2023-03-05 19 浏览
🌟沙田頭火鍋🌟位於旺角砵蘭街,🟥紅色嘅招牌都幾搶眼!♨️沙田頭豬骨湯鍋 $148沙田頭嘅招牌湯底之一👍🏻,帶胡椒香!源源不絕嘅鮮味來自湯底內嘅🦴豬骨、🐖豬腳、🐓雞腳、🌽粟米、🥕紅白蘿白等!🇺🇸美國頂級牛小排(細)$238同時具備🐂肉香同埋脂香!🇪🇸 西班牙黑毛豬頸肉 $128爽口之中,滲出濃厚嘅🐖油脂甘香😍,係靚貨!👅爽滑牛舌芯 $78名符其實咁爽滑😜,味道又夠濃郁!🟢鮮萵筍 $42翠綠爽脆,又夠健康🥰!🟡即炸枝竹 $42索滿湯咁食💦,零舍滋味!🥤烏龍茶 $16
🌟沙田頭火鍋🌟位於旺角砵蘭街,🟥紅色嘅招牌都幾搶眼!

♨️沙田頭豬骨湯鍋 $148

🇺🇸美國頂級牛小排(細)$238

同時具備🐂肉香同埋脂香!

🇪🇸 西班牙黑毛豬頸肉 $128

爽口之中,滲出濃厚嘅🐖油脂甘香😍,係靚貨!

👅爽滑牛舌芯 $78

名符其實咁爽滑😜,味道又夠濃郁!

🟢鮮萵筍 $42

翠綠爽脆,又夠健康🥰!

🟡即炸枝竹 $42

索滿湯咁食💦,零舍滋味!

🥤烏龍茶 $16
2023-03-05 26 浏览
旺角性價比高火鍋店 – 沙田頭火鍋趁住仲凍凍地同屋企人試多幾間高質邊爐,今日去油麻地呢間沙田頭火鍋,淨係火鍋湯底都有好多款,我今日就揀左個椰子文昌雞鍋, 仲有多款靚牛、海鮮同手工靚餃🌟湯底: 椰子文昌雞鍋 ($178/半隻)餐廳用既係新鮮文昌雞,仲有新鮮即開椰青倒椰青水落湯底度,建議先滾3分鐘再等5分鐘,食左雞件再飲埋頭啖湯,我自己飲左兩大碗頭啖湯,超清甜🌟特級手切本地鮮牛頸脊 ($298)打邊爐識食一定食牛頸脊,肥瘦分佈平均,手切薄片每邊淥幾秒就食得,牛味超濃郁,打邊爐首選🌟時令海鮮拼盤 ($298)呢款時令海鮮拼盤有蟹、蜆同蝦,大蝦超生猛上到枱仲識得郁既,蜆肉鮮甜無沙,隻蟹超多膏,而且店員預先扑碎蟹鉗食起上黎非常方便🌟手打鮮滑三拼 ($98)我地諗緊四寶丸定手打鮮滑好,最後揀左手打鮮滑三拼,有墨魚滑、蝦滑同牛肉滑,份量都唔少,全部都好彈牙又真材實料,牛肉滑帶有嚼勁超驚喜🌟自家製鮮蝦雲吞 ($88)鮮蝦雲吞夠哂精緻,入面仲有原隻鮮蝦,皮薄餡靚,正🌟三秒脆響鈴 ($58)話明三秒脆響鈴,當然淥三秒就好拎上黎啦,香脆鬆化而且不太油膩,即炸的溫度襯熱食就最好不過🌟赤小豆薏米水 ($32)飲
旺角性價比高火鍋店 – 沙田頭火鍋

🌟湯底: 椰子文昌雞鍋 ($178/半隻)

🌟特級手切本地鮮牛頸脊 ($298)

🌟時令海鮮拼盤 ($298)

🌟手打鮮滑三拼 ($98)

🌟自家製鮮蝦雲吞 ($88)
鮮蝦雲吞夠哂精緻,入面仲有原隻鮮蝦,皮薄餡靚,正

🌟三秒脆響鈴 ($58)

🌟赤小豆薏米水 ($32)
飲品方面除左有汽水同啤酒之外,佢地有自家製既解暑糖水,今日就試下佢地既赤小豆薏米水,夠哂冰凍又唔太甜,打邊爐飲佢就最爽

2023-03-02 19 浏览
凍冰冰既天氣又係打邊爐🍲既時候啦!2個人又唔想食任食,又想質素好d可以黎旺角呢間食下🔸湯底:椰子文昌雞鍋🥥可以揀半隻雞或者原隻👍🏻2個人我地揀左半隻雞,份量十足嫁👍🏻首先,佢先黎左個湯底,之後係我地面前打開個椰子🥥原個椰子水同椰果肉都落曬👍🏻之後,等水滾就落埋半隻雞🐥,頭啖湯記得飲下先呀,好鮮甜嫁😍🔸美國🇺🇸頂級小牛排🥩(細)雖然叫咗個細嘅小牛排,但係佢份量一啲都唔細㗎👍🏻👍🏻👍🏻牛肉食落好有質感👍🏻👍🏻🔸西班牙🇪🇸黑豚肉好新鮮,肉質紮實,有幾彈牙嫁👍🏻薄薄地,一落去好快就熟👍🏻🔸 3秒脆響鈴平時打邊爐就一定要食響鈴,落完湯幾秒就要即刻拎上嚟啦,佢同出邊市面上見到嘅響鈴唔同嫁,一定要食啦!🔸蔬菜拼盤打邊爐一定要點都有蔬菜,大大份,又新鮮👍🏻🔸先滑三拼有蝦滑,墨魚滑,同埋牛肉滑👍🏻幾十蚊嘅價錢咁多
凍冰冰既天氣又係打邊爐🍲既時候啦!
2個人又唔想食任食,又想質素好d
可以黎旺角呢間食下

🔸湯底:椰子文昌雞鍋🥥
之後,等水滾就落埋半隻雞🐥,頭啖湯記得飲下先呀,好鮮甜嫁😍

🔸美國🇺🇸頂級小牛排🥩(細)

🔸西班牙🇪🇸黑豚肉
好新鮮,肉質紮實,有幾彈牙嫁👍🏻薄薄地,一落去好快就熟👍🏻

🔸 3秒脆響鈴

🔸蔬菜拼盤
打邊爐一定要點都有蔬菜,大大份,又新鮮👍🏻

🔸先滑三拼
有蝦滑,墨魚滑,同埋牛肉滑👍🏻幾十蚊嘅價錢咁多

2023-02-27 38 浏览
個fd收工約我過旺角食野聚下話間鋪叫沙田既我聽完成頭問號??行到去原來叫沙田頭 但開係旺角😂店面唔顯眼,但其實禾稈冚珍珠因為食前我以為個fd帶我食乜鬼食完先知原來係真材實料👍🌶🐷海南胡椒咸菜豬肚湯 $148湯底未到已經聞到大大陣胡椒香味辣味足,咸度夠,豬肚都入味🥚🐟️黃金炸魚皮 $88岩岩煮好既鹹蛋黃淋上面本身酥脆魚皮+油香真係正即叫即做真係無得輸🐮安格斯 牛小排 (細) $238上枱分量唔算細廚房仲有好刀工成個蝴蝶咁牛紋分佈都好靚好平均最緊要煮完都唔靭,滑嘟嘟沙白蜆 $82睇上去正正常常但食落口完全無沙仲無臭味呢個絕對值得叫🦀🦐海鮮拼盤 蟹蝦蜆 $298成隻膏蟹拆好曬比我地雖然唔會大閘蟹果種 但膏量算多肉質反而都鮮甜仲一條條唔係死蟹咁蝦一樣都好新鮮尺寸來講都算大彈牙爽口,配埋辣豉油一流三秒脆響鈴 $58食咗幾件先記得影相😂新鮮炸好即刻拎出來仲熱辣辣滴緊油 又脆又挺身未係其他餐廳試過食即炸響鈴唔會似平時一盒盒買果d 🍋🥤特大檸檬茶 $36🍋🥤特大檸檬樂 $36夠大杯,一杯落足5片檸檬包你夠酸去解滯/解油膩
個fd收工約我過旺角食野聚下
話間鋪叫沙田既
我聽完成頭問號??
行到去原來叫沙田頭 但開係旺角😂
店面唔顯眼,但其實禾稈冚珍珠
因為食前我以為個fd帶我食乜鬼
食完先知原來係真材實料👍

🌶🐷海南胡椒咸菜豬肚湯 $148
湯底未到已經聞到大大陣胡椒香味
辣味足,咸度夠,豬肚都入味

🥚🐟️黃金炸魚皮 $88

上枱分量唔算細
廚房仲有好刀工
成個蝴蝶咁
牛紋分佈都好靚好平均
最緊要煮完都唔靭,滑嘟嘟

沙白蜆 $82

雖然唔會大閘蟹果種 但膏量算多
肉質反而都鮮甜仲一條條唔係死蟹咁
蝦一樣都好新鮮
尺寸來講都算大
彈牙爽口,配埋辣豉油一流
三秒脆響鈴 $58

🍋🥤特大檸檬樂 $36
夠大杯,一杯落足5片檸檬
包你夠酸去解滯/解油膩
2023-02-23 359 浏览
一班好朋友圍埋最好緊係打邊爐啦人多可以叫多幾款野食知道呢間係新開既火鍋鋪頭見到口碑唔錯就決定試一試🍲海南胡椒咸菜豬肚湯$148乳白色湯一睇就知道係真材實料熬煮而成湯頭帶有胡椒香氣同微微辣勁依加d天氣呢個湯底打邊爐就最適合不過我一口氣飲左2碗湯🍽️美國頂級牛小排 (細) $238單睇d紋路已經好吸引食落緊係正啦切得好似蝴蝶型咁牛味亦相當濃郁想講細份一d都唔細囉🍽️海鮮拼盤$298 (有蝦、蟹、蜆)勁新鮮上枱時 蝦d腳仲郁郁下蟹鉗成個拳頭洋咁大D蟹膏仲勁鮮甜正呀~🍽️沙白蜆$82🍽️黃金炸魚皮$88又係即叫照炸見到d咸蛋黃流沙咁就知有幾正同夠哂邪惡啦🍽️手打鮮滑3拼有鮮蝦、花枝、同牛肉滑入口結實彈牙,唔似得平時街市粉多料少,好味🍽️3秒脆響鈴$58即炸響鈴十分脆口,直接食又得,不過個人鐘意浸湯3秒再食,吸哂d湯🍽️稻庭烏冬$38烏冬配上湯底一路飲一路食,食幾碗都想繼續食🍹特大檸檬茶X1 $36🍹特大檸檬樂X2 $72醬料費$10
一班好朋友圍埋最好緊係打邊爐啦

食落緊係正啦

切得好似蝴蝶型咁

牛味亦相當濃郁

想講細份一d都唔細囉
🍽️海鮮拼盤$298 (有蝦、蟹、蜆)

勁新鮮

又係即叫照炸

見到d咸蛋黃流沙咁

就知有幾正同夠哂邪惡啦
🍽️手打鮮滑3拼

有鮮蝦、花枝、同牛肉滑

入口結實彈牙,唔似得平時街市粉多料少,好味
🍽️3秒脆響鈴$58

🍽️稻庭烏冬$38

烏冬配上湯底一路飲一路食,食幾碗都想繼續食
🍹特大檸檬茶X1 $36

🍹特大檸檬樂X2 $72

醬料費$10
2023-02-20
同朋友喺旺角行完街,又攰又肚餓,搵到附近有間港式火鍋「沙田頭火鍋」,我哋兩個都係邊爐控,又唔想行咁遠,一於就試吓呢間火鍋店!原生椰子文昌雞鍋拼特製沙嗲湯鍋($208)呢排天氣仲係好乾燥,好想叫滋潤火鍋湯底,店員推介椰子文昌雞鍋,係幾唔錯,湯底好清甜,又多料,我飲咗幾碗湯!而沙嗲湯底都好濃郁夠味!美國頂級牛小排(細)($238)打邊爐點可以唔叫牛肉,叫咗個細嘅牛小排,估唔到份量都唔細,牛肉食落有質感!四寶丸($98)有4種店舖自家製嘅手打丸,彈牙爽口,幾高質!蜂巢豆腐($38)軟腍腍滑嘟嘟!西班牙黑豚肉($148)切到一塊塊薄薄地,好新鮮,肉質扎實但又幾彈牙!雞脾菇($38)朋友至愛,大大塊,新鮮爽口!➺➺麻辣鴨血($78)見到Menu原來有提供熟食,我好鍾意食鴨血,呢度嘅鴨血煙韌唔鬆散,口感唔錯!➺➺忌廉$14嘆住冷氣打邊爐都食到熱熱地,飲汽水最解渴,$14一罐又幾抵喎!

原生椰子文昌雞鍋拼特製沙嗲湯鍋($208)

美國頂級牛小排(細)($238)

四寶丸($98)
有4種店舖自家製嘅手打丸,彈牙爽口,幾高質!

蜂巢豆腐($38)
軟腍腍滑嘟嘟!

西班牙黑豚肉($148)
切到一塊塊薄薄地,好新鮮,肉質扎實但又幾彈牙!

雞脾菇($38)
朋友至愛,大大塊,新鮮爽口!

➺➺麻辣鴨血($78)

➺➺忌廉$14
旺角砵蘭街有間「沙田頭火鍋」,想必同「沙田頭」呢個地方有關係,但肯定嘅係呢啲港式風味火鍋店,貴精不貴多,湯底同食材都好有保證!呢間火鍋店裝修貼地,分上下兩層,上層有私隱度高啲嘅厢房,下層擺放嘅長枱唔多,相對空間感大啲,又坐得舒服啲、自在啲!鴛鴦鍋(原生椰子文昌雞鍋拼特製沙嗲湯鍋)$208朋友鍾意清淡啲嘅湯底,而我就鍾意濃郁啲,揀鴛鴦湯底就可以滿足兩個人嘅願望。原生椰子文昌雞鍋真材實料, 侍應姨姨會喺客人面前開椰子,將椰子水倒入鍋中,半隻文昌雞另上,睇到有足半隻雞!雞鍋另外有粟米、海底椰、雪耳、杞子等塞爆成個煲,湯底滋潤清甜!滾咗一陣之後,沙嗲湯底開始呈現金黃色澤,雖然入面係無料嘅,但係淥過嘅食物都好掛湯,滲出濃濃嘅沙嗲味!美國頂級牛小排(細)$238幾欣賞呢個牛小排,首先師傅刀工好,牛肉切得片片都好均勻,望落色澤靚雪花多,而且油脂較豐富,淥幾分鐘食最好,軟腍腍一啲都唔鞋,真心唔錯!西班牙黑豚肉$148平時打邊爐,我一向都係鍾意食牛肉多過豬肉,因為牛肉口感更佳,不過呢個黑豚肉好新鮮,肉質鮮嫩,幾彈牙,薄薄一片,更吸收湯汁精華!四寶丸$98食港式風味火鍋,唔可以唔叫手打丸,因為自家製,一定

鴛鴦鍋(原生椰子文昌雞鍋拼特製沙嗲湯鍋)$208

美國頂級牛小排(細)$238

西班牙黑豚肉$148

四寶丸$98
食港式風味火鍋,唔可以唔叫手打丸,因為自家製,一定比出邊食到嘅特別新鮮彈牙,價錢反映到質素!四寶丸有牛丸、豬肉丸、墨魚丸、蝦丸。自己最鍾意蝦丸,食得出一粒粒完整嘅蝦粒,較有質感!

蜂巢豆腐$38
出面食嘅蜂巢豆腐,通常係一片片嘅,呢度係一條條嘅, 食落去比出邊食到嘅軟腍啲,食物本身都好索湯汁,好適合打邊爐!

雞脾菇$38
幾肥厚大塊,係個人打邊爐最愛娃娃菜之外嘅蔬菜!

麻辣鴨血$78
原來有唔少熟食選擇,鴨血麻辣味温和易入口,又食到辣椒、韭菜、香蔥嘅香氣!

忌廉$14
算係良心價,依家出邊一般都收十幾二十蚊!

醬料費$5一位,另收加一服務費
2022-11-08 169 浏览
星期日天氣涼涼哋,又心郁郁去沙田頭打邊爐。之前已經幫襯過幾次,每次都試唔同湯底,次次都有驚喜。今次訂位時,老闆特別介紹海斑魚頭沙參玉竹湯底,仲話"唔滿意唔收錢",既然平日已經咁掂咁好味,梗係信老闆啦!咪講笑,湯底一上枱,果個半邊海斑魚頭比我個頭仲要大,奶白色嘅魚湯,鮮味撲鼻,即刻飲啖試吓,嘩...真係好好好味,又鮮又甜,連我個仔平時唔鍾意飲湯嘅,都肯飲兩大碗。伙記姐姐又好好人,係咁叫我哋飲多碗湯,之後再不斷加湯,真係飲碗湯都已經值回票價。老闆幫我哋預留咗龍蝦刺身,D肉脆口到不得了,跟住牛小排,食完番尋味要encore,其他所有食材都水準之作,又一餐大滿足! 真心推介!!!
海斑斑頭沙參肉竹鍋
龍蝦刺身
肉蟹
题外话/补充资料: 食店環境乾淨,樓面姐姐服務殷勤,老闆好客,經常請飲啤酒汽水。
2022-11-06
庆祝纪念
生日
海斑斑頭沙參肉竹鍋
龍蝦刺身
肉蟹
  • 海斑斑頭沙參玉竹湯鍋,冬蔭功湯鍋,椰子雞鍋,小牛排,海鮮,各式特式小食.....
2022-11-07 93 浏览
天氣轉涼,心思思hotpot,沙田頭一定是不二之選🤗今次除必點要encore嘅冬陰功湯底(要求極高嘅寶貝女都比滿分),今次試埋個魚頭窩🤗嘩,黐線㗎,個魚頭大到cover成個窩面,超奶白湯極級鮮甜👍👍👍停不了隊咗4碗先開始淥嘢食😅除咗必點嘅招牌牛小排,雪花靚,入口溶,seafood亦👍👍👍龍蝦刺身極新鮮,肉蟹鮮甜食到停唔到口,蝦亦極級彈牙…每次去沙田頭都有新驚喜👍👍👍👍👍一定要試呀!!!
2022-11-06
庆祝纪念
生日
2022-08-11 849 浏览
旺角食沙田頭火鍋?🍲火鍋店喺旺角點解會叫沙田頭火鍋?原來70-80年代沙田有個沙田頭臨時徙置區,幾位老闆從小喺戈度長大,務求將舊日情懷帶到店舖。今次同朋友去咗呢間火鍋店感受最地道港式風味,場面熱鬧,一大班人黎烚下烚下都幾正。食物種類繁多,湯底同海鮮都好多選擇,比較特別嘅有刺身,吾系間間火鍋店都有。✿ 經典芫茜皮蛋湯鍋 $88/ 自家製沙嗲濃湯鍋 $98打邊爐湯底最緊要🤣揀咗兩種味道,芫茜味道十分濃郁,芫茜控一定中意😆💚沙嗲湯系自家制,食野啲沙嗲好濃好入味。✿ 三秒脆響鈴 $58平時食響鈴就食得多,點樣為之三秒?同平時食一樣,擺咗落湯幾秒,再拎上黎食都仲爽脆👍🏼吾擺落湯就咁食仲脆。✿ 四寶丸 $98四寶有鮮蝦丸、墨魚丸、牛丸、鯪魚丸,全部都系餐廳自家手打,大大粒,爽口彈牙🤓✿ 四寶餃 $88食完四寶丸仲有四寶餃🥟有鳳城水餃、韭菜餃、黃金蛋包蝦餃、竹笙鮮蝦水餃,餃子皮薄餡靚☺️豬肉餡夠結實,蝦肉爽口新鮮。✿ 特級手切本地鮮牛 $268(S)/ $368(L)細份牛肉都吾系細份,油脂分佈都算平均,牛肉味香濃,打邊爐配靚牛一流❤️
旺角食沙田頭火鍋?🍲

✿ 經典芫茜皮蛋湯鍋 $88/ 自家製沙嗲濃湯鍋 $98

✿ 三秒脆響鈴 $58

✿ 四寶丸 $98

✿ 四寶餃 $88

✿ 特級手切本地鮮牛 $268(S)/ $368(L)
2022-08-03
2022-08-03 104 浏览
炎炎夏日,仍然阻止唔到我哋打邊爐嘅衝動,砵蘭街嘅「沙田頭火鍋」裝修普通唔算大,但勝在食物及火鍋湯底超高質👍👍我同朋友叫左一個鴛鴦鍋:自家製沙嗲湯底,沙嗲味真係勁出~超級濃味,而原個椰子雞湯底,椰子雞湯超香超濃椰子味(半隻雞)雞肉又好嫩滑。霜降安格斯牛小排(細)可能因為係安格斯肥牛,所以真係食得出重牛味~而旦好多雪花!牛脂分佈都幾平均~唔會太肥而且又有口感!紐西蘭羊卷片羊卷片鋪出一個I-gable 小火山🌋,味道濃郁😘😘四寶丸自家手打墨魚丸、牛丸、蝦丸、梅菜豬肉丸,彈牙爽口,鮮甜美味,各有各特色👍👍四寶餃自家製鮮蝦靚雲吞、韭菜餃、黃金蛋包蝦餃、竹笙鮮蝦水餃🥟超級新鮮,每種餃都係真材實料又大隻,食得出老闆對食客的用心😋😋我最鍾意油麥菜打邊爐🍲,新鮮好味😋食到流晒汗,一定要啤啤佢😄😄

霜降安格斯牛小排(細)

紐西蘭羊卷片
羊卷片鋪出一個I-gable 小火山🌋,味道濃郁😘😘

四寶丸

四寶餃

2022-07-31
2022-08-03 82 浏览
✨自家製沙嗲濃湯鍋 $88✨經典芫茜皮蛋湯鍋 $88兩款經典港式湯底,一濃一淡,各有特式。芫茜皮蛋湯比較適合要淥耐少少嘅丸類/餃類,清清地可以食到食材嘅鮮味。沙嗲濃湯質地濃稠,底度有大量花生碎,最啱淥牛肉。✨霜降安格斯牛小扒(小) $218脂肪紋路靚得誇張,軟嫩到似和牛,但又有安格斯牛嘅香濃肉味。✨四寶餃 $88竹笙鮮蝦水餃🥟鮮蝦雲吞韮菜餃🥟黃金蛋包蝦餃蝦餃/雲吞都係用鮮蝦製成,鮮甜又彈牙。比起軟軟滑滑嘅餃皮,煎蛋皮多啲新意。韮菜餃內藏肉汁,韮菜味道比平時食到嘅特別濃郁。✨四寶丸 $98墨魚丸🥢蝦丸牛肉丸🥢鯪魚丸墨魚丸足料鮮味。蝦丸同平時來貨龍蝦丸望落有啲似,但好重鮮蝦甜味。牛肉丸彈牙多汁,味道好濃郁。✨三秒脆響鈴 $38新鮮炸起香脆冇油膉味。配沙嗲湯會濃得濟,落喺芫茜湯就啱啱好。
✨自家製沙嗲濃湯鍋 $88
✨經典芫茜皮蛋湯鍋 $88

✨霜降安格斯牛小扒(小) $218
脂肪紋路靚得誇張,軟嫩到似和牛,但又有安格斯牛嘅香濃肉味。

✨四寶餃 $88
竹笙鮮蝦水餃🥟鮮蝦雲吞
韮菜餃🥟黃金蛋包蝦餃

✨四寶丸 $98
墨魚丸🥢蝦丸
牛肉丸🥢鯪魚丸

✨三秒脆響鈴 $38

2022-07-30 51 浏览
油麻地食沙田頭火鍋,數十款特色湯底,我就叫左沙嗲湯底,莞茜皮蛋鴛鴦鍋, 沙嗲湯底非常濃郁,濃而不咸,幾正。嘉士伯啤酒買二送一幾正! 打邊爐飲啤酒確係爽,四寶丸, 手打牛丸相當彈牙,又夠爆汁感覺" 四寶餃,鮮蝦黃金蛋餃內藏有蝦肉,好爽彈"手切本地肥牛, 色澤紅潤雪花紋理夠明顯!肉質夠嫩又夠重牛香,份量好多,幾抵食又高質。豬面青豬扒根, 分外清爽,爽爽脆脆,三秒炸響鈴,即炸超脆口,唔會有油膩感!堅係燙3秒鐘在沙嗲湯底,特別吸味。好正!

豬面青豬扒根, 分外清爽,爽爽脆脆,
2022-07-26 325 浏览
放工約咗同事一齊去整眼睫毛🥰整完見有d餓,於是喺附近搵下有啲咩食🤤🤤🤤見到呢間個名幾特別,又好耐冇打邊爐🍲🥺😋於是就入左去食野,環境唔算好大,但因為有兩層,所以都坐得幾舒服👍👍佢哋好多自家製火鍋配料,包括自家製手打梅菜豬肉丸及鮮蝦黃金餃子等…勁特別🤩🤩我地今次叫左個鴛鴦鍋😋😋揀左沙嗲湯底及椰子文昌雞湯底🥰🥰🥰佢哋嘅沙嗲超濃郁,超適合鍾意重口味嘅朋友;至於椰子文昌雞湯底就係我大愛,因為店主用上新鮮原個椰青作為湯底,另外仲有海底椰及粟米🌽仲可以當埋湯飲,非常清甜😋😋😻安格斯牛小排牛小排雪花超靚,油脂同肉嘅比例勁均勻,食落肉味濃郁😋😋黑豚肉豚肉淥完都唔會靭,仲好嫩滑,好味道👍👍自家製手打四寶丸全部丸類勁新鮮及肉質勁彈牙,非常新鮮🤤🤤自家製四寶餃四寶餃又係勁新鮮👍其中蛋包蝦餃超特別,都必試☺️☺️響鈴卷 響鈴卷浸完3秒都仲好爽脆,外軟內脆,食到停唔到口😳😳必叫整體評價:湯底正,配料選擇又多又新鮮,而且價錢都唔貴!閒時可以約埋朋友再次幫襯😻😻😻📌沙田頭火鍋 (旺角)旺角砵蘭街139號地舖#火鍋推介 #旺角美食 #旺角火鍋推介 #砵蘭街美食 #沙田頭火鍋 #牛小排 #雪花肥牛 #椰子雞湯底 #必試火鍋

安格斯牛小排
牛小排雪花超靚,油脂同肉嘅比例勁均勻,食落肉味濃郁😋😋

黑豚肉
豚肉淥完都唔會靭,仲好嫩滑,好味道👍👍

自家製手打四寶丸
全部丸類勁新鮮及肉質勁彈牙,非常新鮮🤤🤤

自家製四寶餃
四寶餃又係勁新鮮👍其中蛋包蝦餃超特別,都必試☺️☺️

響鈴卷
響鈴卷浸完3秒都仲好爽脆,外軟內脆,食到停唔到口😳😳必叫

📌沙田頭火鍋 (旺角)
旺角砵蘭街139號地舖

#火鍋推介 #旺角美食 #旺角火鍋推介 #砵蘭街美食 #沙田頭火鍋 #牛小排 #雪花肥牛 #椰子雞湯底 #必試火鍋店 #良心小店 #hotpot #MKhotpot #foodie #hkblogger #meat #beef
  • 安格斯牛小排
  • 黑豚肉
  • 四堡
  • 四寶餃
  • 自家製手打梅菜豬肉丸
  • 響鈴卷
  • 文昌椰子雞湯底
旺角站📍沙田頭火鍋-雖然天氣熱,但想打邊爐既癮時不時都會發作🤤任食邊爐同逐碟叫既食法都幾唔同,逐碟叫就貴精不貴多。湯底($168)鴦鴛湯底就滿足到想食清淡同濃味既人。今次要左個原生椰子文昌雞鍋同特製沙爹湯鍋。椰子鍋🥥配半隻雞,成個椰子水倒晒落去,再加埋新鮮椰肉、海底椰、粟米🌽、紅棗杞子等一齊滾,清甜滋補😍😋文昌雞半隻岩晒兩個人share,雞肉比較札實、少脂肪,個湯滾起上黎都唔會好油。沙爹鍋十分惹味,唔會太辣,越滾越濃。(鴦鴛鍋以貴d ge鍋底收費)特級手切本地肥牛細size($258)睇相都知油脂分布均勻,重牛味,咬落有嚼勁😙份量都唔少👍🏻西班珍黑豚肉($108)豚肉比較厚身,幾滑,同樣紋路幾靚仔,唔會鞋口。四寶餃($78)分別有鮮蝦竹笙餃、鳳城水餃、韮菜餃同蛋餃。鮮蝦餃同鳳城水餃都有大大粒蝦🦐🤪韮菜餃好香!餃子每樣2粒,份量岩岩好。四寶丸($88)另外都要左個四寶丸試下。分別有手打牛丸、手打梅菜豬肉丸、手打鮮蝦丸同手打墨魚丸。四款都幾好食,口感爽彈,真材實料。梅菜豬肉丸幾特別😛打邊爐唔少得飲下啤酒🍻,叫左支大生力($26)但今次女朋友一反常態,起勢咁飲個椰子湯😂😂另外因為d人話食肉都
旺角站📍沙田頭火鍋

湯底($168)

特級手切本地肥牛細size($258)
睇相都知油脂分布均勻,重牛味,咬落有嚼勁😙份量都唔少👍🏻

西班珍黑豚肉($108)
豚肉比較厚身,幾滑,同樣紋路幾靚仔,唔會鞋口。

四寶餃($78)

四寶丸($88)

另外因為d人話食肉都會減到肥😎本人決定以後多肉少菜🤪

環境方面,店舖外觀唔起眼,但野食的確唔錯。坐位都幾寬敞、環境衛生。最緊要夠冷氣,今日38度真係食靜心都流汗😅🤣
原生椰子文昌雞鍋同特製沙爹湯鍋
原生椰子文昌雞鍋