2017-10-11 485 浏览
位於灣仔道203號地舖的新森林焗之專門店,主打港式菜式,餐廳特別擅長焗飯的菜式。這間灣仔的分店開張不久,但晚上有不少打工仔也在此用膳。今次和朋友點了新出的石鍋系列,味道十分不錯呀。點了一杯雪糕紅豆冰,落單後5分鐘便來到了。雪糕是一整球,很滿足。香草味頗香濃,而且口感幼滑,個人也特別喜愛待雪糕溶化後攪拌和紅豆冰一起享用。原粒紅豆的size也頗大粒,味道甜甜的。點了一客蕃茄魚湯海鮮石鍋配手打烏冬。剛剛菜式來到時店員也溫馨提示石鍋十分燙手,石鍋內的湯還在沸騰和冒煙。要稍等一會,待菜式稍涼才可享用呀。而且頗欣賞烏冬是分開上的,避免浸得太久,麵質變軟。石鍋內也包羅包有,包括開了邊的蝦仁、青口、魷魚、油豆腐、滑豆腐等。女士來說單是吃石鍋內的料已經飽了一大半。有部分海鮮雖然是冰鮮,但味道也不錯。喝了一口石鍋中的湯,除了有蕃茄味,也有魚湯的鮮味呢。追加了一款芝士焗龍蝦(半邊)伴日本紫芋餅 。這款小食還可選擇配蒜蓉汁或香辣芝士。芝士汁裡有蘑菇、獅子狗等,十分豐富。龍蝦的面頭放了少許蟹子,所以入口咀嚼時都是卜卜聲,頗有脆。龍蝦肉沾了芝士和白汁,所以十分惹味。兩塊紫芋餅炸得脆卜卜,而且紫薯味也香濃。朋友則點

朋友則點了原條鰻魚海鮮芝士石鍋飯,這款飯比石鍋烏冬相對較濃味。整條鰻魚感覺上真的豪華,而且醬汁十分濃郁,和式醬油包裹著鰻魚,而且鰻魚肉質結實。
2017-10-10
今晚由湾仔行路去銅鑼灣,打算往鵝頸橋熟食檔開餐,但走到近利景酒店,見到石鍋饭和焗飯專門店,7点未夠店內差不多坐滿6成,似乎是人氣之店。 看見poster的石鍋飯 很吸引,二話不說就入去試。 餐牌都有好幾張食物選擇唔只焗飯咁簡單, 石鍋烏冬,追加小食,特飲,甜品等等。 我選擇了"鯛魚濃湯海鮮石鍋 ($72)",因為很久沒有飲魚湯,石鍋上台熱騰騰的海鮮湯,載滿海鮮 :有海蝦 ~大大隻新鮮貨色,青口,帶子,魷魚,配上濃濃的鯛魚湯 ,極道鮮甜美味,再加上自選的烏冬(可選擇飯或者烏冬)加進魚湯裏, 和吃湯飯的感覺又截然不同。 豪華得來又有家庭feel的魚湯烏冬。老公選了"軟殼蟹芝士石鍋飯", 賣相很靚紫菜上鋪滿蟹子,還有剛炸起的軟殼蟹, 香口得嚟軟殼蟹中仍juicy。 飯也煱得剛剛好, 雖然在熱石鍋中,但飯仍保持軟熟,沒有結成硬飯焦得來也很甘香可口,實在難得。 吃到最後飯仍然是熱的!另外我們追加了"芝士焗龍蝦"和"蒜蓉焗龍蝦"。 因為即叫即焗需時一會。 蒜蓉焗那款很惹味,龍蝦鮮甜,开边烤也掌握到剛剛熟, 芝士焗那款也鋪滿芝士和混入海鮮醬汁, 味道豐富又不失海鮮的原味。 這款焗龍蝦會連同2個吉列紫

鯛魚濃湯海鮮石鍋
豪華得來又有家庭feel的魚湯烏冬。

軟殼蟹芝士石鍋飯

芝士焗龍蝦蒜蓉焗龍蝦

蒜蓉焗龍蝦
另外我們追加了"芝士焗龍蝦"和"蒜蓉焗龍蝦"。 因為即叫即焗需時一會。 蒜蓉焗那款很惹味,龍蝦鮮甜,开边烤也掌握到剛剛熟, 芝士焗那款也鋪滿芝士和混入海鮮醬汁, 味道豐富又不失海鮮的原味。 這款焗龍蝦會連同2個吉列紫薯,炸得鬆脆 ,內裏的紫薯蓉甜甜的非常美味, 切勿錯過這配角!

荔枝 and 巨峰提子藍蝶粒粒梳打
特飲賣相方面 很似cocktail 但當然沒有酒精成份。 "荔枝"和"巨峰藍蝶梳打"哪款泛着水彩般的藍色, 很神秘。
梳打夠凍之餘亦充滿氣, 非一般甜椰椰的特飲。

補充一下,雖然店內有不少鐵板和石鍋歺進進出出,冷氣仍非常充足。
軟殼蟹芝士石鍋飯
芝士焗龍蝦蒜蓉焗龍蝦
蒜蓉焗龍蝦
荔枝 and 巨峰提子藍蝶粒粒梳打
今晚和媽媽來到灣仔的一間茶餐廳,發現裡面的菜式都十分吸引,與普通茶餐廳截然不同!很多款特別的石鍋飯,我和媽媽每人點了一款~原條鰻魚海鮮芝士石鍋飯 $78超級推薦這款芝士石鍋飯!吃完真的會讓人感動!鰻魚原條飽肉嫩滑不在話下,飯裡混入芝士,令其生色不少!一面食一面能拉絲的感覺也太棒了吧!除此之外,飯裏亦都有不少帶子、魷魚、小帶子。脆卜卜的蟹子增加其口感,就連最後的飯焦也是充滿芝香和鰻魚汁的味道。實在是惹味之選非常推介大家試試!番茄魚湯海鮮石鍋 配手打烏冬 $74這個魚湯海鮮石鍋也是相當不錯呢!感覺像住家的魚湯,鮮甜濃香,雖然湯頭未至於達到濃稠的效果,蕃茄味太淡,但魚湯應有的味道也有了。而且裏面的海鮮份量足夠,也十分新鮮。配的手打烏冬應該是出自於讚歧烏冬的,麵條較粗,口感煙韌彈牙。這款適合喜歡清淡的人,也是值得一試。芝士焗龍蝦配日本紫芋餅 $68雖然龍蝦只有半隻,但也十分足料呢。雖然選擇了芝士焗,但不是只有一片芝士在上面喔!芝士和龍蝦中間蘊含滿滿的海鮮料,有小蝦仁、蜆肉、蟹柳和芝士汁。龍蝦肉肉質較淋,但味道也不錯。伴碟的炸紫薯餅口感也是相當甘甜!低溫慢煮原隻春雞 $78原隻春雞上枱,賣相相當
原條鰻魚海鮮芝士石鍋飯 $78
非常推介大家試試!
番茄魚湯海鮮石鍋 配手打烏冬
番茄魚湯海鮮石鍋 配手打烏冬 $74
芝士焗龍蝦配日本紫芋餅
芝士焗龍蝦配日本紫芋餅 $68
伴碟的炸紫薯餅口感也是相當甘甜!
低溫慢煮原隻春雞
低溫慢煮原隻春雞 $78
原隻春雞上枱,賣相相當宏偉呢!低溫慢煮口感果然截然不同,肉質嫩滑!雞皮也焗得脆脆的,感覺相當抵食!伴碟的炸薯角份量也十足,炸得金黃香脆。
韓式柚子肉梳打 +$8
這個是柚子肉加了梳打汽水的組合。感覺清新解渴,甜度剛好!
香芒之戀人 +$8
這個不知道是否因為我們走了冰的關係,甜度太高了!個人不太喜歡。
整體感覺質素挺不錯的,而且價錢又合理,下次一定再來!
番茄魚湯海鮮石鍋 配手打烏冬
芝士焗龍蝦配日本紫芋餅
2017-10-08 110 浏览
今日同父親大人出左灣仔行街 行到夜晚就入左黎呢間焗飯專門店食晚飯本身係比佢’焗飯專門店’呢個名吸引左入嚟食點知見到佢新出嘅石鍋飯系列 就轉左駄石鍋飯晚上六點後先供應 足足有10款可以揀選擇困難症嘅我諗左好耐先揀得落手 款款都好吸引原條鰻魚海鮮芝士石鍋飯鰻魚愛好者表示一黎就比條鰻魚吸引左石鍋飯係原條鰻魚上 仲長過個石鍋鰻魚都幾厚身 偏淋身 食落有少少骨亮點係鰻魚底下嘅石鍋飯叫得海鮮芝士石鍋飯 真係無呃人 份量好足有蟹柳 帆立貝 魷魚 紫菜 三文魚籽同芝士飯底嘅海鮮份量好多 差唔多淡淡都有海鮮撈飯!!個飯底真係好驚喜 好食到同父親大人爭飯食😂軟殼蟹墨汁芝士石窩意粉見嗌左一個飯 所以另一個就叫左意粉打算兩個人share可以試多啲唔同野軟殼蟹係原隻上 岩岩炸起熱辣辣粉漿唔會太厚 食落啱啱好 不錯不錯不過個墨汁意粉就有啲失望 醬汁夠晒黑 但食落就只有微微墨汁味而且比較油膩 食到底都幾多油下但個軟殼蟹都幾好食 如果想食我建議配芝士海鮮飯 一定好好食!石鍋飯好處就係可以一直保暖 野食點都係熱食最好估唔到新品又幾有驚喜 灣仔區夜晚$78連野飲 收貨🤘🏿而且待應服務都好好 今餐我同父親大人都好滿意 食得

本身係比佢’焗飯專門店’呢個名吸引左入嚟食

鰻魚都幾厚身 偏淋身 食落有少少骨

亮點係鰻魚底下嘅石鍋飯
叫得海鮮芝士石鍋飯 真係無呃人 份量好足
有蟹柳 帆立貝 魷魚 紫菜 三文魚籽同芝士
飯底嘅海鮮份量好多 差唔多淡淡都有海鮮撈飯!!
個飯底真係好驚喜 好食到同父親大人爭飯食😂

不過個墨汁意粉就有啲失望
醬汁夠晒黑 但食落就只有微微墨汁味
而且比較油膩 食到底都幾多油下

但個軟殼蟹都幾好食
如果想食我建議配芝士海鮮飯 一定好好食!

石鍋飯好處就係可以一直保暖 野食點都係熱食最好
估唔到新品又幾有驚喜
灣仔區夜晚$78連野飲 收貨🤘🏿

而且待應服務都好好 今餐我同父親大人都好滿意 食得幾開心

2017-09-30
  • 原條鰻魚海鮮芝士石鍋飯
2017-10-07 101 浏览
新森林焗之專門店 聽個名會以為焗飯得原來新出的石頭鍋飯都不錯喎 有十款選擇我梗係9衝原條鰻魚海鮮芝士石鍋飯☺️☺️☺️🤤好厚肉 無細骨 份量都幾大既 唔係得一件仔 朋友就叫左龍蝦海鮮芝士石鍋飯 大大隻開邊龍蝦 都算幾多肉 兩個都係海鮮飯 有好多配料 例如魷魚 帶子等食肉獸梗係唔夠食 仲叫左隻原隻春雞 好多肉皮香的 但面頭的肉就唔夠嫩滑 入面個啲就好啲係用煙燻的方法去整 所以好大陣煙燻味幾香最後仲食多左個奶油豬 好香脆 推介啊!我地兩個會唔會太大食。。。仲有兩杯野飲。。食左咁多野飽到傻都只係一人百幾蚊 幾抵
新森林焗之專門店 聽個名會以為焗飯得

兩個都係海鮮飯 有好多配料 例如魷魚 帶子等
食肉獸梗係唔夠食 仲叫左隻原隻春雞 好多肉
皮香的 但面頭的肉就唔夠嫩滑 入面個啲就好啲
係用煙燻的方法去整 所以好大陣煙燻味幾香

最後仲食多左個奶油豬 好香脆 推介啊!
我地兩個會唔會太大食。。。仲有兩杯野飲。。

食左咁多野飽到傻都只係一人百幾蚊 幾抵
2017-10-07
  • 原條鰻魚海鮮芝士石鍋飯
2017-10-07 168 浏览
草根一向勁中意食焗飯,一直都知新森林最出名食焗飯,但居所同工作地點附近冇分店,所以一直都未食過😕知道最近灣仔利東有個大月亮展覽,一於呢晚去灣仔分店食完晚飯,再去影個相😌✌🏻星期5晚大約8:00去到都幾多人,岩岩好去到有位唔洗等,下一張枱開始就要係出面企陣先有位啦,人流keep住都幾多坐低見到其實餐牌都幾多選擇,除左大熱焗飯,仲有鐵板、燒雞、小食同甜品。另外仲有d素食餐,呢點真係估佢唔到,始終香港都好少特別標榜有素食。今次草根就冇揀焗飯,反而揀左石鍋系列。叫左一個飯,一個烏冬,2款小食,同2杯野飲。奶醬脆豬($7)草根最愛花生醬😍呢到用脆豬代替多士,食落更好味,奶醬多真係冇得輸嫁👍👍👅豚皇菜肉餃子($9)一客3件,熱辣辣味道都唔錯,不過明明係淥熟,但係底部又見到煎左,口感仍然係一般淥餃子軟腍腍,有d搞唔明個用意係咩😂龍蝦芝士海鮮石鍋飯($83)Bibimmap with cheese lobster and seafood龍蝦上面放左極大量蒜蓉去焗,食落好香蒜味❤️。其實識食緊係要將d蒜蓉撈落個飯到一齊食,真係超級香呀😍😍飯中間原本已經有好多海鮮,有帆立貝🐚、帶子、蟹柳🦀、魷魚🦑,海鮮足料

奶醬脆豬($7)

奶醬脆豬

豚皇菜肉餃子($9)

豚皇菜肉餃子

龍蝦芝士海鮮石鍋飯($83)
龍蝦上面放左極大量蒜蓉去焗,食落好香蒜味❤️。其實識食緊係要將d蒜蓉撈落個飯到一齊食,真係超級香呀😍😍飯中間原本已經有好多海鮮,有帆立貝🐚、帶子、蟹柳🦀、魷魚🦑,海鮮足料到令人嘩然🤤加上個飯落左紫菜、芝士🧀同蟹籽,有咸香之餘加左份口感👅👍份量夠一個女仔食飽,不過因為太好食仲要同屋企人分,平日唔中意食飯嘅草根食完都覺得唔夠喉,所以即使有龍蝦相比,但係個飯其實先係重點🍚草根超級推介!
龍蝦芝士海鮮石鍋飯

鯛魚濃湯海鮮石鍋(配手打烏冬/泡飯)($72)
Seafood jeongol with snapper soup (handmade udon / rice)
另一個石鍋叫左鯛魚濃湯,可以配泡飯/烏冬。草根揀左烏冬,嚟到見到個石鍋仲冒晒煙,好吸引😍要讚下由於烏冬同個湯分開上,所以唔會整腍晒,石鍋內放滿海鮮🦀🐟🦑🐙有蝦、青口、帆立貝、魷魚......好似草根一樣嘅海鮮迷一定好滿意❤️鯛魚濃湯個名冇改錯,味道好濃,超級鮮味,調味好正👍烏冬有韌度,食咁d海鮮後可以直接加落去個湯到,熱辣辣加上烏冬吸左d湯好吃無誤!不過烏冬份量唔係好多,男士食就未必夠飽啦😝

鯛魚濃湯海鮮石鍋

烏冬同個飯都配有熱飲,凍飲加$3,草根就叫左一杯熱啡,一杯特飲。熱啡唔錯,可惜用紙杯上,唔係咁環保,而且好細杯🙈。特飲叫左
韓式柚子肉梳打(跟餐+$8),顏色有漸層幾靚嫁,一定要攪勻先好飲,味道較淡,一般般啦~
韓式柚子肉梳打

今次食完發現原來新森林原來都真係幾好食,難服得待嘅草根爸媽都讚食得飽又好味😋,唔怪得晚夜keep住咁爆啦!而且仲可以加d錢叫小食,滿足到貪心又食得唔多嘅多心怪!😜下次諗唔到食咩又多個選擇。
2017-10-07 95 浏览
新店搬左之後首次到訪。除了新森林的招牌外,牆身還畫了小孩子喜歡的壁畫,是森林動物,配合餐廳的主題。中庭還保留下舊店的“樹”,真的充滿童真呢!只是六時許,但餐廳也八成滿,有老有嫩,果然是街坊的鐵窩。看看餐牌,多款選擇,又不時推出新款式,價錢公道,難怪這麽多客人!點了軟殼蟹石頭窩飯,追加芝士焗龍蝦。軟殼蟹炸得脆卜卜,沒有過厚的炸粉,如可加入椒鹽會更香更吸引。飯底有炒過,飯是粒粒分明的,仍保持濕潤,不會乾巴巴。飯面的紫菜令石鍋飯更有日式炒飯的感覺。芝士焗龍蝦但卻不只有龍蝦,更有小蝦。滿滿的芝士堆上小蝦,有心思的做法。小蝦的份量也不少,不下八隻。龍蝦剛好熟,味道當然沒有新鮮的香濃,但以茶餐廳來説是合理的了。朋友另點了鰻魚石頭窩飯和焗雞。鰻魚是原條的,下面有點芝士蟹籽和紫菜,挺日本的組合。鰻魚雖不是厚厚的那種,但入口也令人滿足,尤其剛出爐,還是熱辣辣的時候。以$78的價錢,别無他求。這雞有點像燒豬腿的味道,鹹香十足。雞腿肉嫩滑非常,雞胸肉口感更佳,不單大大件,更有煙熏的感覺。如減點鹽則更佳。粗粗的薯條是伴碟,也很不錯的呢!是鹹脆而口感粉粉實在的呢!店員告知這雞是用焗的,其嫩滑比炸的來得更好,實在
新店搬左之後首次到訪。

只是六時許,但餐廳也八成滿,有老有嫩,果然是街坊的鐵窩。

點了軟殼蟹石頭窩飯,追加芝士焗龍蝦。
軟殼蟹石鍋飯

芝士焗龍蝦

朋友另點了鰻魚石頭窩飯和焗雞。

原條鰻魚石鍋飯

慢煮法國春雞

粗粗的薯條是伴碟,也很不錯的呢!是鹹脆而口感粉粉實在的呢!
店員告知這雞是用焗的,其嫩滑比炸的來得更好,實在難以相信呢!

P.S. 上菜速度夠快,趕時間的朋友也可以外賣喔!
2017-10-06 72 浏览
mk時代經常食嘅新森林居然係翻工附近開左所以這嚟食個ot飯👅見到新出嘅石鍋係列就決定嗌個鰻魚芝士石鍋飯($78) & 龍蝦石鍋飯($83)😋鰻魚有手掌咁大條,幾厚肉地!個燒汁好香好日式,撈埋芝士同飯食好有口感👍🏻👍🏻 龍蝦亦好惹味,有成半隻,肉質鮮嫩,加左蒜蓉係上面令d肉更加出味🦐🦐 而飯底一樣有落芝士,拉絲係必須嘅🧀🧀小食加左個糯米雞翼($15)&芝士西蘭花($17)💁🏻💁🏻 雞翼小小辣,啖啖肉,好正!西蘭花有d苦,偏漏🤦🏻‍♀️野飲推薦巨蜂梳打(+8),有粒粒jelly🍹

小食加左個糯米雞翼($15)&芝士西蘭花($17)💁🏻💁🏻
雞翼小小辣,啖啖肉,好正!

西蘭花有d苦,偏漏🤦🏻‍♀️

野飲推薦巨蜂梳打(+8),有粒粒jelly🍹
2017-10-03 87 浏览
放工約個fd食個便飯, 行話見到新森林出左新餐牌 - 石鍋系列。 入去試試佢先~問店長有咩介紹?.? 佢話鯛魚海洋鍋啦,最最新出的,咁我就試下啦~我朋友就點左冬陰公鴨腿鍋。呢個鯛魚海鮮鍋~真係冇咩好彈, 料足,有蝦有青口~最緊要係個湯真係好正,好濃郁好鮮味,配手打烏冬食真係冇得頂~我朋友既冬陰公呢就...有點兒太辣,但個味係ok的, 而且隻鴨腿亦好大隻~另外我地叫左隻雞 - 低溫慢火煮春雞~其實成晚最推介係佢。 佢肉嫩,有好重既煙薰肉味,唔油唔肥,完全係健康又好味之選你睇, 真係原隻煮鎖死肉汁的~同埋真係份量足,嗌左三樣野兩個大人食爭d食唔晒,撐住個肚走,抵食呀呢間野

你睇, 真係原隻煮鎖死肉汁的~

• 低溫慢煮原隻春雞
2017-09-30 81 浏览
新森林再係港島開多間分店啦,仲要係灣仔!新開張左個多月,於銅鑼灣和灣仔中間,位置方便。係附近返工的我,相約好友收工食個便飯、試下menu。晚上六時多七點,已經滿晒座,等左一陣就入得。鋪內全卡位設計,數量大約二十左近,又有電視,親民格局。今次唔揀焗飯系列啦,一見石鍋系列,即心動!鯛魚濃湯海鮮石鍋配手打烏冬($72):十款鍋物,有石鍋飯、意粉、泡飯、烏冬,由於實在太鍾情烏冬,點左呢個鯛魚濃湯。滾住咁上菜,鮮魚湯同芫茜香味飄晒出黎。鍋物海鮮都好多款:魚肚、鮮魷、豆腐、大蝦、青口,元貝、菇等等,十分足料豐富。待泡泡減退時候,即刻喝一口白雪雪嘅湯,很鮮甜;淹埋彈牙嘅手打烏冬落熱鍋到,一口湯一口烏冬,很棒!軟殻蟹海鮮芝士石鍋飯($73):好友一揀就揀左呢個。軟殻蟹拼埋都有成個手掌咁大,非常抵!面上仲有一大邊有蟹籽、飯間有好多紫菜條;而芝士係另上的,隨個人喜好,可作拌飯或調味醬點用。最後拌左一半芝士落飯,令石鍋飯更滑身入口,中和返軟殻蟹的脆的口感。跟餐點左兩杯凍飲,+$8 就有:韓式柚子肉梳打,夏日冰涼青蘋果梳打。非常大杯,果肉粒粒同椰果加埋都有半杯份量,啖啖都有得咬。再追加兩客小食,芝士焗西蘭花(

鯛魚濃湯海鮮石鍋烏冬
手打烏冬

軟殻蟹海鮮芝士石鍋飯

跟餐點左兩杯凍飲,+$8 就有:韓式柚子肉梳打夏日冰涼青蘋果梳打。非常大杯,果肉粒粒同椰果加埋都有半杯份量,啖啖都有得咬。
韓式柚子肉梳打(左)夏日冰涼青蘋果梳打(右)
再追加兩客小食,芝士焗西蘭花($17) 芝士焗釀帶子($32)。芝士控來說,簡直是非常滿足
芝士焗西蘭花
芝士焗釀帶子

餐牌:
2017-09-28
鯛魚濃湯海鮮石鍋烏冬
軟殻蟹海鮮芝士石鍋飯
2017-09-11 258 浏览
最近公司附近開左間新嘅焗飯專門餐廳,今日就一於去試試😋平時灣仔道好多人排隊食lunch,我同2位同事未夠一點就出左黎攞位吓先,啱啱好去到時唔洗等位😆👍🏻檯面有介紹導盲犬😆🐶我地坐卡位,座位唔會好逼,餐廳環境都幾光猛。大部分嘢食大概$4X-$7X,包嘢飲。我地叫左3杯咖啡,2個焗飯同埋一個all-day breakfast:番茄牛俐焗飯、鴛鴦焗飯(白汁魚柳&番茄免治牛肉)&all day breakfast (有叉燒魚腐公仔麵、餐包&煎蛋火腿)食物份量都好足夠,同事嘅牛俐焗飯好正👍🏻,我個鴛鴦焗飯芝士部分稍淡不過番茄部分好夠味,魚腐唔知點解有啲酸。總括黎講嘢食中規中矩,價錢OK,嘢食都serve得快。最後埋單$136,平均每人$45左右。用紙杯裝嘅熱咖啡,上面印左義工招募廣告:我嘅鴛鴦焗飯:
最近公司附近開左間新嘅焗飯專門餐廳,今日就一於去試試😋

檯面有介紹導盲犬😆🐶

用紙杯裝嘅熱咖啡,上面印左義工招募廣告:

我嘅鴛鴦焗飯:

鴛鴦焗飯
2017-09-11
2017-09-08 168 浏览
放lunch行過見新開,試試d焗飯,點左個焗咖哩牛腩飯,乾爭爭, 又細碟,d服務員態度十分差,朋友叫了焗魚柳飯,很久也不來,叫服務員跟,次次都係答要即刻整,係咁耐的!根本冇去廚房check 下,十分差!不會再去!
2017-09-06
3K
2017-08-15 325 浏览
今日怱然想食同芝士有關的食物,就想起了公司附近有一間專門焗飯,焗意粉的,必定有焗芝士類的可選。芝士豬柳漢堡焗肉醬義大利粉鉄板上,熱辣辣。嚐了一啖感覺乾巴巴,肉醬汁只是表面,少得可憐,於是乎要求店員給我多些少酱汁,好彩店員好快作出行動,服務態度加分。芝士份量太小,欠缺芝香,焗得又不夠惹味。 意粉硬度適中。豬柳漢堡普通超市貨色,不過論價錢可接受的。午午套餐奉送餐飲一杯,奶茶都幾濃郁,有茶香,可跟大排擋奶茶相比。

芝士豬柳漢堡焗肉醬義大利粉

2017-08-15