2019-03-06
《素食一家》 #食在旺角 #90sfoodieshare_旺角📍旺角洗衣街145號正華大廈地下-自從之前食過D素食餐廳覺得唔錯 一直都想繼續試多D 而今次係旺角東附近見到有間素食餐廳 都幾多人食 應該無伏啦-🔹香煎自家野生竹笙腐皮卷(6件) $88呢款都幾受歡迎,店員話係自家制無落其他調味料,腐皮卷入面包左竹笙 、木耳絲同菇菌,仲有菜心伴碟,每樣配料都係我鐘意嘅野,都幾好味。🔹菠蘿咕嚕猴頭菇 $88 咕嚕肉用山楂調製,比起一般食嘅酸小小,加埋夠甜嘅菠蘿,勁快清哂🤤🔹松子黑松露炒飯 $95 呢個炒飯係純素嘅,真正食素嘅朋友都可以食,炒飯粒粒分明無油膩感,黑松露味都幾濃,面頭嘅松子都好好味,令口感更豐富。🔹天然桑椹醋 $18/杯一直都好鐘意飲醋,酸度對我黎講岩岩好,唔錯🔹泰國山竹汁 $22/樽山竹汁!山竹汁!認真真係未飲過,仲要係無加糖,係真係有山竹味,都幾好飲🔸茶位$6/位
📍旺角洗衣街145號正華大廈地下
🔹香煎自家野生竹笙腐皮卷(6件) $88
🔹菠蘿咕嚕猴頭菇 $88
🔹松子黑松露炒飯 $95
🔹天然桑椹醋 $18/杯
一直都好鐘意飲醋,酸度對我黎講岩岩好,唔錯
🔹泰國山竹汁 $22/樽
🔸茶位$6/位