2023-04-04 337 浏览
今個月同老公相識週年紀念😍book左呢間日本料理食返餐好🥰點知今個月係有大感謝祭鐵板燒套餐❤️只需$398/位,抵食!不過原來呢個優惠套餐只限4月先有,真係來得剛剛好!原來晚餐午餐都可以享有呢個優惠價食到🥰💕😃真心抵食..▫ 前菜、沙律沙律味道好清新,配上精緻嘅海葡萄,食落爽口又清新,而且用上柚子汁帶肉粒,更開胃!🥰另外,前菜係關東煮,味道好入味~▫️刺身三款⭐️強烈推介⭐️😍刺身當中喜歡螢光魷魚,爽口鮮甜,而油甘魚味道都好新鮮🤤大讚👍🏻▫️南非鮑魚⭐️強烈推介⭐️廚師即燒南非鮑魚,鮑魚非常之新鮮,仲係咁郁下郁下,完全沒有什麼調味之下,鮮味十足,而且爽口彈牙!🥰▫️大海老緬甸產大海老!大大隻,肉質都幾彈牙,蝦味濃,用上佢哋嘅秘製醬汁👍🏻不錯▫️白鱈魚、法國鵝肝⭐️強烈推介⭐️法國白鱈魚🐟煎到脆脆的,口感都幾嫩😍👍🏻法國鵝肝就夾住日式小包一齊食,鵝肝完全冇腥味,油香味撲鼻🙌🏻🥰▫️季節野菜翠綠蘆筍、鮮味冬菇、嫩口粟米芯、脆口紅椒,好新鮮!簡單調味已經好食🤤▫️日本豚肉⭐️強烈推介⭐️最驚喜就係呢個菜式,用春卷皮包住日本豚肉,用日本洋蔥一齊香炒豚肉片,再包上脆口春卷皮,正❤️▫️美國牛肉牛肉包住蔥香蒜片,食落脆口,又惹味!

▫ 前菜、沙律

▫️刺身三款⭐️強烈推介⭐️

▫️南非鮑魚⭐️強烈推介⭐️

▫️大海老

▫️白鱈魚、法國鵝肝⭐️強烈推介⭐️

▫️季節野菜

▫️日本豚肉⭐️強烈推介⭐️

▫️美國牛肉
牛肉包住蔥香蒜片,食落脆口,又惹味!

▫️炒飯⭐️強烈推介⭐️
炒飯用上蝦頭裡既蝦肉及蝦膏,配上魚肉、蛋漿一齊香炒,炒到粒粒分明,盡顯廚師工架,香氣十足!

▫️漬物
漬物係青瓜,牛蒡!醬油味道甘甜,不錯!

▫️麵豉湯
麵豉湯帶有酒香味!好香濃,有驚喜👍🏻🥰

▫️甜品⭐️強烈推介⭐️
只係簡簡單單一塊麵包沾上牛油煎香金,配上炒糖絲,睇住廚師一路表演,真係令人賞心悅目🥰味道好食❤️❤️
2023-03-29 256 浏览
已經有幾間分店的板神鐵板燒餐廳也開到了尖沙咀。地理位置好近地鐵站,一出地鐵轉個彎就到。吧枱位置可以清楚看到海鮮食材依然活蹦亂跳,還可以近距離睇到師傅煮各種菜式😛今日平日午市來到幫襯,$398。有慢煮雞胸肉做沙律,又有細細份關東煮。先來個大大粒的帶子,不消一會就煎到兩面金黃,肉質厚實,太新鮮所以不需額外調味。南非鮑魚又超大隻,而且依然在動,師傅切成薄片,可以先試一塊原味,又可以點些鹽調味,鮑片彈牙爽口。越南虎又係勁大隻,燒的時候加上了蝦膏,蝦肉爽口彈牙,切完都可以食到完整三大舊。燒到咁上下有燒野菜清下喉龍,有菇、露荀、紅椒同粟米心。朋友點了鵝肝,邪惡之選,油香十足,入口即溶。美國牛肉薄燒,有兩塊之多,加上炸蒜片同埋蔥花,既有口感又有鹹香。食完所有菜式,最後以炒飯作結,炒飯粒粒分明夠乾身。

燒到咁上下有燒野菜清下喉龍,有菇、露荀、紅椒同粟米心。

朋友點了鵝肝,邪惡之選,油香十足,入口即溶。

食完所有菜式,最後以炒飯作結,炒飯粒粒分明夠乾身。
2023-03-15 238 浏览
______________________________一直都聽到身邊嘅人極推嘅人氣鐵板燒 - 板神最近佢哋喺尖沙咀開咗新分店 最近一次慶祝 終於有機會一嚐🥲🔥______________________________/ 松月・鉄板焼コース (二人前) / $2380☞︎前菜 • 季節性沙律 ☞︎是日海鮮 ☞︎清酒煮帆立貝 ☞︎季節煮物•蟹肉大根 ☞︎漬物•湯 ☞︎白鱈魚 鱈魚厚切啖啖肉 師傅將外層慢煎至脆身金黃中間嘅肉質超級滑溜 好食到瞳孔放大🥺☞︎西班牙紅蝦 色彩本身已經好新鮮 簡單用上海鹽帶出鮮味而且擺盤都好花心思 紅蝦爽口•彈牙•鮮甜 特別係加埋用蝦頭熬製嘅蝦膏醬 世界級真係食到想舔晒成個碟 唔係講笑🥺☞︎美國牛薄燒/厚燒 分別會有厚薄兩種牛肉選擇~!薄燒係會卷住炸蒜片同蔥花 極重蔥香🫡另外厚切就更加重牛香 而且生熟度煎得啱啱好而最低嗰塊多士係用嚟吸油 大家千祈唔好食咗佢🤣☞︎高菜白飯魚炒飯 估唔到平時唔係好食炒飯•白飯嘅我會愛上師傅一邊煮 一邊介紹呢個炒飯係冇落油用上最簡單•常見嘅食材 更加考師傅嘅功架炒飯炒到粒粒分明 中途仲有拋雞蛋表演🤣本身其實食到最後個肚已經差不多夠飽但係佢好食到

一直都聽到身邊嘅人極推嘅人氣鐵板燒 - 板神

而且擺盤都好花心思 紅蝦爽口•彈牙•鮮甜
特別係加埋用蝦頭熬製嘅蝦膏醬 世界級
真係食到想舔晒成個碟 唔係講笑🥺

☞︎美國牛薄燒/厚燒
分別會有厚薄兩種牛肉選擇~!

薄燒係會卷住炸蒜片同蔥花 極重蔥香🫡

師傅一邊煮 一邊介紹呢個炒飯係冇落油
用上最簡單•常見嘅食材 更加考師傅嘅功架

炒飯炒到粒粒分明 中途仲有拋雞蛋表演🤣
本身其實食到最後個肚已經差不多夠飽
但係佢好食到真係一啖接一啖 超滿足!

☞︎甜品
雖然直到最後 加埋個高質炒飯已經好飽
但係最後嘅焦糖吐司 真係冇可能唔食

師傅介紹話好多客人都係特登為佢而黎
成餐飯嘅重點之一 夠晒邪惡夠晒吸引😛

另外仲有個清酒雪葩 加埋吐司一齊食 完美DES!

________________________
2023-03-12 245 浏览
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】板神鉄板燒日本料理【地區】#Dr_eat_尖沙咀【類型】#Dr_eat_鐵板燒【價位】中價位【用餐時段】午市【餐廳主打】鐵板燒日本料理【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】指定套餐贈送鐵板燒活龍蝦一隻────────────────────【環境/服務/衛生】。尖沙咀分店開幕。貫徹一如既往嘅和風設計。每室一排十個鐵板座位。可以近距離觀賞鐵板師傅嘅「表演」.【午餐商務鐵板燒套餐 $1380/2位】。自選日本豚肉/美國牛肉薄燒。送鐵板燒活龍蝦一隻.【前菜、沙律】。關東煮:好腍好入味,凍凍地嘅天氣食好正。沙律:好新鮮,淋上酸甜沙律醬,清爽怡人.【法國白鱈魚】。白鱈魚以自家製嘅香草牛油煎香。香草味滲入魚肉中。突出鮮味之餘,同時有辟腥之用。鱈魚肉比起其他魚肉,口感更紮實。細膩軟嫩加上兩面煎至輕脆。一軟一脆,口感極佳.【南非鮑魚】。南非鮑魚非常新鮮,肉眼可見的生猛呢。鮑魚厚實,加上師傅嘅「功夫」。將鮑魚嘅鮮甜味完全呈現出黎。原汁原味食,鮮香味濃郁。蘸上少許海鹽,更有層次感.【本日海鮮】。分別係活龍蝦同帶子。帶子肉厚,兩面煎至金黃色,口感軟滑鮮甜。活龍蝦先

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】指定套餐贈送鐵板燒活龍蝦一隻
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。尖沙咀分店開幕
。貫徹一如既往嘅和風設計
。每室一排十個鐵板座位
。可以近距離觀賞鐵板師傅嘅「表演」

【午餐商務鐵板燒套餐 $1380/2位】
。自選日本豚肉/美國牛肉薄燒
。送鐵板燒活龍蝦一隻

【前菜、沙律】
。關東煮:好腍好入味,凍凍地嘅天氣食好正
。沙律:好新鮮,淋上酸甜沙律醬,清爽怡人

【法國白鱈魚】
。白鱈魚以自家製嘅香草牛油煎香
。香草味滲入魚肉中
。突出鮮味之餘,同時有辟腥之用
。鱈魚肉比起其他魚肉,口感更紮實
。細膩軟嫩加上兩面煎至輕脆
。一軟一脆,口感極佳

【南非鮑魚】
。南非鮑魚非常新鮮,肉眼可見的生猛呢
。鮑魚厚實,加上師傅嘅「功夫」
。將鮑魚嘅鮮甜味完全呈現出黎
。原汁原味食,鮮香味濃郁
。蘸上少許海鹽,更有層次感

【本日海鮮】
。分別係活龍蝦同帶子
。帶子肉厚,兩面煎至金黃色,口感軟滑鮮甜
。活龍蝦先取出蝦頭,待入廚房熬湯
。選自越南青邊龍蝦
。配上自家醬汁,龍蝦膏及牛油整成意龍蝦汁
。再灑上黑椒
。蝦肉紮實而脆嫩,爽口又鮮美
。吸收哂龍蝦汁嘅精華,味道濃厚

【薄燒豚肉】
。豚肉加入生薑汁再卷入餅皮香煎
。鬆脆口感加上豚肉肉腍肉汁
。豚肉味濃而不臊

【薄燒美國牛肉】
。油脂分佈均勻,薄燒味道更香口
。隨伴住嘅肉汁,牛味嘅香濃
。整體香而不膩

【季節野菜+漬物】
。簡單燒一燒香菇,紅椒,粟米仔同蘆荀
。清一清味蕾

【炒飯】
。最後嘅重頭戲當然是鐵板炒飯
。選用日本米,日本蛋液,蔥花,菜粒,煙肉等
。爽身而不乾,香而不油
。仲要香噴噴,口感豐富添

【麵豉湯】
。之前嘅龍蝦頭熬成嘅麵粉湯
。增添左龍蝦嘅鮮味
。比起一般嘅麵豉湯好味得多
甜品/咖啡】
。可以揀甜日本蕨餅或熱咖啡
。如果嗌凍咖啡要+$5

【℡】27777770
【營業時間】星期一至日 10:00-20:00
午餐
2023-03-10 147 浏览
一向都好鍾意食 #鐵板燒知道主打 #親民價鐵板燒嘅餐廳「 板神鉄板燒日本料理 」位於尖沙咀新分店開張今晚有口福同朋友一齊去試吓上到去到餐廳經過長長嘅走廊就去到鐵板燒獨立房可以一邊食一邊睇住師傅烹調餐牌上嘅套餐同食物種類繁多當中二人前晚餐好豐富好吸引隨即我哋就揀選咗《 #松月•鐵板燒 》 (二人餐)套餐仲會額外送幾款海鮮另外仲可以 + $600 再加豪州鮑魚如果唔食牛可以揀豚肉薄燒所以我哋各Order 叫了一份枱上已經準備好一式三款嘅醬汁店員隨即向我們講解鐵板 sauce 紅色是微辣的海鮮汁中間的海鹽最適合配搭肉及海鮮而芝麻麵豉醬點肉食❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨‍【 前菜 】一式三款嘅擺設相當吸睛隨即要攞相機食先師傅建議我哋由左邊食起這一件心形的明太子芝士餅威化脆嘅外皮成件攞起食加上滿滿Creamy 嘅餡料放進口裏甜在心頭中間的鮟鱇魚乾上有蔥及蘿蔔蓉以及最後食鰻魚苖點酸汁及柚子醋汁食零舍開胃‍【 季節沙律 】餐前先食色彩繽紛的 #燒豚肉沙律配上堅果沙律醬爽爽嘅蔬菜配上有咬口嘅堅果感覺很健康很Fresh 套餐附送日本象拔蚌一隻以及北寄貝兩隻‍【 #日本象
一向都好鍾意食 #鐵板燒
知道主打 #親民價鐵板燒嘅餐廳
「 板神鉄板燒日本料理 」
位於尖沙咀新分店開張
今晚有口福同朋友一齊去試吓
上到去到餐廳經過長長嘅走廊
就去到鐵板燒獨立房
可以一邊食一邊睇住師傅烹調
餐牌上嘅套餐同食物種類繁多
當中二人前晚餐好豐富好吸引
隨即我哋就揀選咗
《 #松月•鐵板燒 》 (二人餐)

套餐仲會額外送幾款海鮮

清酒味道很濃
帆立貝好入味啖啖有嚼口

‍【 季節煮物 】

煮物是大根即係蘿蔔
配了蟹肉芡汁、秋葵及蘿蔔配料
加上粉紅色三角片網狀是用麵粉做

油花分佈平均細緻
因此牛肉肉質非常柔軟

‍【 #高菜白飯魚炒飯 】
原來一碗炒飯係有咁多配料㗎
師傅預備煙肉、蔥花、雞蛋、白飯魚等
運用專業嘅烹調手法炒幾炒

配上鮮甜嘅士多啤梨
以及健康有益有咬口的合桃
為呢一餐豐盛嘅鐵板餐晚餐作圓滿嘅結束
滿足到捧住個肚出門口❣️
💎總評分:9.0/10-已經有幾間分店嘅板神開到嚟尖沙咀啦🎉!環境好Private劃成一間間房,全部座位圍住鐵板燒♨️,好似小編坐呢間房咁,細但唔迫夾,可以近距離望到師傅大顯身手👨🏻‍🍳。用嚟開胃嘅前菜有沙律同刺身三款,味道清新擺盤別緻😚,然後有七款主菜,當中可以揀豚肉或牛🥩,最後有甜品,仲送象拔蚌或鮑魚一隻🎁,超級豐富!1️⃣ 西班牙紅蝦燒嘅時候用salt & pepper帶出食材本身鮮味,紅蝦爽口彈牙🦐,連蝦鬚都壓成脆片,食得嫁!最令人回味嘅係採取蝦頭煉製嘅蝦醬🤤,味道特別濃郁,識食一定要用多士索晒啲汁🍞,一滴都唔好晒🫶🏻。2️⃣ 清酒煮帆立貝煎帶子時完全無落油,所以湯可以keep住清澈👍🏻!將清湯安排喺紅蝦後,係想清一清蝦醬味💦,巧妙之處係一個叫做火切嘅步驟,用火直接燒開米酒湯底🔥,將酸味同酒精燒走,同時保留酒香🍶!3️⃣ 是日海鮮鱈魚厚身無骨,兩面煎得乾脆內裏肉質滑溜🐟。日本象拔蚌同北寄貝都好爽口鮮甜,唔加調味料原汁原味已絕好食🤤;海膽茶碗蒸有層啫喱狀喺面,口感細滑海膽味濃郁👍🏻,可能係咁稍為開過蛋香。4️⃣ 季節煮物用咗日本直送嘅大根煮成熱羹🥣,大根無比清甜,做到清淡味蕾嘅效果。5️⃣ 美國牛肉薄
💎總評分:9.0/10

1️⃣ 西班牙紅蝦

2️⃣ 清酒煮帆立貝

3️⃣ 是日海鮮

4️⃣ 季節煮物

5️⃣ 美國牛肉薄燒/厚燒
一次過享受厚薄兩種質感☺️,薄燒卷住炸蒜片同蔥花,多士主要係用嚟索油,每啖都食到牛肉味同鹹香🐮!厚燒切粒後更有嚼勁,肉汁瞬間喺口內爆發💣,雖然只係美國牛肉,質素都唔錯!若想再食好啲,就可以升級A5 和牛薄燒/ 厚燒set ($2880)💸!

6️⃣ 漬物。湯
最後以味噌湯同用炒飯作為完結🍚!鐵板燒最令人期待就係師傅喺你面前用米飯拼出特別圖案😍!原來呢個步驟可以順便令米飯變得乾身,做到粒粒分明嘅效果✨,簡單幾種食材已經品嚐到米香!

好欣賞師傅一開始會問食客口味偏淡定偏濃,從而根據個人喜好去調味🧂!通風系統做得好,食完唔覺有油煙味👏🏻,師傅同食客有傾有講,適當嘅交流令人覺得親切☺️。店員服務貼心,食物質素高,環境舒服,具備一間高級鐵板燒應有嘅條件💓。
環境服務:⭐⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐⭐
2023-02-27
Lunch想食好啲,發現公司附近開咗日式鐵板燒連鎖店「板神」,拿拿臨book咗試下😽 依家星期一至五有限定「大感謝祭・鐵板燒套餐」,只要$398就可以食到超豐富鐵板燒,鮑魚、大蝦、帶子、鵝肝都食到,由經驗豐富師傅炮製,性價比滿分💯◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*大感謝祭・鐡板燒套餐 Thankful Teppanyaki Lunch Set✨前菜、沙律 Appetizer, Salad✨法國白鱈魚 France Cod Fish✨南非鮑魚 South African Abalone✨大蝦 Prawn✨帶子/法國鵝肝Scallop/ Foie Gras✨季節野菜 Seasonal Vegetables✨日本豚肉 Japanese Pork/美國牛肉 U.S. Beef/ 和牛A5 Wagyu Beef A5(薄燒/厚燒)附炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/熱咖啡Including Fried Rice, Pickles, Miso Soup, Dessert or Coffee.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥 👍 南非鮑魚 South African Abalon

◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*

大感謝祭・鐡板燒套餐
Thankful Teppanyaki Lunch Set

✨前菜、沙律 Appetizer, Salad
✨法國白鱈魚 France Cod Fish
✨南非鮑魚 South African Abalone
✨大蝦 Prawn
✨帶子/法國鵝肝Scallop/ Foie Gras
✨季節野菜 Seasonal Vegetables

附炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/熱咖啡

◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*.◆*

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 南非鮑魚 South African Abalone
超級新鮮嘅鮑魚放上鐵板度燒,鮑魚放上爐度仲識郁🙈 鮑魚夠新鮮,只需要加少少調味就帶出鮮味,口感彈牙。仲可以配上醬料同蒜片,又有另一番風味。

👍 日本豚肉 Japanese Pork
師傅將日本豚肉切碎,加上洋蔥,用春卷皮包住。春卷皮煎到薄脆,每一啖都外脆內軟,脆皮入面係充滿肉香同埋油我都香嘅豬肉碎同埋洋蔥碎,味道平衡得啱啱好。

📍板神鉄板燒日本料理
尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖
2023-03-09 82 浏览
係呀,就嚟又情人節啦所以介紹下我覺得都幾適合慶祝節日嘅餐廳呢間係近期食過覺得滿意嘅鐵板燒🔹午市商務鐵板套餐 $1380 / 2位套餐前菜係好特別嘅紫薯汁茶碗蒸,甜甜地日式口味沙律菜都好新鮮爽脆,清一清個味蕾.準備食海鮮,set包左南非鮑,法國白鱈魚同一款是日海鮮今日我地係北寄貝,印象中既北寄貝刺身都係紅頭白身,原來鮮活的跟其他貝類一樣都是灰灰白白的,二人餐仲送左完整一隻游水活龍蝦🦞.鮑魚同龍蝦都幾生猛,送上黎仲係活既畫面好激動,想俾大家睇下有幾新鮮口感真係好彈牙有嚼頭,仲要好鮮味龍蝦仲配上秘製龍蝦膏一齊炒,濃郁得黎幾惹味龍蝦剝完既蝦殼都無浪費到,拎左去熬湯🤩北寄貝大大隻,加清酒煮真係好鮮甜!.除咗海鮮,個set仲包左兩份肉食,我地分別叫左美國薄切肥牛同日本產豚肉油花分佈好靚仔,中間仲要包上大量炸蒜片同香葱油脂牛肉味平衡得唔錯.之後黎到炒飯既部分雖然只係用上普通嘅煙肉,雞蛋同埋葱但就食到師傅功架炒到粒粒分明,好乾身係個好出色既蛋炒飯.甜品係焦糖吐司睇住師傅熱溶牛油加上面烘脆再倒上一大把白糖正在減肥期間嘅我嚇咗一下可能細心既師傅都留意到佢即刻解釋,餐廳用嘅係日本上白糖係車糖中精製到最高嘅,
係呀,就嚟又情人節啦
所以介紹下我覺得都幾適合慶祝節日嘅餐廳
呢間係近期食過覺得滿意嘅鐵板燒
🔹午市商務鐵板套餐 $1380 / 2位
套餐前菜係好特別嘅紫薯汁茶碗蒸,甜甜地日式口味
沙律菜都好新鮮爽脆,清一清個味蕾

準備食海鮮,set包左南非鮑,法國白鱈魚同一款是日海鮮

鮑魚同龍蝦都幾生猛,送上黎仲係活既
畫面好激動,想俾大家睇下有幾新鮮
口感真係好彈牙有嚼頭,仲要好鮮味

龍蝦仲配上秘製龍蝦膏一齊炒,濃郁得黎幾惹味

龍蝦剝完既蝦殼都無浪費到,
拎左去熬湯🤩

北寄貝大大隻,加清酒煮真係好鮮甜!

除咗海鮮,個set仲包左兩份肉食,
我地分別叫左美國薄切肥牛同日本產豚肉
油花分佈好靚仔,
中間仲要包上大量炸蒜片同香葱
油脂牛肉味平衡得唔錯

之後黎到炒飯既部分
雖然只係用上普通嘅煙肉,雞蛋同埋葱
但就食到師傅功架
炒到粒粒分明,好乾身
係個好出色既蛋炒飯

甜品係焦糖吐司
睇住師傅熱溶牛油加上面烘脆
再倒上一大把白糖
正在減肥期間嘅我嚇咗一下
可能細心既師傅都留意到
佢即刻解釋,餐廳用嘅係日本上白糖
係車糖中精製到最高嘅,所以糖分會特別低
食落又真係無想像中咁甜,又好焦脆

以為無喇,點知最後都仲有個日式蕨餅
甜滋滋又好Q彈

係個完美ending
另外值得一讚嘅係個師傅
全餐飯都見到佢好流暢咁準備食材
就算係等緊野食燒熟既空檔
佢都會講下啲食材特性丫,產地丫,
平時屋企可以點煮丫

仲會露兩手表演下拋鍋產, 灑嚴峻樽
成餐飯都食得好開心
God of Teppanyaki❤️ Yummy..想食好吃鐵板燒,我有一個好推介!第4間板神開到黎尖沙咀啦😍,新店裝修簡潔晏亮帶點時尚,設多間獨立房間私穩度更高呢,而且選址方便,位於MTR 附近,確係一個好選擇。午餐價錢由 $398 - $648, 期間限定套餐既Teppanyaki Lunch Set 已經包括前菜、沙律、5款鐵板菜式 (海鮮、肉類),套餐更附有炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/熱咖啡,非常豐富呢。【大感謝祭 •鉄板燒套餐】🔸Appetizer, Salad前菜 (煮牛肉非常軟淋) • 田園沙律 (堅果醬夠清新)🔸France Cod Fish法國白鱈魚 (食原味滿滿鮮味又彈牙)🔸South African Abalone南非鮑魚 (同樣鮮嫩,熟度恰到好處)🔸Prawn大蝦 (去殼大蝦啖啖肉,夠爽彈)🔸Scallop, Foie Gras 帶子、法國鵝肝 (鵝肝油香十足,以小型漢堡包住吸油減膩呢)🔸旬の野菜Seasonal Vegetables季節野菜 (紅椒、粟米仔、蘆筍、蘑菇)🔸Japanese Pork 🔸U.S. Beef日本豚肉 (春卷皮包著同吃 估唔到口感夾得黎
God of Teppanyaki❤️ Yummy

【大感謝祭 •鉄板燒套餐】
🔸Appetizer, Salad

前菜 (煮牛肉非常軟淋) • 田園沙律 (堅果醬夠清新)

🔸France Cod Fish
法國白鱈魚 (食原味滿滿鮮味又彈牙)

🔸South African Abalone
南非鮑魚 (同樣鮮嫩,熟度恰到好處)

🔸Prawn
大蝦 (去殼大蝦啖啖肉,夠爽彈)

🔸Scallop, Foie Gras
帶子、法國鵝肝 (鵝肝油香十足,以小型漢堡包住吸油減膩呢)

🔸旬の野菜
Seasonal Vegetables
季節野菜 (紅椒、粟米仔、蘆筍、蘑菇)

🔸Japanese Pork

🔸U.S. Beef
日本豚肉 (春卷皮包著同吃 估唔到口感夾得黎也好吃呢)美國牛肉 (油香)

最後炒飯粒粒分明又香口,

湯品同樣足料用上龍蝦頭熬煮滿鮮甜,

最後甜品既焦糖多士超香甜好吃呢!一頓滿足既鐵板燒午餐🍽。
×××[板神鉄板燒日本料理 -God of Teppanyaki]×××
©尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖

已經食過好幾次板神 @godofteppanyaki 😍 見到佢哋終於喺尖沙咀開新分店,緊係要試吓啦!裝潢同其他分店差唔多,簡單乾淨,有幾間房,私隱度高👍🏻♡ 松月・鉄板焼コース (二人前) $𝟐𝟑𝟖𝟎♡ 𝐒𝐲𝐨𝐮𝐠𝐞𝐭𝐬𝐮 𝐓𝐞𝐩𝐩𝐚𝐧𝐲𝐚𝐤𝐢 𝐒𝐞𝐭 (𝐅𝐨𝐫 𝟐 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧)༯ 𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫 前菜好喜歡今次嘅前菜😍特別係明太子芝士醉中餅同鮟鱇魚乾😍👍🏻༯ 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 季節沙律燒豚肉沙律~沙律菜新鮮🥗清新好食!༯ 𝐂𝐨𝐝 𝐅𝐢𝐬𝐡 白鱈魚超!好!食!😍😍😍😍鱈魚外香脆內香嫩🤩好正🥹💖༯ 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐑𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 西班牙紅蝦真係最好食嘅蝦無錯💯鮮甜同濃濃蝦味同平時食嘅蝦真係無得比😌蝦膏醬真係好香濃,點蝦同蝦鬚都好正🦐༯ 𝐓𝐨𝐝𝐚𝐲'𝐬 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 本日海鮮北寄貝 • 象拔蚌 • 蟶子三款貝類味道都好鮮甜、肉質爽脆,口感一流!༯ 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐢𝐧 𝐒𝐚𝐤𝐞 清酒煮帆立貝清湯帶微微嘅sake香,中途解膩一流👍🏻༯ 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐃𝐢𝐬𝐡 季節煮物啖啖蟹肉配大根🦀清一清口腔~༯ 𝐔.𝐒. 𝐒𝐥𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 美國牛薄燒/厚燒

裝潢同其他分店差唔多,簡單乾淨,有幾間房,私隱度高👍🏻

♡ 松月・鉄板焼コース (二人前) $𝟐𝟑𝟖𝟎

༯ 𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫 前菜
好喜歡今次嘅前菜😍特別係明太子芝士醉中餅同鮟鱇魚乾😍👍🏻

༯ 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 季節沙律
燒豚肉沙律~沙律菜新鮮🥗清新好食!

༯ 𝐂𝐨𝐝 𝐅𝐢𝐬𝐡 白鱈魚
超!好!食!😍😍😍😍
鱈魚外香脆內香嫩🤩好正🥹💖

༯ 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐑𝐞𝐝 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 西班牙紅蝦

༯ 𝐓𝐨𝐝𝐚𝐲'𝐬 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 本日海鮮
北寄貝 • 象拔蚌 • 蟶子
三款貝類味道都好鮮甜、肉質爽脆,口感一流!

清湯帶微微嘅sake香,中途解膩一流👍🏻

༯ 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐃𝐢𝐬𝐡 季節煮物
啖啖蟹肉配大根🦀清一清口腔~

༯ 𝐔.𝐒. 𝐒𝐥𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 美國牛薄燒/厚燒
每次都會揀一薄一厚👀鐘意多啲香味,有蔥蒜的話就可以揀薄燒,鐘意食到牛香濃味的話就揀厚吧😋

༯ 𝐏𝐢𝐜𝐤𝐥𝐞𝐬 & 𝐒𝐨𝐮𝐩 漬物、湯

༯ 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐓𝐚𝐤𝐚𝐧𝐚 𝐏𝐢𝐜𝐤𝐥𝐞𝐬 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐚𝐛𝐲 𝐅𝐢𝐬𝐡 高菜白飯魚炒飯
鑊氣十足,飯粒粒粒分明,再加埋白飯魚同煙肉🥓嘅口感🆙好惹味~~

༯ 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 甜品
每次嚟嘅甜品都唔同🫶🏻今次呢款sake味parfait😋味道清新,yoghurt味再帶點sake香😌
另外都有每次嚟都必食嘅焦糖多士!好好食really🤤

𝗚𝗼𝗱 𝗼𝗳 𝗧𝗲𝗽𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗶 板神 @godofteppanyaki
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_causeway #BELLYwongs_wanchai #BELLYwongs_TST BELLYwongs_kwuntong
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟳/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_highclass • $𝟭𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 😇
2023-02-28 5227 浏览
第N次吃這間高級連鎖日式鉄板燒,得悉最近推出超經濟的午市套餐,專程帶家人去品嚐一番。店內環境寬敞舒適,裝修充滿現代和風,分為多間房間私隱度高,可觀賞師傅席前製作的手藝。大感謝祭.鐵板燒套餐 - $398/位前菜是日為和風豬軟骨。豬軟骨炆煮得非常入味,醬油味香甜而不油膩,連軟骨也變得可入口,質感軟嫩帶有脆骨層次。沙律是日為燒豚肉凱撒沙律。新鮮翠綠的沙律菜淋上酸酸甜甜的凱撒沙律醬,一片片燒豚肉增添肉香。法國白鱈魚優質的白鱈魚扒雪白又肉厚,細膩的魚肉結實彈牙,逼出豐溢的魚脂,加上特調的牛油汁,魚鮮味好突出。南非鮑魚厚肉爽身的鮑魚,鮮活得不斷蠕動,煙韌爽口的鮑魚有著濃郁的鮮甜味。大蝦鮮嫩彈牙的大蝦淋上甘香的蝦頭膏汁好惹味。帶子雪白肉厚的帶子細嫩彈牙,入口好鮮甜。or法國鵝肝豐美多汁的鵝肝超邪惡,紮實又綿密的質感,入口即化,酥脆的漢堡包吸收多餘油脂,解膩更添口感。季節野菜鐵板香煎蘆筍、南瓜、香菇及紅椒等野菜拌牛油汁。日本產豚肉日本產的豚肉有筋纖維較細的特點,鮮嫩的肉質口感細膩富彈性,伴香甜的炒洋蔥,再被薄薄的脆皮包裹著。or美國牛肉 油脂分布平均的牛肉片,薄燒得恰到好處,外皮焦香, 內裏保持粉嫩

大感謝祭.鐵板燒套餐 - $398/位

沙律
法國白鱈魚

法國白鱈魚

大蝦
鮮嫩彈牙的大蝦淋上甘香的蝦頭膏汁好惹味。
帶子

帶子
雪白肉厚的帶子細嫩彈牙,入口好鮮甜。
or

季節野菜
鐵板香煎蘆筍、南瓜、香菇及紅椒等野菜拌牛油汁。
日本產豚肉

日本產豚肉
or
美國牛肉

美國牛肉
油脂分布平均的牛肉片,薄燒得恰到好處,外皮焦香, 內裏保持粉嫩,包著炸蒜和香蔥,入口軟嫩無比,滿嘴都是甘香油脂。

炒飯
日本產米飯特別圓潤飽滿,炒得粒粒分明滿佈雞蛋,充滿鑊氣,略帶焦脆的煙肉增添油香,還有蝦頭膏、蝦肉、蔥花及蘿蔔粒等等。
漬物

漬物
是日為日式醃青瓜及蘿蔔,酸甜爽口,開胃又解膩。
麵豉湯

麵豉湯
濃厚風味的赤味噌湯,甘香鮮味。
甜品

甜品
是日為日式蕨餅,滑膩而富有彈性的蕨餅煙煙韌韌,滿佈黃豆粉,或可為熱咖啡一杯。
焦糖多士

焦糖多士
薄薄的多士外酥內軟,表層香脆的焦糖皮好香甜。
2023-02-28
午餐
2023-02-26 88 浏览
😁高質鐵板燒🥩系列—▫️餐廳: 板神鐵板燒日本料理 @godofteppanyaki ▫️地點:全香港只有4️⃣間分店此為:尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖▫️營業時間⏰:星期一至日12:00–15:00 & 18:00–22:30 ▫️價錢:~$400+—美味:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵+0.25🇯🇵環境:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵價錢:💰💰💰💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳—👧🏻👦🏻好少食鐵板燒☺️☺️仲要有廚師👨‍🍳喺你面前燒野食😁🫶🏻覺得又係一次新體驗🧡🧡比相像中驚喜同飽💜慶祝特別節日都幾值得試~📍 松月・鉄板焼コース(二人前)價錢:$2380▫️頭盤:1️⃣鮟鱇魚肝、明太子最中餅、柚子醋鰻魚苗2️⃣季節沙律🥗~豚肉沙律頭盤好開胃🫶🏻係好嘅開始.▫️五款海鮮🦑🦞1️⃣煎白鱈魚🐟煎得超級香脆,有淡淡牛油香😁香滑冇骨❤️2️⃣西斑牙紅蝦賣相好吸引🫶🏻🫶🏻啲蝦勁彈牙,有牛油香3️⃣清酒煮帆立貝呢款相對比較清淡🫶🏻好fresh🤭浸喺清酒入邊都幾夾4️⃣日本象拔蚌5️⃣北寄貝象拔蚌同北寄貝都好爽口😁😁加埋佢哋嘅汁好夾— ▫️肉🥩美國厚薄切牛肉👦🏻👧🏻 覺得厚切比較吸引🫶🏻🫶🏻一咬落去好Juicy😁牛味好濃—▫️其他1️⃣海膽茶碗蒸海膽味好鮮甜🫶🏻加埋
😁高質鐵板燒🥩系列

▫️地點:全香港只有4️⃣間分店
此為:尖沙咀漢口道28號亞太中心1樓16號舖
▫️價錢:~$400+

美味:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵+0.25🇯🇵
環境:🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵
價錢:💰💰💰💰
服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳

📍 松月・鉄板焼コース(二人前)
價錢:$2380

▫️頭盤:
1️⃣鮟鱇魚肝、明太子最中餅、柚子醋鰻魚苗
2️⃣季節沙律🥗~豚肉沙律
頭盤好開胃🫶🏻係好嘅開始
▫️五款海鮮🦑🦞
1️⃣煎白鱈魚🐟
煎得超級香脆,有淡淡牛油香😁香滑冇骨❤️

2️⃣西斑牙紅蝦
賣相好吸引🫶🏻🫶🏻啲蝦勁彈牙,有牛油香

3️⃣清酒煮帆立貝

4️⃣焦糖多士
估唔到焦糖同多士咁夾

▫️甜品
合桃芭菲

#好西 #打卡 #日本 #刺身 #正餐 #HongKong #美食 #刺身 #omakase #iphoneonly#instagood #燒肉 #bestoftheday #鐵板燒 #amy_in_tst #燒烤
2023-02-24 88 浏览
📍 板神鉄板燒日本料理 呢間席前鐵板燒唔知大家有冇聽過呢?佢有兩間分店喺港島,一間喺觀塘,最新既分店終於開咗過嚟尖沙咀啦~餐廳大約有10個座位,所以想食嘅朋友記住記住book位!今次適逢佢哋嘅感謝祭,午市嘅時候叫咗佢哋嘅期間限定鐵板燒套餐~👅大感謝祭·鐵板燒套餐 (日本產豚肉)/(美國牛肉) $398鐵板燒套餐包括左前菜,沙律,炒飯,漬物,麵豉湯,甜品或者咖啡仲有主菜。主菜方面有法國白鱈魚,南非鮑魚,大蝦,帶子或法國鵝肝(二選⼀)同埋季節野菜。所有食材都好新鮮,白鱈魚表面煎得好香脆,入面仲好嫩口,配埋野菜上碟,色香味俱全。鮑魚係超級新鮮,煎至金黃色,入口好鮮甜。另外大蝦亦係好爽口,蝦味十足!帶子或者鵝肝二揀一,因為我哋叫咗兩個套餐,所以我哋都各自試左。帶子都好巨型,外面金黃,亦都煎得啱啱好,至於鵝肝,我本來唔係太鍾意食,但係呢一個真係好有驚喜,完全冇我好怕嘅臊味,仲好甘香,外面嘅麵包亦都做到一個好好嘅對比,外脆內軟,我個人推介鵝肝多啲!❤️‍🔥甜品方面,師傅會每人比半塊鐵板焦糖多士,本來已經好飽,唔想再食麵包,但係咬咗一啖之後,我保證你哋會食埋佢😳🥰最後如果唔揀咖啡嘅話,仲可以揀日本蕨餅
📍 板神鉄板燒日本料理

甜品方面,師傅會每人比半塊鐵板焦糖多士,本來已經好飽,唔想再食麵包,但係咬咗一啖之後,我保證你哋會食埋佢😳🥰最後如果唔揀咖啡嘅話,仲可以揀日本蕨餅,兩款都好出色👍🏻

呢一餐鐵板燒性價比絕對係一百分💯
2023-02-16 67 浏览
初嘗晚市鐵板燒,味覺同視覺嘅雙重感受✨所有菜式都非常啱食,師傅會細心按照唔同客人需要黎炮製食物嘅生熟程度。仲會同我哋分享鐵板燒嘅知識,講解食材嘅來源,非常之有互動。因為一開始就掛住食,無影足所有菜式🤣實在太正記得開頭嘅鱈魚,鮮味簡直程度一流~ 龍蝦有成個手臂咁大隻,煎至微微黃金酥香就食上碟,入口爽滑,味道鮮甜👍🏻有海水味。牛肉夠曬嫩滑, 入口即溶,油花滿溢口腔之中~有炒飯同龍蝦湯飲,炒飯金香,略為少咸,因為太飽食唔晒😅最後甜品精緻度十足✨✨
仲會同我哋分享鐵板燒嘅知識,講解食材嘅來源,非常之有互動。

因為一開始就掛住食,無影足所有菜式🤣實在太正
記得開頭嘅鱈魚,鮮味簡直程度一流~
牛肉夠曬嫩滑, 入口即溶,油花滿溢口腔之中~
有炒飯同龍蝦湯飲,炒飯金香,略為少咸,因為太飽食唔晒😅
最後甜品精緻度十足✨✨
2023-01-06
2023-02-14 2951 浏览
*💭板神鉄板燒日本料理雖然日本開關有幾個月,但香港的日式餐廳繼續雨後春筍般越來越多😍已有好幾間分店的板神鐵板燒餐廳也開到了尖沙咀,地理位置非常方便,地鐵站一出去很快就到達。午市套餐有多款選擇,最便宜的套餐只需$𝟑𝟗𝟖😍有多款海鮮,再自選薄燒豚肉或牛肉,性價比極高🥰✏︎法國白鱈魚🐟外表煎得香脆成金黃色,內裡魚肉嫩滑,不會過老,外脆內軟😋✏︎南非鮑魚比想像中大隻新鮮,料理前依然在動🙈師傅煎過後再切成薄片,可以先試一塊原味,再點些鹽調味,彈牙爽口☺️✏︎越南大蝦同樣的很大隻😍燒至半熟後再加上蝦膏快炒,蝦肉爽口彈牙,鮮味在口腔中久久不散🥰✏︎帶子煎至兩面金黃,內裡卻是剛熟的狀態,鮮甜美味😋✏︎鵝肝非常厚切,邪惡之選😍煎過後會放入兩塊烘過後的麵包內變成一個迷你漢堡,非常吸睛😍鵝肝油香十足,入口即溶🤤✏︎美國牛肉薄燒每人有兩大塊,加上炸蒜片同埋蔥花,既有口感又有鹹香😋✏︎炒飯最後以炒飯作結,炒飯粒粒分明夠乾身😍另外還配有些牛肉粒,炒飯沾上牛肉香氣,非常惹味😋✏︎甜品師傅另外送上了每人半塊鐵板焦糖多士,既邪惡又美味😋另外還可選擇蕨餅或咖啡☕️
💭板神鉄板燒日本料理

✏︎法國白鱈魚🐟
外表煎得香脆成金黃色,內裡魚肉嫩滑,不會過老,外脆內軟😋

✏︎南非鮑魚

✏︎越南大蝦

✏︎帶子
煎至兩面金黃,內裡卻是剛熟的狀態,鮮甜美味😋

✏︎鵝肝

✏︎美國牛肉薄燒
每人有兩大塊,加上炸蒜片同埋蔥花,既有口感又有鹹香😋

✏︎炒飯

✏︎甜品