天氣轉涼最適合火鍋,原來「牛之鍋」最近推出了鰻魚鍋放題餐,當然要試一下。𓌉◯𓇋風味烤鰻火鍋放題+B套餐 ($316/位)鰻魚可選麻辣味或醬香味,我們不吃辣所以選了醬香味。鰻魚外脆內軟,醬香帶出鰻魚特有的鮮味,吃完還可以加湯變成火鍋,一鍋二吃。吃完鰻魚鍋還有傳統的火鍋放題,一人一鍋可以各自選擇喜歡的湯底,任食單品超過150款,包括和牛、刺身、海鮮、壽司、炸物、燒物、甜品及多款火鍋配料,包保吃到飽。另外自助區還無限提供蔬菜、飮品及醬料,種類繁多。🥩肉類B餐肉類有美國極上牛肉、澳洲牛肩胛肉眼、美國肥牛肉、草飼牛舌、澳洲羊肩肉、特選豚肉及五香雞件,個人最喜歡牛肩胛肉眼,肉質鮮嫩而且牛味濃郁。🍣刺身刺身有甜蝦、帆立貝、三文魚、八爪魚、赤貝、北寄貝、希靈魚等。🦐海鮮最推薦原隻鮑魚,連殼新鮮又爽口;另外韓國生蠔味道濃郁;生猛海蝦肉質又彈牙;還有滋補養顏的花膠也任點任吃。🍤炸物重點推介紫心香芋丸、章魚燒和雞皮餃子。🧁自家製甜品甜品有多達10多款選擇,個人最推薦宇治抹茶芭菲,雪糕不會太甜,配料豐富。另外亦十分推介焦糖燉蛋及牛奶燉蛋白,即使多飽也忍不住encore。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡

𓌉◯𓇋風味烤鰻火鍋放題+B套餐 ($316/位)

🥩肉類

🍣刺身

🦐海鮮

🍤炸物
重點推介紫心香芋丸、章魚燒和雞皮餃子。

🧁自家製甜品

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿牛之鍋
𖤣𖤥銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓A號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#牛之鍋 #銅鑼灣美食 #causewaybay #荃灣美食 #tsuenwan #放題 #任食 #火鍋 #打邊爐 #日本菜 #香港放題 #香港任食 #香港火鍋 #香港打邊爐 #香港旅游攻略 #食在香港 #香港探店 #香港生活 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoodblog
2023-12-18 58 浏览
銅鑼灣牛之鍋一直都是我必去的火鍋店,他們的食材種類多又新鮮。想食好啲所以我們選擇了C套餐 原來依家有一個新湯底: 鰻魚鍋底,可選麻辣風味或醬香風味,先食鰻魚,之後再放湯打邊爐,鰻魚肥美肉厚,後悔只吃了一ROUND!!店員說,原來餐廳正慶祝九周年,選B/C套餐會再包括中鮑魚拖羅壽司和花膠任食 嘩拖羅真的很肥美! 接下來我地個皮蛋芫茜湯的湯底清新爽口,皮蛋的獨特風味和芫茜的清香完美融合,為火鍋增添了一抹清新的口感。花膠豆香魚湯則濃郁鮮美,花膠的膠質豐富C套餐肉類選擇最多,包括澳洲M5和牛、手切牛等高級選項。牛小排則肥瘦相間,口感極佳。刺身拼盤:有新鮮厚切的三文魚/油甘魚/帶子/八爪等等之後海鮮方面也不遜色,有大蝦/花膠/鮑魚/青口、大蜆等等還有其他多種燒物小食供選擇,我個人推薦燒菠羅當然,飲品種類也很多,可以選擇自己喜歡的。最後一定要留些空間給甜品,因為他們的甜品選擇很多樣,他們的抹茶芭菲杯是必叫吧~~~

嘩拖羅真的很肥美!

花膠豆香魚湯則濃郁鮮美,花膠的膠質豐富

刺身拼盤:有新鮮厚切的三文魚/油甘魚/帶子/八爪等等

之後海鮮方面也不遜色,有大蝦/花膠/鮑魚/青口、大蜆等等

還有其他多種燒物小食供選擇,我個人推薦燒菠羅

當然,飲品種類也很多,可以選擇自己喜歡的。

雞煲 + 火鍋放題大家應該吃過不少,最近吃了一間頗特別的。牛之鍋推出風味烤鰻火鍋放題,而且有兩種口味可供選擇。放題價錢由 HKD 256 起,有三款套餐可供選擇。當中的美食包括了刺身、壽司、海鮮、炸物、燒物和甜品等,亦都有自助飲品吧。會有酒精類飲品,或是紙包、罐裝飲品。另外亦有咖啡機。我們選的是 烤鰻 + B套餐 (HKD 316/位)。烤鰻有兩種口味,能吃辣的可以選麻辣,不然就選醬香囉。上桌已聞到很香濃的味道,整體非常惹味。 無骨鰻魚入口帶點脆身,肉質軟嫩。醬料味道很入味,連蓮藕都能吃到那種醬香。另外讚好及分享牛之鍋 社交平台貼文2位送半隻麵包蟹,有很多蟹膏耶。刺身會有三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦等,選擇幾多亦都很新鮮。還有多款壽司、炸物等。那個紫心香芋丸很好吃,推薦!之後選擇加湯落烤鰻個鍋開始吃火鍋,或是另外點一個湯底也可以。蔬菜、麵食、菇類在自助區。醬香湯底加公仔麵吃超邪惡。本身已經好夠味,不用額外再沾醬料。但想吃再濃點也有自助區能拿醬料。火鍋配料同樣都有幾多選擇,像鴨血、蠔、花膠、鵝腸之類也有。響鈴、魚皮、丸類這些是吃火鍋必點的吧。喜歡吃雞肉的可以點那個五香雞件,肉質滑嫩之外,醃
雞煲 + 火鍋放題大家應該吃過不少,最近吃了一間頗特別的。
牛之鍋推出風味烤鰻火鍋放題,而且有兩種口味可供選擇。
放題價錢由 HKD 256 起,有三款套餐可供選擇。
當中的美食包括了刺身壽司、海鮮、炸物、燒物和甜品等,

我們選的是 烤鰻 + B套餐 (HKD 316/位)
烤鰻有兩種口味,能吃辣的可以選麻辣,不然就選醬香囉。
醬料味道很入味,連蓮藕都能吃到那種醬香。

刺身會有三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦等,選擇幾多亦都很新鮮。
還有多款壽司、炸物等。那個紫心香芋丸很好吃,推薦!

蔬菜、麵食、菇類在自助區。醬香湯底加公仔麵吃超邪惡。

火鍋配料同樣都有幾多選擇,像鴨血、蠔、花膠、鵝腸之類也有。
響鈴、魚皮、丸類這些是吃火鍋必點的吧。
喜歡吃雞肉的可以點那個五香雞件,肉質滑嫩之外,醃得亦很惹味。

肉類同樣有點花多眼亂。推薦澳洲羊肩肉,有微微的羶味、肉質嫩滑。
喜歡吃牛肉味濃厚的可以點美國極上牛肉,薄切牛舌亦好彈牙。

平時火鍋放題都專注在火鍋上,但來到這間絕對要留番個甜品胃。
因為牛之鍋的甜品選擇比起其他放題店更多。
而且是自家製的細細份,可以多嚐幾款,不是那種包裝好的雪糕雪條。
吃了法式焦糖燉蛋、仙草、雪糕窩夫、抹茶芭菲,都很高質。
2023-12-13
成個禮拜都冇出街食飯,今日難得收早啲,點都要出嚟放縱一下,放題就是不二之選,呢間嘢之前幫襯過,三個字平靚正,而家仲新出咗個鰻魚鍋,都係$316 ,就試哩個。鰻魚鍋香噴噴,首先鰻魚應該是煎炸過,然後再配上惹味嘅醬汁,鰻魚質地是厚身的,不會薄切切,旁邊還有半隻麵包蟹,索汁一齊食好好味。雖然侍應話可以添食鰻魚,但係我哋想試吓其他火鍋配料,這裏的火鍋配料真的很齊全,肉類海鮮蔬菜樣樣有,仲有啤酒任飲!雖然價錢不是貴,但是必要試這裏的極上牛肉,十分嫩滑而且帶有牛味,絕對不是街市肥牛便宜貨。而且這裏的上菜速度是非常之快,我們用QR code落單,唔夠3分鐘就已經送上嚟,亦唔會因為你瘋狂order極上牛肉而拖埋你的進度,總之就係真真正正任你食到飽。其實我們知道這裏的甜品亦有很多選擇,所以特登留定肚去食,但是他的選擇實在太多了,我們只試了焦糖布甸,綠茶巴菲和窩夫,布甸和窩夫簡直是喜出望外,沒想到甜品放題的質素可以咁好,建議將焦糖布甸放入窩夫入邊的格格一齊食,非常之滋味。由於太好味了,我們忍不住要叫第二次,所以其他甜品就沒有試,如無意外搵日應該要再返嚟食!

今次同朋友嚟到荃灣悅來坊,俾我見到一間平靚正性價比超高嘅火鍋店😍鍾意食鰻魚嘅朋友,千祈唔好錯過佢哋嘅風味烤鰻魚,鰻魚外皮脆卜卜,鰻魚肉香甜鮮嫩,二人份量剛剛好,佢哋嘅麻辣湯底好正宗,令人胃口大開😍牛肉豬肉羊肉雞肉,樣樣都俱全,肉質鮮嫩,食落唔會好似紙皮咁樣👍佢哋連刺身都包埋,刺身都好新鮮,唔會有腥臭味,而且三文魚係厚切,食落啖啖肉,仲可以無限追加,食返夠本👍👍海鮮鮑魚都可以任食,打邊爐食鮑魚真係好彈牙,而且鮑魚吸入麻辣嘅湯汁,鮮香味提升👍鍾意食辣嘅朋友一定要試吓😻除了海鮮刺身,仲有好多熟食,佢哋嘅串燒亦都拍得住出面買嘅,最主要係熱辣辣咁上,唔會凍晒先俾你食,而且款式非常多👍壽司亦都係包羅萬有,燒拖羅壽司,花之戀壽司,黑松露帶子壽司等等都有得食👍👍刺身最緊要新鮮,唔會有雪藏味😍食完打邊爐唔使搵糖水舖,佢哋嘅甜品款式多到嚇親我,亦都有好多榴槤味嘅甜品,甜品嘅份量唔係好多每一款都可以試吓,熱嘅凍嘅都有,非常推介佢哋嘅班戟同薄餅,皮薄餡靚甜甜嘅感覺🥰💋10分我會比8分,佢哋每一項食品嘅款式都10分多,每一項都起碼有五款以上俾你揀,而且嘢食都係熱辣辣,刺身都非常新鮮,店員態度可以接受,同朋友一齊

食完打邊爐唔使搵糖水舖,佢哋嘅甜品款式多到嚇親我,亦都有好多榴槤味嘅甜品甜品嘅份量唔係好多每一款都可以試吓,熱嘅凍嘅都有,非常推介佢哋嘅班戟同薄餅,皮薄餡靚甜甜嘅感覺🥰💋

10分我會比8分,佢哋每一項食品嘅款式都10分多,每一項都起碼有五款以上俾你揀,而且嘢食都係熱辣辣,刺身都非常新鮮,店員態度可以接受,同朋友一齊食個便飯係一個好選擇,而且仲有一人鍋🥰👍
銅鑼灣牛之鍋永遠喺我放題口袋名單,佢地野食種類多又新鮮,今次我們選擇了C set,試皮蛋芫茜湯和花膠豆香魚湯兩種湯底。另外,依家牛之鍋慶祝 9周年,B /C 餐有拖羅壽司/鮑魚同埋花膠任食;另外仲可以試最新既無骨鮮甜鰻魚鍋底(麻辣風味/醬香風味) 我地先試試佢地既醬香鰻魚鍋底,鰻魚肉好肥美又無碎骨,再加埋個醬料好濃郁惹味~~跟住就換湯底啦~ 皮蛋芫茜湯的湯底清新爽口,皮蛋的獨特風味與芫茜的清香完美融合,為火鍋增添了一抹清新。花膠豆香魚湯則濃郁鮮美,花膠的膠質豐富,與豆香魚的鮮甜相得益彰,讓人回味無窮。先黎刺身拼盤,大路食物如三文魚,八爪魚,帶子等等全部都有全部新鮮厚切C set 肉類選擇豐富,包括了澳洲和牛/牛小排/植上牛等高級選項。和牛肉質細膩,脂肪分布均勻,入口即化;牛小排油花均勻口感入口即化海鮮同樣不遜色,鮑魚/青口/大蜆是這次用餐的亮點另外亦有其他多種料理燒物,我推薦燒大蝦!當然仲有各款太類/蔬菜等等飲品都有好多款最後一定要留肚食,因為佢地甜品選擇多樣,從榴槤甘露到芒果布甸,每一款都讓人回味無窮,我最鐘意燒仙草! 如果大家仲有胃口可以試埋佢地既朱古力火鍋架~~

另外,依家牛之鍋慶祝 9周年,B /C 餐

海鮮同樣不遜色,鮑魚/青口/大蜆是這次用餐的亮點

另外亦有其他多種料理燒物,我推薦燒大蝦!

當然仲有各款太類/蔬菜等等

飲品都有好多款

如果大家仲有胃口可以試埋佢地既朱古力火鍋架~~
2023-12-12 34 浏览
跟女兒去銅鑼灣食放題,牛之鍋全新推出風味烤鰻火鍋放題,有超過150款日本料理+火鍋配料+即製甜品,包括:和牛、刺身、海鮮、壽司、炸物、燒物、甜品及多款火鍋配料,仲有汽水啤酒,2小時任飲任食吃。餐廳地方整潔,設有自助區,有火鍋料丸類、蔬菜類、混醬區、麵食等,款式都不少。鰻魚烤魚有麻辣味或醬香味選擇,今次揀咗醬香味,每件鰻魚都沾滿濃濃的醬汁,非常惹味!鰻魚重可以無限添加。食完就加湯打邊爐,九周年期間限定無限添加原隻鮮鮑魚、花膠、拖羅壽司。真係好抵,鮮鮑魚同花膠都好新鮮,拖羅壽司油分適中無筋,入口即溶,魚味濃郁。除咗自助區火鍋料,其餘大部分食物都係QR code落單。牛肉色澤紅潤,不同部位有不同口感,各有特色,比較喜歡澳洲牛肩胛肉眼,肉質非常嫩滑及帶有濃厚的味道。豚肉鮮嫩,海蝦鮮甜彈牙,韓國蠔鮮香甘甜。剌身亦好新鮮,三文魚厚切,油脂甘香。赤貝爽口。帶子、希靈魚、甜蝦、鮑片等鮮味可口。手握壽司都好有水準,即叫即做,特別喜好三文魚壽司,多款做法,尤其係花之戀,中間加左沙律醬和蟹籽,特別惹味又有口感。炸物都係即叫即炸,熱辣辣香脆可口,其中雞皮餃子外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁。雞皮油香十足,餡料亦都好

除咗自助區火鍋料,其餘大部分食物都係QR code落單。

豚肉鮮嫩,海蝦鮮甜彈牙,韓國蠔鮮香甘甜。

炸物都係即叫即炸,熱辣辣香脆可口,其中雞皮餃子外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁。雞皮油香十足,餡料亦都好飽滿。

最後就係甜品,種類都好多,比較喜歡焦糖燉蛋、牛乳燉蛋白、芒果布甸和軟雪糕,味道甜美又香滑。
2023-12-11 35 浏览
牛之鍋 (銅鑼灣).港島區想食放題嘅話,呢個係個好選擇呢到最令人驚喜嘅係甜品🍧今次我黎食係比佢嘅鰻魚鍋所吸引! !.▪️醬香鰻魚鍋▪️.一鍋有十舊左右,兩個人而言已經好夠食食得太多會膩 食落又香又黏口,仲有啲配料洋蔥🧅.食完鰻魚仲有任食火鍋,刺身,炸物,肉類以及甜品呢到嘅蔬菜都係出面自己夾,而另外某部份嘅火鍋配料就qr code落單再點選特別推介呢到嘅炸物同甜品部分,甜品選擇好多我食左勁多榴連配料🩶 有榴連杯,pancake同炸彈等.牛之鍋 (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓A號舖
牛之鍋 (銅鑼灣)

港島區想食放題嘅話,呢個係個好選擇
呢到最令人驚喜嘅係甜品🍧

今次我黎食係比佢嘅鰻魚鍋所吸引! !
▪️醬香鰻魚鍋▪️
一鍋有十舊左右,兩個人而言已經好夠食
食得太多會膩 食落又香又黏口,仲有啲配料洋蔥🧅

食完鰻魚仲有任食火鍋刺身,炸物,肉類以及甜品

特別推介呢到嘅炸物同甜品部分,甜品選擇好多
我食左勁多榴連配料🩶 有榴連杯,pancake同炸彈等
牛之鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓2樓A號舖
2023-12-08 44 浏览
以任食饅魚作主打的火鍋相當有創意及噱頭,吸引到作為饅迷的我的青睞。饅魚鍋有分兩款風味,麻辣鮮香的麻辣味同秘製醬汁的醬香風味。饅魚同酱汁完全完美融合,沒有喧賓奪主,最重要係可以無限添加!湯底滿溢着饅魚香味,食完饅魚鍋可以直落任飲任食放題。鋪名講明牛,唔食牛實在講唔過去。我地揀左B餐,四款不同部分牛各有特色,草飼牛舌肉質柔嫩,清脆軟Q的特殊口感,美國肥肉質鮮嫩而不油膩,極上牛肉質鮮嫩,多肉汁而且肉味濃 ,肩胛肉眼比較有咬口!炸物刺身壽司選材新鮮,鮮味滋味共冶一爐,而最後不得不提係自家製甜品,款式多樣,外脆內軟的雪糕窩夫、賣相精緻的珍珠伯爵茶奶凍、D24榴槤班戟和芒果糯米飯等,總有一款啱你口味!
牛之鍋🍲最近新出咗風味🔥烤鰻火鍋放題,而且仲有麻辣🌶️同埋醬香兩種口味,作為🐟鰻魚控嘅我就梗係要來🤩試吓!係度可以✌️兩小時任食超過150款嘢食😍,包括刺身、壽司🍣、日本料理、各式火鍋🍲配料、海鮮、炸物、🔥燒物、即製甜品等,而且仲有汽水🍺啤酒任飲,超級大滿足😆!風味🔥烤鰻鍋我哋揀咗醬香味🤤,鰻魚厚肉肥美鮮甜嫩滑👍,醬香味幾濃幾入味,烤🐟鰻魚可無限追加,食完再加湯🥣打邊爐超正!火鍋配料款式🤩十分多,澳洲🇦🇺牛肩胛肉眼好嫩有肉味😋,而且海鮮款式好豐富又🥰新鮮,尤其係原隻鮑魚好嫩滑😍鮮味,大白蜆厚肉肥美。刺身壽司🍣款式都唔少,不過最正嘅係有🐟拖羅壽司任食,🥰絕無欺場!另外仲有多款🍢串燒同埋炸物🥢,款式之多真係好難試得晒😂。呢度嘅甜品🍮 真係好突出,款式多質素亦都唔錯,有綿綿冰🍧、宇治抹茶芭菲🍨、法式焦糖燉蛋🥚、楊枝甘露、台式仙草麻薯🥣同埋多款糖水、奶凍等等⋯極之豐富🤤!別一方面佢哋仲有幾款🤩榴槤甜品:🔥炸榴槤波波之外、榴槤芭菲😍、榴槤班戟😋同埋榴槤甘露🥰,榴槤一定唔會失望!

係度可以✌️兩小時任食超過150款嘢食😍,包括刺身壽司🍣、日本料理、各式火鍋🍲配料、海鮮、炸物、🔥燒物、即製甜品等,而且仲有汽水🍺啤酒任飲,超級大滿足😆!

另外仲有多款🍢串燒同埋炸物🥢,款式之多真係好難試得晒😂。

今次又嚟到銅鑼灣牛之鍋,哩邊新推出咗個兩小時原味烤饅火鍋打邊爐套餐,仲有9周年優惠,無限添加拖羅壽司、原隻鮑魚、滋補花膠🤤哩排凍凍地,打邊爐啱曬😍餐廳環境充滿日式設計,有啲貓貓嘅日式掛畫我地選擇咗套餐B,大家有興趣可以去食吓😍✨1. 任食烤饅魚饅魚就食得多,烤饅魚仲要任加真係第一次😍有麻辣味同醬香味選擇,我地選擇咗醬香味,咸咸甜甜既秘制醬料,配上洋蔥、蓮藕、芽菜,饅魚肉質好嫩滑,醬汁仲好入味,饅魚迷一定要嚟食😍✨2. 任食火鍋之後仲可以選擇一人一鍋打邊爐,湯底有多款選擇,今次我地選擇咗壽喜燒湯底同胡椒豬肚湯底🤗✨牛🌟澳洲牛肩胛肉眼—必食‼️牛味香濃又嫩,肉質腍滑😍🌟澳洲羊肩肉—羊肉一啲都唔騷,仲好香羊肉味🌟草飼牛舌—爽口彈牙🌟美國肥牛—牛味香濃又嫩滑✨火鍋配料🌟企鵝墨魚丸—超彈牙,墨魚味勁香濃,賣相又可愛🥰🌟蟹棒—鮮甜又大條😍🌟鴨血—彈牙嫩滑🌟蔬菜🥬—超新鮮,萵筍、白菜、翠玉瓜非常鮮甜😍✨壽司、刺身哩度既壽司、刺身非常新鮮‼️🌟花之戀細細件,非常好,咁就可以食多啲唔同既食物😍🌟海膽魷魚軍艦—海膽好香,配上魷魚醬汁一流👍🏻🌟 鮑魚壽司—有蟹籽同迷你鮑魚,非常可愛,食落好鮮甜😍🌟三文魚、生蝦刺

我地選擇咗套餐B,大家有興趣可以去食吓😍

✨1. 任食烤饅魚

✨2. 任食火鍋

✨牛
🌟澳洲牛肩胛肉眼—必食‼️牛味香濃又嫩,肉質腍滑😍
🌟澳洲羊肩肉—羊肉一啲都唔騷,仲好香羊肉味
🌟草飼牛舌—爽口彈牙
🌟美國肥牛—牛味香濃又嫩滑

火鍋配料
🌟企鵝墨魚丸—超彈牙,墨魚味勁香濃,賣相又可愛🥰
🌟蟹棒—鮮甜又大條😍
🌟鴨血—彈牙嫩滑
🌟蔬菜🥬—超新鮮,萵筍、白菜、翠玉瓜非常鮮甜😍

壽司刺身
哩度既壽司刺身非常新鮮‼️
🌟花之戀細細件,非常好,咁就可以食多啲唔同既食物😍
🌟海膽魷魚軍艦—海膽好香,配上魷魚醬汁一流👍🏻
🌟 鮑魚壽司—有蟹籽同迷你鮑魚,非常可愛,食落好鮮甜😍
🌟三文魚、生蝦刺身、北寄貝、赤貝🤤

✨海鮮
🌟蠔—大大隻,好肥美,一食落口爆汁!勁鮮甜😍
🌟飽魚—新鮮飽魚大大隻,食落好嫩滑,仲要任食,食番回本😋

甜品

🌟宇冶抹茶芭菲—宇冶抹茶雪糕超香濃,仲有紅豆、蒟蒻、朱古力穀物脆片等多款配料,必食‼️

🌟軟雪糕窩夫—熱辣辣,即叫即製既雪糕窩夫,蛋味超香,軟雪糕好滑,奶味好香😍窩夫外脆內軟,簡直一流👍🏻必食‼️

食物✨✨✨✨✨
  • 紐西蘭羊肩肉
  • 美國極上牛肉
  • 醬香烤鰻鍋
2023-12-07 33 浏览
放工來到牛之鍋打邊爐,估唔到新推出了鰻魚放題。當然要一試啦。新鮮鰻魚被大廚輕輕炸過,肉質爽滑彈牙,配上秘製醬汁,令人忍唔住一啖接一啖,彷彿置身東京的鰻魚名店,幸好今次是放題,我追加了三碟鰻魚呢。雪花牛小排油脂均勻,不要忘了最佳涮涮時間是5秒哦。澳洲牛肩胛肉眼新鮮肥美。澳洲手切牛肉肉質鮮嫩可口。M5和牛,入口即溶。刺身有多款選擇,當然有我最喜愛的三文魚,大大隻又彈牙的牡丹蝦,甜蝦北寄貝魷魚帶子等都係不能錯過。這家店的火鍋海鮮居然有大大隻的新鮮鮑魚,嫩滑新鮮花膠,連海蝦都有筷子那麼長,真令人驚喜萬分。不得不提這家店的甜品真令我感到意外,大大杯的抹茶巴菲杯和榴槤巴菲杯絕對是坊間甜品店的水準之上,在外面賣$70至$80一杯也是平常,在這裏竟然是放題的餐點,無限量供應。放題竟然有芒果棉花冰,清淡嘅芒果香為豐盛嘅一餐畫上完美嘅句號,想不到這個甜品亦有甜品店的水準,我真攪不清此刻身在放題店定甜品店。這間店無論係肉類,海鮮,定還是甜品都太給力,絕對可以回頭。

這間店無論係肉類,海鮮,定還是甜品都太給力,絕對可以回頭。
2023-11-16
2023-12-07 35 浏览
今次去到充滿中學回憶既荃灣,食一間竟然有和牛任食既放題店!除此之外,仲有近過一百五十款既美食有得食!店舖間格舒適座位亦都好寬闊!再加上餐廳嘅裝修都非常精緻!重點係呢個放題火鍋鰻魚肉都係任叫唔嬲!絕對好容易食回本!再加上而家係榴槤嘅當造!餐廳裏面亦都有提供超過五款嘅榴槤甜品放題!都係任食㗎!今次肉類選擇方面有;雪花牛小排、澳洲M5和牛、澳洲首切牛、美國極尚牛肉!亦都有冷盤小食包括:蟹籽沙律、海蜇沙律、泰式鳳爪沙律、麻辣香鮮魚皮!滿足鍾意食小食既我!仲有炸物;例如天婦羅、芝麻雞翼、酥炸廣島蠔!香芋丸等等!當然仲有雞皮餃子!同日式章魚燒啦!所有飲品、小食,甜品,刺身、壽司什至鰻魚都係任食!仲有多款甜品、榴槤控必食甜品!牛之鍋香灣荃灣區悅來酒店2樓220號舖

所有飲品、小食,甜品刺身壽司什至鰻魚都係任食!仲有多款甜品、榴槤控必食甜品

牛之鍋
香灣荃灣區悅來酒店2樓220號舖

2023-12-06 35 浏览
放工去銅鑼灣同一個好耐冇見嘅朋友食放題,想去食鰻魚,就搵左間又有鰻魚食,又有放題同火鍋嘅餐廳之前已經食過荃灣既牛之鍋,今次知佢地出鰻魚鍋放題餐,即時再去試下。鰻魚可選麻辣味/醬香味。我哋食唔到辣簡左醬香味,鰻魚現在吸晒醬油味超濃味,好好吃。 晚上烤鰻+A/B/C套餐成人:$256/$316/$366長者:$236/$276/$326小童:$186/$216/$256黃金時段,成人$256的價錢食到咁多野真係好抵食。鰻魚外脆內軟,肉質淋身較好味。食完鍋,仲有放題食其他嘢食,arm 晒我超貪心樣樣想食既性格。 座位有卡座乾淨潔淨。餐廳用QR CODE落單。 可點壽司、刺身、火鍋料(肉類、海鮮)、熟食(串燒、雞翼、甜品等)。可自行在外面雪櫃拎各款蔬菜及飲品。前菜有海蜇、泰式鳳爪。刺身有日本三文魚、帶子、鮑片、八爪魚、泰式生蝦、希靈魚、北寄貝、赤貝。有乾冰裝住夠衛生。肉類有7款選擇澳洲牛肩胛肉眼、澳洲羊肩肉、美國肥牛肉、美國極上牛肉、草飼牛舌、豚肉及雞件。以$200價錢食到澳洲同美國牛,真心超值。串燒都有好多選擇,有海蝦、豬肉、雞軟骨等。海鮮可叫大白蜆、海蝦。甜品超多選擇, 估唔到咁多榴槤甜品
放工去銅鑼灣同一個好耐冇見嘅朋友食放題,想去食鰻魚,就搵左間又有鰻魚食,又有放題火鍋嘅餐廳

晚上烤鰻+A/B/C套餐
成人:$256/$316/$366
長者:$236/$276/$326
小童:$186/$216/$256

餐廳用QR CODE落單。 可點壽司
刺身火鍋料(肉類、海鮮)、熟食(串燒、雞翼、甜品等)。可自行在外面雪櫃拎各款蔬菜及飲品。
肉類有7款選擇

甜品超多選擇, 估唔到咁多榴槤甜品。榴槤芭菲、榴槤甘露、榴槤PANCAKE。 我超愛抹茶,所以必叫宇治抹茶芭菲。抹茶雪糕有回甘味,米通、紅豆、啫喱超。綿綿冰超好味入口即溶,重芒果味。過時過節夾埋朋友去放題最開心,唔駛就住就住喜歡叫咩就叫咩。 食到飽一飽。
2023-11-23
  • 麻辣烤鰻鍋
2023-12-05 36 浏览
近排興起一股食燒鰻魚既熱潮,原來用烤魚既方法去品嘗,又有另一種風味餐廳裝飾以日式居酒屋為主,有大量日本擺設及貓貓和風窗簾,感覺舒服食物方面:風味烤鰻火鍋放題有麻辣味或醬香味選擇,烤鰻 C 餐仲升級左刺身、肉類及甜品選擇左醬香味湯底,味道香濃,原條鰻魚且非常大條,厚身啖啖肉,肉質嫩滑入味,食完之後就可以加湯打邊爐升級刺身 : 有珍寶赤蝦、珍寶帶子、油甘魚,新鮮美味升級牛肉 : 有澳洲 M5 和牛,澳洲手切牛、雪花牛小排,細細塊,質素高,可以食好多碟都得升級甜品 : 有比利時朱古力火鍋,放題有得食朱古力火鍋真係估佢唔到晚市期間限定 : 有原隻鮑魚、滋補花膠、拖羅壽司三款特別限定仲有其他刺身、肉類、壽司、炸物、海鮮、火鍋配料、蔬菜吧、甜品、飲品

食物方面:
風味烤鰻火鍋放題

有麻辣味或醬香味選擇,烤鰻 C 餐仲升級左刺身、肉類及甜品

升級刺身 : 有珍寶赤蝦、珍寶帶子、油甘魚,新鮮美味
升級甜品 : 有比利時朱古力火鍋放題有得食朱古力火鍋真係估佢唔到

2023-11-13