2019-05-16
今日星期六,唔洗番工,可以訓到自然醒,爽呀!平時成日好趕急,今日終於可以慢慢飲個靚茶,食下點心。去到先發現呢間酒樓啲點心原來咁犀利,有咁多款得獎點心!叫左好多唔同點心,已經忍唔住食緊😝龍皇野菌腸$30呢個係得獎點心之一,望落同平時既腸粉唔同野菌份量好足,調味都夠,野菌預先炒過,幾香出面有脆皮包住,之後先係腸粉皮,成個口感好正,有腸粉既滑,脆皮鬆脆但不油膩,加上雜菌既香!我好鐘意呢個配撘!美味錦鹵雲吞$41傳統舊式小食,已經唔係好多地方有呢個食份量十足,雲吞炸得好香脆,汁酸酸甜甜,好開胃,配料好多,有青椒、紅椒、豬肉、番茄同洋蔥作為開胃小食,好適合旋風黃金流沙包$30賣相好吸引話明流沙包,入面蛋黃一定要夠流心先合格!呢個絕對夠流心,蛋黃味濃,難怪會得獎!另一款得獎點心原隻鮑魚燒賣王$35雖然只係得三粒,但係比平時既大粒!每一粒都有原隻鮑魚起上面,豪版燒賣!好味!!鮮蝦韭菜餃$27呢個餃子皮同我平時食嘅唔同,呢個有啲似雲吞皮咁薄,鮮蝦同韭菜份量足,啖啖肉醬皇蒸金錢肚金錢肚係我嘅最愛點心之一,每次去酒樓都要叫,呢個金錢肚夠入味,有少少微辣,啱啱好!有時放假可以咁樣去飲個靚茶,食靚點心,實現慢
平時成日好趕急,今日終於可以慢慢飲個靚茶,食下點心。
去到先發現呢間酒樓啲點心原來咁犀利,有咁多款得獎點心!
叫左好多唔同點心,已經忍唔住食緊😝
龍皇野菌腸$30
呢個係得獎點心之一,望落同平時既腸粉唔同
野菌份量好足,調味都夠,野菌預先炒過,幾香
出面有脆皮包住,之後先係腸粉皮,
成個口感好正,有腸粉既滑,脆皮鬆脆但不油膩,加上雜菌既香!
我好鐘意呢個配撘!
美味錦鹵雲吞$41
傳統舊式小食,已經唔係好多地方有呢個食
份量十足,雲吞炸得好香脆,
作為開胃小食,好適合
旋風黃金流沙包$30
賣相好吸引
話明流沙包,入面蛋黃一定要夠流心先合格!
呢個絕對夠流心,蛋黃味濃,難怪會得獎!
另一款得獎點心
原隻鮑魚燒賣王$35
雖然只係得三粒,但係比平時既大粒!
每一粒都有原隻鮑魚起上面,豪版燒賣!好味!!
鮮蝦韭菜餃$27
醬皇蒸金錢肚
有時放假可以咁樣去飲個靚茶,食靚點心,實現慢活,人都開心啲!