2019-12-06
之前見過介紹見到呢間野好特別,環境裝修都好有香港色彩⭐️一直都想試下,終於揾到朋友同我一齊去試啦🤩.坐落佢就會搬個箱裝滿哂火鍋調味料俾你自己整。湯底方面,我地揀左花雕藥膳醉雞湯底$138,好香既花雕酒香味,雞肉亦好嫩滑。.🐮花雕肥牛$108最初以為肥牛係一片片個隻😂原來佢係滑牛個種,手切肥牛先係一片片,大家記得唔好叫錯🤣不過滑牛都好食,好滑好淋👏🏻🐑羊肉片$85羊騷味唔算好勁,加上個鍋有花雕酒,就會蓋過左冇咁重羊騷味😛🥬皇帝菜拼木耳$55平時出面打邊爐通常都係一份份咁叫,但呢度除左肉同海鮮外,原來其他野食可以叫半份架👍🏻我打邊爐鐘意食皇帝菜,朋友就鍾意食木耳,我地於是每樣半份,咁可以食多啲唔同款式既食物之餘又唔會浪費🤗但留意佢係將貴啲個款加$10就係雙拼價錢🐟自製炸魚皮$52大塊得黎又好脆,打邊爐點少得佢😌連裝魚皮個兜都好有街市買魚見到個啲都咁😂🥤竹蔗水$35怕熱氣就記得要叫返渣竹蔗水,一渣既價錢又唔貴,又好飲,同朋友可以一人飲返幾杯🤪.整體最特別都係環境,有涼茶舖,有炒粉麵檔,感覺好似真係置身大牌檔食嘢。食飯途中都有見到外國人黎幫襯,下次帶啲外國朋友黎食都唔錯,夠哂地道😝
🐮花雕肥牛$108
🐑羊肉片$85
羊騷味唔算好勁,加上個鍋有花雕酒,就會蓋過左冇咁重羊騷味😛
🥬皇帝菜拼木耳$55
🐟自製炸魚皮$52