5天前
元朗區開咗間新嘅米線店,一於幫襯吓好唔好食地方不大,簡潔整齊,乾乾淨淨,服務方面廚師同店舖店員都有禮貌麵餐單湯底選擇有七款,麵可選米線、紅薯粉、淮山麵、手工麵;辣度可選小/中/大辣;飲品選擇比一般小鍋米線舖有特色,例如有宇治抹茶鮮奶米麻薯,Oreo碎碎朱古力珍珠,唔知係咪因為附近多學校呢?😀好大碗喎!有睇頭💫方太家傳糯米酒配料本身已經有芽菜、鮮腐竹、金菇、蟲草花、雞絲,餸就加咗黑毛豬肉條同滷汁豬大腸。一嚟到已經聞到好香糯米酒香味,個湯可以飲晒!之後都唔覺得口渴。豬大腸處理到位冇腥味,口感滑嫩麵底揀咗配手工麵,口感有少少似刀削麵,中間厚實有嚼勁,食膩咗米線嘅朋友,試下手工麵都唔錯!💫惹味炸醬干撈配料有芽菜、鮮腐竹、雞絲、炸醬、芫荽、炸蒜、秘製花椒芝蔴醬,餸就加咗豬腩肉揀咗配米線,夠彈牙唔會太硬,唔會一夾就斷;麻醬絕對夠撈咁大碗麵,米線勁掛醬,每一啖都係濃郁嘅👍🏻塊豬腩肉好腍好入味!掂👍🏻兩杯特飲:鴨屎香檸檬茶、黑糖炭燒烏龍奶茶珍珠,唔錯呀
好大碗喎!有睇頭
💫方太家傳糯米酒
💫惹味炸醬干撈
塊豬腩肉好腍好入味!掂👍🏻
兩杯特飲:鴨屎香檸檬茶、黑糖炭燒烏龍奶茶珍珠,唔錯呀