宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-10-07 212 浏览
噚日同同事聚會嚟到呢間日式料理店😬佢哋嘅和牛放題簡直令到我哋幾個食肉獸食到津津有味🤤非常推介鍾意食肉嘅朋友🤗唔止肉質超高質😬就連其他好似松葉蟹同時令蔬菜都好新鮮🤗我哋點左120分鐘任食🤪食到盡興食到飽🤭抵到爛🤭💛特上宮崎和牛估唔到喺呢度都可以食到咁高級嘅牛肉😍肉質色澤鮮豔睇落就好吸引😍鍾意嫩滑口感嘅涮幾下就已經可以食得😋入口細嫩無比油脂溶化後帶點奶香味🤤而且肉汁仲會喺嘴入面爆發🤤💛松葉蟹松葉蟹擺落鍋底整熟保留住佢鮮美嘅味道😬鮮甜蟹腳肉好鮮甜😋點少少豉油就已經鮮香十足😋煮過松葉蟹嘅湯底仲會變得更加鮮甜😊令蔬菜及肉片味道更鮮!💛日本雞肉、豬肉任食雞肉同豬肉😋日本豬肉肥瘦均勻🙂雞肉就柔軟細膩🥰煮熟之後入口充滿彈性而且最緊要係一點異味都冇☺️仲唔會膩👍🏼💛三點刺身拼盤套餐入面都可以任食刺身,甜蝦入口仲帶住淡淡嘅甜味😌三文魚油脂肥美,點埋豉油同wasabi簡直就正😇💛時令野菜拼盤食完肉梗係要嚟啲綠色蔬菜啦😊拼盤入面有香菇、金菇、豆腐等等,全部都非常新鮮~擺落已經非常濃郁嘅鍋底入面更加入味好食😋

💛特上宮崎和牛

💛松葉蟹

💛日本雞肉、豬肉

💛三點刺身拼盤

💛時令野菜拼盤

• 三點刺身拼盤
2024-10-04 322 浏览
下個星期係老豆老媽嘅周年紀念,就打算帶佢哋去位於尖沙咀嘅餐廳食一餐好嘅慶祝一下。我哋點咗以下幾道餸,每樣都各有特色。刺身拼盤:呢個拼盤有5樣唔同嘅刺身,每樣都好新鮮,肉質滑嫩,仲帶有淡淡嘅鮮甜味,入口即化,非常符合我哋嘅胃口!苦瓜片:苦瓜片切得非常好,唔會太厚或者太薄,而且最驚艷我哋嘅係,呢度嘅苦瓜唔會苦,咬起嚟仲特別清脆爽口,簡直係太絕啦!豬肉柚子胡椒燒:豬肉燒得金黃酥脆,加咗柚子同胡椒作為搭配,味道非常濃郁,一口咬落,香甜多汁,仲食得出柚子嘅香氣,完全唔會膩。酸汁海葡萄:海葡萄咬住特別清新爽口,配埋酸汁,酸酸甜甜嘅味道,令人食欲大開,根本食到停唔落嚟!雞肝:雞肝嘅擺盤好靚,分量又足,非常值得食!雞肝非常軟綿,好似豆腐嘅口感,非常滑。而且上面仲放咗醬油漬,味道更加濃郁,每一口都係味覺嘅享受。串燒雞肉:雞肉有梅子醬同大葉一齊品嚐真係絕配!雞肉有軟糯嘅口感,仲吸收咗梅子醬獨特嘅風味,配埋清新嘅大葉,整體嘅口感同味道都非常正,令人想多點一盤!花生豆腐:豆腐口感滑順,一口滑入嘴裡,基本唔需要咬,配埋花生嘅香氣,喺口中瞬間爆開,真係正到爆!仲有醬汁獨特嘅味道,更加香濃好味!腐乳:老媽最鍾意食呢
下個星期係老豆老媽嘅周年紀念,就打算帶佢哋去位於尖沙咀嘅[宴]餐廳食一餐好嘅慶祝一下。我哋點咗以下幾道餸,每樣都各有特色。
腐乳:老媽最鍾意食呢道菜。腐乳非常軟,仲有獨特嘅味道,口感細膩,同其他餐廳嘅腐乳非常唔同,老媽話呢個係目前佢食過最滿意嘅腐乳!
我哋一家人都對呢家餐廳嘅食物非常滿意,價錢亦都好公道,下次一定會再嚟食更多美食!
2024-10-03 319 浏览
收工之後我同同事決定嚟呢度食放題放鬆吓。我哋揀咗呢度嘅松餐火鍋放題,湯底是醬油湯拼豬骨湯,所有食物任拎任食,放題配料有胡麻、醋同豉油。一開始先嚟🐟刺身拼盤🦐作爲開胃菜,每款刺身都好新鮮,尤其係牡丹蝦肉味道更加係鮮甜爽口,激發咗我嘅食慾。我好鍾意食呢度嘅🥩特上宮崎和牛🥓,牛肉味好濃郁,肉質鮮紅、脂肪分佈平均,口感都比較有咬口,少少甜味,鮮嫩多汁,絕對係頂級嘅和牛。呢個套餐連🦀松葉蟹🦀都可以任食,松葉蟹喺日本係一種好受歡迎嘅食材,煮熟之後會呈現鮮豔嘅橙黃色,雪白嘅肉質鮮美嫩滑,口感清香鮮甜,仲帶有少少海鮮嘅甜味,正!鍾意食菜嘅我揀咗🥬野菜拼盤🍄‍🟫,入面有菇類、豆腐同埋小白菜,豆腐口感軟嫩,小白清新鮮爽解膩,啲菇吸咗啲湯汁之後口感好好味,鮮甜可口。總括嚟講,呢間餐廳嘅松餐火鍋放題性價比高,因為環境好舒服,每樣食物都係頂級食材,我哋都食得好滿足。

2024-10-03 215 浏览
呢晚同朋友仔去咗尖沙咀食任食放題晚餐🍲,食到好飽,好滿足🤤我哋食咗松餐火鍋放題,鴛鴦湯底係醬油湯底🫕拼豬骨湯🦴湯底,呢個放題套餐性價比高,因為可以任食松葉蟹🦀😍,橙紅色嘅蟹殼好新鮮,一見到就忍唔住食咗好多隻🤤,蟹腳裡面有好多鮮甜嘅蟹肉,肉質鮮嫩,蟹蓋仲有好多甜中帶鹹嘅蟹膏😋我哋覺得特上宮崎和牛🥩係必食之一,頂級和牛果然係唔同啲,霜降脂肪紋絡好均勻,色澤新鮮🤩,入口即化而且牛味濃🐮我哋覺得另一樣必食嘅係日本豚肉🥓,肉質細嫩脂肪適中,仲吸滿湯汁入口特別軟嫩🐖下次朋友聚會會再book呢間~
呢晚同朋友仔去咗尖沙咀食任食放題晚餐🍲,食到好飽,好滿足🤤

下次朋友聚會會再book呢間~
2024-09-27 269 浏览
呢次試咗尖沙咀宴嘅火鍋放題,揀咗松餐菜單。整體體驗真系唔錯,環境舒服,食材質素又高,真系食得好滿足!餐廳本身環境幾好,裝修簡約有格調,座位之間夠闊落,唔會逼逼哋,食飯時候可以好放松。啱曬同朋友或者家人嚟食,一齊傾計慢慢享受。講返今次嘅松餐菜單,呢次松餐菜單真系抵玩。松葉蟹簡直系靚到冇朋友!肉質鮮甜彈牙,蟹腳啲肉咬落好有口感,配豉油湯底煮,成碗湯都多咗陣蟹香,超正。特上宮崎和牛系另一大亮點,真系不得了,油花分布好靚,一涮即熟,肉質好嫩滑,口感非常豐富,好似喺入口即溶咁,食一啖已經系無比滿足!湯底方面,我揀咗豉油湯拼豬骨湯,豉油湯底帶有少少日本拉面風味,偏甜啲,豬骨湯就濃郁又香滑,尤其煮和牛同松葉蟹,味道特別提升。時令野菜拼盤亦系放題形式,想食幾多都得,特別啱喜歡食菜嘅朋友。而且菜都好新鮮,配搭埋唔同嘅湯底,平衡咗成餐肉食。除咗時令野菜之外,餐廳仲有烏冬同米粥可以任食。另外仲有瑞穗梅美人清酒,味道清新,帶少少果香,配火鍋啱啱好,食完啲濃味肉飲一杯,好清爽,解膩一流!整體嚟講,呢餐真系好滿意,食材唔錯,環境舒服,服務又好好,有機會一定會再嚟!推薦比鐘意火鍋嘅朋友去試下~

2024-09-27 272 浏览
喺尖沙咀呢度搵到一間好好👍🏼食嘅日本餐廳,嗰日同姐妹喺嗰度食晚餐,食到津津有味😋。開頭先嚟一碟苦瓜🥒炒豬肉。苦瓜經過烹調之後味道唔會太苦,配埋豬肉片,食落爽口又好食,激起咗食慾🆙。之後食雞肉🍗棒,香脆嘅外皮入面包住咗肉質爽彈嘅雞肉,有濃濃嘅雞味,點少少蛋汁嚟食,口感更加滑溜可口👌。跟住就係沖繩風炒🐽豬肉麵筋,香味四溢嘅一道菜,每條麵筋食落都爽滑彈牙,加上豬肉片切得好薄,口感爽彈,好好食😜。然後食咗日本🇯🇵雞肝,口感柔軟,食落完全冇血嘅味道,咬落去之後會有油份滲出嚟嘅感覺,帶少少腥味同豉油味,鮮嫩多汁😘。跟住再食雞肉🍖大葉串燒,雞肉軟嫩但係有咬口嘅口感,肉質爽甜,再配埋大葉點綴,食落好清新🥰。最後嚟個秋刀魚🐟厚切刺身,秋刀魚油脂豐富,肉質鮮美細膩,口感爽口又有回甘,生食口感極佳,係頂級👆🏼嘅食材。甜品食咗雪糕🍨同紅芋球,雪糕綿軟細滑嘅口感,配埋紅芋球味道清甜,香味濃郁,有極佳嘅口感,好好食😚。

2024-09-25 276 浏览
去過呢間餐廳,真係覺得自己好似去咗次日本咁,每一樣食物都做到心入面去!先講講佢哋嘅醬油湯拼豬骨湯,湯底濃郁,豬骨湯鮮香可口,醬油湯就有些鹹香味。再配上放題中嘅亮點特選宮崎和牛,肉質鮮嫩,肥瘦分佈均勻,刷幾下就可以上撈起嚟食,而且入口即化。松葉蟹亦係放題中不可錯過,一次性享用,蟹肉緊緻飽滿,好鮮甜。輕輕一夾,肉質嘅彈性即刻展現,從第一啖到最後一絲肉,松葉蟹完美噉演繹咗海鮮嘅魅力,令人沉醉喺呢道美食之中。磯煮鮑魚作為放題的一部分就係一道好有風味嘅料理,一樣係一次性享用,鮑魚經過精心煮製,口感滑嫩,鮮香四溢,配搭特製嘅醬汁,令人感受到海鮮嘅鮮美同豐富嘅肉質。三點刺身拼盤嘅每一塊刺身都新鮮無比,色澤鮮艷,口感滑順,配搭醬油同山葵,令人感受到海鮮嘅原汁原味,令人回味無窮。侍應嘅服務態度都一流,感覺得到佢哋好有心去照顧每一位客人,整體嚟講,呢次用餐體驗真係好正,食物好味道,環境舒適,下次仲想再黎!✅評分:味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】整體評分:😋【笑】

✅評分:
味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】
整體評分:😋【笑】
2024-09-25 210 浏览
放工後,我好兄弟約我出嚟食日本餐。佢話佢唔耐前朋友介紹呢間日本餐廳好唔錯,想拉我一齊去試下。呢間店嘅裝修好唔錯,一入嚟就知係食日本餐嘅地方。入面仲排咗一排排嘅酒水。阿林好鍾意食牛肉,一嚟就直接點咗佢哋嘅和牛。佢哋嘅和牛入口即溶,味道好濃郁,阿林越食越上癮。最後食唔夠,後尾仲點咗牛脷。雖然我唔太敢食牛脷,但係睇到阿林一下就解決咗一盤牛脷,敢食牛脷嘅應該會好鍾意。後尾仲上咗雞肝同花生豆腐。軟嫩嘅雞肝好受我哋歡迎,味道好鮮美。花生豆腐非常軟嫩細膩,真係好好食。佢哋嘅炸苦瓜片好好食,連我唔太鍾意苦瓜嘅都可以食,酥脆嘅感覺好唔錯。雞肉串都好唔錯,上面仲有梅子醬,一齊食,味道好獨特又美味。阿林嗰陣點咗苦瓜茶,而我驚太苦點咗【Suntory Kaku High Ball】。阿林話佢嘅苦瓜茶微甘唔苦,好清涼。我嗰杯就口感清新,好爽口嘅飲品。我哋都食到好開心,仲會再嚟。諗住下次帶屋企人一齊嚟食。

我哋都食到好開心,仲會再嚟。諗住下次帶屋企人一齊嚟食。
2024-09-24 213 浏览
啱啱同朋友打完波,就諗住一齊去附近打邊爐。我哋行住行住時發現咗呢間餐廳,見到係放題式嘅火鍋,覺得唔錯,就決定去試下。-我哋兩個都點咗火鍋],所有嘅食物任食,包括我最愛嘅松葉蟹,真係太期待啦!-湯底係醬油湯同豬骨湯,醬油湯有非常香濃嘅醬油味,味道啱啱好,飲住特別開胃,而豬骨湯飲住非常鮮甜,睇得出係熬制而成嘅。-仲有必點嘅宮崎和牛,真係太正啦!和牛涮入湯底後,一口咬落,牛肉香氣喺口中散開,非常濃郁香甜,係我目前食過最鮮,味道最好嘅和牛!-我最愛嘅蟹肉,軟軟嘅,入口即化,非常好食,而且每一隻都特別大隻,食到非常爽!松葉蟹仲帶有清新嘅感覺,非常鮮嫩,令人忍唔住多食幾盤!-朋友仲點咗刺身盛宴,有三種唔同嘅刺身,每一種都特別鮮美,完全冇腥味,而且肉質滑溜溜,基本唔需要咬,簡直係完美料理!-仲有火鍋嘅好搭檔 - 豚肉。豚肉外表晶瑩剔透,肉質鮮嫩,食起嚟非常清新,唔會有種臭味,令人難以忘記佢獨特嘅味道。-打完波食火鍋真係好爽!下次仲要同朋友一齊嚟食更多!
啱啱同朋友打完波,就諗住一齊去附近打邊爐。我哋行住行住時發現咗呢間[宴]餐廳,見到係放題式嘅火鍋,覺得唔錯,就決定去試下。
我哋兩個都點咗[松餐火鍋],所有嘅食物任食,包括我最愛嘅松葉蟹,真係太期待啦!
打完波食火鍋真係好爽!下次仲要同朋友一齊嚟食更多!
2024-09-24 199 浏览
好唔容易捱到星期五,梗係要食餐勁嘅啦!之前就有同事介紹呢間日式火鍋放題抵食,今日終於有機會食啦~ 我哋點嘅松餐120分鐘任食所有食材,包括高級肉宮崎和牛,松葉蟹,仲有菜盤,粥仔等等🤩 可以任食宮崎和牛已經回本啦,真係懷疑老闆有冇賺錢😂火鍋嘅湯底我哋點咗醬油湯加豬骨湯,好日式嘅湯底~醬油湯飲落好鮮甜,唔會過鹹;豬骨湯嘅味道就比較濃,熬到乳白色嘅湯底好惹味,食完成身暖笠笠~宮崎和牛片我哋都唔知烚咗幾多碟😂 油花睇落就好靚,肥瘦相間嘅肉片食落一點都唔膩,仲帶有微微嘅甜味🤤 不愧係世界上最貴嘅牛肉之一~松葉蟹腳肉煮熟之後金黃誘人!新鮮嘅松葉蟹肉質飽滿,配埋鮮甜嘅湯底口感更加突出👍🏼 一絲絲嘅蟹肉入口嫩滑,鮮嫩多汁,鍾意食蟹嘅朋友千萬唔好錯過‼️時令菜盤種類好多,有冬菇、大蔥、金菇、大白菜等等,擺落湯底度全部都勁索湯汁🤤 最後可以再配埋烏冬,真係真正嘅大滿足!🤩👍🏼💯
2024-09-22 192 浏览
朋友介紹之下,我哋決定嚟呢間日本料理居酒屋試吓晚餐,真係一個好抵食嘅選擇。一入到舖頭,就俾佢嗰種舒服嘅氣氛吸引咗。啲店員服務態度又好,仲即刻遞上暖笠笠嘅濕紙巾,好貼心嘅感覺。我哋叫咗幾樣招牌菜式,每一樣都俾我哋驚喜到。宮崎和牛刺身啲肉片切得極薄,見到鮮紅色嘅肉質同細膩嘅脂肪,食落感受到牛肉嘅鮮甜同滑溜,簡直喺口中融化,啲牛肉又新鮮又香口。宮崎和牛柳粒香濃又得意嘅口感,啲牛柳粒會切成細細粒,跟住用高溫快手咁煎烤,保持到啲肉質又多汁又嫩滑。呢種煮法可以鎖住啲肉入面嘅天然油脂,每一啖都充滿晒濃郁嘅肉香!當然唔少得炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁,呢碟嘢食主角係炸雞,經過精心醃製同埋撈勻粉之後炸到金黃酥脆,外皮香脆,入面保持多汁,令人一啖咬落去就感受到啲肉質嘅鮮嫩。搭配嘅沖繩島豆腐就以佢幼滑嘅口感同埋清新嘅風味著稱。苦瓜炒豬肉同埋日本雞肝都好好味,苦瓜有啲微苦但唔會太苦,可以清熱解毒,雞肝撈埋啲醬油,突顯到雞肝嘅鮮味,令人感受到濃郁嘅肉香。跟住嚟個沖繩四季柑汁泡盛清新解膩,飲料色澤明亮,飲啖落口,酸酸甜甜,特別啱喺食完啲油膩嘅餸菜之後,當作解膩嘅選擇,可以有效噉平衡口感,令味蕾得到舒緩。

2024-09-19 192 浏览
前幾日,屋企人都出咗去旅行,我因為要返工而唔可以跟,剩我一個喺屋企。諗住晚餐約幾個朋友一齊食火鍋,結果各個都話要陪女朋友。一氣之下,自己跑去呢間日本餐廳食。不得唔講呢間日本餐廳嘅裝修好精美,走日本風,感覺好似去咗日本食嘢咁。我點咗佢哋嘅松餐放題,係一個火鍋嘅,嗰陣時點咗醬油湯拼豬骨湯。兩種湯底感覺都好好食,好香。呢度所有食物都係任食嘅。第一份就直接嚟咗一盤和牛。肉質好乾淨,睇落好新鮮。放落去煮咗之後,肉香撲鼻,食慾即刻上嚟。呢個牛肉非常軟嫩,口感好好,配埋嗰啲湯,鮮嫩多汁,好美味。後尾仲上咗松葉蟹,放落湯裏面滾咗之後,湯底變得更加甜。呢個蟹肉非常鮮甜,嗰個軟嫩嘅口感亦都非常棒。真係太好食,我一個人直接食咗幾盤。最後仲有一盤三樣料嘅刺身拼盤。擺得好靚,食材亦都好新鮮。我仲攞啲放落湯裏面滾,都係好好食。後尾嘅湯底亦都越變越濃郁,好好飲。雖然係一個人食,但係喺呢個環境食咁好食嘅嘢,亦都非常享受。

雖然係一個人食,但係喺呢個環境食咁好食嘅嘢,亦都非常享受。
2024-07-16 1031 浏览
二刷呢間餐廳,因為我真係超掛住佢嘅炸魚子昆布,外皮炸得鬆脆,而且入邊嘅昆布魚子鮮味十足,又有脆卜卜嘅口感!炸沖繩苦瓜,每片苦瓜都炸到乾身脆卜卜,略嫌鹹咗少少,應該特登設計嚟俾人送酒刺身五點,想話呢度嘅魚生海膽,好食過日本魚市場嗰啲,海膽甜度爆,雖然價錢進取啲,但係覺得值得!和牛石鍋飯,用咗A4和牛加牛油撈,呢個組合好唔好食牛油果吞拿魚沙律吞拿魚同牛油果嘅份量都唔少,沙律醬甜酸酸甜甜同場再見到好多人食火鍋,下次可以再試吓

和牛石鍋飯,用咗A4和牛加牛油撈,呢個組合好唔好食

牛油果吞拿魚沙律
吞拿魚同牛油果嘅份量都唔少,沙律醬甜酸酸甜甜

同場再見到好多人食火鍋,下次可以再試吓
上年試過樂宴一直念念不忘,今次決定要試埋位於尖沙咀嘅姊妹店宴🥳居酒屋開業逾二十年,主打沖繩泡盛及沖繩家庭料理,一直深得居港日藉客人捧場🇯🇵日藉老闆堅持採用沖繩直送食材✈️每日新鮮空運到港。適逢初夏為沖繩當地重要節慶舉行的黃金季節🌟現推出晚市堂食9:30後所有沖繩料理及泡盛7折優惠🌟餐廳每日更有不同的優惠,是日為生啤買一送一🔸前菜:海葡萄沙律新鮮的海葡萄色澤透亮,一串串可愛綠色小珠口感爽脆💚粒逐咬破時散發出海水鮮味及清新的海藻味道🔸自家製花生豆腐 ($68)沖繩地道鄉土料理,沒有大豆成份,全以花生🥜及木薯澱粉攪拌過濾製作,口感滑溜且扎實,富濃郁花生味道,為健康美味的小吃前菜。🔸宮崎牛日式火鍋 ($498)宮崎牛脂肪入口即化且不油膩,肉質細緻綿密,色澤紅潤🐮牛肉上均勻分佈著細小的霜降油花,質地特別幼細。配上冬菇、金菇、豆腐、蔬菜等食材🥬十分豐富。🔸沖繩苦瓜炒豬肉 ($98)這款地道的沖繩料理,使用上沖繩產苦瓜,加入豆腐、雞蛋🍳及豬肉拌炒🐷味道微苦而回甘。🔸炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁 ($98)南蠻炸雞於不同地區也有不同做法和風味🐓這裏的炸雞採用了沖繩家庭式做法,肉質鮮嫩,配特製沖繩島豆腐混

適逢初夏為沖繩當地重要節慶舉行的黃金季節
🌟現推出晚市堂食9:30後所有沖繩料理及泡盛7折優惠
🌟餐廳每日更有不同的優惠,是日為生啤買一送一

🔸前菜:海葡萄沙律

🔸自家製花生豆腐 ($68)

🔸宮崎牛日式火鍋 ($498)
宮崎牛日式火鍋
配上冬菇、金菇、豆腐、蔬菜等食材🥬十分豐富。
宮崎牛日式火鍋

🔸沖繩苦瓜炒豬肉 ($98)
沖繩苦瓜炒豬肉

🔸炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁 ($98)
南蠻炸雞於不同地區也有不同做法和風味🐓這裏的炸雞採用了沖繩家庭式做法,肉質鮮嫩,配特製沖繩島豆腐混合而成他他醬汁🤤味道更加豐富。
炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁

🔸沖繩墨汁帆立貝茶碗蒸蛋 ($65)
充滿沖繩風味的茶碗蒸,加入當地直送墨魚汁🦑滑嫩烏黑的蒸蛋富墨魚和帆立貝的香氣,味道鮮甜濃郁。
沖繩墨汁帆立貝茶碗蒸蛋

🔸沖繩AGU豬肉餃子 ($68)
餃子皮薄餡靚,外皮煎至香脆焦香,内裏肉汁豐富🥟肉餡使用了沖繩獨有品種あぐー豚🐷脂香油而不膩,使餃子味道有所昇華
沖繩AGU豬肉餃子

🔸墨魚汁炒飯 ($88)
炒飯炒至粒粒分明🍚加入墨魚粒及墨汁🦑沒有一般墨魚墨汁嘅腥膩感,入口略帶一點鮮甜味,口感煙韌,配上半生熟太陽蛋🍳簡簡單單撈埋一齊食已經好滿足🥰
墨魚汁炒飯

🔸沖繩風炒豬肉麵筋 ($78)
麵筋及豬肉加入了紅洋蔥🧅紅蘿蔔絲🥕青蔥等等一齊炒,夠哂香口!沖繩麵筋由小麥粉製成,口感較有彈性,味道就像豆腐加雞蛋
沖繩風炒豬肉麵筋

🔸松葉蟹甲羅燒 ($78)
蟹殼裡有著滿滿的蟹膏🦀及松葉蟹的鮮味,濃濃的蟹膏香令人非常回味,加上蟹籽及鵪鶉蛋同食更加滋味!
松葉蟹甲羅燒

🔸是日雪糕 ($40)
🍨沖繩海鹽雪糕、柚子雪糕
沖繩海鹽雪糕帶有微妙的鹹味,柚子雪糕則散發出柚子獨特的清新香氣
沖繩苦瓜炒豬肉
炸雞拌特製沖繩島豆腐他他醬汁
沖繩墨汁帆立貝茶碗蒸蛋
沖繩AGU豬肉餃子
沖繩風炒豬肉麵筋
松葉蟹甲羅燒
2024-06-30 657 浏览
在尖沙咀日本餐廳就有很多間,但係以沖繩食物作招來的居酒屋就可能不多。這間餐廳有來自沖繩的海葡萄,苦瓜,豆腐等等。今次我們主要試他的燒物和家庭料理,整體有沖繩風味和食物水準不錯。如果在尖沙咀揾嘢食,不妨一試這間服務到位的居酒屋。
2024-06-30
  • 苦瓜炒豬肉