2021-03-10 181 浏览
「村爺爺龍蝦湯.泡飯.燉湯專家🦞」..極上海鮮龍蝦湯泡飯😋$68好足料!好大份!唔使落唒成個飯就已經好鬼飽😍飲晒成碗湯都唔會覺得口渴👍🏻D蜆食極都唔完😂仲有唔少其他海鮮同少少菜😬個湯好濃好鮮好夠味😌有龍蝦頭但係裏面冇乜肉🥺個人認為呢個餐因為冇龍蝦肉肉所以可以嗌其他餐都得😌湯底同埋海鮮嘅份量都差唔多👍🏻仲會平啲添✌🏻不過如果你想打卡嘅話就可以嗌呢個🌟整體嚟講幾值得試😍🦞..🍽環境 :🌟🌟✨👀賣相 :🌟🌟🌟🌟💰抵食 :🌟🌟🌟🌟👅味道 :🌟🌟🌟🌟🗺地址 : 村爺爺龍蝦湯.泡飯.燉湯專家 油麻地砵蘭街72號地下..#hkfoodie#foodblogger#hkfoodblogger #hkfood#lunchhk#contrasthk#食好西 #dinnerhk #食食食#龍蝦#村爺爺#yaumateifood#油麻地#打卡#好西#正餐#香港#香港美食#油麻地美食#美食#良心小店 #eatwchelle#eatwchelle_ymt#foodiegram#平民美食#足料#吃貨#吃貨#吃貨日常#香港好去處
「村爺爺龍蝦湯.泡飯.燉湯專家🦞」
極上海鮮龍蝦湯泡飯😋$68

🍽環境 :🌟🌟✨
👀賣相 :🌟🌟🌟🌟
💰抵食 :🌟🌟🌟🌟
👅味道 :🌟🌟🌟🌟
🗺地址 : 村爺爺龍蝦湯.泡飯.燉湯專家
油麻地砵蘭街72號地下
星期六中午在附近上完堂,過來這邊探吓好耐無見的👴村爺爺湯飯🍚!疫情前,呢度無論中午或夜晚都好多人排隊,現在似乎少咗人,排咗一陣就入得😄等得快咗,食物仍然咁高質👍!魚片豬潤龍蝦湯泡飯 (8/10):🦐龍蝦湯底既濃郁暖胃又不膩,一湯一飯咁食,男朋友食食吓忍不住成碗飲晒😋。🐟魚片薄切量頗多,唯質地有些少鞋;🍖豬潤薄切,咬落軟身剛好。蟲草花螺頭雞湯底-墨丸配油麥菜白飯 (7/10):湯底比起龍蝦湯較淡,但仍留有薑味,正好適合想食清清地的小妹;🐔雞肉滑,好多人來會點龍蝦食,但它的雞肉同樣出色!🍡墨丸被湯底染黃,咬落彈牙;🥬油麥菜份量足,無點食到飯都飽啦哈哈🤪!🏞️環境設施 (6/10):座位頗逼,食完就走。🤵服務質素 (8/10):店員提供小紙袋和酒精濕紙巾給每位客人,服務貼心,值得欣賞!😋回頭率 (8/10):疫情下仍保持水準,讚!作為小妹私藏餐廳,這裡是同區CP值高的餐廳之一!😛嘻嘻~

魚片豬潤龍蝦湯泡飯
蟲草花螺頭雞湯底-墨丸配油麥菜白飯
🏞️環境設施 (6/10):座位頗逼,食完就走。
2021-03-06
魚片豬潤龍蝦湯泡飯
見呢間店舖出名食龍蝦湯、泡飯,一係唔叫,一叫當然食豪d!叫d龍蝦食下,都係唔使一百蚊!初初都擔心便野冇好,但食過就知物超所值。1.殿 海鮮龍蝦湯泡飯唔使多講,亮點當然係隻龍蝦。龍蝦係半隻,肉卻係唔少。龍蝦身肉好有質感,唔會煮到好淋,有嚼勁非常啱我。味道鮮美,完全估唔到。龍蝦鉗亦唔細,味道同樣鮮美!除左龍蝦,主要有蜆、青口及帶子。無論邊種海產每隻都絕對唔細隻,有咁上下份量。個碗睇落唔算超大,但青口有四五隻,蜆更加多達約二十隻!食到口都攰。這幾款海鮮唔算得上好鮮美,味道不過不失。而份量多到咁已經無需挑剔最正係仲有 好多菜,夠健康。湯底方面調得都算好,尚算鮮味。只係$98.2.蟲草花螺頭雞湯底 鮮牛肉湯飯 配白菜這款只賣$48!!餸非常足料,有蟲草花、雞件、好多菜同牛肉。仲有少量螺頭。雞件好滑抵讚。牛肉則有部份好食有部份好淋醃得過龍及偏鹹。菜幾爽脆。總知又係超多料食到攰然而湯底方面略偏鹹。唔使加一,員工又有禮貌,滿足了。餐牌門面

1.殿 海鮮龍蝦湯泡飯

殿海鮮龍蝦湯泡飯

最正係仲有 好多菜,夠健康。

湯底方面調得都算好,尚算鮮味。
只係$98.

2.蟲草花螺頭雞湯底 鮮牛肉湯飯 配白菜

蟲草花螺頭雞湯底鮮牛肉泡飯配白菜

這款只賣$48!!

然而湯底方面略偏鹹。

唔使加一,員工又有禮貌,滿足了。

餐牌

門面

2021-03-07
殿海鮮龍蝦湯泡飯
蟲草花螺頭雞湯底鮮牛肉泡飯配白菜
  • 蟲草花螺頭雞湯泡飯
2021-03-07 144 浏览
鮑魚花膠蟲草花雞煲翅😋$128之前有好多朋友都推薦過俾我😎仲介紹我去食佢哋嘅龍蝦湯泡飯🦞既然咁啱經過,就入去試吓啦😛響出面排咗一陣隊😉排隊嗰陣店員會預先俾餐牌你睇😛結果我揀咗鮑魚花膠蟲草花雞煲翅😎一上枱就見到個餐相當豐富🤩二話不說就即刻飲咗啖湯😏個湯真係非常甜,雞味濃郁🤓整個煲用料的確十足🤗眼見鮑魚就唔算好大隻,但味道都唔錯😬其他配料確實吸引🤪花膠夠滑、蟲草花夠香😜螺片夠厚身、魚翅夠爽口🤤仲有半隻雞響入面🐔肉質嫩滑,完全唔鞋口🥳此餐加咗$10升級為套餐😇跟絲苗米飯同熱飲品☕️另外再附送油菜一碟🥬村爺爺龍蝦湯.泡飯.燉湯專家 (油麻地)油麻地砵蘭街72號地下
鮑魚花膠蟲草花雞煲翅😋$128

之前有好多朋友都推薦過俾我😎
仲介紹我去食佢哋嘅龍蝦湯泡飯🦞
既然咁啱經過,就入去試吓啦😛
響出面排咗一陣隊😉
排隊嗰陣店員會預先俾餐牌你睇😛
結果我揀咗鮑魚花膠蟲草花雞煲翅😎

一上枱就見到個餐相當豐富🤩
二話不說就即刻飲咗啖湯😏
個湯真係非常甜,雞味濃郁🤓

整個煲用料的確十足🤗

眼見鮑魚就唔算好大隻,但味道都唔錯😬
其他配料確實吸引🤪

花膠夠滑、蟲草花夠香😜

螺片夠厚身、魚翅夠爽口🤤

仲有半隻雞響入面🐔
肉質嫩滑,完全唔鞋口🥳

此餐加咗$10升級為套餐😇

跟絲苗米飯同熱飲品☕️
另外再附送油菜一碟🥬

村爺爺龍蝦湯.泡飯.燉湯專家 (油麻地)
油麻地砵蘭街72號地下
村爺爺係我經常encore 既餐廳,因為佢個龍蝦泡飯真係好鬼正!村爺爺嘅湯飯遠近馳名,而佢哋呢度代表作龍蝦泡飯更係街知巷聞,佢哋所用嘅龍蝦湯每日用左22個鐘用上龍蝦殼熬製而成,其鮮味可謂無與倫比。今次同朋友一人叫左一客殿·海鮮龍蝦湯泡飯同埋呢度第一熱賣嘅花膠螺片雞煲翅。殿·海鮮龍蝦湯泡飯:入面除左用上鮮濃嘅龍蝦湯底外,仲有好多款新鮮嘅海鮮,如半隻龍蝦,蜆,青口,魷魚圈,帆立貝等,係海鮮腔必點之選。花膠螺片雞煲翅因為我次次黎都係食龍蝦,我趁我朋友試呢個 我又試佢一啖,嘩!個雞湯好好味!!佢哋呢度非常足料,足足比左半隻雞,仲有大大舊嘅花膠同埋螺片,佢哋仲會附送半碟生菜,可以再加十蚊有碗用珍珠米煮嘅飯同埋一杯熱飲添。而佢哋呢個古法煲仔湯,味道鮮甜,雞味濃郁,係會令人一飲上癮。而佢哋所附上嘅自家製嘅醬汁都非常出色,滿滿嘅蒜味同點點嘅辣味,能帶出不同食物嘅鮮味同額外添上一分嘅惹味。

花膠螺片雞煲

• 花膠螺頭雞煲
2021-03-05 131 浏览
近排有朋友提起村爺爺, 我記得好耐之前食過一次, 記得佢有半隻雞既湯飯, 一講起就想去食下, 亦知道村爺爺長期排長龍, 就同朋友放工早早過去, 到達時只係6點幾, 已經開始要排一陣隊。餐廳門口, 牆身都痴滿關於村爺爺報導, 再睇埋MENU, 卻又發覺佢雖然主打貴價食材好似有有龍蝦, 鮑魚, 雞煲翅咁, 但係價錢貼地, 大部分100蚊以內就可以食到。 花膠螺頭雞煲翅 $68依度既皇牌靚湯系列全部都好吸引, 依款仲寫明係限量既。加左$10轉套餐, 有飯, 飲品同埋油菜, 油菜都冇欺場, 正常份量仲加蠔油, 絕對值得加錢轉餐。真材實料整整半隻雞未砭件咁上, 附有手套等客人可以一次過撕哂雞肉落黎慢慢食, 幾貼心! 雞肉出奇地嫩滑而且有雞味, 湯頭熱辣辣而且鮮甜, 另外仲有幾塊螺片同花膠, 整個SET既足料程度同味道都出乎意料咁有驚喜, 因為開頭對$68既花膠螺頭雞煲翅唔會有太大期望, 難怪長期有人龍啦!另外朋友叫既椰子花膠雞煲 , 主要係多左一片片椰肉, 有陣椰子淡淡既清香味, 其他材料同隻雞一樣咁嫩咁好食, 朋友仲話加凍飲都係$3, 大大杯, CP勁高!

花膠螺頭雞煲翅 $68

2021-03-03 87 浏览
今日諗住去旺角新之城行下,出到黎就未食下午,咁就同朋友係旺角附近食左先,我就想食飯,而朋友就想食米線,所以最後選左去村爺爺到食,可以食泡飯或者轉米線都得,一次過解決我地選擇困難症我見到餐牌都好多選擇,有雞件,魚腩,魚片,黑毛豬等泡飯,最吸引我當然就係龍蝦喇,如果唔夠,仲有小食可以食,我就喜歡炸野,所以都有點左一款炸物真《盛》村爺爺龍蝦湯泡飯$128龍蝦有我隻手咁大隻,仲有蝦膏,蝦肉肉質彈牙,另外仲有好多蜆,青口,花膠,非常足料,而且湯底鮮甜墨魚手指魚腐龍蝦湯轉米線$102如果唔加龍蝦就$68,魚腐就分開上,炸得香口,外脆內軟,相當有驚喜炸蝦拼吉列蠔$36炸粉唔會話好多,食落感覺唔油膩,吉列蠔一咬開就爆汁,冇腥味

真《盛》村爺爺龍蝦湯泡飯$128

墨魚手指魚腐龍蝦湯轉米線$102

炸蝦拼吉列蠔$36
炸粉唔會話好多,食落感覺唔油膩,吉列蠔一咬開就爆汁,冇腥味

2021-03-02 2222 浏览
村爺爺---久仰大名,終有機會試試。疫情前,排返一兩個鐘先有得食。疫情後,留家食飯居多。只有無飯家庭要繼續周圍覓食。所以,人龍不再,食好西既機會黎啦研究下個餐牌先。。。聞說老細有自家貨源,可以控制食材價錢,相對餐飲售價也可以低啲。所以,邊個話食龍蝦要幾百蚊呀,呢度唔使一百蚊就食到啦咁經濟,當然要叫我最吸引最正既真<盛>村爺爺龍蝦湯泡飯,而家仲減價到$128就食到啦有半隻龍蝦,帶子,青口,蜆,螺片,肥牛,生菜。。。份量誇張到我食唔哂龍蝦很易起肉,鮮甜彈牙。佢既鮮甜更加另個湯底升華,把飯浸泡落去同吃,簡直是人間美食。而且,佢地仲提供工具比你折肉,非常貼心珍寶帶子,清潔得乾淨,也很鮮甜。花膠鮮雞魚頭湯飯魚頭間中吃下也無防,小心食就唔怕啲骨喇有成半隻雞,又係食餸都已經可以食飽。係要自己撕啲雞肉食較麻煩之外,呢半隻雞其實一百分雞肉鮮嫩滑溜,雞味濃。又係另到成碗湯飯更美味。雖則係雞湯,但一啲都唔覺油,感覺非常好。花膠有兩大片,很有口感跟餐仲有碟生菜,色澤鮮綠,新鮮。呢餐很滿意,不枉我其待左咁耐。怕排隊,今次多得個疫情搞到人人留家吃飯。不過,都係希望疫症快啲完,回復返以住既熱鬧繁榮啦

研究下個餐牌先。。。

而且,佢地仲提供工具比你折肉,非常貼心

珍寶帶子,清潔得乾淨,也很鮮甜。

花膠鮮雞魚頭湯飯
魚頭間中吃下也無防,小心食就唔怕啲骨喇

花膠有兩大片,很有口感

跟餐仲有碟生菜,色澤鮮綠,新鮮。

2021-02-28
2021-03-02 131 浏览
窮遊香港-油麻地抵食足料雞湯 主打大塊花膠 每個湯都有半隻雞 真係勁足料 我個人幾鐘意呢間既湯飯 所以再記錄一下.呢排岩岩開放返晚市 亦都可能因為疫情關係今日竟然唔使排隊 記得之前都要排好耐每次嚟到呢度都一定要點一個湯飯(餐牌睇圖).⭐️花膠螺片雞煲翅$68 套餐+$10 跟飯 油菜 熱飲🔥價錢真係好平 勁大份 有半隻雞👍🏻花膠 都比之前大塊 螺片魚翅都有比足👌🏻今日呢塊係都有一定厚度嘅鱈魚膠 👌🏻雞肉肉質正常 唔乾 🔥點豉油好鬼正👌🏻雞皮有小雞毛 但湯渣我唔會有太大要求👍🏻雞湯方面 清清地 送飯一流 👍🏻佢嘅菜 同飲品 都比正常餐廳大份如果男仔1個人食 都未必食得晒.⭐️川芎白芷魚頭湯$58呢個仲平 本來想試酸菜魚湯 但賣晒所以轉試呢個 第一次試呢個湯底有驚喜喎 佢係幾重藥材味嘅中式湯可以睇睇佢湯底嘅材料幾多 應該係當歸類既野‼️所以藥材味幾出 未必個個鍾意相對配料冇 上面果個咁多魚頭下面 有4-5舊魚肉 同樣鮮甜但整體男仔一個人啱啱好 食得晒.⭐️烏冬 ⭐️飯粒 軟硬適中 特別一提如果+$5轉烏冬👍🏻佢都係會跟返個雞湯俾你 值得一讚.環境方面 張枱算係好細 啱啱夠放餐盤👎🏻嚟到可能會有少少迫
呢排岩岩開放返晚市 亦都可能因為疫情關係
🥲今日嚟到好似冇咗 個湯上台時小熱
🥲但天氣凍 好快就暖左 係有少少影響同扣分
總結整體 價錢平 份量足 夠平民 性價比好高
建議點雞湯 想試試新野 可以試魚頭湯
#村爺爺龍蝦湯泡飯燉湯專家 (油麻地)
地址:油麻地砵蘭街72號地下
⭐️評分:
味道:4/5
環境:2.5/5
服務:3.5/5
抵食:5/5
2021-03-01 167 浏览
晚市解禁,多左理由出街食飯行街,昔日既旺角已經不在旺,8點後條街已經店鋪已落閘,街道上唔再人來人往解禁了接近2星期,我地又睇下以前好受歡迎既店係咪仲咁多客呢?呢間叫村爺爺,大家一定聽過或者見過好多人拍片介紹 因為有明星效應2月底去食飯,7點左右已經排曬長龍,西利!款式好多,最出名應該係佢既龍蝦湯泡飯同靚湯系列款式多,由花膠,魚頭虫草花,雞湯都有,仲有麻辣酸菜魚廿幾款選左花膠鮮雞魚頭湯,仲要只限堂食,$88有半隻雞!加10蚊轉套餐包飯同飲品同浸菜一碟另外叫左碗龍蝦湯泡飯,加錢可以要半隻龍蝦,不過有半隻雞就唔食龍蝦了先上飲品,大約等10分鐘就上菜,好有效率,坐位係迫D,但有隔板就OK了龍蝦湯泡飯,原來係有鮮魷,青口,蜆用龍蝦湯底煲煮,即係當佢海鮮湯鍋食配飯就OK了白飯係另上,一邊食一邊加飯泡,唔好一次過倒曬會好快軟身,變粥底咁食材係豐富既,青口夠大隻,蜆同魷魚都鮮味,份量仲好豪邁豐富,仲有菜底,味道不錯份量夠多花膠鮮雞配魚湯,仲有半邊魚頭,鮮味雞湯底,加了薑片等食材,飲落唔腥仲好鮮香不過原隻半邊雞上菜好睇就唔方便食,雖然付有手套,但隻雞好熱,要先放一邊放涼先用手套做手撕雞味道係非常好食既,
2月底去食飯,7點左右已經排曬長龍,西利!
款式好多,最出名應該係佢既龍蝦湯泡飯同靚湯系列
款式多,由花膠,魚頭虫草花,雞湯都有,仲有麻辣酸菜魚
廿幾款選左花膠鮮雞魚頭湯,仲要只限堂食,$88有半隻雞!
加10蚊轉套餐包飯同飲品同浸菜一碟

味道係非常好食既,花膠只係點綴,反而個雞湯底真係飲得出火侯十足,鮮甜味濃郁
雞肉亦煮得剛剛好,唔會過老,肉嫩皮薄,手撕雞肉沾粘辣椒豉油,味道一流

個人心水,花膠鮮雞濃湯係非常出色既!
#村爺爺龍蝦湯泡飯燉湯專家  #村爺爺泡飯 #村爺爺龍蝦湯泡飯 #泡飯 #油麻地美食 #港式風味 #車仔麵
#油麻地 #砵蘭街 72號地下
網上經常見到推介話呢間位於油麻地嘅泡飯專門店內嘅龍蝦湯非常有名,最近終於同朋友嚟食咗,無論賣相定係味道都非常吸引,食完下次有機會一定要再嚟🤩_墨魚手指魚腐龍蝦湯米線 (含半隻龍蝦)$102首先上枱嘅時候已經同朋友嘩一聲,因為除咗賣相吸引之外可以見到真係非常足料,除咗有半隻多膏龍蝦之外仲有青口、蜆肉、魷魚等等海鮮,份量真係唔惹少,龍蝦湯非常清甜,10分欣賞墨魚手指同魚腐有分開上,配上泰式酸辣醬一齊食更開胃,本身呢個喺配泡飯,但係亦都可以免費轉其他麵類😍_真「盛」村爺爺龍蝦湯泡飯(含半隻龍蝦)$128喺餐牌見到係人氣No1所以就叫左黎試吓,同其他泡飯唔同佢會多咗帶子、花膠等等,咩都整體同其他龍蝦湯泡飯係一樣,想食更多豐富海鮮嘅朋友仔就可以叫啲款嚟試吓🤩_炸蝦拼吉列蠔 $36小店亦有提供多款小食,今次叫嘅炸蝦同吉列號都非常有驚喜,炸粉唔會過厚,熱辣辣食非常香脆,旁邊亦有配上沙律醬或泰式辣醬,推介大家試吓_最後睇返大家嘢飲係需要價錢嘅熱飲加$6、凍飲及汽水+$9,今次同朋友叫咗叫咗凍檸茶
墨魚手指魚腐龍蝦湯米線 (含半隻龍蝦)$102

真「盛」村爺爺龍蝦湯泡飯(含半隻龍蝦)$128

炸蝦拼吉列蠔 $36

最後睇返大家嘢飲係需要價錢嘅
熱飲加$6、凍飲及汽水+$9,今次同朋友叫咗叫咗凍檸茶

2021-02-27 154 浏览
今日經過油麻地,見到呢間村爺爺,好似幾好食咁,就入咗嚟試吓環境都算舒適同埋寬躺,店內裝修不錯。花膠鮮雞魚頭湯 ($88)轉套餐(+$10): 絲苗米飯+熱飲品,附送油菜一碟可轉上海拉麵/公仔麵/米粉/油麵或米線,改烏冬加$5 ,稻庭烏冬加$10我就叫咗個花膠鮮雞魚頭湯,轉埋餐都只係加$10,就會送個飯熱飲品同埋一碟油菜,物超所值。個湯好好飲夠晒味道,仲有原隻半隻雞添,雞肉唔鞋,好滑。啲湯吸收晒啲精華,仲有魚頭添,都好大碗湯啊,花膠真係好膠,入晒味。油菜好新鮮,加埋蠔油入晒味。食完真係超飽,仲叫咗凍檸茶一杯,幾乎飲唔落。下次再嚟,一定會試招牌龍蝦湯。
今日經過油麻地,見到呢間村爺爺,好似幾好食咁,就入咗嚟試吓

環境都算舒適同埋寬躺,店內裝修不錯。

花膠鮮雞魚頭湯 ($88)
轉套餐(+$10): 絲苗米飯+熱飲品,附送油菜一碟

個湯好好飲夠晒味道,仲有原隻半隻雞添,雞肉唔鞋,好滑。

油菜好新鮮,加埋蠔油入晒味。

食完真係超飽,仲叫咗凍檸茶一杯,幾乎飲唔落。

下次再嚟,一定會試招牌龍蝦湯。
2021-02-26 196 浏览
同事食過村爺爺龍蝦湯.泡飯.燉湯專家,佢話足料又美味,餐廳午市後都坐滿街坊食客,亦有一家大小齊嘆Tea。我們點左殿.海鮮龍蝦泡飯$98,有大大隻🦞半隻🦞肉質好味😋配青口、蜆肉、魷魚🦑生菜🥬湯底好味,撈飯至正。花膠海鮮雞件龍蝦湯泡飯$88,花膠夠腍夠入味、雞肉很滑,龍蝦湯底味美,材料豐富,真飽肚又滿足。飲品是奶茶和好立克。總結:真材實料,新鮮又豐富,味道佳,星期一至五,六點前送飲品,更抵食,值得回頭再吃。地址:油麻地砵蘭街72號地下
我們點左
飲品是
奶茶和好立克。
地址:油麻地砵蘭街72號地下
  • 花膠海鮮雞件龍蝦湯泡飯
2021-02-26 161 浏览
每次黎到油麻地,基本上就會念起佢🤪 村爺爺😃只因為佢用料充足而且性格比高😋門口條隊基本上都排到好長🤯,所以一係就12點黎到,一係我就2點後等過左午膳時間先黎,貪唔使排🥳呢到啲食物大份,食極都食唔完甘,但我每次都會連湯都飲哂,因為實在太好食😎 值得推介🥳花膠螺頭雞煲南乳雞翼龍蝦湯泡飯吉列雞扒龍蝦湯泡飯真盛村爺爺龍蝦湯泡飯南乳雞翼龍蝦湯泡飯吉列雞扒龍蝦湯泡飯吉列雞扒龍蝦湯泡飯 含半隻龍蝦🦞真盛龍蝦湯泡飯🦞
每次黎到油麻地,基本上就會念起佢🤪 村爺爺😃
只因為佢用料充足而且性格比高😋

2020-09-28
  • 南乳雞翼
  • 極上海鮮龍蝦湯泡飯
2021-02-06 377 浏览
出名足料同性價比高嘅村爺爺👨🏻‍🦳今次叫咗海鮮龍蝦湯泡飯🦞一上檯都已經俾佢個龍蝦頭震撼到🤯🤯之後見到個大湯碗佈滿林林總總嘅海鮮🤩碗底有新鮮嘅生菜🥬仲有一大碗白飯係營養豐富嘅一餐😂😂咩都有齊👍🏻龍蝦湯底鮮味十足😋濃而不膩🥄泡飯一流海鮮有帆立貝 青口 蜆 花甲 魷魚🦑多到好似食極都食唔完咁😆好抵食鍾意可以加埋龍蝦🤩我就依碗都差啲食唔晒🤣食埋啲菜都飽到捧住肚走🤰🏻餐飲都飲唔落lu~
出名足料同性價比高嘅村爺爺👨🏻‍🦳

龍蝦湯底鮮味十足😋濃而不膩🥄泡飯一流
海鮮有帆立貝 青口 蜆 花甲 魷魚🦑
多到好似食極都食唔完咁😆好抵食
鍾意可以加埋龍蝦🤩我就依碗都差啲食唔晒🤣
食埋啲菜都飽到捧住肚走🤰🏻餐飲都飲唔落lu~
  • 極上海鮮龍蝦湯泡飯