一段时间没吃辣,甚是想念,和朋友逛朗豪坊,发现居然新开了一家川菜,看起来挺不错的就试了一下这一试直接把自认为很能吃辣的湖南人广西人干懵逼了🥢成都水煮鲜鱼片辣度总5,我还想着保守一点,点了个3,大家不要轻易尝试,3已经是BT地狱辣了,不敢想象5是怎样的一上桌面上全是浮起来的辣椒🌶红彤彤的令人食欲大增,又麻又辣,但又停不下来,👄都肿了😂我们加了牛百叶、莴笋、金针菇、红薯粉,这几个不踩雷,煮进去都很好吃😋🥢成都麻婆豆腐好好吃!!!推荐👍🏻对比水煮鱼我觉得这个没啥辣度,但是很够味,豆腐超级嫩滑,酱汁很香,拌饭肯定超好吃🥢黄金翡翠是咸蛋黄炒四季豆和秋葵,非常香!秋葵是像零食那种脆脆的秋葵干🥢拔丝士多啤梨🍓这个上桌直接吸引了隔壁桌老外的目光,非常考验厨师的技术了,这个拔丝拉的好漂亮!!草莓是甜的微酸,一点也不踩雷放心点
这一试直接把自认为很能吃辣的湖南人广西人干懵逼了

🥢成都水煮鲜鱼片

🥢成都麻婆豆腐

🥢黄金翡翠

🥢拔丝士多啤梨🍓

已經不止1⃣️次去朗豪坊逛逛的時候被他家吸引了所以這次我就不忍啦‼️‼️直接進去品嘗了😋·🐟南充特色酸菜魚份量算是hin大的了,足夠2⃣️人份✅魚肉也是又大塊又厚,吃著就hin🈵️足✅湯底又是酸酸辣辣的,伴著紅薯粉我一個人乾掉了兩碗😱-🍥成都麻婆豆腐他家肉末給的超多的‼️豆腐吃起來也hin是嫩滑用它來拌飯真的巨巨下飯‼️-🍖老家糖醋小排骨端上來色澤均勻吃起來是那種酸酸甜甜的-🥓蒜烤豬頸肉這道菜我真的巨i❤️🈶️甜甜的味道,再加上一些乾蒜片真的好好吃🤤肉質也不柴
已經不止1⃣️次去朗豪坊逛逛的時候被他家吸引了
所以這次我就不忍啦‼️‼️直接進去品嘗了😋
🐟南充特色酸菜魚
份量算是hin大的了,足夠2⃣️人份✅
魚肉也是又大塊又厚,吃著就hin🈵️足✅
湯底又是酸酸辣辣的,伴著紅薯粉
我一個人乾掉了兩碗😱
端上來色澤均勻
吃起來是那種酸酸甜甜的
🥓蒜烤豬頸肉
這道菜我真的巨i❤️
🈶️甜甜的味道,再加上一些乾蒜片
真的好好吃🤤肉質也不柴
2023-09-11 394 浏览
川莊 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓12號舖✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿食辣一定要約埋食得辣既朋友仔先可以去食。咁先爽。太耐冇食過「水煮魚」,叫左一大份。啲魚份量好足夠。仲可以叫4樣配料。啲菜好入味,真係辣得好正。😋😋😋😋😋😋😋😋八寶茶酸辣土豆絲招牌水煮系列「成都水煮鮮魚片」例牌價配四款配料😋😋😋😋😋😋😋😋總結🤓其實都算好有水準嘅餐廳。總算幾好食呀👍大家可以值得一試。鍾意食辣既朋友一定要一試🥰
川莊 (旺角)

配四款配料
😋😋😋😋😋😋😋😋

總結🤓
2023-09-09
外觀:酸菜魚上桌時,令人眼前一亮,因為盛載的器皿很大個,只有一片片的魚肉漂浮在湯中,除了酸菜與薯粉,沒有其他配菜,要另加錢配。小饅頭新鮮炸出來但不是太熱,金黃香脆!燒生蠔面也鋪滿蒜蓉辣椒和味粉,令人食慾大增!口感:第一口下去,感受到盧魚新鮮的口感。魚肉軟嫩,辣度酸度也足夠。不太油膩,但辣度和酸度沒有客製化選擇。小饅頭口感煙韌,冷了也好吃生蠔偏細隻,蠔殼清理不干淨,影響口感!滋味:酸菜魚的湯汁中融合出一種獨特的風味。酸味來自酸菜的發酵,而辣味則來自辣椒的熱辣香氣,但味道比較單調,沒有骨湯的濃厚層次!服務:員工不會主動過來收拾枱面或加水,但提出要求他們會過來協助。結語:總而言之,性價比不高,味道也中規中矩!
外觀:

小饅頭新鮮炸出來但不是太熱,金黃香脆!

燒生蠔面也鋪滿蒜蓉辣椒和味粉,令人食慾大增!

口感:

小饅頭口感煙韌,冷了也好吃

生蠔偏細隻,蠔殼清理不干淨,影響口感!

滋味:

服務:
員工不會主動過來收拾枱面或加水,但提出要求他們會過來協助。

結語:
總而言之,性價比不高,味道也中規中矩!
2023-09-09
  • 甜奶迷你小饅頭
上星期五晚去呢間野食晚飯,4個人食左$12xx.. 我地6點幾就坐低坐,因為重有人未到,所以叫左野飲先,其間-位女侍應態度非常差,時時想趕我地走,話只限食-個半鐘頭!攞走menu唔比我地叫野食,未食完野就攞張單黎要我地埋單!我見個場其實重有幾張兩人枱,合埋可以變4人,同出面只係得幾個人等緊!佢哋呢種服務態度,真係只想趕客!呢位女侍應成功左,佢想趕走我地'我哋幾個都決定-定-定唔會再黎佢哋呢到食野
2023-07-03 399 浏览
因為生日個位朋友想食,所以就黎左呢間位於朗豪坊既餐廳食川菜,入到去啲價錢比我想像中貴,應該係話比我食開既川菜貴,可能呢間坐落朗豪坊高層,舖租比較貴嫁,諗左好耐都係覺得叫左2人餐比較抵,我地有3個人一開始都驚唔夠食,但估唔到佢個2人餐係有咁多野,其實唔應該叫2人餐應該係3人餐,如果4個女仔食其實都一定夠食,講下食物質素,雖然價錢係貴但食物質素都唔錯,佢好多野都好入味,再加上每碟份量都唔小,推介個黃金炸魚皮
2023-05-29
2023-06-14 376 浏览
點了3道菜和1 飲品水煮牛肩肉, 濃湯茶樹州翡翠苗和辣肉碎窩蛋飯水煮牛肩肉, 有5級辣 1-5分, (1是小辣 5 輕辣)點了1是辣, 但本人覺得也好辣, 建議不能吃辣不要吃這道菜可免貴可加任選3樣小菜 (我加了牛肚,牛柏葉,娃銈菜和蒿麗菜)辣味非常, 吃到一邊流汗, 一邊喝茶濃湯茶樹州翡翠苗這道菜可算是可把辣氣中和, 菜苗好嫩, 入口容易, 也有濃湯浸入, 可以一點辣肉碎窩蛋飯非常普通, 和快餐店差不多, 不建識點, 價錢也偏貴不好喝,  大家喝茶好了, 因為每人己收HK$15 茶錢, 茶比特飲更好喝
點了3道菜和1 飲品
水煮牛肩肉, 濃湯茶樹州翡翠苗和辣肉碎窩蛋飯
水煮牛肩肉
水煮牛肩肉, 有5級辣 1-5分, (1是小辣 5 輕辣)
點了1是辣, 但本人覺得也好辣, 建議不能吃辣不要吃
辣味非常, 吃到一邊流汗, 一邊喝茶

濃湯茶樹州翡翠苗
濃湯茶樹州翡翠苗

辣肉碎窩蛋飯
辣肉碎窩蛋飯
非常普通, 和快餐店差不多, 不建識點, 價錢也偏貴
法國香梨冰茶
题外话/补充资料: 限當日限時90分鐘, 但冇人坐可繼續坐
2023-06-08
  • 水煮牛肩牛
2023-06-07 244 浏览
同女朋友2個人去食費事叫咁多食唔哂 又想食多幾味 所以冇好似大家咁叫水煮牛/酸菜魚嗰啲咁大盤 所以決定叫小菜就算 點知就出哂事奶油津白啲奶油味道可以 但啲texture好”結” 同金寶湯開出泥一模一樣樣 啲菜亦冇煮冧 菜左菜味汁有汁味 但就一啲都唔入味紅油餃子啲紅油冇味 啲豉油同燒味舖啲豉油雞一樣味 餃子就唔洗講係普通嘢 姐係喺一碟餃子度食到豉油雞味 唔知食左啲乜最嬲嗰樣係葱爆牛肉 $178炒出泥係幾大碟 但係係 乾炒牛河味?我食到呆左 同我大排檔食乾炒牛河一模一樣 好彩佢枱面放左幾枝辣粉畀我 撒啲落去覆蓋左啲味先冇咁嬲不過杯八寶茶係味道唔差 但茶價$15位 值唔值大家自己諗

不過杯八寶茶係味道唔差 但茶價$15位 值唔值大家自己諗

2023-06-07
2023-06-03 194 浏览
喺旺角諗唔到要食啲乜嘢,行吓行吓搵吓搵吓最後就去咗朗豪坊川莊到試下。印象中呢一間餐廳都喺朗豪坊屹立多時,今次就嗌咗:1)成都水煮鮮魚片(配金針菇、鮮腐竹、木耳、水晶粉皮)⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)酸辣土豆絲 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)家鄉手抓餅 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今次呢個水煮鮮魚片嗌咗第二個辣度,始終另一半仲係喉嚨有啲唔舒服所以就唔嗌咁辣,但其實第二個辣到已經辣到我哋流晒鼻水,啲魚片好爽滑,熟度恰到好處。配料亦都吸晒啲水煮汁,只係啲粉皮有少少偏韌。酸辣土豆絲個酸味就唔算出,廚師切到土豆絲好特別,唔似坊間嘅土豆絲,佢係好似麵一樣,幾可亂真。手抓餅本人就覺得點整都唔會難食嘅主糧黎,只要佢係烤返熱脆身唔係叮翻熱,已經好好味,所以呢個手抓餅係合格嘅,但佢無用手抓過無碎上,咁究竟係薄餅定手抓餅呢?呢點就係一個扣分位。食完3個都已經飽到郁唔到,埋單$4xx,呢間嘅辣確實係比我所想嘅辣,好彩有聽職員所講,所以如果對於辣好有興趣嘅人就千祈唔好錯過。
2)酸辣土豆絲 ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
3)家鄉手抓餅 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-06-03
2023-05-23 194 浏览
朋友突然吹雞食dinner,我地就入左川莊,order左黃金翡翠、辣妹子乾煸肥腸、甜奶迷你小饅頭同埋黑椒雞泡魚乾等等。《黃金翡翠》裡面有四季豆同秋葵,每條四季豆同秋葵都包裹住咸蛋黃,而秋葵已經焗到乾身,食落去好脆,色香味俱佳!《辣妹子乾煸肥腸》肥腸炒得好香,加埋辣椒同香料,辣而不失風味。《黑椒雞泡魚乾》雞泡魚乾燒到微脆,但配黑椒粒有d奇怪,黑椒搶曬雞泡乾原本嘅味道。《辣蒜燒生蠔》生豪都幾大隻幾肥美,加埋大量蒜蓉同辣椒粒,好惹味!《甜奶迷你小饅頭》呢個細細嘅甜品好好食,飯頭外脆內軟,再配埋甜甜嘅煉奶,香甜可口。整體來講,食物質素唔錯,而且服務都好好,環境舒適,係一個好適合同朋友聚餐嘅地方。

黃金翡翠

黃金翡翠
辣妹子乾煸肥腸
甜奶迷你小饅頭
2023-05-20 258 浏览
和朋友半年未見,相約聊天交流近況。朋友指想吃中餐,想起數月前曾經品嚐過這間餐廳,覺得水煮魚和炸饅頭均表現不俗,故邀約友人來川莊吃飯。餐廳人流不多,和朋友18:45入座,直到晚上9時多才離座,整晚餐廳都未有滿座情況。餐廳環境不錯,很寬敞,有部分卡位,部分四人桌,桌子之間均保留適當距離,即使需要出入沙發位置都游刃有餘。入座後,店員會安排每位食客一杯八寶茶,還有一壺熱水讓食客續杯,根據川莊的官方資料,八寶茶選用玄米茶,加入了紅棗、杞子、圓肉、冰糖、菊花、陳皮、甘草。八寶茶味道有點像麥茶,泡久了再有一點甘甜味。相信冬天會很喜歡這杯熱茶,在吃膩的時候,亦可淺嚐一口八寶茶。由於我上次已經吃了水煮魚、炸饅頭和糖醋小排,友人建議這次點些新意思,最後決定選擇酸菜魚、辣蒜燒生蠔和重慶黑糖糍粑。由於糍粑需要盡快享用,特意叮囑店員「後上」糍粑,可惜最後還是在進食途中突然上菜,這點令我和友人對餐廳的服務扣了一點分。下單不久便上了酸菜魚。桂花酸菜魚 $318酸菜魚可以選擇辣或不辣,沒有辣度和酸度選擇。與水煮魚不同的是,水煮魚可以免費選四款配料,亦可選擇辣度,但酸菜魚沒有,如果需要額外加配料,每種配料售價$18-$
八寶茶

由於我上次已經吃了水煮魚、炸饅頭和糖醋小排,友人建議這次點些新意思,最後決定選擇酸菜魚辣蒜燒生蠔重慶黑糖糍粑。由於糍粑需要盡快享用,特意叮囑店員「後上」糍粑,可惜最後還是在進食途中突然上菜,這點令我和友人對餐廳的服務扣了一點分。

下單不久便上了酸菜魚
桂花酸菜魚

桂花酸菜魚 $318
酸菜魚可以選擇辣或不辣,沒有辣度和酸度選擇。與水煮魚不同的是,水煮魚可以免費選四款配料,亦可選擇辣度,但酸菜魚沒有,如果需要額外加配料,每種配料售價$18-$29。酸菜魚可以選擇普通特色酸菜魚,或特定的桂花魚,另有例牌價和珍寶價,普通酸菜魚例牌價$238,珍寶價$338;桂花魚例牌價$318,珍寶價$438。和友人果斷選擇例牌桂花魚。

例牌的份量很多,正常食量的話,相信足夠3人享用,如果是食量較小的食客,可能可以4人分享,因為我兩次和女性友人均吃不完一整份例牌。一大鍋酸菜魚配有極大量酸菜(很高興呢)、應該大約十數至二十大塊魚塊,和很多薯粉。酸菜魚湯底整體偏酸,大概是中至大酸的酸度,恰巧很合我口味,我喜歡酸食,一開始辣度不高,但隨著時間,辣度慢慢出來,應該大概有中小辣的辣度,不嗜辣者記得選擇不辣。薯粉煙韌度很好,十分Q彈,吃了兩個小時依然可以保持Q度,十分欣賞。掛湯度很高,將湯底的味道完全帶到薯粉上,將薯粉配著酸菜一起服用,增加酸度,十分惹味。桂花魚每塊都很大塊,魚肉很厚,但口感很好,很滑不「鞋」,但今次的魚是近著魚腩位置,、有些連皮的魚肉,我不太喜歡魚腩位置的魚肉,嫌其太油膩,略嫌可惜。但君子所好各有不同,上次的水煮魚亦非魚腩位置,看來都是運氣之說。
接著,店員送上了辣蒜燒生蠔
辣蒜燒生蠔 $188/6隻
盼望著吃燒生蠔數月,今日終於有機會吃到,我本來是幾期待的。生蠔的表面有大量蒜泥,配上很多辣椒碎。入口卻大為失望。生蠔的大小中等,以平均約$31一隻生蠔的價錢,不算太大,但未至於太「縮水」。失望的是,辣椒的調味過重,導致生蠔整體過辣,蓋過生蠔本應有的鮮味,就連蒜泥的香氣都有點被過重的辣味壓下去。整體而言,不推薦這道菜。

店員甫收起完吃的生蠔盤子,就馬上端上糍粑,令我和友人很錯愕,因為我們以為店員會在先詢問,或待我們指示才上菜,但既然店員已經上了糍粑,我和友人只能先轉戰糍粑,再繼續吃酸菜魚。
黑糖糍粑
重慶黑糖糍粑 $52
這個糍粑很有驚喜!十分推薦!外皮很薄,是屬於薄脆的那種,不是硬脆。每條糍粑十分小巧,口感很軟糯卻不黏牙。配上黑糖甜度剛好,正好我和友人因為酸菜魚太辣,吃了數口糍粑可以稍為解辣。本來擔心糍粑會吃滯,但份量剛好,兩個人分享完全沒有負擔。
水果茶、芒果沙冰
特大新鮮果茶 $62
這杯果茶我上次都有叫,有足足770ml,配著越來越辣的酸菜魚,解辣和解膩一流。但水果茶茶味很淡,帶有一點甜味,配有一粒草莓、數小粒火龍果、數片香橙和青檸片。這杯飲品非常巨型,可參考以下圖片的比例,實物比照片更大。友人則叫了芒果沙冰。店員指這兩款飲品都是最暢銷的飲品。

這次和朋友匆忙離席,忘記拍下餐牌和收據。總括來說,我應該還會繼續到訪朗豪坊的〈川莊〉餐廳。
2023-05-19
桂花酸菜魚
黑糖糍粑
2023-05-18 121 浏览
早果排突然間好想食辣,諗起呢間嘢,特登全家過嚟食晚餐。叫咗個水煮牛魔王,有牛雜牛腸牛筋牛柏葉等等,比我想像中好食。之後叫咗半打蠔,啲生蒜加香辣味,配搭得非常好。之後,叫咗啲小朋友啱食嘅食物,炸饅頭都係保持水準好味,但就細碟咗好多,湯餃味道都唔錯,整體都推介
2023-05-18 149 浏览
下午5點係OpenRice 網上落單,remark 寫7:15取。6點幾餐廳打電話嚟問做咩仲唔拎,次次都唔睇remark, 次次黎拎D野都係凍。咁無心做不如唔好做啦。

6點幾餐廳打電話嚟問做咩仲唔拎,

次次都唔睇remark, 次次黎拎D野都係凍。

咁無心做不如唔好做啦。
外卖自取
2023-05-17 185 浏览
📍川莊心心念念想食川菜,於是又去左食川莊😆今次特登嚟試佢招牌嘅酸菜魚🐠🐠招牌酸菜魚 $338佢係南充特色酸菜魚-桂花魚,魚嘅肉質比較好,幾嫩滑,而且冇魚骨,好加分😆味道上幾惹味;份量亦都好足料,亦都俾你揀想要嘅配料,咁今次就揀咗蓮藕片、萵筍條同埋木薯粉條,份量十足,食到底都仲有,吸收埋啲湯汁,麻辣既感覺好上癮!份量其實都真係好多,所以3-4個人share食就差唔多啦👍🏻🌶️麻辣鴨血 $160喺出邊好少食鴨血,因為出邊好多都唔好食🥲但呢碟見到好多人叫,於是就膽粗粗要嚟試吓~鴨血嘅份量勁多,大概都有十幾嚿;個質地係硬身嘅,唔會淋到夾唔起果種~而個醬汁就比較稠身既,鴨血亦都好吸收啲醬汁,所以特別好食!🌈七彩雞翼拼盤 $75顧名思義就係有七種唔同顏色既食材整成嘅七彩雞翼,當中有三款辣味雞翼同四款唔辣嘅雞翼,味道包括香辣/麻辣/韓式辣/ 紫薯/芝麻/沙律醬 /同芝士,每食一隻都有唔同嘅味道😆覺得香辣同麻辣味幾好食,雞翼面頭淋咗特製嘅辣醬,會有種愈食愈開胃嘅感覺;但!可能當晚人流太多,廚師趕住出餐,啲雞翼有啲燒唔熟,眼見仲有血絲🥲所以扣左少少分~🍹特大新鮮果茶 (700ml) $62食咗咁多辣嘢,一
📍川莊

七彩雞翼拼盤

🌈七彩雞翼拼盤 $75

特大新鮮果茶

🍹特大新鮮果茶 (700ml) $62
食咗咁多辣嘢,一定要帶返杯嘢飲解下辣🥵叫咗杯比較健康嘅新鮮果茶飲,水果好足,食到有橙、火龍果、檸檬等等嘅水果喺裏面,味道方面就同出邊差唔多啦,不過不失😗

⭐️好味指數:8/10

📍川莊 (旺角)
招牌酸菜魚
麻辣鴨血
特大新鮮果茶
  • 新鮮果茶
2023-05-06 173 浏览
《20磅超巨型桂花魚酸菜魚!》#eatwithpeach中菜講到川菜,位於旺角朗豪坊12樓嘅川莊一定冇得輸,敢講係全香港最好食嘅平民川菜餐廳之一!餐廳主打各色各樣嘅超大碗麻辣水煮魚同酸菜魚,每枱至少都會見到1-2兜。作為麻辣菜關注組成員,係門口等候入座時聞到川菜嘅麻辣辣香已經垂延三尺🤤🌟餐廳分為室內同室外兩個部分。室內樓底高,地方寬敞,十分舒適,坐窗邊位仲可飽覽角夜景;室外嘅天花頂係朗豪坊嘅頂部,樓底比室內更高,地方比室內窄少少,夜晚燈光較室內暗,氛圍較浪漫。💁🏻‍♀️招牌南充特色酸菜魚---桂花魚(無辣)$468餐廳所有水煮食物都有兩種份量,包括珍寶(大)同例牌(小)。而呢道菜我地揀左珍寶。菜式份量非常巨型,瓦碗直徑14寸,連湯帶魚同碗一共共有20磅,係20磅!!!桂花魚連帶魚皮,滑得來仍然保留魚肉紋理,絕不糊爛,加上肉質豐滿,肥美彈牙,且細骨極少,真係值得一讚!配菜方面,酸菜鹹酸度足夠,莖部爽脆。另外,嗌一碗水煮食物可以揀4款配料,而我地揀左好煙韌嘅木薯粉、好爽口嘅金針菇同牛排、同爆芝嘅脆皮芝士腸。整體而言,食物烹調水平同質素非常好。💁🏻‍♀️成都水煮鮮魚片(辣度:3個辣椒)  $26
《20磅超巨型桂花魚酸菜魚!》

#eatwithpeach中菜

💁🏻‍♀️招牌南充特色酸菜魚---桂花魚(無辣)$468

💁🏻‍♀️成都水煮鮮魚片(辣度:3個辣椒)  $268
水煮魚方面,我地揀左例牌(小),份量大概有差唔多珍寶(大)一半。魚肉肉質雖然不及桂花魚,但依然鮮嫩滑溜,配上數款花椒同辣椒調味,魚片辣中帶麻,麻中帶香,非常入味。辣度方面,對食開譚仔小辣嘅小篇而言,3個辣椒已經辣到流鼻水,但辣得黎又好過癮!配菜方面,所有材料都非常入味,麻香好重但辣到飛起,要食下停下再食。我地嗌左口感煙韌嘅水晶粉皮、超爽口彈牙嘅牛柏葉、既大條又厚實嘅嘅海帶、同埋仍然保留肉汁嘅豬皮。除左辣得濟之外,水煮魚黎講係小篇食過最好食之一。

💁🏻‍♀️甜奶迷你小饅頭 $42
小饅頭外型超可愛,每粒大概有1/4個饅頭咁大,每人食兩粒,可以滿足下食炸饅頭嘅口隱外,仲可以留多啲胃試其他菜!迷你饅頭外表金呈黃色,炸得好靚。口感方面外脆內軟,沾上冷凍嘅煉奶食,冰火交融嘅感覺,加上甜滋滋嘅味道,好正!如果食曬啲野仲有肚嘅話,一定會encore!!

💁🏻‍♀️醋香皮蛋豆腐 $39
皮蛋晶瑩剔透,口感十分軟綿;豆腐豆味突出,口感非常嫩滑。配上冰涼酸甜醋汁,令整到菜味道層次更上一層樓。冷盤前菜黎講,開胃指數100分!

💁🏻‍♀️酸辣土豆絲 $39
又係一個非常開胃嘅冷盤前菜。酸辣度唔會好辣,幾野味。土豆絲份量多,每條都好爽口,唔會溶溶爛爛。整體而言不過不失。

以上為6人聚餐所點嘅份量,因為珍寶份量嘅水煮菜式真係好大份,記得預翻大家食量點菜!另外,呢度嘅1300ml超巨型水果茶都好出名,個杯差唔多前臂咁長!小篇見好多枱客都有點,但我地冇😭黎緊去呢度食嘅朋友不妨一試!

😍整體評分
instagrammable:🌟🌟🌟🌟

——————————————————————
川莊
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓12號舖

#美食 #香港美食 #旺角美食 #九龍區美食 #川菜 #川菜推薦 #水煮魚 #酸菜魚 #炸饅頭 #中菜 #情侶好去處 #香港打卡 #打卡景點 #打卡餐廳 #拍拖好去處 #餐廳 #餐廳推介 #假日好去處 #食好西 #美食攝影 #hkfoodie #hkgirl