We chose to have hotpot on our anniversary of wedding registration instead of "Stables Grill" coz 17 Dec that day was sooooooo cold!!! Finally, we'd made the right choice!Environment - neat and tidy...u can't expect too much from a restaurant in Kowloon city, but it is clean. The washroom is unexpectably ok!!Service - very impressive! The reception even suggested us to have it at 945pm when I made the reservation so that he could offer us 10% off, but since it was so cold that night, we couldn

Service - very impressive! The reception even suggested us to have it at 945pm when I made the reservation so that he could offer us 10% off, but since it was so cold that night, we couldn't wait lar...we had our table ready by 9pm!!

Food - GREAT!
(1) 手切肥牛- 很好味﹗油脂分佈理想﹗肉色鮮美﹗
(2) 脆肉鯇魚- 很新鮮﹗肉色紅潤﹗
(3) 老友鬼鬼- 好香脆﹗
(4) 日本廣島蠔 - 細細隻,好新鮮甜美﹗
(5) 魚皮餃- 用心製作﹗
(6) 西生菜- 可惜沒有皇帝菜﹗
(7-8) 冬陰功加蕃茄薯仔湯底﹗好正,前者勁有味﹗又足料﹗後者十分甜﹗
(9) 甜點贈送 - 椰青糕 - 好特別好好味

Overall, it was so nice!!! Everything was so perfect! It was even better than our favorite hotpot venue - 火鍋館!! Must revisit it!
2010-12-17
  • 老友鬼鬼、牛肉
2010-11-22 59 浏览
訂了7:00鐘,6:00去到搵到近門口咪錶位,LUCKY!行了去TONY WONG買CAKE,回來剛剛好6:45可入席,被安排上格離樓梯類似閣仔,地方不錯,很新淨企理,一張長方大;有三個爐頭,我們一行十人開,兩個爐已十分足夠,非常鬆動,叫了一個寒天翅瓜滑雞鍋(有雞食都唔錯)和沙嗲鍋,個人始終喜歡傳統!1.牛什 - 牛膀、牛腸、牛肚。最欣賞牛腸好有口感2.墨魚滑 -- 好好味 又滑又彈牙,細食小女兒也停不了口3三色餃子 --好食但要煮耐D 4.本地牛肉 -- 唔錯 5.日本黑豚 - 好香好滑,仲好味過牛肉,一定要食。6.烏冬.人人爭住食7.三文魚刺..也肥美 8.田雞 9.炸魚皮 10.和牛粒, 11.生菜 12蠔 13.山根 14.鵝腸15.唐O菜四罐汽水,一支啤酒服務員服務超讚,重主動幫我開紅酒埋單1380元! 值!
訂了7:00鐘,6:00去到搵到近門口咪錶位,LUCKY!
沙嗲鍋,個人始終喜歡傳統!
1.牛什 - 牛膀、牛腸、牛肚。最欣賞牛腸好有口感
2.墨魚滑 -- 好好味 又滑又彈牙,細食小女兒也停不了口
3三色餃子 --好食但要煮耐D
4.本地牛肉 -- 唔錯
5.日本黑豚 - 好香好滑,仲好味過牛肉,一定要食。
6.烏冬.人人爭住食
四罐汽水,一支啤酒
服務員服務超讚,重主動幫我開紅酒

埋單1380元! 值!
2010-11-20
庆祝纪念
生日
2010-11-14 42 浏览
雜誌介紹禾牛薈的牛什鍋,睇相片好吸引,本身又鍾意食牛什,即刻訂枱。老闆話八點要交枱,諗住六點半去到,點知兜兜轉轉成七點十分先到達。即刻點牛什鍋 - 牛膀、牛腸、牛肚。好足料又好味,鍾意食牛什的人一定會鍾意。另加︰日本黑豚 - 好香肉味,一定要食。蘿白- 原來湯底已有蘿白,雖然好味,但係太多,最後食咗好多蘿白。墨魚滑 - 沒有期望中的好味。唐生菜 - 唔鍾意佢唔切走菜頭(不過可能有人鍾意食菜頭),一般啦。仲有免費甜品,係椰汁大菜糕同椰汁西米糕,雖然免費,但係都好好味。可惜因為要交枱,食得急咗D。環境乾淨企理,服務迅捷,老闆懂交際。不過地方細小了一點。有代客泊車,都幾貴,要成$40。
另加︰
日本黑豚 - 好香肉味,一定要食。
墨魚滑 - 沒有期望中的好味。
可惜因為要交枱,食得急咗D。
環境乾淨企理,服務迅捷,老闆懂交際。不過地方細小了一點。
有代客泊車,都幾貴,要成$40。

2010-11-12
  • 牛什鍋、黑豚肉
2010-09-09 37 浏览
已向度食過幾次 每次不論食物 服務都激賞老細十分殷勤 介紹的食物一定必好鮑魚仔 -- 二十蚊隻 比之前貴二蚊 但十分爽口墨魚滑 -- 好好味 有墨魚香招牌餃子 -- 有蝦及帶子 十分清甜鱔片 -- 抵食 好鮮牛肉 -- 148 極度推介 好食過198那種 每次食兩碟都唔夠羊肉 -- 都ok 相對較平凡食物太多 不能盡錄之前食過幾次牛什窩 十分惹味今次食魚翅瓜窩 仲正 瓜及雞煲湯 十分甜 飲完再開始打 等於多個湯同埋d 瓜亦十分好味老闆最後仲有八折比 十分抵食已成我們打邊爐必選
已向度食過幾次

已成我們打邊爐必選
2010-09-04
  • 全部
2010-08-07 114 浏览
同事介紹左好耐, 咁啱有朋友生日, 我地一行8人提早1日預定黎試下.經老闆推介, 我地試左"寒天翅瓜滑雞鍋", 係用個"翅瓜"瓜環圍住隻雞, 估計有半隻雞左右, 好好味喎, 唔知點整既呢, 果然無介紹錯 另一個鍋係清湯+沙嗲, 無咩特別, 但都ok.記唔哂所有主菜, 比較值得推介既有:本地手切肥牛: 雖然賣$198一碟, 但真係好有牛味, 好"林"特級手切肥牛: 我地成班都鍾意食牛, 所以叫埋哩款試, 都幾好味, 但牛味無本地咁濃自家製餃子:有蝦同帶子係入面, 好新鮮, 味道又好夾老友鬼鬼: 推介=> 係已經炸好既油炸鬼, 可以就咁食, 但我選擇左浸一下湯先, 正!海鮮 =>象拔蚌, 鮑魚仔, 花甲, 全部都好新鮮, 又唔貴總括哩間鋪d服務好好, 環境舒適, 食物新鮮....真係值得一試!我地切蛋糕時, 老闆仲話下次有朋友生日, 可以訂位試預定自家製既cheese cake, $100-200 左右(睇下幾多人食喎)...唔知得唔得呢? 不過都幾有heart, 應該下次會試下, yeah!

另一個鍋係清湯+沙嗲, 無咩特別, 但都ok.

記唔哂所有主菜, 比較值得推介既有:

自家製餃子:有蝦同帶子係入面, 好新鮮, 味道又好夾
老友鬼鬼:

特級手切牛
本地手切肥牛
自家製餃子
2010-08-06 35 浏览
呢篇食評應該係4月既時候要寫既~遲左4個月。。。都唔可以唔寫!發現這間[九龍城的禾牛薈]簡直是我的[驚人發現]!牛肉。不得之了的好有[趙口];羊肉。有埋[府與]醬,正!老友鬼鬼。香脆可口;夜明珠。龍眼包蝦膠,有趣,有趣!最最最好味的,就是[烏冬]!!!!!因為,佢既湯底(尢其是冬陰公湯底)真係冇。得。頂。連我好怕SPICY既。都要由頭食到尾~個個都話好味~多謝老闆比個9折同送個小食比我地~YEAH!想講你知。4月到宜家,我試過連續食左2晚,又共食左超過10次以上!打打下。。。又想去食啦~

發現這間[九龍城的禾牛薈]簡直是我的[驚人發現]!

因為,佢既湯底(尢其是冬陰公湯底)真係冇。得。頂。

連我好怕SPICY既。都要由頭食到尾~個個都話好味~

多謝老闆比個9折同送個小食比我地~YEAH!

打打下。。。又想去食啦~
牛肉。新鮮。有[趙口]。
羊肉。跟埋[付與]醬。正!
夜明珠。龍眼肉包蝦膠。設計有趣。味道有趣。
老友鬼鬼。香。脆。好味。
烏冬。唔散。有趙口。Encore必選!
漢堡豬肉腸。多謝老闆!
芝士蝦圓。又一Encore必選!
2010-04-22
牛肉。新鮮。有[趙口]。
羊肉。跟埋[付與]醬。正!
夜明珠。龍眼肉包蝦膠。設計有趣。味道有趣。
老友鬼鬼。香。脆。好味。
烏冬。唔散。有趙口。Encore必選!
漢堡豬肉腸。多謝老闆!
芝士蝦圓。又一Encore必選!
  • 老友鬼鬼,牛肉,烏冬,夜明珠,冬陰公湯底
2010-08-02 33 浏览
- 經朋友介紹, 第1次來試這間火窩店, 果然有驚喜.1)先來一個鴛鴦湯底 (鮮茄薯仔濃湯 + 泰式冬陰功), 哇.....真係估唔到個冬陰功湯底咁好味, 又咁足料....拍得住泰國餐廳的冬陰功湯呀...餸未到我已經飲左2碗湯....正呀~~2) 再試左服務員推介, 花甲. 真係好鮮甜又無沙....值得一試3) 頭盤.."老友鬼鬼" = 油炸鬼+蝦滑......新鮮炸起, 估唔到呢個crossover口感又幾特別, 好夠熱同鬆脆..真係非試不可呀..hkd: 48 (真抵食呀!!)4) 再試左一味禾牛...服務員話係"安格斯"肥牛.......肉質有口感, 又唔肥, 真係要一試.5)手打蝦丸+墨魚丸, 好彈牙又大粒. 意想不到的是......蝦丸內竟然有鮮蝦, 口感一流....最後, 因我地人數唔係太多, 好多食品都試唔到...下次一定要再去, 試多的呀~~~
- 經朋友介紹, 第1次來試這間火窩店, 果然有驚喜.

老友鬼鬼...超正
  • 花甲
  • 冬陰公湯底
  • 手打墨魚丸
2010-07-19 37 浏览
突然想去6點book 8點都有位woo不過week day, 人少d好正常.我都成8點幾去到.朋友到左先; 去到上左3樓...朋友已經叫左(北海道花膠鮮奶湯底)又一次証明真係要自已食過先可以知好定唔好,加上口味真係人人唔同... but...北海道花膠鮮奶湯底 奶味無乜... 個2片花膠細過去食點心時叫個d. 打到咁上下似嘔吐物囉 (10分)老友鬼鬼係真係唔好食. 炸物反炸. 係有創意不過味道好差. (40分)牛肉粒. 好味 (70分)其他都係一般野黎...打唔到半個鐘有人食煙.嘩! 唔係呀!? 食市woo搵侍應又成日叫唔到, order好, 叫加水好...收錢啦都收我十幾二十分鐘!!!!真係食到我一頭煙! 又唔係好食.
突然想去6點book 8點都有位woo

不過week day, 人少d好正常.
我都成8點幾去到.
朋友到左先; 去到上左3樓...

朋友已經叫左(北海道花膠鮮奶湯底)

又一次証明真係要自已食過先可以知好定唔好,
加上口味真係人人唔同... but...

(10分)
牛肉粒. 好味 (70分)

其他都係一般野黎...

打唔到半個鐘有人食煙.
嘩! 唔係呀!? 食市woo

侍應又成日叫唔到, order好, 叫加水好...
收錢啦都收我十幾二十分鐘!!!!

真係食到我一頭煙! 又唔係好食.
2010-07-08
$211 (宵夜)
2010-07-16 29 浏览
兩星期前就約好幾位志同道合的好朋友, 人生短暫, 是時候豪一豪此店乃朋友看到報章推介來朝聖, 由於是新開張, 食物品質應該有一定的保証.至於價錢則是其次.基本上是不用訂位(現在人氣急升就唔知~)3人被安排了卡位, 有微型電視, 方便大家追劇!食物種類多樣化, 一間小小店, 其實都怕"已賣清"等等騙語...每人選幾款, 上菜相當快~自選湯底:- 108北海道花膠鮮奶湯底似是必點的湯底. 花膠是分開上.第一口的鮮奶湯底, 不夠濃郁.首幾回合, 食物盡量放到鮮奶湯, 可惜吃慣濃味的大家, 似乎... 103懷舊沙嗲湯底以後的回合, 就用靠得住的沙嗲湯.不會太咸, 能配合任何配料是日晚餐:- 202特級手切肥牛不用食到最豪的限量肥牛, 一樣好味!薄片, 爽呀! 209日本黑豚肉追加菜, 平日只愛吃雞肉牛肉的我, 居然吃畢一整碟豚肉.跟一般的差太遠, 不論肉質及"豚味" 309炸響鈴打邊爐精選! 近年興起脆卜卜的炸腐皮, 上碟時還有回微暖.放入沙嗲鍋兩秒錨起, 時間剛剛好! 312稻庭烏冬追加單, 值得留肚試!稻庭烏冬冷食比較多, 原來熱食一樣好吃~~扁身, 有咬感. 如果可以散叫更好...叫

至於價錢則是其次.

基本上是不用訂位(現在人氣急升就唔知~)

3人被安排了卡位, 有微型電視, 方便大家追劇!

每人選幾款, 上菜相當快~

自選湯底:-
108北海道花膠鮮奶湯底
似是必點的湯底. 花膠是分開上.
第一口的鮮奶湯底, 不夠濃郁.

103懷舊沙嗲湯底
以後的回合, 就用靠得住的沙嗲湯.
不會太咸, 能配合任何配料

是日晚餐:-
202特級手切肥牛
不用食到最豪的限量肥牛, 一樣好味!薄片, 爽呀!
209日本黑豚肉
追加菜, 平日只愛吃雞肉牛肉的我, 居然吃畢一整碟豚肉.
跟一般的差太遠, 不論肉質及"豚味"
309炸響鈴
打邊爐精選! 近年興起脆卜卜的炸腐皮, 上碟時還有回微暖.
放入沙嗲鍋兩秒錨起, 時間剛剛好!
312稻庭烏冬
追加單, 值得留肚試!
稻庭烏冬冷食比較多, 原來熱食一樣好吃~~
扁身, 有咬感. 如果可以散叫更好...叫半個試試....
409本地生蠔
本人不愛吃生蠔, 交由兩位好朋友負責.
評語不俗, 而且跟日本蠔差3倍價錢呢!!!太誇張.
506精選三式餃
鮮蝦云吞>> 脆大蝦, 皮薄.
韮菜餃>> 飽滿韮菜豬肉, 一陣清香~
金粟餃>> 很特別, 清甜.
但3個人吃太多餃, 當然吃不完..
507自家製手打蟹子墨魚滑
必點菜, 此店只可用ok來形容, 因為我吃過更好吃更彈更爽口的.
715油麥菜
新鮮, 但份量太少...
721超甜粟米
我最愛, 真的超甜...可是份量都太少.
一粒一粒的, 証明非常新鮮.
723珍味山根
朋友打邊爐必吃. 一個一個球, 普通入貨沒特別....

特色精選:-
鮑魚仔
是日假$28每人點了一隻, 新鮮爽口, 價值適中
大聖子
$18每人點了一隻, 划算抵吃, 新鮮大隻. 沒有沙!

埋單送泰色大菜糕一碟, 食唔落~

看不出這只是個三人份, 還要是幾個瘦瘦女生........有機會要一大班朋友吃~wishes...
2010-05-25
2010-07-04 36 浏览
適逢世杯八強, 想搵一間有波睇,又有得火煱,可說是十分之難.晚上六時不斷打電話訂位, 一聽到只有兩口子吃,基本上全都吃了閉門羹.(兩口子找吃的經常被歧視!)原本打算死心沒波看,找了這間禾牛薈, 竟然說可能有檯,但要等某客人確認會不會去, 留下電話, 一小時後, 真的有親切的回覆, 歡迎隨時到來.比原本約定的時間遲到, 但依然為我留檯, 不錯. 自帶了一枝白酒.兩口子吃的不多, 只點了:1. 牛奶花膠湯底.2. 牛柳粒3. 廣島蠔3. 鵝肝餃(不太肯定名字)4. 黃金蕃薯5. 黑豚肉6. 烏冬7. 菜沒想到牛奶打邊爐會有這種效果! 很好,能帶出材料的鮮味, 由於湯底加了花膠和豆腐, 感覺很滑, 牛柳粒脂肪分佈剛好,能吃出牛的鮮味而又比切片的有口感. 廣島蠔起初擔心不是吃蠔的季節, 怕不好吃, 怎料出奇地新鮮,蠔味重, 老實說如果他說可以生吃,我覺得也不為過, 鵝肝餃子口感順滑, 黃金蕃薯又香又甜, 黑豚肉可能較遲order, 被之前的材料搶了先機, 變得普通, 但亦算合格, 手打烏冬作結尾,加上精彩球賽, 給了的很滿足的感覺.唯一的缺點是全店只有一張2人檯, 位置又因為太近洗手間,亦不斷
兩口子吃的不多, 只點了:
1. 牛奶花膠湯底.
2. 牛柳粒
3. 廣島蠔
3. 鵝肝餃(不太肯定名字)
4. 黃金蕃薯
5. 黑豚肉
6. 烏冬
7. 菜
唯一的缺點是全店只有一張2人檯, 位置又因為太近洗手間,亦不斷有人進出,基本上全程我是在沒冷氣的程況下進餐(可說是汗如雨下), 但服務態度及食物水準實在少見的好. 令我忘掉這個問題.

希望下一次光顧時, 能保持水準.

2010-07-03
  • 牛奶花膠湯底
  • 黃金蕃薯
  • 廣島蠔
2010-07-04 51 浏览
2010世盃臨近尾聲 適逄是晚兩強大戰 實在不容錯過!經友人介紹下 初臨此店 皆因聽聞有足球直播睇 又有邊爐打 一舉兩得 !(老闆?)四眼哥哥非常慇勤 不停為我們推介心水食物 更送上蘆薈小麥草汁 認真好客看OR上食評講有北海度花膠鮮幼湯底 甚感興趣 ! 再拼麻辣湯底一試 !先來一客"老友鬼鬼" 其實是油炸鬼釀入蝦膠, 外層脆卜卜, 內層卻彈牙, 很特別! 不得不讚好的一道小食!接下來就是本地招牌手切肥牛 色澤鮮紅 雪花分佈平均 尤其配上鮮奶湯底 絕妙! 相反 麻辣湯底較為失色 咸而不辣 接著 三色餃其中 韮菜餃味道略勝一籌 但皮不夠雲吞做得薄 另一道個人覺得有驚喜 自家製芝心蝦丸 入面釀的芝士不算多 正好不會蓋過蝦肉味 非常爽口彈牙!其他還有墨魚滑/ 丸 /脆鯇片/羊肉片/ 鮮雞件等等......食物精彩程度不比當晚的球賽遜色是九龍城的又一出色火煱店 相信還會有下次的 希望老闆可保持水準 !
2010世盃臨近尾聲 適逄是晚兩強大戰 實在不容錯過!

(老闆?)四眼哥哥非常慇勤
不停為我們推介心水食物 更送上蘆薈小麥草汁 認真好客

先來一客"老友鬼鬼"
相反 麻辣湯底較為失色 咸而不辣

接著 三色餃其中 韮菜餃味道略勝一籌 但皮不夠雲吞做得薄

另一道個人覺得有驚喜

食物精彩程度不比當晚的球賽遜色
是九龍城的又一出色火煱店
相信還會有下次的

希望老闆可保持水準 !

• 蝦丸
  • 特級手切肥牛
(非会员)
2010-06-19 18 浏览
雖然我地係一班學生但係老闆都好好態度對我地我地嗌左個好抵既三文魚食幾好味個麻辣湯底好惹味又有好多調味料俾我地!d 野食都幾新鮮幾好味特別推介:老友鬼鬼
雖然我地係一班學生
但係老闆都好好態度對我地
我地嗌左個好抵既三文魚食
幾好味
個麻辣湯底好惹味
又有好多調味料俾我地!
d 野食都幾新鮮幾好味
特別推介:老友鬼鬼
2010-06-17
2010-06-04 90 浏览
減壓首選當然係打邊爐啦!個日行開九龍城,見到就試下,橫點呢度D食評都5錯食後感:好耐都未去過一間咁有水準ge火鍋店..一去到就見到一炸野,原來係調味料...先點左d小食黃金蕃薯~清甜ge,本來驚滯,不過原都幾開胃老友鬼鬼~其實係蝦膠+油炸鬼,幾惹味,亦無預期咁油~D waiter話可以係咁E ' 六'下再食,不過我就鐘意就咁食一碟招牌手切肥牛~呢碟鮮牛無一般肥牛ge雪藏味(因為新鮮ma),雖然無lar過,不過唔'un',與價錢成正比,值得一試!大鮑魚~$18隻,熟左去殼都大過隻匙羹...好難5抵食聖子方面,我就5食ge,不過D frds都話幾甜另外仲食左花'甲',好似$48碟,鮮甜之餘最鐘意佢無沙,夠乾淨野飲就飲左支$198紅洒同蘆薈小麥草2樣都5錯,紅洒一D都5酸,果味濃得黎亦5會遮左D酒味蘆薈小麥草就好清涼,最鐘意咬佢D粒粒蘆薈環境都ok,冷氣夠行,卡位亦有一部小型掛牆電視~(p.s. D waiter好好服務,好吹得ga!)下次再回
減壓首選當然係打邊爐啦!
個日行開九龍城,見到就試下,橫點呢度D食評都5錯
食後感:好耐都未去過一間咁有水準ge火鍋店..
一去到就見到一炸野,原來係調味料...
先點左d小食
黃金蕃薯
~清甜ge,本來驚滯,不過原都幾開胃
老友鬼鬼
~其實係蝦膠+油炸鬼,幾惹味,亦無預期咁油~
一碟招牌手切肥牛
~$18隻,熟左去殼都大過隻匙羹...好難5抵食
聖子方面,我就5食ge,不過D frds都話幾甜
野飲就飲左支$198紅洒同蘆薈小麥草
2樣都5錯,紅洒一D都5酸,果味濃得黎亦5會遮左D酒味
蘆薈小麥草就好清涼,最鐘意咬佢D粒粒蘆薈
環境都ok,冷氣夠行,卡位亦有一部小型掛牆電視~

(p.s. D waiter好好服務,好吹得ga!)

下次再回

製成品
本地招牌手切肥牛
紅洒
2010-05-30 42 浏览
平日兩個都好鍾意打邊爐, 多收去旺角旺順或佐敦火鍋館, 尋晚落雨, 費事時咁遠, 近近地落九龍城, 搵間未試過的試吓! 一搵九龍城火鍋, 呢間排頭位, 好! 即打電話去, 有位! 馬上出發! 七點半去到, 樓下得兩枱有人坐, 其他都係空的, 我地兩公婆上咗樓上坐, 樓下得三張枱, 計埋我地, 坐齊晒三張枱!蕃茄薯仔濃湯底 - 一般特級本地手切肥牛 ($198) - 有牛味, 無渣, 可能食慣旺順及火鍋館, 呢間差啲, 唔值呢個價, 少淋, 但乜脂肪!手切肥牛($98) - 有啲雪花, 呢個反而抵食, 想比起個本地手切肥牛!魚皮餃 ($58) - 個皮可以接受, 但入面的肉好"鞋", 旺順果啲好食好多!墨魚滑 - 又係"鞋", 真係唔係滑囉....試一次, 唔會再有下次! 人地好多自家手打唔係咁既!白鱔片($38) - 呢碟份量少, 但都算新鮮!老友鬼鬼 - 油炸鬼上面有舊蝦膠, 啲蝦膠唔知係咪過熟, 變咗蝦膠乾!! 又硬又"鞋"!三文魚刺身 ($78) - 呢個係老細推介, 好一般! 板前刺身仲重三文魚味!值得一讚係, 個個員工都好有禮貌!不過....老公同我都一致話: 有得揀, 唔會

蕃茄薯仔濃湯底 - 一般
白鱔片($38) - 呢碟份量少, 但都算新鮮!

值得一讚係, 個個員工都好有禮貌!
不過....老公同我都一致話: 有得揀, 唔會再去! 仲有, 個冷氣好勁呀! 叫妹妹調較咗都好凍, 但唔知點解仲係咁多蚊!老公雙腳俾啲蚊咬咗幾啖!

2010-05-29
  • 藍妹!
2010-05-18 98 浏览
初嘗禾牛薈後, 一想打邊爐就諗起佢喇,我本身住沙田,又唔想特登出九龍城......是日剛出左旺角買嘢,所以順路落九龍城再嘗禾牛薈喇!!!講返食物,水準keep 住無差,: 上次我去食安格斯手切肥牛我食左二碟細,今次我叫一碟大,二個人食剛剛好,好大碟牛味重,好味!!!上次我食左虎蝦, 今次我試左花竹蝦, 勁鮮甜肉質花甲皇: 無沙, 大隻, 鮮甜三色餃:一樣好食, 個人喜歡韮菜多D三文魚刺身:最驚喜, 完來而家佢地逢星期五,六都開三文魚, 仲要係挪威空運返嚟嘅, 咁就要試下喇!!一食勁新鮮一碟十幾片,好味!花膠筒:易淋,不硬,亦爽口白酒:$120, 易入口,唔酸.....喺食市叫之白酒$120我覺得抵啦!!!總括嚟講食物水準keep到, 服務週到!!!而家仲開多一層,下次我約多幾個friend book房食先,其實貴我又唔覺得算好貴,有食過九龍城幾間出名的邊爐價錢都唔平喇, 呢間算合理,起碼我食得開心!!!
講返食物,水準keep 住無差,:

上次我食左虎蝦, 今次我試左花竹蝦, 勁鮮甜肉質
花甲皇: 無沙, 大隻, 鮮甜
三色餃:一樣好食, 個人喜歡韮菜多D
花膠筒:易淋,不硬,亦爽口

沙嗲/芫茜皮蛋湯底
花甲皇