2023-02-03
尖沙咀真係好多隱世高質餐廳,呢晚來食omakase超驚喜!無論食物、環境、服務都激讚印象深刻!.🌟omakase set $1380/一位.➡️先付(三品)➡️サラダ(沙律)➡️旬の刺しみ(5品)(刺身)➡️茶碗蒸し➡️お寿司6貫➡️燒物➡️吸の物(湯)➡️甘味•荀の日本果物(甜品/水果).餐廳寧靜,日式設計,卡位位置好大,吧枱都有梳化凳坐,非常舒服!坐低仲送左雞泡魚干俾我食人太好😍 口感似燒魷魚,味道甜甜地好好食😋.前菜賣相精緻,沖繩水雲好得意!味道清新第一次食,口感似冷麵☺️ 紫浮魷魚食落好爽口,加埋青檸啫喱,開胃的前菜😋 第二碟日式沙律好特別,用上水晶海草和日本糖蕃茄,真係鮮甜好多👍🏻.刺身時間全部都太正😍Jo大愛小長井生蠔,少許柚子酸汁,鮮甜超好食!原來係上年拎獎難怪咁受歡迎👏🏻鮫鰈加兩款海膽一啖入口幸福的滋味🥰池魚王好高質新鮮肥美,白象拔蚌好爽甜,火炙鱈白子肥厚,口感creamy又唔腥,鮟鱇魚肝味道濃厚入口即溶,火炙銀鱈魚濃厚煙燻口味食落滑身勁好食😋 針魚好有咬口,加埋蔥蓉青檸癖腥相當不錯👍🏻.茶碗蒸係我食過呢排最好食!入面蟹膏豆腐仲有冬菇銀鱈魚,濃厚鮮味蛋細滑超正🤤.到燒物同樣吸引,太刀魚熱
🌟omakase set $1380/一位
➡️先付(三品)
➡️サラダ(沙律)
➡️旬の刺しみ(5品)(刺身)
➡️茶碗蒸し
➡️お寿司6貫
➡️燒物
➡️吸の物(湯)
➡️甘味•荀の日本果物(甜品/水果)
到燒物同樣吸引,太刀魚熱辣辣好厚肉,燒吞拿魚紫蘇葉紫菜包住仲有炸蒜片,香箱蟹超鮮味好好食,再加埋蟹膏蟹子海膽三文魚子,味道好有層次超級好食👍🏻
要特別推介魚湯,用多款魚煲成非常鮮味,原來可以美顏Jo成碗飲哂🥰烏冬細滑😋
甜品也不馬虎,兩款布丁,日本杏仁豆腐好滑新濃厚杏霜味道,宇治綠茶布丁奶味濃厚綠茶回甘仲有日本十勝紅豆 my favourite❤️
最後食啖靜岡蜜瓜爆汁香甜太幸福🥰
呢到真係食得勁開心,Martin師傅風趣幽默,店員服務貼心周到,我地開心到開左三支清酒大家一齊飲超high🤣大愛十二生肖清酒杯好靚🤩原來呢間開左13年專做熟客,真係充滿人情味的餐廳!