餐厅: 湊湊甄選 (K11 Musea)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
🇭🇰K11 Musea 是最近幾年的新興購物及美食熱點,有很多年輕人或上班一族也喜歡到這裏購物和飲食。👩‍❤️‍👨小廚神與大吃貨不時也會到尖沙咀覓食,這次相約了家人在這裏用餐,家人提早預約了湊湊火鍋,讓小廚神與大吃貨初嘗一下這間台灣過江龍。🥰🤭店舖裝潢非常昏暗,內裏很有特色,相信是下了不少心機去裝修和佈置的。可惜,因為過於昏暗,整頓晚飯的時候也不能把東西看得很清楚,😅尤其是當吃火鍋的時候,水蒸氣令到大吃貨也看不到坐在對面的家人,有點兒可笑!🤭🤭餐廳有推薦的新賣點,也有一些套餐。家人看了後,覺得不太划算,建議我們單點,小廚神和大吃貨也十分認同,我們比較喜歡自己選擇自己喜愛的食物,而沒有打算被套餐設下框架。🤗我們首先點了一個鍋底,就是蕃茄牛膝鍋。湯底尚算可以,用料不錯,但是由於見識過用料十足的餐廳,這裏被比下去了。😂我們點了不少肉品,單單是新鮮肉,便點了四樣,包括了豬、牛和雞。🐮🐖🐣豬點了兩款,一種是松阪豬,即是豬頸肉,另外一種是黑豚肉。品質一般,而且肉質不算很有鮮味,有點兒失望。☹️☹️我們有點要兩款海鮮,也是魚類。🐟魚類表現不俗,尚算有鮮味,而且份量很多,大家可以一試。這裏最有特色的,也是女

這裏最有特色的,也是女孩子最愛打卡的,我想是這個企鵝吧。🐧在網絡上,看到有人推舉這個企鵝墨魚滑,說吃到墨魚粒和用料實在,令我們有很大的期望。誰不知,咬下去是死實的,完全沒有彈性。所以,大家還是打打卡算了吧。😜

我們另外點了一些蔬菜、一些遠慮、響鈴、蛋餃和烏冬,沒有特別好吃的,但是也不算難吃。🤪

自助吧有很多不同的醬料、兩款小菜和兩份水果。這個人的自助吧差不多要$100 ,實在有點兒昂貴。🙂

鴨血凍豆腐是無限添加的,但是我們叫了不同的侍應,分別等了1小時,一點也沒有端上來。而且上菜時、加湯時、查詢食品時,態度都非常非常之惡劣,實在令人十分氣憤!🤬🤬那種垃圾的服務態度,不只是台灣過江龍餐廳內最差勁的,而是我在整個香港看到最垃圾的服務態度!😡😤

大紅袍珍珠奶茶是網絡追捧着,說來這裏一定要學的。大吃貨一到步,便馬上點了,只可惜,味道真的不如預期,只有淡淡的茶味,和很多的珍珠。而且珍珠不是粒粒分明的,是一團團的,每一團有十數粒,實在非常之不堪入目。😡😤

菠蘿冰沙及梅子果凍:小廚神和大吃貨對這兩種贈送的食物也沒有什麼好感,前者是充滿藥水和色素的感覺,而後者的梅子果凍簡直是牛頭答不想馬嘴。再者,在準備給客人時,也沒有檢查清楚,果凍是破裂的,令到我們大感失望。🥲🥲

老實說,以人均$500的火鍋店來說,這間火鍋店的綜合指數,確是不值回票價。同樣的價錢,我相信香港還有超級非常多更好的選擇。

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

K11 Musea 湊凑甄選

地址:尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea6樓608-609號舖

電話:23523777

#美食 #慶祝 #任食 #火鍋 #肥牛 #海鮮 #打邊爐 #foodiegram #火鍋控 #火鍋吃到飽 #火鍋推薦 #火鍋放題 #湊湊火鍋 #火鍋料 #k11musea #企鵝 #過江龍 #k11 #打邊爐 #湊湊 #尖沙咀美食地圖 #火鍋湯底 #火鍋配料 #香港美食 #foodie #hkfoodie #hotpot #香港探店 #海港城 #尖沙咀美食 #尖沙咀美食推介

2022-10-16 405 浏览
呢間真係唔會失望既高質火鍋🍲呢間裝修好靚,空間感大,又坐得舒服🤗啲店員服務唔錯,火鍋配料又多元化🤠一坐低會送上兩杯乳酸沙冰😋好味我哋揀咗個鴛鴦鍋,一款係花膠雞,好好味啲花膠同湯,一定食野之前要飲番兩碗先得😂😂一款係台式麻辣鍋,有好好味既鴨血同豆腐,好惹味😙😙仲可以係咁添加😋😋✨叫左兩款牛🐮係好正😙油脂分佈好平均✨海鮮拼盤,新鮮,整體質素好唔錯🦐✨企鵝丸🐧,好qq,賣相好可愛,好彈牙同埋幾款其他野食😋😋😋仲有佢個大紅袍珍珠奶茶🥤真係好好飲,仲好大杯,一定要試食到最後仲有送上🍮梅子茶凍甜品🤗

一坐低會送上兩杯乳酸沙冰😋好味

✨叫左兩款牛🐮係好正😙油脂分佈好平均
✨海鮮拼盤,新鮮,整體質素好唔錯🦐
✨企鵝丸🐧,好qq,賣相好可愛,好彈牙
同埋幾款其他野食😋😋😋
仲有佢個大紅袍珍珠奶茶🥤真係好好飲,仲好大杯,一定要試

食到最後仲有送上🍮梅子茶凍甜品🤗

2022-10-03 3178 浏览
呢間台式火鍋非常受歡迎,早一個星期前book都book唔倒7點幾晚飯時段,只好book 530.嚟Musea 咁多次都未上過嚟6樓,原來咁寬敞,火鍋店門口有幾張檯仔應該俾人飲珍珠奶茶的。入到去樓底好高,裝修好有規劃,唔會好迫,我地三個人坐四人檯,燈光好暗。入座提供小圍裙,好貼心醬油自助,仲有滷肉飯同生果,如果點餐已包,如果好似我地三個人只點二人餐,第三位就需要加19蚊先可用自助bar.我地點咗2人餐再加粟米,豬同蛋餃。湯底鴛鴦,分別要椰子雞(內有粟米,馬蹄),另一個係花膠雞湯(內有雜菌),兩個都好足料,花膠個湯好粘口👍👍海鮮拼盤有蝦,聖子,帶子,全都高質,當中鮑魚最新鮮企鵝🐧丸好可愛❤️,其實即係墨魚漿,味道都可以。粟米唔夠甜, 烏冬好彈牙中途送上橙汁沙冰最後有個甜品果凍,雖然係送,但一啲都唔馬虎,係茶味果凍,唔甜,中間仲有梅, 成餐感覺好豐富,不過有啲趕,其實用餐時間120分鐘唔太夠,要岀去攞野,要打卡…,侍應都好忙,所以節奏有啲急促,唔太chill .埋單HKD1223
入座提供小圍裙,好貼心

我地點咗2人餐再加粟米,豬同蛋餃。

海鮮拼盤
有蝦,聖子,帶子,全都高質,當中鮑魚最新鮮

企鵝🐧丸
好可愛❤️,其實即係墨魚漿,味道都可以。

粟米唔夠甜, 烏冬好彈牙

中途送上橙汁沙冰

埋單HKD1223
2022-09-25
2022-09-25 425 浏览
聽說這間火鍋也好多人光顧,一直都很想試,價錢是中上但食物真的不錯!點了兩個不同味道的湯底,一邊是台式麻辣任加豆腐和鴨血,另一邊是紅顏花膠雞湯,火煱前先喝一碗花膠雞湯先,很好喝😍我喝了2碗😋。火鍋配料我們點了一客牛和豬,相當新鮮,還有新鮮蝦滑,午餐肉,魚,一份大菜盤!四人火煱雖然我們點了食物不算很多,但我們都吃到飽飽的,因為添了不少豆腐和鴨算呢😆 #火煱 #台式麻辣火鍋 #豆腐鴨血吃到飽 #湊湊火煱
2022-09-24 383 浏览
由於這裡吃晚飯訂枱很困難,故此提早訂了3:30 的 early dinner, 到達的時候,她們再三強調兩個鐘餐時間。沒想到這個時段也有8 成入坐。 服務尚算不錯,上菜和整理桌面的速度很快。我們三個人點了一個麻辣和酸菜白肉鍋。 台式麻辣味濃而辣度溫和,不錯。但酸菜鍋可以不要,不像台灣吃的那味道,口味有點淡。主菜點了山海一盤、一份牛肩胛、響鈴、小企鵝、青菜等等。食物的質素比一般吃到飽的連鎖火鍋店好。牛肉和海鮮都可以。有兩點意見是最後奉上的jelly, 那顆梅可否脫核?差點咬崩牙,還有如果是小朋友,沒有想過吃jelly 會有果核。另外,光線不足,太黑了! Anyway, 埋單 $1500 尚算合理😅👍🏻
2022-08-16 718 浏览
湊湊火鍋開咗唔短時間,但我只係食過2次。一次喺K11 購物藝術廊,一次係今次K11 Musea。之前放工經常經過,都被門口設計所吸引,感覺係一間好有格調嘅火鍋店。終於今日去咗K11 Musea,其實一向都鐘意打邊爐,但要帶埋小朋友,就只可以打有裝修有空間嘅火鍋🫡店內提供自助醬料吧,仲會有少少小吃同生果,仲有魯肉飯,麻辣魚皮唔太辣,我添咗3碟🤟。火鍋必吃牛同丸,我地叫咗頂級美國牛肩胛肉、頂級美國牛板腱、豬骨濃湯貢丸、伊比利亞黑豬肉、牛百葉,而本人特別推薦:1.台式麻辣鍋+清涼椰子雞我地叫左鴛鴦湯底,好簡單,因為我唔食辣。椰子雞湯底香濃但唔漏,直頭想飲哂全部湯,鐘意椰子嘅朋友一定要試!鴨血任加,而頭一水浸喺麻辣鍋嘅鴨血唔太辣,我都食到,後尾果d 我就冇衣個能耐喇~2.手工蝦滑好簡單,好似食緊蝦咁,滿滿蝦肉,絕對唔會粉多過肉。3.企鵝丸原本係為咗氹小朋友而叫,但自己食完都覺得好正,墨魚汁唔係淨係得個色水,雖然唔似墨魚丸咁有粒粒咬口,但完全冇影響你覺得佢淨係得個樣。湊湊火鍋:環境:🔴🔴🔴🔴🔴服務:🔴🔴🔴🔴⭕️衛生:🔴🔴🔴🔴⭕️食物:🔴🔴🔴🔴⭕️

而本人特別推薦:
1.台式麻辣鍋+清涼椰子雞
我地叫左鴛鴦湯底,好簡單,因為我唔食辣。
2.手工蝦滑
好簡單,好似食緊蝦咁,滿滿蝦肉,絕對唔會粉多過肉。
3.企鵝丸

湊湊火鍋
環境:🔴🔴🔴🔴🔴
服務:🔴🔴🔴🔴⭕️
衛生:🔴🔴🔴🔴⭕️
食物:🔴🔴🔴🔴⭕️
2022-08-13
2022-08-11 613 浏览
凑凑係一間台式火鍋店一開店在K11 Musea我都忍唔住潮勝,始終無得入境台灣 都好掛住鴨血 🤭呢到裝修好靚 可能始終係新商場入面坐得好舒服 好似個個人都坐係包廂入面咁每次邊爐都會貪心叫兩個湯底、一辣一唔辣除左湯底,呢到有小食任拎,有生果一d涼菜呢個鵝腸擺得好靚 海鮮正常𝖲𝗍𝖺𝗇𝖽𝖺𝗋𝖽最後會有個酸梅果凍比你清一清個口 好清新另外,佢𝖣飲品係𝖩𝗎𝗆𝖻𝗈 𝗌𝗂𝗓𝖾一路打邊爐一路飲好正
凑凑係一間台式火鍋

呢到裝修好靚 可能始終係新商場入面
坐得好舒服 好似個個人都坐係包廂入面咁

每次邊爐都會貪心叫兩個湯底、一辣一唔辣
除左湯底,呢到有小食任拎,有生果一d涼菜

呢個鵝腸擺得好靚

海鮮正常𝖲𝗍𝖺𝗇𝖽𝖺𝗋𝖽

最後會有個酸梅果凍比你清一清個口 好清新
另外,佢𝖣飲品係𝖩𝗎𝗆𝖻𝗈 𝗌𝗂𝗓𝖾一路打邊爐一路飲好正
2022-08-08 418 浏览
K11有間台式火鍋店,長期人氣旺盛,6點來到已經要排隊!依到既火鍋全部都用不同名稱改名,今次叫左個食妝鍋,花膠入口即溶,完全浸在雞湯內!感覺會好補身及好飲!肥牛新鮮薄切,浸在火鍋兩秒即食,入口順滑及肉質鮮味足夠!
K11有間台式火鍋店,長期人氣旺盛,6點來到已經要排隊!

2022-07-23 553 浏览
晚飯時間,一粒鐘先叫2改A飛(即2人枱)B飛同C飛不停有枱,B飛叫左7,8張都無一張A枱,痴線。門口服務員態度極差,仲話一粒叫2張飛係正常。我地同時間拎K11個間分店,嗰間2人枱巳經叫左14張。。。真係一肚氣
晚飯時間,一粒鐘先叫2改A飛(即2人枱)
B飛同C飛不停有枱,B飛叫左7,8張都無一張A枱,痴線。
門口服務員態度極差,仲話一粒叫2張飛係正常

2022-07-16 592 浏览
環境優美、座位舒適。點了個二人餐及大紅袍珍珠奶茶。煱底點了台式麻辣鍋及紅顏花膠雞窩。花膠湯底好正,飲落啖啖骨膠原的感覺。台式麻辣鍋,豆腐入味,香麻而不太辣,內裏的豬紅是我的最愛。先煮海鮮方面,鮑魚及蝦新鮮爽口彈牙、聖子也大大隻好好味,帶子也正常鮮美。企鵝丸也很可愛,味道也不錯!肉方面我們選咗美國牛肩胛肉,脂肪分佈均勻,好好味。大紅袍珍珠香濃而不太甜,超正!其他食物也很好,另送菠蘿冰,更有自助bar 讓我們自己拿水果,很滿足完滿。理境寬敞,我們可舒舒服服談天也不用擔心嘈到隔離。服務員的態度也很好,不時自動自覺幫我加湯底及整理桌面。下次要再返來☺️
環境優美、座位舒適。點了個二人餐及大紅袍珍珠奶茶。

2022-07-15
2022-07-13 4156 浏览
一年四季都要食火鍋,今次就去左湊湊火鍋嘅K11 musea分店試試先,呢間裝修好有格調,空間感大,座位又舒適,窗邊位景色亦好靚,打卡一流呀🤗!最近湊湊仲出左個清新鍋 - 「清涼椰子雞鍋」加入左清甜嘅椰子水、椰肉同粟米,再加上雞肉,好清新又鮮甜,好啱夏天食!依家仲有優惠: 凡點購新鍋-清涼椰子雞鍋,即可以66折加購指定新品一客(3選1, 竹笙/鹽酥雞/風味湊湊),幾抵食!我地選咗鴛鴦鍋,另一款湯底就揀咗台式麻辣鍋,🌶香辣又惹味!🐮頂級美國牛肩胛肉:牛味香濃,油脂分佈好平均!🦐甄選套餐2人海鮮拼盤:有白蝦4隻、南非鮑魚2隻、帶子2隻、蟶子皇2隻,整題體質素都唔錯,幾鮮甜,特別係帶子🤗🐧企鵝丸:以黑白墨魚漿製成,賣相好可愛,鮮味又彈牙🤗🐥鹽酥雞:外皮酥脆,炸到金黃,好香口🧀芝士魚腐 魚腐包住香濃嘅芝士,一口咬開爆哂芝士,正呀,不過要小心熱呀😉💛竹笙:口感脆嫩,好索湯汁🧋茶飲方面,呢度大紅袍珍珠奶茶都好正,超大杯,仲係招牌茶飲,珍珠煙韌,茶味亦好香🤗食到中途仲有店員送上小杯的沙冰解膩呢😉
一年四季都要食火鍋

最近湊湊仲出左個清新鍋 - 「清涼椰子雞鍋」
依家仲有優惠: 凡點購新鍋-清涼椰子雞鍋,
即可以66折加購指定新品一客
(3選1, 竹笙/鹽酥雞/風味湊湊),幾抵食!

我地選咗鴛鴦鍋,另一款湯底就揀咗
台式麻辣鍋,🌶香辣又惹味!

🐮頂級美國牛肩胛肉:
牛味香濃,油脂分佈好平均!

🦐甄選套餐2人海鮮拼盤:有白蝦4隻、
南非鮑魚2隻、帶子2隻、蟶子皇2隻,
整題體質素都唔錯,幾鮮甜,特別係帶子🤗

🐧企鵝丸:以黑白墨魚漿製成,
賣相好可愛,鮮味又彈牙🤗

🐥鹽酥雞:外皮酥脆,炸到金黃,好香口

🧀芝士魚腐
魚腐包住香濃嘅芝士,一口咬開爆哂芝士,
正呀,不過要小心熱呀😉

💛竹笙:口感脆嫩,好索湯汁
🧋茶飲方面,呢度大紅袍珍珠奶茶都好正,
超大杯,仲係招牌茶飲,珍珠煙韌,
茶味亦好香🤗

食到中途仲有店員送上小杯的沙冰解膩呢😉
下午茶
2022-07-03 466 浏览
之前一直有食覺得好味同啲嘢食好得意 呢排去食返 啲服務態度同食物質素差咗好多 服務員傲慢 串串地食物質素明顯變低(尤其是海鮮)之前好鍾意食三文魚而家算了 連啲湯底都好似冇之前咁好味 總之食得唔安樂 唔推介 我諗都應該唔會再去 寧願去食海底撈…
Book咗6:30,諗住8號波冇乜人,咁5:45埋去問吓入唔入到啦。點知三個Staff喺門口吹水,同佢講book咗6:30,其中一個女staff西曬面咁話稍等。過咗15分鐘再問,就話可以入。我想問你係咪阻住你吹水呀?K11 MUSEA 咁嘅服務態度?喺門口同你講,依家6:00入座,入咗起計兩小時。咁我明白食到8點啦。叫人落單,個個都越叫越走,想問係咪有特別句子先會應機?等咗5分鐘先有人落單,乜嘢餐廳要等5分鐘?出到去混醬區,個地滑捋捋,好明顯冇拖過,好似去到好舊式好污糟嘅餐廳咁。老實講價錢唔平㗎喎,個裝修已經好似坐監咁,個地下仲要咁污糟。食到7:30,話要埋單。明白呀早半個鐘,但係冇人行埋你提早講last order,然後就直接埋單。(可能係人哋公司特色啦)7:55又有個女仔走埋嚟:要食快啲啦!就夠鐘啦!其實個枱面仲有大半杯嘢未飲,半盤海鮮未落。咁我聽到佢咁樣講,就全部掉晒落去啦,咁都要時間滾㗎!食完飲完8:00,個女仔8:03又行埋嚟:出面人齊啦,麻煩你快啲離開啦。我睇返張單,3條友食咗2000蚊,仲要催住趕你走,出到出面,個個喺度飲緊珍珠奶茶,唔見有人等位。其實入邊有吉枱,需唔需要

我睇返張單,3條友食咗2000蚊,仲要催住趕你走,出到出面,個個喺度飲緊珍珠奶茶,唔見有人等位。其實入邊有吉枱,需唔需要催得咁急呢?

據我所知正常餐廳都會有5至10分鐘俾人緩衝,呢間係直頭要你提早走!

個鍋睇落就好大,其實就好淺水,四隻蟶子就冇咗一半位啦,我想淥快啲都冇啦。

想問出面人齊關我咩事?
你唔識得同個客講等多陣執緊枱嘅?
我係咪要留時間俾你執枱?
咁我留時間俾你執枱,係咪食唔足兩個鐘?

2022-07-01
  • 冇菜式值得推介
  • 服務差到極點
2022-06-27 3131 浏览
🌸尖沙咀台式格調火鍋🌸湊湊🍲近日台式火鍋店「湊湊」迎來6週年,推出清新鍋 - 「清涼椰子雞鍋」,今天我便相約好友到了位於尖沙咀的「 湊湊」火鍋分店 -品嚐這款全新登場湯底❗湊湊火鍋茶憩引領“火鍋+茶憩”的行業變革,主打“臺式有料火鍋”和正宗臺式現搖茶,高人氣“臺式麻辣鍋”和大紅袍珍珠奶茶。餐廳鋪面寬敞,裝修精美有格調,座位寬敞舒適,座位舒適、空間感大、打卡一流!餐廳位於高層,能飽覽尖沙咀至維港一帶景色❗店員十分親切殷勤有禮,不時收拾碗碟以保持枱面潔淨。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣🌟湯底 - 鴛鴦鍋今次點了鴛鴦鍋,可以同一時間品嚐2款口味的湯底:🐓清涼椰子雞鍋 $138這款湯底含有清新椰子水及椰肉,鮮嫩的雞肉能充份吸收椰子精華,帶淡淡椰香,還有清新檸檬葉,上湯清甜滋味。🌶臺式麻辣鍋 $138壹式麻辣鍋選用心雞骨同牛骨再輔以多種養生中草藥材濃縮熬制,集「麻辣醇辛甘香」六種風味於一身,選用此湯底還可以享有無限鴨血豆腐添加,湯底更可直接飲用❗2️⃣🌟配菜🐂頂級美國牛肩胛肉 $168頂級美國牛肩胛肉肉質嫩滑,雪花分佈均勻,入口即溶,口感完全不會韌,。🍄竹笙 $88鮮竹笙質感軟綿,能充份吸收湯底精華。
🌸尖沙咀台式格調火鍋🌸湊湊🍲

鴛鴦鍋

2️⃣🌟配菜

🐂頂級美國牛肩胛肉 $168

🍄竹笙 $88
鮮竹笙質感軟綿,能充份吸收湯底精華。

🐟芝麻斑魚片 $128
芝麻斑魚片賣相精美,擺盤呈花型,魚肉肉質香滑,魚肉鮮嫩。
芝麻斑魚片

🍭海鮮棒棒糖 $59
以新鮮海鮮製成的海鮮棒棒糖,味道鮮香滋味,質感彈牙。

🦐手工蝦滑 $68
手打蝦滑質感彈牙,充滿濃郁鮮鮮蝦滋味。

🐂精制牛筋丸 $49
牛筋丸富有激濃郁的牛香味,口感爽口彈牙。

🍢企鵝丸(墨魚漿製)$59
企鵝丸賣相可愛,以墨魚漿製作,質感彈牙,集色、香,味於一身!
企鵝丸

🐓鹽酥雞 $58
鹽酥雞炸得香酥脆口,外皮香脆可口,雞肉肉質香嫩,鹹度適中。

3️⃣🌟大紅袍珍珠奶茶 $33
這是火鍋店的皇牌茶飲,非常大杯!以特選的大紅袍茶葉泡製,味道醇厚潤甜,搭配彈牙晶瑩的木薯粉珍珠,甜而不泹漏。

4️⃣🌟翡翠檸檬茶 $28
以新鮮檸檬汁配合甘香醇厚的紅茶製成,味道酸酸甜甜,非常醒胃,消暑解膩一流❗️

5️⃣🌟自助小料台 $19@
自助小料台含有多款火鍋醬料、清甜水果如切片西瓜、哈蜜瓜及前菜小食等。

6️⃣🌟貴妃烏龍茶、乳酸沙冰及梅子茶凍
入座有甘香味濃貴妃烏龍茶、還有解膩幼滑乳酸沙冰及晶瑩梅子茶凍。
貴妃烏龍茶

美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
5⭕️為滿分

總括而言,此餐廳的食物質素高,火鍋配料多元化,還有多款湯底及配菜,座位寬敞,裝修精美有格調,餐廳地點鄰近尖東站,絕對是尖沙咀一帶高質台式火鍋之選❗

📍湊湊火鍋‧茶憩 (K11 Musea) (尖沙咀):尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea6樓608-609號舖
2022-06-26
  • 大紅袍珍珠奶茶
  • 鹽酥雞
  • 竹笙
2022-06-23 502 浏览
大熱天打邊爐,同冬天食雪糕一樣咁爽😋很喜歡來這裏打邊爐,已忘記第幾次來了🤷🏻‍♀️喜歡這裏環境好,食物好,服務好👍🏻👍🏻👍🏻調味吧有好多醬料選擇,有兩款前菜小吃和水果,還有肉燥飯呢!今次仍然叫了每次必食的麻辣鴨血豆腐和新品椰子雞鍋(勵志鍋)台式麻辣火鍋麻辣鴨血豆腐仍然好好食😋,滿滿麻辣香又不搶喉,食完又可refill👍🏻椰子雞鍋好正,陣陣椰香味,入口清甜,雞肉也鮮嫩,用來烚菜真的一流🤤,但我當湯飲了兩碗😋兩款前菜麻油爽魚皮和海帶都好好吃😋另外叫了鹽酥雞,香脆嫩滑,蔬菜籃-很多蔬菜種類和很新鮮🥰魚皮餃很不錯😋貢丸一般伊比利亞黑豬很香👍🏻響鈴很香豆味,但未煮已經淋了😌職員會不定時過來收拾,主動問需不需要加湯,加鴨血豆腐,中段時會送上乳酸沙冰清喉,最後還有梅子茶凍解渴那裏的飲品好大杯,因為掛住食忘記了影相🤣而這次還是吃不到花膠鍋,因未有貨😌下次再來吧
大熱天打邊爐,同冬天食雪糕一樣咁爽😋

很喜歡來這裏打邊爐,已忘記第幾次來了🤷🏻‍♀️
喜歡這裏環境好,食物好,服務好👍🏻👍🏻👍🏻

調味吧有好多醬料選擇,有兩款前菜小吃和水果,還有肉燥飯呢!

今次仍然叫了每次必食的麻辣鴨血豆腐和新品椰子雞鍋

(勵志鍋)台式麻辣火鍋

兩款前菜麻油爽魚皮和海帶都好好吃😋
另外叫了鹽酥雞,香脆嫩滑,

蔬菜籃-很多蔬菜種類和很新鮮🥰
魚皮餃很不錯😋
貢丸一般
伊比利亞黑豬很香👍🏻
響鈴很香豆味,但未煮已經淋了😌

那裏的飲品好大杯,因為掛住食忘記了影相🤣
而這次還是吃不到花膠鍋,因未有貨😌下次再來吧