2022-08-23 73 浏览
星期六同呀媽去開長沙灣買野,經過見到呢間炯記餐室好似幾靚,野食都唔錯,一於試一試!係下午茶時段,又幾抵食3-40幾蚊,仲包野飲叫左兩個下午茶,再另加兩個小吃🤩✨小吃三皇盤入面有蒜香酸辣雲耳,開胃又解膩😚鹽焗雞腎,爽口我最愛😍酸辣無骨鳳爪,酸酸辣辣味道剛好,岩晒懶人🤤✨清湯牛魔王撈麵有牛腩同牛肚,炆得夠淋,唔錯啵!食到原味唔洗怕係太重既醬汁味👍🏻撈麵係鵝油撈粗麵,唔會太油,夠香,爽滑彈牙,亦唔太咸味道岩岩好~✨腩叉牛角包賣相一流岩晒打卡~叉燒係腩叉,一層肥一層瘦,但肥既位其實已經燒到無乜,所以食落唔會好肥!牛角包鬆脆,夾埋一齊食大滿足🤤旁邊仲有少少沙律伴碟,無咁漏~✨手撕雞腸粉呢個必點,手撕雞揀左鹽焗,味道唔錯,雞肉都算滑,配腸粉加甜醬麻醬食到停唔到口🥳下次黎要試埋麻辣先得!餐廳環境幾舒服,似cafe,夠光同簡潔,乾淨企理👍🏻可再返兜😚
係下午茶時段,又幾抵食3-40幾蚊,仲包野飲
叫左兩個下午茶,再另加兩個小吃🤩

✨小吃三皇盤
入面有蒜香酸辣雲耳,開胃又解膩😚
鹽焗雞腎,爽口我最愛😍
酸辣無骨鳳爪,酸酸辣辣味道剛好,岩晒懶人🤤

✨清湯牛魔王撈麵

✨腩叉牛角包

✨手撕雞腸粉
下次黎要試埋麻辣先得!

2022-08-22 65 浏览
新食店~主打創意中西菜店內的感覺非常好,日系清新感~空間很大四寶撈面鵝油撈面,感覺非常新鮮呢~吃下去也很有味道,不會太油,份量很多,四寶撈粗醬的是皇豬手、手撕雞、牛腩、牛肚~顛覆傳統餐室感覺,是個中西合璧持續追求創新美食,棒~牛腩,牛腩跟牛肚非常出色,前者腍滑後者爽彈,面份量多,顏色咖啡,咬感煙韌,加入鵝油香口惹味。手撕雞有咸香質感滑溜~豬手炆到很入味口感軟綿,入口化喔~開胃菜是涼拌雲耳,爽脆味道調得不錯~一改傳統形象,餐廳是以陽台概念作主題,陽台是室內通向室外的一個通道,是一個舒緩身心的角落。在這店子吃,享受休閒高質素~感覺優雅舒心、清新休閒的用餐環境。很棒,新店早餐時段也有提供創新特色早餐,新的早餐體驗。手撕雞配海蜇涼拌海蜇~加入招牌手撕雞~海蜇有清熱解毒、化痰軟堅、降壓消腫之用。整個感覺也是不錯,雞肉嫩滑多汁,作開胃涼拌棒!很有特色。豬手飯喜歡吃它入口即化,醬香味濃郁,看著也是紅潤黏糯的樣子,十分可愛而且美味。製作豬腳和豬手也不易,店子有傳統醬香味,非常好呢~
新食店~主打創意中西菜

店內的感覺非常好,日系清新感~空間很大

四寶撈面
開胃菜是涼拌雲耳,爽脆味道調得不錯~

手撕雞配海蜇

豬手飯
2022-08-21 55 浏览
今晚去咗長沙灣搵朋友食飯 7點鐘晚飯時間好多人等位啊….好彩turnover都算快 好快排到有位俾我同朋友坐餐牌有好多款食物 好多款都想食 ~手撕雞、鵝油撈面個啲就好想試 然後就見到一塊餐牌寫有2人晚市套餐,可以一次過食晒我地想食既野😆😆 $198咋 抵到爛🤩套餐有兩款小食,我地揀左酸辣雲耳同麻辣雞腎,雞腎同雲耳都好爽脆,用黎開胃一流啊。另外兩款餸我地揀左麻辣手撕雞同牛魔王,手撕雞辣度適中 份量又多 但又唔會話辣到食唔到牛魔王入面有腩同金錢肚 牛腩肥瘦岩岩好 拎黎送飯一流仲有最重要既澱粉! 我同朋友一個揀飯一個揀鵝油撈麵,用手撕雞同埋肥牛腩黎襯鵝油撈麵都好夾套餐仲包一碟油菜、兩碗湯同兩杯餐飲,總結份量超足,我同朋友兩個女仔食到超飽

牛魔王入面有腩同金錢肚 牛腩肥瘦岩岩好 拎黎送飯一流

2022-08-20 52 浏览
今日到長沙灣探朋友,因為趕時間要食個快飯,路過炯記被這個二人餐的介紹給引了,$ 198 就有超多嘢食,包括好多馳名招牌菜已經可以喺呢個套餐食到,真係性價比超高👍🏻👍🏻🍱Dinner Set 二人套餐 $ 198▪️鹽焗手撕雞~雞肉嫩滑,鹽焗味道鹹鹹香香,味道適中,幾好食🐮▪️秘制醬皇豬手~鎮店之寶,豬手炆得軟淋,而且非常入味,醬汁微微香甜,有少少八角香,厚皮又厚肉,充滿骨膠原✨▪️酸辣蒜香雲耳~好開胃嘅前菜,香醋味道甜甜酸酸帶微辣,雲耳好爽口,好味🐔▪️鹽焗雞腎~粒粒爽脆,鹽焗鹹味剛好,不知不覺好快食哂🍜▪️ 鵝油撈麵~必食推介,招牌鵝油醬汁微微甜,好香鵝汁嘅味道,包圍着每一條粗麵,好入味,就咁淨食撈麵已經超好食🥬▪️郊外油菜套餐好窩心,有前菜,有肉,有撈麵,當然一定要有蔬菜,平凡嘅生菜加上醬油汁,新鮮爽口🥣▪️是日老火湯🥤▪️包兩杯冷熱飲品套餐仲包埋是日老火湯和兩杯自選飲品,真心配套很好,而且非常超值

🍱Dinner Set 二人套餐 $ 198

🐔▪️鹽焗雞腎~粒粒爽脆,鹽焗鹹味剛好,不知不覺好快食哂

🥬▪️郊外油菜

🥣▪️是日老火湯
🥤▪️包兩杯冷熱飲品

• 鵝油撈麵
  • 秘制醬皇豬手
今次嚟到長沙灣,知道佢最近開咗一間分店,所以專程來試一下。本身我對炯記餐室印象係一間傳統嘅茶餐廳,點知去到成間文青cafe咁樣。門口擺放咗好多佢地招牌牛角包嘅模型,室內就用咗暖白色嘅燈光,座位都坐得好舒適。鴛鴦手撕雞腸粉 $40鴛鴦即係有兩種手撕雞,分別係鹽焗同埋麻辣。個人就比較鍾意鹽焗呢款因為本身都唔係好鍾意食辣。手撕雞呈絲狀肉質都比較嫩滑,腸粉相當驚喜,質感幼滑同埋富有彈性。腩叉牛角包 $36依個係餐廳嘅招牌菜式,腩叉係半肥瘦嘅叉燒, 外層啲焦香已經好吸引,食落好軟腍。牛角包更加係新鮮焗製,好香脆。腩叉撈麵 $56一樣係用咗半肥瘦嘅叉燒,嚟到炯記一定要試吓佢哋嘅撈粗,佢哋用上鵝油製成嘅 撈粗,香味即刻升級,一啲都唔肥膩。醬皇豬手撈麵 $56豬手亦都好出名,首先豬手煮到好入味同埋軟身,好容易食同埋一啲都唔油膩,而且仲一啲都唔會粘骨,同埋充滿骨膠原。最後今餐叫咗兩杯特飲(+10) 分別係番石榴烏龍茶同埋荔枝梳打。整體來講價錢真係好實惠,加少少錢仲可以轉埋特飲添。真係必須要加錢換特飲,物超所值!兩杯都係咁好飲!另外佢哋仲有一個二人套餐$198有齊晒佢哋啲出名小菜!真係好抵食,得咁嘅價錢食

鴛鴦手撕雞腸粉 $40

腩叉牛角包 $36

腩叉撈麵 $56

醬皇豬手撈麵 $56

另外佢哋仲有一個二人套餐$198有齊晒佢哋啲出名小菜!真係好抵食,得咁嘅價錢食到飽又咁好食,都真係晚市嘅一個好選擇

因為今次加左特飲同牛角包🥐
人均就大約都係$208,即係都係人均$100就可以解決到晚餐啦
2022-08-18 41 浏览
同阿妹去深水埗玩冒險樂園😻玩咗我最愛嘅扔彩虹🌈 玩完肚餓就順便去隔離長沙灣站嗰度食呢間新式嘅餐室🆕🍜炯記四寶撈麵+凍檸茶 $73呢個撈麵係用鵝油整嘅,而且係粗麵,入邊有手撕雞🐓、豬手🐷、牛腩、牛肚🐂,材料好豐富,份量都好多!兩個人食一個其實都夠😹🐽海蜇燻蹄飯+熱檸蜜 $56呢個份量極多,我哋兩個人完全食唔晒, 搞到要打包返屋企第二日當lunch食🙈呢個海蜇酸酸地幾開胃,個燻蹄就靭左少少🤏勝在夠多,所以都還好~🤩銷魂叉燒 $68半肥瘦嘅叉燒係最好食😋 蜜汁都好入味👍🏻 呢個係我同細妹都讚不絕口😌總括而言 (5個🖤係最高)好味指數 : 🖤🖤🖤🖤🤍服務態度 : 🖤🖤🖤🖤🤍環境打卡 : 🖤🖤🖤🤍🤍回頭指數 : 🖤🖤🖤🤍🤍📍 炯記餐室 (長沙灣)🏢 長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖🕗星期一至日 07:30 - 21:30

🍜炯記四寶撈麵+凍檸茶 $73

🐽海蜇燻蹄飯+熱檸蜜 $56

🤩銷魂叉燒 $68

總括而言 (5個🖤係最高)
好味指數 : 🖤🖤🖤🖤🤍
服務態度 : 🖤🖤🖤🖤🤍
環境打卡 : 🖤🖤🖤🤍🤍
回頭指數 : 🖤🖤🖤🤍🤍

📍 炯記餐室 (長沙灣)
🏢 長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖
2022-08-11
🍜炯記四寶撈麵+凍檸茶
🤩銷魂叉燒
2022-08-17 45 浏览
長沙灣元洲商場附近都幾多野食,行左兩個圈都未諗到食咩,朋友最後決定食呢個又中又泰又越既炯記,印象中呢間野係食燒味多。入到去我真係諗住叫燒味,但呢間原來得叉燒五花腩,但唔緊要,我都鐘意,我無食飯,食左佢話自己好出名既鵝油撈麵。朋友揀左麵檔四寶飯,有豬手,牛腩,牛肚加手撕雞,幾得意。兩個男人再加左個雞腎,雞腳,木耳小食。小食裡面雞腎同雞腳都好食,雞腎好爽脆,味道又剛剛好。正!雞腳係泰式版,魚露酸辣味岩岩好,份量又多。木耳就同跟餐小食一樣,不過不失。叉燒鵝油撈麵。叉燒食落無睇落咁肥,咬落去肥度幾好,而個叉燒醬亦唔錯,唔會太甜,幾好胃口。鵝油撈麵就好香好正,可能我又加左蝦子,香味再度昇華,應該可以食多碟🤣四寶飯最好味係手撕雞,味道調教得好好,果然係店舖推薦,其他幾樣都唔錯,叫above average,但又唔叫好特別。總體黎講,性價比好高,而且環境又乾淨,下次可以再黎!

總體黎講,性價比好高,而且環境又乾淨,下次可以再黎!

呢間炯記餐室想食好耐,佢哋歷史悠久,有幾間分店裝修佈局都較傳統,而長沙灣呢間就係新式style,光猛舒服🥢清湯切腩撈麵💰$56撈麵勁靚,係鵝油撈粗,好香好吸引,係呢度嘅招牌菜,基本上每一台都有叫🥢銷魂腩叉撈麵💰$56鵝油撈粗可以配搭唔同嘅食材,有手撕雞、醬油冬菇、醬油豬手等,我就要咗邪惡嘅肥腩叉,半肥瘦腩肉的確好食好多🉐🥣奉送老火湯好少何茶餐廳嘅例湯我會鍾意飲,因為好多都加咗味精,呢度嘅係老火靚湯,好滋潤,無味精🥢鴛鴦手撕雞腸粉💰$40腸粉好食又滑,手撕雞有辣有唔辣,2個味我都鐘意,值得一試,個人最鐘意呢碟🉐🥢腩叉牛角包💰$36腩叉好肥美,估唔到可配牛角包食,另外都可配手撕雞💰$198/2ppl🚩炯記餐室 (長沙灣)📍長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖

🥢清湯切腩撈麵💰$56

🥢銷魂腩叉撈麵💰$56

🥣奉送老火湯

🥢鴛鴦手撕雞腸粉💰$40

🥢腩叉牛角包💰$36
腩叉好肥美,估唔到可配牛角包食,另外都可配手撕雞

💰$198/2ppl
🚩炯記餐室 (長沙灣)
📍長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖
2022-08-14
  • 鹽焗手撕雞腸粉
  • 銷魂腩叉撈麵
2022-08-15 31 浏览
今日放工之後同屋企人去咗位於長沙灣嘅炯記冰室 發覺好多嘢都想試吓 所以我哋就點左一個二人餐😃😋 二人餐包括咗好多唔同嘅嘢 佢哋嘅老火湯煲得好甜好好飲 同埋裏面都會有瓜👅 一我哋點咗一份麻辣手撕雞 佢哋啲手撕雞超好食 少少辣 再加埋手撕雞果種口感 100分呀 屋企人話椒鹽雞腎都好好食 😋 唔會太鹹調味剛剛好 佢哋嘅生菜都好清甜 連埋手撕雞一齊配飯食都會好正 我就點咗一個白飯 屋企人就想試吓佢嘅鵝油撈麵 佢哋都話好好食 👅 佢哋個牛魔王就會好多牛腩同埋牛肚 我身為牛肚控 瘋狂食佢哋啲牛肚 好正 牛腩肥瘦均勻 都係好入味 ♥️ 酸辣雲耳都好好食 如果配埋青瓜就更加正啦🐷 之後每人再加一杯凍飲 買單都唔使$200啦 真係抵食之選呀

之後每人再加一杯凍飲 買單都唔使$200啦 真係抵食之選呀
2022-08-12
同朋友一齊喺長沙灣,佢話想簡簡單單食一餐,麵又好飯都好,總之好味就得😆,同埋要經濟實惠🤩,咁我即刻喺人肉電腦💻裏邊搜尋一下,搵到呢間,就決定帶朋友一齊行過去開餐😆叫咗呢啲 share 嚟食😆- $70嘅「炯記四寶撈麵」:「四寶」係 手撕雞🐓、豬手🐷🖐、牛腩、牛肚😋,材料算幾豐富😆;「撈麵」係鵝油撈麵🍜,彈牙好食😋,份量重好多😆;另加 $10 有「郊外油菜🥬」,係生菜,新鮮簡單幾好食😋;再加 $7 要「凍檸樂🍋🥤」,大熱天時飲「凍檸樂🍋🥤」就梗係爽啦😆- $68 嘅「麻辣手撕雞🐓(例牌)」:手撕雞🐓啖啖肉😊,呢個麻辣 都幾辣,配「凍檸樂🍋🥤」一齊食好正😆- $40 嘅「芫荽🍀手撕雞🐓腸粉」:手撕雞🐓又係啖啖肉,加埋芫荽🍀就更有香味😋;腸粉就幾滑,仲落咗甜醬同辣醬😆

叫咗呢啲 share 嚟食😆
2022-08-12 39 浏览
🚩炯記餐室 炯記已經久仰大名咗好耐,聽聞佢哋嘅手撕雞係超級好食🤤今日放工終於過咗嚟長沙灣呢邊試吓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈二人套餐 $198✨麻辣手撕雞例牌呢排比我想像中細份,不過由於套餐真係超級多嘢食,所以其實都絕對夠食~手撕雞雞肉好嫩,佢嘅麻辣汁都真係幾辣下~而且幫你去曬骨,啖啖肉咁食落口😆✨豬手我覺得依個係今餐嘅MVP❣️豬手已經炆得超級軟糯,而且好入味~一咬已經骨肉分離🤤而且膠質滿滿,冇時間做facial就食多幾舊✨酸辣雲耳媽咪好鍾意食呢個,平時雲耳會落黑醋,依間餐廳用嘅係白醋,而且蒜香味都幾濃,勁快食完一碟✨麻辣雞腎滷水雞腎就食得多,麻辣雞腎真係好少食~佢唔似滷水咁,醃到實的的~依間餐廳嘅雞腎比較爽脆,唔會咬到牙較軟😆✨白灼生菜✨老火湯超級好飲嘅老火湯,不過我淨係飲咗半碗,令另個半碗俾媽咪搶咗去飲🫠✨鵝油撈麵/白飯平時食粉麵店嘅撈麵,食食吓會覺得好寡~但依碗又ok喎,食到最尾都繼續好想食~撈麵用嘅係粗麵,煮得啱啱好唔會過硬🥹
🚩炯記餐室

✨白灼生菜

✨老火湯

✨鵝油撈麵/白飯
2022-08-10
炯記嘅太子鵝油撈面、手撕雞、醬皇豬手都係招牌主打🤩 2人套餐就已經包齊呢啲招牌菜,仲唔洗200蚊🤭🎈 SET FOR 2 二人滿足套餐 $198鹽焗手撕雞秘制醬皇豬手酸辣蒜香雲耳麻辣雞腎郊外油菜太子鵝油撈麵是日老火湯特飲:水蜜桃梳打+$10番石榴四季春烏龍茶 +$10主打菜式果然不同凡響。手撕雞有麻辣/鹽焗口味,我哋就揀咗鹽焗😋 雞肉幾嫩口,唔粗嚡;豬手就軟腍入味;鵝油撈麵好大碗🤣 香而不膩… 我個人見解跳脫😂 比起招牌主打菜式,我更喜歡麻辣雞腎😍 香麻小辣嘅雞腎,好爽脆惹味🫶🏻

🎈 SET FOR 2 二人滿足套餐 $198

特飲:
水蜜桃梳打+$10
番石榴四季春烏龍茶 +$10
2022-08-09 216 浏览
之前試過係元洲商場入面搵野食,今次係地下出面街先睇到原來有呢間好似cafe一樣嘅冰室,環境好舒適光猛,食物都比較特別新派😎🔸銷魂腩叉撈麵(HK$59)好耐無見鵝油撈麵,呢到竟然有,仲要配住半肥瘦嘅叉燒,蜜汁都好入味👍🏻鵝油撈麵睇落雖然深色,但都唔會太鹹,建議可以2個人share黎食,如果唔係可能會太油膩啦😛🔸鹽焗手撕雞腸粉(HK$42)手撕雞有幾種口味,呢個鹽焗款肉質都嫩滑,驚喜嘅係腸粉好香滑,仲有好多醬汁,味道唔錯呢😁🔸腩叉牛角包(HK$36)係店外就比呢個牛角包相吸引左,叉燒配牛角包呢個組合好fushion😜牛角包放左一陣食都仲係入口酥脆,中間仲有少少蔬菜,配住叉燒一啖食口感更新鮮啦🥐🔸椒鹽雞軟骨(HK$45)小食方面炸物選擇唔多,呢個椒鹽雞軟骨熱辣辣脆卜卜,上面仲有少少辣粉,不過份量可以再多少少😂
銷魂腩叉撈麵

🔸銷魂腩叉撈麵(HK$59)
鹽焗手撕雞腸粉

🔸鹽焗手撕雞腸粉(HK$42)
腩叉牛角包

🔸腩叉牛角包(HK$36)
椒鹽雞軟骨

🔸椒鹽雞軟骨(HK$45)
銷魂腩叉撈麵
腩叉牛角包
炯記出名食手斯雞同撈麵,之前有朋友帶過我殷食覺得幾好食,所以今次特登帶媽媽黎試。炯記有幾間分店,不過唯獨長沙灣分店裝修係得別靚同野食亦多款啲。炯記其他分店裝修同一般茶記差唔多,不過長沙灣店就比較似一間cafe,感覺明亮簡潔,地方亦乾淨企理,所以我都特登黎哩間分店。另外,佢地除左飯麵,長沙灣店仲多左牛角包。玉桂奶茶 & 荔枝梳打(跟餐加$10) - 所有飯麵全日早餐都有包咖啡/茶,亦可以加$10轉特飲。玉桂奶茶好香玉桂味,茶味唔會太澀,都幾好飲。 荔枝梳打荔枝味香甜,夏天飲就最啱。鴛鴦手撕雞撈麵($58) - 鴛鴦手撕雞即係麻辣同鹽焗,手撕雞肉質好滑,鹽焗入味得黎唔會太鹹,麻辣辣度大約係小辣同中辣之間,建議食得辣先好點。撈麵用左粗麵,麵量多,炒得夠鬆,食倒油香之餘又唔會油淋淋,做得出色。跟餐仲有一小碟酸辣雲耳做開胃菜。醬皇冬菇豬手撈麵($58) - 豬手有兩大舊,炆得夠腍又入味,豬手皮厚厚充滿骨膠原,冬菇都有好多隻,同樣又腍又入味。腩叉牛角包($36) - 牛角包餡料可以揀手斯雞或者腩叉,因為已經叫左手撕雞撈麵,所以我地就揀左腩叉牛角包。牛角包比手掌仲大,口感非常鬆軟,上面夾左四大塊腩叉

另外,佢地除左飯麵,長沙灣店仲多左牛角包。
玉桂奶茶 & 荔枝梳打

醬皇冬菇豬手撈麵
腩叉牛角包($36) - 牛角包餡料可以揀手斯雞或者腩叉,因為已經叫左手撕雞撈麵,所以我地就揀左腩叉牛角包。牛角包比手掌仲大,口感非常鬆軟,上面夾左四大塊腩叉同沙律菜,腩叉偏肥,肉質軟嫩但又唔會太油,非常好食。
腩叉牛角包
香茅雞翼($24) - 雞翼煎得夠乾身,雞皮少少脆又唔會好油,雞翼醃得入味,雞肉亦唔會太乾。
香茅雞翼
總結,無論係手撕雞、撈麵、腩叉定牛角包,全部水準都好高,環境都好乾淨企理坐得舒服,價錢都係街坊價,仲要唔洗加一,非常抵食。
玉桂奶茶 & 荔枝梳打
香茅雞翼
2022-08-06 708 浏览
炯記有挺多分店的,不過想不到的是這間長沙灣分店竟然不是賣燒味的,反而是有點像冰室的感覺,也算是一個新的嘗試!秘制醬皇豬手撈麵(56元)這裡兩大特色合拼在一起的菜式,豬手燉煮得非常入味,醬香味十足,質感軟滑,吃起來完全不油膩,味道又不會太鹹,剛剛好!撈麵是鵝油撈麵,吃起來爽滑彈牙,味道濃香!而且套餐還配有一小份的酸辣黑木耳,配合起來更解膩!清湯牛魔王(88元)這個是牛腩拼牛肚,雖然只是清湯,但吃起來也挺入味的,而且更突出了本身的味道!牛肚燉煮得剛好,嫩中帶點爽,咬起來完全不費力!牛腩也燉得非常鬆化,吃起來有肉香和油香!鹽焗手撕雞腸粉(38元)鹽焗手撕雞吃起來味道非常香,帶點麻油的香味,而且肉質滑嫩,雞皮爽滑!而腸粉醬油配上甜醬,簡簡單單配上濃香的手撕雞,味道更香,質感滑嫩!香茅雞翼2隻(16元)這個挺有驚喜的,炸得非常香脆,皮脆肉嫩的感覺,而且香茅味非常足,味道真不錯!凍檸檬茶(套餐加3元)檸檬茶是偏西式的口味,不是傳統港式檸檬茶。

秘制醬皇豬手撈麵(56元)

秘制醬皇豬手撈麵

清湯牛魔王(88元)
清湯牛魔王

鹽焗手撕雞腸粉(38元)
鹽焗手撕雞腸粉

香茅雞翼2隻(16元)
香茅雞翼2隻

凍檸檬茶(套餐加3元)
凍檸檬茶

檸檬茶是偏西式的口味,不是傳統港式檸檬茶。
2022-08-05
清湯牛魔王