2018-09-15 1591 浏览
一家七人去食,菜上得很慢,問要醬油都要叫幾次,飲品半小時都未上,叫職員跟幾次之後居然話原來我們未下單。如果他們有跟進,為何不是第一次就知單已經「自然消失」呢?無論食物和服務的水準都下降至新低。
2018-09-04 1415 浏览
下午茶吾知食咩,走左去天晉,發現原來天晉都幾多野食,最後簡左呢間曰本野。😛 入到去,其實服務就麻麻地,因為無人理我,自己行左入去坐低,之後就睇餐牌,之後侍應就行埋黎吹我落單,因為已經Last order, 佢地要落場😕最後簡左呢個兒童餐,都ok抵食,份量岩灑我,價錢40幾蚊算抵,可加$2蚊 叫一件壽司,無上限,呢下讚,鐘意食壽司可以試下🤣 最後覺得驚喜既係個甜品,牛奶布丁,真係好好味❤️

兒童餐牛肉飯定食

兒童餐牛肉飯定食
2018-09-02 1185 浏览
星期五,和朋友兩人去食放題,埋單$612,$278加埋一,$306這個價錢,真係完全唔抵食,食物質素差,唔夠新鮮(某些刺身有酸味),就算熟食都是不好號吃,(清酒煮蜆味道很怪、串燒不好吃)數之不盡,兩人桌沒有地方放食物,但他們收東西很慢,要叫先收,服務態度麻麻,另外,落單又要用微博或飯團app 落單比較混亂,沒有提供落單紙或電子器材給我們落單,比起其他放題真是很差,所以我不會再去這間放題,亦不建議大家去
2018-08-21 1252 浏览
以$248+1蚊既價錢食左$150質素既放題都可謂香港少見。首先間野唔大,張桌好細,勁迫,完全冇夜晚放鬆食飯既感覺。魚生質素正常,但唔特別好食,刺身種類太少,total得10樣都冇,食黎食去都係果D。壽司都係爭鮮都食到既款式,魚子壽司塊紫菜都可以包到咩哂,可見廚房質素不高。一品料理種類亦太普通,味道一般,爐端燒最離譜,落單燒雞中翼可以半個鍾都未黎。拉面非常難食,屋企既公仔面我諗都會好食D。員工服務態度可以接受,但太唔醒目,本身張桌都細,好快就冇位,見到食完既野都唔自動自覺收左去,次次都要我叫先識收,員工係後生仔,工作表現未如理想。總體黎講,你話難食又唔係,但唔會係$248+1囉!非常唔抵食,成個環境,食物種類同味道,員工效率,我最多會俾$150食,以後唔會再食呢間!
首先間野唔大,張桌好細,勁迫,完全冇夜晚放鬆食飯既感覺。

2018-08-20
2018-08-15 1008 浏览
從openrice 見到介紹,滿心歡喜book咗星期日放題,今天下午同囡先來試試佢午餐,殊不知,未開始食,個感覺已經好差,間餐廳好似十大X牛,處理食物器皿四處放,環境差,座位窄,無乜招呼,中午1200竟然得3枱客,坐底好耐都無人理我,我舉手要餐牌,先話我知餐牌在枱底,我重以為唔招呼我;環境擺設混亂,廚房混亂,日式餐廳播廣東歌(比十X牛管理更差),茶餐廳咁⋯我份人無乜大要求,但咖啡唔好飲嘅程度,竟然連我食開茶餐廳水準都過唔到⋯隔離來了盤定食,個樣擺得幾好,但侍應完全無講呢個係乜,(睇返餐牌原來係便當丁,盛惠$85)其員工管理可想而知⋯天晉竟然有咁嘅餐廳,失望⋯勘察完畢。我已經取消了星期日booking。

天晉竟然有咁嘅餐廳,失望⋯
勘察完畢。我已經取消了星期日booking。
2018-08-13 784 浏览
好難得一到便有位,成日行過見到D人勁開心係度猛甘食,終於有機會試!好窩心地先放好個袋係凳內方便舒服地刷餐飽!Apps. 落單的確環保又方便(要數的:有出單慢情況叫多左都唔知😓),刺身好新鮮,好多款式,的確好值得試!加埋好多款串燒(香港食串燒好貴,呢個時候係大顯身手嘅時間喇如果鐘意食串燒的話)任飲,D飲品一D都唔hea, D 椰青水超市賣成$10蚊支,飲番幾支即刻ger 晒😅 個蝦蟹粥先不得了,鮮甜到呢,仲有好多各式各樣嘅野揀!由刺身到串燒到壽司到粥到飲品,最後甜品(登登登登!係哈根達C雪糕囉)嘩,簡直無得輸,價錢$276+10% 值得再再再回味,勝價比超高
2018-07-18 1343 浏览
刺身 - 有三文魚、甜蝦、帶子…… 三文魚刺身好新鮮肥美,希靈魚都罕有咁鮮甜!!蝦連頭上,夠晒大隻,勁多膏天婦羅 - 海老天婦羅永遠都係我的至愛最愛天婦羅蝦,蝦好彈牙,炸得嚟唔會好油膩,水準不錯日式牛肉鍋 - 湯底好清甜,有好多好多好多菜燒羊鞍 - 肉質鬆軟牛油粟米 - 牛油味好濃芝麻雞翼 - 雞翼大大隻,熱辣辣脆卜卜,香口惹味,肉質很嫩其實還有很多東西想吃,不過肚子的容量實在有限......值得一讚,我們點了這麼多食物全都到齊,沒有走單!

日式牛肉鍋 - 湯底好清甜,有好多好多好多菜

燒羊鞍 - 肉質鬆軟

牛油粟米 - 牛油味好濃

芝麻雞翼 - 雞翼大大隻,熱辣辣脆卜卜,香口惹味,肉質很嫩

2018-07-13
2018-06-19 1414 浏览
好姊妹出嫁,當然要搵個坐得舒服又好食嘅地方傾吓結婚嘅安排啦。但因為第二日大家都要返工,所以近近地去附近搵食,今日就去到天晉匯嘅漁之部屋,貪佢多嘢食又坐得舒服,可以慢慢傾。原來食物質素都好有驚喜,搞到準新娘唔小心食多咗,減肥計劃又要重新計劃喇。刺身三文魚、甜蝦仲有呑拿魚都係我地嘅最愛,新鮮度不錯,仲好有口感,嚟多兩三round都得呀。海膽手卷想食海膽,可以揀海膽筒,份量唔少,都好新鮮。最重要係飯唔多,食完都唔會過飽。日本甘薯串好甜加上焦香,真係好SWEET。串燒菠蘿係近期去放題店嘅必點項目,因為酸酸甜甜,夠晒醒胃。焗廣島蠔好嫩滑,好濃芝士味,大大隻,值得推介。而呢度嘅飲品同甜品選擇都唔少,好滿足。

刺身

海膽手卷

日本甘薯串
好甜加上焦香,真係好SWEET。

串燒菠蘿
係近期去放題店嘅必點項目,因為酸酸甜甜,夠晒醒胃。

焗廣島蠔
好嫩滑,好濃芝士味,大大隻,值得推介。

而呢度嘅飲品同甜品選擇都唔少,好滿足。
2018-06-08
2018-06-17 1299 浏览
從來無打過食評都忍唔住😡今晚一行六日訂咗枱,打算提早慶祝父親節,訂咗7:30,但因為無黎過呢間餐廳,喺附近兜咗啲路、7:34先去到餐廳。一到步就同職員講訂咗座,然後職員一面愕然,之後不停打電話,心諗大獲喇⋯⋯⋯.然後佢去咗其中一張近門口嘅六人枱度問人地幾號電話,原來佢地係求其指咗我地個電話就可以入座😡但職員就自圓其說扮晒野話,過咗訂座時間五分鐘,以為我地唔會到,所以就將張枱比咗Walk-in客🙄但當我地表示係7:34已經到咗,佢就無聲出,因為佢係亂咁比個Walk-in客指我電話入座架嘛🤷🏻‍♀️.解決方法:佢叫我地搭的士去寶琳分店食、可以喺寶琳分店憑單claim返去程錢,然後我問咁回程呢?佢話要搭返車去將軍澳分店比單先有得claim~大佬,即係你犯錯,我一行六人要麻檸煩地移師去寶琳,我食完飯要專登行返去你間老檸咁遠嘅鋪頭交單claim回程錢先返屋企?(間鋪係商場嘅最篤篤位、步行再20分鐘來回)😑😑😑😑😑.呢個時候見到佢有兩張大枱空咗,即刻同佢問佢啦⋯⋯佢話喎⋯⋯嗰兩張枱係8:00嘅客架喎⋯⋯真係滴咗九萬滴汗😓😓7:30嘅客未入座,你夠膽死同我講係比8:00嘅客😡.然後我地就嬲得濟走咗,五
從來無打過食評都忍唔住😡

然後我地就嬲得濟走咗,五分鐘後呢位職員小姐就打黎話8:00嘅客唔黎,可以比位我地⋯⋯我實在好驚食到肚痛呀,你食埋我嗰份啦💩💩💩
以後都唔會食呢間垃圾!
PS: 我地之前食過寶琳分店好檸難食!今次如果唔係有屋企人同朋友黎食過話OK,真係唔會咁勇敢再黎!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
2018-06-13
庆祝纪念
父亲节
2018-06-11 1122 浏览
唔知各位吃貨會唔會唔講都唔知,呢到除咗放題之外 係有午市套餐架!質素仲十分有意外驚喜添我一定會再黎講少少題外話,就我個人而言,我本身食過佢既放題,對呢間餐廳就無咩好感,都無咩大期望同喜好,而今次再去呢到食係源於有朋友推介佢既Lunch,於是就去食下一入到去都依然見到好多人食放題,個個都又飲又食咁,而我同朋友入黎食Lunch set好似寧捨突兀咁,但過咗一陣都有兩三枱係黎食lunch我個飯就係「溫泉玉子鐵板牛舌粒飯丼」配凍檸茶。佢一黎到已經覺得好豐富,除咗有主菜之外,仲有配菜沙律同麵豉湯。第一啖試食嘅就當然係牛舌粒啦,佢味道偏甜,肉質軟熟,入口即溶佢無平時牛舌咁重口味(無帶任何蘇味,雖則我prefer佢會有),所以無食過牛舌、想試但又怕難以接受既吃貨可以食呢個做試驗。此外,佢伴碟有車厘茄同洋蔥,都好好食架,因為洋蔥吸收晒醬汁既味道,加上佢既洋蔥好熟好林,無生味,完美吸取晒味道既精華,真係好難忘佢碗白飯大大碗,但就偏乾,撈佢既汁就perfect;最畫龍點睛既位亦都係最令我不知所措既位 - 就係鐵板上既溫泉蛋,佢常溫、有彈性,但正正係太有彈性,我唔知道應該點「不」佢上黎食,好易爛,最後我真係
我一定會再黎

溫泉玉子鐵板牛舌粒飯丼

佢碗白飯大大碗,但就偏乾,撈佢既汁就perfect;最畫龍點睛既位亦都係最令我不知所措既位 - 就係鐵板上既溫泉蛋,佢常溫、有彈性,但正正係太有彈性,我唔知道應該點「不」佢上黎食,好易爛,最後我真係整穿咗,啲蛋黃鐵板一半、飯上一半
晒咗
建議吃貨order佢有溫泉蛋既食物可以叫佢將蛋另外裝!

至於沙律,佢都係好甜,可能因為有椰果同菠蘿,佢本身帶有點罐頭既糖水,所以咁甜,其實甜得黎又幾好味 開胃,但唔建議減肥既女仔諗住齋食呢個喇;另外裡面仲有生菜同粟米

除此之外,我其他朋友食既有拉麵、烏冬、魚生飯同壽司,全部都係話好好食,我都有食過少少。

今次呢餐無論係賣相、伴碟、份量、味道由心都覺得好高水準,最令我地驚嚇既係佢盛裝烏冬同拉麵既碗係大過晒我地所有人既面,一上枱真係不得不「嘩」,筷子都顯得特別細
因為朋友個啲我無特別去試清楚個味,所以只能夠比相比大家參考
金菇牛肉卷烏冬

菊之壽司定

汁燒牛肉拉麵

溫泉玉子鐵板牛舌粒飯丼
2018-05-30 705 浏览
因為同事求婚成功,我哋一行八人去食放題慶祝,每位$268 ,仲有買六送一嘅優惠真係十分之抵。佢可以食兩個鐘分兩個時段,我哋book咗6:45依個時段。我哋準時到達坐低,佢係用電話電子點菜。一邊有好多款式問題供選擇,有壽司,刺身,炸物,串燒,火鍋,沙律,甜品同埋好多款飲品提供選擇。大部份嘅食物都十分美味,特別係炸榴槤同埋榴槤糯米糍,食到大家津津有味。以依個價錢來講算係香港高水準嘅放題。
因為同事求婚成功,我哋一行八人去食放題慶祝,每位$268 ,仲有買六送一嘅優惠真係十分之抵。佢可以食兩個鐘分兩個時段,我哋book咗6:45依個時段。我哋準時到達坐低,佢係用電話電子點菜。一邊有好多款式問題供選擇,有壽司刺身,炸物,串燒,火鍋,沙律,甜品同埋好多款飲品提供選擇。大部份嘅食物都十分美味,特別係炸榴槤同埋榴槤糯米糍,食到大家津津有味。以依個價錢來講算係香港高水準嘅放題
2018-05-24 744 浏览
今日轉左用電話App落單, 情況非常混亂,電話訊號唔好, 咁啱我個電話又冇電, 如果要同時用兩部手機落單又要分開裝主機同附屬機, 落完一次單要隔幾分鈡至可以再下單佢又唔提供手寫落單,一個字亂有彈有讚嘢,用電話落單啲嘢係嚟得快左
如果要同時用兩部手機落單又要分開裝主機同附屬機,
落完一次單要隔幾分鈡至可以再下單
佢又唔提供手寫落單,
一個字亂

有彈有讚嘢,用電話落單啲嘢係嚟得快左

2018-05-23 679 浏览
早前都去過晚市放題,味道不過不失,今天家姐介紹去食午餐,我們叫了一個刺身拼盆,配沙律,麵豉湯,蕎麥冷麵配飲品$92,金菇牛肉卷配沙侓,豬骨湯烏冬配飲品$50 左右(吾記得)另每人惠顧一份午餐,可以$2 加配壽司,$10 一份小食!數量不限!我們要了16 件壽司,壽司好大件同新鮮,絕不將貨就價!尤以大蝦壽司最正,蝦是完整有蝦頭的,每款壽司都好食,$2 件抵抵抵!三份小食,燒菠蘿三件,好吃;燒日本蕃薯一串得兩粒,超吾扺;鮑片刺身四片,好普通,無味,吾抵!服務有禮,壽司上菜倒下了一件也和我們道歉!埋單$248 !抵,一定再食!
早前都去過晚市放題,味道不過不失,今天家姐介紹去食午餐,我們叫了一個刺身拼盆,配沙律,麵豉湯,蕎麥冷麵配飲品$92,金菇牛肉卷配沙侓,豬骨湯烏冬配飲品$50 左右(吾記得)另每人惠顧一份午餐,可以$2 加配壽司,$10 一份小食!數量不限!我們要了16 件壽司壽司好大件同新鮮,絕不將貨就價!尤以大蝦壽司最正,蝦是完整有蝦頭的,每款壽司都好食,$2 件抵抵抵!
2018-05-23
  • 大蝦壽司
2018-05-13 562 浏览
訂了9:30時段,因為母親節關係價錢比平日貴了$30。也沒關係,節日就是這樣。開始點餐後,入了3張食物紙,只有其中一張部分食物有來,而且等候時間頗長。其間要問店員食物是否漏掉?要從新下單,如是者又是等。吃了2輪後店員說last order 了,實在無耐,最後last order 點的都是沒來,最後店員幫忙寫單,但3種食物最後只來了2種。觀看其他桌也有同樣情況,也在追單....其實店內衛生環境只是一般,大垃圾桶就放客人桌後,可能是第一時段清場後來不及清潔,地面、桌面濕滑。食物水準是可以的,但就是沒法吃完想吃的,以這個價錢,我零願加點小錢去酒店吃了。真的不推薦這家,失望啊😞
其間要問店員食物是否漏掉?要從新下單,如是者又是等。
觀看其他桌也有同樣情況,也在追單....
真的不推薦這家,失望啊😞
2018-05-03 778 浏览
住係將軍澳嘅朋友介紹食漁之部屋,話好好味架,所以今日去開將軍澳探舅母,一於去試試。餐廳面積雖然唔算大,但就坐得好舒。選擇都非常多:前菜、刺身、天婦羅、日式熱餐、甜品、飲品等,其中甜品同飲品仲有好多自家製,好有新鮮感呀。飲品櫃除咗罐裝飲品,仲有好多自家DIY!先叫我至愛嘅刺身,三文魚、赤蝦、甜蝦、吞拿魚、赤貝等,一D雪味都無,肥美鮮甜,好正!壽司當然唔少得炙燒三文魚,入口即熔,必點!食完刺身壽司,熟食種類很多,炸物、串燒、煮物、鍋、天婦羅、粥,炒花甲,多不勝數。最後以甜品作結,呢間餐廳最開心有Haagen Dazs,真係大滿足。

飲品櫃除咗罐裝飲品,仲有好多自家DIY!

壽司當然唔少得炙燒三文魚,入口即熔,必點!

2018-05-02