2023-03-06
♨️大愛打邊爐嘅我時不時會發掘吓新店, 今次嚟到呢間座落於柯士甸道地鋪嘅「港宴」, 餐廳正式開業咗幾日㗎咋‼️ 落重本裝修, 樓底高, 空間感好大😌 我哋坐嗰張枱係對正繁華大街, 望住車往人往嘅街道, 舒適咁烚下烚下🫕又幾寫意喎~哈哈 😆 叫咗個海鮮冬瓜湯底, 清清地🦐 裏面有蝦、 蜆、同埋蟹柳~ 食物就叫咗1️⃣本地手切騙牯邊爪 (細), 嘩巧新鮮巧靚😍 入口彈牙, 牛味香🤤 2️⃣鱔片、3️⃣雙拼蝦及墨魚滑、4️⃣爽豬肚~ 鱔片咬落好爽脆, 食得出係新鮮切出嚟😋 醬料方面🌶有個自助區望住個大型魚缸🐟喜歡食海鮮嘅順便可以望下當日有啲咩生猛海鮮啱食😆 我超鍾意佢哋嘅秘製XO醬同埋乾蔥油, 超香超惹味‼️ 慳錢小tips: 新張期內幫襯, 全單都有85折🤩 只要like同follow餐廳嘅社交平台就會送埋糖水, 係「自家製牛奶仙草紅豆芋圓」~ 打完邊爐滋潤返下, perfect🥰 💰折後計埋加一大約人均HK$500+
💰折後計埋加一大約人均HK$500+