夜晚8點幾去到餐廳,見到冇乜人,覺得正啦,平安夜唔洗同人逼,點知仲嬲過同人逼!一開始睇緊menu時,見到有個雜錦鍋,於是問侍應雜錦鍋有d咩,個中年女侍應竟然答「我都唔知喎」,對望左兩秒,佢先話叫同事黎答。等左一陣,係冇人黎答既。我地諗住既然唔知就唔食呢樣啦,叫其他野算。打算落單,舉左勁耐手先有人見到。我必須講當時真係唔多客。大部分客都已經食緊,個場唔忙。只係三個staff企埋一齊唔知做乜。落完單,等左一段時間,終於同時上左冷盤同炒四季豆。真心唔知點解連冷盤都上得咁慢,個四季豆仲要勁淡。想食得好健康既話,呢個一流。食完呢兩碟後,又一路等等等,催左兩次d野食都未黎。最後忍唔住取消未上既野食,呢個時候竟然話煮好。煮好都唔食啦!等左咁耐!簡直浪費時間!我地堅持唔食同埋單。最後有位疑似經理既男人過黎同我地道歉同waive左我地冷盤同四季豆既錢。呢個都講埋出黎啦,廢事比人覺得唔洗錢仲要差評,但其實唔係錢既問題,問題係我平安夜既晚餐食到背脊骨落,而且只係食左個冷盤同冇味既四季豆。雖然餐廳係新開,但侍應質素、上菜速度、食物質素都真係有好大既改善空間。

2019-12-24
庆祝纪念
平安夜
2019-12-23 279 浏览
第一次來這裡吃飯,進來就看到環境非常優雅,還以為是西餐廳。川粵主題,有川菜和粵菜,因為個人很喜歡吃川菜吃辣,這次就主要吃了川菜。川菜出乎意料的好吃,比其他家米其林的川菜味道都好。尤其是辣子雞,雞裡嫩外酥,辣子非常香。還有酸菜魚,可以上來先喝湯,再吃魚,味道不輸內地的太二酸菜魚!保障環境也很好,大包還可以唱k嗨歌,非常不錯。服務也是一流,服務生換菜碟非常勤快,服務態度非常友好。下次還會來這裡吃,平均價格也不貴。
第一次來這裡吃飯,進來就看到環境非常優雅,還以為是西餐廳。
保障環境也很好,大包還可以唱k嗨歌,非常不錯。
服務也是一流,服務生換菜碟非常勤快,服務態度非常友好。
下次還會來這裡吃,平均價格也不貴。
  • 辣子雞
  • 酸菜魚
  • 芛片鮑魚
2019-12-17 381 浏览
同朋友慶生日,朋友喜歡吃川菜,所以去左試銅鑼灣新開的川菜餐廳,有驚喜!聽講廚師做過三希樓,所以川菜真係水準。食物種類多,除左一般川菜,仲有海鮮同粵菜小炒,所以唔食得辣的朋友都ok。前菜點左蒜泥白肉、酸辣魚皮同涼伴海蜇雲耳。蒜泥白肉出色,必吃!魚皮都好爽口。川菜點左水煮安格斯牛肉同辣子雞,有朋友唔係好食得辣,所以叫左小辣,又香又麻,正。另外呢度有好多海鮮選擇,點左花雕蟹、椒鹽鮑魚、豉油王瀨尿蝦同豉椒炒蟶子,蟹同鮑魚超水準,全部都好新鮮!好好味,一定要試。除左食物質素高,環境同服務也好好,下次會再來。

除左食物質素高,環境同服務也好好,下次會再來。

• 蒜泥白肉
  • 花雕蟹
  • 椒鹽鮑魚
  • 水煮安格斯牛肉
2019-12-15 413 浏览
餐廳位於銅鑼灣非常方便,喜歡食辣嘅我又想有靚景,於是我約埋三五知己去試吓。餐廳環境寬闊,窗邊位置可以觀賞維港夜景。食物方便我特別推介辣子田雞~皮脆肉嫩,麻辣牛肉豆腐腦,毛血王啲血好滑,胡椒蝦好香,水煮桂花魚唔錯。第一次食小龍蝦,啲汁非常正,即刻愛上咗。除咗辣野,都有好味嘅椒鹽鮑魚。最後食咗個「桂花冰粉」甜品,雖然我不喜歡桂花味嘅野,最後都食晒。果然冇去錯,對着靚景品嚐美食,把酒談心,值得推介。下次再去試吓其他菜式。餐廳將於12月13號正式開張,喜歡食辣嘅朋友值得一試👍🏻👍🏻
餐廳環境寬闊,窗邊位置可以觀賞維港夜景。
辣子田雞
小龍蝦
胡椒蝦
冰粉
2019-11-28 696 浏览
食店位於銅鑼灣,店租-定貴,在這非常時期試業,作為消費者就寫寫食評以示支持!-行七人找新食店吃飯,在Openrice訂座,註明生日,來電確認訂座時主動說送上壽包(第-驚喜),之後說安排窗口圓桌可遠眺維港美景(第二驚喜)。入座時說因試業全單八折(第三驚喜),我個人喜歡吃前菜和杏汁豬肺湯,甜品也很美味。經理Marco說中午有點心呢~正式開業日是12月13日!