屯門搵食之選✨份量多抵食台灣菜┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈位於屯門愛定商場1樓地舖最近新開立了一間台灣菜,大西北人表示非常方便😚。平日晚上到訪不用等便可入座,環境設有室內及室外座位,用餐地方闊落,室內黃燈配搭簡單裝潢,乾淨舒適。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ 𐂐 ⠜藤椒川辣滷肉雞排乾拌麵 $55 (7.8/10)鹽酥雞排外脆肉嫩份量挺多,配以滷肉、青瓜等配菜。麵條口感似粗上海麵,口感不錯,索滿醬汁入口帶點香麻辣😋,惹味十足。𐂐 ⠜濃•蕃茄大骨湯麵配滷水蛋手切封門柳 $58 (7.8/10)可以自行選擇配料多達36款,不是太餓只試了封門柳及滷水蛋,封門柳十分軟嫩👍🏻。湯頭濃烈,有牛骨的香氣亦感受到蕃茄的鮮甜,可以再加入台灣特色醬料黃牛油,令到湯頭更香醇。𐂐 ⠜香蔥豬油拌豬耳 $32 (8/10)豬耳口感爽彈,麻辣味突出,大概有中辣,愈食愈麻,適合愛辣人士。𐂐 ⠜夜市鹽酥雞 $16 (7.8/10)點麵食可以優惠價加配小食,鹽酥雞同樣香脆,啖啖肉!𐂐 ⠜古坑冰咖啡 $28 (7.5/10)咖啡味道有點像馬來西亞咖啡。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
屯門搵食之選✨份量多抵食台灣菜
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜藤椒川辣滷肉雞排乾拌麵 $55 (7.8/10)
鹽酥雞排外脆肉嫩份量挺多,配以滷肉、青瓜等配菜。
麵條口感似粗上海麵,口感不錯,
索滿醬汁入口帶點香麻辣😋,惹味十足。

可以自行選擇配料多達36款,不是太餓只試了封門柳及滷水蛋,
封門柳十分軟嫩👍🏻。
湯頭濃烈,有牛骨的香氣亦感受到蕃茄的鮮甜,
可以再加入台灣特色醬料黃牛油,令到湯頭更香醇。
𐂐 ⠜香蔥豬油拌豬耳 $32 (8/10)
𐂐 ⠜夜市鹽酥雞 $16 (7.8/10)
點麵食可以優惠價加配小食,鹽酥雞同樣香脆,啖啖肉!
𐂐 ⠜古坑冰咖啡 $28 (7.5/10)
咖啡味道有點像馬來西亞咖啡。
2024-06-04 51 浏览
終於,「小胖台灣麵」喺屯門開張啦!呢間店以正宗台灣牛肉麵為主打。無論係鍾意濃郁湯頭嘅牛肉麵定係香辣嘅乾拌麵,呢度都能滿足你嘅味蕾。招牌三寶牛肉麵:一碗滿足嘅美味招牌三寶牛肉麵 $111,係呢度嘅必點之選,內含牛筋、牛肚同牛腩。牛筋經過長時間燉煮,入口即化,膠質豐富,令人一口接一口。牛肚則係脆嫩有彈性,每一口都充滿咗獨特嘅香氣。牛腩則係肉質鮮嫩,帶有豐富嘅肉汁,同濃郁嘅牛骨湯底完美結合。湯頭濃郁但唔油膩,每一口都能感受到牛肉嘅精華。麵條則係Q彈有勁,吸滿咗湯汁,令整碗麵嘅味道層次豐富。藤椒川辣滷肉乾拌麵(雞排):辣味同香氣嘅完美結合,重口味人士最啱藤椒川辣滷肉乾拌麵(雞排)$70,係另一款令人垂涎欲滴嘅選擇。滷肉乾拌麵嘅滷肉入口即化,帶有濃郁嘅香料味,同麵條嘅Q彈口感相得益彰。藤椒嘅辣味適中,令整道麵嘅味道層次更加豐富。而配上嘅雞排外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿咗香氣。藤椒嘅微麻同川辣嘅刺激,令人一口接一口冰爆咕咕力:甜而唔膩嘅朱古力享受冰爆咕咕力 $13,係朱古力同谷咕嘅混合版,讓人一試難忘。可可味濃郁,帶有谷咕嘅微苦,甜度唔高,恰到好處。每一口都能感受到濃濃嘅朱古力香氣,口

招牌三寶牛肉麵:一碗滿足嘅美味

冰爆咕咕力:甜而唔膩嘅朱古力享受

冰爆咕咕力 $13,係朱古力同谷咕嘅混合版,讓人一試難忘。可可味濃郁,帶有谷咕嘅微苦,甜度唔高,恰到好處。每一口都能感受到濃濃嘅朱古力香氣,口感絲滑而唔膩,令人感到非常滿足。半價升級手搖茶,更加係讓呢款甜點嘅性價比更高。

鴨屎香手打檸檬茶:清爽解渴嘅好選擇

鴨屎香手打檸檬茶 $15,以其獨特嘅香氣同清爽嘅口感,成為咗我嘅最愛。檸檬嘅酸甜同鴨屎香嘅獨特香氣相互交融,每一口都清爽解渴。茶味濃郁但唔苦澀,令人感到非常舒爽,係飯後嘅絕佳選擇。

夜市鹽酥雞:酥脆可口嘅小食

夜市鹽酥雞 $16,以優惠價加配,絕對係值得一試嘅小食。外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,每一口都充滿咗香料嘅香氣。鹽酥雞嘅味道唔會過於鹹,恰到好處,讓人一吃就停唔住。呢道小食令我彷彿置身喺台灣夜市,唔洗飛一轉台灣都可以感受到果份熱鬧同美味。
嗌左一個蔥油拌麵,人生第一次食到苦嘅麵雞扒趁熱食幾好食,淡啲麵我真係食左兩啖就放低筷子🥢感覺啲麵未煮熟,我落單冇5分鐘就上左再問多句職員係咪佢地偏向硬嘅麵,先知道原來可以選擇淋啲,但一開始根本冇人講,menu都冇得選擇,搞到啲麵好似勝食咁,除左苦、仲feel道有粉未煮熟
嗌左一個蔥油拌麵,人生第一次食到苦嘅麵
雞扒趁熱食幾好食,淡啲麵我真係食左兩啖就放低筷子🥢
感覺啲麵未煮熟,我落單冇5分鐘就上左
2024-05-29 33 浏览
麻辣三寶牛肉麵湯頭辣辣地甜甜地飲落好開胃,牛腩同埋牛筋非常驚艷,炆得好軟嫩,筷子夾得大力都會散個種!而且非常入味,好好食!牛肚都唔輸蝕,大塊但係唔會咬得辛苦又入味!蘿蔔吸晒湯汁唔會有渣!總括成個面都好出色!黎到絕對要叫一碗試一試!全店最推薦!凍冬瓜茶皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵(雞排)依家天氣咁熱,想食撈麵,感覺冇咁熱🤣乾拌麵有非常香嘅蔥香,皮蛋同一般食嘅有啲唔同,皮蛋中間嘅餡係比較鹹香,同乾拌麵好夾,如果想在香口啲嘅話可以加啲黃牛油或者辣椒油,每一張枱枱面都有雞扒炸得好香脆,炸粉唔厚👍🏻凍珍珠烏龍奶茶 +$14勁大杯好多珍珠,茶味幾濃麻辣涼拌牛肚 +$19都幾辣 辣得又幾好味 唔會太鹹

凍冬瓜茶

皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵(雞排)
雞扒炸得好香脆,炸粉唔厚👍🏻

凍珍珠烏龍奶茶 +$14
勁大杯好多珍珠,茶味幾濃

麻辣涼拌牛肚 +$19
都幾辣 辣得又幾好味 唔會太鹹
而家個個都番大陸搵食 其實香港仲有d 又平又抵食既餐廳架JJ 黎到屯門安定hands 商場好耐無黎 原來已經開左好多餐廳想快手食個好食既麵 又唔想成日食大品牌米線搵正呢間小胖台灣麵 睇個環境已經覺得好闊落 乾淨舒服價錢亦都超抵食我地叫左 皮蛋醬滷肉雞扒香蔥乾拌麵一上枱已經覺得超大碗個雞扒好大塊 好厚身 岩岩炸起好香脆真係外脆內juicy 個種 鐘意食皮蛋既朋友更加鐘意呢個麵將佢既皮蛋醬同青瓜絲、炸蒜、滷肉兜埋一齊食又咸又辣既感覺好衝擊食完一啖會想再追食一啖想清d 既可以試佢地既湯麵聽講招牌牛肉麵都好出名不過蕃茄控既我就㨂左濃蕃茄大骨湯麵蕃茄湯真係好湯有豬骨香加左手切封門柳、蜂巢凍豆腐、台南蚵仔肉卷配料蚵仔卷第一次試 味道好似咸咸地既扎肉卷 封門柳手切比一般厚身 如果有多幾塊仲正🤪另外小食配左鹽酥雞都係岩岩炸起特別香脆 size 易入口最鐘意佢炸埋個幾塊蕃薯葉 而家好少食到啦飲品叫左幾濃既檸檬香 酸澀得黎帶d 甜岩哂食完炸野解膩
而家個個都番大陸搵食

一上枱已經覺得超大碗
個雞扒好大塊 好厚身 岩岩炸起好香脆
真係外脆內juicy 個種
鐘意食皮蛋既朋友更加鐘意呢個麵
將佢既皮蛋醬同青瓜絲、炸蒜、滷肉兜埋一齊食
又咸又辣既感覺好衝擊
食完一啖會想再追食一啖

想清d 既可以試佢地既湯麵
聽講招牌牛肉麵都好出名
不過蕃茄控既我就㨂左濃蕃茄大骨湯麵
蕃茄湯真係好湯有豬骨香
加左手切封門柳、蜂巢凍豆腐、台南蚵仔肉卷配料
蚵仔卷第一次試 味道好似咸咸地既扎肉卷
封門柳手切比一般厚身 如果有多幾塊仲正🤪

另外小食配左鹽酥雞
都係岩岩炸起特別香脆 size 易入口
最鐘意佢炸埋個幾塊蕃薯葉 而家好少食到啦

飲品叫左
幾濃既檸檬香 酸澀得黎帶d 甜
岩哂食完炸野解膩
假日去屯門搵朋友,發現屯門開咗小胖台灣麵啊🍜今日一於同朋友試吓啦係屯門安定分店,門面整潔感覺好似台灣café☕️小胖除咗主打台灣紅燒牛肉麵,仲有乾拌麵、台灣特色湯底麵、台灣夜市小吃等試下🍜招牌三寶牛肉麵牛肉麵湯底嘅牛骨湯清爽不油膩,牛肉香味濃郁,湯汁鮮甜三寶有齊金錢𦟌、牛腩、牛筋,筋同肉嘅比例剛剛好😋其中金錢𦟌特別有驚喜,口感多汁彈牙,肉味濃郁!麵條爽口掛湯,啖啖牛骨湯鮮甜,的確有返咁上下水準🙌🏻另外🍜皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵 幾好味乾蔥由台灣進手口,用豬油炸出香氣麵條同乾蔥、青瓜絲、滷肉粒、皮蛋拌勻口感豐富,充滿台灣滋味~炸雞扒劣炸至金黃酥脆,一口咬落去卜卜聲,香口惹味😋可加配台灣待特色飲品~冰爆咕咕力同鴨屎香手打檸檬茶各有特色咕咕力香濃朱古力味;檸檬茶酸甜開胃🍋唔少得台灣夜市鹽酥雞滿滿嘅雞粒一口一粒,香脆內嫩,好似係台灣夜市食到嘅滋味🤪
假日去屯門搵朋友,發現屯門開咗小胖台灣麵啊🍜
今日一於同朋友試吓啦
係屯門安定分店,門面整潔感覺好似台灣café☕️

試下🍜招牌三寶牛肉麵
牛肉麵湯底嘅牛骨湯清爽不油膩,牛肉香味濃郁,湯汁鮮甜

三寶有齊金錢𦟌、牛腩、牛筋,筋同肉嘅比例剛剛好😋

其中金錢𦟌特別有驚喜,口感多汁彈牙,肉味濃郁!
麵條爽口掛湯,啖啖牛骨湯鮮甜,的確有返咁上下水準🙌🏻

另外🍜皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵 幾好味

乾蔥由台灣進手口,用豬油炸出香氣
麵條同乾蔥、青瓜絲、滷肉粒、皮蛋拌勻
口感豐富,充滿台灣滋味~
炸雞扒劣炸至金黃酥脆,一口咬落去卜卜聲,香口惹味😋
可加配台灣待特色飲品~

冰爆咕咕力同鴨屎香手打檸檬茶各有特色
咕咕力香濃朱古力味;檸檬茶酸甜開胃🍋

唔少得台灣夜市鹽酥雞

滿滿嘅雞粒一口一粒,香脆內嫩,好似係台灣夜市食到嘅滋味🤪
2024-05-18 22 浏览
講到台灣美食,牛肉麵、乾拌麵、芋圓及珍珠奶茶等皆是我喜歡的,今天走到屯門 H.A.N.D.S. 商場的「小胖台灣麵」滿足一下自己的台灣癮,木系外觀配搭簡約明亮的內在環境,感覺蔟新舒適----------🔹招牌三寶牛肉麵 (牛肉湯) $82半價升級手搖茶,點選冰爆咕咕力$13牛肉、牛筋及牛肚份量充足;牛肉厚切軟腍又細滑,牛香濃郁;牛肚爽滑入味;牛筋煮得軟硬適中,富骨膠原;蘿蔔及胡蘿蔔皆細嫩鮮甜;麵條細滑有彈性;湯頭充滿鮮味牛肉香,油膩感很低飲品冰爆咕咕力味道是朱古力及谷咕的混合版,可可味濃帶點谷咕的微苦,甜度不高----------🔹皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵 (雞排) $58半價升級手搖茶,點選金橘檸檬 +$12創新的用上皮蛋醬;雞排份量足雞排炸得乾身,外皮香脆帶鹽香,雞肉緊緻嫩滑,不感油膩;皮蛋軟滑甘香;麵條細滑有韌性,配搭滷肉、香蔥、乾蔥及青瓜絲等,層次豐富又滋味飲品金橘檸檬清香解膩又潤喉,甜度適中----------🔹鹽蒜四季豆 $28四季豆鮮爽清甜,蒜香豐富,健康之選
🔹招牌三寶牛肉麵 (牛肉湯) $82
半價升級手搖茶,點選冰爆咕咕力

🔹皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵 (雞排) $58
半價升級手搖茶,點選金橘檸檬 +$12
創新的用上皮蛋醬;雞排份量足

飲品金橘檸檬清香解膩又潤喉,甜度適中
🔹鹽蒜四季豆 $28
四季豆鮮爽清甜,蒜香豐富,健康之選
2024-05-18
  • 招牌三寶牛肉麵
  • 冰爆咕咕力
  • 鹽蒜四季豆
2024-05-15 704 浏览
🔸 招牌三寶牛肉麵   $82係牛肉清湯底, 三寶就係牛筋、牛肚、牛腩,件件都炆得十分腍,肉味鮮甜,口感超軟糯,係正宗台灣牛肉麵做法,佢嘅金錢肚畀得好大塊又好多,牛腩就一啲都唔韌,配菜有好好食嘅青紅蘿蔔。 今晚太幸福喇,唔使走到台灣都可以食到咁正嘅地道台灣麵, 麵條係用類似【關門麵】嘅粗面,口感好爽有麵香味,份量相當充足😚餐跟小食:話梅鹽土瓜,就係炸番薯粒撒咗一啲話梅鹽, 係酸酸甜甜嘅, 話梅味配上炸得香甜嘅番薯,好惹味。餐飲:酸梅湯,係餐廳自家製嘅,有十分特出嘅烏梅味,加上山楂同酸梅味道,整體偏甜,好好飲。味道:8/10性價比:7/10🔸 麻辣三寶 麵  $84麻辣牛肉湯底,呢個食材基本上同上面個三寶麵差唔多,不過就係味道層次更豐富,微微辣、微微麻,配菜有生菜、雪菜粒、蔥花同埋炸蒜片,啱曬重口味嘅人士。跟餐小食:揀咗鹽酥雞,係台灣夜市嘅特色美食,雞件炸得十分酥脆, 配咗一啲炸脆咗嘅 辣椒葉,用嚟夾住炸雞一齊食,更加滋味。餐飲:珍珠奶茶, 呢個係正宗台灣珍珠奶茶,做得好地道, 唔會好甜,食完個台灣麵再飲返杯台灣奶茶, 感覺就似去咗台灣。味道:7/10性價比:7/10
🔸 招牌三寶牛肉麵   $82

性價比:7/10
2024-05-12
  • 招牌三寶牛肉麵
2024-05-13 21 浏览
安定商場開左好多新餐廳😉今日去咗呢間食台灣麵做晚餐首先裝修好靚,坐位好闊落,坐得好舒服😌QR Code 落完單,大約10分鐘就上齊食物👍🏻店員態度亦十分友善麻辣三寶牛肉麵:牛三寶果然係招牌菜👍🏻牛肉件件都好大塊,肉質好淋滑。半筋半肉嘅牛肉塊,層次好分明,肉位香軟,筋位Q彈👍🏻 麵條都好好味,吸收左麻辣湯底,麵條煙韌又惹味。 鹽酥雞排便當:雞扒炸得夠酥脆,仲有肉汁滲出👍🏻又香脆又juicy 😉 肉燥汁D肉粒都大大粒,啖啖肉😂啱晒食肉獸跟餐叫咗個麻辣撈牛肚,夠辣夠惹味刺激😂我用埋嚟撈飯👍🏻好正仲有杯珍珠奶茶👍🏻珍珠黑糖味好濃,奶茶又夠滑,好飲~整體味道幾好,特別係個牛肉麵😂我覺得直情正過台灣👍🏻值得一試
安定商場開左好多新餐廳😉今日去咗呢間食台灣麵做晚餐

首先裝修好靚,坐位好闊落,坐得好舒服😌

麻辣三寶牛肉麵

麵條都好好味,吸收左麻辣湯底,麵條煙韌又惹味。

鹽酥雞排便當

跟餐叫咗個麻辣撈牛肚,夠辣夠惹味刺激😂我用埋嚟撈飯👍🏻好正

仲有杯珍珠奶茶👍🏻珍珠黑糖味好濃,奶茶又夠滑,好飲~

鹽酥雞排便當
  • (麻辣)三寶牛肉麵
好少行到來H.A.N.D.S.,今晚朋友提議一起過來這邊食飯。原來這個商場都有幾多食肆,走了一圈後,決定食台灣野!來到位於商場zone a區域的「小胖台灣麵」。三寶包括了牛肉、牛筋和牛肚。牛肉厚身,口感軟腍夠味;牛肚爽脆有𡁻頸;而牛筋燉至半透明,入口充滿Q彈感。牛骨湯頭香濃鮮甜,牛味很香又不會過於油膩。麵條份量很多,掛汁帶煙韌口感。碗內另有生菜、紅白蘿蔔等配菜,頗為豐富。湯麵以外,還點了一客乾拌麵。同樣份量很多,麵條質感煙韌,拌上皮蛋、滷肉肉燥、青瓜絲、香蔥乾等,味道變得很香。鹽酥雞扒大塊,炸至脆卜卜,口感酥脆,帶著微微鹹香,肉質就嫩滑juicy。這個是一款涼菜。茄子拌五味醬,醬汁味道層次多變,既鹹又甜,既酸又辣,難怪名為五味醬。整體感覺都幾特別。2碗麵都加配了特飲。朋友點了珍珠烏龍奶茶,珍珠口感Q彈煙靭。而筆者點了凍朱古力,甜度可以自選,點了微甜。
!來到位於商場zone a區域的「小胖台灣麵」

招牌三寶牛肉麵

,牛味很香又不會過於油膩。麵條份量很多,掛汁帶煙韌口感
。碗內另有生菜、紅白蘿蔔等配菜,頗為豐富。
皮蛋醬滷肉香蔥乾拌麵(雞排)

湯麵以外,還點了一客乾拌麵。同樣份量很多

五味醬伴茄子

2024-05-10
五味醬伴茄子
2024-05-07 392 浏览
屯門友愛邨開咗一間好地道的台灣餐廳,阿媽話聽街坊講好好食,一定要試下台灣小食同埋牛肉麵。喺屯門站搭輕鐵兩個站就到,都算方便。餐廳好大,環境好舒適。🌟#半筋半肉紅燒牛肉麵這招牌菜好正!牛肉麵的湯頭濃郁,帶著濃厚的牛肉香氣,而牛肉大件,非常嫩滑,有一半是筋,一半是肉,吃起來口感豐富。湯裡還有蔬菜和配料,增添了口感的層次感。🌟+甘梅脆地瓜 ($ 14)🌟+ 台灣香酥骨 ($ 16)加十零蚊就有一份#甘梅脆地瓜和#台灣香酥骨 。甘梅脆地瓜是好正宗!地瓜炸得金黃酥脆,外層撒上甜甜的甘梅粉,吃起來酸酸甜甜,非常開胃。香酥骨外層酥脆,內裡肉汁豐富,搭配店家特製的醬汁,味道更加美味。🌟#日月潭奶茶茶香濃郁,加上適度的甜度和奶香,非常順口。🌟#芋圓仙草材料豐富,份量足,仙草凍口感滑順,搭配著Q彈的芋圓,清爽又美味。呢間餐廳係我最近食過最地道的台灣菜,能夠係屯門食到好有驚喜。不僅牛肉麵美味,其他的小吃和飲料也相當出色。店內的氛圍舒適,服務態度也很友好。如果你喜歡台灣小吃,可品嚐一番!

🌟#半筋半肉紅燒牛肉麵

🌟+甘梅脆地瓜 ($ 14)
🌟+ 台灣香酥骨 ($ 16)

🌟#日月潭奶茶
茶香濃郁,加上適度的甜度和奶香,非常順口。

🌟#芋圓仙草

• 半筋半肉紅燒牛肉麵
  • 甘梅脆地瓜
  • 台灣香酥骨
  • 日月潭奶茶
  • 芋圓仙草
2024-04-30 48 浏览
屯門愛定商場翻新後多咗好多唔同餐廳進駐,小胖台灣麵就係其中之一,今晚就試試佢。餐廳乾淨企理,卡位都好闊絡,坐得好舒服。而落單係用QR code,非常方便。😆😆我地一人叫咗一款,我就揀咗半筋半肉紅燒牛肉麵,朋友就揀咗雞扒麻醬黃瓜乾拌麵。紅燒牛肉麵既湯底加咗紅白蘿蔔,入口清甜,味道唔會好咸好濃,有種好似屋企煮既味道。用料都唔手軟,牛肉肉味香濃,而且炆得好淋身,完全冇渣,牛筋亦都軟硬適中,有咬口,整體非常唔錯。🥰🥰朋友既麻醬拌麵花生醬味濃郁,麵條都煮得恰到好處,有彈性之餘仲好掛個醬汁。而雞扒都炸得好香口,入面好juicy,好有台灣風味。😍😍我地叫多咗兩款小食,一個鹽酥雞粒,另一個係涼拌麻辣牛肚。個人比較鐘意牛肚,爽口之餘同麻辣汁都好夾,下次一定叫大份食!😙😙食台灣野又點少得珍珠奶茶,我地叫咗一杯普通珍珠奶茶一杯白桃珍珠烏龍茶。特別係白桃烏龍茶,有果香又唔會蓋過茶味,配埋珍珠,甜度適中,黎到記得叫返杯啦。😌😌

2024-04-26 90 浏览
我係住附近嘅,試過呢間餐廳嘅嘢食都唔錯,味道好,份量都夠,職員服務態度亦都友善(有一位職員除外),家中老人家話自己落嚟食飯落單時嘅問題比較多,職員都耐心解答。惟一可以改善嘅係追加小食份量太細,但總體都好滿意,所以開幕到E+我同家人一星期分別至小都會來兩三次。不過唔記得幾時開始餐廳來左個高大嘅男職員,基本上我來嘅時候佢都係在收銀。有一次我一家大細來食緊飯嘅時候,突然聽到嗰位男職員在收銀大聲呼喝其他職員”邊個包㗎外賣?”“我問邊個包㗎外賣?” 嗰位職員嘅聲量大同態度差到我附近嘅客人都紛紛擰轉頭去睇發生咩事,但當時我哋以為只係佢地同事之間既出錯所以並冇為意太多。之後有一日平日我大概五點多來食點嘢,當時餐廳只有幾檯客人,有一個客人坐喺角落頭,不停撩職員講嘢,突然嗰位男職員喺收銀走出嚟大聲指着果位客人喝罵,佢話 ”飲你就飲!唔好嘈住我啲客!”嗰位客人應該都俾佢嚇到,直到我離開之前個客人都冇再講過一句說話。當時我都嚇一跳,客人只係正常講嘢聲量都要俾人罵,乜餐廳唔比講嘢嘅咩?其他人一家大細來嘅話下場會唔會同佢一樣?我相信以呢位職員既態度,應該唔係第一次或者最後一次咁樣對客人,希望餐廳正視問題以免出現
我係住附近嘅,
試過呢間餐廳嘅嘢食都唔錯,

”邊個包㗎外賣?”
“我問邊個包㗎外賣?”

其他人一家大細來嘅話下場會唔會同佢一樣?

希望餐廳正視問題以免出現下一位受害者。
2024-04-11
2024-04-20 129 浏览
今天過來食晚餐客人不是太多我與朋友叫了雞扒便當及鴨屎香手打檸檬茶便當🍱很快到了但手打檸檬茶遲遲未到我們以為製作需時,所以耐心等候誰知一等已經20分鐘,所以與店員反映。終於到22分鐘來了一杯但另一杯仍未見到,於是再追問店真,但一班店員聽完好似冇聽一樣,繼續與同事聊天,有傾有笑,還向其他店員飛吻。時間已到30分鐘,於是第三次再追問一次店員。等到33分鐘終於來了第二杯手打檸檬,邊緣沒有任何歉意及解釋,放下檸檬茶就走了。心情非常差😤🤬食物味道正常,但服務有待改善。
今天過來食晚餐
客人不是太多
我與朋友叫了雞扒便當及鴨屎香手打檸檬茶
便當🍱很快到了
但手打檸檬茶遲遲未到
我們以為製作需時,所以耐心等候

誰知一等已經20分鐘,所以與店員反映。
終於到22分鐘來了一杯

時間已到30分鐘,於是第三次再追問一次店員。

心情非常差😤🤬食物味道正常,但服務有待改善。

2024-04-16 73 浏览
屯門友介紹一門位於安定商場內的一間台灣麪, 足料之餘仲好好味🤤… 當然要去食下。 (5⭐️最高)▶️濃・番茄大骨湯麵(5⭐️) 當中的番茄大骨湯麵,味道濃郁,會啖湯都有骨嘅鮮甜味,亦都會有蕃茄酸酸甜甜嘅感覺。而我選擇了排骨酥🤩,冇任何dressing, 放在湯裏令到湯的肉味更加濃郁😜。 額外點了南蚵仔肉巻,份量唔會太大,而咬落會有鎮靜肌肉碎香同埋蚵仔嘅鮮甜😍▶️鴨屎香手打檸檬茶鴨屎香檸檬茶,有一種特別的清涼嘅感覺🥰。 每次我都會覺得飲完鴨屎香檸檬茶之後喉嚨會非常舒服👍🏻。 ▶️招牌三寶牛肉麵 (5⭐️)三寶牛肉麵 當中包括有牛肚、牛筋、半斤半腩的牛腩。半斤半濫是指唔會太肥,但又好滑溜嘅位置而且煮得好腍身入口即溶,而且用都好入味。▶️珍珠奶茶🧋入口香濃又滑,珍珠而且好彈牙。

▶️濃・番茄大骨湯麵(5⭐️)
濃・番茄大骨湯麵

▶️鴨屎香手打檸檬茶
鴨屎香手打檸檬茶

▶️招牌三寶牛肉麵 (5⭐️)

▶️珍珠奶茶🧋
珍珠奶茶

入口香濃又滑,珍珠而且好彈牙。

濃・番茄大骨湯麵
鴨屎香手打檸檬茶