堂煮壽喜燒
有QR code俾我哋scan學習下點樣自己煮
鍾意DIY嘅朋友啱哂嚟呢度玩sukiyaki
牛肉本身有3塊 本豬+$98要加一塊牛
份量好多 而且質素好高🥩
油花分佈平均 肉質鮮嫩
燒汁味道濃郁 甜甜哋
配料都好豐富 有蔬菜、金菇、豆腐等等
臨尾仲可以加湯變邊爐◔.̮◔✧
一鍋兩食超正 仲+$28 要咗個烏冬
食到好飽好滿足

✧ 令和玉子燒($42)
玉子燒口感滑溜 味道微甜
但係咬落實過平時嗰種
所以小食嚟講都小飽肚

✧ 鹽燒羊架($88)
跟住就到鹽燒羊架🐑
羊架肉質鮮嫩 羶味極少
燒得啱啱好 外脆內嫩
調味適中 唔會太鹹
包咗錫紙拎住食勁方便

✧ 鹽燒牛舌($48)
串燒叫咗鹽燒牛舌
牛舌爽口juicy
調味適中 食到牛舌嘅鮮味

✧ 鹽燒雞皮($25)
鹽燒雞皮唔會太油膩
雞皮燒得香脆
送酒一流

✧ 汁燒薩摩雞肉($32)
汁燒薩摩雞肉都好出色
雞肉嫩滑多汁 醬汁惹味
甜甜哋帶少少鹹味 好好食

✧ 大蝦天婦羅($78)
食完串燒 叫咗個大蝦天婦羅
蝦肉新鮮彈牙 外層炸漿薄脆
一啲都唔油膩

✧ 水信玄餅($22)
仲有個水信玄餅🩵
外型晶瑩剔透 好靚🥹
口感好似食涼粉咁
撈埋黑糖汁同黃豆粉非常夾

Btw店鋪優惠都好吸引
全日支裝清酒半價
夜晚7點前埋單離座或者10點後入座正價食品都有8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價
2024-12-30 79 浏览
❤️堂煮壽喜燒 A4和牛肩胛雪花均勻,加埋濃濃日式風味既壽喜燒汁香味一齊微微煎香,入口超軟嫩,幸福感滿分!! 煎完和牛,仲有附送既豐富既蔬菜籃加湯打邊爐~🧡稻庭烏冬 烏冬質地煙韌有咬口,加埋湯底精華味道更jengrrr💛北海道花魚一夜干 煎到香噴噴,魚肉嫩滑而且鮮味十足,油脂香氣配埋檸檬汁提鮮,味道更加突出💚令和玉子燒 蛋味香濃,口感鬆軟而且帶有少少甜味,口感調味都一流!!💙唐揚海苔魷魚鬚 外層炸得金黃香脆,陣陣海苔味道滲出,魷魚鬚夠晒彈牙,而加份量都好多💜十六道風味炸手羽 每隻雞翼都炸得岩岩好,外皮酥脆又惹味🩷清酒 全日支裝清酒都係半價,好抵飲!!而加仲有優惠7:00PM前埋單 或者 10:00PM後入座都有discount👉🏻 正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價~宵夜一流呀🥳
💜十六道風味炸手羽 每隻雞翼都炸得岩岩好,外皮酥脆又惹味
🩷清酒 全日支裝清酒都係半價,好抵飲!!

2024-12-29 66 浏览
放假同朋友去居酒屋食飯🍴發現支裝sake🍶有半價🫣仲有好多優惠~記得睇到最後🤗1️⃣黃金蕃薯條配黑糖芥末醬雖然係熱氣😗但番薯條感覺健康~鹹鹹甜甜的味道加上結實我口感,再配上芥末醬食可解油膩2️⃣令和海膽拿破崙一層肥美的海膽,味道鮮甜可口,下層吞拿魚蓉,中間有紫菜天婦羅夾住一起吃!三重滋味😋3️⃣清酒煮蜆蜆肉大大隻很飽滿🤗味道鮮甜,率先而來,一定飲啖湯,飲完便暖呼呼的!湯還有清酒及蜆的鮮甜味!份外好味🤤4️⃣鹽燒牛舌燒到恰到好處,肉質很嫩冇燒乾👍🏻5️⃣唐揚櫻花蝦炸到脆卜卜,作為下酒菜一流 😗6️⃣堂煮壽喜燒一碟有六塊A4和牛肩胛🐮職員會幫忙處理牛肉,肉味香濃嫩滑,煎好後蘸生雞蛋吃,吃完後會把蔬菜放進鍋裡加湯煮!好味🤤如果吃不夠還可以優惠價💲9️⃣8️⃣加購日本A4和牛100g7️⃣醬油燒飯糰及櫻花蝦柚子味噌燒飯團🍙飯團表面燒到焦脆,用紫菜包着來吃更有口感最後點了兩款甜品😆燒冰火菠蘿味道酸酸甜甜,再將表面的焦糖燒到焦脆,一口咬下去有脆及有juicy 的口感😗而紅豆鯛魚燒就正常發揮😃🌟優惠1️⃣全日支裝清酒半價!!🌟優惠2️⃣7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座:正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價!!

1️⃣黃金蕃薯條配黑糖芥末醬

2️⃣令和海膽拿破崙

3️⃣清酒煮蜆

4️⃣鹽燒牛舌
燒到恰到好處,肉質很嫩冇燒乾👍🏻

5️⃣唐揚櫻花蝦
炸到脆卜卜,作為下酒菜一流 😗

6️⃣堂煮壽喜燒

7️⃣醬油燒飯糰及櫻花蝦柚子味噌燒飯團🍙
飯團表面燒到焦脆,用紫菜包着來吃更有口感

🌟優惠1️⃣
全日支裝清酒半價!!

🌟優惠2️⃣
7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座:
正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價!!