2018-03-21 130 浏览
丈夫在下午致電查詢,接電話的員工態度十分hea,所以我們沒有預訂。後來才透過openrice訂枱,避開那個不友善的員工。第一次幫襯,我們一行7人被安排在一個比較憂暗嘅角落用膳,常常被忽略,又漏單;幸運地,有一位親切有禮的員工Jxx常常來幫助,非常值得讚賞!食物尚可!友善員工Jxx加分!
食物尚可!友善員工Jxx加分!
2018-03-14 195 浏览
今天約了朋友吃晚飯,朋友是韓迷,所以約了吃韓式放題。餐廳地點方便,上菜速度快,服務不錯。主打不同的肉類,亦有少許海鮮,有部分韓國料理及蔬菜。肉類最喜歡燒五花腩,有少許鹽灑在上面,簡單但好吃。脂肪燒完變透明,肉金黃色,令人垂涎欲滴。番薯仔好香甜。飲品自助,要了一款香蕉味的忌廉溝鮮奶。吃得飽飽的,再每人以一碗熱騰騰,香噴噴的韓式拉麵結束,十分飽足。拉麵一點也不隨便,還有脆玉瓜、洋蔥、蛋,少少辣,麵相對硬身。吃碗冷麵亦可。
今天約了朋友吃晚飯,朋友是韓迷,所以約了吃韓式放題

餐廳地點方便,上菜速度快,服務不錯。

主打不同的肉類,亦有少許海鮮,有部分韓國料理及蔬菜。

肉類最喜歡燒五花腩,有少許鹽灑在上面,簡單但好吃。
脂肪燒完變透明,肉金黃色,令人垂涎欲滴。

番薯仔好香甜。

飲品自助,要了一款香蕉味的忌廉溝鮮奶。

吃碗冷麵亦可。
2018-03-14
庆祝纪念
生日
2018-03-13 11551 浏览
今日好想食韓燒, 於是齊齊去左佐敦平昌食飯, 由於有個朋友唔食得牛, 所以我地就叫左海鮮拼盤&豚肉拼盤, 哈哈….首先有8種前菜可以無限次追加, 正呀, 一陣仲可以用黎加埋d肉一齊食.鮮蝦芝士沙律$68, 分量十足, 材料都有好多種架, 唔會只得蝦同菜, 再加埋日式麻醬, 最佳配合yummy yummy!!嘩嘩嘩….呢個烤海鮮拼盤$328見到都流口水la, 有蠔la, 帆立貝la, 牛油帶子la, 蝦la, 鮑魚la, 仲有鰻魚呀, 超級豐富, 而且樣樣都好大隻好鮮甜架, 由其鮑魚超彈牙, 帶子超大粒鮮味重.呢個係烤豬肉拼盤$258, 有5種唔同部位既豚肉, 有辣有唔辣, 一d都唔硬, 記得要用菜包住黎食, 仲要加埋泡菜, 正呀, 咁樣無咁漏之餘, 口感亦會豐富起黎. 都會有d洋蔥圈&冬菇tim ar….*菜可以無限追加架, 唔使就住就住架, 哈哈….哈哈…我地仲叫左個烤韓國香腸拼盤$128, 平時德國腸就食得多la, 韓國腸食過未?! 哈哈….其實都係差唔多, 又係有幾種既腸, 有粗有幼, 不同味道

2018-01-25
在香港有很多韓燒餐廳,不過說到要是吃到飽的,其實選擇不多.平昌BBQ是其中一間.佐敦分店平日人流不算多,但最好還是先訂位.座位之間的距離很足夠,所以不怕會影響其他人.未點餐先有幾款前菜 和醬料連包肉用的菜都準備好,這都可以refill的這裡的沙律沒有很多選擇,這個田園沙律已經很不錯了, 一份其實沒有很多,建議一次過叫3個(如果大家都需要吃菜)我喜歡餐廳的熟食選擇很多,所以在等待其他肉類海鮮燒的時候已經可以吃雖然目的是烤肉吃到飽,但看見我最愛的冷面和辣炒年糕,我又忍不住再叫沒想到冷面這麼大,不過面很彈牙,很值得吃炒粉絲的甜度十足,粉絲很有咬口.不會兩下子就斷最開心是有一圈圈的蛋圈,不過因為蛋圈燒熟需時,要等到其他食物快吃光它才夠熟這個時候我們可以繼續吃其他熟食,例如豆腐鍋~~我沒想到這裡的豆腐鍋品質還不錯豆腐超級滑!!來這裏一定要燒海鮮,特別是魷魚很彈牙,充滿鮮味蝦也很大隻 不過有點粉還有很惹味的烤鰻魚,但燒需要時間,而且要注意火候,很容易黏盤肉方面我覺得吃普通的五花肉已經很好吃,有些人喜歡吃醃過的肉,但我自己喜歡原味點一些醬再包生菜一起吃最好吃!!牛肋條也很有咬口,喜歡吃牛的朋友一定要
未點餐先有幾款前菜 和醬料
連包肉用的菜都準備好,這都可以refill的
沒想到冷面這麼大,不過面很彈牙,很值得吃
炒粉絲的甜度十足,粉絲很有咬口.不會兩下子就斷
豆腐超級滑!!
來這裏一定要燒海鮮,特別是魷魚很彈牙,充滿鮮味
蝦也很大隻 不過有點粉
點一些醬再包生菜一起吃最好吃!!
牛肋條也很有咬口,喜歡吃牛的朋友一定要食
整體而言這裡的肉還不錯,火候調好的話很有肉味又不會很油膩,想吃到飽的話這裡也是一個不錯選擇.
2018-03-05 297 浏览
佐敦莊士倫敦廣場一向出名多野食,今次同朋友揀左呢間平昌食下好耐冇食既韓燒放題。入面環境都好大,岩哂一大班人聚會。一坐底店員就開始放低韓國菜必備小食前菜同一份麻醬沙律。接住會加入我最愛既爐邊蛋。之後就幫我地開爐,會先用一嚿肥豬肉搽好爐面,防止痴底。到主食方面,呢度既選擇都有好多,無論係肉類海鮮,加工食物同蔬菜都有,話明係放題梗係樣樣都試吓啦!呢度仲有得叫韓國拉麵,韓國麵不嬲煙煙unun,吸哂d辦湯仲加左隻蛋,好食!而飲品方面係自助形式,選擇都唔少,除左汽水仲有唔同韓國飲品,個人最喜歡忌廉溝鮮奶,正!總括來講呢度價錢唔貴,但係食物嘅質素亦都好唔錯,真係好抵食!而且不得不讚嘅係所有店員嘅態度都非常好,平均每燒完一次就會有人主動過嚟幫你換爐,非常貼心!

一坐底店員就開始放低韓國菜必備小食前菜同一份麻醬沙律。

2018-03-03 243 浏览
今日要開 OT, 預計通頂走唔甩,所以放飯時同同事去食餐好既,叉足電再做過。同事建議食韓燒,話食肉可以充分補充體力,燒食物期間又可以休息下,一舉兩得喎。而我又可以實踐一下上次烹飪達人既教導,睇下吸收左幾多。因為時間尚早,六點都未到,可以揀下坐邊。環境很好,有落地大玻璃望街景,非常愜意。留意自己枱號,可以在抽氣扇頂部揾到。放題形式,選擇種類多,包括埋海鮮啊另外加錢可以追加Premiun Menu一坐底,即時遞上韓式小菜五款和一份沙律菜,效率很快前菜免費任食,食完可以添加。當中最愛泡菜,辣中帶甜爐邊有三part, 一邊係邊爐蛋另一邊係甜蕃薯球, 第三part遲些開估,賣下關子先這兒是用肥豬肉出油,讓我諗起去柬埔寨食火煱(當地火煱係一爐兩食呀),望住件肥豬肉慢慢咁溶化,最終變成炸豬肉粒,我當時仲忍不住食埋粒炸豬肉。諗返起真係滿懷念的。落左order後,要自己出去拿飲品。好多韓式飲品可以揀呢到好細心,佢地將豬,牛同海鮮分開碟上,唔會混合一齊,非常有條理海鮮一定要食鰻魚。鰻魚夠肥美,鰻魚汁一早已經塗上,燒起上黎同鰻魚油混埋一齊,又有另一番風味。燒蝦都好新鮮,火烤後也不會黏殼。肉質結實,蝦頭還有蝦
留意自己枱號,可以在抽氣扇頂部揾到。
放題形式,選擇種類多,包括埋海鮮啊
另外加錢可以追加Premiun Menu
一坐底,即時遞上韓式小菜五款和一份沙律菜,效率很快
前菜免費任食,食完可以添加。當中最愛泡菜,辣中帶甜
爐邊有三part, 一邊係邊爐蛋
另一邊係甜蕃薯球, 第三part遲些開估,賣下關子先
落左order後,要自己出去拿飲品。好多韓式飲品可以揀
鰻魚
燒蝦都好新鮮,火烤後也不會黏殼。肉質結實,蝦頭還有蝦膏呀
燒蝦
燒LA牛排骨,燒得不錯吧😏
兩邊輕輕一燒,已經鎖住肉汁,香味溢出。
燒LA牛排骨
烤牛脷,唔羶,肉質軟脆又帶彈性的口感,食落教人回味!
牛脷
燒五花腩,肥大肉厚,燒起上來脂肪比例剛剛好,烤到外皮微微香脆,非常香口。

但記住,要先把兩邊燒熟,在最後階段才把豬肉剪開,以免肉汁流失。
燒豬腩肉
烤特級豬頸肉,它雖然都含脂肪,但比五花腩瘦一點,肥瘦均勻,肉質鮮嫩,一條一口,食到欲罷不能。
燒特級豬頸肉
食咁多肉,想轉下口味,可以用生菜包住吃。
似唔似自製三文治呢
燒完野食後,發現爐邊有大盆油。原來多餘既油會自動流至爐邊,不致爐面過份油膩。
我地成日燒到爐頭發黑,店員好主動幫我地換,大大話話到換了四五四,到有點不好意思。
甜品有四款蛋糕:藍梅芝士、檸檬芝士、朱古力同意大利芝士。一口一件,唔驚太漏。
甜品
呢到仲有MOVENPICK雪糕食,但放題唔包,要另加$15,只限堂食。
我地兩個食飽之後又要返工了。
题外话/补充资料: 呢到服務好好,員工好主動幫你添加小菜、生菜,會幫你換爐頭,仲會幫你間中控制火喉,怕你燒焦食物,非常細心。
2018-03-03 210 浏览
今日同朋友去了位於佐敦的平昌premium吃燒肉放題!!餐廳環境寬闊,每台都有一個抽油煙機,不怕燒肉的味道依附在衣服上!韓式料理的配菜已經有很多!而且可以任添!如果你也喜歡吃茄子,這是十分推介!平昌除了一般的燒肉外,還有海鮮!牛肉的肉質比較細嫩,海鮮我最推介的是鰻魚,我們兩人吃了足足四碟!鰻魚肉質很厚,相對起在街外吃百多元一碗的鰻魚飯,這裏是放題,顯得性價比更高!另一個推薦的是照燒牛五花肉,薄薄的五花肉配上照燒汁,再用生菜包着,會減低「啖啖肉」罪惡咁!飲品的種類亦不少,也是任飲的!除了燒物外,還有韓國料理,一人份量的韓式粉絲,不用怕一大碗太多吃不下!另外海鮮豆腐辣湯也不錯!不過味道可以濃一點。
今日同朋友去了位於佐敦的平昌premium吃燒肉放題!!

飲品的種類亦不少,也是任飲的!

2018-03-01 168 浏览
今晚又做食肉獸,個肚飽到就來行唔到落樓之前係旺角食過呢間餐廳,原來佐敦都有分店,決定同朋友試下呢間,佐敦分店比旺角分店大好多,坐得舒服d,位夠大,食物就同旺角一樣一坐低侍應就拎餐前小食來,順便倒埋蛋!仲有甜蕃薯添,好味我地先叫左一轉肉,都係少少地咁叫,唔想浪費,雞肉好滑,牛肉同雞翼食得岀無落味精五花腩食落有d爽口,唔會覺得有好多油,牛肉好快就熟,而且好香牛味帶子食落去新鮮,平時食開d鰻魚係好 ‘淋’身,但呢間鰻肉食落去係有咬口燒野又點少得牛脷呢, 我中意燒到好熟生蠔就正常!叫叫下我地都叫左好多野食,食物質素算高,而且新鮮,好食!我地再叫多一轉肉,因為越食越上癮食完燒肉,輪到食熟食啦韓式煎餅好香口,唔錯呢個拌飯好好食,有飯蕉!配菜有好多,成個飯都好香麻油味海鮮豆腐辣湯係我最愛,好好飲,只係輕微辣,我飲左2碗,好正燒緊肉期間侍應見我地燒到個煎pan好黑,幫我轉左3次煎pan,值得一讚,服務好!
今晚又做食肉獸
,個肚飽到就來行唔到落樓

一坐低侍應就拎餐前小食來,順便倒埋蛋!仲有甜蕃薯添,好味

五花腩食落有d爽口,唔會覺得有好多油
,牛肉好快就熟,而且好香牛味

燒野又點少得牛脷呢, 我中意燒到好熟

生蠔就正常!

叫叫下我地都叫左好多野食,食物質素算高,而且新鮮,好食!

我地再叫多一轉肉
,因為越食越上癮

食完燒肉,輪到食熟食啦

韓式煎餅好香口,唔錯

呢個拌飯好好食,有飯蕉!配菜有好多,成個飯都好香麻油味

海鮮豆腐辣湯係我最愛,好好飲,只係輕微辣,我飲左2碗,好正

,服務好!
2018-02-27
2018-03-01 186 浏览
約朋友出佐敦食韓燒💁黎到莊士敦廣場5樓既平昌知道佢平日星期一至星期四做緊188蚊位即刻急不及待 試試佢~坐位闊落 環境都唔錯 起碼唔多油煙野食既種類不算太多 但夠~海鮮有 肉類都有飲品都有唔少款 竟然有香蕉味忌廉溝鮮奶~kimchi係比較辣~其他都可以接受好多款呀~ 個人較喜歡牛脷同五花肉 真係啖啖肉 提供埋生菜 就住包埋食 烤肉都有相當質素~仲提供埋邊爐蛋同紫薯..加埋芝士就要+3蚊仲有雞串,煙鴨胸,雞翼等等仲有十多款熟食 好似海鮮煎餅 新鮮煎好 好好食 叫多左份~另外辣泡菜海鮮湯 好惹味~可一試個蛋真係好食 encore 左3次仲有冷麵要試 好爽口~~海鮮 就有蝦 帶子 生蠔任食~抵!!!個size都算大隻埋單188加一 都係207蚊 超值下次有朋友生日可以再黎喇~~~
約朋友出佐敦食韓燒💁
黎到莊士敦廣場5樓既平昌
知道佢平日星期一至星期四做緊188蚊位
即刻急不及待 試試佢~

坐位闊落 環境都唔錯 起碼唔多油煙

野食既種類不算太多 但夠~
海鮮有 肉類都有

飲品都有唔少款 竟然有香蕉味忌廉溝鮮奶~

kimchi係比較辣~其他都可以接受

仲提供埋邊爐蛋同紫薯..加埋芝士就要+3蚊

仲有雞串,煙鴨胸,雞翼等等

個蛋真係好食 encore 左3次

仲有冷麵要試 好爽口~~

海鮮 就有蝦 帶子 生蠔任食~抵!!!

個size都算大隻

埋單188加一 都係207蚊 超值
下次有朋友生日可以再黎喇~~~
2018-02-28 7469 浏览
呢期不停煲韓劇,忍唔住book枱食番轉韓燒先七點鐘準時到達,枱面一早準備好一小碟配菜: 泡菜、茄子、黃瓜,豆芽、薯仔條,重有沙律~飲品任拎~落單紙分前後兩頁,前面係肉類、海鮮,後面則是一些韓國料理&額外加錢的食物,睇落好多選擇, 非常吸引!!今日凍左好多,第一時間叫碗海帶湯暖下個胃先~第一round當然叫肉類先,估不到份量都幾多LA牛排骨好嫰滑,肉汁濃郁!牛筋骨肉用生菜包住食再配辣醬真係好好食~特級豬頸肉切成粗條,肉質厚實,咬落特別爽口;牛脷有點厚度,超有咬口!之後輪到海鮮類⋯⋯真心推介一定要食鰻魚!!口感軟嫰又入味帆立貝雖然不算大粒,但口感不錯;魷魚燒完都好煙韌彈牙!等食中⋯⋯烤調味豬肉一炒就癡曬底,超誇張!好惹味!我地戰鬥力已經下降,最後一round 叫埋烤梅頭豬肉,午餐肉,照燒豚五花肉就飽曬嚕夜晚全場爆滿,睇得出員工勁忙,又要不停換鐵板,又要上菜,但服務態度都好好!加上食物水準不錯,下次一定會再黎
呢期不停煲韓劇,忍唔住book枱食番轉韓燒先

飲品任拎~

今日凍左好多,第一時間叫碗海帶湯暖下個胃先~

第一round當然叫肉類先,估不到份量都幾多

之後輪到海鮮類⋯⋯真心推介一定要食鰻魚!!口感軟嫰又入味
帆立貝雖然不算大粒,但口感不錯;魷魚燒完都好煙韌彈牙!

等食中⋯⋯

烤調味豬肉一炒就癡曬底,超誇張!

好惹味!

2018-02-22
2018-02-25 163 浏览
作為韓國迷既我,好少係香港食韓國菜,因為同當地食爭好遠。不過,朋友介紹呢間,就試試,點知真係幾驚喜!泥到侍應就送上前菜,土豆絲似係加左牛油,更香口,食到停唔到之後就點肉喇,無諗過有咁多選擇。豬肉牛肉大部分我地都叫左平時係韓國食烤肉都有呢幾種醬料,每次食點中間既包飯醬及左右是但一款係絕配!最鍾意晚餐限定的牛肋骨肉,十分入味!而照燒豬肉,腌牛肉都好濃郁五花腩很足秤!唔會太肥除左烤肉之外,無諗過其他野食都會咁有心機~大醬湯係基本韓國野食,但好多時香港d餐廳都煮得一般,但呢個令我食番韓國的味道!大豆醬與豆腐金菇,唔會偏咸,足料!試埋朋友叫既泡菜湯,岩晒不太吃辣既人,味道恰好!年糕係必食既韓式小食,夠彈牙煙un。粉絲細細碟,但都可以吃很飽,與香油撈得很夠味、香口!$18x呢個價可以食到烤肉放題,總有咁多款韓國食物簡,真係好難得!下次掛住韓國烤肉就可以encore了!
泥到侍應就送上前菜,土豆絲似係加左牛油,更香口,食到停唔到

之後就點肉喇,無諗過有咁多選擇。豬肉牛肉大部分我地都叫左

五花腩很足秤!唔會太肥
除左烤肉之外,無諗過其他野食都會咁有心機~

試埋朋友叫既泡菜湯,岩晒不太吃辣既人,味道恰好!
年糕係必食既韓式小食,夠彈牙煙un。

粉絲細細碟,但都可以吃很飽,與香油撈得很夠味、香口!

2018-02-12
2018-02-21 195 浏览
一家人放假有咩做?! 哈哈...緊係去食下韓燒啦, 平昌本身已經係韓國一個地方, 今次黎到平昌食飯會唔會有種去左平昌食野呢?! 哈哈....一上到去已經有D韓仔店員同我地講野, 哈哈....真係有D 韓風FEEL 喎. E?! 有個四人餐喎, 啱哂我地呀, 一於叫呢個啦.首先有韓仔店員會為我地送上前菜, 嘩....都好好多款架, 仲可以無限追加TIM.個餐好多野食架, 首先沙律可以選一款, 我地選左大蝦芝士沙律, 嘩....好豐富呀, 除左大蝦&沙律菜之外, 仲有車厘茄啦, 甘荀TIM呀, 加埋麻醬&芝士一齊食簡直係絕配呀.跟住黎個烤牛肉拼盤, 咩部位都會有D, 有牛舌啦, 牛小排啦, 牛仔骨等等..... 牛味濃, 燒既時候都唔使話加D咩落去燒其實, 因為我最鍾意就係將菜包住黎食, 記得要加埋D泡菜, 哈哈....仲有D洋蔥圈呀, 冬菇呀, 雞肶菇呀可以一齊燒架, 正!!跟住再黎個韓式燒餅, 嘩, 今次仲唔飽?! 哈哈.....煎得好香口, D饀料都有好多架, 唔會只係得粉架, 仲有呢個自家制醬汁一定要點黎食, 味道帶點辣, 好開胃.食韓國野點能夠無人參雞架, 呢個餐都包埋架, 勁正

食韓國野點能夠無人參雞架, 呢個餐都包埋架, 勁正LOW, 雞都有半隻架, 而且熱辣辣TIM AR, 一上枱咕嚕咕嚕咁架, 份量十足.

最後仲有甜品送TIM 呀, 呢個餐真係抵食.
2018-01-17
2018-02-14 256 浏览
一進店內已經污煙漳氣,抽氣十分差,還要不是滿場的,之前去過的韓燒店就算很多人都不會空氣污濁的,而且處理骯髒的碟時,十分大力,完全沒有顧及客人的感受,還沒改名前都來過,完全是兩回事的,十分失望
最近時常諗起醬油鮑魚,知道呢度有得食我最愛嘅醬油鮑魚就即刻訂位!呢間平昌premium 轉型無耐,前身為bbq7080!想食premium menu 記得去佐敦分店!唔好去錯ar!仲睇緊menu 時候,店員就放低左八小碟!真係足八小碟ga! (魚糕、芽菜、泡菜、蔥、蓮藕、茄子、黑豆、辣魷魚)食完仲可以refill tim ar! 我就追加左魚糕、泡菜同涼拌魷魚喇!點左野食後店員就幫我地加左爐邊蛋 同埋一粒粒嘅超甜蕃薯!爐邊蛋-我地將d嘅泡菜加落去,可以食多種口味!人蔘雞:天寒地凍最岩叫番個人蔘雞湯暖下身!燒肉同醬油蟹都屬於濃味,綜和番剛剛好!香港食到醬油蟹的確唔係新聞,但能到食得晒醬油蟹、醬油蝦 、醬油鮑魚 真係寥寥可數!#醬油海鮮三寶 $308(醬油蟹1隻、醬油鮑魚3隻、醬油蟹蝦4隻) 🍚紫菜飯(2人份量) 💁🏻‍♂️oppa店員會剪開海鮮配料撈飯!撈完後食到啖啖鮑魚、充滿紫菜麻油香、滲過海鮮醬油嘅鮮味,全部同一時間充斥住嘅幸福感真係十級滿足!之後叫左烤牛肉拼盤 $298 (牛肋骨、LA牛排骨、光陽牛肉、薄切牛花肉、牛舌)第一次見到真肉嘅拼盤仲靚過參考圖片,驚喜!唔客氣喇,呢度嘅用嘅牛

呢間平昌premium 轉型無耐,前身為bbq7080!

仲睇緊menu 時候,店員就放低左八小碟!

食完仲可以refill tim ar!
我就追加左魚糕、泡菜同涼拌魷魚喇!

點左野食後店員就幫我地加左爐邊蛋 同埋一粒粒嘅超甜蕃薯!
爐邊蛋-我地將d嘅泡菜加落去,可以食多種口味!

#醬油海鮮三寶 $308
(醬油蟹1隻、醬油鮑魚3隻、醬油蟹蝦4隻)

🍚紫菜飯(2人份量)

💁🏻‍♂️oppa店員會剪開海鮮配料撈飯!

之後叫左烤牛肉拼盤

第一次見到真肉嘅拼盤仲靚過參考圖片,驚喜!

唔客氣喇,呢度嘅用嘅牛肉高質、醃料唔濃味、牛嘅肉味濃而不韌!
牛仔骨、牛花肉超正!

食韓國烤肉就配番支真露!

兩人食到超滿足,食物算高質,埋單唔洗$800

2018-01-26
  • 醬油鮑魚
  • 醬油蟹
  • 烤牛肉拼盤
2018-02-07 228 浏览
為朋友慶生, 因為就腳關係來到莊士敦廣場, 朋友話厭倦了打邊爐所以韓燒。 睇食評第一次來, 平日晚上不多人,招呼我們入座不知侍應還是年青經理有禮。因為唔想諗食咩最後放題, 環境ok食物質素以呢個價錢叫做唔錯。最可惜抽風不佳大煙, 搭完車返到屋企仍然一頭油煙。
2018-02-06
庆祝纪念