2023-01-01 237 浏览
本來係去pokka cafe 但原來轉左做呢間。見門面幾靚就決定一試。地方好闊落,都坐得好舒服。叫左牛肉壽喜燒,牛舌,手羽先,燒粟米,茄子,燒飯團,巨峰味乳酸。除左茄子 同燒飯團唔好食,其他都好好食,特別係牛肉壽喜燒👍🏼👍🏼所有份量都好好,唔似出面串燒極細份。會再來👍🏼

地方好闊落,都坐得好舒服。

所有份量都好好,唔似出面串燒極細份。

會再來👍🏼
牛肉壽喜燒
牛舌
  • 牛肉壽喜燒鍋
2022-12-27 228 浏览
太古城lunch 有得訂位的日本餐廳。上次試過串燒set, 好回味個免治雞軟骨串。今次因為有coupon 所以豪一豪,食個最貴嘅lunch set。坐低會有前菜pickle and salad。日式便當包刺身、吉列炸物、關東煮物、燒牛扒。刺身就一般,有少少過凍。吉列蠔同芝士都熱。關東煮都係一般,不過不失。燒牛扒都好香有肉汁。Overall ok,無驚喜。
廚師精選日式便當
2022-11-22
午餐
▪️𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒚 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆𝒍𝒆𝒈 𝑺𝒉𝒓𝒊𝒎𝒑 $88 👍🏽脆炸白蝦The shrimps were fried with right seasoning, thin batter layer and they were not oily. It's the best dish in the whole meal.---▪️𝑺𝒉𝒊𝒂𝒘𝒂𝒔𝒆 𝑴𝒊𝒏𝒄𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 $68/2pcs幸福鳥免治軟骨雞肉ᴛᴇʀɪʏᴀᴋɪ sᴀᴜᴄᴇ . ᴄʜᴇᴇsᴇ▪️𝑺𝒉𝒊𝒂𝒘𝒂𝒔𝒆 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑻𝒉𝒊𝒈𝒉 $68/2pcs幸福鳥雞脾肉燒sʜɪsᴏ & ᴘʟᴜᴍ sᴀᴜᴄᴇ . ᴡᴀsᴀʙɪ▪️𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑹𝒊𝒃 𝒊𝒏 𝑻𝒓𝒊𝒚𝒂𝒌𝒊 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 $68汁燒牛肋肉▪️𝑶𝒌𝒊𝒏𝒂𝒘𝒂 𝑷𝒊𝒏𝒆𝒂𝒑𝒑𝒍𝒆 $38沖繩菠蘿The skewers were really tiny and expensive in terms of their size🫠. The taste was average too tho the meats were not dry. Extra disappointing when
脆炸白蝦
幸福鳥免治軟骨雞肉
ᴛᴇʀɪʏᴀᴋɪ sᴀᴜᴄᴇ . ᴄʜᴇᴇsᴇ
幸福鳥雞脾肉燒
sʜɪsᴏ & ᴘʟᴜᴍ sᴀᴜᴄᴇ . ᴡᴀsᴀʙɪ
汁燒牛肋肉
▪️𝑶𝒌𝒊𝒏𝒂𝒘𝒂 𝑷𝒊𝒏𝒆𝒂𝒑𝒑𝒍𝒆 $38
沖繩菠蘿
The skewers were really tiny and expensive in terms of their size🫠. The taste was average too tho the meats were not dry. Extra disappointing when they used the cheap ass toothpaste-likee wasabi on the chicken thight. It's a huge No for me.
---
▪️𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑹𝒊𝒄𝒆 𝑩𝒂𝒍𝒍 $45
燒飯團
The only thing that helped filling our stomach🫠. Tasted ok with the seasoning mixed into the rice and the onigiri was grilled to have a crispy skin.
---
Staff were nice tho. Frequently checking if refilling of water was needed.
𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒚 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆𝒍𝒆𝒈 𝑺𝒉𝒓𝒊𝒎𝒑
𝑺𝒉𝒊𝒂𝒘𝒂𝒔𝒆 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑻𝒉𝒊𝒈𝒉
𝑺𝒉𝒊𝒂𝒘𝒂𝒔𝒆 𝑴𝒊𝒏𝒄𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏
𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑹𝒊𝒃 𝒊𝒏 𝑻𝒓𝒊𝒚𝒂𝒌𝒊 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆
𝑶𝒌𝒊𝒏𝒂𝒘𝒂 𝑷𝒊𝒏𝒆𝒂𝒑𝒑𝒍𝒆,  𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑹𝒊𝒄𝒆 𝑩𝒂𝒍𝒍
𝑪𝒓𝒊𝒔𝒑𝒚 𝑾𝒉𝒊𝒕𝒆𝒍𝒆𝒈 𝑺𝒉𝒓𝒊𝒎𝒑
𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑹𝒊𝒃 𝒊𝒏 𝑻𝒓𝒊𝒚𝒂𝒌𝒊 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆
今日既lunch係預早一日book講定,之前食過一次,今次帶埋同事一齊去食。一入座,職員已經好熱情咁叫打招呼,而且即刻有前菜serve。一個醋做醬汁既沙律,正常味道,都唔算特別岀色。之後我地一行3人試下叫唔同既lunch set,試多啲唔同既款。便當個presentation都好唔錯,每一樣野都算好精緻,但又講唔岀邊一款特別好食,會好有深刻印象,所以對於佢收$188既性價比就略嫌有啲失色。之後拎有叫番角切魚生飯,平時都有去唔同地方食魚生飯,呢一間餐廳明顯係切得特別大件!係新鮮,不過又唔係特別好味,三文魚既油脂有啲少、吞拿魚就反而有啲食唔斷既肋,應該同切既部位有問題?最後呢一個雞壽喜燒,我個人覺得最岀色!可能天氣凍,熱湯會特別加分。未食個壽喜燒,個白飯明顯有用心,日本米同大大粒,我幾鍾意。之後個雞應該都係煎過先放入湯,好香口。不過湯底就唔係太濃味,係偏淡味一啲。Overall都算係唔錯既lunch experience,尤其係職員既服務態度,好友善、好有笑容,絕對唔會因為lunch而hea!所以服務個性價比好surprised! 個人覺得食物質素可以再加多d 特色,有少少覺得太中規中矩,

前菜
一個醋做醬汁既沙律,正常味道,都唔算特別岀色。

便當

角切魚生飯

雞壽喜燒

個人覺得食物質素可以再加多d 特色,有少少覺得太中規中矩,如果要行偏高價lunch set,可能要加強一下!
2022-12-15
雞壽喜燒
2022-11-22 163 浏览
一家人外出食飯,訂了 6:15 分,但因事要遲到,服務員很好,幫忙改為 7:00 ,食物很新鮮,但價錢不便宜,因為食物遲了很久才到齊,貼心服務員送上甜品作補償,總結都是食得開心,坐位舒適的餐廳
2022-11-19
  • 燒雞泡魚干
一直都「幸福鳥」尖沙咀店嘅客,因為方便同抵食所以lunchtime都成日去。我住港島,見佢太古城開新店唔洗過海,晚餐又未試過,所以去試吓。太古城店嘅裝修同menu同尖沙咀唔同,d枱以藍色瓷磚為主。等位時,聽到佢哋為客人播生日歌。餐牌有刺身同串燒。刺身好新鮮,厚切。串燒,叫咗免治軟骨雞肉串燒,好好味,impressive,推介!!串燒仲叫咗牛舌,粟米,沖繩菠蘿;好鍾意燒菠蘿。另外,汁燒原條九州槍魷魚,同燒雞,兩個都好大碟,抵食;牛肉壽喜燒鍋,好足料。服務好好。總括,非常滿意,會再encore!!

太古城店嘅裝修同menu同尖沙咀唔同,d枱以藍色瓷磚為主。

等位時,聽到佢哋為客人播生日歌。

餐牌有刺身同串燒。

刺身好新鮮,厚切。
串燒仲叫咗牛舌,粟米,沖繩菠蘿;好鍾意燒菠蘿。

另外,汁燒原條九州槍魷魚,同燒雞,兩個都好大碟,抵食;
牛肉壽喜燒鍋,好足料。

服務好好。

總括,非常滿意,會再encore!!
2022-08-26
  • 牛肉壽喜燒鍋
  • 刺身拼盤
  • 幸福鳥免治軟骨雞肉
  • 沖繩菠蘿
2022-09-20 281 浏览
同同事黎試下呢間新餐廳,見佢咁多人以為好好食,但真心唔值呢個價。我叫咗個串燒六盛,有湯有前菜有飯同茶,加野飲要再加錢。食得飽,但唔係特別好食。個冬菇燒得算係好,唔會太乾身,咬落仲有少少汁。但其他真係唔ok,串燒嘅醬汁好重要,佢啲肉根本唔夠汁,要自己加豉油先夠味,個免治雞肉串好鬆散,食落無乜咬口,雞軟骨同雞肉好似唔太混合,有待改善。雞翼還好,因為係鹽燒,所以唔存在唔夠醬汁嘅問題,但如果加埋要接近兩舊水真係不會揀。最大問題係你一食完就催你埋單,我地坐左一個鐘都無,會唔會急咗啲?

2022-09-18 205 浏览
早兩日家人為我慶祝生日晚飯,我們來到位於太古城新開不久的 幸福鳥 用膳,裡面環境日式格調很高雅舒適,座位也非常之寬敞,食物方面種類繁多,前菜好味配酒一流👍食材非常新鮮刺身鮮甜好味,生蠔或燒蠔都非常Juicy😋是日精選推介的食物都とても新鮮だ美味しかったです🙏串燒都非常用心烹調恰到好處,員工非常親切有禮,就像身處日本一樣感受到環境食物服務一樣😊整晚一家人都非常開心滿意🙇🏻有興趣的朋友不妨試試。
2022-09-15
庆祝纪念
生日
  • 幸福鳥免治軟骨雞肉
  • 極上牛舌
  • 刺身拼盤
2022-09-14 183 浏览
這間坐落於太古城中心,以明治時代的京都為主題,餐廳的設計復古之餘又加插了時代感,即使無得去日本旅行,都猶如至身京都之中。餐廳主打海鮮為題,多款海鮮菜式,適合朋友及家人聚會用餐的地方。一坐低店員即送上前菜。燒雞泡魚干燒至兩面微焦,魚干煙韌有咬口。刺身拼盤有三文魚、吞拿魚、甜蝦、帶子及油甘魚,刺身鮮甜,帶子及三文魚都不錯。極上牛舌牛舌厚切,十分彈牙爽口。幸福鳥免治軟骨雞肉雞肉串沾上蛋王汁後,令雞肉更滑,中間的軟骨略有咬口。汁燒原條九州槍魷魚魷魚燒至表面焦香,爽口彈牙,還有點燒汁香味。沖繩菠蘿菠蘿香甜無渣。牛油粟米粟米牛油味濃,而且十分香甜。豆腐豆腐燒至金黃香脆,外脆內滑。幸福燒雞燒雞皮脆肉嫩,雞肉十分juicy。牛肉壽喜燒鍋牛肉嫩腍,下面舖滿了娃娃菜等,吸收了醬汁味道。
一坐低店員即送上前菜。
燒雞泡魚干
燒至兩面微焦,魚干煙韌有咬口。
刺身拼盤
極上牛舌
牛舌厚切,十分彈牙爽口。
幸福鳥免治軟骨雞肉
雞肉串沾上蛋王汁後,令雞肉更滑,中間的軟骨略有咬口。
汁燒原條九州槍魷魚
魷魚燒至表面焦香,爽口彈牙,還有點燒汁香味。
沖繩菠蘿
菠蘿香甜無渣。
牛油粟米
粟米牛油味濃,而且十分香甜。
豆腐
豆腐燒至金黃香脆,外脆內滑。
幸福燒雞
燒雞皮脆肉嫩,雞肉十分juicy。
牛肉壽喜燒鍋
牛肉嫩腍,下面舖滿了娃娃菜等,吸收了醬汁味道。
2022-09-13 131 浏览
今日去太古搵朋友,同朋友嚟咗呢間叫幸福鳥嘅日本餐廳食。見佢晚市時間差唔多都滿座,應該都幾好食。燒雞泡魚乾 ($68)有驚喜,朋友鍾意食雞泡魚乾,本來都諗住雞泡魚乾係會比較乾身同硬,但係呢個雞泡魚乾燒得唔會太乾,口感適中。點埋沙律醬食好滋味。叫咗個刺身拼盤食 ($318)有三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦、帶子整體來講新鮮肥美😋豆腐($38)炸豆腐外面微脆內滑,上面落左啲蔥花同埋木魚絲。幸福鳥免治軟骨雞肉 ($68)我哋揀咗鹽燒同埋汁燒,點埋日本生蛋食。咬落有少少軟骨嘅碎粒粒,加埋雞肉,口感方面幾有唔同層次。另外仲有芝士同埋激辛兩款口味。牛舌 ($88)牛舌燒到啱啱好,唔會太硬,厚薄適中,入口有油香,但感覺唔會太肥膩。烏冬欣賞佢個湯清清地,烏冬係煮得啱啱好嘅軟硬度。汁燒原條九州槍魷魚 ($158)原條九州魷魚擺上台,感覺好吸引。以前食過燒魷魚係好硬身或者魷魚本身嘅肉質係好硬,但係呢個燒魷魚嘅肉質依然保持鮮嫩,趁熱食嘅話仲有超香嘅魷魚風味。蒜香粟米($58)粟米睇落平平無奇,但係佢嘅甜度都幾高,有帶點炭燒同埋牛油嘅香味。牛肉壽喜燒鍋 ($188)利用醬油做湯汁,入面加咗唔同嘅蔬菜好似係豆腐、蒟

燒雞泡魚乾 ($68)

叫咗個刺身拼盤食 ($318)
有三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦、帶子
整體來講新鮮肥美😋

豆腐($38)
炸豆腐外面微脆內滑,上面落左啲蔥花同埋木魚絲。

幸福鳥免治軟骨雞肉 ($68)

牛舌 ($88)

烏冬
欣賞佢個湯清清地,烏冬係煮得啱啱好嘅軟硬度。

汁燒原條九州槍魷魚 ($158)

蒜香粟米($58)

牛肉壽喜燒鍋 ($188)
利用醬油做湯汁,入面加咗唔同嘅蔬菜好似係豆腐、蒟蒻絲、冬菇、椰菜等嘅材料,見到佢嘅蔬菜都切得靚靚哋幾有心思。加上薄片嘅肥牛,食得好滿足,口味亦都唔太鹹。可以再另外點生蛋食。

幸福燒雞 ($188)
燒雞真係整到外脆內滑,即使係放咗一陣先食,外面個皮依然係脆嘅,而且入邊嘅雞肉係嫩滑多汁。

沖繩菠蘿($38)
口感幾嫩冇渣,鮮甜,為晚餐作結。

另外值得一提嘅係,侍應嘅態度服務良好,食得開心。
2022-09-13 305 浏览
不過不失的一餐,係黑豚長葱燒d豚肉太韌,燒雞有驚喜,蟶子以為麻麻地,不過都燒得好食,槍魷魚都係呢間餐廳另一必點菜式,海鮮鍋中規中矩,唔想食壽喜燒,食咁多肉既朋友不妨一試,
2022-09-10
汁燒九州槍魷魚
幸福燒雞
  • 汁燒原條九州槍魷魚
2022-09-07 107 浏览
再次光顧這間位於太古新開張的幸福鳥,裝修方面,依舊的充滿日本的色彩,十分滿意,適合和朋友和家人聚會的好去處。前菜方面,燒雞泡魚乾,令我不禁回想起在日本那時經常品嚐的居酒屋,依舊的可口,最重要即叫即燒新鮮熱辣,配搭適量的醬汁,更是一道送酒佳餚。食物方面,這次我點選了刺身,性價比真的不錯,喜愛刺身,無添加吃到食物的原味道,加上餐廳選材,這裏果然是一個吃海鮮的好去處。另外,還點選了燒粟米,來自日本的味道就是不錯,粟米鮮甜,外皮燒得帶點香脆,內裏還充滿粟米汁,最重要沒有渣。

2022-09-06 103 浏览
今日同朋友黎到太古食飯,之前食過其他分店,所以嚟到呢間新嘅分店再食過。入面嘅裝飾好靚,聽店員介紹知道佢係好有心思嘅室內設計,好有係京都嘅感覺。呢個燒雞泡魚干燒得好好,作為前菜雖然唔算好開胃,但味道真係唔錯,用另一種方式令人食慾大增。雞泡魚干燒得煙軔得嚟又唔會黏牙,而且醬汁同魚干既味道配合得啱啱好,味道濃郁又唔會太鹹。 本身知道幸福鳥既串燒比較出名,但呢個刺身拼盤好有驚喜。刺身拼盤唔會雪得太凍,但正正因為咁,反而更加食得出刺身既鮮味,並唔係夾硬雪出嚟既鮮,以呢個價錢嚟講都真係物有所值。 蒜香粟米味道都唔錯,粟米本身好新鮮,咬落好多汁好甘甜。 豆腐燒到熱辣辣,大大份,而且外皮都燒得幾香脆,作為小食嚟講都幾好。串燒果然係呢度既招牌菜,特別係燒肉類,真係唔錯。先講一講調味方面,串燒會按照唔同既肉類配味,例如免治軟骨雞肉,即使兩款都係雞肉,但都會特別調配唔同既醬汁,非常有心思。而除咗調味之外,肉質亦係串燒既一大賣點,因為呢度串燒既火候掌握得好好,基本上都燒到全熟,但又保持到肉質既細嫰,口感十足。 呢度既牛肉壽喜燒唔算貴,質素都唔差,不過比起其他菜式,個人認為就冇咁特別,算係中等水平。 呢個汁燒原

蒜香粟米味道都唔錯,粟米本身好新鮮,咬落好多汁好甘甜。

呢個汁燒原條九州槍魷魚好巨型,仲長過兩隻手掌加埋,如果一個人食真係有可能食唔哂。而魷魚既肉質好肥美好滑嫰,而且燒得亦好好,好入味。

呢個幸福燒雞份量唔算太多,不過就幾特別,本身以為係類似歐陸式燒雞咁,但原來食落係有少少似中式既炸子雞咁,外皮係香脆既,令食落口感好豐富。

呢度座位坐得好舒服,又闊落,疫情期間更加食得安心,啱晒一班朋友嚟食飯。
2022-09-05 3173 浏览
太古城呢個咁高尚嘅地方,真係要有啲咁上下嘅餐廳先得嘅!本身去尖沙咀食過一次,原來最近佢喺呢度再開咗分店,所以就同朋友黎試吓佢嘅dinner了由於佢係日本餐廳,所以所有嘢當然都係日系,雖然莊秀並唔算好有設計或者非常入去,但係都坐得舒服嘅,特別係佢杯茶,都幾好飲餐牌都幾吸引,基本上都有圖片輔助燈校成本書仔咁樣,有埋日文喺上面,感覺搞到好似去咗日本咁等我介紹一下今晚我哋揀咗啲咩食物先,先有呢個刺身拼盤,佢一共有五款刺身,分別有三文魚,吞拿魚,甜蝦,油甘魚及帆立貝。整體來講,五款刺身都好新鮮,雖然唔算太大塊,或者非常厚切,但係如果想食下刺身做頭盤,都係一個好選擇之後有呢個小食,如果食日本菜, 例如居酒屋果d,我一定會叫呢個,佢係燒雞泡魚乾,佢係一道非常之好嘅小食之餘,如果三五知己傾偈,或者飲酒,呢一款絕對係一款最佳小食之一,做得唔錯,燒得好好食,唔算太乾身,又唔會太硬,味道非常香濃,非常惹味,慢慢食,真係好唔錯之後就有呢一大個 牛肉壽喜燒鍋,我個人都幾鍾意食壽喜燒,因為好似打邊爐咁,再d野滾熟,重點係有隻日本蛋比你沾點黎食!真係好鬼正佢呢個牛肉壽喜燒鍋都唔錯,分量正常,入面有冬菇,豆腐娃娃菜等

佢呢個牛肉壽喜燒鍋都唔錯,分量正常,入面有冬菇,豆腐娃娃菜等配料,作為重點既牛肉,食起上嚟一啲都唔韌,雖然味道唔算好香濃,但係點咗蛋汁,完全將牛肉嘅口感提升,係咪望落都好吸引呢

跟住就有一系列嘅燒物,成個構圖都非常吸引,我覺得呢度嘅燒物都做得幾好,左邊有燒牛脷,中間有大大條嘅原條汁燒九州槍魷魚,燒沖繩菠蘿及免治雞肉棒

免治雞肉棒可以講係有日式串燒,就會有佢嘅出現,我自己非常喜歡呢一道菜,因為冇骨之餘,口感夠晒爽口,加上沾點埋日本可以生食用嘅雞蛋,佢哋嗰種配合嘅程度,真係難以形容

呢個粟米都幾有驚喜,佢係蒜香粟米,唔係普通嘅就咁燒粟米,最主要係佢上面灑有蒜粉,亦有少少椰絲,所以食起嚟,比普通燒粟米更加香口,都幾特別

另外我覺得同樣出色嘅有呢個牛舌串,大家見到佢係厚燒牛脷,出面燒得非常靚之餘,真係非常厚切,而且仍然有肉汁流出,食起嚟,非常爽口彈牙,而且唔韌,都做得唔錯

最後我哋就叫埋呢一個幸福燒雞半隻,可能你會問,點解會喺呢度食好似鵪鶉咁嘅燒雞,其實有乜嘢特別?呢一個可以講係餐廳其中一個招牌菜,如果鍾意食燒雞嘅朋友,其實都值得一試

可能你會覺得佢平平無奇,但係如果你將隻燒雞切開,你會發現大量肉汁流出,食起嚟,非常嫩滑,嗰種嫩滑嘅程度,普通嘅燒雞,一定唔會比到你之餘,可以講係外脆內軟,出面嘅皮,燒至金黃色,非常脆口,入面嘅肉質,真係非常滑!其實都幾有驚喜,而且食完之後,感覺都幾難忘
2022-09-05 115 浏览
是晚和友人到太古城逛街,發現這間新開的 日式料理店,於是便在這裏吃個晚餐。餐廳 空間感十足,坐位十分寬敞。先上雞泡魚乾,香口十足,吃下甜咸相夾又有咬口,十分惹味,吃不停口。接著點了一個刺身拼盤,有五款刺身:三文魚,吞拿魚,池魚,帶子和牡丹蝦。刺身十分厚切,滿足感十足,吃下亦很新鮮。接著點了一些串燒。這個燒牛舌燒得剛剛好,咬下還中間有少少粉紅色,吃落十分鬆軟,吃下不會太硬。調味亦剛好,不會太鹹,更能帶出牛舌本身的鮮味。燒免治雞肉串有兩串,一串是鹽燒的,是乾身些。另一串是醬汁燒的,可以再撈上醬汁蛋吃,比較濃味。然後是我很期待的燒魷魚。見其他食客幾乎都會點一條燒魷魚。魷魚真的十分大條,賣相非常吸睛。吃下亦十分軟身惹味,適合多人聚餐的時候大家分享。視乎個人口味,魷魚的不同部位口感也有 分別。我就比較喜歡吃魷魚鬚和魷魚頭,咬落脆脆的比較爽口。和風燒豆腐也不錯,上面還有很多鰹魚絲 。豆腐外脆內軟,亦很飽肚。友人一定要點燒粟米和燒菠蘿。果然是好選擇。燒粟米吃下甜甜的,十分香口。燒菠蘿燒得外脆但內裏還飽含著非常多汁,吃下非常清甜,可以當作飯後甜品呢。我們看見旁邊的枱點了燒雞,然後忍不住又點了半份來試試

我們看見旁邊的枱點了燒雞,然後忍不住又點了半份來試試。雞肉外層燒得十分香脆 ,但雞肉還保持著嫩身的口感,的確不錯。

最後點了一個和風海鮮鍋,其實主要還是貪吃一些菜,比較健康。而和風海鮮鍋裏的海鮮亦非常豐富,有生蠔帶子蟹肉魷魚片還有一隻大蝦呢。至於菜亦有小白菜生菜金菇和冬菇。

當晚吃得相當飽,和友人慢慢一邊吃一邊談心聊天,實在是非常美好的時光。
2022-08-25