2023-01-01
我很喜歡喝茶,今次與素食營養師粉絲老師一齊走進大館內找找口碑唔錯嘅茶室,邊品茶邊食素點心,邊傾偈💬係大館呢個咁有歷史價值嘅地方食飯,一齊分享種子法則和素食,別有一番滋味。老師說我經常撒播「驚喜種子」好的種子又經常回到我身上。說好話、做好事、向好處想🫰🏻😋食咗啲咩?🥬黑松露燒賣賣相同味道都一流,口感額為帶粉,但以素食燒賣來說是高分水平啦!🥬孜然彩椒羊肉串素朋友非常喜愛,係重口味者之選!素羊肉有少少乾身,但夾住菠蘿又能量帶返出個孜然惹味,兩個人一人一串好開心!🥬芥末蜜糖魷魚圈素魷魚圈係我哋一致認為最喜歡嘅點心,炸得脆口不特止,素魷魚口感煙煙韌韌,幾可亂真添呀!而配上芥末蜜糖醬甜甜酸酸,有少少熱情果芒果汁感覺,好開胃。🥬龍華寺素卷一層一層集唔同嘅素材卷在一起、菇粒蘿蔔素肉絲都好入味,入口層次豐富。🥬紫菜腐皮賣相雖然其貌不揚,但味道得確好咁錯!紫菜味拼落腐皮上,有惹味香口效果。🥬花茶,玫瑰茶花茶成朵花咁開,好靚!味道較清,不過勝在靚,而店員都好細心地俾兩隻杯我哋一齊飲。玫瑰花茶又會有另外兩隻杯,玫瑰花茶茶葉好多,沖極水都仲有味。食完啲濃味點心嘆返杯花茶,感覺好舒服😌會有一個小電磁爐係枱上面供客
老師說我經常撒播「驚喜種子」好的種子又經常回到我身上。
說好話、做好事、向好處想🫰🏻
😋食咗啲咩?
🥬黑松露燒賣
🥬孜然彩椒羊肉串
素朋友非常喜愛,係重口味者之選!
🥬芥末蜜糖魷魚圈
🥬龍華寺素卷
🥬紫菜腐皮
🥬花茶,玫瑰茶
食完啲濃味點心嘆返杯花茶,感覺好舒服😌
會有一個小電磁爐係枱上面供客人
🥬百合杞子糕
必點嘅甜品,百合和杞子本身甜度好夠,靚靚嘅小叉令我哋覺得好優雅,為完美嘅一餐劃上句號。
🥬環境中西合璧咁,打卡一流!
#素味soulmate
#素食營養師 #素 #中環素食 #Food