2023-07-26 46 浏览
厚興瑜記手撕雞🐔馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵 🍜$55見到門口大大個招牌寫住呢個馬來喇沙係新推出嘅,而家仲可以用$55就可以試到,又真係幾抵喎,即管試一試!湯底唔會太油膩,麵底分別有粗麵同幼麵兩種,兩種唔同口感一次過試晒,幾特別!🤤跟餐仲免費配埋菊花杞子茶,清熱又解渴!✅✅麻辣手撕雞撈麵 🐔$54厚興瑜記嘅手撕雞,不嬲都好出名,所以呢一個手撕雞撈麵當然有質素嘅保證!跟餐仲已經配埋例湯,價錢咁抵質素又唔錯,真係冇可挑剔!👍🏻👍🏻港式樽仔奶茶🧋(跟餐加配)$10平時唔飲甜嘢嘅我,都覺得呢一個樽仔奶茶甜味適中,茶味非常香濃,我幾鍾意,只係$10嘅話幾抵!👅👅港式泡沫咖啡☕ (跟餐加配)$10都幾建議鍾意飲咖啡奶茶嘅大家,加$10叫呢一個泡沫咖啡!味道香濃,唔會太甜,只係$10嚟講絕對值回票價!推介推介!✅
厚興瑜記手撕雞🐔

馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵 🍜$55

麻辣手撕雞撈麵 🐔$54

港式樽仔奶茶🧋(跟餐加配)$10

港式泡沫咖啡☕ (跟餐加配)$10
2023-07-26 36 浏览
厚興瑜記手撕雞應該大家都有機會食過原來佢喺屯門嘅卓爾廣場仲有間餐廳㗎將手撕雞融入餐食中果日我地就試左下午茶餐自助形式麻辣手撕雞撈麵天氣熱到都唔想食熱食所以揀左款冷麵麻辣手撕雞辣度只係小辣惹味不過辣有雞翼位冷麵爽口彈牙唔錯男朋友食手撕雞孖寶湯米粉仲有煎蛋加多士真係同普通下午茶餐一樣孖寶可以揀其他小食配手撕雞今次試辣豬肚一樣爽口少辣午餐同下午茶餐都可以選配例湯我平時好少飲中湯但諗起呢度好多雞骨雞肉煲湯應該正就試試紅蘿蔔粟米煲雞湯好足料幾清甜比一般例湯有heart果然無揀錯!見佢仲有自家製特飲又試下鮮奶水晶華田傳統嘅華田加左水晶凍有野咬咬下幾特別
厚興瑜記手撕雞

傳統嘅華田加左水晶凍有野咬咬下
幾特別
2023-07-23
下午茶
擁有10多間分店的手撕雞店 餐廳採用正宗清遠手撕雞 聽閒很久 這次來到屯門試一下😋 餐廳位置寬躺 乾淨 去屯門走走的話可試一下 距離西鐵站幾分鐘路程 如果住在附近的話 會是我很常光顧的一家店 無謂是店內坐還是外賣 也很舒服跟方便👍🏻 點了兩款精選套餐 包含了盒裝飲料 可加錢轉特飲胡麻醬手撕雞撈烏冬 (可選冷/熱吃)💰58 選了熱吃 分量十足 雞肉多汁嫩滑 芝麻醬配上雞肉的原味很搭 烏冬口感彈牙 加上青瓜絲的爽口感 清新且口感豐富 韓式辣醬泡菜手撕雞飯 💰58韓式辣醬加上泡菜 酸酸辣辣的 跟手撕雞配在一起 比想像中搭 還有青菜作配搭 清甜可解油膩感 喜歡惹味香濃的朋友可選小食雙拼 - 麻辣豬耳 、雞腎 💰39豬耳跟雞腎 口感爽脆 麻辣醬不會太辣 吃起來很開胃特飲 (跟套餐+💰10/1)鮮奶水晶華田、 鮮奶水晶咖啡華田跟奶味香濃 咖啡重味且口感很滑 飲料中的水晶是由仙草造成 這種飲法還是第一次嘗試 蠻特別的 鮮奶控跟咖啡控的朋友值得一試😝

點了兩款精選套餐 包含了盒裝飲料 可加錢轉特飲

胡麻醬手撕雞撈烏冬 (可選冷/熱吃)💰58

韓式辣醬泡菜手撕雞飯 💰58

小食雙拼 - 麻辣豬耳 、雞腎 💰39
豬耳跟雞腎 口感爽脆 麻辣醬不會太辣 吃起來很開胃

特飲 (跟套餐+💰10/1)
鮮奶水晶華田、 鮮奶水晶咖啡
2023-07-19 50 浏览
【屯門•厚興瑜記手撕雞】✨————————————————————————性價比十分高 岩曬鍾意食住家靚飯人士 位置係卓爾居商場 打緊風緊係要係商場歎冷氣食雞喇 🐥🍯|皇牌二人套餐|HKD 158招牌手撕雞半隻、自選雙拼小食、上湯魚腐娃娃菜、住家靚湯、白飯🍯手撕雞肉質嫩滑 斬得大細均勻 肉質醃製得十分入味 鋪上芝麻 零捨不同 岩曬我補充蛋白質😍🍯麻辣豬肚+糖心蛋豬肚俾麻辣醬同大量芝麻攬到實 好開胃唔錯 糖心蛋蛋黃橙色流心質地 拌碟送白飯唔錯😋👍🍯上湯魚腐娃娃菜 重點係靚湯 十分鮮味 娃娃菜索曬精華 入口鮮味菜味發揮到極致 木瓜雞腳湯新鮮自家淆製 絕不加入人造味精 清甜😊🍹樽仔奶茶樽仔奶茶10間9間都勁甜 呢間都唔甜 真心正
【屯門•厚興瑜記手撕雞】✨

新鮮自家淆製 絕不加入人造味精 清甜😊

🍹樽仔奶茶
樽仔奶茶10間9間都勁甜 呢間都唔甜 真心正
2023-07-15 42 浏览
難得朋友想去食手撕雞,於是特地去了一家手撕雞專門店,主要提供多種口味的手撕雞和其他小吃,入到去發現餐廳裡面坐滿了人😲經過一輪精心挑選之後,最後點了幾款招牌菜式😀小食雙拼包括了鳳爪和豬肚,鳳爪味道非常不錯,皮薄肉厚;豬肚則是肉質鮮嫩😚馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵這可是厚興瑜記的招牌菜,湯頭鮮美濃郁,配料豐富,湯底不會太辣🔥手撕雞較嫩滑,鴛鴦麵條也不錯,有彈性和嚼勁✨花雕醉雞水晶粉花雕醉雞的味道十分鮮甜,薯粉口感軟嫩,搭配在一起非常開胃,喝太多湯的話小心會醉哦🤣飲品方面,樽裝奶茶和水晶華田都很不錯😋奶茶味道香濃,甜度適中;而水晶華田則是清爽可口,非常適合搭配粉麵😜好味指數:8/10性價比指數:9/10餐廳名稱:厚興瑜記手撕雞餐廳地址:屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖電話:92034147

經過一輪精心挑選之後,最後點了幾款招牌菜式😀

小食雙拼

馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵

手撕雞較嫩滑,鴛鴦麵條也不錯,有彈性和嚼勁✨

花雕醉雞水晶粉

好味指數:8/10

性價比指數:9/10

餐廳名稱:厚興瑜記手撕雞

餐廳地址:屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖

電話:92034147
2023-07-15
2023-07-14 32 浏览
#厚興瑜記這間手撕雞在香港一直都有名,今日在附近工作,順便來試試!餐廳原來獲得2018 年最受歡迎粵菜及Yahoo 熱搜餐廳大賞,認真厲害。餐廳在屯門卓爾居2 樓,地點算就腳,我晚上六點到,已經有人等外賣及堂食。我被餐牌精選推介吸引到,點了- 花雕醉雞米粉$60 - 餐點奉送例湯/紙包檸檬茶(我選了例湯)🔸夏天嘗到涼涼的醉雞很爽!醉雞酒味恰到好處,醉雞汁撈米粉亦很不錯🔸雞肉肉嫩滑、很入味🔸老黃瓜蘿蔔湯很足料,有家的味道我還點了小食及試試特色飲品- 小食(雙拼) 雞腎,鳳爪 $39- 樽仔奶茶 $10 🔸雞腎肉很爽口、灑上芝麻很香、調味剛剛好🔸雞腳,皮完整及很入口,兩者都送酒一流!🔸奶茶茶香奶滑,不會過份甜,值得追加人均約$100📍屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖

#厚興瑜記

這間手撕雞在香港一直都有名,今日在附近工作,順便來試試!

我被餐牌精選推介吸引到,點了
- 花雕醉雞米粉$60
- 餐點奉送例湯/紙包檸檬茶(我選了例湯)

🔸雞肉肉嫩滑、很入味
🔸老黃瓜蘿蔔湯很足料,有家的味道

我還點了小食及試試特色飲品
- 小食(雙拼) 雞腎,鳳爪 $39
- 樽仔奶茶 $10

🔸雞腎肉很爽口、灑上芝麻很香、調味剛剛好
🔸雞腳,皮完整及很入口,兩者都送酒一流!
🔸奶茶茶香奶滑,不會過份甜,值得追加

人均約$100

📍屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖
2023-07-14
  • 醉雞
2023-07-10 78 浏览
🐳在屯門卓爾居商場,開了一間手撕雞專門店,專為愛吃手撕雞的朋友們而設。🐳炎炎夏日,如果想吃涼拌手撕雞,或者想外賣手撕雞,這間專門店是非常不錯的選擇喔!而且最近新推出了一些新菜式,種類多元化,適合不同人士享用。🐳麻辣手撕雞撈麵💰54夏天之選,麻辣味道不是超麻超辣,味道較為適中,醬料非常之香,也有不少雞肉,非常好吃的撈麵,而且每一條麵都沾滿了醬料,但又不會太濃烈,好吃!🐳馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵💰嚐新價55選擇喇沙麵,原因是非常喜歡它的椰香味,但又想嘗試手撕雞,剛好他們有這個新產品,不妨嘗試一下。廣東菜當中能夠做出差不多完全接近正宗的喇沙湯底, 真的十分不錯,而且不得不稱讚這裏的手撕雞,真的超級嫩滑,會讓人停不住口地嘗試。🐳鮮奶水晶咖啡💰16勁多水晶滑溜溜,是多奶少啡的那種。🐳柚子蜜水晶奇亞籽💰16柚子蜜水晶超有口感,飲品味道不但好,而且有質地!🛎️ 厚興瑜記手撕雞 (屯門)🔍屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖

🐳麻辣手撕雞撈麵💰54

🐳馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵💰嚐新價55

🐳鮮奶水晶咖啡💰16
勁多水晶滑溜溜,是多奶少啡的那種。

🐳柚子蜜水晶奇亞籽💰16
柚子蜜水晶超有口感,飲品味道不但好,而且有質地!

🛎️ 厚興瑜記手撕雞 (屯門)
🔍屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖
2023-07-07 202 浏览
這次我來到屯門一家餐廳,試了他們的特色菜。首先,他們的海蜇讓我驚艷不已。這道菜以新鮮的海蜇為主角,搭配著清爽的醋汁和香菜,口感爽脆,味道鮮美。海蜇本身沒有太多味道,但搭配上其他調味料後,帶出了它的鮮甜滋味,令人回味無窮。接下來是他們的招牌菜之一——麻辣豬耳。這道菜以豬耳為主料,加入了辣椒和各種香料炒製而成。豬耳切得很薄且入味,咀嚼時帶有微辣的刺激感和豬耳本身的彈性口感,非常適合喜歡辣味的人。另一道推薦菜是馬來喇沙手撕雞鴛央面。這道菜結合了馬來喇沙湯底和手撕雞肉,在湯底中加入了各種香料和椰漿,味道濃郁而香甜。手撕雞肉鮮嫩多汁,與麵條的口感完美結合,讓人一試難忘。最後是他們的招牌飲品——水晶咖啡。這杯咖啡以特殊的製作方法製成,外觀晶瑩剔透,像水晶一般美麗。咖啡本身香氣濃郁,口感滑順,喝起來非常順口。對於喜歡咖啡的人來說,這杯水晶咖啡絕對是一個不可錯過的選擇。整體而言,這家屯門餐廳提供了多種美味的菜品和飲品。無論是海蜇、麻辣豬耳、馬來喇沙手撕雞鴛央面還是水晶咖啡,都展現了他們對於食物品質和味道的用心。如果你想要品嚐不同風味的菜肴和享受獨特的飲品體驗,我強烈推薦你來這家餐廳一試。

2023-07-05 33 浏览
夏天無胃口食野,我成日食涼拌野解暑或者食辣野開胃😁👉🏻胡麻醬手撕雞撈烏冬雖然配料只有雞絲同埋青瓜絲,但呢兩樣同日式胡麻醬真係絕配。尤其是我揀左凍烏冬,夏天食消暑一流。烏冬嘅質地少少彈牙,收貨🫶🏻👉🏻水晶華田奶味較重,好中意水晶粒粒,又爽又滑令人追住飲。👉🏻馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵餐廳門口宣傳呢款喇沙麵,應該係新出品。配料有手撕雞、魚蛋角、豆卜、芽菜、仲有隻入味溏心蛋。味道對版,我重口味人覺得可以再濃味啲😌👉🏻水晶咖啡都係多奶版本,咖啡味都有不過冇咁突出。呢款配左涼粉,好滑。
夏天無胃口食野,我成日食涼拌野解暑或者食辣野開胃😁

👉🏻胡麻醬手撕雞撈烏冬

👉🏻水晶華田
奶味較重,好中意水晶粒粒,又爽又滑令人追住飲。

👉🏻馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵

👉🏻水晶咖啡
都係多奶版本,咖啡味都有不過冇咁突出。呢款配左涼粉,好滑。
2023-06-20 91 浏览
中午想食一試清新快餐平衝一下熱辣辣的天氣手撕雞熱乾撈麵套餐,自家例湯(粟米🌽雞腳蘿蔔合掌瓜,杞子茶,另外點了海蜇🪼。手撕雞熱乾撈麵有不少配料:青瓜🥒絲、火腿絲、手撕雞。青瓜🥒絲切粗條,相當有口感,青瓜亦都很清爽甘甜。手撕雞份量相當足夠,肉質結實嫩滑,醬汁入味。撈麵是粗身的麵,相當有飽足感,向左份量足夠不多不少,吃下大概是類似醬油,是正宗中式做法。另外點了海蜇豐富一下,海蜇清新爽口,和手撕雞熱乾撈麵一起吃相得益彰。例湯有粟米🌽雞腳蘿蔔合掌瓜,十分可口,配材十足,我本身是會吃湯料頭的人,粟米切不大塊,吃起來非常方便。雞腳也煮得有足夠長時間,湯有足夠的骨膠原❤️👍桂花杞子茶 是一個小小的茶包,用紙杯承載着,茶味清香,有淡淡的杞子和花香味,飲用完之後可以帶走,再沖熱水,一點都不浪費。
中午想食一試清新快餐
平衝一下熱辣辣的天氣

2023-06-19 58 浏览
行開街市一定見過呢間「厚興瑜記手撕雞」,去朋友屋企先知佢樓下卓爾廣場有間堂食~平平地揀左個二人套餐,有半隻手撕雞,我哋揀左撈麻醬,自選小食、白飯或者湯麵,兩碗老火住家湯,仲有一大碗大白菜+魚腐。豐富到以為比多左野我哋LOL半隻麻醬手撕雞份量比想像中多,雞肉係滑的👌🏼醬汁足夠同埋幾入味👍🏻稻庭烏冬滑滑溜,冇飲個湯,因為跟餐有碗老火湯好多料好正。試左兩款樽仔飲品👉🏻鮮奶水晶華田👉🏻柚子蜜水晶奇亞籽~兩款都好飲!佢啲水晶唔會太硬,但又有啲咬口,飲落好過癮下。可惜今次唔係午餐黎食,見佢哋午餐餐牌有手撕雞牛角包好想試下😝

稻庭烏冬滑滑溜,冇飲個湯,因為跟餐有碗老火湯好多料好正。

2023-06-19 34 浏览
厚興瑜平時見得最多就係外賣店,估唔到佢有堂食店。🔸喇沙手撕雞鴛鴦麵($62)喇沙望落去好正宗,配菜都有芽菜、豆卜同雞蛋,再加上啖啖肉既手撕雞,麵底係油麵+米粉底,湯底香料味足😋🔸柚子蜜水晶奇亞籽(跟餐+$10)柚子蜜甜度適中仲有d柚子皮係入面增加香味,奇亞籽已經係水晶入面好有咬口🔸花鵰醉雞水晶粉($60)好少地方有水晶粉配,似係粗版粉絲,但又比粉絲煙un,好鍾意佢唔索湯既質感,咁我就冇咁內疚😂醉雞花鵰香味十足,油味濃又唔會苦,而且雞皮同肉之間仲有層雞jelly架👍🏻🔸鮮奶水晶華田(跟餐+$10)華田味既水晶,配上鮮奶,順喉易入口食食下已經到餐廳下午茶時間,睇下個menu,有手撕雞牛角包,下次要再黎試下先得😌
厚興瑜平時見得最多就係外賣店,估唔到佢有堂食店。

🔸喇沙手撕雞鴛鴦麵($62)
🔸柚子蜜水晶奇亞籽(跟餐+$10)

🔸花鵰醉雞水晶粉($60)
🔸鮮奶水晶華田(跟餐+$10)
華田味既水晶,配上鮮奶,順喉易入口

2023-06-18 65 浏览
厚興瑜記手撕雞1.手撕雞熱乾撈麵+配例湯$54(8/10)成個撈麵好香,手撕雞肉質好滑,撈麵微暖,撈埋d青瓜口感好清爽,青瓜沒有臭青味,好新鮮!例湯係蕃茄排骨湯,有肉又有蘿蔔,味精唔多,好有家庭味道!2.招牌手撕雞三寶飯$58+$10樽裝奶茶(8/10)三寶飯有手撕雞,另外可以揀兩款小食,我揀咗麻辣鳳爪同雞腎,仲有一隻糖心蛋。雞腎好入味,麻辣鳳爪唔算好辣,再加$10有埋樽裝奶茶,茶味好香濃,甜度啱啱好,奶味可以加多少少,樽裝奶茶唯一有缺點就係唔夠凍,無得加冰!2人總共價錢$122個人口味總評分:8/10地址:屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#厚興瑜記手撕雞 #屯門美食 #屯門好去處 #屯門 #卓爾廣場 #手撕雞 #香港探店 #香港美食 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #852food #hkfoodshare #dessert #hkdes
厚興瑜記手撕雞

1.手撕雞熱乾撈麵+配例湯$54(8/10)
例湯係蕃茄排骨湯,有肉又有蘿蔔,味精唔多,好有家庭味道!

2.招牌手撕雞三寶飯$58+$10樽裝奶茶(8/10)

2人總共價錢$122

個人口味總評分:8/10

地址:屯門石排頭徑1號卓爾廣場2樓202C號舖

#厚興瑜記手撕雞 #屯門美食 #屯門好去處 #屯門 #卓爾廣場 #手撕雞 #香港探店 #香港美食 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #852food #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-06-18 15 浏览
今日黎開呢頭好平既戲院睇戲,睇完喺附近行吓睇吓有咩食,竟然發現到呢間有得堂食嘅連鎖手撕雞專門店😯男朋友不嬲都鍾意食手撕雞,就入去試吓!❤️是日靚湯今日係粉葛湯,超足料超夠味,媲美阿媽老火湯💯⭐️馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵手撕雞幾滑,湯底唔錯,香口但唔會太辣👍鴛鴦麵同出面有啲唔同,出面通常係油麵加米粉,呢度係米粉加類似檬粉,檬粉略嫌淋咗少少🤏⭐️花雕醉雞飯酒香味濃郁得黎唔會太苦,配飯一流👍底下有幾粒爽口雞腎,如果雞肉再滑啲更好😅❤️樽仔奶茶奶茶幾滑,甜度適中❤️柚子水晶奇亞籽唔會太甜,有𡁻口,高纖又飽肚👍#屯門美食 #手撕雞推介 #厚興瑜記 #卓爾廣場
男朋友不嬲都鍾意食手撕雞,就入去試吓!

❤️是日靚湯

今日係粉葛湯,超足料超夠味,媲美阿媽老火湯💯

⭐️馬來喇沙手撕雞鴛鴦麵

手撕雞幾滑,湯底唔錯,香口但唔會太辣👍

⭐️花雕醉雞飯

酒香味濃郁得黎唔會太苦,配飯一流👍
底下有幾粒爽口雞腎,如果雞肉再滑啲更好😅

❤️樽仔奶茶

奶茶幾滑,甜度適中

❤️柚子水晶奇亞籽

唔會太甜,有𡁻口,高纖又飽肚👍

#屯門美食 #手撕雞推介 #厚興瑜記 #卓爾廣場
2023-06-18
午餐
  • 是日靚湯
2023-06-14 45 浏览
厚興瑜記🍲近排見到屯門卓爾居開咗一間熟口熟面嘅餐廳,我好耐以前就有幫襯過佢哋嘅外賣手撕雞啦!😋😋今次見到佢哋有堂食,就叫咗佢哋嘅皇牌二人餐 $134 ,一個餐就已經包咗半隻手撕雞、自選雙拼小食、上湯魚腐娃娃菜、住家靚湯、粉麵飯兩碗!非常抵食🈹🈹🈹韓式泡菜手撕雞🐔(半隻)市面上比較多係鹽焗手撕雞,喺呢度就可以得閒轉下新口味,韓式泡菜手撕雞呢一個味我真係第一次見,夠晒創新特別!味道惹味,超好餸飯,絕對係名副其實嘅白飯小偷!🙈🙈自選雙拼小食🪼🐷今次我哋就揀咗海蜇同埋豬耳,平時喺呢類型舖頭買海蜇都特別貴,呢度竟然唔使加錢就可以揀海蜇!抵食!豬耳就非常之爽口,辣汁非常之香!👍🏻👍🏻上湯魚腐娃娃菜🥬成日出街食飯,冇乜機會食菜,呢個上湯魚腐娃娃菜就啱晒你啦!味道清甜,魚腐出色,份量仲有幾多㗎!🈵🈵住家靚湯🥣佢哋嘅住家靚湯都真係幾足料㗎,啱晒我哋呢啲平時成日出街食飯,冇啖湯水嘅!😌😌仲配左白飯/米粉/湯麵/水晶粉🍚🍜,搭配手撕雞同埋小食一齊食,成件事真係非常豐富💓💓仲可以以優惠價$10 加配特飲,我哋今次就要左柚子蜜水晶奇亞籽🍹,同埋鮮奶水晶咖啡☕!兩個飲品入面都有好多配料,口感非常豐富又唔會太甜,唔
厚興瑜記🍲
韓式泡菜手撕雞🐔(半隻)
自選雙拼小食🪼🐷
上湯魚腐娃娃菜🥬
住家靚湯🥣
仲可以以優惠價$10 加配特飲,我哋今次就要左柚子蜜水晶奇亞籽🍹,同埋鮮奶水晶咖啡☕!兩個飲品入面都有好多配料,口感非常豐富又唔會太甜,唔錯喎!🫶🏻🫶🏻🫶🏻
韓式泡菜手撕雞
自選雙拼小食