2017-08-17
因為有兩個鐘頭既時間可以hea下,行過見呢間點心店咁得意,二話不說就入左黎。老實講,價錢係偏貴少少,每樣點心都係偏細Size,但係每件點心都已經over $10,諗諗下其實唔係幾抵,但係講真,而家食飯好多時已經唔係睇份量、價錢。講下呢個「吾係老點小漢堡」先,整到咁細既漢堡真心第一次見,而且份量細,但味道絕對唔輸過出面既漢堡包店,食落有咬口,而且肉唔係乾身,D醬都幾多。之後係「香草蝦春卷」,香草味幾濃,配搭又幾正,最值得食既係D蝦仲係爽口彈牙架!仲有「戚風班蘭馬拉糕」,記得我第一次食班蘭係去左新加玻食佢果隻班蘭蛋糕,因為班蘭果陣味成日都會留係個口好耐,我個人覺得好鍾意,所以係香港見到都會點,而今次亦都係我第一次食熱辣辣既班蘭「馬拉糕」,口感鬆軟,而且班蘭味都濃,確實唔錯。而隔離既「蝦膠玉子豆腐」都唔錯,但可能俾班蘭馬拉糕Cum哂陣味,果陣確實唔係特別搶眼。去到最後,我地叫左兩個小甜品,分別係「一口忌廉焦糖蛋」、「荷蘭唂咕小慕絲」,兩客甜品都正常,但唔會太偏甜,食落唔太膩,不過最令我有記憶係佢既份量真係好細細細細細最後我地埋單total$116(係FB打卡可以扣左茗茶每人$6)而建議大家係
老實講,價錢係偏貴少少,每樣點心都係偏細Size,
但係每件點心都已經over $10,諗諗下其實唔係幾抵,
但係講真,而家食飯好多時已經唔係睇份量、價錢。 講下呢個「吾係老點小漢堡」先,整到咁細既漢堡真心第一次見,
而且份量細,但味道絕對唔輸過出面既漢堡包店,
食落有咬口,而且肉唔係乾身,D醬都幾多。 之後係「香草蝦春卷」,香草味幾濃,配搭又幾正,
最值得食既係D蝦仲係爽口彈牙架!
因為班蘭果陣味成日都會留係個口好耐,我個人覺得好鍾意,
口感鬆軟,而且班蘭味都濃,確實唔錯。
去到最後,我地叫左兩個小甜品,
分別係「一口忌廉焦糖蛋」、「荷蘭唂咕小慕絲」,
兩客甜品都正常,但唔會太偏甜,食落唔太膩,
不過最令我有記憶係佢既份量真係好細細細細細
而建議大家係星期一至五既6點前去果度食,
因為每日都有唔同既特價點心賣,到時就可以省好多錢但又食到好西