2018-03-06 96 浏览
與朋友一大班人飯局聚會,一定想起去打邊爐, 又可暖笠笠,又可暖下個胃。 店裝潢以白色為主調,燈光光猛,地方環境舒適。**有多款調味醬混下,按下自己喜愛而調配。**先來【秘制藥膳鍋】 $128 這鍋湯頭有淡淡藥膳味道, 但味道稍顯略淡些, 如濃一點會更美味呢! **火鍋配料【頂級安格斯牛】 (大) $198 見切肥牛鮮紅得來非常新鮮,牛肉油花均勻分佈。只要輕輕灼一灼,入口不韌,好嫩滑,具濃濃牛肉味。**【白鱔片】 $88 這白鱔片十分新鮮, 經灼後, 入口肉質結實彈牙好脆口, 味道鮮甜。**【炸咸蛋魚皮】 $68 咸蛋魚皮呈金黃色, 鹹香的鹹蛋黃與脆口的魚皮味道好合拍, 無論單食或輕涮, 都十分惹味可口。**【鮮蝦雲吞】 $48 鮮蝦雲吞粒粒飽滿,內涵足料有彈牙的蝦及肉等, 味道鮮味可口。**【手打牛根丸 】$38 這手打牛丸入口非常彈牙爽脆,並有咬口感。**【皇帝菜】$28 + 【什菜拼盤】$48 皇帝菜 賣相很新鮮翠綠,而什菜拼盤有多款新鮮什菇,兩款味道不錯。**打邊爐怎少得飲品【竹蔗茅根水】 $38清甜得來不太甜,又生津止渴,具有清熱下火功效。
與朋友一大班人飯局聚會,一定想起去打邊爐,
又可暖笠笠,又可暖下個胃。
店裝潢以白色為主調,燈光光猛,地方環境舒適。
有多款調味醬混下,按下自己喜愛而調配。
先來
【秘制藥膳鍋】 $128
這鍋湯頭有淡淡藥膳味道,
但味道稍顯略淡些, 如濃一點會更美味呢!
火鍋配料
【頂級安格斯牛】 (大) $198
見切肥牛鮮紅得來非常新鮮,牛肉油花均勻分佈。
只要輕輕灼一灼,入口不韌,好嫩滑,具濃濃牛肉味。
【白鱔片】 $88
這白鱔片十分新鮮,
經灼後,
入口肉質結實彈牙好脆口,
味道鮮甜。
【炸咸蛋魚皮】 $68
咸蛋魚皮呈金黃色,
鹹香的鹹蛋黃與脆口的魚皮味道好合拍,
無論單食或輕涮,
都十分惹味可口。
【鮮蝦雲吞】 $48
鮮蝦雲吞粒粒飽滿,
內涵足料有彈牙的蝦及肉等,
味道鮮味可口。
【手打牛根丸 】$38
這手打牛丸入口非常彈牙爽脆,並有咬口感。
皇帝菜】$28 + 什菜拼盤】$48
皇帝菜 賣相很新鮮翠綠,
而什菜拼盤有多款新鮮什菇,
兩款味道不錯。
打邊爐怎少得飲品
【竹蔗茅根水】 $38
清甜得來不太甜,又生津止渴,具有清熱下火功效。
天寒地凍,一定係火鍋最受歡迎。 香港各處也有任食火鍋自助餐,可惜食材一般也比較低檔次,肉類亦欠新鮮。可以選擇的話,也會盡量選擇非任食的火鍋。 來到人山人海的女人街,發現這間叫滾喜的火鍋專門店,門面潔淨,室內環境也舒適,就決定入內一試。 火鍋店採用電磁爐已經是常識,這省卻了火力不足,又或者要更換石油氣罐的煩惱。 這裏可以點選的食物也不少,手打肉丸墨魚滑等等,看來也非常不錯。 免費供應調味醬料是常識。不像某些連鎖店,竟然要額外收取費用。 我們選擇了清熱戲的香茜皮蛋湯底。 原本以為湯底只有芫茜和皮蛋,結果還有不少豆腐和馬蹄,讓人驚喜萬分。 打邊爐絕對少不了最愛的炸魚皮。這裏的炸魚皮香脆,和坊間任食火鍋那些咬不開又煙韌的魚皮非常不同。始終也是一分錢一份貨。 新鮮嫩滑的雞件,也是非常不錯。 相比之下,芝心丸就比較失色了。 如果芝士量可以再多一些,相信會更加好吃。 手打蝦丸鮮甜彈牙,是整晚的火鍋材料中最好的。 如果不是已經吃得太飽,我一定會多叫一客。 芋絲有滿足感又低卡,是吃火鍋不可劃缺的一種食材。 當然也少不了蔬菜、雜菇和香甜粟米。 店家親自煲的竹蔗茅根水,幾清
天寒地凍,一定係火鍋最受歡迎。

我們選擇了清熱戲的香茜皮蛋湯底。

新鮮嫩滑的雞件,也是非常不錯。

相比之下,芝心丸就比較失色了。

如果芝士量可以再多一些,相信會更加好吃。

手打蝦丸鮮甜彈牙,是整晚的火鍋材料中最好的。

如果不是已經吃得太飽,我一定會多叫一客。

芋絲有滿足感又低卡,是吃火鍋不可劃缺的一種食材。

當然也少不了蔬菜、雜菇和香甜粟米。

店家親自煲的竹蔗茅根水,幾清甜又解渴。可以抵消吃火鍋的熱氣。

這裏的食材新鮮,服務殷勤,是旺角區打邊爐不錯的選擇。
2018-01-29
  • 手打蝦丸
2018-03-03 463 浏览
今日系旺角行街,行行下肚仔餓就行過去女人街果邊搵野食,行下發現女人街果度有間火鍋店,由出面望入去餐廳寬闊,又是卡位座位舒適。系大門口見到$188/人套餐好抵好吸引。前菜每位選一款湯底:芝士雞煲/麻辣雞煲選一款肉類兩位選一款自家手工丸兩位選一款火鍋配料每位選一款菇菜每位選一款粉麵兩位選一款飲品每位選一皮芝士雞煲上面舖滿芝士,芝士溶解後每塊雞都沾滿芝士,加上拉絲芝士味濃厚香噴噴,雞肉是用雞脾肉雞肉嫩滑,又非常野味。頂級安格斯牛肉打邊邊爐必備,油脂平均分怖,牛肉新鮮冇雪藏味,牛味濃厚,肉滾一下即拎上來美味手打鮮蝦丸肉質爽口彈牙。粟米好清甜餐前小食木耳和青瓜好爽脆,酸酸辣辣甜甜地好入味,又好開胃的小食魚腐都好彈牙,仲有午餐肉和薯粉都好美味。
系大門口見到$188/人套餐好抵好吸引。
前菜每位選一款
菇菜每位選一款
粉麵兩位選一款
飲品每位選一皮
手打鮮蝦丸
手打鮮蝦丸肉質爽口彈牙。
栗米
粟米好清甜
木耳和青氐
娃娃菜
魚腐都好彈牙,仲有午餐肉和薯粉都好美味。
芝士雞煲
2018-02-26
栗米
木耳和青氐
娃娃菜
芝士雞煲
  • 頂級安格斯牛肉
2018-02-27 59 浏览
冬天真係日日打邊爐都唔會厭!今晚朋友帶我試呢間火鍋店,佢位於旺角通菜街,油麻地港鐵站出,只需行5-6分鐘,夠曬方便。呢間火鍋店有別於傳統酒樓式火鍋店,裝潢簡潔明亮,望落好乾淨舒服。我地較早食,未夠7點去到,雖然冇訂位,但都可以坐卡位!2個人坐真係好闊落舒適!呢度出名食芝士雞煲,我地決定一試!再另加其他火鍋配料。黃金芝士雞鍋(小)$138雞件已預先調味炒香,加上勁多芝士同洋蔥,極邪惡極香!雞鍋煮到芝士融化再攪伴一陣就可以食得,實際時間唔記得了,不過店員會幫你留意住,提醒我地。雞肉非常嫩滑,加上拉絲芝士勁濃郁,亦非常惹味!2個人食完雞煲已經飽左5成🙈。食到7788,店員會直接加湯落雞煲俾我地打邊爐。頂級安格斯(小)$128打邊爐必食肥牛,呢碟牛偏瘦,因為我地唔想食太肥,所以冇叫雪花肥牛。雖然瘦少少,但油花依然足夠,唔會韌,牛味突出。手打五寶拼盤 $108丸係手打所以特別彈牙!有鮮墨丸、蝦丸、牛丸、黃金墨丸、芝士蝦丸。我最愛黃金墨丸,墨丸鮮味彈牙,入面包住蛋黃,更加滋味!雜菜拼盤 $48呢個拼盤好抵食!份量夠多!菜新鮮爽甜!依家做緊優惠openrice訂座火鍋配料有7折,幾抵。呢間火鍋店乾淨

呢間火鍋店有別於傳統酒樓火鍋店,裝潢簡潔明亮,望落好乾淨舒服。我地較早食,未夠7點去到,雖然冇訂位,但都可以坐卡位!2個人坐真係好闊落舒適!

呢度出名食芝士雞煲,我地決定一試!再另加其他火鍋配料。

黃金芝士雞鍋(小)$138

食到7788,店員會直接加湯落雞煲俾我地打邊爐。

頂級安格斯(小)$128

手打五寶拼盤 $108

雜菜拼盤 $48
呢個拼盤好抵食!份量夠多!菜新鮮爽甜!

依家做緊優惠openrice訂座火鍋配料有7折,幾抵。

呢間火鍋店乾淨企理,食材新鮮,服務夠貼心,值得一試。

2018-02-22 84 浏览
朋友的弟弟曾經來過打邊爐,說8點後有7折比較便宜,剛巧能趕在朋友回到外國之前來個一行6人的小聚,便訂了8點的邊爐晚餐。一向有到旺角用餐的我知道,這餐廳的前身是一間西餐廳。然而,餐廳轉型做火鍋生意,裝修跟從前不是差太遠。記得轉型後的一個星期日,剛經過的我發覺餐廳裡座無虛席,門口也有人在等位。可能是平日,星期二的人不多。店員先送上一個調味架,讓我們選我們喜歡的。我們點好食物,交予店員給我們下單。飲品方面,我們點了一壺竹蔗茅根($38)。我們6個人,每人一隻杯裝到大半就沒有了,之後沒有再點飲料,只是請店員給我們拿來一壺熱水大家喝。食物竟然先比湯底來,兩道配料來到時我都呆了。先看樣子,我並不覺得這是所謂的手打牛根丸,樣子像是機製的。吃下去,我也不怎麼覺得有牛味,牛筋的煙韌也沒有,失望。雲吞拼水餃更是嚇到,$58的雙拼只有6粒,雲吞水餃各3粒,少得可憐。6粒我們6人每人一粒,數目少的關係我只試過水餃,餡多味道不錯,雲吞就沒有試過了。等了一會,湯底來了。我們決定試一試鴛鴦鍋,價值$98可以選兩個$68的湯底。沙嗲湯味道不太濃,有少許白蘿蔔在裡面。雖然有兩隻辣椒在湯裡,味道都不怎麼辣,我們有人不吃辣

店員先送上一個調味架,讓我們選我們喜歡的。

招牌手打牛根丸,雲吞拼水餃

鴛鴦湯鍋

等了一會,湯底來了。我們決定試一試鴛鴦鍋,價值$98可以選兩個$68的湯底。沙嗲湯味道不太濃,有少許白蘿蔔在裡面。雖然有兩隻辣椒在湯裡,味道都不怎麼辣,我們有人不吃辣的也吃得到,怕辣的可以試。至於鮮茄濃湯,出乎意料地好!顏色很深,裡面有蕃茄件,令湯隨著時間的過去也不會變得很稀,加上湯來的時候已經有點厚,我們吃著吃著湯變得到愈來愈厚,比沙嗲湯更濃味,推介給蕃茄愛好者!
鴛鴦滑拼盤

鴛鴦滑拼盤來的時候我也嚇呆了,$108是應該這樣的份量嗎?會不會太少了?墨魚滑爽口彈牙,味道不強,有可能是湯底的濃味搶了。另一個應該是牛肉滑吧?由於份量太少我們又有6個人,我沒有機會吃到所以不能作出評語。
滑上面有些蟹子,如果就這樣把蟹子留在滑的上面放進鍋裡,大概會散掉。因此,我們把蟹子混在滑中再用餐具把滑滾成一個個小圓球放進鍋裡。不過,我個人認為蟹子可有可無,不會額外好吃,可能貴在蟹子吧?
雪花肥牛(大)

然後來的是大的雪花肥牛。店員才剛放下走開了,有朋友便開始討論是否給錯小的雪花肥牛給我們
很可惜,是正確的order,的確是大份量的牛肉。
牛肉不多,但味道不俗。雖然我們點了牛肉是這家店最便宜的,但並不是那些肥多過肉的牛肉,質素不錯,只是少了點。

娃娃菜,生菜

打邊爐怎麼可以沒有菜呢?我們點了一個娃娃菜和一個生菜。對於我這個每天都會吃蔬菜的人來說,這兩碗菜6個人吃也是太少了吧,打邊爐大家更會吃更多,因為菜都把湯汁吸掉,特別好吃。
蒙古羊肉卷

蒙古羊肉卷我們encore了所以前後點了2碟。比牛肉大塊,有濃濃的羊味,這個打邊爐不錯啊!

打邊爐到最後,怎麼可以不吃麵食,加上配料份量小,我們點了兩個紅薯粉($28/1)和一個烏冬($22)。紅薯粉是扁扁的,不算很粗。麵食吸收了湯的精華,好吃!

我們結賬離開時,有位坐在收銀處的女士把賬單拿過來。她很有禮貌地詢問我們對於食物的意見,也誠意地推介我們下次可以嚐一下芝士雞煲,態度有禮。當我們用餐時有需要,店員都有禮地協助。

總結,味道可以的但份量太少了。即使是7折享用,由於份量少所以我們還是覺得有點貴。上菜速度比較慢也要改善。
2018-02-20
2018-02-12 72 浏览
呢間店舖都幾大間,不過都好多人排隊,如果想食記得book 位今次食咗芝士雞就咁睇都有2種芝士,食落好好味,芝士味唔會重到好飽,但兩人食小就好夠仲有蝦滑好爽,可以一叫。不過芝士雞加湯後就嗅到好香芝士味,但食落就無咩味。
2018-02-09 66 浏览
天氣咁凍,作為團年飯火鍋確實是不二之選。一行四人,預先訂位就可避免等太耐位,一切就早已安排好。先點個鍋底,大家都好識養生,就先點秘制藥膳鍋來暖暖胃。 味道足料啖啖藥材味,但又易入口,飲完個身暖番晒。頂級安格斯 大198火鍋又點少得牛牛,來了客頂級安格斯,雪花均勻,入口油脂充斥口腔十分香郁,四女子今晚胃口確實不錯,選擇大牛沒有錯。招牌炸黃金魚皮 $68另要推介這款小食,這口味還是第一次試,魚皮脆口,附上鹹蛋黃,用來佐酒一流豬潤 $38夠厚身,滾耐少少都唔un皇帝菜 $28夠晒新鮮這店用料新鮮,而且新鋪開張配料有八折優惠,十分抵食。記得訂枱問問仲有冇八折優惠呀
天氣咁凍,作為團年飯火鍋確實是不二之選。
一行四人,預先訂位就可避免等太耐位,一切就早已安排好。
頂級安格斯 大198
招牌炸黃金魚皮 $68
豬潤 $38
夠厚身,滾耐少少都唔un
皇帝菜 $28
夠晒新鮮
這店用料新鮮,而且新鋪開張配料有八折優惠,十分抵食。

記得訂枱問問仲有冇八折優惠呀
2018-02-08 41 浏览
今晚同一班很久沒見的朋友聚會。找了好多間火鍋店都滿座。最後search了這間。我在OpenRice 訂了位,他們在當日打電confirm人數和時間👍🏻我們點了麻辣,芝士,芫茜湯底。芝士那個👌🏻但是麻辣一點都不辣😓食材方面都不錯,都幾大碟,但是無什麼特別食材。出餸比較慢,但👌🏻。一定要訂枱,因為到7:30已經坐滿,還有很多人在外等候。服務👍🏻結脹時有七折因爲在網上訂枱。推薦可一試👍🏻👍🏻什麼特別
2018-02-08 46 浏览
天氣持續寒冷,最好緊係打邊爐啦!  出開旺角辦年貨, 上OPENRICE 找來就近的滾喜來一試!我們習慣早食飯, 去到店舖時間尚早, 未有好多人, 可以立刻入坐! 不久到了晚飯時間,迅間就坐滿客人了! 所以有需要可以訂座哦!火鍋店裝修似西餐廳CAFÉ 等, 全都以卡位報局,坐得舒適!ORDER 紙有兩面,除了火鍋外他們還有雞煲好選哦!  不過今次我們就選擇了鴛鴦鍋 --- 麻辣 拼香茜皮蛋。火煱料方面, 我地只有兩人不能選太多, 精選出想吃的。 頂級安格斯牛(小) – 份量不少哦,以一般火鍋店的牛肉計, 這份量一點都不算小牛肉沒有太油,牛味濃, 下湯滾幾秒加入麻醬同吃,正! 打邊爐不能沒有牛啦! 我們沒有點到最貴的那款安格斯雪花牛, 這款也不賴哦,性價比高的! 下次可再試高一級的!手打五寶丸 – 每款兩粒, 每人一粒剛好!  他家的手打丸真才實料, 真正手打! 入口彈牙爽口! 其中的其金墨丸,入面包著咸蛋黃! 驚喜好味! 牛栢業- 同是大大份, 入口爽口無腥味,呢個價錢無得輸! 再來呢個就唔駛滾可即食的超邪惡物品!!!  他們的招牌菜------ 炸黃金魚皮!! 現在好流行呢種來自新加

火煱料方面, 我地只有兩人不能選太多, 精選出想吃的。

牛栢業- 同是大大份, 入口爽口無腥味,呢個價錢無得輸!
現在好流行呢種來自新加坡的零食, 不過呢個來自店家新鮮即炸, 真係不得了, 熱辣辣加上咸蛋黃的香氣,入口香脆無比!  熱氣死都要清咗佢呀!
菜類方面, 我地選擇皇帝菜, 同樣新鮮。
為咗可以減低個炸魚皮O既熱氣,我地仲叫咗竹蔗茅根頂一頂! 非一般的街外貨, 看得到的足料,又不會過甜, 有誠意之作!
呢間火鍋絕對有驚喜,新鮮足料,服務亦好,回頭率高之選。
呢排天真係凍到暈,朋友相約話不如出去打邊爐,我梗係舉手贊成啦。今日由朋友帶路,帶左我黎旺角通菜街呢間火鍋館。餐廳光潔明亮,地方寬敞,坐位全部採月卡位形式,坐得好舒服,係旺角呢區黎講真係好難得,一入到去見無咩人仲驚係伏店,點知一坐低無耐已經全場爆滿仲有人係出面等位,即刻放心哂。混醬材料都算好齊全叫左雙拼湯底,麻辣湯麻氣四溢,叫左小辣都好辣,辣度十足。蕃茄湯底鮮甜滑新,仲有粟米Tim,湯我都飲左兩碗手打墨魚丸爽口彈牙之餘仲十分鮮甜,高質雪花牛麻辣鍋必備既羊肉片其他配料都十分新鮮乾淨配埋杯咸檸7邊有得輸

混醬材料都算好齊全

手打墨魚丸爽口彈牙之餘仲十分鮮甜,高質

雪花牛

麻辣鍋必備既羊肉片

其他配料都十分新鮮乾淨

配埋杯咸檸7邊有得輸
2018-02-07
2018-02-08 66 浏览
好凍呀!最好就係滾下、傾下、取下暖, 約了my best friend去旺角,就試下呢間,唸住有七折,入到去見到都幾多人和氣氛不錯,鄰枱的海鮮望落都幾新鮮。好肚餓,樣樣都想點,牛肉啦,海鮮啦, 蝦丸啦,仲點埋黃金炸魚皮,安格斯好yummy, 不過是我們點的最貴一碟喔!也點了肥牛和貴妃蚌, 炸魚皮也好味,吃了很多,最后鷄肉食唔晒,有點浪費。雖然比平時放題貴了點,但都ok, 下次可以約多D friends再食過!!!
,入到去見到都幾多人和氣氛不錯,鄰枱的海鮮望落都幾
  • 頂級安格斯
2018-02-06 51 浏览
通常係旺角諗唔到食咩, 我都會行去女人街望一望,, 睇下有咩想食!前排凍凍地, 就入左間火鍋店~店員好殷勤咁介紹我地食芝士雞煲, 所以試左~黃金芝士雞煲 (小) $138上一枱煲左陣已經好香, 一陣已經食得,一共有兩種芝士, 加埋洋蔥香口, 洋蔥又夠香甜, 可以中和下芝士嘅咸味!食完雞煲 , 再叫左個湯底打邊爐香茜皮蛋湯 $68要嚟下下火牛胸爽 $68比較少見, 淥完都好有咬口, 好正~仲叫左烏冬蘿蔔響鈴期間店員都好有禮貌, 上菜速度又快, 座位又闊絡舒適~~~係聚腳之選

店員好殷勤咁介紹我地食芝士雞煲, 所以試左~

黃金芝士雞煲 (小) $138

食完雞煲 , 再叫左個湯底打邊爐

香茜皮蛋湯 $68
要嚟下下火

牛胸爽 $68
比較少見, 淥完都好有咬口, 好正~

仲叫左烏冬蘿蔔響鈴

2018-02-04 77 浏览
呢間火鍋店係女人街入面一入去嘅感覺係: 是茶餐廳來的嗎?(心想: 是中伏了嗎?)。。。。。。。。。。。。藥膳鍋▸一黎到已經聞到陣陣嘅藥材味,食落未至於話好濃味,但都食到藥材味,就算之後加完湯,都仲有味,唔會話淡晒,比我預期中好,算是不錯🤤🤤🤤。。。。。。。。。。。。頂級雪花安格斯▸ 賣相好靚仔下,好彩唔係得個樣,肉質好嫩滑,就算滾耐左都唔會韌,而且牛味都算濃,完全估唔到會咁出色,後悔無嗌碟大🤦🏼‍♀️😂。。。。。。。。。。。。頂級安格斯▸同上一碟牛完全係爭幾皮,其本上一轉色就要拎起,唔係就會好韌,雖然快滾都唔見得滑🤦🏼‍♀️對比真係好大,寧願貴多幾十蚊要頂級雪花安格斯 😂😂😂。。。。。。。。。。。。炸咸蛋魚皮▸小食來的,炸得幾鬆脆,咸蛋黃味都夠,幾咸香,不過就要趁熱食,凍左就開始油同漏😅。。。。。。。。。。。。其他火鍋配料都算新鮮,但未至於好特別,整體比預期中好,下次試下雞煲先得🤤
呢間火鍋店係女人街入面
一入去嘅感覺係: 是茶餐廳來的嗎?
(心想: 是中伏了嗎?)
藥膳鍋
頂級雪花安格斯
炸咸蛋魚皮
2018-02-02 50 浏览
今日天氣勁凍呀, 呢D時間除左打邊爐都真係打邊爐. 我地去左好多間都冇位行下行下就去到呢度一有位就衝左入去.地方有D似茶餐不過枱枱都有個爐在枱上.我地叫左個藥膳湯底等我地在7度下可以補補身. 湯底既味好濃, 藥膳湯料非常多. 一飲就知道係滋補野. 手切牛肉都唔錯只係唔多似手切既效果.呢個鬼馬油炸鬼好正呀, 油炸鬼上加上左蝦滑炸脆左再俾我地用黎打邊爐, 咬落好香又唔會油膩.蝦滑又彈牙! 讚讚讚手打丸粒粒都有驚喜. 手打爽既丸中間粒粒都有唔同. 墨丸中間除左有墨魚粒同馬蹄仲有鹹蛋黃, 真係好意外呀. 各款用料都好新鮮正所謂不潮不食!!而家當然就係要潮食咸蛋魚皮啦, 仲要用黎打邊爐先夠勁. 淨食個陣咸香湧出黎,滾一滾再食又冇流失, 真係愈食愈停唔到口呀!
手切牛肉都唔錯只係唔多似手切既效果.

各款用料都好新鮮
2018-01-31
  • 咸蛋魚片
2018-01-28 1262 浏览
黎到最多人既旺角,行過油麻地登打士街果邊,行人細巷女人街都發現好多好野食!因為天氣凍左所以簡左打邊爐~首先裝修好士正空間感大~安排左卡位比我地兩個人,座位簡間坐得幾舒服唔會同人地台咁迫,唔洗食得咁辛苦😌依道有雞煲,胡淑豬肚湯,蕃茄薯仔湯等等啦...我同朋友一致夾到簡胡椒豬肚XD太有默契了 暖暖胃~胡椒酸菜豬肚湯等佢滾起左就試下碗湯+豬肚先!豬肚份量足料同大大舊~未碌野食已經狂食豬肚😂易咬得黎入味👍🏻個湯好勁胡椒味,不會太咸,正呀推介唔會令人失望!!手打蝦滑打邊爐必食蝦滑,食過好多間我敢話依間最出色!見到仲有啲生蝦黑色蝦肉邊係個滑到,新鮮足料到!碌黎食好彈牙 好瘋狂食呀~食得多都唔會濟,只是享受😋相個墨魚滑都同樣出色,必試!牛柏葉好正雖然滾一陣會縮水但勝在份量多~點埋自溝醬油簡單已經好好味🤤秀珍菇都好新鮮唔會爛~豬頸肉無咩雪藏味(以前食過好驚陣味),新鮮切出來~脂肪比例又ok😋蘿白呀!係蘿白呀仲要切得適中厚度唔洗滾超耐先林,好甜呀☺係咁食~仲叫左個薯粉~滾左兩分鐘就食得~QQ煙韌賣飛佛!雪花肥牛火鍋主角的肥牛~👏🏻啲肉質唔諧~新鮮切出來😍叫左大份,份量多~大胃的我食左好多!唔洗多講,咸檸

胡椒酸菜豬肚湯

手打蝦滑

雪花肥牛

唔洗多講,咸檸七同咸檸樂配火鍋是常識吧~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

如果去開旺角唔想排隊食野,同朋友聚會又想坐得舒服,可以黎一試!店員招呼得好周到😊衛生環境企理既火鍋專門店👍🏻👍🏻👍🏻(下次我會試下雞煲🤤)
2018-01-24