2017-11-30 190 浏览
放學再去同同學行去德福食晚餐,又係想食生牛肉湯麵。看見有間嚐越的餐廳,好開心又可以試下同其他的越南餐廳有咩分別,不用等位,都十點了邊有人食呢~無套餐得分開叫咁就點了pho w / beef and sirloin 同咸檸七,結論係湯底好一般真心真係好一般,可以話無咩味,而且生牛肉得三片,而且咸檸七都好清淡~依家生意真係難做,質素反映到,而且價錢係非一般都係係平民化一點好了整體除了個生牛肉河粉同咸檸七外,服務同環境都好滿意,不過唔會再黎了
邊有人食呢~無套餐得分開叫
依家生意真係難做,質素反映到
,而且價錢係非一般
都係係平民化一點好了
咸檸七
Pho  w/  beef  and  sirlion
2017-11-29
2017-11-24 110 浏览
If you are going to eat at Deli Viet, you’re about to read something top secret.That is because the menu is so confusing and cryptic that it’s got to contain the passcode to some highly sensitive information.How confusing you ask? Well instead of labeling the items in some logical sequential manner, random numbers are assigned to the dishes. The labeling then suddenly switches to letters of the alphabet. Then just as abruptly, this changes yet again to a combination of letters and numbers! To ma

How confusing you ask? Well instead of labeling the items in some logical sequential manner, random numbers are assigned to the dishes. The labeling then suddenly switches to letters of the alphabet. Then just as abruptly, this changes yet again to a combination of letters and numbers! To make matters worse, the number labels on the photos do not match those of the written text at all!

It’s almost as if this was a scene out of a ‘Mission Impossible' movie wherein you can only understand the contents of the menu after wearing a special pair decryption glasses!

So when the food finally came, I was shocked that the dishes that ended up on our table were actually what we wanted to order. The first of these was the Crystal Prawn Vietnamese roll, which impressed with its sizable piece of shrimp in each serving. The accompanying greens were fresh and the dipping sauce light, making this a great appetizer.

No Vietnamese meal would be complete without trying their rare beef pho, which in 99.9% of the restaurants in HK, comes way too well done. So surprise, surprise, the beef was overcooked in this case as well. It also did not come with enough accompanying veggies, which is a signature of authentic Viet cuisine. If there was one redeeming quality however, it would be the noodle’s stock, which was sufficiently flavorful in this dish.

Finally, we had the stir fried vermicelli with shrimp, which seemed oddly out of place for a Vietnamese restaurant. Served in a hot pot and peppered with pieces of minced pork, this dish was a bit too oily and heavy for my taste. But it may be a good option if you need something a bit more hearty to complete your meal.

Notwithstanding the confusing menu, Deli Viet is a decent restaurant that keeps on par with most other Vietnamese offerings in HK. However, given that most of these restaurants miss that mark in terms of authenticity, the search for the Viet cuisine that wows my taste buds continues …
2017-11-24
  • Crystal Prawn Vietnamese roll
2017-10-11 359 浏览
每逢星期六,我也會和家人到處“搵食”。九龍灣德福廣場是我們經常光顧的商場之一。 今天我們一行四人到了嚐越品嚐他們的下午茶。我們一家也算是嚐越的常客。因為他們會不時更換套餐內的食品,所以即使經常光顧也沒有吃到膩的感覺。而且一款下午餐茶都是50多元,算是划得來的。香茅雞翼撈檬: 他們是炸雞翼是我在所有食品中首推的。這碗撈檬內有兩大隻剛炸起的雞全翼; 外層鬆脆,肉裡嫩滑多汁,再加上濃濃的牛油香味,好吃!香茅豬扒蛋餅飯: 豬扒鬆軟腍身,有香茅味,油膩感不重。這個蛋餅也蠻特別的,蛋中加入了紅蘿蔔絲等蔬菜, 增加了煎蛋餅的口感。 煎蛋餅和炸豬扒,再加上配有甜豉油的白飯,味道很好。
每逢星期六,我也會和家人到處“搵食”

香茅雞翼撈檬

香茅雞翼撈檬: 他們是炸雞翼是我在所有食品中首推的

香茅豬扒蛋餅飯

香茅烤豬肉越南湯粉絲
2017-09-23
香茅雞翼撈檬
2017-10-08 131 浏览
和B先生睇戲前找餐廳快吃,一向都喜燒食越式粉麪的我們看到不用等位環境光猛寬敞的嚐越就進去了。樓面很有禮貌又向我們講解餐牌內容,食物也很快上桌,食品正常,不過不失。不過份量有點少,有扎肉、蝦、蔬菜、花生碎在內、配一新醬較好味,有點似韓式粉絲豬扒多汁,香茅味出,出奇地湯底清新好飲,沒有很多味精味,粉浸久了也不覺得林其他一般越式餐廳的選擇也有,很多人叫那個咖哩農夫包,越式拼盤。不過要注意假日外面會排很長隊。

越式炒粉絲

香茅豬扒湯粉

2017-09-05
越式炒粉絲
2017-09-01 264 浏览
今天去德福吃個午市套餐,猪扒飯加杯飲品88元,份量少了D,而且還要加一,本來滿懷開心,因中午十二點的德福週圍食市都要等位,而且有人龍,唯獨這間直入大把位,隔離食拉麵排了十人以上的人龍,點知食完就知點解,貴……而且份量少,以後唔再去食100元的猪扒飯!
2017-09-01
2017-08-23 170 浏览
趁暑假未完同太太及岳母到九龍灣吃下午茶, 週末九龍灣商場二期周圍的餐廳都價錢唔平,都唔係間間都有下午茶嘅安排, 行咗幾間都係發覺呢間嚐越嘅下午茶也抵 食,選擇亦多,岳母就嗌咗一個牛脊湯檬加一杯青檸梳打都係49蚊,太太就嗌咗一個雞絲湯檬再加一杯熱檸水也只是46蚊,而我呢就嗌咗一碗咖喱牛腩湯檬粉加一杯凍檸檬茶,咖哩好惹味湯檬,牛腩呢亦都好有質感 一啲都唔韌,凍檸檬茶夠甜,甜得嚟又清爽,炎炎夏日就好好飲,整體來說性價比相當高。而座位都算寬敞, 亦都唔難搵位,都好舒服, 枱與枱之間嘅空間呢都好足夠,炎炎夏日裏面呢搵到一間幾抵食又舒服嘅餐廳食下午茶真係一樂也。

2017-07-25 168 浏览
我地兩個人7點入坐,見到有卡位就行去坐啦。有個帶位既女士嚴厲地說,"先生果邊唔坐得"。我地見到前後左右都起碼有4張卡位係得兩個人,就同帶位果個打眼色想坐啦。跟手帶位果個黑衫帶mask女人眼神厲住我話:"佢地係6點前到架喎"。 態度好差。請好好留意番你d staff!!We came to dine in around 7pm. We have walked towards the sofa seat since there are two empty seats. The restaurant isn't even 70% full. Then there is a black shirt female staff wearing mask, starring at us in a rude manner saying we cannot take those seat because we are here after 6pm. I was so shocked at her attitude and pls train her how to treat customer corre

We came to dine in around 7pm. We have walked towards the sofa seat since there are two empty seats. The restaurant isn't even 70% full. Then there is a black shirt female staff wearing mask, starring at us in a rude manner saying we cannot take those seat because we are here after 6pm. I was so shocked at her attitude and pls train her how to treat customer correctly. Extremly disappointed!
2017-07-17 293 浏览
屋企人生日飯唔想諗太多去左屋企附近的嚐越食晚飯呀妹先攞位坐低左我去到就見到門口都有一堆人等梗位...人數:5位地點:德福第二期Walk in:假日晚餐滿座試過等太耐都轉第二間環境:環境座位都舒服服務:正常服務態度食物:5個主食、1份小食水晶鮮蝦扎肉米紙卷$65小清新感覺味淡左D咖喱麵包蝦$108賣相都吸引咖喱濃算落足料安南炒金邊粉$95賣相一般般味道正正常常偏咸無乜其他層次的味道旁邊的紅色醬勁辣得辣味,如果有點甜味會更好平順扎肉湯金邊粉$65啖湯都OK清淡之選漢堡香茅燒豬扒$92豬扒好厚肉味道夠入味蟹肉炒越南粉絲$102賣相不太吸引又是炒金邊粉那個辣醬加埋配料味道一般般小總結:味道其實無乜特別驚喜價錢唔算抵可能品牌有好多分店食品牌多過食味道
屋企人生日飯
唔想諗太多
去左屋企附近的嚐越食晚飯

呀妹先攞位坐低左
我去到就見到門口都有一堆人等梗位...

人數:5位

味道正正常常
偏咸
無乜其他層次的味道
旁邊的紅色醬勁辣
得辣味,如果有點甜味會更好
平順扎肉湯金邊粉

價錢唔算抵

可能品牌有好多分店
食品牌多過食味道
2017-06-26 5520 浏览
跳完2個鐘Bounce,賴生同屈小姐拖住又餓又渴又攰又散既身軀番到黎德福,去番途經過既《嚐越》食Dinner,好彩既係冇人排隊,加上咁岩卡位有空位,我地2個可以坐係個寬敞D同舒服D既位置休息下!而咁岩卡位隔離係商場既Atrium,望落去令自己坐既位好似空間感好大咁!由於實在係太肚餓太渴既關係,今晚唔想食乾既飯,我地就研究下呢度既湯麵Menu!每次當屈小姐知道將會去邊間餐廳既時候,佢都會事先搵佢個閠蜜Openrice取經,所以我地已經好快就決定左叫D咩食啦1) 鮮黃牛脊湯粉:4.5⭐️好味!佢拎碗麵黎既時候會比埋1份青檸同辣椒你嫁,擠少少青檸汁落去再加埋辣椒令湯底層次勁豐富!一黎有好濃既牛肉味,跟住就會酸酸地同辣辣地,當你飲到喉嚨就會湧番上一陣薑既暖意,好正!連湯同金邊粉一齊食勁正!牛脊呢,得3塊,好瘦好薄嫁,牛肉都可以不過多少少會好D! 所以扣0.5星!2)蟹膏湯金邊粉:4⭐️呢碗麵好多料呀,有2塊扎肉、1塊蒸蛋卷、炸魚蛋,雜菇同蕃茄!扎肉:正常,冇特別蒸蛋卷:好得意既口感,類似茶碗蒸既蛋但冇咁滑,中間有肉粒,粉絲同雲耳,而中間有一個個小窿,咬落去有D粒粒口感,幾特別!炸魚蛋:個皮炸到腐皮

鮮黃牛脊湯金邊粉(例)
1) 鮮黃牛脊湯粉:4.5⭐️

好味
!佢拎碗麵黎既時候會比埋1份青檸同辣椒你嫁,擠少少青檸汁落去再加埋辣椒令湯底層次勁豐富!一黎有好濃既牛肉味,跟住就會酸酸地辣辣地,當你飲到喉嚨就會湧番上一陣薑既暖意,好正
!連湯同金邊粉一齊食勁正!

牛脊呢,得3塊,好瘦好薄嫁,牛肉都可以
不過多少少會好D! 所以扣0.5星!

蟹膏湯金邊粉
2)蟹膏湯金邊粉:4⭐️

呢碗麵好多料
,有2塊扎肉、1塊蒸蛋卷、炸魚蛋,雜菇同蕃茄

扎肉:正常,冇特別
蒸蛋卷:得意既口感,類似茶碗蒸既蛋但冇咁滑,中間有肉粒,粉絲同雲耳,而中間有一個個小窿,咬落去有D粒粒口感,幾特別!

炸魚蛋:個皮炸到腐皮卷咁幾得意,吸哂D汁!入面粒魚蛋都彈牙

雜菇:份量幾多

至於萬眾期待既蟹膏湯底,老實說比鮮黃牛脊湯粉失色,因為蕃茄味較重,遮蓋左蟹味,蟹味冇掟企啦,不過未至於變左普通蕃茄湯既,仲會有適量既海鮮味凝聚左係湯底入面既,而且個湯底都幾多蟹肉絲嫁,唔錯既都
,但唔好期望有好濃蟹味!不過食完有D口渴。。。

水晶軟殻蟹米紙卷

3)水晶軟殻蟹米紙卷:4⭐️

一客有4舊,入面有粉絲,生菜同蘿蔔絲,仲有1/4隻岩岩炸起既軟殼蟹,脆卜卜,好好味
,而粉絲同米紙卷好索果個撈濛酸汁,酸酸地好好味嫁!米紙卷仲好薄,薄得黎唔會穿,幾好!

仲有醃蘿蔔絲同青瓜做配菜,好好呀!不過$72蚊有點貴,所以CP值比較低少少

總結:

呢間越南野,大致上都唔錯,牛肉粉呀,米紙卷呀都好有越南Feel同風味,但係呢⋯⋯價錢上就偏貴,我地見到Menu 6串串燒要過百⋯平均$2x一串,仲未計加一!所以要小心揀野食呀

#八掛既屈小姐同賴生
#街裡愛人一對對
#跟妳一直相愛
#我的眼中只有妳
#完滿既一日

#好爽呀
2017-06-24
$123.5 (晚餐)
鮮黃牛脊湯金邊粉(例)
蟹膏湯金邊粉
水晶軟殻蟹米紙卷
2017-06-24 302 浏览
星期六訓到自然醒鬆一鬆~再搭車去德福食個lunch天頭熱又唔想食熱氣野~係人生人海堆中揾到間越南Pho~座落德福2期唔難揾入座時間12:15pm都仲有好多位~2個人簡咗sofa位幾闊落舒適~見到有lunch set有粉有小食仲要有野飲都幾好咁就試下啦叫咗2個set~生牛肉金邊粉湯夠味可惜生牛肉得2薄片小家咗d~香茅豬扒配越式湯粉絲幾香香茅味~豬扒又厚厚地到小食青木瓜鷄絲沙律可以多d青檸汁酸d野味d~網絲鳳尾蝦卷連蝦尾即炸夠脆賣相吸引~配熱咖啡同梳打坐咗成個鐘又冇被趕~加一成為$176不過不失啦
星期六訓到自然醒鬆一鬆~再搭車去德福食個lunch
生牛肉金邊粉
香茅豬扒配越式湯粉絲
青木瓜鷄絲沙律,網絲鳯尾蝦卷
2017-06-03 329 浏览
喝湯癮起,本來想去九龍灣稻香,可惜內部裝修,這商場經過裝修之後,應該會面目全非。輾轉之間,就去了嚐越,門口無人排隊輪候,但是全院滿座,唯有站在門外呆等。等了十分鐘左右,終於獲安排入座,送上的水是暖暖的,加上檸檬汁小許,倒有點像熱檸水。這裡的侍應穿著越式的服務,十分搶眼,於是忍不住馬上叫了他們過來,叫了香茅豬扒湯粉($65),安南炒金邊粉($95),馬拉盞炒通菜($70),南乳吊燒乳鴿正在做特價,所以又叫了一碟雀仔($68),埋單$327。安南炒金邊粉($95):湯底很清淡,比起一般街邊的越式餐廳,味道還要清淡一些 ,對於我這種不要求重口味的人,味道卻剛剛好。香茅豬扒湯粉($65):看似好大碗,看似大碗,但其實大碗只是它表面的掩飾,查實它是一個細碗,他們正在玩視覺藝術遊戲,通過碗的設計,很巧妙在將更多的面藏在更深處,深到吃不到,不要想它會像譚仔米線,一碗就夠飽。馬拉盞炒通菜($70):吃通菜,重點在於醬料,加了些紅辣椒,味道甚是鮮味,但是非常之油,但肯定的是,這些油不是八十年代的。南乳吊燒乳鴿($68):皮薄香脆,炸到油光滿臉,甚具光澤,望見都流口水,而且熱辣辣,熱到識跳舞一樣,整個餐最

南乳吊燒乳鴿($68):皮薄香脆,炸到油光滿臉,甚具光澤,望見都流口水,而且熱辣辣,熱到識跳舞一樣,整個餐最好吃應屬這隻乳鴿。叫東西吃之前,我都會想到非洲的小朋友沒有東西吃,盡量不會浪費食物,所以原本沒有打算叫鴿,可惜內人堅持,那麼,乳鴿,對不起,唯有犠牺一下你,放心,我會吃得好細力的。

沒有預計到我們會全將之清光光,不是太好吃的關係,而是真的是太肚餓,有時候,太肚餓又會令整頓飯變得更好吃,所以,都不知道今餐算好吃還是不太吃,傻傻分不清楚。
2016-10-24
2017-05-30 257 浏览
約咗女朋友10點鐘九龍灣德福睇戲,睇戲前同距去咗德福二期ge食晚飯啦,因為距話想食越南野wor~~咁坐底之後,睇距menu都幾多野食,對於有選擇困難症ge我地的確要花d時間睇食乜@@最後我地叫咗2個麵1個小食同一個甜品水晶軟殼蟹米紙卷($72)軟殼蟹米紙卷係我地食越南野必點之一!!好中意米紙ge口感,呢度個米紙比較煙un細膩,而軟殼蟹炸得啱啱好,唔會好油,而且入面有d粉絲,蘿蔔絲ge配料都係酸酸地ge,比較開胃,而且中和翻炸過ge軟殼蟹,的確系一個好正ge小食!鮮黃牛脊湯粉 (例$68)呢度ge招牌湯粉之一!鮮牛肉湯河作為越南最著名菜式之一的確系有距原因ge!而呢度個鮮黃牛脊湯粉我都覺得好正,湯底濃郁之餘仲有d洋蔥系入面真係好鬼香,再加埋距用鮮黃牛脊,肉質冧滑,輕輕系湯入面刷幾下就食得!正啊~香茅豬扒撈檬($68)撈檬當然要瘋狂加距個甜辣汁啦~檬粉加咗dd薄荷葉,令個粉更加香,而且我自己都好中意呢類香葉,好有風味,而距個香茅豬扒好正,我平時麻麻中意食豬扒,但今日例外叫咗,豬扒肉質爽口,而且有淡淡香茅味,無乜雪味,好食~雙層香芒黑白漢堡($60)好有特色ge芒果糯米飯,砌到蛋糕ge模樣,
約咗女朋友10點鐘九龍灣德福睇戲,睇戲前同距去咗德福二期ge[嚐越]食晚飯啦,因為距話想食越南野wor~~

最後我地叫咗2個麵1個小食同一個甜品

水晶軟殼蟹米紙卷($72)

鮮黃牛脊湯粉 (例$68)

香茅豬扒撈檬($68)

雙層香芒黑白漢堡($60)
好有特色ge芒果糯米飯,砌到蛋糕ge模樣,黑白糯米梅花間竹咁一層層疊住,旁邊有d特製椰汁系度,點埋d汁一齊食,好香甜,頂級ge飯後甜品啊,而且個芒果又香又甜~
食完個越南特色晚餐,啱啱好時間去睇戲~
2017-05-30 3401 浏览
之前已經食過呢間Lunch 或下午茶好幾次了, 一直都覺得唔錯今晚係九龍灣睇戲, 近近地黎呢到食Dinner 先夜晚唔使等位, 直入有得坐卡位坐低後, 侍應話今晚乳鴿好靚, 本身我無諗住食既, 亦無預計越南菜會有乳鴿, 咁不如就試下, 反正唔係好貴我平時黎到食粉麵多, 今次試下多D其他菜式但牛肉河係我最愛, 又唔可以唔食喎, 因為我地兩個人, 就決定叫個火車頭另外揀左個肉骨茶, 因為我鍾意食濃味野, 而香港食到肉骨茶o既地方唔多鐵鍋火車頭好快黎, 估唔到係咁大碗清澈清甜既牛黃脊湯底, 一D都唔油膩, 湯底夠熱黎碌熟生牛肉, 牛湯味唔錯, 飲完唔口渴侍應主動俾辣椒粒俾我, 食過其他越南餐廳, 好多時都要我自己問侍應拎配料都係生牛肉, 牛筋丸, 牛柏葉, 牛筋, 白蘿蔔等, 尤其牛丸好好食, 肉味好濃, 好Juicy, 如果可以多幾粒就更好上菜速度超快, 乳鴿同肉骨茶都齊齊黎到先講乳鴿, 侍應無呃我, 乳鴿皮脆, 燒得好好, 唔會燒到乾哂乳鴿脂肪唔多, 都算幾多肉, 肉質唔鞋口, 食開乳鴿好少配醬汁, 呢到有跟南乳醬點黎食, 味道更香更濃味另外肉骨茶, 亦好大碗, 用料足, 幾舊大排骨,
今晚係九龍灣睇戲, 近近地黎呢到食Dinner 先
夜晚唔使等位, 直入有得坐卡位

我平時黎到食粉麵多, 今次試下多D其他菜式

鐵鍋火車頭好快黎, 估唔到係咁大碗
清澈清甜既牛黃脊湯底, 一D都唔油膩,
湯底夠熱黎碌熟生牛肉, 牛湯味唔錯, 飲完唔口渴

上菜速度超快, 乳鴿同肉骨茶都齊齊黎到
乳鴿脂肪唔多, 都算幾多肉, 肉質唔鞋口,

另外肉骨茶, 亦好大碗, 用料足, 幾舊大排骨, 淆出香濃豬骨湯, 加上些少藥材味, 味道容易接受, 不過味道偏咸, 加碗飯食會比較好
唔怪之得, 落得單時侍應問需唔需要加碗飯, 不過我地諗住食唔哂, 所以無加

另外叫左杯柑桔話梅特飲呢杯特飲放左好多青檸, 話梅同埋梅粉
味道咸咸酸酸, 味道幾重, 唔使點拮青檸都已經好夠味
2017-05-26 192 浏览
今晚約左朋友去九龍灣睇戲 ~ 睇戲前我地先食個飯!咁岩見到嚐越有位,於是就填飽個肚先~朋友叫左個鮮黃牛脊湯粉!河粉好幼滑,湯帶有微甜而且有微微既牛味~黃牛脊既牛味濃郁而且不韌,白蘿蔔清甜;配上芽菜、洋蔥、九層塔,唔錯! 我就點左個蟹膏湯檬粉,份量唔少~食落扎肉同蛋都冇咩特別,不過可能有蕃茄既關係,個湯底酸酸甜甜,好開胃! 南乳品燒雞,做緊半價~每日限賣20隻!D 雞皮好脆,雞肉嫩滑,而且啖啖都係肉,正 =] 仲點左個蒜香炒通菜,份量適中,而且超翠綠,好健康! 坐得舒服,價錢合理~Overall 小評:味道:★★★★★環境:★★★★☆服務:★★★★☆衛生:★★★★☆抵食:★★★★☆
今晚約左朋友去九龍灣睇戲 ~ 睇戲前我地先食個飯!
咁岩見到嚐越有位,於是就填飽個肚先~

朋友叫左個鮮黃牛脊湯粉!

河粉好幼滑,湯帶有微甜而且有微微既牛味~

我就點左個蟹膏湯檬粉,份量唔少~

南乳品燒雞,做緊半價~每日限賣20隻!
D 雞皮好脆,雞肉嫩滑,而且啖啖都係肉,正 =]

仲點左個蒜香炒通菜,
份量適中,而且超翠綠,好健康!

坐得舒服,價錢合理~

Overall 小評:

味道:★★★★★
環境:★★★★☆
服務:★★★★☆
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★☆

2017-05-25
2017-05-21 251 浏览
自從上次去完越南,已經好掛住當地既美食。係香港亦好難搵得番果種風味,今日誤打誤撞,竟然搵得番旅行既味道!就係呢間!位於九龍灣德福二期四樓既嚐越~可能因為平日放工去食,同埋二期人流相對較少,岩晒我呢d怕人多,又想坐得舒服既人!環境真係唔錯~見到menu好多野都好想食,價錢都唔算貴,但都怕會食唔晒,就決定叫d主食睇下份量先~點知一上菜,已經心諗,「嘩!咁大份既?食唔食得晒架。。。」滿滿既菠蘿炒飯!香港仲有邊度搵到咁大個而又唔會偷工減料既食店?真係到底架~同埋超級多菠蘿,飯炒得好香,呢個真係必叫!推介👍🏿有圖有真相,真係好足料👍🏿d野食都黎得好快下~第二樣主食,安南炒金邊粉。份量都係好多,加埋辣椒醬勁香。勝在唔算好多油,有時食出面其他炒粉麵食到驚,呢個反而恰到好處。馬拉盞炒通菜,份量多到似一份主食。以份量黎計番,其實係超值。而且d野食勁開胃,所以一不小心就已經食到好飽......好唔爭氣地叫多左個甜品食,因為實在太吸引雙層香芒黑白漢堡,即係芒果糯米飯心型賣相十分之特別,面層外圍係黑糯米,內圍就係普通糯米,中間夾住厚厚、鮮甜多汁既芒果肉,加埋椰汁同椰絲既點綴,心思同味道都係滿分,
自從上次去完越南,已經好掛住當地既美食。

環境真係唔錯~

滿滿既菠蘿炒飯!
有圖有真相,真係好足料👍🏿

d野食都黎得好快下~
第二樣主食,安南炒金邊粉。
份量都係好多,加埋辣椒醬勁香。

馬拉盞炒通菜,份量多到似一份主食。
好唔爭氣地叫多左個甜品食,因為實在太吸引

雙層香芒黑白漢堡,即係芒果糯米飯
心型賣相十分之特別,面層外圍係黑糯米,內圍就係普通糯米,中間夾住厚厚、鮮甜多汁既芒果肉,加埋椰汁同椰絲既點綴,心思同味道都係滿分,一定要留肚食!

其實餐牌上仲有好多其他野食好吸引,今次試唔晒,下次會再黎試埋其他👍🏿兩個人食的話,應該一個主食再加幾個小食已經好夠!