2017-05-18
好耐無打邊爐啦,朋友表示想試下新野,咁係OPENRICE 搵到間一人一鍋嘅餐廳。係上環MTR EXIT A出口行10分鐘就到,放工想同朋友HEA下可以試下呢間餐廳,餐廳無限時,可以同FD傾耐D。門口有個機械人迎賓,好有日本feel送餐會有另一個機械人,不過佢講普通話,好搞野🤣💪🏻我地叫左韓式部隊鍋同日式壽喜燒,簡完個鍋之後要簡返個湯底,為配合返個鍋,咁我地就分別簡返韓式部隊湯同日式壽喜燒湯底。其他鍋底仲有蕃茄、粟米、麻辣、南瓜同清湯等。韓式部隊鍋勁多菜係個底部,岩晒鐘意食菜嘅朋友。上菜後等一陣就湯滾,WAITER 講D牛就算煮好耐都唔會硬,可以放心食左其他配菜先。湯底唔係好辣,鐘意食辣既朋友可以再自行調配岩自己嘅醬。鮮冬菇好入味,吸收湯底個精華,牛肉煮好耐都好嫩。拉麵最後先食,吸晒啲精華,有少少泡菜味,又有啲肉味😆日式壽喜燒岩相對係清淡,材料同部隊鍋差唔多,有菇、牛肉、獅子狗、鳴門卷、丸……等等,材料較為日式。個湯甜甜地。最鐘意個烏冬,彈牙得黎又入味。食完好滿足!另外叫左個青檸梳打及煮道洛神花茶,青檸梳打同出面一樣,而洛神花茶就好好飲,甜度岩岩好,超推薦!
門口有個機械人迎賓,好有日本feel
送餐會有另一個機械人,不過佢講普通話,好搞野🤣💪🏻
拉麵最後先食,吸晒啲精華,有少少泡菜味,又有啲肉味😆