2018-04-26 42 浏览
對於喜愛食雞煲既我 朋友介紹到倫哥係必食之選 當然要即刻狗衝去試啦! 先食既雞煲係無限任添,如果覺得唔夠喉絕對係可以舉手叫侍應再黎多round佢有晒方法印係餐紙教大家點樣食,係要d時間煮。按返人頭比份量你,肉質好嫩滑,洋蔥爆香,鍾意食洋蔥既我覺得洋蔥少左d.雞煲食到夠就可以上火鍋,注意!!!一上左火鍋係唔可以食返雞煲湯底係時令水果湯底聽落有d伏,其實又唔差呢咪當飲木瓜雪耳湯囉,養顏呀清甜,岩晒夏天炎熱又要打邊爐既香港人。.火鍋配料大部分都可以refill(牛就要加錢)一般款式既丸類都有牛肉睇落新鮮肉脂均勻,唔係薄切,所以一盤都夠食最驚喜必食白魚蛋!彈牙又大粒水餃屬正常,仲有唔可以無既魚皮同嚮鈴,一籃咁上~墨汁滑同墨魚滑滑彈之餘,仲食到粒粒墨魚粒,勁有咬口另外,供應既海鮮都非常新鮮,食得出唔係普通街邊貨,鮮甜肉多,呢個價錢係超值之選性價比非常之高,平日晚上都高朋滿座,朋友果然冇介紹錯!
對於喜愛食雞煲既我 朋友介紹到倫哥係必食之選
當然要即刻狗衝去試啦!

佢有晒方法印係餐紙教大家點樣食,係要d時間煮。

湯底係時令水果湯底

聽落有d伏,其實又唔差呢
咪當飲木瓜雪耳湯囉,養顏呀
清甜,岩晒夏天炎熱又要打邊爐既香港人。
牛肉睇落新鮮

肉脂均勻,唔係薄切,所以一盤都夠食
最驚喜必食白魚蛋!彈牙又大粒

水餃屬正常,仲有唔可以無既魚皮同嚮鈴,一籃咁上~
墨汁滑同墨魚滑滑彈之餘,仲食到粒粒墨魚粒,勁有咬口

性價比非常之高,平日晚上都高朋滿座,朋友果然冇介紹錯!
2018-04-25
  • 雞煲
2018-04-26 50 浏览
睇Forum (你懂是哪個)d人話打邊爐文成日都係呢句開頭我就用黎做Header lah ~!係附近買完裝修材料 近近地有間倫哥~~一於滾滾下!!呢個價乜都有...而且之前食過其他分店食物質素都好好,二話不說衝入去啦真係私房菜服務...一坐低就一味味上黎...唔洗寫menu唔洗簡食咩...超正姐姐好有禮貌好欣勤...底讚生果拼盤開開胃隔離果碟唔係鼓油,係果醋~感覺好refreshing為我地既火鍋大餐做好準備🤤🤤🤤🤤頭盤象拔蚌刺身..新鮮彈牙索索聲🤤無懈可擊咩事....有鮑魚!!🤤誇!Lai liao! Lai liao!!!!!! G煲😻jaja Sound 超香超吸引 真的不得了 狂對兩煲!!雞味濃👍🏻調味讚👍🏻讚讚讚👍🏻👍🏻👍🏻倫哥賣點之一 - 雞煲食到一半加入爽爽脆脆既水魷、豬皮🤤🤤🤤不得了了 殺啊食完雞煲再來海鮮火鍋🎉一睇就知係靚野 全部都好鮮好甜 真係值回票價雖然打邊爐最緊要係個爐 但掛住影野食唔得閒影個爐😹好誇張....好飽滿✨一睇就知係好野🤤好想再食碟牛都係精綷🐂🐂🐂🐂太誇張了!!果種牛味🤤🤤🤤🤤好高質🤤🤤🤤上菜一陣間我搶先啪左半碟食食下餐廳玩抽獎...抽到6送1...
睇Forum (你懂是哪個)d人話打邊爐文成日都係呢句開頭
我就用黎做Header lah ~!

係附近買完裝修材料

近近地有間倫哥~~一於滾滾下!!

姐姐好有禮貌好欣勤...底讚

生果拼盤開開胃
隔離果碟唔係鼓油,係果醋~感覺好refreshing
為我地既火鍋大餐做好準備🤤🤤🤤🤤

頭盤象拔蚌刺身..新鮮彈牙索索聲🤤無懈可擊
咩事....有鮑魚!!🤤誇!

雞味濃👍🏻調味讚👍🏻讚讚讚👍🏻👍🏻👍🏻
食完雞煲再來海鮮火鍋🎉
一睇就知係靚野 全部都好鮮好甜
真係值回票價

雖然打邊爐最緊要係個爐 但掛住影野食唔得閒影個爐😹

好誇張....好飽滿✨一睇就知係好野🤤好想再食
食食下餐廳玩抽獎...抽到6送1...😻
蝦滑、墨魚滑
呢個都係必食推介 🤤 未食過一間火鍋既魚滑咁爽口咁好味....墨魚滑果種難以形容既美味🤤🤤🤤🤤🤤oh mine

D位好闊落,仲有間包廂可以一大班朋友聚...
下次gathering 唔洗諗去邊了~一於倫哥

真心高質 😻😻
食物一流✨✨✨仲有任飲汽水🍸🍹(劈酒另加錢 有Beer tower 🤤)
服務超好超欣勤、雞煲火鍋、控制火爐、上公筷果d,呀姐呀哥都好快手好細心一站式照顧👼🏻👼🏻very impressed!

哇呢個價錢真係底玩😹😹唔洗用腦畫menu 落單~~食飽飲醉~!!

臨走姐姐仲送燕窩燉蛋白做甜品☺️☺️☺️
超滿足超愉快的晚·真心私房菜水準💯💯💯💯💯💯Encore!!

2018-04-26
蝦滑、墨魚滑
  • 雞煲
  • 墨魚滑
  • 象拔蚌刺身
2018-04-25 1533 浏览
今晚難得同爸爸撑枱腳緊係要請佢食餐好野~~爸爸話想打邊爐就揸車周圍去睇下有無好野食啦之後見到深水埗有間倫哥好似都幾多人食就諗住試下啦見佢門口個餐廳睇到都幾抵食又有雞煲又有火鍋食!一坐低店員已經隨即奉上兩碟小食:涼拌豆角同涼拌木耳~~我自己就中意食豆角 而爸爸就中意食木耳~~岩岩好一人清一碟,兩碟都係有少少辣但唔會話好辣豆角同木耳都好爽口,爸爸話d木耳夠大塊~~之後店員就會拎調味架比我地自己加調味配料~~我地打邊爐始於都係離不開個幾樣:辣椒仔、蔥、蒜呢三種當我地簡完店員就會收起,而且有禮貌地同我地講之後再需要先再叫佢地~咁就唔洗阻住張枱啦!!接住就係第一樣上菜~~就係鮑魚冬菇~~口感好彈牙而且個汁好濃味爸爸話d冬菇好厚肉,口感好好!!!之後就有碗湯,好清甜!!出街飲湯其實都會怕有好多味精不過呢間都無咩味精,料又足,絕對真材實料!終於上雞煲喇,由於佢唔係熟哂先再拎出黎而係未熟就拎出黎所以滾起後耐唔耐幾分鐘就要攪下佢一路攪一路聞到好香,未食都覺得應該幾辣下haha!正我地今次叫左中辣,所以都真係幾辣下!不過就辣得過癮,雞煲內其實都有其他配菜,個人最中意食洋蔥!夠哂香至於雞既肉質都好嫩滑唔會好

一坐低店員已經隨即奉上兩碟小食:涼拌豆角同涼拌木耳~~
我自己就中意食豆角 而爸爸就中意食木耳~~
岩岩好一人清一碟,兩碟都係有少少辣但唔會話好辣
豆角同木耳都好爽口,爸爸話d木耳夠大塊~~
之後店員就會拎調味架比我地自己加調味配料~~
我地打邊爐始於都係離不開個幾樣:辣椒仔、蔥、蒜呢三種
咁就唔洗阻住張枱啦!!
爸爸話d冬菇好厚肉,口感好好!!!

之後就有碗湯,好清甜!!出街飲湯其實都會怕有好多味精
不過呢間都無咩味精,料又足,絕對真材實料!

終於上雞煲喇,由於佢唔係熟哂先再拎出黎而係未熟就拎出黎
所以滾起後耐唔耐幾分鐘就要攪下佢
一路攪一路聞到好香,未食都覺得應該幾辣下haha!正
我地今次叫左中辣,所以都真係幾辣下!不過就辣得過癮,
雞煲內其實都有其他配菜,個人最中意食洋蔥!夠哂香
至於雞既肉質都好嫩滑唔會好「鞋」!加分!

其實餐墊紙會有「歎雞煲四步曲」可以跟住呢四部曲黎歎呢個雞煲實無死!

食到一半就跟四步曲教落牛柏業~~D牛柏業浸過雞煲d汁真係好濃好好食~
加上牛柏業無淥好耐所以一d都唔韌,正
除左牛柏業吸汁之外,豬皮一樣咁正 因為雞煲個汁夠哂濃
所以基本上所有索汁既野都會好正好好食!!!

食完雞煲接住無停過就食打邊爐,今晚個湯底係蕃茄薯仔湯
好濃蕃茄,都係個句又係無咩味精 所以我同爸爸都當湯咁飲
打到最後個湯仲比一開始更加濃!!!
海鮮拼盤既所有海鮮都好新鮮,蠔控既爸爸當然最中意食蠔,夠哂肥美
我自己就中意食花蟹,呢個拼盤既種類好似每次都唔同!每次黎食可能都會有驚喜
食完海鮮就黎重頭戲之一既牛頸脊,一黎到已經見到好誇張,點解?
因為餐廳將牛頸脊堆到成座山咁haha!牛頸脊既脂肪相對較少,食落都好嫩好正!

跟住就係一系列可以免費添加既配料:
自己就最中意係手打雙滑,可以食到啖啖肉而且唔會好厚粉,所以好中意食。
有時有d滑打得唔好就會變到好似食緊成舊粉,不過倫哥店既手打滑就無呢個問題!!

最後就以一個甜品作總結~~係餐廳自己整既布甸
好欣賞餐廳好多野食都係自家製!加分
今餐同爸爸都食得好滿足好開心~~下次有機會要再黎食過!
2018-02-27
2018-04-23 35 浏览
今日同屋企人去打邊邊,但係我哋又想食雞煲,所以揀咗一間先食雞煲,然後打邊爐邊既。一去到,就生果盤,好甜啦!之後就有個雞煲,因為屋企人太唔食得辣,所以我哋帶叫咗個BB辣啦,但係都幾入味,尤其啲洋蔥,真係好好食。食完雞煲之後,就去到打邊邊嘅重頭戲,每個海鮮拼盤都真係好澎湃,最正就係除咗蟹、生蠔、貴妃旁之外,其餘嘅海鮮都可以追加㗎 ,真係好抵呀。特別一讚個湯底,係水果湯底,真係超級正!!第一次食西瓜湯底,感覺好新穎,真係估佢唔到原來甘甜,到最後尾食到再加上啲海鮮,真係甜到不得晒了。好多配料仲可以無限追加,真係食到滿肚腸肥,捧住個肚走。除咗雞煲加打邊爐邊之外, 最good飯後甜品都好有驚喜,燉蛋白好滑,又唔會太甜。成餐都食得好開心
好多配料仲可以無限追加,真係食到滿肚腸肥,捧住個肚走。
2018-04-23 1208 浏览
昨天去了位於深水埗福華街39號地舖倫哥火鍋私房菜,以為這裡是舊區,但原來晚市都也幾人,我們點了無限時的任食海鮮火鍋。這裡是吃了雞煲,由於我們都不是吃得辣,所以我們都點了BB辣,這裡好貼心,餐紙印有歎雞煲的四步曲。當我們點了餐時,店員先送上果盤,店員解釋,其實食水果的正確方法是要餐前食,中醫說會消滯開胃,更建議我們點些黑醋食,更能帶出果香。隨後送上鮑魚炆花菇,雖然不是酒店級的大鮑魚,但鮑魚炆得相當入味,花菇亦好厚肉。再來一大盤象拔蚌刺身,爽脆彈牙,又豪。雖然我們點的是BB辣,但雞肉已經很入味,餐廳還提供了豬皮,土魷和牛柏葉,三種食材都是非常入味。當我們食完雞煲,還以為用雞煲打邊爐,原來是上另一個鍋食火鍋,這樣對食客是事,其實用食剩的雞煲打邊爐是相當油膩的,但另上一個火鍋湯底是比較健康,但餐的成本亦自然提高了,所以很小餐廳會這樣做,讚啊。我們點了艇家蟹鍋,當中跟了個相當豐富。沙井蠔,蠔身漲卜卜,鴛鴦海蝦,海好新鮮,好大隻,而且亦十分彈牙脆鯇魚,好爽口,骨不算太多,好味道魷魚,好爽,打邊爐絕不能少。鑽石蜆,蜆會令湯變得更甜,好味。冰鎮手切牛,是牛頸脊,有趙頭,肉味濃。另外響鈴及魚皮亦是打邊爐

再來一大盤象拔蚌刺身,爽脆彈牙,又豪。

我們點了艇家蟹鍋,當中跟了個相當豐富。

沙井蠔,蠔身漲卜卜,

鴛鴦海蝦,海好新鮮,好大隻,而且亦十分彈牙

脆鯇魚,好爽口,骨不算太多,好味道

魷魚,好爽,打邊爐絕不能少。

鑽石蜆,蜆會令湯變得更甜,好味。

冰鎮手切牛,是牛頸脊,有趙頭,肉味濃。

另外響鈴及魚皮亦是打邊爐不能缺少的食材。

甜品是椰汁燉奶,椰汁好香,還加了點燕窩作點綴。

總結:倫哥火鍋私房菜,算是一間讓人有物有所值的火鍋店,從先來的水果盤,鮑魚,大盤象拔蚌刺身,海鮮盤,提供兩個火鍋等,都是提高成本,但讓客人食得舒服的表現,不是做一次性的生意,而是讓客人會有回頭的意欲的,香港食客絕對不笨,要做到這點,一點讓客人感覺花得值得,這店做到了。

2018-04-23 35 浏览
倫哥雞煲出 o左名好食, 而且仲係任食呢雖然有哂教學教點炒, 但係侍應都係會主動幫手整 食到一半就可以加埋 d 牛柏葉同魷魚落去估唔到佢 o地同雞煲係 o甘夾 ga!牛柏葉索 o左 d 辣汁勁好食 ar!!!刺身竟然有象拔蚌食 都幾大盤 ga好新鮮同爽口呢~其他前菜都唔錯, 少少辣都幾過癮鮑魚幾大隻彈牙海鮮大部分有得任叫侍應會講翻邊 d 可以任叫, 都幾清楚生蠔勁 creamy ar! 牛肉好高質 好大塊, 牛味濃郁用冰鎮住, 擺得好靚墨魚滑非常好食~好彈牙, 食到一粒粒墨魚餡 ga果盤配果醋, o甘樣食都幾得意酸酸甜甜又幾好味同消滯埋單有個抽獎, 抽到現金獎感覺好抵~ 格離台仲抽到 poster o個個生日金牌!我見侍應幫 o個台客人影相, 好搞笑 ar依個抽獎都幾慷慨, haha
倫哥雞煲出 o左名好食, 而且仲係任食呢
雖然有哂教學教點炒, 但係侍應都係會主動幫手整

食到一半就可以加埋 d 牛柏葉同魷魚落去
估唔到佢 o地同雞煲係 o甘夾 ga!
牛柏葉索 o左 d 辣汁勁好食 ar!!!

刺身竟然有象拔蚌食

都幾大盤 ga
好新鮮同爽口呢~

其他前菜都唔錯, 少少辣都幾過癮
鮑魚幾大隻彈牙

海鮮大部分有得任叫
侍應會講翻邊 d 可以任叫, 都幾清楚

生蠔勁 creamy ar!

牛肉好高質
好大塊, 牛味濃郁
用冰鎮住, 擺得好靚

墨魚滑非常好食~
好彈牙, 食到一粒粒墨魚餡 ga

果盤配果醋, o甘樣食都幾得意
酸酸甜甜又幾好味同消滯

埋單有個抽獎, 抽到現金獎感覺好抵~

格離台仲抽到 poster o個個生日金牌!
我見侍應幫 o個台客人影相, 好搞笑 ar
依個抽獎都幾慷慨, haha
2018-04-22 513 浏览
先吃雞煲後吃火鍋呢個食法我諗都唔少餐廳做緊不過大部份都係唔係做放題呢間倫哥最誇張就係雞煲 可以免費再加火鍋配料 都係可以免費再加先黎既係雞煲, 香噴噴的雞肉數量都算多, 不過幾多都無所謂, 因為可以任加的肉質可以講話係好嫩滑, 最正係D雞皮, 吸收哂醬汁既精華辣到我不能自我, 但係好開胃!!我地加左一次就滿足了, 因為要留肚食火鍋!!店員仲比左D配料我地, 可以食到咁上下放入個雞煲入面炒!! 超好味我重點推薦一定係呢個水魷魚, 落左去雞煲之後好快就熟到, 而且會變身做勁好味既麻辣魷魚!! 爽口彈牙既口感無得頂**留意:如果轉左火鍋就冇得再加雞煲架喇**一轉左火鍋D配料好似唔洗錢咁送出黎有海鮮盤, 包括有魚肉片, 蠔, 蜆, 蟹, 蟶子有丸子盤, 包括魚蛋, 牛丸, 芝心丸有腸仔, 午餐肉, 蟹柳, 魚皮, 響鈴蔬菜, 餃子牛肉盤我最最最鐘意一定係個牛肉盤你地睇個雪花花紋就知呢個唔係普通既牛係靚牛黎, 無論口感同味道都係一等的只係需要放入鍋10秒就已經食得完全唔洗點醬油都可以好好味!!
先吃雞煲後吃火鍋
呢個食法我諗都唔少餐廳做緊
不過大部份都係唔係做放題
呢間倫哥最誇張就係雞煲 可以免費再加
火鍋配料 都係可以免費再加

先黎既係雞煲, 香噴噴的
雞肉數量都算多, 不過幾多都無所謂, 因為可以任加的

肉質可以講話係好嫩滑, 最正係D雞皮, 吸收哂醬汁既精華
辣到我不能自我, 但係好開胃!!

我地加左一次就滿足了, 因為要留肚食火鍋!!

**留意:如果轉左火鍋就冇得再加雞煲架喇**

一轉左火鍋D配料好似唔洗錢咁送出黎

有海鮮盤, 包括有魚肉片, 蠔, 蜆, 蟹, 蟶子

有丸子盤, 包括魚蛋, 牛丸, 芝心丸

有腸仔, 午餐肉, 蟹柳, 魚皮, 響鈴

蔬菜, 餃子
牛肉盤

我最最最鐘意一定係個牛肉盤
你地睇個雪花花紋就知呢個唔係普通既牛
係靚牛黎, 無論口感同味道都係一等的

只係需要放入鍋10秒就已經食得
完全唔洗點醬油都可以好好味!!
2018-04-13
2018-04-22 27 浏览
私房菜既火鍋店淨係聽個名都夠架勢呢間餐廳要BOOK左先ENSURE到有位的當日去到都9成滿咁, 好彩事先卜左一黎到就已經問我地既任食雞煲要咩辣, 我地一班好辣之人, 一致決定要中辣雞煲黎到既時間已經聞到好香既雞煲味同辣味, 佢上台都係仲未食得架, 要等3分鐘再搞一次, 總共要搞3次先至大功告成成個雞煲香味撲鼻, 每一塊雞件都好平均地占有雞煲本身個醬汁同埋辣味啖啖肉之餘又辣得過癮到食完雞煲就會轉打邊爐佢馬上就送上左有海鮮, 肥牛, 等等既配料海鮮既鮮味非常, 不過名貴既例如聖子等等既, 如果想再點多一份, 便要加錢先可以我極力推薦大家食多D海鮮類既, 因為可以食到回本之外, 味道同鮮味都係一流既質素!!
私房菜既火鍋
淨係聽個名都夠架勢

呢間餐廳要BOOK左先ENSURE到有位的
當日去到都9成滿咁, 好彩事先卜左

啖啖肉之餘又辣得過癮

到食完雞煲就會轉打邊爐
佢馬上就送上左有海鮮, 肥牛, 等等既配料

2018-04-04
早已聽聞倫哥超高質..今日一黎 果然證實左傳聞了!🤩可加入豉油的配料~ 我每次都係個2樣XD 就係蒜蓉同蔥喇🌱我地食既係:::半任食海鮮火鍋套餐 $288/位 *不限時!!*先嘆雞煲 再食火鍋是常識吧 : >雞煲教學::: 大家可以去到自己再睇xd 不過唔使擔心...唔難再講 個度既員工見到你需要幫忙都會好主動黎幫手~~一坐低 員工已經主動送上餐前水果配果醋🍎🍈🍍🍉原因係飯前果令身體更易吸收當中既維他命C,,, 同時有開胃同有降脂作用😍火龍果, 雪梨, 蘋果, 蜜瓜, 哈蜜瓜🍈我今次特別欣賞木瓜!! 超淋同香甜~~ 令平時唔多食既我今晚都清晒!👍🏻生菜本身無乜味,, 沾果醋就最夾用蕃茄沾都唔錯呢🍅除左任拎既汽水外仲可以揀五花茶五花茶竟然係暖上!😆😆岩晒我呢d虧人...>^<未食完水果 又有2碟前菜黎到❤️蒜蓉炒木耳同炒四季豆 兩樣都少少辣但惹味~而家正值一周年慶祝活動,, 仲免費送::1️⃣象拔蚌刺身切得好薄,好新鮮! 沾埋豉油食更鮮😍😍2️⃣原隻蠔皇扣鮑魚作為送既前菜...會唔會太開心? *v*雞煲可以揀唔辣, 我地真係揀左唔辣🤪估唔到一樣好惹味,,,而且難得地唔會過咸
早已聽聞倫哥超高質..今日一黎 果然證實左傳聞了!🤩
可加入豉油的配料~ 我每次都係個2樣XD 就係蒜蓉同蔥喇🌱
我地食既係:::
半任食海鮮火鍋套餐 $288/位 *不限時!!*

先嘆雞煲 再食火鍋是常識吧 : >
再講 個度既員工見到你需要幫忙都會好主動黎幫手~~
一坐低 員工已經主動送上餐前水果配果醋🍎🍈🍍🍉
生菜本身無乜味,, 沾果醋就最夾
用蕃茄沾都唔錯呢🍅
五花茶
除左任拎既汽水外仲可以揀五花茶
五花茶竟然係暖上!😆😆岩晒我呢d虧人...>^<
蒜蓉炒木耳&炒四季豆
未食完水果 又有2碟前菜黎到❤️
蒜蓉炒木耳炒四季豆 兩樣都少少辣但惹味~
象拔蚌刺身
而家正值一周年慶祝活動,, 仲免費送::
1️⃣象拔蚌刺身
切得好薄,好新鮮! 沾埋豉油食更鮮😍😍
原隻蠔皇扣鮑魚
2️⃣原隻蠔皇扣鮑魚
作為送既前菜...會唔會太開心? *v*
半任食海鮮火鍋套餐: 雞煲
雞煲可以揀唔辣, 我地真係揀左唔辣🤪
估唔到一樣好惹味,,,而且難得地唔會過咸~~~
我覺得佢陣八角味幾突出,,,正!!
而d雞肉就索晒d味 都幾嫩滑架😋
半任食海鮮火鍋套餐: 雞煲
另外仲有一碟魷魚,豬皮同牛柏葉
三樣之中魷魚最入味...炒到少香脆, 夠香口好似食緊零食咁🤣
雞煲係任加的..但一round份量其實已經好多 夠晒食架喇!!
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋
食完雞就可以搵員工幫你轉火鍋~!!
*注意: 有別於一般雞煲店 呢度唔係直接加湯底落雞煲度 而係成個鍋換走佢
所以未食完雞煲既雞的話都要夾起晒先喇~!!
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋
水果火鍋真係第一次見🤩有西瓜,士多啤梨,木瓜,etc.
湯底其實同平時既清湯無乜分別 但多左一份水果既香甜🍉🍓
火鍋料方面有以下美食供應::
任食:
芝士腸, 蟹柳, 午餐肉
年糕福袋, 爆漿龍蝦丸, 香菇貢丸, 手打魚蛋
雲吞水餃類

推介::香菇貢丸 夠晒重香菇味!
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋
手打魚蛋係另一重點推介!!!
超正 勁彈牙又鮮味!
手打墨魚滑&蝦滑
任食:
炸魚皮, 脆響鈴, 蔬菜拼盤
可惜魚皮淡味唔夠薄脆
響鈴就不過不失~~
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋-牛頸脊
非任食:
牛頸脊 按人數而決定份量 再加就要加錢
牛頸脊肥瘦相間 有咬口
生蠔非常大隻飽滿!! 每一件海鮮都食得出好新鮮
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋-海鮮拼盤
海鮮拼盤好多元化~~~
非任食:
貴紀蚌, 象拔蚌bb, 肉蟹, 生蠔
任食:
海蝦, 魷魚, 刀貝, 蜆, 脆肉鯇, 龍躉<<朋友很喜歡 仲encore左一碟
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋-海鮮拼盤
海蝦係好大隻~又新鮮~
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋-
午餐肉夠淋索晒湯底
肉蟹 肉較扎實 蟹味實在😍
燕窩燉蛋白
最後仲送埋一人一碗甜品💕
燕窩燉蛋白 重重的牛奶味 夠晒滑溜
自助飲品
第一次試,, 又幾好飲喎...當然都有普通既汽水拎啦, 但我地想試下新野^~^
D野食實在太豐富了... 而家先記得要po返環境相~~~
呢度無限時 岩晒一大班老友聚會
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋-牛頸脊
半任食海鮮火鍋套餐: 時令水果鍋-
燕窩燉蛋白
2018-04-19 34 浏览
今晚真係一次過滿足晒我三個願望:雞煲,海鮮鍋同刺身「吃到飽」!首先一坐低,侍應哥哥已經奉上一個象拔蚌刺身,佢話呢個係慶祝倫哥三週年送既!雖然係送,但食落好鮮甜好新鮮!正!之後佢送上個生果拼盤連生果醋,感覺好清新,淸左之前刺身嘅味蕾。望吓牆上嘅poster先發現原來呢個水果有名堂,叫「風山水起」,介紹佢係飯前吃水果配果醋的好處,幫助消化!再上嘅係一個蠔汁鮑魚炆冬菇,好入味。終於到主菜啦,侍應哥哥好細心教我地,雞煲要每隔兩分鐘炒一次,共炒四次,就可保持雞既鮮嫩。之後到一半再加埋牛柏葉豬皮同魷魚,d料就會夠晒入味架啦!中間待應哥哥一路幫我地炒,我地一路聼到煲裡面傳黎既支支咋咋聲,好過癮。每次開爐嗰陣雞煲味湧出嚟,香到好想即刻夾!失體死人!hehe! 魷魚加埋d雞汁真係爽口彈牙,d雞仲可以免費任加!問你死未?!食完雞煲仲有個海鮮拼盤!海鮮拼盤有BB象拔蚌,貴妃蚌,龍躉片,脆肉魭,魷魚片,生蠔,蟹,大花甲同蜆肉。大中細蜆全部一家人齊齊係哂度!仲要加埋我最愛既牛頸脊一大盤!我呢個牛魔王極力推介,個牛好鬆軟好有牛味!完全估佢唔到!配埋個時令水果鍋,好特別! 個湯底好清唔油膩,唔使點豉油醬汁都已經好好

首先一坐低,侍應哥哥已經奉上一個象拔蚌刺身

再上嘅係一個蠔汁鮑魚炆冬菇,好入味。

仲要加埋我最愛既牛頸脊一大盤!
我呢個牛魔王極力推介,個牛好鬆軟好有牛味!完全估佢唔到!
配埋個時令水果鍋,好特別! 個湯底好清唔油膩,唔使點豉油醬汁都已經好好味!湯裡面仲有士多啤梨木瓜西瓜同粟米!好得意!

除此之外,仲肉即炸魚皮同響鈴,芝士腸蟹柳午餐肉韭菜雲吞鮮蝦雲吞水餃芝士丸墨魚滑蝦滑芝士年糕魚蛋蔬菜拼盤,等等!多到數唔晒!墨魚滑裡面真係有啖啖墨魚肉!我第一次食到呢隻層次咁豐富嘅墨魚滑囉!

最後食到飽飽,甜美嘅侍應姐姐仲要送埋一個甜品俾我哋食,真係肥兩磅都抵啊!

買單兩個人先係六百幾,又有專人服侍,又有人教你點煑!啲海鮮又新鮮!啲牛肉又正!真係冇諗過有咁髙質素嘅任食火鍋放題

一定要吹雞同朋友再黎!

2018-04-18 179 浏览
之前聽同事介紹過話呢間好多野食又好味今日同呀媽黎9開呢頭見冇咩人緊係黎見識下喇!時間尚早人唔算太多食雞煲又會有呢D配料?因為食完雞煲有得打邊爐呀嗎!!自家製涼茶 唔太甜 好夠凍一黎到會上兩個小食俾你既我最中意個木2酸酸地幾開胃~!仲有鮑魚同冬菇好好咬口 一人一粒唔會鞋 正呢個"次"身真係不得了唔好諗住佢三個0蚊一個人呢個"次"身食之前俾個生果你,開下胃好甜 仲有個果醋俾你醒醒個胃真心 一流佢個生果甜得黎係唔係好似浸糖水咁個魷魚好爽口邊食雞煲邊炒住佢黎食真係好好味嘩嘩嘩 2個人食1/2 雞唔夠可以N Call 唔洗錢嫁但食完雞再打邊烅再想食雞就唔得喇炒呀炒呀~~呢盤牛連我媽都想食哂佢好靚 好新鮮3百幾蚊有咁好質素真係唔話得~!呢個海鮮夠鮮 夠甜 夠多 夠好食佢令個打邊爐既湯底更加之好味~!大大隻~~打邊爐既材料~~ 個蝦滑好爽真係有一隻隻既蝦仔嫁個白魚蛋必食爽口又彈牙個湯好濃 但食完唔會好想係咁飲水蝦滑<3正呀~~~好甜呀!!!唔中意5花茶都有其他選擇最後黎個甜品<3<3<3仲要有得抽獎有人抽到個金既擺設成千幾蚊嫁~~!!大滿足
之前聽同事介紹過話呢間好多野食又好味
今日同呀媽黎9開呢頭見冇咩人
緊係黎見識下喇!

時間尚早人唔算太多

雞煲又會有呢D配料?
因為食完雞煲有得打邊爐呀嗎!!

自家製涼茶 唔太甜 好夠凍

一黎到會上兩個小食俾你既
我最中意個木2
酸酸地幾開胃~!

仲有鮑魚同冬菇
好好咬口 一人一粒
唔會鞋 正

呢個"次"身真係不得了
唔好諗住佢三個0蚊一個人
呢個"次"身

食之前俾個生果你,開下胃
好甜 仲有個果醋俾你醒醒個胃
但食完雞再打邊烅再想食雞就唔得喇
炒呀炒呀~~

呢盤牛連我媽都想食哂佢
好靚 好新鮮
3百幾蚊有咁好質素真係唔話得~!

呢個海鮮夠鮮 夠甜 夠多 夠好食
佢令個打邊爐既湯底更加之好味~!
大大隻~~
打邊爐既材料~~ 個蝦滑好爽
真係有一隻隻既蝦仔嫁

個白魚蛋必食
爽口又彈牙
個湯好濃 但食完唔會好想係咁飲水

蝦滑<3
正呀~~~好甜呀!!!
唔中意5花茶都有其他選擇
最後黎個甜品
<3<3<3

仲要有得抽獎
有人抽到個金既擺設成千幾蚊嫁~~!!
大滿足

2018-04-17
2018-04-16 680 浏览
天氣忽然轉涼, 又係火鍋嘅好時機, 友人帶我去呢間主打火鍋私房菜菜館, 先食鷄煲後火鍋, 話保證我食得盡興喎!  哈...又睇下點....火鍋每位$288, 假日都係加多$10, 價錢都係同坊間嘅差唔多除左酒精類要收費外, 汽水五花茶任飲岩岩坐好, 侍應就送上2碟小食, 一系列蒜, 蔥, 芫茜, 辣椒任你混合未食鷄煲, 先黎D"前菜"先...................... 風生水起生果盤 - 鮮果夠甜又多款式, 點埋果醋一齊食就更加開胃, 又可中和下鷄煲嘅"熱氣"!蠔油扣冬菇鮑魚 - 每人一隻厚肉冬菇及鮑魚, 熱辣辣淋上蠔皇醬汁, 味道唔錯, 兩者都有口感!仲有呢個慶祝食店周年紀念而送嘅象拔蚌刺身, 口感爽脆又夠凍, 配上刺身豉油及芥辣, 呢個"前菜"確係豪!話咁快香噴噴嘅鷄煲已經煮好, 辣度可選擇唔辣至大辣, 未知辣度有幾勁嘅就由BB辣開始, 打開煲蓋已經聞到惹味鷄件斬得細件仲容易入味, 配上香濃醬汁及洋蔥, 鷄件啖啖肉外仲唔嚡口, BB辣仲令人胃口大開食到一半就可加入魷魚, 牛栢葉, 豬皮等索埋D醬汁, 絶對好味過就咁火鍋, 倫哥教法果然有料到!食晒鷄煲後, 就轉去火鍋時間

除左酒精類要收費外, 汽水五花茶任飲

風生水起生果盤

蠔油扣冬菇鮑魚

鷄煲

食晒鷄煲後, 就轉去火鍋時間, 湯底有季節之選"生果湯", 材料包括粟米, 西瓜及哈密瓜, 味道清甜唔膩, 又係"下火"之選, 有諗頭喎!
生果湯

侍應先送上呢個"壯觀"嘅海鮮拼盤, 海鮮類差唔多有十款, 除左蟹, 貴妃蚌, 象拔蚌及蠔外, 全部都可以任點任食!  想講嘅係每款海鮮都食得出係新鮮貨, 肉質唔係"霉"; 喜愛佢嘅貴妃蚌及象拔蚌, 鮮甜無比, 只係食到呢到都已經回晒本啦!
海鮮拼盤

火鍋又點少得牛肉呀?! 呢度係有我最愛嘅牛頸脊,肉色靚仔,厚薄都OK,放入湯烚幾秒就得,肉味濃之餘又唔肥,果然深得我心!
牛頸脊

其餘火鍋食材仲有墨魚滑, 蝦滑, 丸類, 餃類, 炸魚皮, 響鈴及蔬菜藍, 食物質數都唔錯, 推介佢嘅水餃及雲吞!

黎呢度開餐, 驚喜真係浪接浪, 估唔到用餐期間有獎抽, 頭獎係足金金牌一面, 咪以為一定無呀, 我隔離枱真係有客抽到, 睇見佢地都開心!

食到呢度, 真係飽到一個點, 示意埋單之際, 侍應再送上甜品, 呢客椰汁燉奶, 甜度岩岩好又帶有清香椰子味, 絶對拍得上甜品店嘅出品, 忍唔住又食晒!

呢度嘅侍應服務態度有禮, 不時主動幫忙清理海鮮殼, 要求換碟加茶無黑面, 值得比個LIKE!
海鮮拼盤
牛頸脊
2018-04-13 25 浏览
同朋友相約食呢間雞煲加打邊爐一坐底就開始上小菜、湯同飽魚之後雞煲揀左BB辣,雞煲係會係你面前炒,望住佢真係流哂口水食完雞煲轉打邊爐 海鮮牛肉都勁新鮮,仲有其他常見嘅丸類、滑、菜食完勁滿足,最後仲有個甜品,真係抱住個大肚腩出黎總括黎講呢間真係好值得推介,準備再encore
同朋友相約食呢間雞煲加打邊爐
一坐底就開始上小菜、湯同飽魚
之後雞煲揀左BB辣,雞煲係會係你面前炒,望住佢真係流哂口水

食完雞煲轉打邊爐

海鮮牛肉都勁新鮮,仲有其他常見嘅丸類、滑、菜
食完勁滿足,最後仲有個甜品,真係抱住個大肚腩出黎
總括黎講呢間真係好值得推介,準備再encore
2018-04-06 50 浏览
收工同同事去附近食雞煲邊爐 佢呢期做緊promotion有得抽獎 都幾得意!上雞煲前會有燉湯同炆鮑魚 超正!呢到既雞煲就要自己炒既 辣味方面 個人覺得微辣岩哂唔食辣既人 唔會太辣又好夠味食完雞煲就會上邊爐 邊爐方面都好多料 會有一盆牛頸肩 牛肉味好濃 口感又好有趙頭!不過留意呢個如果refill就要加錢!仲有人頭計既海鮮盤 有大大隻嘅肉蟹 肉質相當結實 食落去啖啖蟹肉 非常滋味 仲有鮮甜美味既海蝦生蠔都又肥又大隻 非常厚身 仲有象拔蚌、貴妃蚌、花甲及蜆等等 食完其實都唔會諗加料 因為真係全部都好大隻又新鮮!除左海鮮盤 佢仲有配手打墨魚滑 真係彈牙到不得了!丸同餃子 響鈴呀蔬菜都係可以唔洗錢refill既!大家真係唔夠飽都可以加!最後佢仲會有甜品 燕窩燉蛋白!夠哂完滿呀成餐飯!
收工同同事去附近食雞煲邊爐
佢呢期做緊promotion有得抽獎 都幾得意!
雞煲前會有燉湯同炆鮑魚 超正!

最後佢仲會有甜品 燕窩燉蛋白!夠哂完滿呀成餐飯!
2018-04-06 44 浏览
今日同屋企人去左深水埗覓食呢間火鍋都幾唔錯 先食雞煲後食邊爐雞煲好味又好玩 唔同其他餐廳整好上菜 佢係要自己炒既 每隔2分鐘炒一炒 一共炒4次就可以食用 入面用既配料都好香 有花椒八角、芫茜等等 主菜雞肉都啖啖肉 仲唔會太大舊好難咬 吃左一半就可以放埋牛栢葉 魷魚鬚 豬皮再炒 超入味!佢食雞煲前會有花菇炆鮑魚!好濃味 高質享受!佢之後會幫你轉煲轉打邊爐 會有個按人頭計既海鮮盤 有齊肉蟹 蜆 花甲 海蝦 象拔蚌 生蠔 貴妃蚌等等 都幾大隻又足料!加埋佢附上既餃子 丸呀 其他配料都真係幾夠食!仲有一盤牛肩頸送比你 都幾大盤 肉質又好食!呢個價錢都幾物超所值!
今日同屋企人去左深水埗覓食
呢間火鍋都幾唔錯 先食雞煲後食邊爐

佢食雞煲前會有花菇炆鮑魚!好濃味 高質享受!

加埋佢附上既餃子 丸呀 其他配料都真係幾夠食!