2020-02-15
餐廳主力就係做拉麵 ,離遠望過去已經好有日本拉麵店嘅感覺。餐廳整體作全落地玻璃,十分通透。裝修方面要好日式,用上全木材。餐廳有5個湯底選擇,而飲品方面亦有啤酒汽水可供選擇。我點左個黑豚大蒜豚骨湯底,配料有肩胛肉,半熟蛋,木耳,大蔥,紫菜。另外嗌咗個海老豚骨湯底。蝦味味噌豚骨湯附有肩胛肉,半熟蛋,筍乾,櫻花蝦,大蔥,紫菜。黑豚湯底個味道好濃厚。湯底一啲都唔稀,熬咗十幾個鐘先會有哩種厚度。湯底亦有好香嘅蒜味,整體唔會太淡又唔會太咸。剛剛好。面身係細麵,硬麵身。個人喜歡食硬麵所以好啱我口味,半熟蛋整得啱啱好,係日本溏心蛋,個蛋黃好甜。蛋黃岩岩好.拉麵再配上紫菜嘅等等既配料,好好味。食到最尾再加咗個麵,依然係保持水準夠晒熱同硬。海老湯底有好濃厚嘅蝦味,再配上櫻花蝦做配料。蝦嘅味道更加突出。豚肉本身係薄切,有3塊,半肥瘦啱啱好。唔會好油膩,木耳好爽口夠曬新鮮。好滿足
餐廳有5個湯底選擇,而飲品方面亦有啤酒汽水可供選擇。