2019-02-01
1976 浏览
好耐冇食過文記車仔面, 都唔記得上一次黎食係幾耐之前既事啦原來而家已經開左分店, 2間舖連埋一齊, 總店係排隊入座, 分店係叫號入座要食就緊係食總店啦, 其實排隊仲快過隔離攞飛, 等左15分鐘左右就有位啦總店係排隊揀餸然後安排入座既係門口既時候已經睇定食乜, 但去到見到排哂D餸出黎既時候又三心兩意唔知揀咩好啦佢有十大必食推介, 大家可以參考下圖以下呢碗叫左蘿蔔,花膠,瑞士雞翼, 三樣都係十大必食推介先講蘿蔔, 已經煮到腍哂, 蘿蔔好甜, 但感覺唔係一般蘿蔔果種清甜, 可能煮果個汁係甜既瑞士雞翼煮得好入味, 幾好味, 但就唔算大隻花膠好大塊, 食落都黏口, 浸埋個湯一齊食都幾好味以下呢碗叫左手打墨魚角,辣汁螺肉,豬紅, 只有辣汁螺肉係推介之一但個人就覺得個螺肉麻麻地, 似係有D梳打粉既味道, 食左一兩粒就冇食到豬紅都煮得幾入味, 唔錯我自己就推介手打墨魚角, 呢個餸個人覺得好特別又好食, 係出面食唔到 (可能係我自己未食過)呢個墨魚角特別既地方係佢好似魚皮餃咁有一層皮包住個墨魚滑, 裡面仲食到粒粒墨魚肉個人覺得呢度既粗面既面質唔太好食, 面條好厚身, 最後個面食左幾啖冇食, 只係食哂D
總店係排隊揀餸然後安排入座既
佢有十大必食推介, 大家可以參考下圖
以下呢碗叫左蘿蔔,花膠,瑞士雞翼, 三樣都係十大必食推介
瑞士雞翼煮得好入味, 幾好味, 但就唔算大隻
花膠好大塊, 食落都黏口, 浸埋個湯一齊食都幾好味
豬紅都煮得幾入味, 唔錯
個人覺得呢度既粗面既面質唔太好食, 面條好厚身, 最後個面食左幾啖冇食, 只係食哂D餸
如果叫左車仔面, 加錢會配埋飲品, 我地選擇左加$9 配龍眼羅漢果茶同埋鮮榨蔗汁
龍眼羅漢果茶幾好飲, 好香羅漢果味, 又唔會太甜, 個樽裡面仲有2粒龍眼添呀
至於個蔗汁就冇咁好飲, 因為佢好甜, 蔗香味唔多
整體黎講都算唔錯既, 如果唔多人排隊都會考慮再食