2022-12-29
今日同朋友約咗喺長沙灣睇戲,諗住喺附近搵咗間餐廳食住等開場,去到位於元州商場俾我哋見到有間炯記餐室😍👍🏻之前喺另一間食過幾唔錯,所以好快就決定食呢間。我哋叫咗一個鴛鴦手撕雞撈麵,聽講佢哋嘅手撕雞好出名,仲可以配埋牛角包😳但因為我哋真係比較肚餓,所以我哋叫咗個撈麵希望可以食飽啲! 手撕雞調味調得好好,有芝麻香同埋啲雞都好鮮嫩好滑,唔會話擺得好耐變到好乾柴!同埋佢哋嘅撈麵比較特別,係用鵝油煮既撈麵,好香好好食😎👏🏻👏🏻我哋亦都叫咗一碟叉燒🤪🤪 同之前果間一樣份量都幾多,每件叉燒都係厚切,燒得剛剛好!同撈麵一齊食都好夾,我哋另外有叫咗一份椒鹽豆腐,炸物好出色,係剛剛炸起! 咬落去個豆腐仲會辣到個嘴哈哈! 我哋最後仲叫咗兩杯嘢飲,一杯咖啡一杯奶茶!買單兩個人都係$200左右! 真心抵食, 下次試埋佢哋嘅手撕雞牛角包先😏😏