2020-04-25 13678 浏览
放題午市食會比較健康,所以今日中午黎左isquare 7樓呢層專門食牛嘅地方,食燒肉放題!今日我地揀左和牛燒肉放題。不得了首先和牛頭盤已經超級吸精,有齊唔同部位嘅和牛,仲要每塊都好厚切,淨係呢碟,係出面已經可以幾百蚊!輕易回本啊。跟住我地點左蝦、帶子、螺,大大隻,比我地想像中新鮮而且肉質鮮嫩~我地encore左幾次。蔬菜類方面我地點左幾種菇同埋矮瓜,仲有超袖珍紫薯。個紫薯好好食,好甜,我都係第一次食,都幾特別。矮瓜係連埋菠蘿一齊上,個菠蘿新鮮大塊,不過好酸。飲品方面飲品有酒精同無酒精,無酒精都同普通放題差唔多,酒精有清酒梅酒啤酒紅酒,差唔多一半酒精飲品,好多選擇,岩晒中意飲酒的人。甜品方面甜品有好多選擇,有hagen danz雪糕,豆腐花,仲有其他慕絲同鯛魚燒。呢度裝修好高級嘅感覺,而且有大量卡位,都幾闊落,坐得好舒服。服務員又親切,會同你講解。呢度一坐低每台都會有張qr code,掃描落order。

今日我地揀左和牛燒肉放題
輕易回本啊。

蔬菜類方面

飲品方面

甜品方面

2020-04-24
午餐
2020-04-24 423 浏览
話說見佢有放題就想來試下七點拎飛九點半先有得坐咁我冇定位都算啦訂左位個d都係咁等,唔知訂位意義係邊個經理話有人食左三個鐘唔走佢都冇辦法又咩都話唔知一味叫人等訂位同排飛條隊又一齊拎左飛既只好望天打掛希望有人走如果唔係都唔洗食大家真係好有耐性或者好飽先好黎因為等得黎你應該肚餓
話說見佢有放題就想來試下
七點拎飛九點半先有得坐
咁我冇定位都算啦
訂左位個d都係咁等,唔知訂位意義係邊
個經理話有人食左三個鐘唔走佢都冇辦法
又咩都話唔知一味叫人等
訂位同排飛條隊又一齊
拎左飛既只好望天打掛希望有人走
如果唔係都唔洗食
大家真係好有耐性或者好飽先好黎
因為等得黎你應該肚餓
2020-04-23 462 浏览
今次喺社交平台見到呢個食和牛嘅廣告,見到好似幾抵所以去試吓,打電話去訂枱,訂咗最早5:30 ,我哋訂咗個$288放題,佢問我會唔會7:30前交枱會有九折,咁當然冇問題啦😁一坐低自動嚟咗一碟和牛拼盤,都尚算OK,落單係用QR code電話落單,因為我食$288和牛放題,所以冇刺身點😅食物種類我覺得唔算太多,不過我都係主要食牛肉,冇乜所謂啦😏大致上上菜都算快,食物中規中矩,埋單兩個人$520有找,呢個價錢我覺得絕對可以一試👍🏻
和牛拼盤
2020-04-16
庆祝纪念
生日
和牛拼盤
欲罷不能已第三次去食高質價格便宜燒肉放題,我們星期六,3人食5:30 $288全包,我最愛食這店嘅:牛舌超冧和牛牛腹泡菜但亦有不足之處,例如:沒有紙包飲品,雪糕味道不夠多,但我食過暫時為止我都覺得牛臧比較抵食高質,短期內會再去。
和牛
牛腹
泡菜
2020-03-28
  • 和牛
  • 日式牛肉鍋
  • 燒肉拼盤
2020-04-21 9674 浏览
知道近日呢間食和牛燒肉既放題店做梗優惠,小牛魔終於忍唔住要出動啦由1200-1500無限時段任食任飲(不包括酒精飲品)就成人每位288蚊!!雖然以午市放題黎睇,價格唔算平,但我同朋友食完之後都覺得物超所值!!!呢度係以掃QR code 用手機落單,但一坐底之後已經會有一盤和牛拼盤俾我食燒住食住慢慢追加第一盤和牛固之然雪花勻稱,肉嫩脂香難得既係,其後追加既和牛都同樣高質,同第一盤既質素無異靚肉只係需要用鹽巴調味,就足以令小牛魔吃過不停之後我地亦有點上其他食物試試質素如何不論係其他肉類定海鮮既質素都唔錯,東風螺係我另一私心推薦!!!驚喜位係呢度既炸物同天婦羅都好出色,完全唔似放題質素南瓜、大蝦、一口芝士同墨魚咀都係必試之選甜品除左有普通既奶凍、迷你蛋糕之外,仲有可以拎返埋位燒到外脆内軟既雕魚燒H牌同M牌既雪糕都係任食架,真係食左兩杯都已經回本!!!!

第一盤和牛固之然雪花勻稱,肉嫩脂香

難得既係,其後追加既和牛都同樣高質,同第一盤既質素無異

靚肉只係需要用鹽巴調味,就足以令小牛魔吃過不停

之後我地亦有點上其他食物試試質素如何

驚喜位係呢度既炸物同天婦羅都好出色,完全唔似放題質素

南瓜、大蝦、一口芝士同墨魚咀都係必試之選

H牌同M牌既雪糕都係任食架,真係食左兩杯都已經回本!!!!
午餐
2020-04-19 517 浏览
好耐無出過尖沙咀,行咗陣街之後就去搵晚餐,老公好想食燒肉,所以就嚟燒肉牛藏食返個靚晚餐先。一坐低就送上一碟靚和牛,d肉就算燒到over咗都唔會老,而且雪花好靚。但係無介紹d肉嘅種類,所以我都分唔清邊款肉最好食添另外每人加108就可以無限食刺身,象拔蚌刺身好鮮味,而且三文魚好肥美,連頭甜蝦好大隻,肉質爽甜,仲可以食到蝦頭d膏蔬菜類我就推介牛油金菇,好香牛油味老公加多60蚊,可以任飲酒精飲品商場做緊推廣,食埋300蚊,拎張電子收據,就可以換到電影卷

蔬菜類我就推介牛油金菇,好香牛油味

老公加多60蚊,可以任飲酒精飲品

商場做緊推廣,食埋300蚊,拎張電子收據,就可以換到電影卷

2020-04-15 10380 浏览
上次在一次偶然機會下到訪了一間位於佐敦的日式燒肉放題餐廳,後來聽朋友介紹指坊間其實有不少更加高質素的選擇,而其中之一就是燒肉牛蔵。店內座位及餐桌空間充足,寬敞舒適。點菜可以用手機掃描QR code下單,不過每位$288的特價套餐並不包括任食刺身。除此之外,飲品均可以到自助區自取,更可以加錢任飲清酒、梅酒、Asahi生啤及紅白酒。入座後隨即便會送上一份牛肉拼盤,省卻等候時間,當中包括澳洲和牛西冷、肉眼、胸腹、牛筋肉、美國穀飼牛及牛舌。和牛脂肪分布平均,當中又以牛胸腹最為軟嫩,油香四溢,以任食質素而言勝任有餘,甚至媲美不少單點燒肉餐廳。另外更有天婦羅、炸物和主食等,當中個人最喜愛巨型墨魚嘴。後來追加的肉類亦沒有濫竽充數,保持質素而且數量充足,另外亦點了菠蘿、紫薯仔、秋葵等一解油膩。最後甜品方面更有備受大眾喜愛的Movenpick及Haagen-Dazs雪糕,亦有多款迷你甜品及韓國雪糕雪條。
店內座位及餐桌空間充足,寬敞舒適。
另外更有天婦羅、炸物和主食等,當中個人最喜愛巨型墨魚嘴。
2020-04-12 719 浏览
的確係好好食,啲牛好靚,午市食會抵啲,甜品選擇唔多,味道都一般,不過呢到主打食牛,牛好食就得,刺身都唔錯。睇過openrice 食評有人都話呢到服務差,不過我哋去個日無遇到服務差既人,主因應該係呢到無生意,星期四既中午黎得我地一枱客。
2020-04-10 566 浏览
抗疫外食要食好啲!雖然係放題任食,食材新鮮高質,唔會將貨就價。今日試咗👉刺身~有甜蝦、三文魚、海膽、螺。海鮮~有生蠔、帶子、大蝦、紅鯛魚。燒肉~有薄切上等牛舌、美國穀飼牛、和牛牛筋肉、西冷、五花肉、雞翼、豬肉腸⋯⋯。自助區有各式飲品:人氣韓國汽水、各式熱茶、啤酒、還有紅酒、清酒、梅酒供應甜品:Haagen-Dazs 雪糕、韓國人氣雪條、鯛魚燒(需自行燒至脆卜卜)、椰汁西米布甸、三重朱古力蛋糕、藍莓芝士蛋糕⋯⋯。午餐優惠$288至5月底✌️
抗疫外食要食好啲!
雖然係放題任食,食材新鮮高質,唔會將貨就價。今日試咗👉
刺身~有甜蝦、三文魚、海膽、螺。
海鮮~有生蠔、帶子、大蝦、紅鯛魚。

午餐優惠$288至5月底✌️

2020-04-10 744 浏览
牛藏推出左288午市放題,好值得試吓!呢一個餐包咗頭盤刺身,燒海鮮及燒牛。頭盤唔使主動落單,佢就會自自然然送去你枱面。所有食物質素都好高,但無估到居然會有咁大板既海膽,其他刺身都好鮮味,冇估到食牛肉放題都會有呢一個質素。海鮮包括左4 隻蝦、兩隻蠔、兩隻扇貝,一條魚,都好新鮮!牛就有和牛牛筋肉、牛舌、牛胸腹以及美國穀治牛。講牛有牛味好老土,但係其實呢個就係質素嘅保證!特別係牛脷,我鍾意燒到脆卜卜,食落好有質感但唔會嚡。除咗佢嘅預設頭盤,你仲可以用手機app自助落單,唔需要每一次都搵侍應同你落單,快捷方便,又冇咁容易出錯!自己落單都有好多唔同類型嘅牛肉、豬肉可以選擇!我試咗西冷、肉眼、牛空腹、牛肉粒、五花腩、厚切穀飼豬等等。自助落單嘅食物質素都唔會比預設頭盤嘅差,有99分!因為我比較鍾意冧身嘅肉,所以牛脷以及肉眼比較適合我!喜歡有咬口嘅朋友就可能會鍾意牛空腹以及西冷牛味比較重但需要咬多兩下喇。豬肉都好有驚喜,豬肉唔腥,咬落仲有油脂,香味十足。另外仲有好大範圍係自助飲料,估唔到午市呢個價錢都居然有 Asahi 啤酒,清酒、梅酒、特色嘅茶同埋汽水。我就飲左Asahi 啤酒同梅酒,啤酒夠凍,泡沫
牛藏推出左288午市放題,好值得試吓!

海鮮包括左4 隻蝦、兩隻蠔、兩隻扇貝,一條魚,都好新鮮!

特別係牛脷,我鍾意燒到脆卜卜,食落好有質感但唔會嚡。

豬肉都好有驚喜,豬肉唔腥,咬落仲有油脂,香味十足。

我就飲左Asahi 啤酒同梅酒,啤酒夠凍,泡沫較多,冇得輸;梅酒偏甜,但都好飲。
最驚喜嘅係佢居然有Häagen-Dazs杯裝雪糕,韓國蜜瓜雪條,仲有兩個雪櫃放甜品。Häagen-Dazs雪糕仲有三款味,我食咗朱古力味,本身好想食多條蜜瓜雪條,但係燒肉太好味食得太飽,放棄左!

真心講,呢一個餐真係好抵食有好高質素,呢個抗疫餐好似話暫時做到五月底,有機會都要食多次呀!
2020-04-07 612 浏览
今日book左位試下依間既燒肉放題,因為之前有朋友試過walk in係冇位既,所以大家有興趣黎試就記得book位啦!可以由5:30食到10:00,時間真係好夠😂全低左會先上一盤牛肉比大家先,之後會由個QR code比大家用電話落單。第一盤牛舌好好味,胸腹同牛筋肉都唔錯,其餘就好一般啦!第二盤肉肉就比較多筋,爛咬d,中間既係唔係粒形既牛柳粒😂都係一般啦😂😂沙律好新鮮,泡菜味道都唔錯!炸物都係一般放題質數。整體黎講,每人三百幾蚊好抵食,我地加左$68任飲酒精飲品,有生啤,紅白酒,梅酒,清酒!上菜速度都好快,可以一試!

第一盤牛舌好好味,胸腹同牛筋肉都唔錯,其餘就好一般啦!

沙律好新鮮,泡菜味道都唔錯!炸物都係一般放題質數。

2020-04-01
2020-03-26 736 浏览
這兩年內也光顧過好幾次, 尤其在一些特別日子例如訪港親友聚會, 生日等, 每次都大🈵️足🥳不只在食物質素及質量, 就是連飲品也選擇豐富喜歡酒精🍺🍷🥂🍶飲品的我們每次都開懷大喝🤪🤪現在🈶️promotion$288, 雖然有些東西不包括例如魚生, 海鮮及酒精( 可以加錢)但我們吃的重點係🐂🐂而且還有其它任叫食物例如天婦羅🍤🍤沙律🥗🥗等等...非常之夠食!! 因為我們是即興沒有訂座, 要在2小時內交枱😅😅對於我們來說都夠時間.....是一個很好的短敍啦😃😃$288是一個超值的價錢呢👍🏻提提有儲分朋友,應該都在四月三十日到期😱
2020-03-04 9061 浏览
今日收工時 同事突然話好想食和牛但又怕打邊爐🙅🏻‍♀所以就睇下有咩和牛燒肉好食💕見到呢間位置方便 價錢又唔貴而且又有刺身,天婦羅等食物可以揀😋所以就決定一試💪🏻餐廳有個自助飲品同甜品區💁🏻‍♀都算幾多款式可選擇👏🏻重要係連清酒,梅酒等酒類都可以免費飲另外雪糕都唔係用啲普通嘅貨色😍而係有Häagen-Dazs同MÖVENPICK仲有啲唔同款式嘅雪糕揀🍦餐廳一開始會先上咗 #刺身拼盤海膽肥美鮮甜 一啲都唔腥♥三文魚亦夠光澤 脂肪分佈均勻同時又有甜蝦,油甘魚,八爪魚,榮螺片...而帶子是可以之後再點選的🥰和牛拼盤(肉眼,西冷,胸腹,牛筋肉,美國穀飼牛,牛舌)顏色鮮艷而且肉味及脂香豐厚所以個人覺得唔需要醬汁及調味味道都已經夠鮮嫩多汁🤩牛舌:估吾到咁正~值得推介👍🏻平時出邊食嘅通常都偏有口感🤔但反而呢到既就爽口而且牛味濃郁海鮮拼盤:蝦,帆立貝,生蠔,喜之次蝦很大隻 口感爽口彈牙👀帆立貝肉厚鮮美 上面還加了牛油點綴另外少有餐廳會提供原條既喜之次🙆🏻‍♀天婦羅:全部都真係新鮮即炸🍤上枱時係非常熱辣辣 而且會燙口而且外皮亦非常鬆脆 值得一試✅
今日收工時 同事突然話好想食和牛
但又怕打邊爐🙅🏻‍♀
所以就睇下有咩和牛燒肉好食💕
見到呢間位置方便 價錢又唔貴
而且又有刺身,天婦羅等食物可以揀😋
所以就決定一試💪🏻
餐廳有個自助飲品同甜品區💁🏻‍♀
都算幾多款式可選擇👏🏻
重要係連清酒,梅酒等酒類都可以免費飲
另外雪糕都唔係用啲普通嘅貨色😍
而係有Häagen-Dazs同MÖVENPICK
仲有啲唔同款式嘅雪糕揀🍦
餐廳一開始會先上咗 #刺身拼盤
海膽肥美鮮甜 一啲都唔腥♥
三文魚亦夠光澤 脂肪分佈均勻
同時又有甜蝦,油甘魚,八爪魚,榮螺片...
而帶子是可以之後再點選的🥰
和牛拼盤(肉眼,西冷,胸腹,牛筋肉,美國穀飼牛,牛舌)
顏色鮮艷而且肉味及脂香豐厚
所以個人覺得唔需要醬汁及調味
味道都已經夠鮮嫩多汁🤩
牛舌:
估吾到咁正~值得推介👍🏻
平時出邊食嘅通常都偏有口感🤔
但反而呢到既就爽口而且牛味濃郁

海鮮拼盤:蝦,帆立貝,生蠔,喜之次
蝦很大隻 口感爽口彈牙👀
帆立貝肉厚鮮美 上面還加了牛油點綴
另外少有餐廳會提供原條既喜之次🙆🏻‍♀
天婦羅:
全部都真係新鮮即炸🍤
上枱時係非常熱辣辣 而且會燙口
而且外皮亦非常鬆脆 值得一試✅
2020-03-04 677 浏览
今日我哋去咗iSquare嘅牛藏食燒肉放題作為晚餐,呢一間燒肉店面積很大,而且有卡座,特別適合聚會,甚至兩個人去食呢一間燒肉店其中一大賣點係提供多款酒類飲品,當中我個人認為梅酒最出色,因為怕酒味的我飲呢個梅酒覺得好舒服,而且可以解除牛肉的油膩另外餐廳更提供紅酒白酒不同的燒酒,啱晒好酒一族一坐低,職員就為我地送上乾冰仙氣刺身拼盤,刺身有三文魚、油金魚、鮑魚刺身、海蝦同埋海膽海膽更夾紫菜令海膽嘅鮮味更加出,而且刺身都非常新鮮, 十分鮮甜,而且都係厚切然後重點主角出場就係燒肉拼盤,呢度嘅燒肉拼盤和牛肉眼、和牛胸腹、薄燒厚切牛舌、和牛西冷、和牛牛筋肉同埋美國穀飼牛呢度嘅燒肉全部都係和肉級數,所以肉質特別嫩滑,而且富有重牛肉嘅味道,曾經我覺得放題唔會有好質素嘅牛肉,但呢度絕對令我改觀另外仲有海鮮拼盤,真係非常抵食另外呢度除咗燒肉之外,仲有蕃茄沙律,蔬菜類可以燒烤最後記得食埋甜品雪糕先至走,因為呢度嘅雪糕全部都係日本牌子,更特別嘅係有鯛魚燒

另外餐廳更提供紅酒白酒不同的燒酒,啱晒好酒一族

另外仲有海鮮拼盤,真係非常抵食

另外呢度除咗燒肉之外,仲有蕃茄沙律,蔬菜類可以燒烤

2020-03-01 3455 浏览
這幾天放假留在家中,朋友推介ISquare 燒肉牛蔵午市放題,約同朋友正好係尖沙咀番工去吃好西!店員帶領到卡位坐下,座位寬敞,設置自助飲料區及甜品區。喜愛嚐酒有各式各樣的清酒,梅酒,紅酒,啤酒,紅白餐酒!熱飲有煎茶、玄米茶。雪櫃又盛滿不同牌子的罐装汽水。另一雪櫃有我至愛的 Movenpick 、haagen dazs雪糕及精美糕點。服務員先送來一份和牛頭盤、海鮮頭盤、刺身頭盤,體貼地為我們開火爐。橙黃色海膽味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶,配埋紫菜一齊食卜卜脆,海膽有種獨一無二的鮮味,吃一口念念不忘,食過翻尋味。八爪魚片含豐富膠原蛋白,肉質具彈性。三文魚、油甘魚、帶子、赤身都十分鮮甜!油甘魚油花均勻的散佈於每絲刺身當中,入口即能融化在舌尖上。一盤和牛仔細標籤牛的部位名稱,有和牛肉眼,和牛胸腹,西冷,薄切上等牛舌,牛筋肉,美國穀飼牛。喜愛牛肉者垂涎欲滴。日本和牛是牛中極品。優質和牛肉身呈現嫩紅色,肉眼是靠近胸部的助肌,肉質嫩度僅次於牛柳之下。撒少許岩鹽,吃起來較不乾澀,有韌性,嚼勁較佳。美國穀飼牛,肉質柔嫩,油花分布適中。薄切牛舌吃起來口感韌性比較強,肉汁也較少。還有很大隻半殼蠔、爽甜大蝦、一夜干不需要調味,簡單的品嚐新鮮肥美的原汁原味。兩顆榴連天婦羅有驚喜,即點即整,入口熱辣辣脆漿內的榴連飄香😋。最後雪糕甜品就選了朱古力及雜梅雪糕,入口即熔,很完美的一頓和牛,海鮮午市放題。回味無窮,想一嘗再嘗。十分推薦朋友來食!👍👍

+++++++++++++++