餐厅: 牛惣居酎屋
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
1K
2024-09-06 329 浏览
學校暑假就快結束, 侄仔又要回歸宿舍努力讀書.  今晚放工剛有時間, 約了他去 牛惣居酎屋, 食他心儀的日本串燒. 日式開放式廚房,  即叫燒即食,   有串燒豬, 牛, 羊, 雞, 也有海產.   師傅們正在忙於燒烤.  此店客人極多, 我們等了五分鐘才有位.   店員說現在正做優惠價,  飲品多款, 大家慢慢揀,  侄仔叫了青檸梳打.  夠冰涼. 我喜歡 淺間梅酒,  酒質淡麗清醇, 口感輕快柔滑. 侄仔點了多款燒物, 等候時,  先吃 日式小食,  野菜沙律, 清清味蕾  青瓜, 蘿蔔, 沙葛條,  好爽甜, 椰菜口感清新,  沾些鯷魚醬,  好開胃,  第一款串燒送到, 牛肝,  肥美軟綿綿, 照燒汁調味好. 橫格肌, 兩串, 分別:    蒜香橫隔肌,  同 Wasabi 橫隔肌.  牛肉味濃, 口感好豐富,  蒜香及Wasabi 味各有特式,  必食之選.自家制豆腐:  豆腐外皮燒得很脆有焦香, 內裡軟稔帶豆香, 伴有鰹魚絲, 蘿蔔蓉,  青蔥, 吃得健康. 牛肋條:    牛肋條口感佳, 肉質軟稔.岩手縣雞皮:   燒得好脆口, 滿滿雞油香味. 多春魚:  魚皮燒得香脆,
飲品多款, 大家慢慢揀,  侄仔叫了青檸梳打.  夠冰涼.
我喜歡 淺間梅酒,  酒質淡麗清醇, 口感輕快柔滑.
第一款串燒送到, 牛肝,  肥美軟綿綿, 照燒汁調味好.
蒜香橫隔肌, 同 Wasabi 橫隔肌
自家制豆腐
牛肋條:    牛肋條口感佳, 肉質軟稔.
牛肋條
岩手縣雞皮:   燒得好脆口, 滿滿雞油香味.
 多春魚:  魚皮燒得香脆, 魚身保留了魚汁, 燒工好技巧.
岩手縣雞皮, 多春魚
大啡菇:    菇味香濃, 入口稔滑, 啖啖可口.
大啡菇
芝士燒意大利翠玉瓜:   翠玉瓜好大塊, 鋪滿了芝士, 燒得香, 吸上芝士味, 吃得回味.
芝士燒意大利翠玉瓜
雞軟骨,  脆口又有咬感.
雞軟骨
燒饅魚 (半條) :   豐富紫菜絲蓋頂, 饅魚肉質肥嫩,  外皮微微焦脆, 肉嫩多汁, 香口惹味.
燒饅魚 (半條)
燒雞翼:  燒得金黃色,外皮夠脆, 肉質又嫩又多汁.
燒雞翼
日本番薯:  BB 型, 稔甜香口, 一口一粒, 好食.
日本番薯
牛肉稻庭烏冬 :  熱熱的送到,  有牛肉, 紫菜, 冬菇, 青蔥.
牛肉稻庭烏冬
 牛肉片好嫩滑, 味甘甜, 份量足,  烏冬滑且溜口,  索滿湯汁.  真好食!
食物燒出有質素, 服務同環境都理想, 食得開心.   餐廳的推廣價, 實在吸引 !

蒜香橫隔肌, 同 Wasabi 橫隔肌
岩手縣雞皮, 多春魚
大啡菇
芝士燒意大利翠玉瓜
雞軟骨
燒饅魚 (半條)
燒雞翼
日本番薯
牛肉稻庭烏冬
  • 蒜香橫隔肌
  • 同 Wasabi 橫隔肌
  • 岩手縣雞皮
  • 多春魚
2024-09-05 225 浏览
這間位於銅鑼灣的【牛惣居酎屋】,主打日式串燒,走日本居酒屋路線,有多款日本酒配搭,可以放工同同事一起食飯傾計。另外宵夜時段由9時起,多款特色串燒由$15起十分超值。我們先點了一個highball。店員先送上沙律。秋葵豚肉卷豚肉燒至焦脆,中間夾著爽脆的秋葵。多春魚燒至表面焦香,中間魚春香脆。免治雞肉棒雞肉棒中間有些軟骨,略有咬口,配上日本蛋及醬油,更添風味。蜜糖芥辣、葱蒜橫隔肌橫隔肌肉味濃郁,肉汁豐富,兩款味道各有特色。粟米充滿牛油香味,粟米香甜。翠玉瓜表面芝士燒至半溶,翠玉瓜爽脆且多汁。

另外宵夜時段由9時起,多款特色串燒由$15起十分超值。
1994 浏览

我們先點了一個highball。

店員先送上沙律。

秋葵豚肉卷
豚肉燒至焦脆,中間夾著爽脆的秋葵。

多春魚
燒至表面焦香,中間魚春香脆。

免治雞肉棒
雞肉棒中間有些軟骨,略有咬口,配上日本蛋及醬油,更添風味。

蜜糖芥辣、葱蒜橫隔肌
橫隔肌肉味濃郁,肉汁豐富,兩款味道各有特色。

粟米
充滿牛油香味,粟米香甜。

翠玉瓜
表面芝士燒至半溶,翠玉瓜爽脆且多汁。

2024-09-05 324 浏览
位於銅鑼灣登龍街的「牛惣居酎屋」是一間主打燒酎和牛串燒的日式居酒屋,裝潢風格以傳統日式居酒屋為主🎎🎏壁櫃上陳列左各種日本清酒🍶,而射燈營造昏暗舒適的環境,非常有氣氛。燒酎居酒屋顧名思義就是有多款燒酎🥃及其他酒類飲品提供🍻,燒酎全部都係由日本直送架😍而食物則主要提供下酒菜,例如牛串燒🍢、牛內臟、魚、刺身等,更有提供牛的稀有部位,例如牛面、牛心、牛心管等🐮我同友人見有串燒精選推介優惠,每款$34/2串,咁抵二話不說即刻下單✏️生野菜沙律 $22店家介紹他們自家製麵豉醬配搭生野菜,野菜蘸左麵豉醬後,味道更清甜。燒新鮮秋刀魚 $298這裡的秋刀魚是日本空運到店🤩外皮烤得金黃香脆,魚肉肉質比起冰鮮的油潤,在魚身滴上新鮮檸檬汁,以清新酸甜引出秋刀魚的鮮味🥰牛骨髓 $34/2串牛骨髓是指從牛骨中提取出來的骨髓,味道帶有濃厚的牛骨香味和微妙的甜味,口感非常滑順。牛肋條 $34/2串牛肋條的肉汁配上有嚼勁的口感,牛肉味相當濃郁❣️牛心 $34/2串牛心纖細軟嫩,咬起來脆脆的,在內臟中屬於比較不太油膩,容易入口的部位之一😊牛肝 $34/2串牛肝吃起來口感偏脆,配上甜甜的醬汁,味道濃郁,不會食到騷味。海老燒 $
2085 浏览
2084 浏览
生野菜沙律 $22
燒新鮮秋刀魚 $298
燒新鮮秋刀魚
牛骨髓 $34/2串
牛肋條 $34/2串
牛肋條的肉汁配上有嚼勁的口感,牛肉味相當濃郁❣️
牛心 $34/2串
牛肝 $34/2串
海老燒 $34/2串
海老燒熟去殼後也沒有縮水,蝦頭有蝦膏😝肉質爽口彈牙又juicy,好鮮味。
海老燒
車厘茄煙肉卷 $34/2串
車厘茄酸香多汁🍅,即使味濃咸香的煙肉包裹著車厘茄亦見清新輕盈,及可平衡油膩感。
車厘茄煙肉卷
雞骨豚肉腸 $34/2串
雞骨腸由豬肉製成香腸,香腸尾巴連接著一根雞骨,吃起來唔會太鹹,且香口多汁~☺️
雞骨豚肉腸
雞肝 $34/2
雞肝口感軟綿綿,咬下去會有油份擠出來的感覺,非常多汁,味道濃厚。
雞肝
雞肉大蔥串 $34/2串
鮮美的雞肉加上大蔥一齊烤至金黃色🐔,肉質鮮嫩多汁,大蔥可以平衡油膩感。
雞肉大蔥串
燒茄子 $48
將原隻茄子開邊烤至軟熟🍆,再鋪上滿滿木魚花,口感柔滑軟綿,略帶一絲煙熏味, 蘸埋日式麻醬或蔥蓉醬,清甜得黎又帶點惹味❣️
燒茄子
自家製豆腐 $34/2串
烤得外皮香脆,內裡口感嫰滑,加上有燒醬汁,配搭埋木魚花、薑蓉及蔥粒一齊食,口感豐富❣️
燒丸子 $34/2串
推介‼️當然點都要食番一款甜品先叫完美,呢款燒好的芝麻湯圓口感煙煙韌韌,帶微微焦香味👍
青檸梳打 $35
梳打水遇上青檸 ,酸酸甜甜嘅清新口味,食串燒時飲可以解解膩。
#青檸梳打
雞肉大蔥串
燒茄子
#青檸梳打
2024-09-02 219 浏览
收工已經係9點🕘,又餓又累,新嚟嘅同事帶咗我去食串燒🍡,話星期六至四,9:00 - 10:30pm ,有個夜食限定,最平$15起,咁平又有美女相伴,Duck哥🦆當然要去試下呢間 牛惣居酎屋 啦。牛肝 $15厚切牛肝,表面焦香,口感滑嫩,肝味濃郁,加上甜甜的千島醬,味道更豐富😋。蒜香/wasabi/黑燒/蜜糖橫格肌 $20橫隔肌質感軟腍又多汁,牛味重,4️⃣種口味各有特色😋。蝦蔥牛肉卷 $20軟滑鮮香嘅肥牛包滿蝦蔥,燒至焦香🔥,肉味鮮香,帶陣陣蔥香味,同時消減油膩感😋。牛肋條 $20表面燒至焦香,牛肋條🐂肉味更濃,帶油脂香,有嚼勁🥰。車厘茄豚肉卷 $15煙肉包住香甜嘅車厘茄🍅一齊燒,味道鹹香之餘又帶有一點甜味😋。雞軟骨 $15軟骨表面燒至香口焦脆,軟骨口感脆身,帶陣陣油指香😍。多春魚2條 $20多春魚燒得啱啱好,唔會太乾身,魚籽部份保持顯潤,鹹香鮮味有多汁🤤。日本黑豚 $20五花腩🐖肥瘦相間,燒過後肉味香濃,油脂部份焦香,滲出陣陣油香味😋。雞翼 $20雞翼燒得香口乾身,肉質嫩滑多汁🥰。燒飯團(咸牛肉/三文魚) $20飯團表面乾脆,2️⃣款口味角具特色,咸牛肉味道鹹香,三文魚增

牛肝 $15

蒜香/wasabi/黑燒/蜜糖橫格肌 $20
橫隔肌質感軟腍又多汁,牛味重,4️⃣種口味各有特色😋。

蝦蔥牛肉卷 $20

牛肋條 $20
表面燒至焦香,牛肋條🐂肉味更濃,帶油脂香,有嚼勁🥰。

車厘茄豚肉卷 $15

雞軟骨 $15
軟骨表面燒至香口焦脆,軟骨口感脆身,帶陣陣油指香😍。

多春魚2條 $20

日本黑豚 $20

雞翼 $20
雞翼燒得香口乾身,肉質嫩滑多汁🥰。

燒飯團(咸牛肉/三文魚) $20
飯團表面乾脆,2️⃣款口味角具特色,咸牛肉味道鹹香,三文魚增添鮮味🥰。

自家製豆腐 $15
豆腐表面燒至乾脆,豆腐非常嫩滑多汁,添加木魚絲、蔥花及薑蓉,再加上秘製醬油,味道豐富,更加好食😍。

日本蕃薯 $15
番薯🍠香甜粉糯,燒得十分惹味😋。

High Ball $68
三得利生啤 $69
食串燒🍡點可以唔飲返杯酒,而家三得利生啤仲要買1️⃣送1️⃣。

2024-08-21
2024-08-17 394 浏览
每日心心念念想食串燒,老婆早前推介銅鑼灣有間串燒好食,就放工赶過來試下。這是一家居酒屋串燒,不純是串燒,還有小吃和美酒。菜品選擇尤其多。冰陣梅酒居酒屋,當然少不了美酒,我點了一杯冰陣梅酒,冰涼甜甜的酒,很易入口,梅子味道香濃,夏天消暑的佳品。爆汁牛舌美酒配串燒,厚厚的牛舌,有三隻手指大,咬下去很爽口彈牙,肉汁豐富,十分惹味。Signature橫隔肌4串鎮店Signature橫隔肌,有不同口味,黑芝麻酱、蜜糖、 芥末、 蒜香。色彩繽紛,黑芝麻的味道很濃,綿滑的口感;蜜糖有少少甜,鹹甜適中,芥末不會很濃烈,為橫隔肌帶來味道的層次感;蒜香味道突出橫隔肌的牛鮮味。整體橫隔肌都鮮嫩多汁,回味無窮。燒海老海老筷子般的長度,燒至金紅色,蝦頭回甘,蝦膏香甜,蝦很多肉,爽口彈牙。燒雞肉大蔥雞肉夾以大蔥,雞肉燒至金黃色,嫩綠的大蔥十分爽口,大蔥中和了雞肉的油份,吃完不會感覺到有一絲的膩感。秋葵豚肉卷秋葵被豚肉緊緊包裏住,秋葵主要減低豚肉的膩緊及增加口感,十分好味道。燒丸子丸子像吃甜湯丸的口感,軟綿綿的,輕輕一咬,大量黑芝麻緩緩漏出,香濃的黑芝麻味道,丸子不太甜,很好味。自家制豆腐這是一道很有特色的豆腐,炸

自家制豆腐
這是一道很有特色的豆腐,炸至外脆內軟,豆腐心很綿滑,豆味濃郁。就算涼了也會覺得外皮十分鬆脆,不會有一絲的膩感。
自家制豆腐

今次,老板特意給了自家制的辣椒粉,有分辣及特辣,我用特辣來伴串燒,十分刺激及惹味,辣得過癮。
自家制的辣椒粉

整體來說,每款串燒的質量及味道都極之上乘,佐以梅酒,味道更為突出。
自家制的辣椒粉
2024-08-16 289 浏览
今次黎到銅鑼灣樓上鋪嘅居酒屋,餐廳全層採用日式嘅裝修,牆上放滿唔同嘅酒樽作背景,配搭柔和嘅燈光同日文嘅音樂,氣氛十分好👍🏼菜式同酒類選擇都非常豐富,特色串燒送酒一流,適合一大班人相聚🙆🏻‍♀️生野菜沙律-人頭菜有日本椰菜,蘿蔔,甘荀同青瓜,配搭自家制嘅豆瓣醬一齊食秋葵豚肉卷-燒得啱啱好,脆口嘅豚肉包住秋葵,配搭上減低油膩感自家制豆腐-厚身燒到外面香脆,內裏嫩滑,自行配搭木魚,葱花同蒜泥牛骨髓-白色一整條牛骨髓,加上自家製醬汁同葱花,帶有非常濃厚嘅牛骨香味同淡淡嘅甜味幾特別雞肉大葱-雞肉外脆內嫩,配埋大葱更有層次牛肝-配搭醬汁令到一啲都唔腥牛肋條-表面蕉香,肉質淋嫩,肉味較重牛心-好大舊好厚,肉質一絲絲咁,口感彈牙燒丸子-芝麻湯圓燒到香脆,口感幾特別-外皮好香脆,少少鹹,但內裏芝麻就好甜😋

秋葵豚肉卷
-燒得啱啱好,脆口嘅豚肉包住秋葵,配搭上減低油膩感

自家制豆腐
-厚身燒到外面香脆,內裏嫩滑,自行配搭木魚,葱花同蒜泥

雞肉大葱
-雞肉外脆內嫩,配埋大葱更有層次

-配搭醬汁令到一啲都唔腥

牛肋條
-表面蕉香,肉質淋嫩,肉味較重

牛心
-好大舊好厚,肉質一絲絲咁,口感彈牙

燒丸子
-芝麻湯圓燒到香脆,口感幾特別
-外皮好香脆,少少鹹,但內裏芝麻就好甜😋
2024-08-13 307 浏览
同朋友收工想搵個地方飲嘢食嘢傾偈,所以就揀咗呢間居酒屋。餐廳中修好日式,好似真係去咗日本嘅餐廳咁🤣食物款式種類多,好適合我哋食吓小食,傾吓偈😎荔枝酒&梅酒呢兩款都係自家製嘅酒,果味好濃,不過自家製,相對酒精會比較重,但我同朋友都覺得冇問題🙆🏻‍♀️自家製系列仲有幾款唔同嘅味道,下次想試吓咖啡酒🤤我哋主要點咗串燒,首先點咗牛骨髓,因為出面比較少見😳餐廳用椒鹽調味,口感偏實,唔係醬狀,另外配埋蔥,好香口😋牛心都係比較少食到,所以我哋都點咗一份🙆🏻‍♀️牛心幾爽口,唔會肥,但都好有牛味,而且加上黑椒,味道更佳🤣另外,佢嘅自家製炸豆腐都係必嗌,佢用咗滑豆腐,所以外面炸香左,口感就外脆內軟,再加上甜甜地嘅醬汁,好食🙂‍↕️呢度除咗熱食,都有刺身,我哋點咗份五點刺身盛合,有赤蝦,帶子,三文魚,油甘魚,北海道海膽,材料非常新鮮。三文魚,油甘魚肥瘦剛好,魚油好香😎

荔枝酒&梅酒

位於登龍街樓上的這間居酒屋,居然𝐰𝐞𝐞𝐤𝐝𝐚𝐲會全場爆滿!果然是評價超高的餐廳🔥最近他們也推出了精選推介串物$𝟑𝟒/𝟐串‼️抵食程度簡直是超乎想像🤩———✤ 精選推介|$𝟑𝟒/𝟐串盛大震撼優惠價選項超多~包括牛肋條、車厘茄煙肉、日本青椒仔、雞肉大蔥、牛骨髓、骨付豚骨腸🍖、自家製厚揚豆腐。當中大愛𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲炸豆腐以及啖啖肉的豚骨腸。反倒牛肋骨隨肉味濃,可惜𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐫𝐞較韌略嫌𝐨𝐯𝐞𝐫𝐜𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝;牛骨髓𝐧𝐨𝐭 𝐦𝐲 𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠😂✤ 日本生蠔|$𝟖𝟒手掌般大的𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲生蠔搭配蘿蔔蓉以及細蔥調味,咬破蠔肚後爽口滑溜濃郁,裙邊和蠔身爽滑彈牙,回味甘甜🦪✤ 芝士燒意大利翠玉瓜|$𝟐𝟔~超𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲好濃芝士味,大推🧀✤ 蝦夷蔥牛肉卷|$𝟑𝟖~蝦夷蔥淡香而不嗆,可以一試✤ 粟米|$𝟑𝟖~塗抹牛油然後烤,香甜焦香味交雜,童年𝐊𝐅𝐂的味道✤ 牛舌根|$𝟐𝟖~不過不失✤ 牛沙瓜|$𝟑𝟐~需要點心機咀嚼,但不是咬不斷的質感✤ 牛舌|$𝟓𝟖~正常不過不失✤ 雞皮蝦卷|$𝟒𝟖 ~透薄的我雞皮絲毫不肥膩,包裹住彈牙蝦肉🦐還試了蕃薯味的燒酒,淡淡的煨番薯味在喉嚨中散發出來超有趣🍠

———
✤ 精選推介|$𝟑𝟒/𝟐串

✤ 日本生蠔|$𝟖𝟒

✤ 蝦夷蔥牛肉卷|$𝟑𝟖~蝦夷蔥淡香而不嗆,可以一試

✤ 牛舌根|$𝟐𝟖~不過不失
✤ 牛沙瓜|$𝟑𝟐~需要點心機咀嚼,但不是咬不斷的質感

✤ 牛舌|$𝟓𝟖~正常不過不失

還試了蕃薯味的燒酒,淡淡的煨番薯味在喉嚨中散發出來超有趣🍠
  • 蝦夷蔥牛肉卷
  • 日本生蠔
  • 自家制豆腐(厚揚)
  • 雞皮蝦卷
2024-07-30 431 浏览
三五知己傾偈的好地方。侍應一嚟嘅時候介紹咗有乜嘢新鮮嘅魚類咁我哋就選擇咗一魚糧食一邊刺身一邊飲湯。三個人啱啱好。因為可以有好多串燒選擇,又可以飲返兩杯。其實熱食都唔錯架,嗌咗一個甲羅燒都好好味。最緊要係上菜速度好快。而且款式都算多,酒類款式都好多。今次三個人嚟食飯竟然坐到一間小房仔。私隱度極高咁就可以慢慢傾偈,傾咗兩三個鐘頭,一路嗌一路食。其實真係好開心。今次有人生日預祝生日快樂,下次有第二個生日,應該會再嚟幫襯㗎。
三五知己傾偈的好地方。

因為可以有好多串燒選擇,又可以飲返兩杯。

其實熱食都唔錯架,嗌咗一個甲羅燒都好好味。
最緊要係上菜速度好快。

而且款式都算多,酒類款式都好多。

今次三個人嚟食飯竟然坐到一間小房仔。

2024-05-25
庆祝纪念
生日
2024-07-22 395 浏览
見哩間餐廳話有亞洲萬里通儲分,所以專程來試吃,點知結帳時話部機壞佐,問可唔可以記底number,等部機好番幫我儲番,答唔可以,一點婉轉都無,非常無理!食物:魚生唔夠新鮮,燒肉一般般,烏冬麵嘅湯鹹。總之,唔會再來。

2024-07-22
2024-07-20 382 浏览
呢間串燒居酒屋真心正!由門口嘅小屋開始,可以見到店主對細節嘅重視。呢個可愛嘅日式小屋瞬間就令我有種身在日本居酒屋嘅感覺,大大提升了用餐嘅期待感。我地食左生野菜沙律先~ 沙律裡面個野菜好新鮮,配合香甜嘅豆瓣醬,吃落解油膩!接著,我朝思暮想嘅牛肉系列終於登場啦!每串牛肉燒得十分入味,肉質爽滑軟嫩,牛油味濃郁又唔會太膩。我最鍾意牛骨髓,食落滑溜溜嘅質感加上濃濃嘅牛肉鮮味,簡直就係人間美味!另外,車厘茄煙肉卷遠望燒時已經好引人入勝,入口即化煙肉配上水嫩嘅車厘茄,簡直係絕配!雞肝同埋日本大葱都好入味,完全唔會令到我感到膩。而自家制豆腐(厚揚)更是一絕,軟嫩彈牙,內裏濃郁濃滑,配上店長獨家醬汁,可以食到燒豆腐嘅純粹既香口味道,同時又帶有一點點調味。生蠔真係勁大隻勁好食再來,三色甲羅燒好有新意,三種材料嘅甲羅燒相得益彰,入口即溶,配合日式調味料,非常鮮味。而骨付豚骨腸嘅外皮好脆,咬開之後肥滑嘅內餡簡直太美味啦!依家仲有2串平點既優惠!最後,我地仲食左燒芝士年糕,光滑細緻嘅年糕,外層微微焦香,加埋紫菜配落去內層濃郁芝士,簡直係天作之合!最後配合Peach Liquor同埋巨峰梳打,為我哋既用餐畫上完美
呢間串燒居酒屋真心正!

生蠔真係勁大隻勁好食

而骨付豚骨腸嘅外皮好脆,咬開之後肥滑嘅內餡簡直太美味啦!
依家仲有2串平點既優惠!

最後,我地仲食左燒芝士年糕,光滑細緻嘅年糕,外層微微焦香,加埋紫菜配落去內層濃郁芝士,簡直係天作之合!最後配合Peach Liquor同埋巨峰梳打,為我哋既用餐畫上完美嘅句號!
意外發現咗呢一間銅鑼灣樓上居酌屋🍶午市lunch set CP值超級高😋好抵食啊👍🏻還有好吃的日式串燒🍢~午市定食~「午市套餐做緊九折‼️」-🍢串燒set / 折後價 $133.2-🍲壽喜燒烏冬(牛肉) / 折後價 $88.2-🧡三文魚刺身 / $25 (午市加配價)既然係串燒居酌屋就梗係要試埋其他串燒啦😋~「主餐牌仲要做緊七五折啊‼️」串燒|燒物類~-🐮牛骨髓 / 折後價$ 28.5串-🐔岩手縣雞皮 / 折後價$ 21串-🐔月見免治雞肉棒 / 折後價$ 36串-🦪鹽燒廣島蠔 / 折後價$ 36串-🐟白鱔 / 折後價$ 36串-🍙明太子燒飯團 / 折後價$ 28.5Drinks~-🍋‍🟩青檸梳打/ $35-🍺Highball / $68

午市定食~「午市套餐做緊九折‼️」
-🍢串燒set / 折後價 $133.2
-🍲壽喜燒烏冬(牛肉) / 折後價 $88.2
-🧡三文魚刺身 / $25 (午市加配價)
壽喜燒牛肉烏冬
午市串燒set

既然係串燒居酌屋就梗係要試埋其他串燒啦😋~
「主餐牌仲要做緊七五折啊‼️」

串燒|燒物類~

壽喜燒牛肉烏冬
午市串燒set
  • 燒雞皮
2024-07-10 2226 浏览
今晚放工同朋友食串燒chill下,居酒屋裝修風格充滿住日式風情,氣氛好好,串燒選擇多,仲做緊指定串燒$34/2串優惠。🦪日本生蠔是日精選係赤崎生蠔,肉質飽滿,入口時有一絲微甜,帶有濃郁既海水味。🦀三色甲羅燒一次過試晒蟹膏、蟹籽、蟹肉,入口鮮味十足,可以配搭紫菜/蝦片一齊食,別有風味。🍢横格肌SET我同朋友都好鐘意食牛,叫左横格肌 SET,横格肌 入口嫩滑,肉汁豐富,一次過試晒四款口味 - 蜜糖芥辣、Wasabi、蒜香同埋黑燒。🔹蜜糖芥辣:甜中帶辣,口感豐富。🔸Wasabi:帶有一絲辛辣,好惹味。🔹蒜香:蒜香味濃郁,增添牛肉既風味。🔸黑燒:口感獨特。🍢牛小腸:纖細柔軟,口感Q彈。🍢牛大腸:肉質緊實,有嚼勁。🍢日本大蔥:口感清脆,清新之選。🍢燒芝士年糕:煙煙韌韌,咬落去拉絲。✨✨✨$34/2串✨✨✨🍢牛肝:口感細膩,入口慢慢溶化。🍢牛骨髓:帶有濃厚既牛骨香味和微妙既甜味。🍢車厘茄煙肉卷:車厘茄甜美多汁,同煙肉既鹹香味搭配好夾。🍢雞肝:口感細膩柔滑,帶有濃郁的香氣。🍢自家製豆腐:豆腐皮脆卜卜,內裏滑嫩,可以配搭木魚絲、薑蔥一齊食。🍢骨付豚骨腸:肉質緊實,帶有豐富的肉香。🍢海老燒:蝦肉彈牙,非

🦪日本生蠔
日本生蠔

🦀三色甲羅燒
三色甲羅燒

🍢横格肌SET
🔹蜜糖芥辣:甜中帶辣,口感豐富。
🔸Wasabi:帶有一絲辛辣,好惹味。
🔹蒜香:蒜香味濃郁,增添牛肉既風味。
🔸黑燒:口感獨特。
横格肌SET

🍢牛小腸:纖細柔軟,口感Q彈。
🍢牛大腸:肉質緊實,有嚼勁。
🍢日本大蔥:口感清脆,清新之選。
🍢燒芝士年糕:煙煙韌韌,咬落去拉絲。
燒芝士年糕

✨✨✨$34/2串✨✨✨
🍢牛肝:口感細膩,入口慢慢溶化。
🍢牛骨髓:帶有濃厚既牛骨香味和微妙既甜味。
🍢車厘茄煙肉卷:車厘茄甜美多汁,同煙肉既鹹香味搭配好夾。
🍢雞肝:口感細膩柔滑,帶有濃郁的香氣。
🍢骨付豚骨腸:肉質緊實,帶有豐富的肉香。
🍢海老燒:蝦肉彈牙,非常鮮美。
日本生蠔
三色甲羅燒
横格肌SET
燒芝士年糕
  • 橫格肌Set
  • 橫隔肌Set
2024-07-08 323 浏览
踏入六月尾七月,做野非常辛苦,在這幾日不用OT,立刻同太太即刻出去食下日本野嘆下休息下。之後無機會同佢出街。【青檸梳打】雖然我不飲酒,在炎炎夏日,叫一杯冰凍飲品,一定是青檸梳打,酸酸甜甜。【雞肉大蔥】雞肉鮮嫩多汁,雞肉表面仲有少許脆面,同大蔥一起食更加滋味,鹹度適中。【岩手縣赤崎蠔】真蠔體形大,肉質爽口肥美,偏重海水味多,蠔邊位爽脆,鮮甜味美。【牛大腸】帶有豐富的油脂,並帶有嚼勁,口感偏硬。【自家制豆腐(厚揚)】豆腐非常有驚喜,外脆內軟,表面上可加蔥、薑蓉、木魚碎,添加一點風味。【橫格肌SET -蔥燒、Wasabi、蜜糖、黑芝麻醬牛肉(由下至上)】蔥燒:表面的蔥好香,入口啖啖蔥的香味,牛又軟淋,勁有肉汁;Wasabi:表面加上洋葱碎同Wasabi來調味,入口帶陣陣Wasabi香味,不錯。蜜糖 : 帶點香甜味,件件橫格肌都非常厚身,帶點軟淋。黑芝麻:燒是自家製芝麻醬將牛肉香帶出,非常特別既配搭。【海老燒】大蝦燒熟去殼後也沒有縮水,蝦羔豐富,肉質很彈牙,而且夠新鮮。【咸牛肉、明太子燒飯團】咸牛肉同明太子燒飯團是店舖推介,飯糰表面燒到酥酥脆脆的鍋巴,帶有一點醬油的焦香味鹹牛肉的鹹香味,再配上

【青檸梳打】

【雞肉大蔥】

【岩手縣赤崎蠔】

【牛大腸】
帶有豐富的油脂,並帶有嚼勁,口感偏硬。

【自家制豆腐(厚揚)】

蔥燒:表面的蔥好香,入口啖啖蔥的香味,牛又軟淋,勁有肉汁;
蜜糖 : 帶點香甜味,件件橫格肌都非常厚身,帶點軟淋。
黑芝麻:燒是自家製芝麻醬將牛肉香帶出,非常特別既配搭。

【海老燒】

【咸牛肉、明太子燒飯團】
咸牛肉同明太子燒飯團是店舖推介,飯糰表面燒到酥酥脆脆的鍋巴,帶有一點醬油的焦香味鹹牛肉的鹹香味,再配上脆口的紫菜,整體非常好味。明太子的鮮味來提高美味度。兩者真不錯。
2024-07-07 200 浏览
未食過真係唔好話自己係牛魔王🐮 因為係呢到會有好多平時出面較少見又或者好稀有嘅部位,包保食過翻尋味,大開眼界🥰🥰1️⃣ 鹹牛肉明太子醬燒山芋🍴山芋食落好爽脆🤩 鹹香味集於一身,味道較濃郁😝2️⃣ 牛肝🐮初次食牛肝,雖然勁重油脂,但好嫩,口感好ᴄʀᴇᴀᴍʏ😚3️⃣ 鵝肝釀雞翼🐣相信唔少人都食過鵝肝多士、鵝肝壽司呢啲,用鵝肝嚟釀雞翼我都係第一次食🤣 外層皮脆,入面嘅鵝肝餡口感綿密,入口即溶,勁邪惡😍4️⃣ 燒多春魚🐟食一條想兩條! 趁熱食先唔會腥🥳5️⃣ 燒牛心🫀厚切牛心好彈牙,超邪惡😳6️⃣ 芝士牛肉卷🧀用牛肉片包裹住有手指尾咁粗嘅芝士,芝士愛好者點可以唔嗌🤣7️⃣ 自家製豆腐🥄呢到嘅豆腐先炸後烤,外脆內軟,更加可以配搭埋木魚、蔥同薑末3種調味🥳8️⃣ 秋葵豚肉卷🐷燒咗嘅秋葵依然帶有啲啲黏黏嘅口感,仲咬到有一粒粒嘅秋葵籽,加埋豚肉好香脆🤩9️⃣牛沙瓜🥢第一次食牛嘅第四個胃,外層脆,咬落有啲啲煙靭,一啲都唔腥😆

1️⃣ 鹹牛肉明太子醬燒山芋🍴
鹹牛肉明太子醬燒山芋

山芋食落好爽脆🤩 鹹香味集於一身,味道較濃郁😝

2️⃣ 牛肝🐮
燒牛肝

初次食牛肝,雖然勁重油脂,但好嫩,口感好ᴄʀᴇᴀᴍʏ😚

3️⃣ 鵝肝釀雞翼🐣
鵝肝釀雞翼

4️⃣ 燒多春魚🐟
燒多春魚

食一條想兩條! 趁熱食先唔會腥🥳

5️⃣ 燒牛心🫀
燒牛心

厚切牛心好彈牙,超邪惡😳

6️⃣ 芝士牛肉卷🧀
芝士牛肉卷

用牛肉片包裹住有手指尾咁粗嘅芝士,芝士愛好者點可以唔嗌🤣

7️⃣ 自家製豆腐🥄

8️⃣ 秋葵豚肉卷🐷

9️⃣牛沙瓜🥢
牛沙瓜

第一次食牛嘅第四個胃,外層脆,咬落有啲啲煙靭,一啲都唔腥😆
鹹牛肉明太子醬燒山芋
燒牛肝