2019-02-27 585 浏览
平時搭巴士去屯門方向都會望到帝景酒店,終於有機會嚟到呢到食下buffet!雖然位置聽落好似有點偏僻,上網一search之下其實喺荃灣地鐵站樓下可以乘坐酒店巴士直達酒店,都幾方便。今個月酒店自助餐以黑松露做主題,所以食材方面好多款都同黑松露嚟個crossover,例如:黑松露芝士焗龍蝦、黑松露芝士焗蠔、黑松露白菌海鮮長通粉等等。餐廳內樓底好高,枱與枱之間唔會好迫,絕無壓迫感,坐得幾舒服。🔹 黑松露芝士焗龍蝦餐廳會每人送半隻黑松露芝士焗龍蝦,龍蝦有成隻手掌咁大,黑松露同蘑菇鋪滿上面,焗得幾入味,龍蝦肉唔會焗到太韌。🔹 黑松露芝士焗蠔大愛呢款焗蠔,全部都係我鍾意嘅配料😍 雖然黑松露同芝士味都幾重,但都食到蠔嘅鮮味👍🔹 黑松露白菌海鮮長通粉既然主題係黑松露,當然唔少得要食埋個長通粉😂 海鮮配料略嫌唔夠多,但調味做得都不錯。🔹 冷盤:長腳蟹、翡翠螺長腳蟹肉質都幾juicy同新鮮👍 翡翠螺大大隻,肉質厚實,啖啖肉。🔹 喇沙湯底湯底雖然唔係好重喇沙味,但係都尚算香濃,帶有少少辛辣口感。配料方面有芽菜、豆卜、肥牛等,如果想再豐富啲,可以係旁邊自己夾件海南雞放落去,自己crossover返😂 咁樣配搭

🔹 黑松露芝士焗龍蝦

🔹 黑松露芝士焗蠔

🔹 黑松露白菌海鮮長通粉

🔹 冷盤:長腳蟹、翡翠螺

🔹 喇沙湯底

湯底雖然唔係好重喇沙味,但係都尚算香濃,帶有少少辛辣口感。配料方面有芽菜、豆卜、肥牛等,如果想再豐富啲,可以係旁邊自己夾件海南雞放落去,自己crossover返😂 咁樣配搭都幾好味!

🔹 刺身

刺身吧同杯裝甜品都喺餐廳門外,大家唔好忽略咗佢哋呀😂 刺身雖然款式唔算太多,但無限你一次只可以點幾多件,所以要哂唔同款都得,刺身都幾鮮甜。

🔹 多款Haagen Dazs雪糕 + 雀巢雪糕

有我最愛嘅Haagen Dazs雪糕😍 仲要有六款口味揀,超開心😋 另外仲有四款雀巢雪糕揀,當中仲有出面好少見嘅紅豆味雪糕,正!

🔹 斑蘭蛋糕 + 藍莓芝士蛋糕

平時buffet除咗主攻杯裝雪糕之外,仲會睇下有啲咩handmade蛋糕揀。斑蘭蛋糕軟綿綿,咬落去好軟熟,有種空氣感嘅彈性感覺,味道清香,唔會太甜。另外一款藍莓芝士蛋糕都不錯!藍莓醬甜酸度剛好,蛋糕身做到好厚實,芝士味唔會太濃。

因為平日食嘅關係,以一個放題價可以食到酒店自助餐,其實都算抵!而且酒店每個月都會有唔同主題嘅自助晚餐,唔知下個月又會係咩主題呢?😋

自助晚餐 (有加一服務費)
星期一至五 18:00-21:30

環境分數:7.8/10
食物分數:7.8/10
Encore分數:7/10
2019-02-27 365 浏览
汀九果邊有好多靚酒店,可以一邊嘆tea一邊望靚景,十分優閒舒適😽今次我地呢叫呢個冬日之約•夢幻花間下午茶仲送埋lavons既小禮物,一打開就好香🌸 同tea set都好襯,甜美花香既主題~咸點特別推介鵝肝多士,鵝肝煎得外面脆內面好creamy🤤 好高質好好味。甜品都唔錯,大多都帶點酸,食落唔會太甜太漏。最鍾意係個拿破崙甜品,上面既莓酸酸甜甜,個皮焗得好脆,cream好重蛋味好滑~飲埋玫瑰花茶就滿足~

飲埋玫瑰花茶就滿足~
2019-01-14 6274 浏览
魅力黑松露•海鮮自助餐•數日前男友突然提意星期五晚到馬灣,當時我非常感動以為他終於懂得什麼是浪漫💕,欲帶我到丁九橋下的沙灘🏖️走走。沒想到下一秒鐘他便對我說,在Facebook 看到帝景酒店🏨的自助晚餐提出了優惠,一人只需$201.9(未計加一服務費,每日首30位預定才有此優惠)便可享以黑松露為主題的自助晚餐。原來⋯一切都是為了吃😭。我在沒抱太多期望下,便跟了他去吃🤦🏻‍♀️。沒想到這酒店的自助餐又帶給我不少驚喜😯。是次自助晚餐是以黑松為主題,沒想到黑松露的菜式也不少,例如:黑松露蘋果🍎合桃沙津、黑松露芝士焗蠔、黑松露白菌🍄海鮮長通粉、黑松露焗龍蝦🦞(約1930左右,侍應會向每位客人派發一隻),還有加了黑松露的慕絲蛋糕(慕絲帶有鹹鹹的黑松露醬味,配上甜甜的蛋糕,感覺很微妙😂,是一個很有趣的嘗試。)。食物款式當然比不上一些有名氣的高級酒店🏨,但沙津🥗(我頗欣賞它的沙津吧,款式多,味道好。)、刺身、海鮮🦀、熱盤、甜品等都一應俱全。熱盤中,很驚喜地有德國咸豬手配酸菜🐷,我先後夾了兩次😋。自上次在洲際酒店嘗過它那回味無窮的喇沙後,每當我吃自助餐也會嘗嘗它們的喇沙🤣。沒想到這家的喇沙湯底也很香濃美味
魅力黑松露•海鮮自助餐

熱盤中,很驚喜地有德國咸豬手配酸菜🐷,我先後夾了兩次😋。

自上次在洲際酒店嘗過它那回味無窮的喇沙後,每當我吃自助餐也會嘗嘗它們的喇沙🤣。沒想到這家的喇沙湯底也很香濃美味,帶點辣🌶。不過配料的選擇不太多,只有肥牛🐮、豆卜、金茹、芽菜等。但絕對值得用寶貴的quota去點一個麵🍜。

是次自助餐帶給我最大驚喜的莫過於是它們的甜品🧁,種類目測約有30多款。雖然不是超多款,但每一款的味道也很不錯👍。我極力推薦大家嘗嘗它的斑蘭蛋糕,味道與質感絕對媲美新加坡🇸🇬那款人氣的斑蘭蛋糕🤩。真的很想把它打包回家😂。

誰不知當我去搭shuttle🚌時,看到小賣部有斑蘭蛋糕賣,一個只需$40,真是超值!🤑我二話不說便買了一個回家🥰。

任食Haagen Dazs 雪糕🍦,共6款口味😋。

回頭指數:7/10(會為甜品而去🤣)
  • 甜品
2019-01-10 1581 浏览
帝景酒店・帝景軒《黑鑽松露海鮮自助餐》平日 $258*(成人)/ $216*(老幼)假日 $314*/ $269*1⃣食物食物種類多,有中菜有西菜,亦照顧到素食朋友既需要,提供多款沙律。每位客人都會有半隻黑松露芝士焗龍蝦,都幾大隻。總括黎講,以三百蚊既價錢可以任食長腳蟹、肉眼排同哈根達斯雪糕,CP值都幾高!-♦當中我最鍾意燒澳洲牛肉眼,約五成熟。廚師薄切牛排,不論淋上紅酒汁定黑椒汁都風味依然,肉本身牛味出,一咬亦好juicy,而且一啲都唔韌,呢點十分加分。-♦哈根達斯雪糕(香蕉味)🌕🌕🌕🌕🌑點解要特別講?因為係獨有口味,出面都買唔到!蕉味好濃,再帶有小小牛奶味,同韓國隻香蕉牛奶味道差不多,蕉味一啲都唔假。-見到枱面有個飲品餐牌,R爆頭都諗唔到飲邊杯,一於4杯試哂啦!不過要留意,每杯都要額外加$42咖。♦凍 楊枝甘露 +$42🌕🌕🌕🌕🌗超級濃郁既芒果味,感覺上同鴻福堂果枝差不多。-♦暖 花膠冰糖雪耳甘露 +$42🌕🌕🌕🌕🌗唔會太甜,飲落好清幾解渴,仲有啖啖雪耳碎tim。-♦暖 川貝杏仁露 +$42🌕🌕🌕🌑🌑如其名,係極濃杏仁露,鍾意南北杏味既人會鐘意,可惜我唔鍾意。-♦凍 北海道牛乳百合木
帝景酒店・帝景軒
《黑鑽松露海鮮自助餐
平日 $258*(成人)/ $216*(老幼)
假日 $314*/ $269*

1⃣食物

♦哈根達斯雪糕(香蕉味)
🌕🌕🌕🌕🌑

♦凍 楊枝甘露 +$42
🌕🌕🌕🌕🌗
超級濃郁既芒果味,感覺上同鴻福堂果枝差不多。
♦暖 花膠冰糖雪耳甘露 +$42
🌕🌕🌕🌕🌗
唔會太甜,飲落好清幾解渴,仲有啖啖雪耳碎tim。
♦暖 川貝杏仁露 +$42
🌕🌕🌕🌑🌑
♦凍 北海道牛乳百合木瓜露 +$42
🌕🌕🌕🌕🌑
係木瓜鮮奶,但可惜無台灣北回咁好飲,稀左啲,都用料都實在,唔會淡如水。
2⃣環境
晚市外面黑ma ma,窗外景色睇唔到,不過內裏格調都唔錯,裝修型格modern,樓底高,無乜壓迫感。枱與枱之間唔會太近,私隱度都夠。不過,刺身同雪糕都放左係出面樓梯附近位置,大家去到唔好忽略呢啲位啊!
3⃣服務
職員友善親切,幾勤力收碟,放出黎平均30秒會幫你收,不會視而不見。
*需按原價加一 (約$40)
📍
荃灣汀九青山公路353號帝景酒店
🙈搭到去荃灣站或荃灣西站,都有免費接駁車去酒店,消費完自助餐都會有免費乘車卷。仲可以去附近沙灘打下卡,之後再食自助餐
-》班次方面,去帝景酒店官網,碌到底按「常見問題」,碌到底搵「交通」,之後就有。
2019-01-07
2018-12-29 1235 浏览
聖誕大餐⛄️🎅黑松露海鮮自助餐食物方面好應節🎉🎄 好有節日氣氛火雞🦃️ 火雞批、樹頭蛋糕同面包布甸有幾款必食推介👍🏿冷盤:龍蝦又多膏又方便😋 唔洗剝殼就食到啖啖肉😍 又彈牙熟食:都係龍蝦,都係好多膏,加左芝士同黑松露去焗仲惹味(不過係每人送半隻🙈)任食既焗蟹殼同蠔都好食架🤣 個魚都好特別用左咕嚕汁🙊 好似咕嚕肉咁甜品:款款都唔錯🤫 落唔到結論細細粒加同朋友仔share,試多d就啱架啦雪糕一定要食,仲有好少見既香蕉味試🍌
聖誕大餐⛄️🎅黑松露海鮮自助餐
食物方面好應節🎉🎄 好有節日氣氛
火雞🦃️ 火雞批、樹頭蛋糕同面包布甸

有幾款必食推介👍🏿

冷盤:龍蝦又多膏又方便😋 唔洗剝殼就食到
啖啖肉😍 又彈牙

任食既焗蟹殼同蠔都好食架🤣
個魚都好特別用左咕嚕汁🙊 好似咕嚕肉咁

甜品:款款都唔錯🤫 落唔到結論
細細粒加同朋友仔share,試多d就啱架啦
雪糕一定要食,仲有好少見既香蕉味試🍌
2018-12-24 1007 浏览
黑鑽松露海鮮自助餐🖤黑松露控可以食餐飽啦😄黑松露芝士焗龍蝦🦞每位有半隻🤭焗得非常入味🤤滿口松露嘢菌香🍄有少少拉絲芝士🧀仲有好多蟹膏.燒澳洲牛肉眼🔥🥩廚師切得非常之豪邁👨🏻‍🍳燒得好香之餘肉質算嫩👍🏻.黑松露芝士焗蟹蓋🦀釀左好多嘢蟹肉入去仲有蔬菜粒粒好有口感🙊encore咗好多次👍🏻.喜出望外嘅班蘭蛋糕🍰口感非常綿密仲有好濃嘅班蘭葉香🤤搞到我走仲心思思要唔要買一件.仲有黑松露焗蠔、黑松露白菌長通粉連黑松露沙律冷盤都有🥗最搞笑係試到蕉味嘅hagaan daz😂真係好似食緊一條蕉咁濃郁🍌.雖然位置有少少遠但係都有shuttle係荃灣西站入去👍🏻價錢都好優惠💓
黑鑽松露海鮮自助餐🖤
encore咗好多次👍🏻
喜出望外嘅班蘭蛋糕🍰
口感非常綿密仲有好濃嘅班蘭葉香🤤
搞到我走仲心思思要唔要買一件
仲有黑松露焗蠔、黑松露白菌長通粉連黑松露沙律冷盤都有🥗
最搞笑係試到蕉味嘅hagaan daz😂
真係好似食緊一條蕉咁濃郁🍌
雖然位置有少少遠但係都有shuttle係荃灣西站入去👍🏻
價錢都好優惠💓
2018-12-22 619 浏览
因為係住客,價錢係300蚊有找(已經加左一)。性價比非常高,食物選擇都唔少,海鮮冷盤有長腳蟹,凍蝦,螺。熱盤有焗蠔,黑松露意粉,青口等等甜品有朱古力火鍋,各式各樣小甜品,雪糕有哈根大師同雀巢,而刺身就有甜蝦,三文魚,花枝片,吞拿魚。冷盤我淨係食左凍蝦,冇乜味,唔推介。我個人最鐘意鵝肝同中湯,個湯好多蟲草花好足料,不過豬肉韌左啲。刺身好食,好新鮮。黑松露主題,每位送半隻黑松露龍蝦,冇黑松露味,蝦肉都係數般般,總括所有黑松露既野食都係冇黑松露味的。但係價錢贏晒。
因為係住客,價錢係300蚊有找(已經加左一)。
冷盤我淨係食左凍蝦,冇乜味,唔推介。
刺身好食,好新鮮。
2018.12.12 😊【聖誕之選 - 與黑鑽松露有個約會】食在荃灣天氣開始轉冷 終於有點聖誕節的氣氛聖誕大餐總是離不開自助餐這次小妹就去到荃灣一間在汀九橋旁邊的酒店食自助餐之後還可以同另一半到旁邊的麗都灣沙灘浪漫散步🌉每位客人更可獲贈黑松露芝士焗開邊龍蝦半隻🔸主題菜式是次選用了矜貴黑鑽松露及海鮮為題 推出不少相關菜式黑鑽松露菜色方面有: 黑松露海鮮忌廉湯、黑松露扒露笋芝士沙律、黑松露蘋果合桃沙律、黑松露邊豆玉米仔沙律、黑松露芝士焗蠔、黑松露蟹肉焗釀蓋、黑松露白菌海鮮長通粉、黑松露菠蘿蝦仁炒飯松露有一種特殊的香氣 令人為之著迷😚加入焗蠔既可以保留黑松露的香 亦不蓋過蠔的鮮味 吃完一隻又一隻當中以沙律最叫我為驚喜 意想不同跟黑松露可以如此合襯🥗黑松露炒飯亦值得一讚 乾爽粒粒分明另外除了附送海鮮的芝士龍蝦外 配合海鮮主題亦有不少海鮮選擇: 海蝦、加拿大翡翠螺、阿拉斯加 鱈場蟹腳、龍蝦鉗🔸冷盤花下不少心思 是比較少自助餐著重的 加分不少魚生刺身有三文魚、鯛魚、吞拿魚及最愛的花枝片 爽口彈牙🐟亦有常見的自選沙律拼盤、泰式燒牛肉拼盤、凍肉火腿拼盤沙律款式選擇多達七款 健康味美: 紅菜頭牛油果鮮橙
2018.12.12 😊

海鮮

🔸冷盤
花下不少心思 是比較少自助餐著重的 加分不少
刺身

魚生刺身有三文魚、鯛魚、吞拿魚及最愛的花枝片 爽口彈牙🐟
冷盤

亦有常見的自選沙律拼盤、泰式燒牛肉拼盤、凍肉火腿拼盤
沙律款式選擇多達七款 健康味美: 紅菜頭牛油果鮮橙藜麥沙律、蕃茄軟芝士青瓜沙律、大蝦鮮果沙律及黑松露系列

🔸熱葷
酒店自助餐的熱葷選擇都多 中西合壁 適合帶同長輩一起享用
熱葷

中式: 中式粉麵、海南雞、扒什菜拼盤、菠蘿荔枝咕嚕海鱸魚、椰汁咖哩雞、薑汁炒芥蘭粉豬爽肉、西蘭花蝦仁
熱葷

西式: 叻沙、西冷牛扒、羅勒番茄白酒煮青口、蒜香牛仔骨、燒豬手配酸椰菜、燴羊膝🐐
以菠蘿荔枝咕嚕海鱸魚最為突出 跟松子魚類近 酸酸甜甜
而燴羊膝肉質軟稔 帶點點羊味又不會過羶

🔸甜品
女士們最愛食甜點 看見一整排的讓人歡喜🍰
甜品

朱古力慕絲、葡式蛋撻、蘋果批、朱古力噴泉、班蘭蛋糕、木糠蛋糕、雲石蛋糕、桂花糕、各式鮮果等 多到數之不盡
不要忘記還有經典雀巢雪糕杯及哈根大師雪糕

2018-12-12
海鮮
冷盤
2018-11-25 1247 浏览
朋友話有一間自助餐好抵食,我哋就約埋一班朋友去食啦!一坐埋位就有侍應送每人一碟花膠鮑魚俾我哋食,超級正!食完呢個花膠鮑魚之後,就出去睇吓有啲乜嘢食啦,有我食自助餐最鍾意嘅長腳蟹!刺身款式雖然唔多,但質素都唔錯,我就攞咗我最愛嘅三文魚同墨魚!熟食方面,烤牛肉質素都唔錯,熱盤嗰度有個牛面頰都好好味,對於我呢啲牛魔王來講,有唔同嘅牛肉選擇,係十分開心嘅!甜品佢有個焦糖燉蛋,覺得都幾好食,但係我掛住食唔記得影相,以雪糕方面佢都好多選擇,除咗有牛奶公司雪糕之外,仲有Haagen-Dazs雪糕揀添,今次仲比我發現有香蕉味雪糕,香蕉味雪糕食落都幾好食,唔會太重奶味,而香蕉味亦都好香濃!
朋友話有一間自助餐好抵食,我哋就約埋一班朋友去食啦!

一坐埋位就有侍應送每人一碟花膠鮑魚俾我哋食,超級正!

• 長腳蟹
2018-11-18 1343 浏览
今晚同幾個都好中意食自助餐嘅朋友們黎到荃灣帝景酒店食buffet! 地點較為偏遠,雖由荃灣地鐵搭shuttle,大概10分鐘車程就到喇。而家11月做緊 首個人正價,同行第2人只需11蚊咋! 所以今日人頭湧湧,座位安排較遠食物範圍嘅包廂入面。冷盤主再要有蟹腳、蝦、青口、螺肉同煙三文魚。沙律冷盤主要都以泰式及東南亞為主。泰式燒牛肉沙律、豬頸肉沙律同粉絲沙律都幾好味。另外沙嗲汁米通個沙嗲汁調配得好香好濃郁,可惜米通淋左。煙三文魚、螺肉都唔錯,蟹腳唔會過咸有肉。即切肉眼有黑椒同紅酒燒汁可供選擇,另外有提供嘅焗薯仔都幾好食。馬拉盞芥蘭幾好食、招牌海南雞有兩款醬汁提供。牛舌超厚切,想不到又幾軟稔。牛臉肉同樣大大件,煮得都好軟稔。面層仲有厚厚膠質。刺身corner 有三文、花枝、吞拿、鯛魚4款。我就剩係食左三文同花枝,都新鮮。今次每桌客人都會送一碟鮑魚仔炆花膠。好大塊花膠ar!另外order 左杯無酒精成份嘅德國啤酒,而家做緊買一送一,岩晒想過下口癮但又需要揸車嘅朋友仔。第二輪見到refill 左蒜蓉扇貝,焗得幾香口。Haagen-Dazs 總共提供6種口味。比較少見有香蕉味、同我最愛嘅曲奇味。整體

冷盤主再要有蟹腳、蝦、青口、螺肉同煙三文魚。

另外沙嗲汁米通個沙嗲汁調配得好香好濃郁,可惜米通淋左。

煙三文魚、螺肉都唔錯,蟹腳唔會過咸有肉。

馬拉盞芥蘭幾好食、招牌海南雞有兩款醬汁提供。
牛舌超厚切,想不到又幾軟稔。

牛臉肉同樣大大件,煮得都好軟稔。面層仲有厚厚膠質。

刺身corner 有三文、花枝、吞拿、鯛魚4款。
我就剩係食左三文同花枝,都新鮮。

今次每桌客人都會送一碟鮑魚仔炆花膠。
好大塊花膠ar!

第二輪見到refill 左蒜蓉扇貝,焗得幾香口。

Haagen-Dazs 總共提供6種口味。
比較少見有香蕉味、同我最愛嘅曲奇味。

整體甜品都唔錯。特別推介:
焦糖燉蛋好軟滑、唔會太甜。
斑蘭蛋糕好軟熟、好香斑蘭味。

水果有菠蘿、蜜瓜、西瓜3款。
飲品自助corner都有基本餐茶供應。

整體而言呢個優惠真係幾抵食。
2018-11-18 694 浏览
週五晚上,在荃灣搭穿梭巴士, 黎到荃灣帝景食自助餐。穿梭巴士途中迫滿人,相信都是衝著十一月份優惠而黎。第一個半價,第二個同行只需11蚊。第一輪拎左冷盤, 泰式燒牛肉沙律幾好味,螺肉都鮮甜,蟹腳嫌麻煩就冇拎。大大碟煙三文魚喺度都幾吸引。熱盤牛舌大大舊,但煮得非常稔。牛臉肉同樣軟稔。每位賓客都會送1碟鮑魚花膠即切肉眼食左塊都嫩滑。刺身方面有三文魚,鯛魚,吞拿魚四種。甜品有切件蛋糕問迷你甜品杯。呢度竟然有bless 冷壓果汁除左牛奶公司雪糕之外,仲有6款哈記出品,有比較少見的香蕉味。芒果紅莓酸酸甜甜解膩一流。

第一個半價,第二個同行只需11蚊。

大大碟煙三文魚喺度都幾吸引。

熱盤牛舌大大舊,但煮得非常稔。

牛臉肉同樣軟稔。

每位賓客都會送1碟鮑魚花膠

即切肉眼食左塊都嫩滑。

刺身方面有三文魚,鯛魚,吞拿魚四種。

甜品有切件蛋糕問迷你甜品杯。

呢度竟然有bless 冷壓果汁

芒果紅莓酸酸甜甜解膩一流。
  • 甜品
芒果同椰子兩樣我都好愛!如果你同我一樣都鍾意呢個tea set就啱哂你啦!🍴芒椰甜蜜誘惑下午茶🥥賣相好吸引好精緻,味道都很不錯的!五款鹹點加五款甜點,仲有2杯果香特飲,仲送BODHI HERBAL SPA COSMETICS 禮物乙份,而價錢就只係$260 /2位(另設加一服務費),性價比都幾高呢!.😋鹹點:💛煙三文魚忌廉芝士青瓜三文治💛帶子春卷配芒果醬💛椰香炸蝦球配芒果沙沙💛泰式沙嗲串燒💛芒果風乾火腿配忌廉芝士法包片當中最愛帶子春卷配芒果醬,春卷炸得香口,點埋酸酸甜甜的芒果醬味道也好夾!🍰甜點🧡椰子芒果撻🧡椰子蛋白脆餅🧡芒果木糠慕絲🧡芒果熱情果拿破崙🧡芒果芭菲配椰子忌廉而甜品除左賣相好好,全部味道亦好好呢,尤其係椰子芒果撻,上面的芒果超香甜😍配以椰奶及椰絲調製的吉士忌廉,香味濃郁,唔會膩😆.另外芒果熱情果拿破崙,好鬆脆,中間芒果熱情果的吉士醬亦好好味,上面加埋花花朱古力做裝飾,顏值更加分☺️❤️🍹果香特飲:有三款選擇,包括巨峰提子椰果特飲、 荔枝椰果特飲、蜜桃椰果特飲可以三選二,清涼又香甜.🧡芒椰甜蜜誘惑下午茶🥥$260 /2位,供應期至11月18日

芒果同椰子兩樣我都好愛!
如果你同我一樣都鍾意
呢個tea set就啱哂你啦!

🍴芒椰甜蜜誘惑下午茶🥥
賣相好吸引好精緻,味道都很不錯的!
五款鹹點加五款甜點,仲有2杯果香特飲,
而價錢就只係$260 /2位
(另設加一服務費),性價比都幾高呢!

😋鹹點:
💛煙三文魚忌廉芝士青瓜三文治
💛帶子春卷配芒果醬
💛椰香炸蝦球配芒果沙沙
💛泰式沙嗲串燒
💛芒果風乾火腿配忌廉芝士法包片

當中最愛帶子春卷配芒果醬,
春卷炸得香口,
點埋酸酸甜甜的芒果醬味道也好夾!

🍰甜點
🧡椰子芒果撻
🧡椰子蛋白脆餅
🧡芒果木糠慕絲
🧡芒果熱情果拿破崙
🧡芒果芭菲配椰子忌廉

甜品除左賣相好好,全部味道亦好好呢,
尤其係椰子芒果撻,上面的芒果超香甜😍
配以椰奶及椰絲調製的吉士忌廉,
香味濃郁,唔會膩😆

另外芒果熱情果拿破崙,好鬆脆,
中間芒果熱情果的吉士醬亦好好味,
上面加埋花花朱古力做裝飾,顏值更加分☺️❤️

🍹果香特飲:
有三款選擇,包括
巨峰提子椰果特飲、
荔枝椰果特飲、蜜桃椰果特飲
可以三選二,清涼又香甜
🧡芒椰甜蜜誘惑下午茶🥥
$260 /2位,供應期至11月18日
2018.11.01 😊【生猛海鮮齊來焗桑拿】食在荃灣天氣漸涼 就會想相約朋友們來點熱騰騰的美食 除了傳統口味外 還有近年新興的粥底蒸氣火鍋🥘以「焗桑拿」的方式將海鮮放於上層蒸鍋層架當中使海鮮精華一滴不漏滴入下層粥底 使人回味無窮龍蝦花膠「鮮」味粥底蒸氣火鍋 每位 HK$ 428 (兩位起) 另加一蒸氣火鍋套餐共分為3部分: 即蒸配料、火鍋配料、粥底而且有提供建議即蒸時間🔸即蒸配料: 龍蝦-6分鐘、鮑魚仔-5分鐘、龍躉球-5分鐘、海蝦-5分鐘、滑雞件-8分鐘🔸火鍋配料: 花膠、安格斯雪花肥牛、西班牙黑豚肉、美國大生蠔、墨魚丸、牛根丸、蔬菜🔸粥底方面: 有別於市面上用白粥 而加入了紅棗、杞子、玉竹及蔥花慢火熬煮 養生明目 錦上添花這個時候 先將新鮮生猛的海鮮放入焗桑拿豪氣的我們當然是由最誘人的開邊龍蝦開始🤭來自加拿大的龍蝦 香氣四溢 肉質彈牙清甜 龍蝦膏甘香濃郁接著可以在另一層加上鮑魚仔、龍躉球及海蝦蒸上5分鐘鮑魚仔帶淡淡果香清香 龍躉魚肉嫩滑 海蝦新鮮彈牙🦐不需添加其他調味料 原汁原味 就能享受到自然的鮮甜美蒸海鮮也吃得差不多 不要忘記還有滑雞雞件經即蒸過後 嫩滑無比 回味無窮即蒸的部
2018.11.01 😊

龍蝦
滑雞件
粥底
美國大生蠔
酒店buffet太多都唔平,今次同朋友來荃灣帝景酒店食dinner buffet,平日價錢只係$258起,假日就$314起,以酒店來講,價錢都算幾抵食😝可以品嚐多款冰鎮海鮮、各款新鮮刺身、任食Häagen-Dazs 雪糕及朱古力噴泉等美食每位客人仲額外獲贈菜膽花膠扣原隻鮑魚一份呢😍🦀冰鎮海鮮🦐:呢個buffet主打係海鮮,有多款來自世界各地的海鮮,包括啖啖肉的阿拉斯加鱈場蟹腳🦀、鮮味的加拿大翡翠螺及爽口的智利青口等凍海鮮,全部無限任食,海鮮控不能錯過呀!🌿多款沙律&冷盤:沙律款式都幾多,仲有多款醬汁配搭,特別喜愛三色藜麥豬頸肉沙律,而冷盤就有煙三文魚、凍肉那些,仲有新鮮即切的刺身呢😆!😍熱盤:熱盤選擇都不少,有十多款,其中較特式的有:串燒水牛城雞翅,蒜香牛仔骨,燒澳洲牛肉眼,蒜蓉燒帆立貝,紅酒燴和牛臉,白酒煮青口,花膠黑木耳鮮雞煲我就最愛紅酒燴和牛臉肉,肉質煮得好軟滑,又好滿紅酒香👍🏻🍰甜品:甜品都有好多款,最吸引有成6款Haagen Dazs杯裝雪糕任食😍,仲有朱古力噴泉呢,我就鐘意椰子撻同班蘭海棉蛋糕,前者啖啖椰子清香,又唔會太甜,後者非常軟綿綿又有滿滿的班蘭香☺️👍🏻
酒店buffet太多都唔平,

呢個buffet主打係海鮮,
有多款來自世界各地的海鮮,
包括啖啖肉的阿拉斯加鱈場蟹腳🦀、
鮮味的加拿大翡翠螺及爽口的智利青口等凍海鮮,
全部無限任食,海鮮控不能錯過呀!

🌿多款沙律&冷盤:
沙律款式都幾多,仲有多款醬汁配搭,
特別喜愛三色藜麥豬頸肉沙律,
而冷盤就有煙三文魚、凍肉那些,
仲有新鮮即切的刺身呢😆!

😍熱盤:
熱盤選擇都不少,有十多款,
其中較特式的有:串燒水牛城雞翅,
蒜香牛仔骨,燒澳洲牛肉眼,蒜蓉燒帆立貝,
紅酒燴和牛臉,白酒煮青口,花膠黑木耳鮮雞煲

我就最愛紅酒燴和牛臉肉,
肉質煮得好軟滑,又好滿紅酒香👍🏻

🍰甜品:
甜品都有好多款,
最吸引有成6款Haagen Dazs杯裝雪糕任食😍,
後者非常軟綿綿又有滿滿的班蘭香☺️👍🏻

酒店buffet太多都唔平,今次同朋友來荃灣帝景酒店食dinner buffet,平日價錢只係$258起,假日就$314起,以酒店來講,價錢都算幾抵食😝可以品嚐多款冰鎮海鮮、各款新鮮刺身、任食Häagen-Dazs 雪糕及朱古力噴泉等美食,每位客人仲額外獲贈菜膽花膠扣原隻鮑魚一份呢😍🦀冰鎮海鮮🦐:呢個buffet主打係海鮮,有多款來自世界各地的海鮮,包括啖啖肉的阿拉斯加鱈場蟹腳🦀、鮮味的加拿大翡翠螺及爽口的智利青口等凍海鮮,全部無限任食,海鮮控不能錯過呀!.🌿多款沙律&冷盤:沙律款式都幾多,仲有多款醬汁配搭,特別喜愛三色藜麥豬頸肉沙律,而冷盤就有煙三文魚、凍肉那些,仲有新鮮即切的刺身呢😆!😍熱盤:熱盤選擇都不少,有十多款,其中較特式的有:串燒水牛城雞翅,蒜香牛仔骨,燒澳洲牛肉眼,蒜蓉燒帆立貝,紅酒燴和牛臉,白酒煮青口,花膠黑木耳鮮雞煲,我就最愛紅酒燴和牛臉,肉質煮得好軟滑,又好滿紅酒香👍🏻🍰甜品:甜品都有好多款,最吸引有成6款Haagen Dazs杯裝雪糕任食😍,仲有朱古力噴泉呢!我就鐘意椰子撻同班蘭海棉蛋糕,前者啖啖椰子清香,又唔會太甜,後者非常軟綿綿又有滿滿的班蘭香☺️👍🏻
酒店buffet太多都唔平,
今次同朋友來荃灣帝景酒店食dinner buffet,
平日價錢只係$258起,假日就$314起,
以酒店來講,價錢都算幾抵食😝
可以品嚐多款冰鎮海鮮、各款新鮮刺身
任食Häagen-Dazs 雪糕及朱古力噴泉等美食,

每位客人仲額外獲贈菜膽花膠扣原隻鮑魚一份呢😍

🦀冰鎮海鮮🦐:
呢個buffet主打係海鮮,
有多款來自世界各地的海鮮,
包括啖啖肉的阿拉斯加鱈場蟹腳🦀、
鮮味的加拿大翡翠螺及爽口的智利青口等凍海鮮,
全部無限任食,海鮮控不能錯過呀!
🌿多款沙律&冷盤:
沙律款式都幾多,仲有多款醬汁配搭,
特別喜愛三色藜麥豬頸肉沙律,
而冷盤就有煙三文魚、凍肉那些,

仲有新鮮即切的刺身呢😆!

😍熱盤:

熱盤選擇都不少,有十多款,

其中較特式的有:串燒水牛城雞翅,
蒜香牛仔骨,燒澳洲牛肉眼,蒜蓉燒帆立貝,

紅酒燴和牛臉,白酒煮青口,花膠黑木耳鮮雞煲

我就最愛紅酒燴和牛臉,
肉質煮得好軟滑,又好滿紅酒香👍🏻

🍰甜品:
甜品都有好多款,
最吸引有成6款Haagen Dazs杯裝雪糕任食😍,

仲有朱古力噴泉呢!

我就鐘意椰子撻同班蘭海棉蛋糕,

前者啖啖椰子清香,又唔會太甜,
後者非常軟綿綿又有滿滿的班蘭香☺️👍🏻