2017-12-28 880 浏览
臨近聖誕,與朋友三人,到銅鑼灣 組長日式放題食晚飯。地理位置方面,銅鑼灣地鐵站一出對面街就是,大約一分鐘左右 十分方便。店舖面積不算大,坐得並不算太舒服,比較迫。一坐低,原來餐廳設有火鍋,不用加錢。可以一邊吃,日式放題一邊打邊爐,是唔錯嘅選擇。炸物方面薯塔炸得香脆,淋上芝士醬,為味道添上了幾種層次。惟天婦羅賣相較差,不太吸引。刺身方面比較失望的是,刺身種類並不算很多,只有大約七至八款左右。對比起其他地方嘅刺身亦不是太新鮮。所以 叫完第一輪之後,都沒有再叫。飲品方面同樣選擇較少,只有冰紅茶,玉泉汽水的飲料。 雪碧芬達等等大眾飲品都缺少。值得一讚地方細小但清潔有序。 員工的服務態度亦十分友善,看見我們的天婦羅攤放很久,更善意地提醒我們趕快吃用。個人推介 雞翼 雞軟骨 火鍋 甜品 炒雜菜雞翼 一串一隻,預先將雞翼拆開 燒至金黃色,再灑上少少鹽,味道充足,肉質嫩滑, 亦有炭燒嘅香味。雞軟骨 軟骨硬度適中,味道可口 容易上癮。火鍋 款式多,如有豚肉牛肉等人氣火鍋食材。質素亦不錯,值得推介。湯底濃郁,牛肉豚肉都肉味充足。甜品 意式蛋糕為飯後必食甜品 少甜而鬆軟。價錢方面 每人大約220左右,尚算合
臨近聖誕,與朋友三人,到銅鑼灣 組長日式放題食晚飯。
店舖面積不算大,坐得並不算太舒服,比較迫。

炸物方面
薯塔炸得香脆,淋上芝士醬,為味道添上了幾種層次。

惟天婦羅賣相較差,不太吸引。

刺身方面
比較失望的是,刺身種類並不算很多,只有大約七至八款左右。

飲品方面

值得一讚

個人推介
雞翼 雞軟骨 火鍋 甜品 炒雜菜

雞軟骨 軟骨硬度適中,味道可口 容易上癮。

甜品 意式蛋糕為飯後必食甜品 少甜而鬆軟。

價錢方面 每人大約220左右,尚算合理。
2017-12-22 134 浏览
牛肉,刺身同埋沙律都ok.不過一點鐘來想食嘅鰻魚同埋扇貝都冇,冇都唔講,食左幾個壽司,係食過嘅最難食嘅壽司,壽司裡面的飯好似糯米飯,真係估吾到會有咁樣的壽司店,壽司竟然係最難食嗰個。同埋仲有一個好大嘅問題就係,有滴單佢會幫你自動取消,可能係因為唔想做,但係一點落單應該都唔算好遲,之後有加飲品同埋因為太少野食再加單,有滴有,壽司就冇啦,所以勁多壽司食唔到,不過好處就係唔晒再食咁難食嘅壽司今次係第一次因為真係忍唔住服務質素同埋服務態度而申請帳號寫評論
牛肉,刺身同埋沙律都ok.不過一點鐘來想食嘅鰻魚同埋扇貝都冇,冇都唔講,食左幾個壽司,係食過嘅最難食嘅壽司壽司裡面的飯好似糯米飯
2017-12-15 195 浏览
想食放題,但又吾想食太貴,跟住友人就發現左依間!我地大約6點去到,730前埋單就178一位,都幾抵下!仲送埋個壽喜燒tim,當然你不能期望佢好好食!刺身種類吾算多壽司叫左d第二輪刺身總體來看,食物款式比其他放題鋪少。

仲送埋個壽喜燒tim,當然你不能期望佢好好食!

刺身種類吾算多

壽司叫左d

第二輪刺身

總體來看,食物款式比其他放題鋪少。
2017-12-13
2017-12-03 247 浏览
琴日同一大班朋友諗住reu食個放題點知完全係試伏第一round全部都係熟食 呢一舊我真係食完都吾知咩黎 同啲朋友估左勁耐 🤮 佢個皮首先吾係脆 然後入面係好似雞肉味但又腥腥地🙂 但師兄我完全係張紙到見吾到有雞肉天婦羅 究竟我食左啲咩🤫然後我地又好傻仔咁叫左照燒雞扒🤷🏻‍♀️ (其實照燒都幾日式嘅係咪) 吾好睇個樣好正常 但舊雞扒個味好怪異食完一啖堅lur 刺身已經懶得影 一句三文魚完全無味 🤣🤣🤣 帶子只有雪味🤦🏻‍♀️然後火炙壽司係ok的 最怪異嘅軍艦係右邊個螺肉 因為佢食落係泡菜味🤦🏻‍♀️順帶一提佢仲有火鍋 隻鴨仔都幾cute 🙂個鍋啲菜都幾好味 幾清淡囉 然後肥牛都真點肥牛 😎🤘🏻 想試伏 黎try try 討論下邊樣最難食 然後望住隔離個個食完即吐 樂趣也
琴日同一大班朋友諗住reu食個放題點知完全係試伏

然後火炙壽司係ok的
最怪異嘅軍艦係右邊個螺肉 因為佢食落係泡菜味🤦🏻‍♀️

• 娃娃菜
2017-10-22 267 浏览
安格斯什麼牛肉很驚艷,好吃,蝦也很不錯,其他好像沒什麼印象了,還可以吧。環境不錯,我看到隔壁桌兩個女仔食好多好多,我覺得沒有評論說的甘好食,但都可以接受,部分野都唔錯。

2017-10-05 400 浏览
由於一早已經BOOK左台, 所以一去到餐廳, WAITER就好快安排入座.地方一眼見晒.....一坐低, 個WAITRESS行埋黎講左一大堆野....但係我都未聽得切.不過大概既內容就係如果想打埋邊爐呢,每人就加多$18(好似係), 如果想食雪場蟹腳, 鵝肝多士之類就每人加多$38,於是我就決定每人加$38蚊, 因為同行者鐘意食蟹腳同鵝肝多士, 而我就鐘意食赤蝦.野食種類都幾多....已附上點食品紙.大部份刺身都唔夠新鮮. 不吃也罷.
2017-10-03
芝麻菠菜
2017-09-27 390 浏览
老闆請食飯,就去左呢間野食。時間就半個鐘一節,食就食兩個鐘(掛)首先去到環境都幾逼,冷氣直吹頭頂。刺身盤,帶子唔夠甜,呢一轉既三文魚ok同事過八爪魚仔無味,勁難食。甜蝦ok.第二轉三文魚得個凍字!!!!完全無味!!!腎串燒唔夠熱 可以講話完全唔熱。炸野全部得油溢味,食唔到蝦/蟹棒味。淨係食到蝦既質感同油味。壽司飯太酸,紫菜淋既。不過海膽,魚籽同甜蝦可以補番數。甜品得牛奶樂,意式蛋糕同雀巢雪糕,仲要無得揀味...同埋店員唔熟優惠,明明打黎問過有生日優惠:4位一位半價,6位一位免費。無野送既。個陣問店員,佢答我無優惠,得野送。1)清酒 2)壽司蛋糕 3)蟹 4)一板海膽咁揀完呢 有個男同事就無啦啦過黎講:一係有野送就無優惠一係有優惠就唔送野。結果揀左優惠就算(平日198 +1)
老闆請食飯,就去左呢間野食。
時間就半個鐘一節,食就食兩個鐘(掛)
首先去到環境都幾逼,冷氣直吹頭頂。

刺身盤,帶子唔夠甜,呢一轉既三文魚ok
同事過八爪魚仔無味,勁難食。
甜蝦ok.
第二轉三文魚得個凍字!!!!完全無味!!!
腎串燒唔夠熱 可以講話完全唔熱。

炸野全部得油溢味,食唔到蝦/蟹棒味。
淨係食到蝦既質感同油味。
壽司飯太酸,紫菜淋既。
不過海膽,魚籽同甜蝦可以補番數。
甜品得牛奶樂,意式蛋糕同雀巢雪糕,仲要無得揀味...
個陣問店員,佢答我無優惠,得野送。
1)清酒 2)壽司蛋糕 3)蟹 4)一板海膽

咁揀完呢 有個男同事就無啦啦過黎講:一係有野送就無優惠
一係有優惠就唔送野。
結果揀左優惠就算
(平日198 +1)
2017-09-14
2017-08-10 495 浏览
今天是老公舊暦生日,女兒已預早一個月約齊人,又訂埋枱慶生,佢訂左駱克道的組長日式放題,因為佢食過話好多野食,而且又底食,今晚就一家人慶生去吧!餐廳地方不算大,但都坐滿了客人!雖然訂左枱,但都要等一陣才有位。新鮮刺身:放題回本首選,刺身本身都有多種選擇,但只要每位加38蚊就可以升級享用特大赤蝦、雪場蟹腳、黃金焗蠔、鵝肝多士、珍寶帶子、安格斯牛柳。而且是任食,甘底!我們當然加啦!雪場蟹腳很鮮甜,特大赤蝦鮮美,珍寶帶子爽口,三文魚肥美,其他刺身也很新鮮!多款壽司都很美味,壽司飯調的味道剛好,配上不同材料,不同的口感和味道,十分美味可口!燒香草羊架:羊架肉質嫩滑,沒有羶味,香草味濃,十分美味!大蝦天婦羅:蝦肉彈牙,脆漿不會太厚,炸得香脆可口!芝士焗扇貝:在扇貝上放上芝士,焗至金黃色,芝士惹味,扇貝鮮甜,好好味!還有雪糕、汽水、啤酒任飲,超值👍
新鮮刺身放題回本首選,刺身本身都有多種選擇,但只要每位加38蚊就可以升級享用特大赤蝦、雪場蟹腳、黃金焗蠔、鵝肝多士、珍寶帶子、安格斯牛柳。而且是任食,甘底!我們當然加啦!

燒香草羊架:羊架肉質嫩滑,沒有羶味,香草味濃,十分美味!
大蝦天婦羅:蝦肉彈牙,脆漿不會太厚,炸得香脆可口!

還有雪糕、汽水、啤酒任飲,超值👍
2017-07-31
  • 刺身
  • 焗芝士扇貝
2017-08-09 374 浏览
同幾個朋友係銅鑼灣行完街, 係附近想食平靚正放題, 決定食呢間, 近近地係Sogo後面既食廈。入到黎裝修都幾有氣氛,好醒目,可惜門面好窄。食物方面都好多種類,要食幾轉先試哂。仲有原創菜式,幾有心思。餐牌好多有圖,夠哂清楚,吸引。加$18仲有清酒任飲,岩哂愛飲之人。放題分秒必爭所以上菜快絕對係一個優點!而且無咩漏單情況,要俾個讚!天婦羅夠熱辣辣!唔會炸漿過大。手卷唔會太大個想塞飽你個種,細細個幾正。海膽質素都幾好。$178 抵!!有機會會再來試真D!

入到黎裝修都幾有氣氛,好醒目,可惜門面好窄。

食物方面都好多種類,要食幾轉先試哂。
仲有原創菜式,幾有心思。

餐牌好多有圖,夠哂清楚,吸引。
加$18仲有清酒任飲,岩哂愛飲之人。

放題分秒必爭所以上菜快絕對係一個優點!
而且無咩漏單情況,要俾個讚!

天婦羅夠熱辣辣!唔會炸漿過大。

手卷唔會太大個想塞飽你個種,細細個幾正。
海膽質素都幾好。

$178 抵!!
有機會會再來試真D!
2017-06-08
I've been here a few times, and their quality of food is not bad. Especially, if you dine in pass 9:30PM, it only cost $198/pp for 1.5 hours AYCE. They do have top up options, $18/pp for hot pot and $38/pp for "premium" items which includes: foie gras, baked oysters, jumbo scallops etc. The premium is pretty  worth it for the items that you get. However, the foie gras was a little disappointing as they do not have the sauce for it. But the baked oyster was surprisingly good. The quality of the f

The quality of the food is pretty decant for an AYCE restaurant. The sashimi are fresh and there are lots of variety of foods to choose from. I also enjoy the operation of the restaurant. E.g. I get what I order, and it comes in a timely manner. Unlike other restaurants where you would need to chase for items and they would give you more or less of what you ordered.
2017-08-02 8083 浏览
爸爸最愛食放題, 今日係佢既正日生日, 待佢收工之後就一家人出左銅鑼灣搵食, 咁岩經過收到傳單, 9:30入座可以任飲任食兩個鐘, 而爸爸一向中意放題, 於是我地就決定上去一試。餐廳面積比較細, 座位較為迫, 但對於銅鑼灣地段黎講, 二百蚊左右一個人可以食到飽, 的確幾抵! 呢度更有升級優惠, 每位加HK$38就可以享有更高質既任食。所有野食都係Click紙仔order, 大家可以坐定定等食。野飲方面主要有罐裝汽水同埋啤酒任飲。Order黎得幾快, 先黎一盤刺身。刺身款式都幾多, 包括有三文魚、油甘魚、立魚、帶子、馬刀貝、劍魚、甘蝦同埋八爪魚。每款刺身都非常新鮮, 而且被切成一定既厚度, 咬落有點口感。最值得一讚當然係升級既雪場蟹腳同埋特大赤蝦, 雪場蟹腳真係好鮮甜, 餐廳會提供交剪方便我地食用,至於特大赤蝦, SIZE真係隻隻都有手掌咁長ga!! 赤蝦飽滿, 而且爽甜...之後我地仲encorn左好多次, 而且黎得既數量好足~ 其實只係勁食呢兩款, 真係值回票價。天婦羅蝦 - 表面炸得色澤未至於金黃, 但依然很脆, 入面隻蝦仲幾爽串燒羊 - 很羶, KEEP到有些少肉汁。 如果唔想食

野飲方面主要有罐裝汽水同埋啤酒任飲。

Order黎得幾快, 先黎一盤刺身刺身款式都幾多, 包括有三文魚、油甘魚、立魚、帶子、馬刀貝、劍魚、甘蝦同埋八爪魚。

串燒羊 - 很羶, KEEP到有些少肉汁。 如果唔想食羶既, 可以選擇食羊架, 羶味冇咁濃郁。
串燒蝦 - 雖然唔係死蝦, 但略為細隻左D
雞軟骨 - 爽脆香口

鹽燒雞翼 - 外皮略帶香脆, 有少少鹽吊味

鵝肝多士 - 呢款係令我最驚喜既一款, 多士有好香既牛油味, 而且被烘得香脆, 夾埋上面既鵝肝食, 雖然未至於入口即溶, 但味道很夾, 好正!!

芝士焗扇貝 - 被烘得金黃芝士, 雖然沒有拉絲, 但芝士味幾突出, 扇貝烘後亦唔會太乾

呢度更有壽司、手卷同埋軍艦提供, 即叫即整, 軍艦上檯時, 紫菜仲係脆。火灸三文魚表面稍為燒過, 魚油味十足!
就連火灸和牛都被燒食半生熟, 牛味突出

凍食有螺肉

係飲食平台見到有唔少人大讚既呢度既蟹粥, 所以就特登點黎一試, 雖然唔見有蟹肉, 但個粥幾杰, 而且很鮮味。值得一試。

甜品方面呢度就比較少選擇, 只有三款, 我就ORDER左杯雪糕。

整體黎講, 呢度環境雖然細, 但很整潔。款式多, 加HK$38既升級美食係絕對係值回票價!
我地今晚係最後一節既9:30入座, 但所有野食既供應量都很足! 上菜很快, 更沒有漏單情況出現, 服務招呼周到。值得一試!
2017-07-28 416 浏览
以下是有誠信的評價:1. 坐位狹窄2. 環境一般,勉強可接受3. 刺身生硬,從未見過4. 燒物一般5. 食物款式少6. 帆立貝刺身大細像一毫仔般7. 價錢再平也不再來總括,除燒牛舌及燒雞腎ok 外...其他唔x掂
以下是有誠信的評價:
1. 坐位狹窄
2. 環境一般,勉強可接受
3. 刺身生硬,從未見過
4. 燒物一般
5. 食物款式少
6. 帆立貝刺身大細像一毫仔般
7. 價錢再平也不再來

總括,除燒牛舌及燒雞腎ok 外...其他唔x掂
窩夫與蝦子餅有一段時間沒有吃過日式放題,日前去了銅鑼灣的組長日式放題,平日晚市的生意也很好呢。餐廳掛滿了紅白燈籠,東瀛味十足。成人每位基本收費188元,每位另加38元可任食「極上」系列。第一輪先點「極上」系列,安格斯牛柳的生熟程度控制得不錯,可以安歌。鵝肝多士的鵝肝都算大塊,充滿甘香,可惜多士的油份太多。黃金焗蠔名副其實是金黃色的,配料豐富,不過窩夫與蝦子餅比較喜歡吃到蠔的原汁原味。雪場蟹腳、珍寶帶子和特大赤蝦跟其他刺身一起登場,看起來很有氣勢,特大赤蝦、甘蝦和馬刀貝都好吃。香煎十勝牛舌的表面煎得十分香脆。燒香草羊架切得很薄,不會佔據胃部很多的空間。大蝦天婦羅很常見,但三文魚天婦羅則比較少見。鹽燒雞翼不會太鹹,稍嫌燒得燶了一點。窩夫與蝦子餅都不吃三文魚籽,所以點了走三文魚籽的海膽甘蝦三文魚籽手卷,海膽的份量多一點的話會吃得更滿足。香草忌廉煮青口端來時熱辣辣,味道不錯。除了焗蠔,還有芝士焗扇貝。見到鄰桌的日式蟹粥,窩夫又跟著點了一碗,粥煮得很綿,滲出蟹的鮮味,特別喜歡它加了蟹籽,令口感更有層次。柚子冷鳥冬的柚子味道清新。後段加了一個磯煮鮑魚海鮮什錦鍋($18),材料十分豐富,有兩隻鮑魚仔

餐廳掛滿了紅白燈籠,東瀛味十足。

安格斯牛柳

鵝肝多士

鵝肝多士的鵝肝都算大塊,充滿甘香,可惜多士的油份太多。
黃金焗蠔

雪場蟹腳、珍寶帶子和特大赤蝦及其他刺身

香煎十勝牛舌

香煎十勝牛舌的表面煎得十分香脆。
燒香草羊架

燒香草羊架切得很薄,不會佔據胃部很多的空間。
天婦羅

大蝦天婦羅很常見,但三文魚天婦羅則比較少見。
鹽燒雞翼

鹽燒雞翼不會太鹹,稍嫌燒得燶了一點。
走三文魚籽的海膽甘蝦三文魚籽手卷

香草忌廉煮青口

香草忌廉煮青口端來時熱辣辣,味道不錯。
芝士焗扇貝

除了焗蠔,還有芝士焗扇貝。
日式蟹粥

柚子冷鳥冬

柚子冷鳥冬的柚子味道清新。
磯煮鮑魚海鮮什錦鍋

後段加了一個磯煮鮑魚海鮮什錦鍋($18),材料十分豐富,有兩隻鮑魚仔、兩隻蝦、八爪魚仔、青口、冬菇和蔬菜等。
香蕉天婦羅

放題常吃燒菠蘿,組長還有香蕉天婦羅,有驚喜。
朱奶樂

古力樂(現已改名為朱奶樂)是窩夫的童年回憶,一定要吃。
Tiramisu

還點了Tiramisu,水準不俗。
2017-07-10
香蕉天婦羅
朱奶樂
Tiramisu
2017-07-20 556 浏览
我平時唔係咁鐘意食放題, 年輕時就喜歡任食, 狂食, 飽到上頸先肯走, 人愈大愈需要貴精不貴多, 但有一次經友人推薦, 話呢間平得黎又唔太差既放題, 就試下店內裝潢掛住好多燈籠, 增添日本風見到+$38 就有"任食!"雪場蟹腳, 鵝肝多士, 安格斯牛柳, 手掌咁大隻赤蝦, 超級大帶子等唔使諗, 即加任食隻雪場蟹腳好巨型, 有提供剪刀方便食用, 肉多汁又多, 狂叫之選, 食幾隻都回本手掌咁大隻赤蝦, 好正, 彈牙新鮮又多膏, 都係狂叫之選超級大帶子, 好大隻, 好鮮味安格斯牛柳, 不錯, 中間粉紅色的, 看似7成熟, 肉質鬆軟鵝肝多士, 好重鵝肝味, 入口即溶, 油份很高, 多士應該炸過黎, 感覺都好油經過一大輪重頭戲之後其實都幾飽, 但點都要食埋其他野唔好浪費黃金焗蠔, 蠔同配料比例約50/50, 唔會好似有D放題, 隻蠔細細隻佔2,3成, 其他都係配料羊肉串, 有D so 味, 肉質軟, 小蕃薯都好淋, 好甜, 好好食炸蠔都不錯, 比例約70/30, 唔會太厚粉, 芝士年糕都幾大舊, 入面芝士軟滑, 幾好食紫心香芋丸, 甜甜地都好食海皇卷好重野菌味, 外脆入面就爽口炒雜菜, 份量不少

店內裝潢掛住好多燈籠, 增添日本風

唔使諗, 即加任食

手掌咁大隻赤蝦, 好正, 彈牙新鮮又多膏, 都係狂叫之選
超級大帶子, 好大隻, 好鮮味

紫心香芋丸, 甜甜地都好食
海皇卷好重野菌味, 外脆入面就爽口
炒雜菜, 份量不少, 食多D菜健康D

茄子,  大蝦, 南瓜天婦羅, 唔會太厚粉, 幾好食, 茄子多汁, 南瓜帶有少甜
一口牛, 爽口有趙口, 肉質豐厚而且軟

D刺身都好大舊, 馬刀貝好爽口, 其他有三文魚, 立魚, 劍魚, 翡翠螺好大隻好鮮甜
甜蛋火灸壽司, 蛋味重, 好食
蟹捧火灸壽司, 淡淡肉, 不比雪場蟹腳少
三文魚火灸壽司, 香濃煙三文魚味
和牛火灸壽司, 入口即溶之和牛, 血色不少
海膽玻璃蝦火灸壽司, 輕輕的熟海膽味, 玻璃蝦彈牙

任飲Hite 啤酒!

tiramisu, 唔會好大舊, 細細舊甜品作結, 更加完滿今晚晚餐
2017-07-13
2017-07-17 782 浏览
是日去完婚展~ 突然想吃放題 😝😝 附近這家看上好評較多價錢又相宜⋯便致電問問8點半有沒有位子~ 回覆說全滿了⋯有的話8點7會回電~ 好吧!先去銅鑼灣逛逛~ 8點35分~ 還沒有來電話~ 我們再致電問問~ 說有位了!我們滿心歡喜立即去餐廳 😁😁😁安排了4人桌給我們2人~ 滿舒適的 😊😊第一輪點刺身是常識吧!二話不說先劃一輪刺身 😋😋😋 加$38可點珍寶帶子 大赤蝦 蟹腳~ 我倆為帶子控~ $38很快回本吧 😝😝上菜速度蠻慢~ 第一輪的刺身等超過10分鐘吧 🙈🙈 還只上了普通的~ 唯一可encore的是翡翠螺~ 爽口鮮甜 👍🏻👍🏻 再一會兒珍寶帶子 赤蝦來了!很!珍!寶!(普通的甜蝦完全比下去~)味道來說~ 帶子完全令人失望 😵😵😵 是夠大⋯但完全是雪藏貨⋯一點都沒有帶子味⋯更不用說鮮甜味⋯味道怪怪的😖😖 跟平常的帶子相差太遠!我倆是帶子控都不大想吃 😅😅😅 赤蝦算是不錯~ 夠大隻~ 也沒雪藏味~ 再encore了 😝😝蟹腳是未解凍的吧⋯食到冰塊⋯⋯🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️後來的壽司跟熟食也是等了好一會 😞😞😞火炙壽司蠻不錯~ (忘了拍照) 上桌已聞到火炙的香味 😍😍 火炙三文魚充滿魚油

安排了4人桌給我們2人~ 滿舒適的 😊😊

唯一可encore的是翡翠螺~ 爽口鮮甜 👍🏻👍🏻

再一會兒珍寶帶子 赤蝦來了!很!珍!寶!

(普通的甜蝦完全比下去~)

後來的壽司跟熟食也是等了好一會 😞😞😞

火炙壽司蠻不錯~ (忘了拍照) 上桌已聞到火炙的香味 😍😍 火炙三文魚充滿魚油香 😋😋

串燒

小甜薯不錯~
帆立貝會不會太小了一點⋯⋯

菠蘿(忘了拍照)很甜!大愛 😍😍😍

羊架~ 男友的⋯貌似正常~

炸物

到底是怎麼一回事😱😱 芝士年糕扁了⋯口感是粉的又不煙靱⋯ 紫心香芋丸塌了⋯這兩款是我放題遇到的話必吃三四個⋯ 這盤我們很勉強吃了⋯十分失望 🙈🙈🙈

白汁煮青口

樣子不錯⋯味道卻⋯⋯

芝士焗扇貝~ 沒有奢望帶子很大顆⋯味道正常就好了⋯是油了一點~

焗蠔~ 撥開只看到一堆黑色⋯蠔呢⋯⋯

加$38可以點鵝肝多士同安格斯牛

安格斯牛味道尚算正常~ 鵝肝配着多士也不錯吃,但多士十分油 🙈🙈

這頓飯我們吃得不多,因為途中遇上了不速之客😱😱😱😱 嚇死我了⋯男友馬上跟店員說!他消滅了它便走了⋯我倆也只好繼續吃⋯但食慾大減🙊🙊 餐廳有這些我也明白是正常的,但在吃飯途中見到它在你身邊真的很倒胃口 😖😖😖

個人來說蠻後悔加了$38⋯也不會再來了🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 這家是我近來食過最不稱心的放題吧⋯差不多價錢的話,有很多更好的選擇 🙈🙈🙈
2017-07-15