2024-04-06
2024年3月18日 星期一今晚放工之後等埋老婆係銅鑼灣打邊爐,選擇咗呢間餐廳,因為見網上評價唔錯,好多人都話性價比幾高到達餐廳嘅時候,好彩暫時未算太多人,所以一去到就可以入座,餐廳分咗三款唔同價錢嘅放題套餐,最平大人$218就有得食,如果係特價時段仲可以平至$198添,最後我哋選擇咗C餐最貴嗰款,因為除咗可以任食澳洲和牛同雪花牛小排之外,餐廳仲做緊九周年期間限定,可以任食拖羅壽司、原隻鮑魚同滋補花膠添!!等待食物期間就行咗出去調味區,有好多唔同嘅配料可以作為醬汁,除咗一般火鍋店見到嘅炸蒜、芫荽同芝麻醬之外,仲有泰式生蝦醬同柚子醋可以選擇食物配料除咗可以用QR code落單之外,仲可以出去凍櫃度拎,有唔同嘅蔬菜、生根同韓式年糕等等,全部都好新鮮,而且夠晒衛生大約5分鐘後食物就開始陸續送到,首先有原隻鮑魚同原隻帆立貝,睇落去都幾大隻,而且好新鮮,鮑魚同帆立貝仲已經清洗乾淨,完全冇內臟,可以放心淥熟之後即刻食,淥熟食落去一啲都唔韌,鮑魚同帆立貝都好有咬口,同埋充滿鮮味,一啲都食唔到腥味,我哋食完之後即刻再encore跟住到期待已久嘅牛肉,分別有澳洲手切牛肉同雪花牛小排,兩款牛肉嘅脂肪分布都
跟住到期待已久嘅牛肉,分別有澳洲手切牛肉同雪花牛小排,兩款牛肉嘅脂肪分布都好平均,完全見到牛肉上面嘅紋路,唔需要淥太耐已經熟晒,手切牛肉比較有口感,牛味都比較濃郁,至於雪花牛小排就入口即溶,油脂比較多
仲有澳洲M5和牛添,餐廳喺上面仲溫馨提示牛肉大概淥幾耐係最好食嘅,呢一款牛肉同之前嗰兩款食落去口感完全唔同,真係好似食緊日本和牛咁,勁多牛既油份,食落去幸福感即時湧出黎
小食方面餐廳都提供唔少,我哋分別點左章魚小丸子、吉列蝦、芝麻雞翼等等,大部分都炸得好香脆,其中芝麻雞翼特別出色,外皮脆卜卜而裡面既雞肉仍然保持幼嫩,一個人食連食三隻都無問題
最後估唔到甜品都有咁多選擇,連芭菲同仙草芋圓都有,份量唔算太大,一個人食岩岩好,又唔怕浪費,芭菲有好多配料,抹茶雪糕勁大舊又有濃郁抹茶味,而下面既忌廉都唔會太甜,仲有脆片加添口感,食埋真係勁飽!!