2020-06-16 1304 浏览
OpenRice訂枱會有房。食物好食不在話下,特別喜歡牛魔王,貢丸及糯米飯。雞煲寫到話好食,本人就覺得一般。職員會細心安排,又幫我地分蛋榚及合照。比著其他香港餐廳,員工會黑口黑面。我最後俾少少tips職員,我係香港會好少做。證明今晚真係服務一流
2020-06-15
庆祝纪念
生日
前排,男朋友見到人地網上啲人介紹滖得棧,話湯底係唔加味精,同埋好食,所以咪試下囉。佢都係上網見到人介紹同埋openrice啲人食咩多就叫咩,佢揀左牛肉片、魚片餃、牛栢葉同埋烏冬,湯底就話都見多人都會叫雙拼,而且又見人地話潮式紫菜湯和海底椰好評,所以就叫呢個湯底啦。牛肉方面又真係幾滑幾好食,好食過平時個啲,但原來呢份牛因爲係例牌,所以大份啲,要成238蚊,只可以講真係一分錢 一分貨,唔怪得佢係好味ge。另外個魚皮餃係相對嚟講我無咁鍾意的一樣,因為都比較鹹。牛栢葉就原來係黑牛葉嚟㗎,所以幾好,後尾見到人地有普通的牛栢葉先知,原來係男朋友揀㗎(哈)。最後個烏冬我覺得比較鹹,但我相信係同個湯底有關,佢本身麵質都ok,有彈性,唔會話好漿,所以都叫不過不失。湯底嚟講紫菜湯開頭係ok的,但係當滖耐左會因為紫湯本身的鹹味越來越勁,所以我比較鍾意海底椰湯底,清清地。總括來說,呢間餐廳啲牛肉真係好正,再加上啲湯底其實真係ok,不過就真係滖得耐要叫人加湯先得。以下評分以5⭐️為滿分推介⭐️⭐️

另外個魚皮餃係相對嚟講我無咁鍾意的一樣,因為都比較鹹。

以下評分以5⭐️為滿分
推介⭐️⭐️
2020-06-09 828 浏览
週五去滾得棧打邊爐,看來疫情並沒有影響其生意,地下及樓上兩層接近全部爆滿,可見此餐廳有一定的水準。打邊爐錢叫了立魚刺身,魚肉新鮮彈牙,肉質較延身,上菜時魚頭還在少少郁動,可見其新鮮的程度。湯底點了椰子雞,餐廳用的都是椰子肉為主料,所以相對地椰青水的味道較弱。牛頸脊, 3百多元來說相當抵食,此為新鮮本地手切牛頸脊,只需輕輕焯8秒,當牛肉片內芯還帶有粉紅色亦可進食,能保持其入口溶化的口感,相當不錯!必點!牛利托此部位也相當少見,可見此餐廳在採購食材是非常用心,肉質鮮美,比一般牛舌口感更彈牙。牛眼筋第一次以牛眼筋打邊爐,感覺非常有趣。他表面的肉質就有如普通肉眼扒的肉質一般,但中間夾住一層牛筋,所以將整體的口感大上另一個層次!

牛利托

牛眼筋

2020-05-25 425 浏览
番茄湯底唔錯,幾好味。我去部分火鍋店食完會敏感,但呢間無,所以用料應該唔算差。座位間隔唔錯,我坐卡位,四人以下應該坐得舒服,但我book六點,所以可能少人亦有關係。服務唔錯,叫完野算快上。地理位置易搵,幾個朋友聚會算唔錯選擇。兩個人飮左兩支啤酒,叫左餐牌上中等價錢食材,都係肥牛一碟、加埋菜個啲,埋單大約$400/人,有個出名湯底朋友本來想點,但個日無供應。整體上唔錯,只係油麻地地段黎講小貴。不過都可食下。
2020-02-18 429 浏览
之前去左滾得棧打邊爐🍲,一上地鐵站🚇就到,地理位置一流.湯底叫左海底椰濃豬骨湯底,夠滋潤,不過湯底就略為淡味左啲,冇落味精,夠哂健康😌.佢地有多款熟食小食,我地就叫左蝦膠釀油條🦐,炸得香脆又唔太油膩,呢個推薦呀👍🏻.牛肉食左例牌牛頸脊🥩,例牌份量都幾多,夠哂兩個人食,肉質都唔錯架.丸類🥧就叫左黑椒鮮牛丸同鮮蝦雲吞,呢兩樣都有得叫半份,啱晒兩個人食👫,鮮牛肉丸食落真係唔同啲,彈牙啲,牛肉味都正啲,唔錯.蔬菜類就叫左皇帝菜同竹笙🥬
之前去左滾得棧打邊爐🍲,一上地鐵站🚇就到,地理位置一流

蔬菜類就叫左皇帝菜同竹笙🥬
Hot in A Pot♨️ Let's Hot Pot🥢💫..呢個春天忽然凍了,呢種天氣最好吃一鍋暖笠笠既火鍋宴吧。雖知道呢排疫情嚴重,吃火鍋已經係可避免則避免,大家都盡量減少聚餐🍴 注意個人衛生,養好自己身子最緊要💪🏻 大家都要照顧好自己 打呢場疫情戰。前排吃了一間質素不錯,材料新鮮 鍋底具質素 價錢亦不貴既火鍋店,雖知道是敏感時刻,但都想介紹一下 記錄一下呢。待疫情過後,生活從歸正常 再去試試,真的值得滾滾 滾得棧喔。ll $338一個滋補雞鍋底🐥,用原半隻雞`花膠`響螺等湯料煲製而成。趁著未開始打邊爐,喝一碗濃濃雞湯滋潤一下吧,好有住家湯水的味道。而且材料絕不吝嗇,花膠✨份量絕對的多。厚身非一般平價質素,有厚度 而且件數很足呢。絕對讓你充滿驚喜,吃在嘴裡 口感令你感覺滿足。ll $238打邊爐♨️ 點少得吃牛🐮。手切牛 雪花紋理來得更漂亮。而且厚度不會太薄,牛味濃 愈咬愈有牛味`牛脂香,味道會讓你吃上癮,難怪是招牌之選呢。ll $59ll $32ll $44ll $19ll $42ll $32ll $78ll $38 / $48其他火鍋材料,同樣是高質美味又新鮮呢。西班牙黑豚肉🐽

l[花膠響螺雞湯底]l $338

l[手打蝦丸`象拔蚌丸]l $42
l[韭菜餃`鮮蝦雲吞]l $32
l[自製墨魚滑`梅菜豬肉餃]l $78
l[油麥菜`娃娃菜`萵荀]l $38 / $48
其他火鍋材料,同樣是高質美味又新鮮呢。西班牙黑豚肉🐽 豬味濃 油脂足 口感滑滑嫩嫩的,亦是推介。豬肚肥厚,豬面青肉亦爽滑呢。

魚類🐟 方面:脆鯇片新鮮,真的很脆。鱔片亦薄薄亦新鮮脆口。丸類🍡方面:手打蝦丸確是彈牙 蝦味亦重。象拔蚌丸就一般較少見,值得一試呢。

水餃雲吞類,亦是我打邊爐必吃之一呢。鮮蝦雲吞,粒粒都包著新鮮蝦肉🦐,有新味 真的滿足。

梅菜豬肉餃🥟 亦是少見既餡料,夠創新 🐽味道令你意想不到呢。

蔬菜🥬方面:亦是不能不點,新鮮 菜甜,份量亦不少。吃了一埋肉肉,蔬菜纖維 一餐飯絕不能少。

l[招牌炸蝦餅]l $98
另外係等鍋底滾時,點了小食吃吃吧。炸蝦餅新鮮炸,蝦肉超級彈牙,趁熱吃 蘸點甜酸醬吃,真的很好吃呢。高質 而且份量不少呢。

l[清熱竹蔗水]l (杯) $30
最後吃火鍋怕上火,竹蔗水清甜 降降火 亦很解渴,不妨多喝。
香港人 一年四季都鍾意滾。。。慢慢吃 飽肚又暖身。呢間火鍋店♨️ 用料全都有質素,絕不將貨就價,味道自然好。而且店員💁🏻‍♀️ 服務都很貼心,坐位舒適又寬敞,2個人都能安排卡位座呢。店內亦感覺衛生 明亮,真是一間不錯火鍋店,今次真係滾得棧👻。 優質味美喔。
疫情過後。。大家盡情去滾滾吧。💫
2020-02-10 328 浏览
同老友去輕鬆下,打邊爐的確係一個好選擇。呢間不錯,推介比大家,睇睇餐牌先: 招牌手切牛頸脊 $238打邊爐當然要食牛,而牛頸脊一向是大熱之選。呢到的牛頸脊真心好食,例牌已經好大碟,脂肪同肉比例完美,又好牛味,一片接一片真係好滿足。鴛鴦鍋 $89有別於一般的沙爹+清湯,呢到的鴛鴦鍋可以自由搭配,夠曬 flexible 當然揀最喜歡的麻辣鍋,又香又辣。另一邊是而家好 hit 的潮州鍋,係紫菜豆腐湯,用來涮牛肉都幾正。自制四寶丸 $83四寶丸,真係好得,分別係蝦丸、墨魚丸、牛丸同魚丸。其中鯪魚丸加入陳皮,好香好好味,諗返起都回味。韭菜餃及鮮蝦雲吞,一份五件各$32。餡料好足,尤其韭菜水餃,多菜又多肉,好香韭菜味,雲吞水餃配麻辣好惹味。萵筍及皇帝菜 蔬菜類款多又新鮮,份量適中,價錢大概四十左右一份,正常價。飮品,除了一般的啤酒汽水之外,仲有自家制竹蔗水酸梅湯。兩款都試過,竹蔗水好好飲。唔太甜,飲得出真材實料煲的。酸梅湯就酸酸地,夠開胃。
同老友去輕鬆下,打邊爐的確係一個好選擇。
呢間不錯,推介比大家,睇睇餐牌先:

招牌手切牛頸脊 $238

鴛鴦鍋 $89

當然揀最喜歡的麻辣鍋,又香又辣。

自制四寶丸 $83

韭菜餃及鮮蝦雲吞,一份五件各$32。

萵筍及皇帝菜

蔬菜類款多又新鮮,份量適中,價錢大概四十左右一份,正常價。

飮品,除了一般的啤酒汽水之外,仲有自家制竹蔗水酸梅湯。

兩款都試過,竹蔗水好好飲。唔太甜,飲得出真材實料煲的。

酸梅湯就酸酸地,夠開胃。
2020-02-06 1306 浏览
我最喜愛的是打邊爐,最近都吃過幾間放題打邊爐,雖然可以任食但是食物質素一般般於是今日決定去一間朋友推介、他說是非常有實力的火鍋店.入邊裝修都幾雅致,除了一樓應該還有上層見到有一圍滿客,自己自成一角看着街景打邊爐是多麼的寫意呢.火鍋湯底選了推介的這款 “花膠響螺雞湯”材料超豐富的,隨便一勺都見到有很多塊花膠,花膠選用厚身矜貴的,每一塊都可以當花膠扒食,骨膠原完全深入了湯底,如果把湯放置一會就會見到湯面形成一層薄薄的膠片。當然還有半隻雞,不少響螺及大量金華火腿粒。熬出來的湯十分溫厚,店員建議大家先飲湯飲到夠了才下配料。.醉雞件因為我有朋友實在太喜歡雞,所以飲完雞湯後還要叫雞件。這個雞件比我想像中的要多,肉多骨少,雞肉新鮮嫩滑,帶有少少酒的味道令層次提升不少。材料而言是很有誠言。.潮州三寶在點餐紙上,這個”潮州三寶” 放在餃子區,當初我還以為是餃子呢。原來是魚腐、魚皮餃及魚蛋。值得一提的是,魚腐是jumbo size,食完一塊已經飽了不少。.芝士腸大家都知道芝士腸是什麼吧,不過我猜想不到的是,這家餐廳也落重本,給了我這麼多芝士腸,簡直是一整包到給了我。多到有少少惆悵要如何食完它.......
於是今日決定去一間朋友推介、他說是非常有實力的火鍋

入邊裝修都幾雅致,除了一樓應該還有上層
見到有一圍滿客,自己自成一角看着街景打邊爐是多麼的寫意呢
火鍋湯底選了推介的這款 “花膠響螺雞湯”

當然還有半隻雞,不少響螺及大量金華火腿粒。
熬出來的湯十分溫厚,店員建議大家先飲湯飲到夠了才下配料。

醉雞件

潮州三寶

芝士腸

炸蝦餅
這款小食也是店員推介的,非常足料,每一咩都是蝦肉。

竹笙
很高興在這間店可以點到竹笙,不是每一間火鍋店都有提供這個。竹笙非常吸汁,所以放在火鍋裏面食是一流的蔬菜配料!

招牌手切牛頸背
當然我最喜歡的就是這個牛肉。
十分新鮮,鮮紅色配搭白色的脂肪紋,遠處望落就像一大朵盛開的花。
好的牛肉就是,即是不用落太多將都會食得出他的鮮美。這裏的牛肉完全做到,是我吃過最新鮮最優質的牛肉之一。

這裏的飲品選擇十分多,今次飲了酸梅湯+可樂。

這種這麼有實力的火鍋店,雖然不比放題便宜,但絕對是味蕾的超級享受。
  • 炸蝦餅
  • 牛頸脊
  • 花膠響螺雞湯
2020-02-04 261 浏览
冬天來就是想食火鍋在油麻地B2地鐵站,行1分鐘就見到這家”滾得棧”裝修是實在,一看就知道是港式有實力火鍋店的那種,卡座、實在的台、空間設計得剛剛好我就坐在電視機前,一邊看電視一邊”滾滾滾”.⭐️花膠響螺雞湯底($338)非常真材實料,果然是一分價錢一分貨!花膠用上大大塊又厚肉的,大約有6-10個左右(數不清,已經給朋友狂在食完了),十分有誠意,基本上食完花膠已經有幾成飽。另外還有很多雞腳、金華火腿及響螺。雞湯當然少不了雞,這裏就用上半隻雞,如把湯渣當成一味餸,基本上已經可以食飽幾個人!湯底十分香濃,金黃色,很滋補。.⭐️炸蝦餅(甜酸醬)未正式打邊爐之前就點了一個小食入邊非常多蝦粒,而且份量不少呢基本上可以夠四到五個人食.⭐️招牌手切牛頸背(例)靚靚靚,好靚!雪花紋靚,一看就知道是靚牛。新鮮的紅白色,塊塊厚切,入口彈牙又爆出肥美的牛肉汁,中間有少少筋加強口感。每一片都是享受。.⭐️自制四寶丸四種丸包括蝦、墨魚、牛肉及鯪魚。這是我食過最真材實料的手打丸!入面肉餡多,粉少,每一口都是肉!蝦丸入面見到超多蝦;墨魚丸食到粒粒墨魚,牛肉丸基本上都是牛肉;鯪魚肉丸見到有好多魚肉,加入陳皮味道層次更豐富。因為
冬天來就是想食火鍋
在油麻地B2地鐵站,行1分鐘就見到這家”滾得棧”
我就坐在電視機前,一邊看電視一邊”滾滾滾”

⭐️花膠響螺雞湯底($338)
非常真材實料,果然是一分價錢一分貨!
湯底十分香濃,金黃色,很滋補。
花膠響螺雞湯底

⭐️炸蝦餅(甜酸醬)
未正式打邊爐之前就點了一個小食
入邊非常多蝦粒,而且份量不少呢
基本上可以夠四到五個人食
炸蝦餅

⭐️招牌手切牛頸背(例)
靚靚靚,好靚!
每一片都是享受。

⭐️自制四寶丸
四種丸包括蝦、墨魚、牛肉及鯪魚。

蝦丸入面見到超多蝦;
自制四寶丸
墨魚丸食到粒粒墨魚,
牛肉丸基本上都是牛肉;
自制四寶丸
鯪魚肉丸見到有好多魚肉,加入陳皮味道層次更豐富。
自制四寶丸

因為好真材實料,食完丸已經好飽。
⭐️雜菜
因為真材實料食了很多肉,所以就叫了一個雜菜
有好幾種菜,才$48抵食

的確是一分價錢一分貨,這裏無論是食材湯底都很真材實料,飲飲食食都很踏實。在這個時代要找到一家這樣有質素的火鍋店,實在買少見少了。
2020-02-02 205 浏览
前排我和同事一齊收工之後,佢話想一齊食飯,所以就同佢一齊去左食油麻地的滖得棧,因為佢話食過個湯底好正,無落味精但一樣濃味,所以我們就試下了。我們揀左個鴛鴦湯底,潮州湯拼海底椰,之後就叫火鍋料了,我們揀左皇帝菜、魚皮鮫、自製蝦滑、西班牙黑豚肉、讚岐烏冬、黑牛柏葉。豉油會預備一些配料可供選擇,有蒜蓉、乾蒜蓉、蔥、辣椒。首先講下個湯底先,海底椰比較清甜,入面有紅蘿蔔、粟米,仲有好足料的肉,只係望湯料都知真係真材實料,而潮州湯主要係加左潮州紫菜、豆腐等,但只是飲湯底,已經好好味,兩者我比較鍾意潮州湯。西班牙黑豚肉方面,佢係薄片來的,但是淥完之後一樣好滑,和肉味依然好足好濃。魚皮餃食得出個皮和出面的唔同,係比較煙韌一點和得滑,而且入面肉的size唔會太大,淥起來剛剛好。黑牛柏葉都幾爽,基本上淥一陣就已經可以今,口感不錯,加上湯底夠味,唔加豉油都ok。皇帝菜都唔少,淥左好多轉都仲有,都幾抵食。烏冬係真係人地一個個冰個種烏冬,唔係係街平平一包包的個啲嚟,平時食烏冬一定要有餸先好食,但係佢索左湯已經夠味,可以直接食。最後就係重頭戲,我覺得最正的自製蝦滑,佢除左打左成膠之外,仲有放返原隻蝦粒入去,增加口

豉油會預備一些配料可供選擇,有蒜蓉、乾蒜蓉、蔥、辣椒。

皇帝菜都唔少,淥左好多轉都仲有,都幾抵食。
最後就係重頭戲,我覺得最正的自製蝦滑,佢除左打左成膠之外,仲有放返原隻蝦粒入去,增加口感,所以真係好正,同出面一般食到的蝦滑唔同,而且都好大份,幾抵食。
2020-01-31 188 浏览
聽人介紹話呢間火鍋好好食,早一日就book左同朋友黎聚一聚🙈「松茸八寶雞湯」如果想飲湯,呢個松茸八寶雞真係必食🤤用腐竹包著半隻雞、竹笙、松茸、松草花等,上台時店員將熱湯倒入鍋中,腐竹就會慢慢溶化,非常有新意!味道方面都好正,好似飲緊老火湯咁,我同朋友都飲唔停🥳超滋補!「招牌手切牛頸脊」雪花非常靚,而且份量好大。入口好嫩滑,簡直有d入口即溶既感覺,而且牛味濃郁,打邊爐真係唔可以少左佢😆「蔬菜拼盤」有皇帝菜、娃娃菜、西洋菜,我地偷睇其他台,佢哋拼盤既菜同我地唔同,應該每次都唔一樣!「脆骨腩(半)」同一般既鯇魚較淋既肉質唔同,脆肉鯇的肉質緊實爽脆,由於係骨腩,所以更加肥美「墨膠釀油條」油條上釀左墨魚膠,又脆又煙韌,好特別既小食呢間火鍋店既湯底真係好出色,而配料新鮮又優質,唔怪得咁多人幫襯la

「松茸八寶雞湯」

「招牌手切牛頸脊」

「蔬菜拼盤」

「脆骨腩(半)」

「墨膠釀油條」
油條上釀左墨魚膠,又脆又煙韌,好特別既小食

2020-01-31 561 浏览
上網見到呢度推介「八寶袋雞煲」,好養生滋補咁😍今晚終於黎食了!開心🥳幸好一早就訂座了,估唔到平日晚飯時間都高朋滿座,都滿座了,全部都係人🙈🌟松茸八寶雞湯底 $368🌟呢個滋補養生的「八寶袋雞湯煲」, 真係不得了,佢係選取營養價值豐富的腐竹包著嫩雞與其他食材,包括竹笙、松茸、松草花等滋補食材。(淨係聽落都好滋補😋)食用時把用韮菜綁口的「寶袋」放到鍋裡,注入上湯滾開後,腐竹就在眼前逐漸溶化,溶開之後,我地就專搵腐竹食,大大塊,好滿足🤪而店長就建議我地係煮熟後先嚐雞,再飲湯,然後再放其他邊爐食材🤪🌟墨膠釀油條 $88🌟湯煲未黎之前,我同朋友點左呢個小食填下個胃先;幾有創意既一個小食,平時早餐食既油炸鬼上面放左墨魚膠,口感好彈牙,唔會淨係得油炸鬼咁單調😉🌟招牌手切牛頸背 (例) $238🌟打邊爐點可以少得了牛,油脂分佈細密平均,牛肉切得好薄身,咬落有嚼口,切得薄身關係,放落湯煲滾兩下好快就食得🤤🌟脆骨腩 $98🌟肉質好爽脆,且好新鮮,耐煮肉不易爛,不過建議唔好滾太耐🤭肉質會變得好實同「鞋口」,記得滾果陣要留意住,唔係就浪費左咁靚既脆骨腩了🤗🌟黑牛栢葉 $63🌟難得有黑牛栢葉,點都要叫一碟黎試下

🌟松茸八寶雞湯底 $368🌟

🌟墨膠釀油條 $88🌟

🌟招牌手切牛頸背 (例) $238🌟

🌟脆骨腩 $98🌟

🌟黑牛栢葉 $63🌟

難得有黑牛栢葉,點都要叫一碟黎試下,打邊爐點可以無牛栢葉😅口感好爽口彈牙,本身又係好快就熟,一縮埋就食得,最正係索曬湯底啲精華再加自己調教好既汁醬一齊食,味道一流😋
  • 松茸八寶雞湯底
2020-01-31 115 浏览
天氣寒冷,最好約班朋友圍爐食火鍋,知道油麻地滾得棧食材和湯底唔錯,今晚就一齊去滾。火鍋店地方夠大,又有VlP房,好適合大班人聚餐。十多種火鍋湯底中,朋友們最鍾情花膠響螺雞湯底,先飲一鍋滋補的雞湯才食火鍋。雞有補氣的功效,花膠筒含豐富骨膠原,滋陰養顏,響螺清肝潤肺,湯鮮味十足,啖啖精華。手打墨魚丸,彈牙有鮮味。鮮豬潤好新鮮,口感爽口。鮮蝦雲吞,每粒餡料都有鮮蝦,皮滑餡爽口。伊麵,份量都好多,用雞湯滾一滾,成了一碗雞湯伊麵。大班朋友一起聚餐,當然啤一啤!
火鍋店地方夠大,又有VlP房,好適合大班人聚餐。
手打墨魚丸,彈牙有鮮味。
鮮豬潤好新鮮,口感爽口。
鮮蝦雲吞,每粒餡料都有鮮蝦,皮滑餡爽口。
伊麵,份量都好多,用雞湯滾一滾,成了一碗雞湯伊麵。
大班朋友一起聚餐,當然啤一啤!
2020-01-29 99 浏览
在旺角辦完年貨,老公帶我去砵蘭街食晚餐,去一間名叫滾得棧的火鍋店。店內裝修雅潔,地方寬敞。還設有貴賓房。老公知我喜歡食花膠,就叫了花膠響螺雞湯底,用鍋煲盛載上枱,份量不少又足料,花膠是原隻厚身的上等貨,好有口感,雞肉也很鮮嫩,湯底鮮甜,入口後,滿口都是骨膠原的精華,滋補又美味!火鍋料也很高質,西班牙黑豚肉,即叫即切保持新鮮,黑豚肉脂肪分佈均匀,肉質鮮嫩。鱔片大大片,應該是從很大條的鱔起肉出來,肉質鮮美彈牙。手打蝦丸,用新鮮蝦打成蝦滑,加入原隻蝦做成蝦丸,味鮮又有口感,更爽更彈牙。鮮豬腰,內藏一D異味都冇,清洗得乾乾淨淨,十分爽口。小食炸蝦餅也很好味,即叫即炸,外脆內彈牙。竹蔗茅根是店家自製,真材實料,不會太甜,健康的飲品,食火鍋最佳飲品。
店內裝修雅潔,地方寬敞。還設有貴賓房。
鱔片大大片,應該是從很大條的鱔起肉出來,肉質鮮美彈牙。
鮮豬腰,內藏一D異味都冇,清洗得乾乾淨淨,十分爽口。
小食炸蝦餅也很好味,即叫即炸,外脆內彈牙。
2020-01-12
2020-01-28 119 浏览
有點寒意,去滾就最啱。鐘意去滾得棧,因為佢用料質素高,味道好,坐位舒適又衛生,而且價錢好合理。四川麻辣鍋 拼 潮州鍋 $89有成十幾種湯底可以選擇,雙拼湯底亦是同價 我地叫左麻辣鍋 + 潮州鍋,一辣一唔辣。特別欣賞佢既潮州湯底,有紫菜、豆腐、肉碎同冬菜等等,好足料好惹味。招牌手切牛頸脊 $238上枱已勁吸睛,牛肉好高質、大碟,牛頸脊真心好食,有牛味又有口感,用來打邊爐好 good !自制四寶丸 $83打邊爐一定會叫手打丸,皆因鐘意佢啖啖肉的感覺。由上至下,分別是鲮魚球、牛肉丸、墨魚丸及蝦丸,全部自家制,足料幾新鮮。當中我最喜歡是蝦丸,有好多彈牙蝦肉,再加上粒粒蟹子,脆卜卜好有口感。韮菜餃 (半份)$32食得出係即日包的韮菜餃。韮菜好香好新鮮,多菜少肉,價錢仲好吸引,必食推介。鮮蝦雲吞 (半份)$32有好多蝦肉同豬肉,大大粒亦係好抵食。自制雙拼餃,配埋蔬菜,真係一流。艾丁格啤酒 $33大枝裝,價錢算合理。

四川麻辣鍋 拼 潮州鍋 $89
有成十幾種湯底可以選擇,雙拼湯底亦是同價

我地叫左麻辣鍋 + 潮州鍋,一辣一唔辣。

招牌手切牛頸脊 $238

自制四寶丸 $83
打邊爐一定會叫手打丸,皆因鐘意佢啖啖肉的感覺。

韮菜餃 (半份)$32

鮮蝦雲吞 (半份)$32
有好多蝦肉同豬肉,大大粒亦係好抵食。

自制雙拼餃,配埋蔬菜,真係一流。

艾丁格啤酒 $33
大枝裝,價錢算合理。