2023-06-20
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍 爆丼屋 (山東街) Big Bang Don (Shan Tung Street)地址: 旺角山東街57號地下營業時間:星期一至五 12:00-16:00,17:30-23:00,星期六日及公眾假期 12:00-17:00, 17:30-23:00🤣最近唔知係唔係天氣問題影響, 搞到心情都悶悶的 好少約身邊既朋友見面, 今日咁岩完左公司活動經開旺角 就即興同個Frd去食日本丼飯🥳🔸 四重火山盛丼 $298😋呢個招牌丼有四款材料, 分別有拖羅蓉, 松葉蟹肉, 三文魚子同海膽👍🏼樣樣都係我最鍾意既野食, 而且三文魚子份量都好足 粒粒都好飽滿~ 海膽唔會腥 好鮮甜, 拖羅蓉亦都比得好大方, 堆積成一座小山咁, 上面仲有一舊細細地既玉子, 但份量黎講就偏少左啲,女仔夠食, 大仔D嘅男仔就可能未必夠喇~ 如果可以多返少少就好😝推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋😋🔸六重相撲爆盛丼 $248心思思想試多D唔同野既朋友呢.. 呢個就比較適合喇~ 🤩 佢比頭先嗰個招牌就多左兩種食材喇😋分別有 黑魚子, 蟹肉, 海膽, 牛油果, 三文魚子同左口魚裙邊🤣我超
地址: 旺角山東街57號地下
🔸 四重火山盛丼 $298
推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋😋
🔸六重相撲爆盛丼 $248
心思思想試多D唔同野既朋友呢.. 呢個就比較適合喇~ 🤩 佢比頭先嗰個招牌就多左兩種食材喇😋分別有 黑魚子, 蟹肉, 海膽, 牛油果, 三文魚子同左口魚裙邊🤣我超級鍾意左口魚嘅油脂感, 呢款白身魚我真係食幾多都唔厭啊🤣🤣🤣牛油果食落質感又好似三文魚, 幾正~ 原本以為黑魚子會比較重味, 但係點知又唔會點樣遮蓋曬其他魚既鮮味, 相反會同其他食材相得益彰👍🏼想多元化試多幾樣唔同既 就揀呢個啦!!!
推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️
食物質素😋😋😋😋😋
_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._
整體 :
服務態度:👍🏼👍🏼👍🏼
環境分數 ⭐⭐⭐⭐️
CP值 🤍🤍🤍
#爆丼屋 #快閃日本 #極足料 #極滿足 #人氣丼飯 #海鮮祭 #真係爆丼 #魚生飯 #生啤 #香港餐廳推介 #旺角 #精選