2024-08-08 1540 浏览
我朋友生日約左去食生日飯,野食麻麻地,又話棉花糖機壞左,激死!經理仲要過黎解釋一堆野,真係無人想聽,杯野飲一飲就好怪,兩杯cocktail好難飲,睇就靚,飲就垃圾怪味!生日送果個cake更加難頂,超假甜!食飯時經理又不停令客人尷尬同煩擾,仲要擺到明我地都唔想理佢,佢仲不停煩住,食到一半個場已經冇哂客,佢仲更加煩住我地!真係食到一肚氣!果個男人戴眼鏡既經理,真係趕客!食少少埋單已經2千銀!仲要食完一落樓個朋友就面都青埋,訓左係地下爆哂冷汗,即刻要call白車入院!而家仲係醫院觀察緊!真係試都唔好試!
食少少埋單已經2千銀!

2024-08-08
庆祝纪念
生日
2024-08-04 820 浏览
成日開OT,相約同是OT之王的友人食飯吹下水,要搵開得夜嘅餐廳即想起居酒屋,友人推介一間日本料理,主打壽喜燒同時又係居酒屋,提供串燒、炸物等,位於旺角十分就腳,大家收工後一齊去把酒談歡。餐廳以武士為主題,門面的日本武士盔甲極具霸氣。裝潢以水泥灰牆為主色,帶點工業風格,日式燈籠裝飾及牆上浮世繪掛畫,既型格之餘又不失和風之感。設有包廂適合大夥兒盡興。餐牌,一場來到飲返杯,日式Cocktails & Mocktails賣相精緻但糾結揀邊杯好,店員主動介紹每杯的特質,都幾細心。食物就想食串燒,夢見鳥個串燒組合幾吸引就揀左。Hanabi 花火,$98。Cocktail,浪漫紫色中暗藏閃爍,猶如星空一樣,把檸檬片加入酒裡締造漸變色彩的效果,感覺夢幻,恍如想起盛放花火,有free!味道以日本燒酎、蝶豆花、荔枝酒及椰子水而製成,清爽易入口,荔枝味香甜,隱約滲出椰子香氣,感覺fresh。Netsui Ringo 熱情林檎,$58,友人的,試了少許,水果香氣清新。炸帆立貝,$88。特大帆立貝,外層酥脆,似質軟嫩鮮香幾美味。夢見鳥,$238,以烤爐熱住保持溫度唔怕攤凍,有雞心、雞腎、雞橫隔膜、雞腿肉、雞頸肉
餐廳以武士為主題,門面的日本武士盔甲極具霸氣。
設有包廂適合大夥兒盡興。
食物就想食串燒,夢見鳥個串燒組合幾吸引就揀左。
Hanabi 花火
Hanabi 花火,$98。
Netsui Ringo 熱情林檎
炸帆立貝
炸帆立貝,$88。
特大帆立貝,外層酥脆,似質軟嫩鮮香幾美味。
夢見鳥,$238 / 牛舌,$58
夢見鳥,$238,以烤爐熱住保持溫度唔怕攤凍,有雞心、雞腎、雞橫隔膜、雞腿肉、雞頸肉及雞翼。
雞心,口感爽彈,味帶甘而不腥。
雞腎,入口彈韌有咬口。
雞橫隔膜,富性彈有嚼勁幾香口。
雞腿肉,雞肉嫩滑多汁,香口惹味。
雞頸肉,肉質鮮嫩有彈性,越食越出味。
雞翼,燒雞翼我鍾意食,皮脆肉嫩,有微微的焦香味,不俗。
牛舌,$58,口感爽脆肉味濃。
食物味道不俗,環境有氣氛坐得舒適,服務態度細心有禮,暢快之夜,下次有機試下名物壽喜燒。
2024-07-31 496 浏览
一入到去職員很有禮貌地招呼我們,環境好有氣氛,當每上一道食物的時候,職員都會介紹和點樣食法,他們還會煮和牛給我們,不用我們自己來,他們煮啲牛十分好食,掌握啲時間很好,這些當然係有經驗啦,我們叫了四人餐食到第三塊牛已經很飽,到咗最後打邊爐時間,烏冬很滑,小朋友很喜歡,然後放豚肉,很嫩口,不會很柴皮,啲菜都很新鮮,蟹柳、豆腐、芋絲都已經入曬味度,很甜,很好味,總括我覺得和牛浸蛋漿很好食,我會介紹朋友來試的!
2024-07-30
  • A5鹿兒島黑毛和牛
旺角女人街附近竟暗藏一間高級壽喜燒店,而且和牛來自鹿兒島,更有證書列明產地品種.當中證書更可給客人取走,可見牛肉質素有信心保證!主推二人及四人壽喜燒套餐,更有多款串燒,小食及酒品供應~環境舒適,私隱度高~🔸鹿兒島黑毛和牛A5($898/2人前)特飲:🔹熱情林檎🔹青之海(各$58)▫️鹿兒島A5黑毛和牛西冷肉眼約360g▫️季節の野菜盛合▫️日本蘭王雞蛋2隻▫️讚岐烏冬/日本米飯▫️自家製雪糕套餐和牛一盒六卷,嫩紅新鮮.雪花紋比例均勻~店員先用上棉花糖放於爐上並倒入醬汁.棉花糖地慢慢溶化,感覺非常治癒.入口肉味香濃,加入生雞蛋,肉質更顯嫩滑.整個過程中店員會留意食客進食進度,一片片慢煮.其後加入豆腐、蟹柳、菇、菜等配料.混入醬汁煮熟後味道會偏濃,但配搭較甜特飲,平衡剛好.加上滑嘟嘟烏冬,飽滿感更甚.最後自家製柚子雪糕,味道清新,柚子皮配合奶香,平衡油膩~🔸牛舌($58)🔸鰻魚($68)🔸雞腎($38)🔸芝士番薯($28)多款串燒即叫即燒,並用熱爐承載保持溫度,非常細心.當中牛舌及雞腎炭香味較濃,爽口亦彈牙.

🔸鹿兒島黑毛和牛A5($898/2人前)
特飲:🔹熱情林檎🔹青之海(各$58)

▫️鹿兒島A5黑毛和牛西冷肉眼約360g
▫️季節の野菜盛合
▫️日本蘭王雞蛋2隻
▫️讚岐烏冬/日本米飯
▫️自家製雪糕

🔸牛舌($58)🔸鰻魚($68)
🔸雞腎($38)🔸芝士番薯($28)

2024-07-15 569 浏览
~ 旺角十侍☺️鬧市高質素壽喜燒餐廳食物質素高☺️餐廳環境優雅有格調😍服務員有禮貌👍咁我哋就叫咗個壽喜燒A5鹿兒島黑毛和牛二人套餐 $988 包一個手打烏冬🥳~棉花糖配壽喜燒本特登嚟試棉花糖壽喜燒😘果然冇失望👍濃味得黎唔算太甜 唔會有嗰種死甜味🤣非常正👍👍~鹿兒島A5黑毛和牛肉質嫩滑☺️入口即溶😍仲要非常有牛味👍切得勁大塊🤒勁有口感😘~真打稻庭烏冬烏冬爽口彈牙☺️配上壽喜燒湯底嚟食真係非常正☺️👍下次有機會一定再嚟食呀🥳🥳🥳
~ 旺角十侍☺️鬧市高質素壽喜燒餐廳

食物質素高☺️餐廳環境優雅有格調😍服務員有禮貌👍

~棉花糖配壽喜燒

~鹿兒島A5黑毛和牛

~真打稻庭烏冬

烏冬爽口彈牙☺️配上壽喜燒湯底嚟食真係非常正☺️👍

下次有機會一定再嚟食呀🥳🥳🥳
2024-07-09 7101 浏览
位於旺角呢間牛壽喜燒專門店一直都想食好耐㗎啦,呢到最大嘅特色就係用自家製嘅棉花糖加埋壽喜燒汁去整成一個獨一無二嘅自家製壽喜燒醬汁,真係超爆吸引啊~壽喜燒二人前💰HK$898落完order冇幾耐之後,店員就會幫忙準備壽喜燒鍋,首先會將壽喜燒汁倒落去自家製棉花糖到,棉花糖會立刻溶化,將棉花糖同壽喜燒汁攪拌至均勻,就會開始幫助將黑毛和牛逐片逐片煮熟,再放到碗入面!真係任何人都完全唔需要擔心自己會煮衰咗啲靚靚牛肉啊~✨前菜擺盤精緻有大根同埋南瓜~✨日本蘭王雞蛋最適合就係用來點牛肉,令肉質入口更順滑柔軟,更豐富多汁!店員仲推薦中可以將用唔晒嘅蘭王雞蛋倒落去壽喜燒鍋入邊同其他材料一齊煮,湯汁嘅味道會更香甜~✨鹿兒島A5黑毛和牛西冷肉眼每一片黑毛和牛都呈淡粉紅色,遍佈住好似大理石一樣均勻嘅紋理,賣相極其誘人🤤黑毛和牛西冷肉眼本身已經肉質細膩,而且極具濃郁嘅牛肉香氣,非常之馥郁芬芳!點知將啲用壽喜燒汁煮過嘅京蔥夾埋去牛肉中間一齊食會更加突顯和牛嘅香味,完全係將牛肉嘅層次再昇華咗,令人一試難忘~✨季節野菜盛盒有京蔥、燒豆腐、腐皮、娃娃菜、蟹棒、菇類等等,賣相色彩豐富,全部材料全部都好入味,每款都充滿住濃

壽喜燒二人前💰HK$898

✨前菜
擺盤精緻有大根同埋南瓜~
前菜

✨日本蘭王雞蛋

✨鹿兒島A5黑毛和牛西冷肉眼

✨季節野菜盛盒
有京蔥、燒豆腐、腐皮、娃娃菜、蟹棒、菇類等等,賣相色彩豐富,全部材料全部都好入味,每款都充滿住濃濃嘅日式壽喜燒風味~
季節野菜盛盒

✨讚岐烏冬
烏冬係偏幼身果一種,口感煙韌有嚼勁,掛汁能力亦好高,吸收晒壽喜燒汁嘅精華~
讚岐烏冬

✨自家整柚子味雪糕
味道唔會太甜,口感幼滑,仲有少量柚子粒粒,比人一種好清新嘅感覺~
自家整柚子味雪糕

2024-07-09
前菜
季節野菜盛盒
讚岐烏冬
自家整柚子味雪糕
  • A5和牛
2024-07-08 346 浏览
又係去到慶祝紀念日嘅日子啦今次嚟到旺角嘅呢間十侍棉花糖A5和牛壽喜燒專門店度食晚餐一去到餐廳已經見到一比一,日本武士企喺門口度迎接 非常有誠意儀式感十足叫咗個二人前鹿兒島A5黑毛和牛套餐 全程都有侍應哥哥為我哋烹調服務態度超好啊 套餐總共有6件巨型嘅鹿兒島黑毛和牛 用上木盒同膠紙封好超級衛生 首先喺鍋入面加上牛油脂同超可愛嘅巨型棉花糖,再加上特製嘅壽喜燒醬汁,然後就可以放和牛片 油脂感十足嘅鹿兒島A5和牛加上甜甜地嘅壽喜燒醬汁同新鮮蛋黃雞蛋可以做到入口即溶嘅效果 超正食到咁上下就可以加入蔬菜同埋稻庭烏冬做火鍋 互動煙煙韌韌,而且索晒和牛壽喜燒汁

叫咗個二人前鹿兒島A5黑毛和牛套餐

全程都有侍應哥哥為我哋烹調服務態度超好啊

食到咁上下就可以加入蔬菜同埋稻庭烏冬做火鍋
互動煙煙韌韌,而且索晒和牛壽喜燒汁

2024-06-21 312 浏览
十侍作為旺角區的一間樓上餐廳,主打和牛壽喜燒,為食客帶來別樹一格的用餐體驗。招牌菜式「棉花糖A5和牛壽喜燒」尤其值得一試。柔軟綿密的棉花糖配上一塊塊鮮嫩多汁的A5和牛,A5和牛來自鹿兒島,口感層次豐富。和牛經過尊人精湛的烹飪呈現出完美的嫩滑口感,加上棉花糖的甜蜜,再沾滿蘭王蛋漿,令整道菜式顯得別具特色而富有層次。食完和牛之後仲有蔬菜同埋烏冬。吸滿醬汁嘅配料一樣咁好食。最後食埋個甜品自家製雪糕就非常之圓滿喇。

2024-06-18
2024-06-16 307 浏览
朋友帶我來到這間「十侍」壽喜燒專門店。壽喜燒二人前$898絕對適合打卡的壽喜燒!原來係用棉花糖特製嘅壽喜燒湯底,店員會每一片細心地幫手燒,和牛入口即溶,店員問我吃不吃蔥,到第2、3片便替我包着京蔥來吃,在沾上蘭王蛋汁去吃,真係好好味!食完和牛之後,仲有豐富嘅野菜盛合,色彩繽紛!差不多吃了一半嘅菜之後,主動提我們再烹製讚岐烏冬,烏冬好滑好味!另外我們還點了串燒,特別推介牛舌,非常高質!飲品也不錯!賣相好靚。
朋友帶我來到這間「十侍」壽喜燒專門店。
壽喜燒二人前$898
另外我們還點了串燒,特別推介牛舌,非常高質!
飲品也不錯!賣相好靚。
2024-06-03 266 浏览
棉花糖壽喜燒想食 好耐今日終於食到啦👏🏻宜間壽喜燒除咗用棉花糖燒 和牛更有證書保證📝👍🏻餐廳搭配日式裝修 環境舒適。有專人幫你烹調壽喜燒 對整個餐廳服務 非常滿意❤️🐮-壽喜燒 二人前 $898-「 前菜 (凍南瓜,大根) ,棉花糖壽喜燒(A5和牛) 6大片 ,季節野菜成盛盒 ,烏冬/飯 」🍽️前菜:南瓜好甜 ,大根仲入味 🥩壽喜燒:A5鹿兒島黑毛和牛 有埋證書,品質保證。果然肉味好濃,幾大塊,搭配蘭王鮮雞蛋 令肉更嫩滑多汁 油脂感一流 👍🏻👍🏻 ⭐️最特別係棉花糖壽喜燒 ,師傅會淋上醬汁讓整個醬汁溶化棉花糖 將兩者混合。想不到用棉花糖為醬汁調味 甜度適中 。🥗野菜盛盒 :有蟹柳豆腐,娃娃菜,冬菇, 油揚,芋絲。菜非常新鮮 搭配壽喜燒汁 好鮮甜 🍚烏冬/飯:我哋揀咗烏冬 ,店員好貼心會提前準備半熟嘅烏冬,最後放落壽喜燒中 ,讓壽喜燒汁煮熟 ,烏冬撈埋醬汁 好入味 非常滿足

🐮-壽喜燒 二人前 $898-

🍽️前菜:南瓜好甜 ,大根仲入味

2024-06-03 194 浏览
棉花糖壽喜燒真係第一次食,好食之餘有啱打卡,店舖仲有好多款日式串燒可以選擇, 而且有店員會全程幫你主理和牛, 服務極佳.🍽️壽喜燒 二人前 $898前菜-南瓜、大根鹿兒島A5黑毛和牛每份壽喜燒都會附上一張和牛證書, 說明和牛產地同埋級數, 所以一定有品質保證.套餐中共6片和牛, 每片雪花都非常均勻,呈淺粉紅色. 入口牛味濃郁, 肉質軟嫩, 食既時候可以配埋餐廳準備既日本蘭王蛋, 會令牛肉入口更嫩滑.棉花糖壽喜燒店員會先將巨型棉花糖放係壽喜燒鍋中,然後係食客面前淋上壽喜燒醬, 令棉花糖逐漸溶入醬汁當中 . 鍾意佢地醬汁既調味, 甜度適中,唔會蓋過牛味.季節野菜盛合入面有蟹柳、冬菇、油揚、豆腐、娃娃菜、芋絲等, 建議冬菇同油揚可以最後食, 等佢哋完全索哂啲汁, 更加好味.另外套餐仲可以揀跟烏冬或者飯, 我哋就揀左烏冬, 因為可以浸埋落個壽喜燒鍋當中, 撈埋啲汁, 勁好食.

🍽️壽喜燒 二人前 $898

前菜-南瓜、大根

鹿兒島A5黑毛和牛

棉花糖壽喜燒

季節野菜盛合

2079 浏览
2024-06-02 243 浏览
味道很好,很還原日本。A5和牛質素不錯,油脂和肉的比例恰到好處,加了蛋漿口感十分分順口。Staff的態度很友好,亦很健談。不得不說經理的聲音很像光頭bob,整餐飯都很想笑。味道很好,很還原日本。A5和牛質素不錯,油脂和肉的比例恰到好處,加了蛋漿口感十分分順口。Staff的態度很友好,亦很健談。不得不說經理的聲音很像光頭bob,整餐飯都很想笑。味道很好,很還原日本。A5和牛質素不錯,油脂和肉的比例恰到好處,加了蛋漿口感十分分順口。Staff的態度很友好,亦很健談。不得不說經理的聲音很像光頭bob,整餐飯都很想笑。
壽喜燒迷必試!💠💠💠💠💠💠💠💠最鍾意食嘅嘢,壽喜燒一定係榜首❤️所以生日飯都特登揀咗食壽喜燒~揀呢間係因為比佢哋嘅棉花糖壽喜燒吸引🍬真係非常之有儀式感🥰🥰嚟到第一件事先嗌杯嘢飲✨揀咗佢哋嘅cocktail~ 練 Neri❤️味道係小小酸,不過又好香嘅柚子味,再搭配gin做base, 雖然酒味會有小小強,不過酸酸甜甜好適合女仔飲🥃同埋送黎既時非常之有儀式感😍😍會用一個玻璃樽裝住,仲有煙係入面,超級吸睛😍😍😍儀式感爆棚😍😍😍另外我哋叫咗壽喜燒二人餐🥩❤️壽喜燒嘅肉係鹿兒島A5黑毛和牛西冷肉眼😍黃牛真係好好食,入口即溶,沾埋蘭王雞蛋,真係絕配😍😍壽喜燒另外仲有野菜盛盒🥗食完和牛再食返啲菜,即刻消晒啲油膩感🥰而且壽喜燒汁好好味,菜同烏冬吸收晒,超級好味🥰🥰我哋比較大食😂所以另外叫咗牛舌同埋鰻魚串燒🥰牛舌一啲都唔韌,而且好軟,不過我覺得偏鹹~ 另外鰻魚好新鮮,口感滿分✨不過已經好飽啦,所以試唔到其他~下次再試🥰最後跟餐有一個自家製嘅芒果雪糕🥭雪糕有芒果果肉,仲要甜架🥰而且奶味好濃,簡直想食多幾球😂😂最後,因為訂枱嘅時候標注咗係生日飯,餐廳竟然送咗一件蛋糕俾我地🥹🥹真係儀式感滿滿🥹好味又好食🥹🥹而且經理
壽喜燒迷必試!

💠💠💠💠💠💠💠💠

揀呢間係因為比佢哋嘅棉花糖壽喜燒吸引🍬
真係非常之有儀式感🥰🥰

嚟到第一件事先嗌杯嘢飲✨

練  Neri

另外我哋叫咗壽喜燒二人餐🥩❤️

最後,因為訂枱嘅時候標注咗係生日飯,餐廳竟然送咗一件蛋糕俾我地🥹🥹真係儀式感滿滿🥹好味又好食🥹🥹而且經理仲非常Nice~知道我生日仲話下年約定我☺️真係好有溫度🥰細細聲同大家講,佢哋影啲相都好靚㗎😆😆

建議大家如果生日都不妨嚟食~儀式感同滿足感都滿瀉🥰🥰🥰大推✨✨✨

餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5

練  Neri
  • 串燒
  • 壽喜燒
2024-05-10 3932 浏览
🩶壽喜燒二人餐,呢個套餐真係好多嘢食,餐廳採用嘅係鹿兒島嘅高級A5黑毛和牛,每件都有一個膠袋包住,睇落都真係非常高級,而且套餐嚟講每人可以有三件,其實我覺得淨係牛肉嚟講我哋兩個女仔,都真係好容易飽😌😌😌 不過餐廳仲會送多張證書俾我哋,會證明呢一批牛肉嘅產地,係來自鹿兒島,而且佢嘅雪花好平均,絕對唔會好肥,而且佢係和牛嘅質素,所以食落去都係信心嘅保證,肥瘦平均,而且睇落都已經非常高級,我同我嘅朋友都非常期待!湯底嚟講,餐廳會用自家製嘅棉花糖,再加埋本身嘅壽喜燒汁,營造一個用棉花糖,而造成嘅鍋底,壽喜燒本身嘅汁唔多,係原汁原味,壽喜燒汁甜甜地,加埋牛肉本身嘅新鮮,真係非常入味,而且牛肉本身嘅質素非常高級,所以條調味都唔使加咁多嘢,整熟咗之後,加埋本身餐廳俾我哋嘅日本雞蛋,調味上非常足夠,唔需要再額外加任何調味,或者豉油,餐廳喺其他嘢食方面都做得唔錯,特別鍾意佢嘅白桃梳打,甜甜地加埋梳打水,非常好飲,好有日本嘅風味,餐廳係最後嘅套餐亦都有甜品!係我最鍾意食嘅雪糕,雖然只有一隻味,就係柚子雪糕,味道非常好,亦都唔會太甜,我同朋友都非常鍾意食!價錢都唔太貴,有機會再返嚟幫襯,值得推介俾大家!

價錢都唔太貴,有機會再返嚟幫襯,值得推介俾大家!
2024-05-09 2280 浏览
今日去咗旺角呢一間舖頭,主要係食壽喜燒,牛肉嘅質素真係非常好,我會形容CP值真係好高,而且店員非常客氣,為我哋介紹唔同食物,我覺得鍾意食壽喜燒嘅朋友絕對唔可以錯過,同埋餐廳嘅位置喺旺角其實都非常方便喺地鐵站行過去都只係幾分鐘嘅路程,近百老匯戲院,食完仲可以喺附近行街shopping添🙌🏻餐廳嘅壽喜燒汁非常特別,係加埋佢自家製嘅棉花糖在家壽喜燒醬汁,去做呢一個湯底,首先店員會每一件牛肉咁樣為你即刻整,非常貼心,牛肉係來自鹿兒島嘅高級A5和牛,每一個套餐有六件,基本上就係每人3件,其實我諗淨係食牛肉都飽,牛肉賣相基本上非常靚仔,而且有證書,即刻忍唔住拎電話出嚟同朋友打咭,餐廳亦都會提供高質嘅日本雞蛋,牛肉喺煮熟之後可以點雞蛋,口感更加滑,而且湯底本身甜甜同雞蛋嘅味道非常夾,牛肉嘅油花非常平均入口即溶,食得出非常高級,冇諗過一個價錢都可以食到呢一個質素,我哋食完牛肉之後店員就幫我哋落埋本身嘅配料,呢一個套餐配料都好多,有芋絲,腐皮,豆腐,菜,冬菇,金菇,亦都有我最鍾意嘅蟹柳,我哋等大概5至6分鐘後就有得食,基本上所有配料都非常好食,因為可以吸到湯底本身嘅牛肉精華,非常入味,食完之後仲可以落埋

🙌🏻餐廳嘅壽喜燒汁非常特別,係加埋佢自家製嘅棉花糖在家壽喜燒醬汁,去做呢一個湯底,首先店員會每一件牛肉咁樣為你即刻整,非常貼心,牛肉係來自鹿兒島嘅高級A5和牛,每一個套餐有六件,基本上就係每人3件,其實我諗淨係食牛肉都飽,牛肉賣相基本上非常靚仔,而且有證書,即刻忍唔住拎電話出嚟同朋友打咭,餐廳亦都會提供高質嘅日本雞蛋,牛肉喺煮熟之後可以點雞蛋,口感更加滑,而且湯底本身甜甜同雞蛋嘅味道非常夾,牛肉嘅油花非常平均入口即溶,食得出非常高級,冇諗過一個價錢都可以食到呢一個質素,我哋食完牛肉之後店員就幫我哋落埋本身嘅配料,呢一個套餐配料都好多,有芋絲,腐皮,豆腐,菜,冬菇,金菇,亦都有我最鍾意嘅蟹柳,我哋等大概5至6分鐘後就有得食,基本上所有配料都非常好食,因為可以吸到湯底本身嘅牛肉精華,非常入味,食完之後仲可以落埋烏冬,簡直就係捧住個肚走!

🙌🏻最後仲有柚子雪糕,好refreshing, 酸酸甜甜非常正!我同朋友都非常鍾意!