2023-12-29
呢次飲茶真係過癮到不得了! 響我腦海中游走嘅幾款菜點,終於有幸親口試到。首先,桑拿蝦真系搶鏡頭,蝦爽口得嚟又有當歸既微妙香氣,正喎!而豬脾仔嘅肉味濃郁,咬落去彈牙青春,熱氣嘅問題似乎都顯得微不足道。小抄出色,百合嘅甜味揚咗菜式level。🦀 讓蟹蓋真係掂到無朋友,食落去蟹肉鮮美得好似啱啱喺海裏面揀上嚟咁,正到不得幫手。啲湯品濃郁得黎唔會過咸,啱啱好咁滿足我對湯水嘅全部期望。春卷嘅酥脆外皮包裹住熱氣騰騰嘅餡料,呢個組合正到爆!🥢雞同糭呢對CP就難分高下,糭煎到表面脆卜卜,入口香Q,個雞雖然冇咩突出表現,但都係家傳手藝保證,入口滿足。至於官燕呀,真係解甜又解密!雖然燕窩一時間冇捉到眼,但係一啖落肚更加知呢個甜品嘅份量同美味度啦!🍰喺至親至愛共享盛宴之際,餐廳突如其來嘅生日驚喜更加增添氣氛,實在係錦上添花。雖然我地無份食乳豬,但呢份窩心擺明話,飲食以外嘅體驗都係咁重要。總結嚟講,今次嘅飯局係怡心滿意,令人好想唔停I LIKE你 ❤️。