2015-10-08 955 浏览
係青衣運動場做完運動,就行過去翠怡個邊食飯,見到呢間台灣菜就即管試下。嗌左個特餐香酥雞柳肉燥飯 $36包套餐飲品,飲品我就嗌左蜂蜜水。d肉燥都幾多,幾好味,但個香酥雞柳就太粉,食落去好似食麵粉咁。雖然有少少失望,但都可以再黎食嘅。
2015-09-21 588 浏览
我愛漂亮 同時也愛吃 (阿妹按:家姐 你必定變肥妹唷!)我愛吃不同國家的食物所以很高興香港可以吃不多國美食不過並不是所有店鋪的食物都可口呢!今次小妹有點兒中雷了…因為人潮關係便找了間台灣食店生活知味 (果然知味道了…很可怕的食店!生活沒有味道...)小妹點了醉雞、肉燥飯、雞絲沙律及擔擔麵大家猜下是那種東西讓我吃了覺得很可怕..?那就是醉雞…(廚師叔叔大概把我當成醉貓了 所以草草了事…)小妹生平第一次吃了這麼難食的醉雞完全沒有味道可言只有淡淡的酒味沒有雞味 甚至一點咸味都沒有多可怕的食物 嗚…還我錢來!!!沙律味道一般 因為沙律醬挽回不少分數雞絲味道還可以吧只是份量少了一點肉燥飯 我食了一半已經打算放棄因為味道麻麻 只有重重的咸味沒有香味 肉質更是粗糙 談不上嫩滑…配上梅菜更是怪怪的…讓我吃不下去全晚最可以入口的是擔擔心平平無奇 卻是當晚之冠所以建議大家下次還是別挑這家食店

我愛漂亮 同時也愛吃 (阿妹按:家姐 你必定變肥妹唷!)

我愛吃不同國家的食物

所以很高興香港可以吃不多國美食

不過並不是所有店鋪的食物都可口呢!

今次小妹有點兒中雷了…

因為人潮關係便找了間台灣食店

小妹點了醉雞、肉燥飯、雞絲沙律及擔擔麵

大家猜下是那種東西讓我吃了覺得很可怕..?

那就是醉雞…

(廚師叔叔大概把我當成醉貓了 所以草草了事…)

小妹生平第一次吃了這麼難食的醉雞
完全沒有味道可言

只有淡淡的酒味

沒有雞味 甚至一點咸味都沒有

多可怕的食物 嗚…還我錢來!!!

沙律味道一般 因為沙律醬挽回不少分數

雞絲味道還可以吧

只是份量少了一點
肉燥飯 我食了一半已經打算放棄

因為味道麻麻 只有重重的咸味
沒有香味 肉質更是粗糙 談不上嫩滑…

配上梅菜更是怪怪的…讓我吃不下去

全晚最可以入口的是擔擔心

平平無奇 卻是當晚之冠
所以建議大家下次還是別挑這家食店

2013-08-03
等候时间
1 分钟 (堂食)
2015-08-31 323 浏览
呢間野係起呢頭唯一唔係大連鎖食店味道其實普通, 但可能真係唯一唔係連鎖, 平日都幾多人排但呢度其實得早餐OK D平時多數食手撕雞米粉, 玩香蒜多士, 再叫凍茶(凍飲唔加錢), 咁樣先25 蚊手撕雞量唔少, 不過唔係新鮮雞啦一定, 但佢整左咸咸地都OK湯底味精味唔重, 食完唔會好口渴, 我覺得佢整D 米線好硬, 所以米粉會係好既選擇香蒜多士, 夠厚, 真係新鮮整, 有蒜粒仔起面, 呢樣真係唔錯凍茶就不過不失, 但唔洗加錢, 無得輸當大家樂食個早餐, 叫埋凍飲都30 蚊, 25呢個價, 好難輸
呢間野係起呢頭唯一唔係大連鎖食店

味道其實普通, 但可能真係唯一唔係連鎖, 平日都幾多人排

但呢度其實得早餐OK D

凍茶就不過不失, 但唔洗加錢, 無得輸

2015-08-04 217 浏览
其實生活簡簡單單,忘掉了自己最喜歡的興趣,再選擇自我的生活方式,可能就係隨意入一間小店吃一餐,試喜愛的肉燥飯咁簡單,呢到價錢大眾化,食物沒有特別裝飾,叫套餐就加錢,今次點了個知味雞扒肉燥飯,雞扒分開上,煎香了,甜甜的,幾入味,但乾了一點,雞皮因現在注意健康冇試,肉燥餅,飯比較淋,肉燥尚可,而飲品選了柑桔綠茶,少少酸甜味,綠茶味不突出,總結來說,一般茶餐廳出品,勝在地方舒服
肉燥餅,飯比較淋,肉燥尚可,
而飲品選了柑桔綠茶,少少酸甜味,綠茶味不突出,
總結來說,一般茶餐廳出品,勝在地方舒服
2015-01-25 307 浏览
青衣碼頭可以選擇嘅喺得連鎖食肆就喺得茶仔同台式嘢,喺支持小店嘅理念下,我決定幫襯台式嘅生活知味!入到去見到有好多街坊街里等食同等位,諗住無死啦…點知好戲在後頭 先講番我地叫咗口水雞米線同花枝丸香辣米線!跟餐叫咗杯水蜜桃特飲同金桔特飲添!花枝丸香辣米線 - 花枝丸炸得幾好味,但如果可以分碟上會好好多,因為炸花枝丸嘅油完全流晒喺碗米線度,有啲難頂!另外,所謂嘅香辣,其實同辣椒油一樣,加上炸花枝丸嘅油,真喺會啖啖油嫁!我無期望香辣米線會做到好似出面嘅米線鋪噤專業,但都唔喺要辣椒油味道掛!呢兩杯就喺杯水蜜桃特飲同金桔特飲!甜椰椰!試完花枝丸香辣米線之後,真喺心都涼咗一半,之後仲要等咗 30分鐘先上口水雞米線,先食米線,湯底清到同水無分別,要加小小口水雞嘅配料先頂到另外,我第一次見到熱辣辣嘅口水雞,味道好奇怪,上面大量嘅辣椒籽,喺無目的噤令到你感覺到麻同辣,但所以麻同辣嘅層次都無,好難食!唯一可取嘅喺啲雞幾滑嘅!食到尾聲,嗰跟餐油菜都未到,提提待應先知漏咗單,之後到咗又發現油菜中間夾住咗好多碎嘅米線,雖然知道菜同米線喺同一個爐煮,但見到噤樣嘅組合就真喺幾反胃!食完真係一肚火,要即上Openri

花枝丸香辣米線
水蜜桃特飲同金桔特飲
呢兩杯就喺杯水蜜桃特飲同金桔特飲!甜椰椰!
口水雞米線
口水雞
跟餐油菜
食到尾聲,嗰跟餐油菜都未到,提提待應先知漏咗單,之後到咗又發現油菜中間夾住咗好多碎嘅米線,雖然知道菜同米線喺同一個爐煮,但見到噤樣嘅組合就真喺幾反胃!食完真係一肚火,要即上Openrice查一查,但我發現原來已經有好多負評,證明揀嘢食之前唔睇食評,絕對喺我嘅錯,希望我呢篇負評,可以令到諗緊食咩好嘅人,再諗清楚先好入去,除非你真係想有一個難忘嘅經歷啦
2015-01-04
等候时间
20 分钟 (堂食)
2014-08-09 346 浏览
我係依間生活知味嘅常客, 但真係一次又一次嘅失望... 食物質素越嚟越差, 唔係份量少咗就係味道奇怪!! 今次仲要喺OP開a/c留食評!! 侍應服務態度欠佳已經唔在講! 今次仲要死撐~事源係我老公叫咗個鹽酥雞扒米線, 個鹽酥雞扒嚟到, 我見到有兩層炸漿.... 意思即係返炸過, 清晰見到裡面有層炸到暗黃色同外面新炸金黃色嘅炸漿... 老公即刻要求換, 個侍應話係咁喎!! 亦冇意慾拎去換~ 講真佢依間嘢我真係食咗好年, 我即刻同佢講我哋成日嚟食都唔係咁樣, 佢先死死地氣拎去換! 當換返嚟之後一望, 係鹽酥豬扒.....想點?? 我哋都冇氣再講!!食完即走~~講真我當然係覺得有問題先要求換, 因為我唔知依塊雞扒點解要炸兩次! 難道係前晚賣唔晒隔夜再返炸過嘅?睇嚟我兩公婆之後都係食返普通茶仔算~
睇嚟我兩公婆之後都係食返普通茶仔算~
青衣碼頭搵食真無選擇! 呢間叫做有少少特別!去到門口要取票等位!15分鐘比到個卡位我哋!卡位略迫!兩個女仔坐都只係剛剛好!叫咗:鹽酥雞扒酸菜豆腐米線香蒜多士熱檸水等咗15分鐘,食物先陸續送上!我一見碗米線!唔係酸菜豆腐!係茄子豆腐!即刻問最近嘅男侍應:「我叫酸菜豆腐!而家係茄子!」佢好像反應唔到!呆咗幾秒!跟著我再問:「咁茄子即係啱唔啱?我怕我食錯其他客嘅嘢!」佢先至拎走碗麵去問吧枱內嘅女店員!之後個女店員問清楚我食乜!轉頭就送返碗麵比我!黑面放低即刻走,但全程兩個一句唔好意思都無!我唔介意食茄子!係怕食咗其他客嘅食物!我都試過餐廳整錯同我講!我都唔會介意照食!但你無問過我!改返啱亦係好正合理!碗麵只係夾走茄子!加酸菜就比返我!因為我在碗內見到條「漏網之魚」,茄子味道都唔錯!酸菜爽口!唔會過咸!酸酸地爽口開胃!米線偏硬!豆腐係炸過!浸湯都唔會爛!味道就無乜特別!整碗麵味道其實唔錯!可惜因為錯咗又換過!攪咗一輪!個湯麵已經凍咗!唔夠熱! 鹽酥雞扒!上枱仲熱辣辣!我等埋碗麵一齊食都仲夠熱!外脆肉嫩!咸香!正! 多士好多味道揀!香蒜味道!唔會辣!厚多配微香蒜香!雖然唔夠熱!仲算外脆內軟
青衣碼頭搵食真無選擇!

叫咗:
鹽酥雞扒
酸菜豆腐米線
香蒜多士
熱檸水

多士好多味道揀!香蒜味道!唔會辣!厚多配微香蒜香!雖然唔夠熱!仲算外脆內軟!

飲品都有好多選擇!不過台式飲料全部要加錢!我飲熱檸水!正常!

餐廳無廁所!要行出店外用商場廁所!幸好仲算乾淨!
2014-07-06
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 鹽酥雞扒
2014-05-06 360 浏览
有人說青衣是一個飲食沙漠,這也說得對,不管翠怡花園或是青怡花園,食店還是蓼蓼可數,不見得大型發展商的管理能吸引大量食店。所以我們這些青衣中部居民,還是要走來走去,走到這兒「搵食」。餐廳大抵是幾乎獨市的關係,十分受街坊歡迎,動輒都要取票等候。是次恰巧有座位可座,便二話不說光顧。侍應效率甚高,甫坐下便遞上茶及向顧客查詢欲點之菜式,並不像一般茶餐廳之處事作風。這一點頗為值得欣賞的,因為一般餐廳是客人等侍應,而這兒則是侍應等客人,確能做到以客為先之服務精神。食物:1. 炸雞扒燥飯($33-)2. 雞柳燥飯($33-)炸雞的炸粉太多,使口感大打折扣。話雖如此,炸雞之雞肉還是不少的,整道炸雞之水準尚可接受。至於雞柳,個人認為此弄得有如越式餐廳之雞柳一樣,我只能評論雞柳缺乏台式特別。就肉燥飯而言,燥汁味道不俗,配上白飯更是一流,且也有加上不少肉燥,對顧客還是公道。3. 碗仔翅($7-)此碗仔翅水準令人失望,翅的味道苦澀,且只有少量雞絲作為配料,感覺比小賣店之水準還差。整體來看,食品之質素還是一般,而餐廳只勝於優質服務,因此本人就此餐廳之評價只給予一般的水平。

食物:

1. 炸雞扒燥飯($33-)
2. 雞柳燥飯($33-)
雞扒肉燥飯+雞肉燥飯

3. 碗仔翅($7-)
豌仔翅
2014-05-04
$36.5 (晚餐)
雞扒肉燥飯+雞肉燥飯
2014-01-23 239 浏览
生活知味....副題應該係不知所謂.小弟住呢個屋苑多年,見佢裝修過幾次.人亦換過幾批.但仍然走不出同一個境況 --- 服務態度惡劣.由以前開始D野食已經唔係特別好食.不過好耐之前叫做有湯飯,見太太唔舒服黎食下啦,都幾年冇食過喇. 一餐半餐諗住當挑戰下劣食團.冇左湯飯,FINE, 太太叫個米線, 算啦, 一餐半餐.我就叫個好簡單既豬頸肉肉燥飯. 樓上酒樓有炭燒豬頸肉食,其實煎熟佢切片已經食得.估佢唔到,咁都俾到驚喜我. 賣相已經夠奇怪,一放入口: 嘩冇味既,人地雞有雞味,魚有魚味. 大家一直都覺得呢句係廢話. 原來,真係有機會係豬冇豬味嫁. 好啦,俾左舊太太試. 佢咬兩下吐返出黎. 用一個更高既見解:"肥豬肉黎嫁,唔係豬頸肉黎嫁."之後叫個侍應黎,問佢點解冇味,佢話要用雞醬送. WELL, 咁你唔一早攞黎? 我太太就更直接:"你俾醬我都冇用,呢碟都唔係豬頸肉黎既,換過第二樣野食啦."對方就好理直氣壯咁話:"呢個係豬頸肉黎,亦唔換得俾你,野食已經出左". 年輕人,掂,有前途. 可以去同我地既特首比美厚顏無恥既程度. 信我,你有機會羸既.最後,我今餐食左個肉燥飯(肉+燥底).去埋單時,我同果
生活知味....副題應該係不知所謂.

冇左湯飯,FINE, 太太叫個米線, 算啦, 一餐半餐.

最後,我今餐食左個肉燥飯(肉+燥底).去埋單時,我同果位年輕既收銀妹妹講:碟豬頸肉有D問題,我成碟無食呀

佢木無表情答我一句: 哦.

咁我就俾左$92食呢餐.

佢完全冇問點解OR SAY SORRY既意思. 我就明白 : 今時今日,咁既服務態度實在太好了.

P.S 我俾環境有4分,因為呢間野冇乜人食,應該唔洗等位. 大家多個挑戰劣食同EQ既好地方,不得不讚.

其實個人建議OPENRICE可唔可以開個負分機制?應該可以幫到大家"尋找隱世劣食"
2014-01-23
2013-09-12 119 浏览
某日要早早出門工作,青衣碼頭附近的餐廳都不是太早營業,這家卻很早,7點就開始營業。雖然住在附近,老實說我很少光顧這家,只有廖廖幾次。水吧、服務生剛剛上班,由於一大早的沒什麼人,可以隨便坐。點了一份早餐,套餐包含的挺豐富,我點的裡面有炒蛋、豬柳、厚片吐士司、一碗自選湯粉和一杯飲品。雖然不是常客,但我卻非常欣賞這裡的厚片吐司,因為它的口味比普通台式食肆多。我試過了藍莓、椰香和台式奶油,所以想再嚐試一下朱古力口味。剛剛烘好再塗上厚厚的朱古力醬,暖暖又鬆軟的感覺。可是豬柳和炒蛋都偏油了,一吃下就有滿咀是油的膩膩感覺。自選湯粉我點了手撕雞米通粉,餐牌上雖然寫著通粉,端上時才發現是米通粉,有些驚喜。但手撕雞稍微煮得太乾,份量也算多,可以配著整碗米通粉吃完。最後飲品點了一杯青蘋果綠茶,好酸喔─!只能夠勉強喝完一半就放棄了。總括來說是合格的,當然你也不能強求它是超正宗的台式料理啦。還有這份早餐算是經濟,它的冷熱飲品是同價,不用另收。下次還是選厚片吐司的早餐比較優。

雖然住在附近,老實說我很少光顧這家,只有廖廖幾次。

水吧、服務生剛剛上班,由於一大早的沒什麼人,可以隨便坐。

可是豬柳和炒蛋都偏油了,一吃下就有滿咀是油的膩膩感覺。

$30 (早餐)
2013-08-17 116 浏览
我對於這間商鋪既評語. 如果可以評分的話. 我會給予負一百分. 先黎講一講佢地既食物質數. 先前食過都可以叫不過不失. 真係好又一餐唔好又一餐. 但係經過今日我真係一定唔會再去.< 因為一杯普通既熱奶茶都好難飲!!!! 係苦架!!! >星期五上午九時多. 鋪內既客人已經不多. 我與友人一行3人. ORDER 2個早餐套餐. 當時個伙計已經表現不滿.咁都算啦. 又唔係有最低收費. 由佢黑面囉!點知食食下. 發覺一杯好簡單既熱奶茶竟然係苦.咁咪同個伙計講. 話覺得杯奶茶係苦. 佢好似好出奇咁.重問我係咪冇落糖. 我足足落左2包糖都係咁...咁佢就話叫廚房幫我加奶. 但係以我飲咁多年奶茶.我真係未試過一杯奶茶苦既話加左奶係會唔苦囉.咁我咪問可唔可以換其他野. 佢竟然問我杯奶茶有冇飲過.....其實我只係飲左2淡!(請問如果我未飲過又何來會知係苦呢...)我再問想換一杯熱朱古力. 佢話朱古力都有可能係苦喎....咁我友人當時都係飲熱朱古力覺得冇問題先要求換啫.伙計收左我杯熱奶茶但係久久都未有換過一杯黎.等左都好耐. 咁我唯有唔等去俾錢啦. 咁收銀個個正是老闆. 我咪問佢點解一杯
先黎講一講佢地既食物質數.
先前食過都可以叫不過不失. 真係好又一餐唔好又一餐.
但係經過今日我真係一定唔會再去.

< 因為一杯普通既熱奶茶都好難飲!!!! 係苦架!!! >

星期五上午九時多. 鋪內既客人已經不多.
咁都算啦. 又唔係有最低收費. 由佢黑面囉!
點知食食下. 發覺一杯好簡單既熱奶茶竟然係苦.
咁咪同個伙計講. 話覺得杯奶茶係苦. 佢好似好出奇咁.
重問我係咪冇落糖. 我足足落左2包糖都係咁...
咁佢就話叫廚房幫我加奶. 但係以我飲咁多年奶茶.
我真係未試過一杯奶茶苦既話加左奶係會唔苦囉.

(請問如果我未飲過又何來會知係苦呢...)
我再問想換一杯熱朱古力. 佢話朱古力都有可能係苦喎....
咁我友人當時都係飲熱朱古力覺得冇問題先要求換啫.

伙計收左我杯熱奶茶但係久久都未有換過一杯黎.
等左都好耐. 咁我唯有唔等去俾錢啦. 咁收銀個個正是老闆.
我咪問佢點解一杯朱古力咁耐都未有啦.
佢話唔係佢落單唔知喎. 我叫佢問番當時係佢背後既伙計啦.
佢就自打咀巴. 話就算我叫過朱古力都係苦. 咁就唔係叫唔知啦!
重之我講咩佢都係話唔知唔知唔知. 真係攪到我火都黎.
唔換俾我咪出聲囉. 唔洗咁既!

先前我都有幫襯佢. 不過多數都係叫外賣.
其實都已經有問題架啦.
叫親冇一次可以送到岩既食物.
麻辣米線 變成 清湯米線
清湯米線 變成 酸辣米線
手撕雞鮑片鹵蛋肉燥飯 $45套餐 變成 手撕雞鮑片飯 $29套餐
菜肉餃 變成 豆腐
經過咁多問題我都可以忍下.
但係今日既事我都真係忍無可忍.
食品唔OK之餘. 重要服務態度差上加差!!!

2013-08-16
用餐时段
早餐
6-3-2013(三)你的生活是充滿知味?還是,欠缺知味呢?近來,我的生活尚算充滿知味,因為較早前辭掉工作,現階段可騰出較多的空間,當自己喜歡的事情:閱讀文學、看話劇、陪陪家人,閒時主動約三兩知己出來飯聚。。。悠然自在多一會,遲些才計畫未來吧!是日起床後,出街逛逛,途經「生活知味」,看見店名頗配合現時的生活態度,好!就入去吃過午餐吧!我點了一客糖醋骨手撕雞米線 + 花生醬多士 + 熱檸茶($39)。 糖醋骨的賣相僅屬一般,部分還帶點黑漆漆,不太好看;店員在醃製糖醋骨時,應重手多放一些酸梅/鎮江醋,使糖醋骨的味道過酸,一丁點兒的甜味也沒有,我真的接受不來! 店舖選取的一字排,肉質帶點膻味,也欠新鮮;手撕也雞像煲湯後的雞件一樣,無色、無味也無嗅似的,只是靠味精帶出味道,差矣 !米線煮得較腍身,沒爽口感,當我用筷子一夾也斷開來,有點像吃糊仔般!另加 $ 3 要麻辣醬,是用一個小碗另上,醬汁只有辣味而沒有麻味,像吃一般辣椒醬似的。 多士像沒多烘過似的,花生醬則薄薄一層,質感也很稀身,像加了開水一樣,要勉強才能把全塊吃罷。這個午餐,顯然是欠缺知味啊!
6-3-2013(三)

這個午餐,顯然是欠缺知味啊!

2013-03-06
2012-11-06 87 浏览
在下曾經在尖沙嘴造訪過某間台灣麵店幾次,但是自從認識了現在的女友以後,去台灣食店就少之又少,幾乎可以說絕蹟台灣菜。台灣菜給在下的印象是份量較少。早前曾經有位教友的兒子詢問在下,有沒有嚐試過<生活知味>的食物,當時在下回答小朋友還未嚐試過。生活知味在青衣翠怡花開業以來,在下實在未曾造訪過,也許因為教友的兒子這樣問及在下,誘使在下在這裡用餐,好讓在下告訴小朋友這間食店的食物如何。在下於下班後,返回住所以前就到這裡用餐,時間為晚上六時二十八分左右。進入食店後,硔著店員正在用膳,真是打搞了他們用膳時間,不過既然來到沒有理由便離開的嗎?在下坐下後,便開始看著餐牌,盤算著究竟要吃甚麼,一是晚餐,一是小吃,最後在下還是點選了小吃,小吃有三:鹽酥雞排、鹵水雞翼、鹵水豆腐。不一會小食已經送上。整碟小食上桌時,已經傳送著鹽酥香味,而且是剛剛炸起。當在下第一口吃下鹽酥雞排,味道是足夠的,可惜炸粉較多,而且味道蓋了雞味,而且雞肉頗乾。鹵水豆腐雖然是外來貨,但是鹵水卻是自家製的,不過在下把整碟豆腐吃下,也嚐不到半點鹵水味道,色水是有的可惜味道而無味。鹵水雞翼同樣是鹵水味不足,淡而無味,好像是沒有讓豆腐和雞翼吸收

鹵水豆腐雖然是外來貨,但是鹵水卻是自家製的,不過在下把整碟豆腐吃下,也嚐不到半點鹵水味道,色水是有的可惜味道而無味。鹵水雞翼同樣是鹵水味不足,淡而無味,好像是沒有讓豆腐和雞翼吸收鹵水的味道,就如吃著很普通的豆腐與雞翼,只是上了色而言。
三小食:(左至右)鹽酥雞排,鹵水豆腐,鹵水雞翼
苿香奶茶稍為好一點,端上時仍有苿莉的清香,奶茶尚算滑,不過仍是一般。
苿香奶茶
在下於這裡用餐,服務雖然尚可接受,但是食物質素就有待改善。
2012-11-06
苿香奶茶
今晚同屋企人食飯,去左這間試下,基本上沒有後悔的咖哩肥牛米粉咖哩唔算好辣,但如果完全唔食辣的朋友,就唔好試了~肥牛都可以的,有嚼頭的。素鮑扒時蔬味道稍濃,不算是必食之選。但還是可以接受的。粟米斑腩D肉散散地,味道麻麻地,。芝士雞排肉燥飯肉燥好好味又好香口,但亮點在芝士雞排裡D芝士流心的!而且芝士熱騰騰,加上個雞排香口,脆卜卜的!完全係必食之選!但怕熱氣、怕肥的人就要少食了XD食物算係唔錯的,但服務就一般般啦...D服務員比較被動的,總體說,都係值得一去的
今晚同屋企人食飯,去左這間試下,
基本上沒有後悔的
咖哩同肥牛都ok
咖哩肥牛米粉
咖哩唔算好辣,
但如果完全唔食辣的朋友,就唔好試了~
肥牛都可以的,有嚼頭的。
稍濃
素鮑扒時蔬
味道稍濃,不算是必食之選。
但還是可以接受的。
d肉散散地....
粟米斑腩
D肉散散地,味道麻麻地,。
好正下的肉燥
芝士雞排肉燥飯
肉燥好好味又好香口,
但亮點在芝士雞排裡
流心芝士
D芝士流心的!而且芝士熱騰騰,
加上個雞排香口,脆卜卜的!
完全係必食之選!

但怕熱氣、怕肥的人就要少食了XD

食物算係唔錯的,但服務就一般般啦...
服務員比較被動的,
總體說,都係值得一去的
2011-08-22
好正下的肉燥
流心芝士
  • 芝士雞排
2011-07-12 33 浏览
開工日星期一至五一向都冇響餐廳食開早餐, 果日早左返工, 就入去試下呢間D早餐, 又唔算貴,款式都好多, 最平$16已有個吐司+飲品, 最正係凍OT唔駛加$ (因而可配$12 飲品) ! 都有好多人幫襯!!最後食左個花生吐司餐, 熱辣辣, 好好食

都有好多人幫襯!!

最後食左個花生吐司餐, 熱辣辣, 好好食

2011-07-08
$16 (早餐)
  • 花生吐司