2023-07-25 33 浏览
為了確保食物質素,於本週末已率先為大家一嚐假日午市套餐的滋味🫡而且餐廳位於鵝頸橋步行約五分鐘距離,位置相當方便.ᐟ.ᐟ/🌟本延特選黑毛和牛 120g $328採用熊本特選的黑毛和牛窄身薄切,除了側邊有一層薄薄的脂肪,鮮紅的肉佈滿脂肪的雲石紋🤤放到關東風的甜醬油壽喜燒湯裡面輕灼十數秒,入口軟熟細緻,牛味濃郁,果然是一分錢一分貨沾上新鮮的日本生蛋黃更顯滑嫩ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)/🌟極上黑毛和牛A4 120g $268極上黑毛和牛採用牛肩胛的部位,脂肪分佈細密,呈粉嫩色,肉質柔軟帶肉香;不過相比特選部位,確實前者稍勝一籌₍₍( ノᴗ<`⁎)/🥗野菜拼盤,日本白米飯野菜拼盤非常豐富,有:油揚豆腐、爽甜粟米、娃娃菜、皇帝菜、日本香菇、白靈芝菇、金菇菜、紅蘿蔔、芋絲和蟹柳,全都很吸湯,配香甜的壽喜燒湯無得輸🙌🏻愛吃麵條的我還額外+$15升級烏冬,稻庭烏冬滑溜彈牙,一人一鍋可以讓我淥自己喜歡的軟淋度,輕鬆食哂冇難道(✌︎˙˘˙✌︎)/整體來說,食物質素與價錢相乎;簡約的日式木系裝修別出心栽,座位寬敞舒適;店員服務也相當細心,看到笨手笨腳的我放烏冬時彈倒坐對面的老公,立刻送上濕紙巾♡⸝⸝/誠意推介大家

🌟本延特選黑毛和牛 120g $328
沾上新鮮的日本生蛋黃更顯滑嫩ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)

🌟極上黑毛和牛A4 120g $268
🥗野菜拼盤,日本白米飯
誠意推介大家一試🙌🏻尤其正值暑假,會展輪流舉辦書展、BB展、寵物展、美食節和動漫節等活動,瘋狂掃貨後來醫肚就岩哂(๑و•̀ω•́)و
  • 本延特選黑毛和牛
  • 極上黑毛和牛A4
作為壽喜燒粉絲,就緊係要試下呢間出哂名主打日式和牛壽喜燒日式餐廳啦🤤果然名不虛傳,食物質素高,日式木系裝修好有心思,服務態度極好👍🏻A5黑毛和牛壽喜燒套餐 ($328)A5 和牛油脂分布平均,肉質細膩,入口即溶,點埋蛋汁食超正🤤套餐包埋沙律、蔬菜同飯/烏冬,沙律同蔬菜好新鮮👍🏻烏冬索哂啲壽喜燒汁,好煙韌,份量剛剛好,好滿足🥰A4和牛肩胛肉壽喜燒套餐($238)呢款牛肩胛味道濃郁,肉質厚實但又軟嫩,油花細緻,肉汁豐富😋比起A5 都唔會遜色,各有特色👍🏻鍾意食牛嘅人嚟呢間餐廳一定唔會失望🤩

A5黑毛和牛壽喜燒套餐 ($328)

A4和牛肩胛肉壽喜燒套餐($238)

2023-07-21
  • 日本黑毛和牛A4套餐
  • 烏冬
  • 極上黑毛和牛
2023-07-25 43 浏览
本延鍋物 – 關東壽喜燒正宗關東壽喜燒,整體用餐體驗令人相當滿意。餐廳舒適寬闊,每張枱上都配有幾個電磁爐同精緻擺設,令用餐心情更輕鬆愉悅。套餐包括前菜日式沙律,豆腐質感細膩,濃郁豆香,味道可口。最令人最期待嘅係本延特選黑毛和牛--A5黑毛和牛肩脊肉。牛肉係頂級和牛品種,每一塊都有均混雪花紋,令人食指大動。肉質方面,鮮嫩細膩,入口即溶。除左A5黑毛和牛肩脊肉,我地仲叫左日本黑毛和牛A4套餐。牛肉味道更濃,入口肉汁四溢,令人回味無窮。另外,蔬菜拼盤都包羅萬有,大蔥、冬菇、金菇、蟹柳、娃娃菜和粟米,每種食材都非常新鮮,蔬菜亦相當爽脆。最後,甜品方面,以抹茶蕨餅作為結尾恰到好處,清甜可口,入口細滑彈牙,令人滿足。注意:大家去食記得預先訂座。
本延鍋物 – 關東壽喜燒

套餐包括前菜日式沙律,豆腐質感細膩,濃郁豆香,味道可口。

注意:大家去食記得預先訂座。
2023-07-15
用餐优惠
試食活動
位於灣仔既日式餐廳《本延鍋物》,不得不提佢地個打卡木色玻璃窗卡位🇯🇵。簡約日式裝修 x 日本BGM 🪵有feel(๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 📸餐廳主打黑毛和牛壽喜燒🥓入到裏面,米白色裝修比人乾淨的感覺,有沙發位且無油煙💕有種係日本既感覺.:*☆🍱 本Pan Donburi $238(拖羅、拖羅蓉、甜蝦、帶子、鮭魚籽、油甘魚、三文魚、獅魚腩、沙律松葉蟹柳)餐廳一周年新推出4款海鮮丼,餐廳用上懷石料理常用的的日式重箱(じゅうばこ)🇯🇵,盛載9款新鮮海鮮食材🍱🦐舖得滿滿一層夠晒打卡之餘,份量夠足料性價比👍🏾,配埋好味醋飯幸福感滿滿*٩(ˊωˋ*)و💓特別中意鮮甜帶子⤴️✼••┈┈••••┈┈••✼🍲 極上黑毛和牛A4 $268 當然要食埋餐廳主打既關東風壽喜燒🤤🥚唔想太油膩,揀左新提供既A4黑毛和牛肩脊肉🐂配上大碗菜🥬肉質較瘦之上,每一片和牛同樣油花相間,食落軟嫩🥓湯底鹹甜嘅味道,均勻沾上橙黃色的雞蛋🥢,每一口都充滿濃厚蛋漿😚💓🇯🇵小知識:唔食生雞蛋點算好啊?₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎日本關東人會先食完肉同菜,最後〆加入烏冬的時候將蛋加進去湯底一齊食喲☆當日有播dry flower, なとり的overd

🍱 本Pan Donburi $238

✼••┈┈••••┈┈••✼
🍲 極上黑毛和牛A4 $268

極上黑毛和牛A4

當日有播dry flower, なとり的overdose等,都係近年Jpop流行之中既正紅心,音量剛好,坐卡位聽歌,真係有種坐新幹線感覺😎✌🏻

ご馳走様です❗️P.s.讚下細節位例如拿紙巾 上菜時候店員服務夠貼心(*^ω^*)💯,值得加分!!
極上黑毛和牛A4
呢度除咗食物出色之外 裝修都好有心思好有日本風格 仲有達摩做裝飾❤️🖤 門面亦好靚白色外牆加木框方形窗打卡一流🤍✻關東風壽喜燒 •本延特選黑毛和牛套餐 120g 賣相非常吸引 油脂分佈好均勻肥瘦適中仲好大塊!好重牛味而且肉質軟腍❤️ 蘸上日本生雞蛋之後口感更加香滑 有入口即溶既感覺!!🤤 壽喜燒湯底味道濃郁又唔會太過咸 仲有好多新鮮蔬菜🥬 例如菇 娃娃菜 蟹柳棒 芋絲、粟米🌽等等~ 我哋另外加$15升級飯做烏冬 烏冬口感煙煙韌韌非常好食!而且一人一鍋好方便🍲😆 跟餐嘅沙律都好新鮮 仲有好多胡椒同埋芝麻醬!✻延上 •壽司丼 除咗壽喜燒之外 仲有推一系列既壽司丼價錢HKD138至HKD358 不等 我哋揀咗價錢最貴嘅延上 •壽司丼 放壽司丼嘅盒仔賣相好靚💛 有赤身 拖羅 拖羅蓉 三文魚腩 甜蝦 帶子 三文魚籽 油甘魚 同埋鰤魚腩 全部刺身都好新鮮!!!拖羅同三文魚腩都非常肥美 另外我同男朋友都覺得佢嘅油甘魚好好食好出色😋😋😋

✻關東風壽喜燒 •本延特選黑毛和牛套餐 120g

✻延上 •壽司
除咗壽喜燒之外 仲有推一系列既壽司

2023-07-22 30 浏览
上完堂想食返啲好嘢慰勞自己😮‍💨行去地鐵站途中見到呢間一人一鍋火鍋好吸引🤩🌟假日午市套餐 -本延特選黑毛和牛 $328午市套餐有齊前菜、牛肉、野菜拼盤同埋日本白米飯前菜麻醬沙律夠晒清新開胃🥗黑毛和牛油花均勻 肉質柔軟🥩就咁將一片放落關東風壽喜燒湯底寫淥一淥就食得淥完之後再點埋壽喜燒必備嘅生雞蛋🍳生雞蛋喺橙黃色 非常濃郁好想再食多幾片😋加埋香噴噴嘅米飯好夾🍚至於野菜拼盤有娃娃菜、茼蒿🥬、冬菇、金菇、蟹柳、粟米🌽等等有齊多種款式份量十足 味道都唔錯👍🏻餐廳以木色作為主調 令人覺得好放鬆🪵近門口嘅窗口位仲可以睇到戶外嘅景色喺鬧市中一片寧靜空間😌
上完堂想食返啲好嘢慰勞自己😮‍💨
行去地鐵站途中見到呢間一人一鍋火鍋好吸引🤩

🌟假日午市套餐 -
本延特選黑毛和牛 $328

午市套餐有齊前菜、牛肉、野菜拼盤同埋日本白米飯
前菜麻醬沙律夠晒清新開胃🥗

黑毛和牛油花均勻 肉質柔軟🥩
就咁將一片放落關東風壽喜燒湯底寫淥一淥就食得

淥完之後再點埋壽喜燒必備嘅生雞蛋🍳
生雞蛋喺橙黃色 非常濃郁
好想再食多幾片😋

加埋香噴噴嘅米飯好夾🍚

至於野菜拼盤有娃娃菜、茼蒿🥬、冬菇、金菇、蟹柳、粟米🌽等等
有齊多種款式
份量十足 味道都唔錯👍🏻

餐廳以木色作為主調 令人覺得好放鬆🪵

近門口嘅窗口位仲可以睇到戶外嘅景色
喺鬧市中一片寧靜空間😌

2023-07-22 24 浏览
✨本延特選黑毛和牛 套餐 特選黑毛和牛 選用A5和牛牛肩脊肉油花分佈平均 肥瘦比例適中肉質柔軟 肉味較濃 油膩感會較低沾上蛋汁食口感更加滑溜✨極上黑毛和牛A4 套餐A4黑毛和牛 選用西冷部位油花豐富 油脂甘香十足 肉質軟嫩餐廳主打一人一鍋 湯底三選一 肉品有四款選擇 每款套餐都跟左肉 綜合時蔬 飯 沙律同甜品 另可加錢升級做烏冬湯底 揀左關東風壽喜燒同日式昆布上湯關東風壽喜燒 味道濃郁帶甜 同牛肉好夾日式昆布上湯 味道清淡 帶有昆布香味綜合時蔬 有蔬菜 菇菌 芋絲同蟹柳等 相當豐富 烏冬 較細身 口感爽滑彈牙 索左啲湯好惹味沙律 夠新鮮爽臟 配胡麻醬食 清新開胃豆腐 特選套餐先有 香滑 有淡淡豆香甜品 抹茶蕨餅 口感煙韌彈牙 唔太甜總結: 食物可以 份量都唔少環境別緻 服務唔錯 價錢可以 可以一試
✨本延特選黑毛和牛 套餐

甜品 抹茶蕨餅 口感煙韌彈牙 唔太甜

總結: 食物可以 份量都唔少
環境別緻 服務唔錯 價錢可以 可以一試
2023-07-18 40 浏览
餐廳位置在銅鑼灣,採用和式簡約既裝飾,木枱櫈、餐具都擺放得好整齊,一絲不苟,充份感受到餐廳既認真態度。晚市涮涮鍋有4款選擇,我揀左招牌本延特選黑毛和牛套餐及餐廳主打既壽喜燒湯底:呢度既壽喜燒係關東風,食法先把醬汁放入鍋裡煮成湯汁,再加入牛肉和蔬菜等食材。套餐除左高質既黑毛和牛,配料仲有豆腐、香菇、大蔥、芋絲、蘭王蛋同蔬菜併盤。日本產既熊本A5黑毛和牛肩脊,肉質細膩,如大理石紋般的油花,只需涮過熱湯一次,牛肉就會變得軟嫩又入口即化;沾上蘭王蛋液吃,口裡面充滿蛋香,又係另一番滋味。最後用爽滑彈牙既烏冬作呢餐既結尾,吸收晒壽喜燒同和牛既精華,讓肚子跟內心都大滿足。總結,餐廳食材高質,交通便利,店員服務細心,CP值高。

總結,餐廳食材高質,交通便利,店員服務細心,CP值高。

• 本延特選黑毛和牛套餐
2023-07-17 36 浏览
本延鍋物新開張已經引起一陣風潮,真係一位難求,今次終於俾小妹book 到啦😎 記得一家要先預約好座位,如果想walk in 碰運氣應該都幾難🤣餐廳以白色木系裝潢為主調,設計簡潔極富和風風格。除咗餐廳設計係其中一知賣點,最重要嘅當然係食物質素,本延鍋物用料來自日本,而且是以極高質嘅黑毛和牛和壽喜燒聞名的。晚市日式涮涮鍋套餐分為四個等級,價錢根據和牛等級來分,最低由$258起。套餐可以選擇湯底及和牛種類,連同指定綜合時蔬、蝦滑、甜品及白飯,另外仲可以+$15 升級烏冬😋😋哩到提供了3款口味的湯底,包括傳統的日式昆布上湯、關東風壽喜燒及昆布辣味湯。我們選擇了較清淡嘅昆布上湯及濃味嘅壽喜燒湯底,兩種湯底都各有風味。昆布上湯湯底清淡而不失滋味,壽喜燒汁甜而不膩。嚟到重頭戲黑毛和牛,我哋今次揀咗最高嘅兩個級別,1) 本延特選黑毛和牛及2)極上A4黑毛和牛 😆😆A5黑牛和牛肩脊肉果然係日本直送高級和牛之一,肉質非常細嫩,帶有豐富的油花,真係做到入口即化。極上A4和牛亦絕不遜色,肉質柔軟,嚼起來非常順口,雖然油花唔及A5級豐腴,但勝在分佈均勻,讓肉的口感更加豐富。再者和牛牛味非常濃郁,帶有微妙的甜味和

哩到提供了3款口味的湯底,包括傳統的日式

嚟到重頭戲黑毛和牛,我哋今次揀咗最高嘅兩個級別,1) 本延特選黑毛和牛及2)極上A4黑毛和牛 😆😆A5黑牛和牛肩脊肉果然係日本直送高級和牛之一,肉質非常細嫩,帶有豐富的油花,真係做到入口即化。極上A4和牛亦絕不遜色,肉質柔軟,嚼起來非常順口,雖然油花唔及A5級豐腴,但勝在分佈均勻,讓肉的口感更加豐富。再者和牛牛味非常濃郁,帶有微妙的甜味和鮮味。和牛的口感和味道都是非常出色的,讓人無法忘記的美味享受。

綜合時蔬籃內有冬菇、粟米、芋絲、娃娃菜、金菇等等,好豐富👍🏻手打蝦滑新鮮爽口彈牙,免費送嘅豆腐都超滑好高質😋

整體來說,無論係份量方面、餐廳環境或食材質素都係十分值得再encore 😎
2023-07-16 43 浏览
今次去左係灣仔既壽喜燒本延鍋物,是一間以日本和牛為主打的店舖。這裡的特別之處在於,他們提供的和牛品質極高,價格卻非常實惠,讓食客可以以優惠價格品嚐到A4以上的和牛,真的是非常吸引。今次叫了A4黑毛和牛壽喜燒套餐同A5和牛壽喜燒套餐,整個用餐體驗都非常出色。首先,店內的環境非常舒適,配合著柔和的燈光,讓人感到非常放鬆。其次,服務非常周到,服務員會為你介紹各種和牛的不同部位,以及吃法和煮法,讓人感到十分貼心。當然,最重要的還是食物的味道。壽喜燒的湯底鮮甜美味,每塊和牛肉都鮮嫩多汁,味道突出。A4和牛肉質柔軟,口感非常順滑;而A5和牛更是呈現出濃郁的肉香和脂肪的美妙滋味,入口即浴。總括來說,係灣仔既壽喜燒本延鍋物是一間非常值得一試的店舖。他們以優惠的價格提供高品質的和牛,加上舒適的環境和周到的服務,讓人可以享受到一個完美的用餐體驗。如果你是壽喜燒和和牛的愛好者,不妨來這裡一試,相信你也會和我一樣,愛上這裡的美食。

2023-07-15 252 浏览
午市性价比高很多!人均💰200+🥘午市汤底只有一种选择 关东风寿喜烧点了极上黑毛和牛A4以及普通黑毛和牛套餐!肉的纹理很漂亮,吃起来嫩滑!一点也不觉得腻~搭配生鸡蛋🥚做蘸料,寿喜烧和牛肉真的是最配的了!同时套餐的配菜也超丰富有豆苗、娃娃菜、豆苗、蟹柳、魔芋结、豆腐泡、胡萝卜、金针菇等,还有一颗小而珍贵的虾滑🦐和一份🍚,我和小伙伴+15转成了乌冬,在寿喜烧汤底里煮过再加上日式芝麻酱就是绝👍但是份量会比较小!对于女生来说刚刚好~对男生来说实属吃不饱!!!但是第二次去没book,店里明明有很多空桌,店员把我们叫我们在在门口等一会!我们等了十分钟!后面告知我们冇book唔可以就餐???
午市性价比高很多!人均💰200+
🥘午市汤底只有一种选择 关东风寿喜烧

点了极上黑毛和牛A4以及普通黑毛和牛套餐!

今晚好想食打邊爐,但係又唔想太Heavy,呢一間餐廳絕對幫到你,而且係靚牛肉喎!👍🏻極上黑毛和牛A4套餐黑毛和牛嘅解凍做得非常之好,而且紋理清晰,碌十秒左右就食得。入口肉質相對細緻又帶點油脂感,湯底嘅香甜亦由和牛慢慢滲進口腔,建議可以點上蛋汁品嚐埋另一番風味。👍🏻本延特選黑毛和牛套餐一片一片嘅和牛擺得整齊,呢一碟相對色澤較紅,雪花較少,但口感居然相當軟嫩,毫無油膩之感。最後加埋菇菌、粟米、蘿蔔、芋絲等等嘅配料,再倒入烏冬,絕對能夠填滿肚子!將烏冬放入壽喜燒鍋底,真係絕配,而且口感煙韌!套餐所包含嘅係兩件綠茶厥餅,口感冰涼,爽爽彈彈的。💡套餐包含沙律、肉類、鍋物、湯底、米飯、蔬菜籃、甜品。💡鍋底三選一:昆布上湯、昆布辣湯、壽喜燒鍋👍🏻👍🏻小編特別喜歡佢一人一鍋唔使爭,又可以互相分享,而且餐廳嘅空間雖然唔係好大,但係坐得舒適,枱與枱有一定嘅距離

👍🏻極上黑毛和牛A4套餐

👍🏻本延特選黑毛和牛套餐

套餐所包含嘅係兩件綠茶厥餅,口感冰涼,爽爽彈彈的。

💡套餐包含沙律、肉類、鍋物、湯底、米飯、蔬菜籃、甜品

💡鍋底三選一:昆布上湯、昆布辣湯、壽喜燒鍋

本延特選黑毛和牛 - 關東風壽喜燒($328/週末午市套餐/包綜合蔬菜、飯、蝦滑、甜點/飯轉烏冬加$15)+ 延上丼定食($358/含前菜、赤醋飯)(另加一)話說某日路過見門面好靚,白色弧型外牆加木框大窗,心諗呀乜開咗間咖啡店咩?點知原來係食高級和牛Shabu Shabu🤣🫰🏻餐廳用熊本縣頂級品種‘’和王‘’,以下係資料蒐集👉🏻「經過精心挑選的飼料飼養28個月以上,並獲得A5或A4以上等級,油花標準等級需達到6以上」,係勁嘅🐂午市套餐選擇精簡,3款牛肉set、1款豚肉set,我揀咗本延特選黑毛和牛set,放假食好啲🤩💫套餐有牛肉120g、好新鮮嘅蔬菜籃、同雞蛋,蝦滑同甜點今日冇,改咗做沙律🥗一人一鍋,和牛雪花超靚,油花好似大理石紋,顏色有光澤❤️‍🔥切得好薄,放入鍋灼幾灼好快熟,入口柔軟,壽喜燒湯底甜甜地,再點雞蛋汁mm7😋朋友唔食牛,碟牛我自肥🤝🏻店員提醒shabu shabu之外可以嗌刺身丼呀😁延上丼定食,刺身有赤身、拖羅、拖羅蓉、甜蝦、帶子、鮭魚籽、油甘魚、三文魚腩、鰤魚腩共9款,解凍做得好,全部新鮮,Oishii~☺️服務方面要特別讚一讚,店員好有禮貌,有笑容夠attentive,

話說某日路過見門面好靚,白色弧型外牆加木框大窗,心諗呀乜開咗間咖啡店咩?點知原來係食高級和牛Shabu Shabu🤣🫰🏻餐廳用熊本縣頂級品種‘’和王‘’,以下係資料蒐集👉🏻「經過精心挑選的飼料飼養28個月以上,並獲得A5或A4以上等級,油花標準等級需達到6以上」,係勁嘅🐂午市套餐選擇精簡,3款牛肉set、1款豚肉set,我揀咗本延特選黑毛和牛set,放假食好啲🤩💫套餐有牛肉120g、好新鮮嘅蔬菜籃、同雞蛋,蝦滑同甜點今日冇,改咗做沙律🥗一人一鍋,和牛雪花超靚,油花好似大理石紋,顏色有光澤❤️‍🔥切得好薄,放入鍋灼幾灼好快熟,入口柔軟,壽喜燒湯底甜甜地,再點雞蛋汁mm7😋朋友唔食牛,碟牛我自肥🤝🏻店員提醒shabu shabu之外可以嗌刺身丼呀😁延上丼定食,刺身有赤身、拖羅、拖羅蓉、甜蝦、帶子、鮭魚籽、油甘魚、三文魚腩、鰤魚腩共9款,解凍做得好,全部新鮮,Oishii~☺️服務方面要特別讚一讚,店員好有禮貌,有笑容夠attentive,又仔細介紹菜單, Good呢🌻🌞
本延特選黑毛和牛套餐
丼定食  延上
本延特選黑毛和牛套餐
丼定食  延上
今日去到灣仔食飯,遇上一間裝修極度簡約日系嘅日式唰唰鍋🍲店內嘅裝修好用心,到處都係美美嘅簡約風,連餐具都係好有質感嘅日本陶瓷。🐮極上黑毛和牛關東風壽喜燒呢間小店用咗A5和牛,淨係睇相都知油脂分布均勻,每一啖都係和牛嘅香氣🤤新鮮嘅蔬菜配上甜甜鹹鹹嘅壽喜燒湯底同和牛剩低嘅肉汁,好食到不得了。極上套餐仲會配一個日本豆腐,比起香港本地豆腐更加豆味香濃,更QQ彈彈😍🐮特選黑毛和牛關東風壽喜燒呢個套餐比上面嗰個貴少少,但係滿足到高好多🥹唔好睇佢好似冇乜脂肪,呢種牛肉更加嫩滑重牛味,和牛嘅脂肪香氣更加出!建議大家一定要叫啲個set!!!!🧚‍♀️配搭日本無菌蛋,口感滑滑溜溜🥹吃貨嘉嘉強力推介💓

極上黑毛和牛關東風壽喜燒

🐮極上黑毛和牛關東風壽喜燒

🐮特選黑毛和牛關東風壽喜燒

極上黑毛和牛關東風壽喜燒
特選黑毛和牛關東風壽喜燒
位於灣仔後街嘅一間日式火鍋料理餐廳,純白而簡潔嘅門面低調地奢華,入內以日式掛畫的裝潢貫穿整間火鍋店,以大圓拱形嘅木板竹席外牆突顯那傳統的韻味。儘管是日式火鍋店,卻從細微之處感受到店家的品味,每一位也設有獨立火鍋電爐,可以一人一鍋,而餐桌高度位置也恰到好處,不論座椅的質感或是日式餐具的搭配,也讓人感到非常舒適自在,而我更喜歡那窗邊的一人座席,從設計看出那平凡中彰顯那不平凡,更可以眺望街外景致。日式涮涮煱的餐牌以關東風壽喜燒為主,午市套餐於11:30開始供應,除了有海鮮單點、黑毛和牛A4、上選日本豚肉套餐等等,套餐包括肉類、綜合時蔬、飯、蝦滑及甜品,也可以加錢升級烏冬。我同朋友各點了一份套餐,當天的蝦滑轉了做麻醬豆腐沙律。本延特選黑毛和牛朋友說口感入口即溶般的質感,而且看見他極速吃掉整盤和牛🤭味道質量應該是相當不錯!上選日本豚肉顏色呈現粉紅亮澤的日本豚肉,除了厚薄度適中,由內到外濃厚的脂肪分布相當完美,令豚肉口感更軟滑。日本厚冬菇入口讓人相當滿足,非常厚實的日本冬菇,有點像在吃冬菇扒的肉質。

本延特選黑毛和牛

上選日本豚肉